![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Być konsultantką... Avon, Oriflame...
Ja już rok w Avonnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Ja konsultantką jestem od hmmm 2002 chyba. Oczywiście na początku wszystko zapisane było na moją mamę. Dopiero po uzyskaniu pełnoletności przepisałam to na siebie. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z tą firmą. Kosmetyki też mi odpowiadają i nie uczulają mnie. Ostatnio chciałam się zapisać do Ori ale doszłam do wniosku , że się nie opłaca. Trzeba uzbierać wręcz nieziemskie zamówienie , żeby nie zapłacić 10zł za przesyłkę, więc zrezygnowałam i kupuje u koleżanki mojej mamy. Jestem jeszcze w Fm i Yves rocher
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w Avonie od ponad dwóch lat, do tej pory wszystko było ok, ale spotkała mnie nieprzyjemność, którą muszę wyjaśnić. Przyszło mi ponaglenie, że nie zapłaciłam faktury, wchodzę na konto internetowe i co się okazuje? Jest faktura na rzeczy, których nie zamawiałam.... I do odbioru były w COK. Dzowniłam do Biura Obsługi i się dowiedziałam, że zamówiła je, nie wiem jak to nazwać koordynatorka danego okręgu. Dlaczego wydali kosmetyki mojej koordynatorce?? Kobieta zamówiła na moje nazwisko kosmetyki i za nie nie zapłaciła.... ehh......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
mozecie mi powiedziec mniej wiecej co bedzie po tym jak wypelnie formularz na https://www.pl.avon.com/PRSuite/selling/apply.jsp i to juz wszystko?
nie pisze tm za bardzo nic dokladnego, a chcialabym wiedziec. :/ Mozecie mi odp te ktore sa w avonie? proszę ![]() - czy co miesiac trzeba zamawiac? - czy trzeba do minimalnej okreslonej kwoty zamawiac? - ile przesylka kosztuje do domu? - jakie sa zarobki? szukalam i przecytalam watki o avonie i w google szukalam ale inf sa z roku 2005 lub 2006 czyli juz z deczka stare :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1.nie trzeba co miesiac zamawiac ![]() 2.w pierwszym zamowieniu musisz zamowic za 150zl zeby nie placic za koszty przesylki,a w 2 i 3 zamowieniu musisz przkeroczyc 50zl ![]() 3.masz podane 3 terminy kiedy darmowo Ci przysylaja paczke,a jesli chcesz sama zamowic swoja paczke nie podanym terminie ktory oni Ci podaja to wtedy placisz 28zl 4.zalezy od zamowienia poza tym wiadomo,ze musisz kupowac za swoja kase katalogi,probki,torebki itp. ![]() ale ogolnie to te pyttania co zadajesz to wszystko Ci wytlumaczy Lider Sprzedazy ktory sie z Toba skontaktuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zarobków sa w zależności od kwoty zamówienia dostajesz opust: do 149,99 zł opust masz 15% od 150 do 499,99 - 25% od 500 do 999,99 - 30% od 1000 do 2 999,99 - 35% 3 000 i więcej - 40% |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
ja byłam konsultantką w oriflame.
1. Które kosmetyki cieszą się większym powodzeniem - Avon czy Oriflame? Oriflame raczej dla tych, którzy mają więcej funduszy. Nie uczulaja tak, jak Avon. 2. Ile trzeba mieć lat żeby zostać konsultantką? by nią zostać trzeba mieś ukończone 16 lat. 3. Czy za zostanie nią coś się płaci? Płacie się wpisowe około 20 złotych. Czasem sa promocje i płaci się złotówkę. 4. Skąd konsultantka dostaje katalogi i ile? Zamawia razem z kosmetykami albo kupuje w biurze. Jeden katalog kosztuje 60 gr. 5. Jak to jest z zarobkami? Ile się zarabia? To zalezy ile zamawiasz. 6. Czy może się zdarzyć, że bycie konsultantką się nie opłaci i trzeba będzie do tego "dokładać"? Nie. 7. Co, jeśli zrezygnuje się z bycia konsultantką? Nic. Mnie się znudziło i po prostu przestałam składać zamówienia. W każdej chwili jednak mogę złożyć zamówienie. Szczerze mówiąc nie miałam klientek wśród kolezanek, bo Oriflame jest po prostu droższy niż Avon. Kupowały ode mnie mama, ciotki i kolezanki mamy. W jednym miesiacu jak się postarałam miałam dosyć sporą sumkę - nawet 500 zł.
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanie: jak /albo raczej gdzie/szukacie klientów
/poza oczywiście znajomymi/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanie: jak /albo raczej gdzie/szukacie klientów
/poza oczywiście znajomymi/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Ja jestem krótko konsultantką, ale szukam klientek w rodzinie
![]() ![]() Uwielbiam poznawać nowych ludzi ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja jestem juz 4 lata w avonie i na poczatku jest ciezko znalezc klientki a pozniej jakos już idzie i jest bardzo fajnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
![]()
Najlepiej to mieć katalog zawsze przy sobie wtedy napewno zamówienie się jakieś zbierze,ja już się tak przyzwyczaiłam,że zawsze go nosze ze sobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Mam pytania do co Avonu:
1. Zamówienie trzeba złożyć w biurze? 2. Kiedy płaci się za zamówiony towar? Trzeba wyłożyć swoją kasę a dopiero potem zebrać pieniądze od klientek? 3. Czy jeśli mam zamówienie poniżej 150 zł, to jeśli pojadę odebrać kosmetyki do ich biura nie zapłacę nic dodatkowo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pierwsze zamówienie składasz u swojej liderki. Potem dostajesz numer personalny i możesz składać zamówienie przez internet, faks, telefon lub ostatnio nawet przez sms'a. ad. 2 Konsultantki mają 21 dni do zapłaty (od daty wystawienia faktury). W praktyce jest to ok. 2 tygodnie od dostarczenia paczki. ad. 3 Jeżeli masz zamówienie poniżej 150 zł, żeby nie zapłacić za realizację małego zamówienia możesz zrobić zakupy w COK-u, a nie w biurach. COK- Centrum Obsługi Konsultantki (niestety COK-i są tylko w większych miastach: Bielsko-Biała, Białystok, Bydgoszcz, Gdynia, Gliwice, Katowice, Kraków, Łódź, Lublin, Poznań, Szczecin, W-wa, Wrocław) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
nie wiem jak w oriflame ale w avon nie płaimy noi paczki mamy do domu albo obieramy w centrum obslugi konsultantek w lublinie. pozdrawiam i zapraszam do avonu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
dziewczyny moja konsultantka avonu namawia mnie na zostanie konsultantką, bo zazwyczaj zamawiam u niej kosmetyki na około 100zł i stwierdziła, że bardziej by mi się opłacało być konsultantką. dodam, że zamawiam tylko dla siebie, mamy i bratowej i raczej nie będzie mi się chciało latać z katalogiem po innych znajomych. zresztą konsultantek avonu jest w moim otoczeniu sporo. poczytałam te wasze opinie i mam dylemat.
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
my nie musimy placic za przesylki w filiach oddzialach do domku pow 100p obojetnie kiedy zlozone dowoza w 2-3dni. ja jestem 1,5 roku i zarabiam okolo 1500zl co 3 tygodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
To gratulacje, ale od kogo przyjmujesz zamówienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Dziękuję aniołekKB z odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
BAN stały
|
hmm chcialabym zostac konsultantka w avonie....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
ostatnio zaczęłam kupować kosmetyki z Ori i dyrektorka biura regionalnego nalega, żebym została konsultantką. w sumie przy każdej okazji, gdy zamawiam to wręcza mi ulotki 'Dołącz do Oriflame' {które kompletnie nie mówią o podstawowych sprawach interesujących mnie}
przeczytałam wątek, ale pewnych spraw nadal nie rozumiem ![]() ogólnie nie miałabym nic przeciwko temu, żeby zostać konsultantką. kuszą mnie tańsze kosmetyki, no i ewentualny zarobek {chociaż nie zależy mi na jakiś ogromnych sumach, jedynie jakiś mały dodatek do kieszonkowego}, na pewno nie chciałabym dopłacać ![]() nie wiem czy udałoby mi się uzbierać 'dużo' kosmetyków, chodzę do LO, w mojej klasie są dwie konsultantki avon-u, więc tutaj się nie wykażę. ewentualnie może koleżanki mamy-ale raczej też bez rewelacji, więc głównie ja i może mama-osoby, które by coś zamawiały {wychodzi na to, że zarabiałabym sama na sobie ![]() ale pytania: 1. wychodzi nowy katalog, idę do biura regionalnego i czy muszę płacić za te kilka katalogów itp. ? czy jest taki 'zestaw', który dostaję? 2. przesyłki-jak sama pisałam, wątpię, żeby udało mi się uzbierać dużo pkt. lub pieniędzy za zamówienie, więc jak wyglądałoby płacenie? a jeśli odbierałabym w br to też musiałabym płacić? byłabym ogromnie wdzięczna za odp. ![]() edit: jestem niepełnoletnia {wiem, że rodzice jakąś tam zgodę wyrażają czy coś} w każdym bądź razie chodzi mi o rozliczenia z urzędem. jak by to wyglądało?
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Jeśli nie uzbierasz 100 PP - punktów przypisanych produktom (a z postu wynika, że byłoby trudno, choć dlaczego by rezygnować ze sprzedawania kosmetyków nawet... konsultantkom Avonu? ![]() 3. Rozliczenia z urzędem... skarbowym? ![]() ![]() ![]() Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to możesz pisać tutaj albo po prostu zapytać w swoim biurze. O wiele łatwiej tłumaczy się na żywo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.