![]() |
#4321 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;67798301]Nie jest obowiązkowe. Ale ja przechodziłam późno (18lat) i bardzo ciężko, więc wolę mu tego oszczędzić. Zawsze to lepiej jak będzie zaszczepiony. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Czy Wasze dzieci też wpadają w histerię jak czegoś zabraniacie? Miałam przed chwilą taką akcję, że masakra - młody do kabla, ja że nie wolno a on z powrotem. Zabieram go i mówię ostro "nie wolno" a ten w ryk i z powrotem. W końcu wpadł w taki ryk, że masakra - wyje, łzy jak grochy - i ciągle do tego kabla, więc co go zabrałam i powiedziałam nie wolno to jeszcze gorzej ryczał. Oj będziemy mieć wesoło czuję z nim, bo zaczyna coraz częściej takie zachowania prezentować...[/QUOTE] oj tak moja cora tez charakterna,jak jej coa zabronie to placz i tez sie na podlodze kladzie,oby tylko jak bedzie starsza nie robila takich akcji w sklepie=-O Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;67798301]Nie jest obowiązkowe. Ale ja przechodziłam późno (18lat) i bardzo ciężko, więc wolę mu tego oszczędzić. Zawsze to lepiej jak będzie zaszczepiony.
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Czy Wasze dzieci też wpadają w histerię jak czegoś zabraniacie? Miałam przed chwilą taką akcję, że masakra - młody do kabla, ja że nie wolno a on z powrotem. Zabieram go i mówię ostro "nie wolno" a ten w ryk i z powrotem. W końcu wpadł w taki ryk, że masakra - wyje, łzy jak grochy - i ciągle do tego kabla, więc co go zabrałam i powiedziałam nie wolno to jeszcze gorzej ryczał. Oj będziemy mieć wesoło czuję z nim, bo zaczyna coraz częściej takie zachowania prezentować...[/QUOTE] u nas też awantura na całego jak czegoś nie pozwolę 😉 Cytat:
Cytat:
a tak w ogóle zastanawiam się czy młoda nie je za mało jak na swój wiek... rano kaszka ze 120ml mleka (nie zawsze dojada), później obiad 190ml, flacha zagęszczona 260/270ml, kolejną jej zastąpiłam innym żarłem ale mało tego je... zjada jajecznicę z 1,5 jaja albo serek ok.70g, kaszki mannej podobną porcję lub owoce z biszkoptami też ok. 80/100ml i na dobranoc flacha zagęszczona 300/320ml... nie wiem czy te stałe posiłki nie są za małe ale nie jestem w stanie jej wmusić... a po tym rotawirusie schudła mi prawie kilogram i chciałabym to nadrobić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
ALEXANDRA u nas obiadu około 80-100ml, w porywach do 150ml. Ja też daję jedno danie, czasem od nas coś skubnie, ale to znikome ilości.
DAISY wow aż kilogram Ci schudła bidulka? Masakra. Moja je około 120-160 ml kaszki na wodzie rano, później czasami kawałek chlebka albo owoc (rzadko, bo nie chce...), obiadek - najczęściej treściwa zupa z mięsem i zoltkiem 80-150 ml. Na podwieczorek ostatnio kisiel jej smakuje, wieczorem kaszka na wodzie 120-160ml. No i w między czasie cyc, w dzień malo, w nocy dwa razy po około 10 minut. KASIULA mój mąż też był sceptycznie nastawiony, też mówił, że szkoda kasy, ale w końcu dał się namówić i nie żałuje ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;67798301]
[/COLOR]Czy Wasze dzieci też wpadają w histerię jak czegoś zabraniacie? Miałam przed chwilą taką akcję, że masakra - młody do kabla, ja że nie wolno a on z powrotem. Zabieram go i mówię ostro "nie wolno" a ten w ryk i z powrotem. W końcu wpadł w taki ryk, że masakra - wyje, łzy jak grochy - i ciągle do tego kabla, więc co go zabrałam i powiedziałam nie wolno to jeszcze gorzej ryczał. Oj będziemy mieć wesoło czuję z nim, bo zaczyna coraz częściej takie zachowania prezentować...[/QUOTE] Moja też ma histerie, czasami nawet przy zmianie pieluchy, ucieka i wrzeszczy. Ja to juz jestem.troche znieczulona na jej krzyki :P Cytat:
![]() Cytat:
Masz chyba z 6 posilkow calkiem konkretnych! Moja jak zje 180ml mleka to jest super, a Ty piszesz o ilosciach 320ml i to jeszcze zagęszczone szok, A kup ile Ci robi? Ile waży? Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2016-11-22 o 14:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Konto usunięte
|
Mam nadzieję, że ten etap szybko minie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zanim jej zamieniłam jedną flachę na stały mniejszy posiłek to robiła jedną rzadką ale dużà, a teraz to 2 takie zbite niewielkie 😉 a po tej całej jelitówce waży 9,5 kg, więc ok, dlatego nie wmuszam jej na siłę tych stałych jedzeń ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Alexandra witaj ![]() Catherin dobrze ze juz po, faktycznie nie fajnie z tym podnoszeniem ![]() My ostatnio sniadanko to kanapka zz szynka lub serkiem, obiadek jakies 110 gestej mojej zupki z miesem i kasza lub ryzem kub makaronem itp., potem banan , jablko, na wieczor kaszka i cyc, w ciagu dnia jeszcze pomiedzy cyc, no i w nocy cyc, czasem po poludniu flacha 120 sztucznego jeszcze dodatkowo jak gdzies ide np. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
Jeju Grzesio nieśmiało zrobil 3mini kroczki do mnie😍 oderwal sie od kanapy i szedl jak na szczudlach😂😂😂
#4329 |
Raczkowanie
|
Daisy, absolutnie nie je za mało
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Novakia, gratulacje! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dola jeszcze mam z tym odstawieniem, jakos mi smutno, ze chyba konczymy. Mowie chyba bo jak bedzie jakas mega histeria no to zawsze mozna powrocic po 2 dniach ale poki co Milenka jakos strasznie zle tego nie znosi, ja chyba gorzej ![]() ![]()
![]() |
#4331 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja czasami małą tulę do gołego cyca, żeby reakcję zobaczyć ale się odpycha 😐 no ale co się dziwić ona od początku cyca traktowała przedmiotowo, jej jedzenie to max 5 minut i puszczała, nawet laktacyjna i położna się dziwiły, że w 3 minuty potrafiła opróżnić pierś 😂😂😂 ale wracając do tematu, nie zadręczaj się, pomyśl o sobie, kup sobie sexi stanik i ciesz, że odzyskałaś cycuchy 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
Daisy tez prawda
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Tylko ja sie jeszcze martwie, ze tego mm za malo pije i bedzie to z krzywda dla niej i to mnie bardziej doluje niz samo zakonczenie kp.
#4333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no ładnie je ![]() My objętościowo to tak: około 7.00 - 8.00 śniadanie - kromka chleba z serkiem albo szynką, ćwiartka pomidorka, lub jajecznica i chlebek. Przed drzemką około 10 - 11 - 180 mleka (nie zagęszczam) 13-14.00 Obiadek około 250ml 16-17.00 tak jak pisałam albo drugie danie albo deserek - około 190ml około 19.00 kaszka - 3 łyżki kopiaste i 200ml mleka (na 180 wody) W nocy około 100ml mleka zagęszczonego czasem jak nie zje całej porcji jakiegokolwiek posiłku w dzień to daje jabłko, gruszkę...mus owocowy. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już od jakiegoś miesiąca je chlebek na śniadanie- kroje w kostkę, pomidora też. Mój to się brudem rączek nie przejmuje ![]() Czasem je sam, czasem ja mu pomagam (albo moja mama czy tż jak w pracy jestem)
![]() |
#4337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak jak Grzesio diablicy, brudne rączki to nie problem ![]() Nawet po zjedzeniu obiadku 250g potrafi wszamać kanapkę lub warzywko z mojego obiadu, aby tylko samemu zjeść rączkami ![]() Karmienie łyżeczką najgorzej nam idzie, tutaj posilkuję sie zabawiaczami, ale myslę, ze jak się sama nauczy jesc to będzie git ![]() Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2016-11-22 o 21:08 Powód: Literowki ble |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatek i jubilatów ![]() U nas dużo się dzieje, mnie nie ma całymi dniami niestety ![]() ![]() ![]() ![]() Catherine, dobrze, że zabieg poszedł pomyślnie. A musisz małą podnosić na przewijak? Może lepiej jednak w takiej sytuacji przewijać na podłodze albo łóżku? Witam nową mamę, cześć Alexandra ![]() Diablica, fajnie Twój Grzesiu spaceruje ![]() ![]() ![]() Wiek zachorowania na ospę nie zależy od wieku zachorowania rodziców, to nie choroba genetyczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
Acapella tak, ja na lozku klade przewijak i tam przewijam
![]() Gratki za kroczki ![]() ![]()
#4340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze trochę i będzie pomykać tak jak Grześko ![]() Ja chcę młodego za rękę nauczyć chodzić bo jest coraz szybszy i w stronę ulicy go ciągnie ![]() Wróciłaś do pracy? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4341 |
Konto usunięte
|
Novakia
![]() Acapella to sugerujesz, że lepiej nie szczepić? Generalnie wolałabym po prostu, żeby nie chorował na ospę w żłobku tylko powiedzmy w przedszkolu i stąd chcę go zaszczepić. Zresztą i zaszczepienie i nie zaszczepienie nie da gwarancji zachorowania/nie zachorowania... Sama nie wiem już co robić... Młody spadł mi z łóżka 😢 tak mocno zasnęłam nad ranem, że w ogóle o nim zapomniałam i obudził mnie huk i płacz 😢😢😢 na szczęście chyba więcej było strachu niż bólu w tym wszystkim, bo jak go wzięłam do góry i dałam telefon do zabawy to momentalnie zapomniał o płaczu, a i śladów, żeby się uderzył też nie ma i zachowuje się zupełnie normalnie teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
DAISY oj wolałabym, żeby jadła z takim upodobaniem coś innego niż tylko kaszkę na wodzie
![]() NOVAKIA, ACAPELLA gratki za kroczki 👌 U nas do chodzenia raczej długa droga. Na razie zaczęła chodzić... na kolanach... |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Wtajemniczenie
|
Gryzia - ojjj dobrze ze sie nic nie stało.. ja wlasnie probuje nauczyć młodą schodzic z lózka, zeby nie bylo takich sytuacji, ale ona i tak leci na łeb na szyję, na nic nie patrzy byle szybciej :/
Olilina moja tez jeszcze nie chodzi sama, coraz częsciej karze sie prowadzac, na kolankach tez klęczy raz fiknęla przez to do tylu / |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
SZWEDKO moja schodzenie z łózka ma już opanowane do perfekcji, chyba że bardzo wariuje i się wygłupia, wtedy trzeba uważać, bo może spaść.
Moja w ogóle nie stoi sama bez trzymanki, nie puszcza się sama, nie chodzi za rączki, chodzi tylko przy meblach, no i teraz zaczęła na klęczkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Konto usunięte
|
Aleks ogólnie umie zejść. Nie wie tylko, że trzeba się obrócić tyłem. Tylko on dzisiaj we śnie zleciał. No nic, muszę uważać albo nauczyć go spania w łóżeczku (wolałabym tą drugą opcję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Wtajemniczenie
|
Olilina moja juz 3 miechy prawie tak stoi przy meblach, dopiero od 2 tyg chce chodzić, wiem ze sie nie powinno prowadzać za rączki, ale co zrobić jak dziecko chce:| tak na wieczór jej sie włącza to chodzenie , bo wtedy tatus jest i sie popisuje hehe
Gryzia...no ja od nowa uczę zasypiania w lozeczku bo po roku pisalam, ze sie zepsula... od 3 dni jest postęp tfu tfu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Konto usunięte
|
Szwedka u nas z zasypianiem nie ma problemu. Jest problem w nocy jak się przebudzi. Ale od dzisiaj się wezmę za spanie, bo też mnie już zaczyna męczyć to, że w dzień on śpi tylko w wózku, chociażz drugiej strony mam koleżankę, która zawsze musi na drzemkę wrócić do domu, bo jej syn z kolei tylko w łóżeczku śpi. Więc i tak źle i tak niedobrze. Znowu nie chcę zrobić tak, że walką o zaśnięcie w dzień w łóżeczku tak go wybić z rytmu, że cały dzień będziemy mieć z dupy.
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- No i standard - do wózka ryk, łóżeczko ryk, na rękach ryk. Zapięłam na siłę w wózku - zasnął w 2 minuty i nawet nie musiałam bujać. Wtf, synu? ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Dobra, już wiem - druga dwójka na górze lekko wystaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś wyczułam czwórkę u góry. Czyli mamy już 11 zębów
![]() SZWEDKO moja już od bardzo dawna chodzi przy meblach, a poza tym nie chce. Czy ja się wczoraj chwaliłam, że moje dziecko ładnie je kaszkę? Od wczorajszego wieczora bunt, nie chce nawet buzi otwierać na jedną łyżeczkę. Dziś zjadła 100ml po godzinie przekonywania, obserwując przechodniów przez okno... |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Wtajemniczenie
|
Olilina
o jak duzo zabkoe! Wow! Diablca moja tesciowa na takie akcje kupila smycz dla Milenki ![]() Gryzia u mnie tez jest czeste wymuszanie i placz, normalnie jakby Mala glowa o beton walnela czy cos... ![]() Bylam dzis na powtornych badaniach tokso... w LM za awidnosc powiedzieli mi ponad 100 zl za jedna grupe a jakies PCR ponad 160... W moim labie awidnosc placilam 60 zl i dobrze, ze zrobilam sama wczesniej. A tu babka miala mi pobrac tylko powtornie tokso i 4 razy mnie klola i idiotycznie mnie pytala czy ja chce to badanie dzis zrobic a pojechalam tam na 7 rano! Mowie jej ze wypilam 1.5 litra wody w nocy i musze miec to badanie to wezwala inna pielegniarke i ta mi pobrala... No co za babka... Masakra...
#4350 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;67836526]Novakia
![]() Acapella to sugerujesz, że lepiej nie szczepić? Generalnie wolałabym po prostu, żeby nie chorował na ospę w żłobku tylko powiedzmy w przedszkolu i stąd chcę go zaszczepić. Zresztą i zaszczepienie i nie zaszczepienie nie da gwarancji zachorowania/nie zachorowania... Sama nie wiem już co robić... Młody spadł mi z łóżka 😢 tak mocno zasnęłam nad ranem, że w ogóle o nim zapomniałam i obudził mnie huk i płacz 😢😢😢 na szczęście chyba więcej było strachu niż bólu w tym wszystkim, bo jak go wzięłam do góry i dałam telefon do zabawy to momentalnie zapomniał o płaczu, a i śladów, żeby się uderzył też nie ma i zachowuje się zupełnie normalnie teraz.[/QUOTE] Grzes spadl nam juz 3 razy, nic sie nie dzialo, w sumie nie przejelam sie az tak jak gdy wypadl z piaskownicy na twarz i az sie obrócił na niej i gleba, to była masakra, sni mi sie to po nocach😞 a umie juz schodzic z łóżka, dotyka reka gdzie jest koniec bada teren, obraca sie i schodzi😊 tylko nie wiem jak ostatnio spadl skoro umial juz sam schodzic, spal na naszym łóżku, obudzil sie i slysze bum... Na kolanach?😂 musi to komicznie wyglądać😊 Grzes dzis znowu zrobił kroczki jak byliśmy u mojej mamy, zrobi 2-3 i leci jak dlugi do przodu😂 ale od czegoś trzeba zacząć. No i zasnal mi e aucie na 15min i juz ciezko na drzemke polozyc bylo ale w koncu zasnal teraz. Ide robic zapiexa na obiad😊
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.