![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
my uzywamy chusteczek rossmana
![]() Polecam pudelka na chusteczki ![]()
#452 |
Przyczajenie
|
A ja uzywalam roznych wkladek i TOMMEE TIPPIEE byly dla mnie osobiscie rewelacyjne,bardzo chlonne i co najwazniejsze nie gryzly jak inne.Wiec nie martw sie bo sama ocenisz,zalowac nie powinnas.pozdrowionka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#454 |
Wtajemniczenie
|
też troche żałuje że te wkładki z rosmana nie maja żadnych plastrów. Ale tutaj to najelepiej sprawdza sie metoda prób i błędów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Raczkowanie
|
Tak piszecie o tych wkładkach to mi się przypomniało jak się na zakupy wybrałam. Oczywiście kupowałam rzeczy poptrzebne do szpitala po porodzie.
![]() Pamiętam, że informacje "co kupić do szpitala" znalazłam w Olivii czy czymś takim. I tam m.in. było napisane, żeby kupić takie majtki jednorazowe z jakiegoś dziwnego materiału i takie specjalne wielkie podpaski. Odradzam wszystkim! Majtki były za duże i ta podpaska się nie trzymała. W sumie nie wiem jakby miała się trzymać, skoro nie miała żadnych plasterków do umocowania - jak to bywa w normalnych podpaskach. ![]() Już na drugi dzień podpatrzyłam u doświadczonych Mam, że mają normalne majtki i zwykłe super mega chłonne podpaski ze skrzydełkami. To było 100 razy wygodniejsze i bardziej komfortowe.
#456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
ja mialam majtki takie z apteki siateczkowe i bardzo sobie chwalilam je tyle tylko ze ja nie uzywalam podkladow poporodowych dluzej niz przez 1 dobe po porodzie i wtedy w ogole nie mialam majtek bo praktycznie caly czas spalam
nosiam te duze podpaski bella ale ja mialam cc
#458 |
Raczkowanie
|
No właśnie te z siateczki miałam i podkładki też belli. To nie było dla mnie.. nie czułam się komfortowo, bo wkład mi się przesówał i w spodniach chodzić nie mogłam. Wszędzie plamy, plamy i jeszcze raz plamy.
Na drugi dzień biegałam już w korygujących figach z bawełny i z podpaskami ze skrzydełkami. Odrazu się lepiej poczułam. ![]()
#459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie miałam tego problemu. Nosiłam koszule ![]()
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
ja tez mialam koszule.. w dodatku okazalo sie ze bardzo podobna do wiekszosci w szpitalu bo byla przecena jakas na allegro i 90% mamus mialo takie same tylko inne kolory
![]()
#461 |
Raczkowanie
|
W spodniach - dresowych.
![]() Widzę, że w swoich doświadczeniach jestem dość odosobniona. Albo oryginalna żec by można było. ![]() ![]()
#462 |
Zadomowienie
|
Ja mialam siateczkowe majteczki i podklady bella - dla mnie sprawdzily sie super. Rodzilam SN, nie mialam naciecia ale zalezalo mi na tym zeby jak najszybciej wszytsko sie wygoilo a do tego potzrebny doplyw swiezego powietrza
![]() Jako ze w szpit bylam 8 dni ze wzgledu na zdrowie coreczki to przez 3 ostatnie tej juz chodzilam w spodniach- bawelnianych,szerokich - bo juz mialam dosc koszuli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Raczkowanie
|
Ja byłam trzy i właśnie też chodziłam w takich pseudo dresowych spodniach - luźnych i bawełnianych.
Wiadomo co kto lubi. ![]()
#464 |
Zakorzenienie
|
Też nie cieprie koszul, nalepeiej spi mi sie w pizamce ale w szpitalu gdzie rodziłam spodnie nawet najprzewiewniejsze w zyciu by nie przeszły
![]() Podkłady bella też dla mnie rewelacja, te szpitalne były z takiej jakby zbitej ligniny, gdy namokły zaczeły się tworzyc na nich takie farfocle ![]() Moje majteczki bardzo dobrze przytrzymywały zarówno podkłady bella jak te szpitalne ![]() a koszulke pomimo że miałam swoją to używałam szpitalnej:p Body bardzo lubimy zarówno z krótkim jak i z długim rekawkiem, jestem wtedy pewna że jak nałoże spodenki to nigdzie mi Gosi nie podwieje. Bardzo lubimy body z Tesco, mozna je kupić pakowanepo 3szt z aplikacją w kotki, są rozciągliwe i bez problemu się wkłada. Nawet dzis chyba podjade do Tesco bo jest promocja 3szt za 13,50 kupie sobie paczkę w większym rozmiarze. |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
jako 17 dniowa mama tez mam juz swoich ulubiencow
![]() jesli chodzi o pieluszki...huggiesy przeciekaja- zawsze jak Dawidek miala zalozone te pieluszki to mial tez brudne ubranko...nie zdarza sie to w pampersach i pieluszkach z biedronki, ktore sobie chwale ![]() chusteczek z biedronki nie polecam z tego wzgledu ze ich cena w porownaniu do Dzidziusia w promocji wcale nie wychodzi rewelacyjnie tanio.....za paczke Dzidziusia (2+1 po 72 sztuki) zaplacilismy ostatnio w Billi 10,90...w Biedronce prawie 5 zl kosztuje jedna paczka po 72 sztuki ![]() jesli chodzi o ubranka...polecam te rozpinane na calej dlugosci....body, pajacyki (odradzam zapiecia z boku), u nas nie sprawdzaja sie rekawiczki-Maly ciagle sobie je zdejmuje wiec zakladanie ich mija sie z celem ![]() ![]() ![]() majtek jednorazowych tez nie polecam - przynajmniej mi nie sluzyly...nie dopasuje sie rozmiaru i potem i tak nic nie trzymaja.....podkladow poporodowych nie kupowalam bo moje krwawienie tego nie wymagalo- wystarczyly zwykle podpaski to wcale nie maxi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
Polecam wam matę antypoślizgową do wanny z Ikei. Ja zaczęłam jej używać gdy Synek sam już siedział. Gdy chodził i wstawał nie było mowy o kąpieli bez niej.
![]() Na początku używałam maty Canpol Babies; ma ona wymiary 25x40cm i jest dostępna w kilku kolorach. Jej minusem jest to, że jest za krótka i pokrywa tylko w połowie dno wanny. ![]() Mata z Ikei ma wymiary 34x74cm; jest więc dłuższa i pokrywa dno. Jest dostępna tylko w białym kolorze. Ale to nie stanowi żadnego problemu. ![]() Ceny mat w internecie dużo się nie różnią, droższa o niecałe 3zł jest mata z Ikei. (Canpol - 16,50; Ikea - 19,99) Matę trzeba niestety wymieniać co jakiś czas (6-8ms) bo osadza się na niej grzyb. Co ile będziemy wymieniać zależy od tego czy będziemy po każdej kąpieli wycierać mate, wywieszać na balkon czy wieszać na suszarce w łazience. Z powodu tego grzyba odradzam wszelkie gumowe i silikonowe zabawki do kąpieli. Ale czym by była kąpiel bez gumowej kaczuszki? ![]()
#467 |
Rozeznanie
|
Ja co prawda mama w 35 tyg, ale już się wzięłam za pranie ubranek i widzę, że co do składu najmniej kłamie tesco- tam 100% bawełny rzeczywiście się nie rozciąga, czyli prawdziwa bawełna. Reszta ciuszków mimo, ze na metce 100% bawełny to się rozciąga, a więc z domieszkami.
Oczywiście, skoro dopuszczają to dla maluszków, to na pewno te domieszki są w "normie" ale po co tak oszukiwać? Dodam, ze na razie mam te ubranka 100% bawełny z tesco właśnie, Smyka i Reserved Baby. |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny... ja polecam masc/krem niveaz pantenolem ZAWSZE!!!!!
Mimo pampersow ![]() ![]()
Moje FOTOMONTAZE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272964 Moje ŚWIECIDEŁKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285355 Moje PAPIERY ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post15099559 Moj BLOG: http://abra-art.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
my uzywamy poprostu talku na pupe jak go przewijam w dzien. na noc smauje dodatkowo pupcie kremem i jak sie wchlonie to pudruje. tez zadnych problemow z odparzeniem czy krostkami nigdy nie mielismy
krem uzywam bambino
#471 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja polecam jeszcze krem alpika
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
Ja uzywam Sudocremu. Staś też nie miał odparzeń. Stosuje ten krem także na różne krosteczki. Często ja używam Sudocremu, jak mi jakaś krostka na twarzy wyskoczy.
![]() Puder kupiłam jak jeszcze w ciąży byłam. I dalej go mam - ani razu nie używałam. Wygodniej mi było kremu używać. ![]()
#473 |
Zadomowienie
|
Ja polecam Bepanthen maść i niezawodny Sudocrem.
Poza tym stojak do wanienki. Bardzo ułatwia kąpiel i oszczędza kręgosłupy rodziców ![]()
#474 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
Znalazłam sweterek na allegro. Jak byłam w ciąży to takiego szukałam ale nie znalazłam. Tak słodko podkreśla brzuszek. ^^
http://allegro.pl/item316346821_roma...amy.html#photo
#476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#477 |
Przyczajenie
|
jak to bez karuzeli? oczywiscie ze kupuj na poczatku dzidzius nie reaguje ale potem to z zaciekawieniem oglada bo poznaje swiat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Chciałam zapytać mamy, które używają chusteczek z Lidla czy one nazywają się Cień ??
#479 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.