Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-22, 19:09   #781
anolta
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio zaopatrzyłam w magnez na polecenie dr, w sumie to sama nie wiem po co...

A co do ruchów to lepiej internetów nie czytać... internet to zawsze powoduje panikę Poza tym myślę że co innego jest mieć leniwy dzień a co innego w ogóle nic nie czuć. Mój mnie właśnie dwa razy lekko kopnął jak to pisałam więc chyba ok. Widocznie nie ma dziś nastroju na disco
Dokładnie dlatego ja nie liczyłam w pierwszej ciąży i teraz też nie liczę, a już 3 razy dziennie po 10 ruchów w ciągu godziny? A jak nie to zjeść czekoladę itd. no nie, nie, nie 😊 Moje dzieci, to nie jakieś roboty i nie muszą robić żadnej normy kopniakowej 😊 zresztą Janek nie ma jakiś stałych pór ruszania się, a Antosia to już w ogóle leniwa była i mało się ruszała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 19:12   #782
sQuaara
Zakorzenienie

co do lekow to ja odstawilam swoje suple
tzn z 2 "suplementy dla ciezarnej +dha" lykam tylko dha
a suple co drugi dzien

zobacze jak to sie odbije w morfo.. lekarz powiedzial ze moge tak zrobic, ze maly zdrowo rosnie, wszystko ma, wyniki krwi super, a po suplach rosna wieksze dzieci podobno a moj malutki sie nie zapowiada... ;D
Stary 2016-11-22, 19:50   #783
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Fantazja, moj malz nie chce mnie masowac
Krysilla ojej to Ty to od swieta meza widujesz
a mój? też nie, jedynie smyranie po plecach jak wymuszę

Cytat:
Mój mały to dziś strasznie leniwy jest. Coś tam się wierci i przeciąga ale ani razu nie zrobił dziś porządnej kopniakowej sesji
Leniwiec mały hehe
spoko mój ostatnio był spokojny, a wczoraj i dziś szaleństwa odstawia

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaparkowałam na sekundę na przystanku. Włączyłam awaryjne.
Przy odjeżdżaniu panika - jak wyłączyć kierunkowskaz (skupiłam się na jednym) i klikam góra i dół. Na szczęście jechałam z kuzynką, która szybko uświadomiła mi, że trzy minuty wcześniej włączyłam awaryjne.
Sama chyba jechałabym na nich najbliższe 20km.

Ps.:
- bierzecie magnez? Podczytuję dziewczyny grudniowe i jest temat odstawiania magnezu i mam wrażenie, że wszystkie biorą magnez. Ja łykam raz na dwa dni, ale na własną rękę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Ja to panikuję strasznie już z tymi kopniakami. Wczoraj miałam właśnie taki cichy dzień - wywołałam go troszkę "oddychaniem brzuchem". Dzisiaj też spokojnie, coś tam z rana pokopał.
Ale od kilku minut wali jak szalony.
Oczywiście naczytałam się internetu i jak nie czujemy ruchów to źle, ale jak czujemy za dużo, to też źle. Nie wiem co myśleć.

mi teraz niedawno zlecił magnez 3 razy na dobę - ale łykam jak mi się przypomni

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Super, że zakupy się udały Ja dziś sobie odpuściłam pranie.

Planowo zobaczy wraca w połowie stycznia. Jeżeli lekarz moja nie będzie widzieć przeciwwskazań to pojadę. Mam nadzieję, że bez teścia, bo będzie się mądrzył i udawał wielkiego marynarza <w rejsie był raz, w latach 80tych jako kucharz>.

Ja właściwie nie wiem jak ma interpretować te ruchy Hani. Najpierw cisza, aż się niepokoję, a potem nagle jakiś festiwal kopnięć.
aaa no tak
ooo coś mi się wydaje, że otwieranie jogurtu nauczyli Twojego teścia na statku, może przeszedł jakiś chrzest bojowy i teraz jest zmierzly

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
a suple co drugi dzien

zobacze jak to sie odbije w morfo.. lekarz powiedzial ze moge tak zrobic, ze maly zdrowo rosnie, wszystko ma, wyniki krwi super, a po suplach rosna wieksze dzieci podobno a moj malutki sie nie zapowiada... ;D

ooo powiem Ci, że zastanawiałam się jak dziś łykałam, czy przypadkiem mały tak nie rośnie przez te suplementy i chyba co drugi dzień też zacznę łykać

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

a dziś na SR mieliśmy o rodzeniu łożyska (i tutaj podkreślała, że łapy precz od zwisającej pępowiny, łożysko mamy sami urodzić, niech położna nie ciągnie za resztki pępowiny bo może urwać i klops, trzeba pozbyć się łożyska inwazyjnie), o zzo, o sposobach znieczulania bólu, o noszeniu noworodka i przekładaniu z rąk mamy do taty i na odwrót, w grudniu ma być o tej krwi pępowinowej - ma przyjść jakiś "specjalista"
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 20:30   #784
malawrednioszka
Zakorzenienie

o kurczaczki ale maly sie rozszalal w brzuszku

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 20:33   #785
axn22
Zakorzenienie

Trzeci trymestr = gorsza forma

Wróciłam przed chwilą z fitnessu. Fakt, że po chorobowym tygodniu gdzie prawie nic nie robiłam, ale szło mi dziś dużo ciężej I wydolność gorsza, i brzuch już przeszkadzał... ale dałam radę
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 20:34   #786
malawrednioszka
Zakorzenienie

a caly dzien leniwy byl

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

axn22 podziwiam Cie gdzie chodzisz na fitness ?

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-22, 20:41   #787
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
axn22 podziwiam Cie gdzie chodzisz na fitness ?
Nie ma czego podziwiać, to uzależnienie

W takim małym squashowym klubie w Kato byłam, na zajęciach TRX
Stary 2016-11-22, 20:44   #788
malawrednioszka
Zakorzenienie

axn, ja po ciazy zamierzam uderzyc w crossfit bliski nasz znajomy otwiera po nowym roku

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-22, 20:51   #789
Opiumalfa
Zakorzenienie

My dziś na SR mieli jak rozpoznać zbliżający sie poród, kiedy jechać do szpitala kiedy nie, a druga godzina była o znieczuleniu, za i przeciw, i innych formach uśmierzania bólu.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 20:53   #790
axn22
Zakorzenienie

malawrednioszka, uhuhuhuh, super!

Na crossfit chodziłam ostatnie 1,5 roku aż do ciąży... szyyyybko nabiera się formy
Stary 2016-11-22, 20:57   #791
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się ostatnio zaopatrzyłam w magnez na polecenie dr, w sumie to sama nie wiem po co...

A co do ruchów to lepiej internetów nie czytać... internet to zawsze powoduje panikę Poza tym myślę że co innego jest mieć leniwy dzień a co innego w ogóle nic nie czuć. Mój mnie właśnie dwa razy lekko kopnął jak to pisałam więc chyba ok. Widocznie nie ma dziś nastroju na disco
Magnez dziala rozkurczowo, wiec jesli dr zaleci to ok, ale samemu z siebie po co? A potem kolo termminu szalenstwo zeby porod się zaczął...

Co do ruchów i ich liczenia to nie wiem po co - czuje ruchy tzn, że jest ok. A wg tej metody jesli dziecko nie wykona okreslonej normy ruchów to co oznacza? Albo jesli wykona ich wiecej niz zaklada ta metoda liczenia?

Zaraz 22 czas spac, wiec pewnie zacznie sie brzuś party u mnie
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-22, 21:04   #792
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Magnez dziala rozkurczowo, wiec jesli dr zaleci to ok, ale samemu z siebie po co?
Dlatego też waham się czy go brać. Doczytałam, że przy antybiotykach może dojść do niedoborów magnezu właśnie a ja byłam dość długo na tabletkach teraz więc pewnie dlatego mi go przepisał. Jakoś nie dopytałam. Idę jeszcze do drugiej lekarki w tym tyg to podpytam. Plus magnezu dla mnie to, że działa niby troszkę przeczyszczająco, a to by mi się przydało
Stary 2016-11-22, 21:04   #793
anolta
Zakorzenienie

Ja oprócz dha nic nie biorę, w pierwszej ciąży tak samo. Wyniki mam zawsze wzorowe. Jupi 😁

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 21:13   #794
malawrednioszka
Zakorzenienie

Ja biore od 3 tyg magnez 3x1 oraz codziennie witaminy femibion natal 2 tak zalecil lekarz to sie go slucham, wie co robi

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-22, 21:24   #795
MartaMagda
Zakorzenienie

Ja biore magnez 3x2 ale ostatnio 2x2 bo rano zapominam Bez magnezu drgala mi powieka i non stop miałam skurcze w lydkach. Byly bardzo bolesne i budziły mnie nawet w nocy. Do tego biore Prenatal Duo z DHA.

I wyniki mam wzorowe, a moj suplement ma tylko podstawowe witaminy

No i nie mam przeciwcial w krwi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-22, 21:25   #796
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Magnez dziala rozkurczowo, wiec jesli dr zaleci to ok, ale samemu z siebie po co? A potem kolo termminu szalenstwo zeby porod się zaczął...

Co do ruchów i ich liczenia to nie wiem po co - czuje ruchy tzn, że jest ok. A wg tej metody jesli dziecko nie wykona okreslonej normy ruchów to co oznacza? Albo jesli wykona ich wiecej niz zaklada ta metoda liczenia?

Zaraz 22 czas spac, wiec pewnie zacznie sie brzuś party u mnie
Co wtedy? Wtedy zacznie się niepotrzebne panikowanie
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 21:33   #797
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Nie mam już dziś sił, mała marudzi przez to gardło, przed chwilą obudziła się z krzykiem, musiałam ją na ręce wziąć, i ponosić, plecy mnie zaczęły boleć, nie wiem czy dobrym pomysłem było w tym roku zaczynać to przedszkole, ja nie mam już tyle sił, jest mi już ciężko, a jak cały czas będzie coś z przedszkola przynosić, to nie dam rady
Stary 2016-11-22, 21:53   #798
agniecha828
Rozeznanie

Lutówki 2017 ❤ cz. V

Hej dziewczyny,niestety nie mialam dzis jak was nadrobic, wpadlam sie pozalic. Chyba sue doigralam hemoroidoww nocy czulam dziwne swedzenie, a dzis przez caly dzien juz boli jestem zalamanajutro apteka albo i lekarz

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 22:13   #799
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Dokładnie dlatego ja nie liczyłam w pierwszej ciąży i teraz też nie liczę, a już 3 razy dziennie po 10 ruchów w ciągu godziny? A jak nie to zjeść czekoladę itd. no nie, nie, nie 😊 Moje dzieci, to nie jakieś roboty i nie muszą robić żadnej normy kopniakowej 😊 zresztą Janek nie ma jakiś stałych pór ruszania się, a Antosia to już w ogóle leniwa była i mało się ruszała.

Też nie liczyłam, teraz też nie liczę. Patrzę mniej więcej czy i kiedy się rusza. Nie miałbym nawet jak położyć się na godzinę, bo synek wymaga uwagi non stop.
Wgl dziś mnie tak boli kręgosłup w odcinku lędźwiowym, ból idzie na pośladek. Jutro dzwonie do położnej, może znajdzie chwilę i przyjedzie zrobić mi akupunkture, bo nie chce brać p.bólowych.

23/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
a suple co drugi dzien

Ja od 12 tc odstawiłam witaminy. Wyniki oprócz żelaza mam super, dlatego je suplementuje. Co do wielkości dzieci po supl to nie ma reguły.

23/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,niestety nie mialam dzis jak was nadrobic, wpadlam sie pozalic. Chyba sue doigralam hemoroidoww nocy czulam dziwne swedzenie, a dzis przez caly dzien juz boli jestem zalamanajutro apteka albo i lekarz

Możesz sobie zrobić nasiadówke z kory dębu. Mi bardzo pomaga. Na początku tej ciąży pękł mi jeden hemor i myślałam, że poroniłam jak zobaczyłam krew w toalecie...

23/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 22:26   #800
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
a suple co drugi dzien

To chyba zależy od innych czynników w pierwszej ciąży brałam regularnie a mały urodzil się 3200. Teraz biorę w miarę regularnie i mała raczej z tych mniejszych niż większych.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 22:49   #801
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No i złapał mnie wirus
Daria ostatnio była chora i to prawdopodobnie od niej znowu się zaraziłam

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Ojej, szybkiego powrotu do zdrowia Ci zycze

Cytat:
Przy odjeżdżaniu panika - jak wyłączyć kierunkowskaz (skupiłam się na jednym) i klikam góra i dół. Na szczęście jechałam z kuzynką, która szybko uświadomiła mi, że trzy minuty wcześniej włączyłam awaryjne.

Ps.:
- bierzecie magnez? Podczytuję dziewczyny grudniowe i jest temat odstawiania magnezu i mam wrażenie, że wszystkie biorą magnez. Ja łykam raz na dwa dni, ale na własną rękę.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Ja to panikuję strasznie już z tymi kopniakami. Wczoraj miałam właśnie taki cichy dzień - wywołałam go troszkę "oddychaniem brzuchem". Dzisiaj też spokojnie, coś tam z rana pokopał.
Oczywiście naczytałam się internetu i jak nie czujemy ruchów to źle, ale jak czujemy za dużo, to też źle. Nie wiem co myśleć.

Co do magnezu, biore Magne B6 3 tabletki dziennie i nie czuje juz skurczów nóg, ale chyba bede musiala zwiększyć dawkę bo brzuch mi sie zaczął spinać
A internetu oczywiście nie czytaj, bo szkoda nerwów.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 05:16   #802
MartaMagda
Zakorzenienie

Dzień dobry nie śpię od 4:00 i chyba znów mnie zaparcie dopadło, bo boli mnie podbrzusze

Stary 2016-11-23, 06:03   #803
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja dziś już się szykował w nocy do szpitala, tak mnie brzuch i plecy zaczęły boleć, to był taki ostry ból, bolało i puszczało i na zmianę, wzięłam nospe i czekałam czy przejdzie, na szczęście przeszło, ale dziś nie mogłam wstać, tak mnie spojenie boli
Stary 2016-11-23, 06:39   #804
Escorpio
Zakorzenienie

Dzien dobry, jaka jestem śpiąca :/ ide dzisiaj na badania, ponieważ nadchodzi dla mnie wyjątkowy moment, wizyta u endokrynologa na NFZ ide 30.11, ale umawiałam sie na nia 2 grudnia 2015 r. nawet nie sądziłam ze do tego czasu bede w 7 miesiącu ciazy pobierają krew od 7, ale pani poinformowała mnie zeby przyjsc jak najpóźniej bo rano sa największe kolejki, wiec poszłam spac o 2, z myślą jaka to bede wyspana o 9-10. I jak na złość wstalam o 7 i nie wiem co ze sobą zrobic :/ jechac mi sie nie chce, a zaczynam byc głodna :/ masakra...
Stary 2016-11-23, 06:55   #805
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
Krysilla - ja bym pojechała, do porodu jeszcze trochę a na pewno stęskniona jesteś

Ja dziś jakaś bez sił cały dzień a taka piękna pogoda

Zaczęłam poszukiwania wózka, używanej gondoli - chcemy tylko gondolę a później kupimy lekką spacerówkę, jak się okazuje samą gondolę to ciężko kupić, w większości krążą wózki 3 w 1....
Dobry wybor z sama gondola
Ja zaluje ze kupilam 3w1 bo przy drugiej corce od razu przesiadla sie gondoli w lekka bo te z 3w1 sa okropne
Teraz i tak szukam nowego , znaczy mam juz na oku ale szukam najtanszej opcji
Cytat:

Ps.:

Wlasnie po dzisiejszym nocnym skurczu lydki musze zaczac brac magnez

Zrobilam wczoraj szybki wypad na warszawe , taki szybki ze jechalam 1,5h przez korki :O
Ale dojechalam i kupilam to co chcialam a nawet wiecej i mam pierwszy nowy ciuszek dla małej

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 07:07   #806
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Dobry wybor z sama gondola
Ja zaluje ze kupilam 3w1 bo przy drugiej corce od razu przesiadla sie gondoli w lekka bo te z 3w1 sa okropne
Teraz i tak szukam nowego , znaczy mam juz na oku ale szukam najtanszej opcji

Wlasnie po dzisiejszym nocnym skurczu lydki musze zaczac brac magnez

Zrobilam wczoraj szybki wypad na warszawe , taki szybki ze jechalam 1,5h przez korki :O
Ale dojechalam i kupilam to co chcialam a nawet wiecej i mam pierwszy nowy ciuszek dla małej

Ja mialam wozek 2w1 plus fotelik maxi cosi z adapterami do stelaza i uzywalam spacerowki z zestawu do jakiegos drugiego roku zycia. Potem kupilam lekka spacerowke maclarena i jej nienawidzialam. Taki klekot😛 a ludzie tak zachwalali..

Magnez biore od jakichs 3msc. Najpierw 3 razy dziennie a teraz dwa. Na twardnienia brzucha. Pomogl.

kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 07:19   #807
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja mialam wozek 2w1 plus fotelik maxi cosi z adapterami do stelaza i uzywalam spacerowki z zestawu do jakiegos drugiego roku zycia. Potem kupilam lekka spacerowke maclarena i jej nienawidzialam. Taki klekot😛 a ludzie tak zachwalali..

Magnez biore od jakichs 3msc. Najpierw 3 razy dziennie a teraz dwa. Na twardnienia brzucha. Pomogl.

Tez słyszałam o tej spacerowce zle opinie i dziwie sie ze mimo to tyle osob je ma
Stary 2016-11-23, 07:29   #808
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Tez czytalam o tych mclarenach ale na szczęście sie nie skusilam, tylko pojechaliśmy poogladac i odpadla w przedbiegach. Zdecydowalismy sie na britaxa i jestem bardzo zadowolona z tej spacerowki.

Dzien dobry
Maz mi wczoraj marudzil czy idziemy na cos do kina... tylko nie wiem czy wysiedze tyle, a jeszcze gorzej jak potem kroku nie bd mogla dac bo takim siedzeniu :/

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 07:32   #809
minula
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:

Znajomi mają maclarena i są zachwyceni. Dla mnie ten wózek jest super do marketu ale może to zależy od modelu, te super drogie może są lepsze. Ja jak szukałam spacerówki, to byłam w większości sklepów w Wawie z wózkami. Stanęło na bj city mini gt, lekki nie jest, bo ok. 9kg, ale super się prowadzi, dziecku jest wygodnie. Ma dużą budke i kosz na zakupy. Brakuje podnozka maclareny jakoś mnie nie zachwyciły i też wcale lekkie nie są. Inglesiny podobno są ok.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 07:34   #810
zuzkka
Zakorzenienie

Dziewczyny jestem w szoku ile grudniowych mam już z dzieciaczkami u boku...!

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości