Polecamy - odradzamy :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-20, 21:53   #451
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Dot.: Polecamy - odradzamy :)

my uzywamy chusteczek rossmana cena jest bardzo konkurencyjna, zapach lepszy od bella happy z tego co pamietam, dosc slaby klej maja na zamknieciu opakowania ale ja je poprostu przekladam do pudelka jakie mam po nivei chusteczkach i jest bardzo wygodnie, nic nie wysycha, wszystkie sa odpowiednio nawilzone

Polecam pudelka na chusteczki

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 23:28   #452
IPP
Przyczajenie

A ja uzywalam roznych wkladek i TOMMEE TIPPIEE byly dla mnie osobiscie rewelacyjne,bardzo chlonne i co najwazniejsze nie gryzly jak inne.Wiec nie martw sie bo sama ocenisz,zalowac nie powinnas.pozdrowionka.
IPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 09:28   #453
bazylia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Z wkąłdkami to najlepiej kupić każdych po paczce i wypróbować, które najbardziej odpowiadają.
Widzę, że ile wizażanek tyle opinii, ale chyba z ta jedna zgodzę się w 100%. Wypróbowałam do tej pory TT - jak to określiła IPP - "gryzły mnie", zdecydowanie najmniej przyjemne w użyciu, Penaten - nie polecam , Bella - mięciutkie i baaaaardzo tanie, co z tego, skoro przemakają i musiałam je zmieniać co 3 godz (gdyby tylko były ciut grubsze i bardziej chłonne :plis, i jak do tej pory nr 1 - Avent - nie mam większych zastrzeżeń
Stary 2008-02-21, 10:54   #454
dominikowa
Wtajemniczenie

też troche żałuje że te wkładki z rosmana nie maja żadnych plastrów. Ale tutaj to najelepiej sprawdza sie metoda prób i błędów
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 20:51   #455
nnnnecia
Raczkowanie

Tak piszecie o tych wkładkach to mi się przypomniało jak się na zakupy wybrałam. Oczywiście kupowałam rzeczy poptrzebne do szpitala po porodzie.
Pamiętam, że informacje "co kupić do szpitala" znalazłam w Olivii czy czymś takim. I tam m.in. było napisane, żeby kupić takie majtki jednorazowe z jakiegoś dziwnego materiału i takie specjalne wielkie podpaski. Odradzam wszystkim!
Majtki były za duże i ta podpaska się nie trzymała. W sumie nie wiem jakby miała się trzymać, skoro nie miała żadnych plasterków do umocowania - jak to bywa w normalnych podpaskach.
Już na drugi dzień podpatrzyłam u doświadczonych Mam, że mają normalne majtki i zwykłe super mega chłonne podpaski ze skrzydełkami. To było 100 razy wygodniejsze i bardziej komfortowe.
Stary 2008-02-21, 20:57   #456
bazylia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nnnnecia Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych wkładkach to mi się przypomniało jak się na zakupy wybrałam. Oczywiście kupowałam rzeczy poptrzebne do szpitala po porodzie.
Pamiętam, że informacje "co kupić do szpitala" znalazłam w Olivii czy czymś takim. I tam m.in. było napisane, żeby kupić takie majtki jednorazowe z jakiegoś dziwnego materiału i takie specjalne wielkie podpaski. Odradzam wszystkim!
Majtki były za duże i ta podpaska się nie trzymała. W sumie nie wiem jakby miała się trzymać, skoro nie miała żadnych plasterków do umocowania - jak to bywa w normalnych podpaskach.
Już na drugi dzień podpatrzyłam u doświadczonych Mam, że mają normalne majtki i zwykłe super mega chłonne podpaski ze skrzydełkami. To było 100 razy wygodniejsze i bardziej komfortowe.
W większości szpitali po porodzie nie wolno nosic bielizny. Zwykłe majtki więc odpadają. Ja nosiłam takie siateczkowe pooperacjne i świetnie się sprawdziły (powietrze musi miec dostęp do poranionego krocza!). Nie miałam tez problemu z podkładami belli. Co z tego, że bez przylepca - dałam radę
Stary 2008-02-21, 20:58   #457
kropka241
Zakorzenienie

ja mialam majtki takie z apteki siateczkowe i bardzo sobie chwalilam je tyle tylko ze ja nie uzywalam podkladow poporodowych dluzej niz przez 1 dobe po porodzie i wtedy w ogole nie mialam majtek bo praktycznie caly czas spalam
nosiam te duze podpaski bella ale ja mialam cc

Stary 2008-02-21, 21:11   #458
nnnnecia
Raczkowanie

No właśnie te z siateczki miałam i podkładki też belli. To nie było dla mnie.. nie czułam się komfortowo, bo wkład mi się przesówał i w spodniach chodzić nie mogłam. Wszędzie plamy, plamy i jeszcze raz plamy.
Na drugi dzień biegałam już w korygujących figach z bawełny i z podpaskami ze skrzydełkami. Odrazu się lepiej poczułam.
Stary 2008-02-21, 21:55   #459
bazylia
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie te z siateczki miałam i podkładki też belli. To nie było dla mnie.. nie czułam się komfortowo, bo wkład mi się przesówał i w spodniach chodzić nie mogłam.
W spodniach Na położnictwie???
Nie miałam tego problemu. Nosiłam koszule
Stary 2008-02-21, 22:06   #460
kropka241
Zakorzenienie

ja tez mialam koszule.. w dodatku okazalo sie ze bardzo podobna do wiekszosci w szpitalu bo byla przecena jakas na allegro i 90% mamus mialo takie same tylko inne kolory

Stary 2008-02-21, 23:12   #461
nnnnecia
Raczkowanie

W spodniach - dresowych. Ja w koszuli chodzić nie umiałam.. i jak w sukience sie czułam. Całe życie w spodniach, w nocy w bokserkach i bluzce, a tu mi w kiecce po szpitalu przyszło paradować. =P
Widzę, że w swoich doświadczeniach jestem dość odosobniona. Albo oryginalna żec by można było.
Stary 2008-02-22, 09:11   #462
biankaaa
Zadomowienie

Ja mialam siateczkowe majteczki i podklady bella - dla mnie sprawdzily sie super. Rodzilam SN, nie mialam naciecia ale zalezalo mi na tym zeby jak najszybciej wszytsko sie wygoilo a do tego potzrebny doplyw swiezego powietrza
Jako ze w szpit bylam 8 dni ze wzgledu na zdrowie coreczki to przez 3 ostatnie tej juz chodzilam w spodniach- bawelnianych,szerokich - bo juz mialam dosc koszuli nikt nie robil mi z tego powodu problemu bo wszytsko mialam pogojone
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 11:49   #463
nnnnecia
Raczkowanie

Ja byłam trzy i właśnie też chodziłam w takich pseudo dresowych spodniach - luźnych i bawełnianych.
Wiadomo co kto lubi. Ważne by czuś się jak najlepiej i komfortowo.
Stary 2008-02-23, 12:45   #464
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Też nie cieprie koszul, nalepeiej spi mi sie w pizamce ale w szpitalu gdzie rodziłam spodnie nawet najprzewiewniejsze w zyciu by nie przeszły nawet raz dostałam opierdziel za siateczkowe majtki. Ogólnie mozna było nosić tylko przed obchodem trzeba było zdejmować.
Podkłady bella też dla mnie rewelacja, te szpitalne były z takiej jakby zbitej ligniny, gdy namokły zaczeły się tworzyc na nich takie farfocle i wąskie były, trzeba było 2 szt podkładać.
Moje majteczki bardzo dobrze przytrzymywały zarówno podkłady bella jak te szpitalne

a koszulke pomimo że miałam swoją to używałam szpitalnej:p

Body bardzo lubimy zarówno z krótkim jak i z długim rekawkiem, jestem wtedy pewna że jak nałoże spodenki to nigdzie mi Gosi nie podwieje.
Bardzo lubimy body z Tesco, mozna je kupić pakowanepo 3szt z aplikacją w kotki, są rozciągliwe i bez problemu się wkłada. Nawet dzis chyba podjade do Tesco bo jest promocja 3szt za 13,50 kupie sobie paczkę w większym rozmiarze.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 09:33   #465
midey
Zadomowienie

GG do midey

jako 17 dniowa mama tez mam juz swoich ulubiencow

jesli chodzi o pieluszki...huggiesy przeciekaja- zawsze jak Dawidek miala zalozone te pieluszki to mial tez brudne ubranko...nie zdarza sie to w pampersach i pieluszkach z biedronki, ktore sobie chwale

chusteczek z biedronki nie polecam z tego wzgledu ze ich cena w porownaniu do Dzidziusia w promocji wcale nie wychodzi rewelacyjnie tanio.....za paczke Dzidziusia (2+1 po 72 sztuki) zaplacilismy ostatnio w Billi 10,90...w Biedronce prawie 5 zl kosztuje jedna paczka po 72 sztuki

jesli chodzi o ubranka...polecam te rozpinane na calej dlugosci....body, pajacyki (odradzam zapiecia z boku), u nas nie sprawdzaja sie rekawiczki-Maly ciagle sobie je zdejmuje wiec zakladanie ich mija sie z celem ) natomiast goraco namawam do kupowania pajacykow, kaftanikow z "zaslepkami" na raczki REWELECJA! Dziecko nie zdejmie i mozna byc spokojnym ze sie nie podrapie

majtek jednorazowych tez nie polecam - przynajmniej mi nie sluzyly...nie dopasuje sie rozmiaru i potem i tak nic nie trzymaja.....podkladow poporodowych nie kupowalam bo moje krwawienie tego nie wymagalo- wystarczyly zwykle podpaski to wcale nie maxi
midey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 13:58   #466
nnnnecia
Raczkowanie

Polecam wam matę antypoślizgową do wanny z Ikei. Ja zaczęłam jej używać gdy Synek sam już siedział. Gdy chodził i wstawał nie było mowy o kąpieli bez niej.
Na początku używałam maty Canpol Babies; ma ona wymiary 25x40cm i jest dostępna w kilku kolorach.
Jej minusem jest to, że jest za krótka i pokrywa tylko w połowie dno wanny.
Mata z Ikei ma wymiary 34x74cm; jest więc dłuższa i pokrywa dno. Jest dostępna tylko w białym kolorze. Ale to nie stanowi żadnego problemu.
Ceny mat w internecie dużo się nie różnią, droższa o niecałe 3zł jest mata z Ikei. (Canpol - 16,50; Ikea - 19,99)

Matę trzeba niestety wymieniać co jakiś czas (6-8ms) bo osadza się na niej grzyb. Co ile będziemy wymieniać zależy od tego czy będziemy po każdej kąpieli wycierać mate, wywieszać na balkon czy wieszać na suszarce w łazience.

Z powodu tego grzyba odradzam wszelkie gumowe i silikonowe zabawki do kąpieli.
Ale czym by była kąpiel bez gumowej kaczuszki? Dlatego proponuję Kaczuszkę do kąpieli Fisher Price (uwielbiam tą firmę).
Stary 2008-02-25, 20:20   #467
gosiqa
Rozeznanie

GG do gosiqa

Ja co prawda mama w 35 tyg, ale już się wzięłam za pranie ubranek i widzę, że co do składu najmniej kłamie tesco- tam 100% bawełny rzeczywiście się nie rozciąga, czyli prawdziwa bawełna. Reszta ciuszków mimo, ze na metce 100% bawełny to się rozciąga, a więc z domieszkami.
Oczywiście, skoro dopuszczają to dla maluszków, to na pewno te domieszki są w "normie" ale po co tak oszukiwać?
Dodam, ze na razie mam te ubranka 100% bawełny z tesco właśnie, Smyka i Reserved Baby.
gosiqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 12:02   #468
ABRA_ABRA
Zadomowienie

Hej dziewczyny... ja polecam masc/krem niveaz pantenolem ZAWSZE!!!!!
Mimo pampersow Moj synek ma 1rok i 5 miesiecy... do dzisiaj nie mialam problemow z odparzeniami
ABRA_ABRA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 21:47   #469
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ABRA_ABRA Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny... ja polecam masc/krem niveaz pantenolem ZAWSZE!!!!!
Mimo pampersow Moj synek ma 1rok i 5 miesiecy... do dzisiaj nie mialam problemow z odparzeniami
Oj, nie wiem, czy ZAWSZE. Moja córeczka jest uczulona na kosmetyki Nivea, więc to nie dla niej . Problemu z odparzeniami też nie miałyśmy dotychczas (ponad 9 m-cy) a używam przeważnie bepanthenu
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 21:56   #470
kropka241
Zakorzenienie

my uzywamy poprostu talku na pupe jak go przewijam w dzien. na noc smauje dodatkowo pupcie kremem i jak sie wchlonie to pudruje. tez zadnych problemow z odparzeniem czy krostkami nigdy nie mielismy
krem uzywam bambino

Stary 2008-02-28, 10:51   #471
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
my uzywamy poprostu talku na pupe jak go przewijam w dzien. na noc smauje dodatkowo pupcie kremem i jak sie wchlonie to pudruje. tez zadnych problemow z odparzeniem czy krostkami nigdy nie mielismy
krem uzywam bambino
kem bambino jest super

ja polecam jeszcze krem alpika
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 11:34   #472
nnnnecia
Raczkowanie

Ja uzywam Sudocremu. Staś też nie miał odparzeń. Stosuje ten krem także na różne krosteczki. Często ja używam Sudocremu, jak mi jakaś krostka na twarzy wyskoczy.

Puder kupiłam jak jeszcze w ciąży byłam. I dalej go mam - ani razu nie używałam. Wygodniej mi było kremu używać.
Stary 2008-02-28, 12:04   #473
bazylia
Zadomowienie

Ja polecam Bepanthen maść i niezawodny Sudocrem.

Poza tym stojak do wanienki. Bardzo ułatwia kąpiel i oszczędza kręgosłupy rodziców
Stary 2008-02-28, 14:11   #474
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja tez mialam koszule.. w dodatku okazalo sie ze bardzo podobna do wiekszosci w szpitalu bo byla przecena jakas na allegro i 90% mamus mialo takie same tylko inne kolory
ale sie usmialam

Cytat:
W spodniach - dresowych. Ja w koszuli chodzić nie umiałam.. i jak w sukience sie czułam. Całe życie w spodniach, w nocy w bokserkach i bluzce, a tu mi w kiecce po szpitalu przyszło paradować. =P
Widzę, że w swoich doświadczeniach jestem dość odosobniona. Albo oryginalna żec by można było.
ja nie to ze nie lubie sukienek,ale tez juz 2go dnia w dresiku bylam
Stary 2008-03-03, 22:37   #475
nnnnecia
Raczkowanie

Znalazłam sweterek na allegro. Jak byłam w ciąży to takiego szukałam ale nie znalazłam. Tak słodko podkreśla brzuszek. ^^

http://allegro.pl/item316346821_roma...amy.html#photo
Stary 2008-03-04, 06:42   #476
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Znalazłam sweterek na allegro. Jak byłam w ciąży to takiego szukałam ale nie znalazłam. Tak słodko podkreśla brzuszek. ^^

http://allegro.pl/item316346821_roma...amy.html#photo
śliczny sweterek
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 07:17   #477
Lucynka1983
Przyczajenie

jak to bez karuzeli? oczywiscie ze kupuj na poczatku dzidzius nie reaguje ale potem to z zaciekawieniem oglada bo poznaje swiat a pampersy to my tylko uzywamy bo moim zdaniem sa najlepsze dla delikatnej skorki niemowlakaMoj synek np wcale nie mial odparzen az do dzis a ma juz prawie 4 mies ciuszki natomiast to faktycznie dylematy dla mamy bo chcialyby najpiekniejsze a chodzi o praktycznosc i te z kapturkiem zupelnie odpadajaKoszulki moim zdaniem tez sa niepraktyczne najlepsze spioszi zapinane od gory do dolu z napami miedzy nozkami to bardzo ulatwia przewijanie ktore jest bardzo intensywne na poczatkuMy mielismy duzo body i to sie sprawdzaNo i pare kaftanikow zeby bylo cieplutkoPoza tym polecam becik taki usztywniany to bardzo praktyczne dla niedoswiadczonej mamyBuciki faktycznie nie sa potrzebne potem moze za jakis czas sie przedadza jak juz zroznicujesz bardziej ubrankaA na poczatek to ewentualnie luzne cieplutkie skarpetkiMy jeszcze nakupowalismy takie cieniutkie czapeczki ale w zimie to odradzam bo w domu nie potrzeba zakladac malenstwu czapeczkiKupuj mz glowa i nie przesadzaj z iloscia bo dzidzius i tak bardzo szybko z tego wyrosniePoza tym odwiedzajace ciocie napewno nie przyjda z pustymi rekoma:P
Lucynka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-07, 09:49   #478
agulan82
Rozeznanie

Witam
Chciałam zapytać mamy, które używają chusteczek z Lidla czy one nazywają się Cień ??
Stary 2008-03-07, 10:01   #479
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Witam
Chciałam zapytać mamy, które używają chusteczek z Lidla czy one nazywają się Cień ??
dokładnie to cien
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 22:08   #480
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Polecam wam matę antypoślizgową do wanny z Ikei. Ja zaczęłam jej używać gdy Synek sam już siedział. Gdy chodził i wstawał nie było mowy o kąpieli bez niej.
my mamy zwierzaczki z Lidla, 3 listki 3 zabki z takimi przyssawkami jak mają maty. Były tez kraby, raki, rybki. Mozna to ponaklejać w róznych mijescach po całej wannie. Na allegro tez bywają. http://www.allegro.pl/item319129559_...o_polecam.html
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości