Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-22, 12:53   #4321
Kasiula8708
Rozeznanie

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II

Cytat:
Napisane przez Alexandra0810 Pokaż wiadomość
Mamy ppdobmy tylko biedronke,Lenka na roczek dostala,narazie jest zachwycona zobaczymy jak dlugo

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;67798301]Nie jest obowiązkowe. Ale ja przechodziłam późno (18lat) i bardzo ciężko, więc wolę mu tego oszczędzić. Zawsze to lepiej jak będzie zaszczepiony.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Czy Wasze dzieci też wpadają w histerię jak czegoś zabraniacie? Miałam przed chwilą taką akcję, że masakra - młody do kabla, ja że nie wolno a on z powrotem. Zabieram go i mówię ostro "nie wolno" a ten w ryk i z powrotem. W końcu wpadł w taki ryk, że masakra - wyje, łzy jak grochy - i ciągle do tego kabla, więc co go zabrałam i powiedziałam nie wolno to jeszcze gorzej ryczał. Oj będziemy mieć wesoło czuję z nim, bo zaczyna coraz częściej takie zachowania prezentować...[/QUOTE]

oj tak moja cora tez charakterna,jak jej coa zabronie to placz i tez sie na podlodze kladzie,oby tylko jak bedzie starsza nie robila takich akcji w sklepie=-O
Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
KASIULA super zdjęcia, śliczna mała księżniczka
My zrobiliśmy sesję na roczek u fotografa, teraz czekamy na zdjęcia ☺

ALEXANDRA witaj

CATHERINE dobrze, że już po zabiegu. Wracaj do zdrówka ☺

U nas też płacz i wrzask jak się powie nie wolno.
Najbardziej mąż się wkurza jak mała targa kartki w książkach
Dziekuje:-* zazdroszcze takich profesjonalnych zdjec,chcialam meza mamowic ale stwierdzil ze szkoda kasy i sami ladne zrobimy i co,dobrze ze do poludnia pocykalam jej pare fot bo te z impry to juz srednie;-)

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Grzes nie je naraz dwoch dan, ogolnie zjada 200-250ml, bo tyle ma miseczka ale gotuje sama wiec dokładnie ciężko powiedziec. Z nami tez je nasz obiad wiec dostaje np ziemniaka, warzywa i mieso, wszystko na oko do łapki. A Ty gotujesz sama?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Kasiula ale masz ksiezniczke💖 slicznie wyglądała i jak sie zmienila od ostatnich fotek! Ten uśmiech i jakie włoski dlugie😊
Dziekujemy:-*oj tak wloski sporo jej urosly juz nawet kiteczke mala robie:-P

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 13:08   #4322
Daisy 85
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;67798301]Nie jest obowiązkowe. Ale ja przechodziłam późno (18lat) i bardzo ciężko, więc wolę mu tego oszczędzić. Zawsze to lepiej jak będzie zaszczepiony.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Czy Wasze dzieci też wpadają w histerię jak czegoś zabraniacie? Miałam przed chwilą taką akcję, że masakra - młody do kabla, ja że nie wolno a on z powrotem. Zabieram go i mówię ostro "nie wolno" a ten w ryk i z powrotem. W końcu wpadł w taki ryk, że masakra - wyje, łzy jak grochy - i ciągle do tego kabla, więc co go zabrałam i powiedziałam nie wolno to jeszcze gorzej ryczał. Oj będziemy mieć wesoło czuję z nim, bo zaczyna coraz częściej takie zachowania prezentować...[/QUOTE]

u nas też awantura na całego jak czegoś nie pozwolę 😉
Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
Dobrze. Zabieg byl o 9, trwal niecale ppl godziny tylko po narkozie czulam sie jak przy najgorszych ciazowych mdlosciach, wymiotowalam ale okolo 20 wszystko przeszlo. Najgorsze jest to, ze nie moge dzwigac przez 3-4 tygodnie, a przy malym dziecku to masakra bo nie moge jej nawet na przewijak zaniesc.
dobrze, że już po, szybkiego powrotu do formy, ale współczuję zakazu dźwigania, ciężko będzie unikać 😐
Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie, jaka ilość mniej więcej wasze maluchy zjadają na obiad? W sensie zupa i drugie razem?

moja jada 190ml obiadu, zup nie daję 😊
a tak w ogóle zastanawiam się czy młoda nie je za mało jak na swój wiek... rano kaszka ze 120ml mleka (nie zawsze dojada), później obiad 190ml, flacha zagęszczona 260/270ml, kolejną jej zastąpiłam innym żarłem ale mało tego je... zjada jajecznicę z 1,5 jaja albo serek ok.70g, kaszki mannej podobną porcję lub owoce z biszkoptami też ok. 80/100ml i na dobranoc flacha zagęszczona 300/320ml... nie wiem czy te stałe posiłki nie są za małe ale nie jestem w stanie jej wmusić... a po tym rotawirusie schudła mi prawie kilogram i chciałabym to nadrobić...

Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 14:03   #4323
olilina
Zakorzenienie

ALEXANDRA u nas obiadu około 80-100ml, w porywach do 150ml. Ja też daję jedno danie, czasem od nas coś skubnie, ale to znikome ilości.

DAISY wow aż kilogram Ci schudła bidulka? Masakra.
Moja je około 120-160 ml kaszki na wodzie rano, później czasami kawałek chlebka albo owoc (rzadko, bo nie chce...), obiadek - najczęściej treściwa zupa z mięsem i zoltkiem 80-150 ml. Na podwieczorek ostatnio kisiel jej smakuje, wieczorem kaszka na wodzie 120-160ml. No i w między czasie cyc, w dzień malo, w nocy dwa razy po około 10 minut.

KASIULA mój mąż też był sceptycznie nastawiony, też mówił, że szkoda kasy, ale w końcu dał się namówić i nie żałuje ☺
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 14:33   #4324
szwedka007
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;67798301]

[/COLOR]Czy Wasze dzieci też wpadają w histerię jak czegoś zabraniacie? Miałam przed chwilą taką akcję, że masakra - młody do kabla, ja że nie wolno a on z powrotem. Zabieram go i mówię ostro "nie wolno" a ten w ryk i z powrotem. W końcu wpadł w taki ryk, że masakra - wyje, łzy jak grochy - i ciągle do tego kabla, więc co go zabrałam i powiedziałam nie wolno to jeszcze gorzej ryczał. Oj będziemy mieć wesoło czuję z nim, bo zaczyna coraz częściej takie zachowania prezentować...[/QUOTE]
Moja też ma histerie, czasami nawet przy zmianie pieluchy, ucieka i wrzeszczy.
Ja to juz jestem.troche znieczulona na jej krzyki :P
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
To samo u nas... ryk i histeria... tupanie nogami. Potrafi się na dywanie położyć. U nas ciężko będzie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Moze.to taki etap skoro u kilku z nas to samo

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
moja jada 190ml obiadu, zup nie daję ��
a tak w ogóle zastanawiam się czy młoda nie je za mało jak na swój wiek... rano kaszka ze 120ml mleka (nie zawsze dojada), później obiad 190ml, flacha zagęszczona 260/270ml, kolejną jej zastąpiłam innym żarłem ale mało tego je... zjada jajecznicę z 1,5 jaja albo serek ok.70g, kaszki mannej podobną porcję lub owoce z biszkoptami też ok. 80/100ml i na dobranoc flacha zagęszczona 300/320ml... nie wiem czy te stałe posiłki nie są za małe ale nie jestem w stanie jej wmusić... a po tym rotawirusie schudła mi prawie kilogram i chciałabym to nadrobić...

Daisy za mało to ona na pewno nie je :P
Masz chyba z 6 posilkow calkiem konkretnych!
Moja jak zje 180ml mleka to jest super, a Ty piszesz o ilosciach 320ml i to jeszcze zagęszczone szok,
A kup ile Ci robi?
Ile waży?

Edytowane przez szwedka007
Czas edycji: 2016-11-22 o 14:34
szwedka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 14:46   #4325
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mam nadzieję, że ten etap szybko minie.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 15:03   #4326
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
ALEXANDRA u nas obiadu około 80-100ml, w porywach do 150ml. Ja też daję jedno danie, czasem od nas coś skubnie, ale to znikome ilości.

DAISY wow aż kilogram Ci schudła bidulka? Masakra.
Moja je około 120-160 ml kaszki na wodzie rano, później czasami kawałek chlebka albo owoc (rzadko, bo nie chce...), obiadek - najczęściej treściwa zupa z mięsem i zoltkiem 80-150 ml. Na podwieczorek ostatnio kisiel jej smakuje, wieczorem kaszka na wodzie 120-160ml. No i w między czasie cyc, w dzień malo, w nocy dwa razy po około 10 minut.

KASIULA mój mąż też był sceptycznie nastawiony, też mówił, że szkoda kasy, ale w końcu dał się namówić i nie żałuje ☺
niecały kilogram... no widzisz Twoja przynajmniej kaszkami nadrabia 😉
Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość
Moja też ma histerie, czasami nawet przy zmianie pieluchy, ucieka i wrzeszczy.
Ja to juz jestem.troche znieczulona na jej krzyki
Moze.to taki etap skoro u kilku z nas to samo

Daisy za mało to ona na pewno nie jeMasz chyba z 6 posilkow calkiem konkretnych!
Moja jak zje 180ml mleka to jest super, a Ty piszesz o ilosciach 320ml i to jeszcze zagęszczone szok,
A kup ile Ci robi?
Ile waży?
taaaak mleko to by piła hektolitrami, szkoda, że te stałe posiłki jakoś jej nie leżą, a koleżanka mi mówiła, że takie dziecko już powinno mniej mleka a więcej treściwych posiłków...
zanim jej zamieniłam jedną flachę na stały mniejszy posiłek to robiła jedną rzadką ale dużà, a teraz to 2 takie zbite niewielkie 😉
a po tej całej jelitówce waży 9,5 kg, więc ok, dlatego nie wmuszam jej na siłę tych stałych jedzeń ☺

Stary 2016-11-22, 15:22   #4327
myszkak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Mamy ppdobmy tylko biedronke,Lenka na roczek dostala,narazie jest zachwycona zobaczymy jak dlugo

oj tak moja cora tez charakterna,jak jej coa zabronie to placz i tez sie na podlodze kladzie,oby tylko jak bedzie starsza nie robila takich akcji w sklepie=-O

Dziekuje:-* zazdroszcze takich profesjonalnych zdjec,chcialam meza mamowic ale stwierdzil ze szkoda kasy i sami ladne zrobimy i co,dobrze ze do poludnia pocykalam jej pare fot bo te z impry to juz srednie;-)

Dziekujemy:-*oj tak wloski sporo jej urosly juz nawet kiteczke mala robie:-P

Dzieki za opinie chyba mu zamowie taki bujak z funkcja jezdzika
Alexandra witaj
Catherin dobrze ze juz po, faktycznie nie fajnie z tym podnoszeniem musisz jakos sposobem ja przenosic, moze podnieść jak siedzisz na krześle np.,
My ostatnio sniadanko to kanapka zz szynka lub serkiem, obiadek jakies 110 gestej mojej zupki z miesem i kasza lub ryzem kub makaronem itp., potem banan , jablko, na wieczor kaszka i cyc, w ciagu dnia jeszcze pomiedzy cyc, no i w nocy cyc, czasem po poludniu flacha 120 sztucznego jeszcze dodatkowo jak gdzies ide np.
myszkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 15:45   #4328
novakia
Zakorzenienie

Jeju Grzesio nieśmiało zrobil 3mini kroczki do mnie😍 oderwal sie od kanapy i szedl jak na szczudlach😂😂😂
Stary 2016-11-22, 15:48   #4329
Alexandra0810
Raczkowanie

Daisy, absolutnie nie je za mało porządne posiłki. Poza tym moja też zazwyczaj kaszek nie dojada do końca, a swoją drogą te proporcje na opakowaniach są beznadziejne, wychodzi konsystencja kleju oO

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Novakia, gratulacje!

Alexandra0810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 16:00   #4330
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszkak Pokaż wiadomość
Dzieki za opinie chyba mu zamowie taki bujak z funkcja jezdzika
Alexandra witaj
Catherin dobrze ze juz po, faktycznie nie fajnie z tym podnoszeniem musisz jakos sposobem ja przenosic, moze podnieść jak siedzisz na krześle np.,
My ostatnio sniadanko to kanapka zz szynka lub serkiem, obiadek jakies 110 gestej mojej zupki z miesem i kasza lub ryzem kub makaronem itp., potem banan , jablko, na wieczor kaszka i cyc, w ciagu dnia jeszcze pomiedzy cyc, no i w nocy cyc, czasem po poludniu flacha 120 sztucznego jeszcze dodatkowo jak gdzies ide np.
Mysle z dwa tygodnie tak sie pilnowac, a pozniej sila rzeczy bede musiala czasami ja podniesc czy przeniesc. Nie ma lekko.
Dola jeszcze mam z tym odstawieniem, jakos mi smutno, ze chyba konczymy. Mowie chyba bo jak bedzie jakas mega histeria no to zawsze mozna powrocic po 2 dniach ale poki co Milenka jakos strasznie zle tego nie znosi, ja chyba gorzej

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 16:32   #4331
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy, absolutnie nie je za mało porządne posiłki. Poza tym moja też zazwyczaj kaszek nie dojada do końca, a swoją drogą te proporcje na opakowaniach są beznadziejne, wychodzi konsystencja kleju oO

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Novakia, gratulacje!

no ja robię taką, że łyżeczka stoi 😂 ale jak czytam żeby dać 200ml mleka to mi się śmiać chce, bo nawet ja bym tyle nie zjadła 😉
Cytat:
Jeju Grzesio nieśmiało zrobil 3mini kroczki do mnie😍 oderwal sie od kanapy i szedl jak na szczudlach😂😂😂
suuuuuper!!! 😊😊😊
Cytat:
Mysle z dwa tygodnie tak sie pilnowac, a pozniej sila rzeczy bede musiala czasami ja podniesc czy przeniesc. Nie ma lekko.
Dola jeszcze mam z tym odstawieniem, jakos mi smutno, ze chyba konczymy. Mowie chyba bo jak bedzie jakas mega histeria no to zawsze mozna powrocic po 2 dniach ale poki co Milenka jakos strasznie zle tego nie znosi, ja chyba gorzej
dół jest na początku, później ja poczułam ulgę 😉 i tak bardzo długi karmiłaś, co niektóre mamy wiele by dały aby chociaż 3 m-ce karmić a Twoja na cycu rok była 😊
ja czasami małą tulę do gołego cyca, żeby reakcję zobaczyć ale się odpycha 😐 no ale co się dziwić ona od początku cyca traktowała przedmiotowo, jej jedzenie to max 5 minut i puszczała, nawet laktacyjna i położna się dziwiły, że w 3 minuty potrafiła opróżnić pierś 😂😂😂
ale wracając do tematu, nie zadręczaj się, pomyśl o sobie, kup sobie sexi stanik i ciesz, że odzyskałaś cycuchy 😚

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-22, 16:53   #4332
Catherine86
Zakorzenienie

Daisy tez prawda

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Tylko ja sie jeszcze martwie, ze tego mm za malo pije i bedzie to z krzywda dla niej i to mnie bardziej doluje niz samo zakonczenie kp.

Stary 2016-11-22, 17:14   #4333
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy tez prawda

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Tylko ja sie jeszcze martwie, ze tego mm za malo pije i bedzie to z krzywda dla niej i to mnie bardziej doluje niz samo zakonczenie kp.
tym lepiej, będzie więcej stałych posiłków jadła a nabiał możesz w wielu innych rzeczach podawać ☺

Stary 2016-11-22, 19:03   #4334
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

moja jada 190ml obiadu, zup nie daję 😊

Nie no ładnie je

My objętościowo to tak:
około 7.00 - 8.00 śniadanie - kromka chleba z serkiem albo szynką, ćwiartka pomidorka, lub jajecznica i chlebek.

Przed drzemką około 10 - 11 - 180 mleka (nie zagęszczam)

13-14.00 Obiadek około 250ml

16-17.00 tak jak pisałam albo drugie danie albo deserek - około 190ml

około 19.00 kaszka - 3 łyżki kopiaste i 200ml mleka (na 180 wody)

W nocy około 100ml mleka zagęszczonego

czasem jak nie zje całej porcji jakiegokolwiek posiłku w dzień to daje jabłko, gruszkę...mus owocowy.

Cytat:
: jupi:

Cytat:
a swoją drogą te proporcje na opakowaniach są beznadziejne, wychodzi konsystencja kleju
Nie patrze na te proporcje ... metodą prób i błędów każdą kaszkę ogarniałam tak by małemu podpasowało

Cytat:
Nie martw się , dawaj jogurty, biały ser, warzywa - będzie ok.
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 19:20   #4335
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Nie no ładnie je

My objętościowo to tak:
około 7.00 - 8.00 śniadanie - kromka chleba z serkiem albo szynką, ćwiartka pomidorka, lub jajecznica i chlebek.

Przed drzemką około 10 - 11 - 180 mleka (nie zagęszczam)

13-14.00 Obiadek około 250ml

16-17.00 tak jak pisałam albo drugie danie albo deserek - około 190ml

około 19.00 kaszka - 3 łyżki kopiaste i 200ml mleka (na 180 wody)

W nocy około 100ml mleka zagęszczonego

czasem jak nie zje całej porcji jakiegokolwiek posiłku w dzień to daje jabłko, gruszkę...mus owocowy.

: jupi:

Nie patrze na te proporcje ... metodą prób i błędów każdą kaszkę ogarniałam tak by małemu podpasowało

Nie martw się , dawaj jogurty, biały ser, warzywa - będzie ok.
to ma spust 😀 a chętnie Ci kanapkę je??? bo moja nie chce 😠 wkurza się, źe rączki brudzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-22, 19:35   #4336
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
to ma spust 😀 a chętnie Ci kanapkę je??? bo moja nie chce 😠 wkurza się, źe rączki brudzi
Jak się cały dzień biega to trzeba jeść

Już od jakiegoś miesiąca je chlebek na śniadanie- kroje w kostkę, pomidora też. Mój to się brudem rączek nie przejmuje
Czasem je sam, czasem ja mu pomagam (albo moja mama czy tż jak w pracy jestem)
Stary 2016-11-22, 21:03   #4337
szwedka007
Wtajemniczenie

Cytat:
to ma spust �� a chętnie Ci kanapkę je??? bo moja nie chce �� wkurza się, źe rączki brudzi

Moja uwielbia jeść rękami. Kanapki pochłania tak szybko, że jak ma pusty talerzyk to podnosi i woła o jeszcze.
I tak jak Grzesio diablicy, brudne rączki to nie problem
Nawet po zjedzeniu obiadku 250g potrafi wszamać kanapkę lub warzywko z mojego obiadu, aby tylko samemu zjeść rączkami

Karmienie łyżeczką najgorzej nam idzie, tutaj posilkuję sie zabawiaczami, ale myslę, ze jak się sama nauczy jesc to będzie git

Edytowane przez szwedka007
Czas edycji: 2016-11-22 o 21:08 Powód: Literowki ble
Stary 2016-11-22, 21:10   #4338
acapella
Zadomowienie

Cześć dziewczyny wpadam na chwilę z doskoku
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatek i jubilatów

U nas dużo się dzieje, mnie nie ma całymi dniami niestety ale na szczęście pierwsze kroczki synuś wiedział, że ma zrobić przy mamie najpierw nieśmiało, teraz już odważnie kroczy po domu Nauczył się też (w końcu!) robić papa

Catherine, dobrze, że zabieg poszedł pomyślnie. A musisz małą podnosić na przewijak? Może lepiej jednak w takiej sytuacji przewijać na podłodze albo łóżku?

Witam nową mamę, cześć Alexandra

Diablica, fajnie Twój Grzesiu spaceruje nie mogę doczekać się takich czasów... Na razie za rękę idziemy na spacerze, ale wyrywa się chce iść sam, upada i raczkuje po betonie a weź na ręce oooooj

Wiek zachorowania na ospę nie zależy od wieku zachorowania rodziców, to nie choroba genetyczna wpływ ma odporność dziecka w danym momencie i obecność wirusa w otoczeniu, tyle. Pamiętaj Gryzelda, że w takim razie musisz ponawiać szczepienia, żeby działało no i kurczę, nie boisz się, że właśnie może zachorować w późniejszym wieku? tzn. jak przestaniesz szczepić?
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 21:37   #4339
Catherine86
Zakorzenienie

Acapella tak, ja na lozku klade przewijak i tam przewijam

Gratki za kroczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 02:05   #4340
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość

U nas dużo się dzieje, mnie nie ma całymi dniami niestety ale na szczęście pierwsze kroczki synuś wiedział, że ma zrobić przy mamie najpierw nieśmiało, teraz już odważnie kroczy po domu Nauczył się też (w końcu!) robić papa

Diablica, fajnie Twój Grzesiu spaceruje nie mogę doczekać się takich czasów... Na razie za rękę idziemy na spacerze, ale wyrywa się chce iść sam, upada i raczkuje po betonie a weź na ręce oooooj
Brawo za dreptanie
Jeszcze trochę i będzie pomykać tak jak Grześko

Ja chcę młodego za rękę nauczyć chodzić bo jest coraz szybszy i w stronę ulicy go ciągnie ale protesty są... no nic musze być uparta i konsekwentnie próbować dalej.

Wróciłaś do pracy?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-11-23, 07:07   #4341
Konto usunięte

Novakia za kroczki 😍 super!

Acapella to sugerujesz, że lepiej nie szczepić? Generalnie wolałabym po prostu, żeby nie chorował na ospę w żłobku tylko powiedzmy w przedszkolu i stąd chcę go zaszczepić. Zresztą i zaszczepienie i nie zaszczepienie nie da gwarancji zachorowania/nie zachorowania... Sama nie wiem już co robić...

Młody spadł mi z łóżka 😢 tak mocno zasnęłam nad ranem, że w ogóle o nim zapomniałam i obudził mnie huk i płacz 😢😢😢 na szczęście chyba więcej było strachu niż bólu w tym wszystkim, bo jak go wzięłam do góry i dałam telefon do zabawy to momentalnie zapomniał o płaczu, a i śladów, żeby się uderzył też nie ma i zachowuje się zupełnie normalnie teraz.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 07:09   #4342
olilina
Zakorzenienie

DAISY oj wolałabym, żeby jadła z takim upodobaniem coś innego niż tylko kaszkę na wodzie

NOVAKIA, ACAPELLA gratki za kroczki 👌
U nas do chodzenia raczej długa droga.
Na razie zaczęła chodzić... na kolanach...
Stary 2016-11-23, 08:13   #4343
szwedka007
Wtajemniczenie

Gryzia - ojjj dobrze ze sie nic nie stało.. ja wlasnie probuje nauczyć młodą schodzic z lózka, zeby nie bylo takich sytuacji, ale ona i tak leci na łeb na szyję, na nic nie patrzy byle szybciej :/

Olilina moja tez jeszcze nie chodzi sama, coraz częsciej karze sie prowadzac, na kolankach tez klęczy raz fiknęla przez to do tylu /
Stary 2016-11-23, 08:18   #4344
olilina
Zakorzenienie

SZWEDKO moja schodzenie z łózka ma już opanowane do perfekcji, chyba że bardzo wariuje i się wygłupia, wtedy trzeba uważać, bo może spaść.

Moja w ogóle nie stoi sama bez trzymanki, nie puszcza się sama, nie chodzi za rączki, chodzi tylko przy meblach, no i teraz zaczęła na klęczkach.
Stary 2016-11-23, 08:30   #4345
Konto usunięte

Aleks ogólnie umie zejść. Nie wie tylko, że trzeba się obrócić tyłem. Tylko on dzisiaj we śnie zleciał. No nic, muszę uważać albo nauczyć go spania w łóżeczku (wolałabym tą drugą opcję )
Stary 2016-11-23, 08:48   #4346
szwedka007
Wtajemniczenie

Olilina moja juz 3 miechy prawie tak stoi przy meblach, dopiero od 2 tyg chce chodzić, wiem ze sie nie powinno prowadzać za rączki, ale co zrobić jak dziecko chce:| tak na wieczór jej sie włącza to chodzenie , bo wtedy tatus jest i sie popisuje hehe

Gryzia...no ja od nowa uczę zasypiania w lozeczku bo po roku pisalam, ze sie zepsula... od 3 dni jest postęp tfu tfu
Stary 2016-11-23, 09:32   #4347
Konto usunięte

Szwedka u nas z zasypianiem nie ma problemu. Jest problem w nocy jak się przebudzi. Ale od dzisiaj się wezmę za spanie, bo też mnie już zaczyna męczyć to, że w dzień on śpi tylko w wózku, chociażz drugiej strony mam koleżankę, która zawsze musi na drzemkę wrócić do domu, bo jej syn z kolei tylko w łóżeczku śpi. Więc i tak źle i tak niedobrze. Znowu nie chcę zrobić tak, że walką o zaśnięcie w dzień w łóżeczku tak go wybić z rytmu, że cały dzień będziemy mieć z dupy.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

No i standard - do wózka ryk, łóżeczko ryk, na rękach ryk. Zapięłam na siłę w wózku - zasnął w 2 minuty i nawet nie musiałam bujać. Wtf, synu?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Dobra, już wiem - druga dwójka na górze lekko wystaje paznokciem czuć...
Stary 2016-11-23, 09:44   #4348
olilina
Zakorzenienie

Ja dziś wyczułam czwórkę u góry. Czyli mamy już 11 zębów

SZWEDKO moja już od bardzo dawna chodzi przy meblach, a poza tym nie chce.

Czy ja się wczoraj chwaliłam, że moje dziecko ładnie je kaszkę?
Od wczorajszego wieczora bunt, nie chce nawet buzi otwierać na jedną łyżeczkę. Dziś zjadła 100ml po godzinie przekonywania, obserwując przechodniów przez okno...
Stary 2016-11-23, 11:09   #4349
Robusta
Wtajemniczenie

Olilina
o jak duzo zabkoe! Wow!

Diablca
moja tesciowa na takie akcje kupila smycz dla Milenki

Gryzia
u mnie tez jest czeste wymuszanie i placz, normalnie jakby Mala glowa o beton walnela czy cos...

Bylam dzis na powtornych badaniach tokso... w LM za awidnosc powiedzieli mi ponad 100 zl za jedna grupe a jakies PCR ponad 160... W moim labie awidnosc placilam 60 zl i dobrze, ze zrobilam sama wczesniej. A tu babka miala mi pobrac tylko powtornie tokso i 4 razy mnie klola i idiotycznie mnie pytala czy ja chce to badanie dzis zrobic a pojechalam tam na 7 rano! Mowie jej ze wypilam 1.5 litra wody w nocy i musze miec to badanie to wezwala inna pielegniarke i ta mi pobrala... No co za babka... Masakra...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 11:26   #4350
novakia
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;67836526]Novakia za kroczki 😍 super!

Acapella to sugerujesz, że lepiej nie szczepić? Generalnie wolałabym po prostu, żeby nie chorował na ospę w żłobku tylko powiedzmy w przedszkolu i stąd chcę go zaszczepić. Zresztą i zaszczepienie i nie zaszczepienie nie da gwarancji zachorowania/nie zachorowania... Sama nie wiem już co robić...

Młody spadł mi z łóżka 😢 tak mocno zasnęłam nad ranem, że w ogóle o nim zapomniałam i obudził mnie huk i płacz 😢😢😢 na szczęście chyba więcej było strachu niż bólu w tym wszystkim, bo jak go wzięłam do góry i dałam telefon do zabawy to momentalnie zapomniał o płaczu, a i śladów, żeby się uderzył też nie ma i zachowuje się zupełnie normalnie teraz.[/QUOTE]

Grzes spadl nam juz 3 razy, nic sie nie dzialo, w sumie nie przejelam sie az tak jak gdy wypadl z piaskownicy na twarz i az sie obrócił na niej i gleba, to była masakra, sni mi sie to po nocach😞 a umie juz schodzic z łóżka, dotyka reka gdzie jest koniec bada teren, obraca sie i schodzi😊 tylko nie wiem jak ostatnio spadl skoro umial juz sam schodzic, spal na naszym łóżku, obudzil sie i slysze bum...

Cytat:
DAISY oj wolałabym, żeby jadła z takim upodobaniem coś innego niż tylko kaszkę na wodzie

NOVAKIA, ACAPELLA gratki za kroczki 👌
U nas do chodzenia raczej długa droga.
Na razie zaczęła chodzić... na kolanach...
Na kolanach?😂 musi to komicznie wyglądać😊 Grzes dzis znowu zrobił kroczki jak byliśmy u mojej mamy, zrobi 2-3 i leci jak dlugi do przodu😂 ale od czegoś trzeba zacząć. No i zasnal mi e aucie na 15min i juz ciezko na drzemke polozyc bylo ale w koncu zasnal teraz. Ide robic zapiexa na obiad😊

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości