|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe na dalsze plotki gotowe, cz. 2 perypetii mam majowych 2017
Cytat:
Co do rygodni to ja liczę skończone, czyli jak dziś mam 13t4 dzień to mówię, że jestem w 13 tygodniu, ginekolodzy zazwyczaj to liczą w taki sposób. Poza tym- nie ma się co do konkretnej daty przywiązywać, termin to orientacyjna data, bo w tym wyznaczonym dniu rodzi się ok 2procent dzieci, w terminie to też dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po tej dacie 😊 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Kasiunialusia, właśnie tak jak napisałaś
![]()
#154 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6785673 6]A co nie jesz sera i jogurtów naturalnych ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jem i to bardzo dużo, ale zazwyczaj mam chęć zdobić te kotleciki to nie mam któregoś ze składników xd a niestety koło mnie nie ma porządnego sklepu poza alkoholowymi. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#156 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Odmieni mu się na 100%, najdalej jak zobaczy córcię po porodzie, ale życzę Ci by i wcześniej, jak będzie czuł jej ruchy pod dłonią na brzuszku i tak dalej ![]() Natomiast nie dziwie sie, ze Cie słowa tż bolą bo i mnie by bolały. Mowie Ci, bankowo mu przejdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#157 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wsunęłam cały słoik papryki konserwowej. Jej, jak mi dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Tak się przyjęło, ale lekarze mówią tak jak napisała pod Tobą Inezz, czyli 13t1d to wg lekarzy 13 tydzien, ale przyjęło sie, ze mowie sie 14ty. Ja dziś jestem 18t0d czyli ja mowie 19ty tydzien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Co do TP to powiem Wam, ze mam mega schizy jak mi wyznaczą CC bo oczywiście chciałabym, zeby dzidziuś był jak najpóźniej wyjęty z brzuszka.... kazdy dzień jest na wagę złota. U mnie wg om nie ma sensu liczyć a boje sie, ze tak policzą ![]() Moja gin mówi ze te dowcipne nie sa takie wiarygodne bo cos tam i ze powinno sie najbardziej brać pod uwagę wielkośc dziecka z tego pierwszego usg przez powłoki brzuszne, czyli wlasnie 1sze usg genetyczne. Jesli wezmą to pod uwagę, to pewnie zrobią mi CC koło 15-16 kwietnia juz ![]() W pierwszej ciazy OM i owulacja i wszystko było wzorcowe, usg odbiegało o maks 2 dni w te czy wewte takze termin ciagle sie utrzymywał na 23 lutego, a 21 zaczął sie poród i 22.02 na świecie pojawiła sie Hania. Strasznie na nią czekałam, bo na wątku mam lutowych chyba 40% mam rozpakowało sie pod koniec stycznia, kolejne 40% w pierwszych dwóch tygodniach lutego i tylko ja z kilkoma dziewczynami jak te oseski czekałyśmy na swoje dzieciaczki, kiedy to reszta rozmawiała juz o kupach o pampersach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#159 |
Konto usunięte
|
esor to licząc TP wg Twojej ginki mi wypadnie w takim razie 30 kwietnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ahahahah no to bosko :p myślałam ze nie jesz takich rzeczy :p Dziewczyny które maja detektor/doppler jak często używacie go? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() och, jak ja nie lubię jak faceci spychają antykoncepcję na kobiety! Ja brałam przez rok tabletki, a potem stwierdziłam, że to nie są przecież cukierki i przestałam i mimo, że TŻ był niepocieszony, kilka lat lecieliśmy na gumkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja właśnie trochę się obijam w pracy, szef wyjechał ![]() ![]() Dostałam dzisiaj detektor tętna maluszka i po paru minutach, kiedy byłam już zniecierpliwiona i chciałam dzwonić do położnej ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
Glassball - nie wiem jak to po cesarce ale po porodzie SN odwiedziny są na specjalnej sali odwiedzin. Musze sie zorientowac jak po cc, bo na razie sie w ogole tym nie interesowalam, bo chcialabym rodzic znowu SN, ale wiadomo że trzeba byc przygotowanym na wszystko...
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Konto usunięte
|
vikuniaa a ja wcale nie napisałam, że sprawę antykoncepcji mąż na mnie spycha. Od bardzo dawna stosujemy gumki. Tż nie marudzi, nie miauczy, że mu źle. O pigułkach dla mnie to on nie chce słyszeć, bo mówi, że nie będę niepotrzebnie się truła. Chodzi po prostu o sam zabieg. Jego wszelkie manipulacje przy przyrodzeniu stresują. Chyba taki typ.
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Rozeznanie
|
Byłam w Pepco. Poduszki Gronek są
![]() A ile świątecznych rzeczy i to takie ładne. Uwielbiam wszystko co świąteczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Kurde tam gdzie jadę to nie duży sklep, wiec mam nadzieje ze będzie co chce. Teraz mi narobilyscie takiej ochoty, ale nie pojadę juz o tej godzinie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#168 |
Zakorzenienie
|
Jak Was tak czytam to powiem, że podziwiam wszystkie dziewczyny, które już mają dziecko w domu - ja muszę tylko kotu żarło do miski wrzucić i potem mogę sobie pozwolić na leżenie plackiem
![]() ![]() ![]() Ja się tygodniami ciąży posługuję tak jak liczą to aplikacje - czyli jak będę miała 17 tyg i 1 dzień to mówię, że jestem w 18 tygodniu, ale głównie dlatego, że wydaje mi się, że mam duuuży brzuch już i się o ten tydzień "postarzam" i się usprawiedliwiam ![]() ![]() Edytowane przez decorail Czas edycji: 2016-11-23 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
ski
|
Niech mnie ktoś powstrzyma..! Od wczorajszego wieczoru zjadłam połowę opakowania smalcu ze skwarkami.. najeść się nim nie mogę a już za mną 3 kromki a gdzie tam reszta wieczoru o.O
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Kiwaczka - ja to bym Cię nie powstrzymała, tylko pomogła zjeść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
ski
|
Hahaha to wpadaj póki jest czym się dzielić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6785912 1]Ahahahah no to bosko
![]() ![]() Dziewczyny które maja detektor/doppler jak często używacie go? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] czy na wizycie u poloznej w 16 tyg. sluchala serduszka swoim dopplerem? vikunia no wlasnie to bicie serca zawsze kojarzylo mi sie z galopujacym koniem albo pociagiem pedzacym wspanialy dzwiek. co do odwiedzin w szpitalu to tam gdzie ja trafilam po porodzie byly wizyty i sala byla wieloosobowa ale wokol lozek byly spore parawany i to bylo genialne rozwiazanie bo jesli chcialo sie prywatnosci to hyc zaslaniasz sie, a dziewczyna obok moze miec gosci i nikomu to nie przeszkadza. kurcze wszedzie tak powinno byc. a ja sie akurat cieszylam z odwiedzin mimo ze spedzilam tam tylko 1 dzien. dzisiejszy dzien znow pod znakiem ogorkowej, kto to mial wpasc i mi pomoc? 😁
#173 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym mieć taki apetyt. Jutro zagadam z lekarzem, jak waga u położnych nadal bedzie pokazywała tyle samo, czy moge nic nie tyć i nie mieć apetyty. W sumie apetyt mam głownie na owoce, a muszę cos poza nimi jeść. Bo wmuszam w siebie jedzenie :/ taki smalec to mój dziadek robi pyszny, czasem sie załapie i przywożę do domu, bo kupny mi nie smakuje :P
Decorail ja mam tez tylko psa i nie wymaga wiele ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój mąż jest jakiś dziwny. Nie chce syna... Chce drugą córkę i ma nadzieję, że na wizycie za tydzień przypuszczenia lekarza się potwierdzą. Nie ma tekstów, że będzie płodził, zresztą dostałby niezły o☠☠☠☠☠☠☠ za takie coś ode mnie, bo ja nie jestem jakąś rozplodową kobylą, żeby mógł tak gadać, ale mój mąż akurat nigdy by tak nie powiedział... Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
Kiwaczka -instynktownie nabierasz masy na zimę
![]() Co do kolorow ciuszkow to ja szykujac sie na niespodziankę będę kupować neutralne kolory. Ale to w sumie niewiele zmienia, bo moj Kubus pierwsze pajacyki miał właśnie białe w szare gwiazdki, kropki i paseczki <3 byly cudowne i mega bylam zadowolona. Sa takie neutralne w tesco. A dokupię kilka z bawełny organicznej i tez w kolorze białym albo jakimś bardzo jasnym. Nie chcę katowac tej delikatnej skorki jakas inna tkaniną czy kontaktem z barwnikami na poczatku,a i maluszki na poczatku tak nie brudza ciuszkow wiec luz ![]() Po doswiadczeniach z Kubusiem,gdzie wydawalo mi sie ze potrzeba tak wielu rzeczy juz od pierwszych dni ![]() ![]() ![]() Gorszy problem bede miala z eksportem pierworodnego na jego wlasne wyro. Musze pomyslec o tym co zrobic. W gre wchodzi takze wymiana lozka na wieksze i nie wiem czy to nie bedzie tak naprawde jedyne majace racje bytu rozwiazanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, rozumiem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Gornek - my mamy też psa w planach, tylko zastanawiam się czy jeszcze przed urodzeniem dziecka czy jak już trochę podrośnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Ukrajinka ja wpadam i z chęcią pomogę 😀 choć już dziś wsunęłam jedną miskę, takiego mi smaka narobiłaś że zamówiłam sobie do pracy, zjadłam z wielkim smakiem i jeszcze było mało!
Dziewczyny Wy też uwielbiacie Pepco tak jak ja? Zawsze tam muszę zaglądnąć i nigdy nie mogę wyjść z pustymi rękami ☺ to jakieś skarpetki, to bluzka, sweterek, jakaś pierdołka do domu, uwielbiam ich dodatki a cena jeszcze lepsza. Trzymajcie kciuki, jadę na wizytę. Jest strach ale musi być dobrze! 🖒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.