Scent Bar LX - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-23, 15:19   #2611
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LX

Popełniłam używkę Idole de Lubin edp
najwyżej będę się dopsikiwać w ciągu dnia bo kompozycja to miszczostwo

A nowy LM Parfums ma miszczoską reklamę

http://www.basenotes.net/threads/427...gdom-Of-Dreams!

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-11-23 o 15:23
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 17:11   #2612
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
ależ wię, ale po pierwsze serum do ava nie działa, trochę lepiej radzi sobie krem z syn-ake od Purebess. super jest serum peptydowe pod oczy z Ganique Paris, no ale na czoło za słabe
po drugie rozkurczyłam ją już botoksem, ale wżery pozostały i tu radzono mi wypełnienie hialuronem (chyba??) ale nie kcem
po trzecie na razie podziałam sesdermowym retinolem, daję mu 3-4 miesiące, a później się zobaczy

wogle to po 40 walka ze zmarami to walka z wiatrakami

idę się pięknić i lansować u fryzjera
u mnie działa znaczy całkiem zmarch nie wyprasowało, ale ogólnie są mniejsze . Ale ja nienormalna ogólnie jestem , to może dlatego

bo trzeba im zapobiegać , póki nie ma , ale kto wiedział jak , te lata temu
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
A jakie konkretnie?
Ja stosuję te co Cukier u siebie pokazuje , takie przepychanie tkanki w górę i na boki i jest tfu tfu jakby lepiej , no ale wiadomo, cudów nie ma no i trzeba to stale na okrągło robić codziennie http://azjatyckicukier.blogspot.com/...do-twarzy.html tylko ręcznie nie takim fikuśnym czymś .
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
No masz, co za pytanie Tylko się boję, że goście będą bardziej wystrojeni, niż ja...
Zapisz
będziesz uderzać szlachetną prostotą
Zapisz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 17:31   #2613
rachell111
Zakorzenienie

Znad na pewno za dużej ilości ikonek, i zapobiegliwości - podzielenia posta na raty. Parabell - to nasza zmora co nie? Za to ubawiliście mnie do łez

Cytat:
ależ proszę
o to całkiem twarzowe i modne! połączenie złota i srebra https://www.google.pl/imgres?imgurl=...act=mrc&uact=8

u nas Fruźka też bardzo to przeżywa, warczy i śpiewa cały boży dzień i noc , chowa się po kątach itp.
1. Nom, twarzowe, nie da sie ukryć.

2. Ech no tak te zwierzaki mają, gość w dom, to jak najeźdzca, konkurencja, i w ogóle zamach stanu.

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

To ta najnowsza kolekcja von Jungingena, inspirowana podbojem Prus?

Cytat:
wogle to po 40 walka ze zmarami to walka z wiatrakami
To fakt, ale wiesz co? Całe to zapobieganie imo, też kija warte. Bo co ma siąść to siądzie, co ma się obkurczyć, się obkurczy. Możemy miliony monet wydawać na zew pielęgnację wcześniej, a jak się zaczną procesy "kurczenia", obwisu, braku kolagenu - to i tak zrobią swoje. Geny. Wszystko jest zakodowane. My się łudzimy jakąs tam wielką profilaktyką. To już serio lepiej botoksować, laserować i wypełniać. Bo dziady i tak się zrobią i tak. NIC nie działa profilaktycznie aż tak długofalowo. Nawet reti. Całą młodość byłam retinolowana na trąd, i że niby skutek uboczny, nie będę mieć tak szybko zmarch. Bujda na resorach! Nie będę mieć w czasie stosowania kuracji, ale jak skończę, zrobią się i tak. Życie skóry to proces, nic go nie zatrzyma, ona i tak wejdzie w swoje zakodowane fazy. Także jesteś rozgrzeszona

Zmarchy można przyspieszyć - solar, fajki itp. Ale nie można ich opóźnić. Amen!

Cytat:
Zaszłaś?!

Cytat:

To nie jest śmieszne Alimentów nie dostaniesz, szukaj wiatru w polu
Nie no leżę

Uwielbiam Was!

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Wiem, że temat absolutnie nie do śmiechu, ale tak sobie zerkłam na Wyborczą - i tam na dole strony są nekrologi - i przepraszam, ale na "żegnamy Krzysztofa Wędzonego" się jednak uśmiechnęłam...
Wiesz, że ja też

Cytat:
Zakochałam się w moim strzale w ciemno -Noel au Balcon Przynajmniej riozwiał mi się problem, czym pachnieć na wernisażu.

Został drugi: glany, czarne dżinsy, czarna bluzka i czarne takiecośdługie, czy też pantofelki, granatowa albo czarna sukienka-worek (wielka kopa, taka, jak ja i tak w nic innego, niż worek, nie wejdzie) i jaskrawa chustka na szyję???
Gratsy! Wczoraj? jak pisałaś o tej mandarynce i przyprawach to se myślę, a fuuu! A dziś fonhauam YR mandarynkę z cynamonem, dla testu, ot tak z marszu, i kurcze doooooobre to! Zwłaszcza w roli żelu do mycia rąk. Galaretka z delicji? Ja lubię.
Gruszka z czekuladą też całkiem do rzeczy była.
Także zaczynam Ci zazdrościć perfum, wyobrażam je sobie teraz całkiem in plus.

2. Kurde nie wiem, a jak byś wolała się pokazać? Jako które wcielenie? Bo do rysunków bardziej widzę glany... ale może bardziej ubrać się pod okazję? Miejsce? Towarzystwo?

Cytat:

Mam! To oznacza "Boże Narodzenie na balkonie, Wielkanoc przy kominku" (o przewidywanie pogody chodzi)

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Popełniłam używkę Idole de Lubin edp
najwyżej będę się dopsikiwać w ciągu dnia bo kompozycja to miszczostwo
Kurde aż się spryskam nim, narobiłaś mi ochoty, ciekawe jak moje odczucia się mają wobec niego teraz. Do tej pory nie było love, tylko bardzo duże lubienie. I na trwałość nie narzekałam nigdy

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-11-23 o 17:37
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 17:37   #2614
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
A nowy LM Parfums ma miszczoską reklamę

http://www.basenotes.net/threads/427...gdom-Of-Dreams!
Kurcze, same wielkie słowa. Nieźle podkręcają oczekiwania, a jak jest naprawdę?
Stary 2016-11-23, 17:55   #2615
Redhaired Witch
Nindżopesz

Mursz, fajny worek, na wystawę bymbrała + rajstopy i pantofelki. Acz nie mój krój wora więc nie spapuguję.

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
bo trzeba im zapobiegać , póki nie ma , ale kto wiedział jak , te lata temu

Ja stosuję te co Cukier u siebie pokazuje , takie przepychanie tkanki w górę i na boki i jest tfu tfu jakby lepiej , no ale wiadomo, cudów nie ma no i trzeba to stale na okrągło robić codziennie
1. c'nie Nie było blogów, nie było internetów, średniowiecze urodowe!
2. a, te. Kiedyś robiłam Tanakę (Tanaka?), ale doczytałam, że może jeszcze wyszczuplić twarz i sobie darowałam. Teraz przymierzam się do masaży nadymanych na bruzdy i wyszczerzanych na wypchnięcie polików tj. face joga. Niestety skasowałam link i nie pomnę kto je prezentował. Jakaś Japonka w kwiecie wieku. W ogóle kusi mnie ta koreańska kniga, o której Cukier ciągle pisze (za 180 zeta!). Może kupimy na spółkę Ja mogę ją sobie fotografować i puścić dalej.

Doszli ciuchi, kiecoworek świetny, z paskiem i bez paska, legginsy też fajne bo wyglądają jak spodnie z prawdziwej zamszowej skóry (nie wiem jak to się fachowo nazywa), a buty niby ładne, ale przyszerokie cholewy więc out. Szminki nie będzie fcale bo nie mieli na stanie, w sumie uff, pewnie nie mój kolor.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 18:00   #2616
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Coś takiego mam czarne... Granatowe podobne, tylko dekolt w serek i bezwcięciowe, jeszcze bardziej worek. Choć czarne też worek, worek.
Zapisz
Ładne nawet baaaaaardzo ładne - plus wisior? lub chustka/szaliczek w kolorze świetny pomysł! Tak ić!

Czas edycji: 2016-11-23 o 18:03
Stary 2016-11-23, 18:13   #2617
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Gratsy! Wczoraj? jak pisałaś o tej mandarynce i przyprawach to se myślę, a fuuu! A dziś fonhauam YR mandarynkę z cynamonem, dla testu, ot tak z marszu, i kurcze doooooobre to! Zwłaszcza w roli żelu do mycia rąk. Galaretka z delicji? Ja lubię.
Gruszka z czekuladą też całkiem do rzeczy była.
Także zaczynam Ci zazdrościć perfum, wyobrażam je sobie teraz całkiem in plus.

2. Kurde nie wiem, a jak byś wolała się pokazać? Jako które wcielenie? Bo do rysunków bardziej widzę glany... ale może bardziej ubrać się pod okazję? Miejsce? Towarzystwo?
Mam tylko do niego nieco pretensji, że się blisko skóry trzyma i cały czas muszę trzepać głową, żeby go czuć Zakwasy będę na karku miała
No więc ja już sama nie wiem, worek jest OK, tylko mam problem z rajstopami, Gdyż jestem wysokim wielorybem i muszę nosić rozmiar 5. ALe na długość to jest OK, natomiast na szerokość nie do końca, jest luźne i mi zjeżdża, więc ciągle chodzę i podciągam. No chyba, że szelki??

Cytat:
Mursz, fajny worek, na wystawę bymbrała + rajstopy i pantofelki. Acz nie mój krój wora więc nie spapuguję.
Uwielmiam insomnię, zwłaszcza bluzki, są fajne, lejące i nie trzeba ich prasować
Cytat:
Ładne nawet baaaaaardzo ładne - plus wisior? lub chustka/szaliczek w kolorze świetny pomysł! Tak ić!
Czyli jednak worek???
Zapisz

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 18:20   #2618
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Mursz, włóż do worka pończochy

Nic nie zjeżdża i z szerokością nie ma problemu.

Ja dziś miałam ślinotok przed wystawą Gatty, ale się wstrzymałam z bólami. Tego modelu, który mi się podoba, nie kupię, bo nie noszę czarnych, a na inne się nie umiałam zdecydować.
Stary 2016-11-23, 18:24   #2619
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tylko do niego nieco pretensji, że się blisko skóry trzyma i cały czas muszę trzepać głową, żeby go czuć Zakwasy będę na karku miała

No więc ja już sama nie wiem, worek jest OK, tylko mam problem z rajstopami, Gdyż jestem wysokim wielorybem i muszę nosić rozmiar 5. ALe na długość to jest OK, natomiast na szerokość nie do końca, jest luźne i mi zjeżdża, więc ciągle chodzę i podciągam. No chyba, że szelki??

Uwielmiam insomnię, zwłaszcza bluzki, są fajne, lejące i nie trzeba ich prasować

Czyli jednak worek???
Zapisz
1. O jaaaa bliskoskórny Me likey

2. To ja jestem niskim wielorybem bo noszę 4 i podciagam. Ja preferuję jak zjżdża niż jak cisnie, podciągam sobie w wc a na wernisażu zawsze jakiś winkiel znajdziesz

3. Noooo cudowne składy i formy! Totalnie szyte dla mnie A u nas of kors NIE MA Mówię, grajdołek na tym Śląsku.
Sieciuniowo kupować? - mają zwroty? Musiałabym chyba zamówić celem przymierzenia pół sklepu i odesłać.

4. No jak TAKI ładny to tak! klasa! Masz jakiś wisior z kamieniem? Abo jakiś kolor - pisałaś o chustce, tu aż się prosi o akcent mocnego koloru!
Stary 2016-11-23, 18:26   #2620
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Gratuluję wszystkim wszystkiego

Nooo...oprócz złych rzeczy

Mursz lojalnie uprzedzam,że ja mam się zamiar w Megan wystroić, tylko szmaragdową, zgnilozielone, albo morską
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 18:31   #2621
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Mursz, włóż do worka pończochy

Nic nie zjeżdża i z szerokością nie ma problemu.

Ja dziś miałam ślinotok przed wystawą Gatty, ale się wstrzymałam z bólami. Tego modelu, który mi się podoba, nie kupię, bo nie noszę czarnych, a na inne się nie umiałam zdecydować.
Soty w takie zimno??
Cytat:
2. To ja jestem niskim wielorybem bo noszę 4 i podciagam. Ja preferuję jak zjżdża niż jak cisnie, podciągam sobie w wc a na wernisażu zawsze jakiś winkiel znajdziesz

3. Noooo cudowne składy i formy! Totalnie szyte dla mnie A u nas of kors NIE MA Mówię, grajdołek na tym Śląsku.
Sieciuniowo kupować? - mają zwroty? Musiałabym chyba zamówić celem przymierzenia pół sklepu i odesłać.

4. No jak TAKI ładny to tak! klasa! Masz jakiś wisior z kamieniem? Abo jakiś kolor - pisałaś o chustce, tu aż się prosi o akcent mocnego koloru!
2. Ostatnio szłam od autobusu kawałek, nie wiem, z 500 metrów, to doszłam z krokiem w kolanach Ja nie wiem, jak te rajstopy robią, masakra jakaś... I jeszcze zawsze skręcona jedna nogawka...

3. Chyba mają zwroty, ja tam zazwyczaj przez net właśnie zamawiam, dostawa jest gratis, a na stronie mają wszystko zwymiarowane

4. To idę odkłaczyć ten worek, bo w praniu nałapał... Hmmm... Tylko mam granatowe buty do tego... To może granatowy worek?? Ale w nim wyglądam nieco, jak stóg siana... Nie tak, jak pani na zdjęciu Swoją drogą cena się szybko zmienia, niedawno kupowałam tę sukienkę za 80 zł...
Zapisz

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 20:27   #2622
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Soty w takie zimno??

2. Ostatnio szłam od autobusu kawałek, nie wiem, z 500 metrów, to doszłam z krokiem w kolanach Ja nie wiem, jak te rajstopy robią, masakra jakaś... I jeszcze zawsze skręcona jedna nogawka...

3. Chyba mają zwroty, ja tam zazwyczaj przez net właśnie zamawiam, dostawa jest gratis, a na stronie mają wszystko zwymiarowane

4. To idę odkłaczyć ten worek, bo w praniu nałapał... Hmmm... Tylko mam granatowe buty do tego... To może granatowy worek?? Ale w nim wyglądam nieco, jak stóg siana... Nie tak, jak pani na zdjęciu Swoją drogą cena się szybko zmienia, niedawno kupowałam tę sukienkę za 80 zł...
Zapisz
Dobra zmiana ... Ić w Megan! Choć ta w serek bardziej moja i np ja bym wolała taką, no ale jesli uważasz, że korzystniej Ci w Megan to wszystko jasne. No i chyba ten czarny worek taki elegantszy?

ad.3. To fakt mają zmierzone, ale wymiary wymiarami, a ja nie lubię kupować ciuchów online, bo lubię zmierzyć na sobie fason, jak leży całość, jak się na mojej kaczej sylwetce układa, liczy się dla mnie efekt całościowy.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Zainspirowana Mają, zapodałam sobie dziś Idola z Lublina, no nadal nie maj love, ale bdb. Bardzo wporzo ale bez ochów i achów. nie wysładza się na mnie, a szkoda rumu nie czuję - a szkoda Jest uderzenie skóry - na szczęście potem nie zalatuje jak to skóra w nutach perfum często ma w zwyczaju na mnie robić. Bardziej taki wytrawnawy-drzewnohebanowo-kadzidlano- skórzany na mnie. No szkoda Wolałabym rum i słodycz. Tak jakby nuty gorzkie i wytrawne ze słodkimi walczyły, i przechylały szalę na stronę wytrawną. Jest przyjemnie, ale nie tarzam się z rozkoszy.

Czas edycji: 2016-11-23 o 20:35
Stary 2016-11-23, 20:54   #2623
Maja102
Zakorzenienie

Zazdroszczę nie - wysładzania.

Moja skóra słodzi albo kwasu prawie wszystko

Właśnie mam na nadgarstku Loewe 7. I piękny, drzewno- zywiczny Lecz cóż z tego, jak po kilkunastu minutach na pierwszy plan wychodzi słodka do bólu cukrzana nuta?

Na mnie nawet Gucci ph byl slodki, a Dzing wali wata cukrową, a skora dopiero gdzies w tle

A reszta zapachów sie kwasi i wali starym potem (Jaisalmer, Kardynał czy Embers)

Chciałabym rozsiewać wokół siebie dymy, kadzidla, zuoo i mhrrok, a sieje pot i cukierki

Redhaired, a jaka masz opinię o Bois dasceze Naomi Goodsir? Bo mi wali wędzonką

Cudne, aż sie boję, ze pi całym dniu zwyczajnie by mnie bolał łeb, jak zazwyczaj od dymu

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-11-23 o 21:19
Stary 2016-11-23, 21:08   #2624
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie mam na nadgarstku Loewe 7. I piękny, drzewno- zywiczny Lecz cóż z tego, jak po kilkunastu minutach na pierwszy plan wychodzi słodka do bólu cukrzana nuta?

Na mnie nawet Gucci ph byl slodki, a Dzing wali wata cukrową, a skora dopiero gdzies w tle

A reszta zapachów sie kwasi i wali starym potem (Jaisalmer, Kardynał czy Embers)
Mam to samo z perfumami, identyko z Loewe 7 i Guciem. Dlatego jestem w szoku, że to pierwszy nie skisły i nie wysłodzony na mnie zapach? Tzn już go nosiłam, ale zeszłej jesieni, nie odnotowałam żadnych minusów ani też żadnych fajerwerków, więc chciałam sobie przypomnieć, czy aby na pewno tak się zachowuje, no i na pewno. Mam tylko mikry odlewik, ale nie pragnę kupować więcej, bo nie do końca się z nim identyfikuję. Już bliżej mi do Chergui.

Różnica polega n tym, że ja to wysładzanie na sobie lubię Lubię słodkiego Gucia.

Czas edycji: 2016-11-23 o 21:12
Stary 2016-11-23, 21:19   #2625
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Znad na pewno za dużej ilości ikonek, i zapobiegliwości - podzielenia posta na raty. Parabell - to nasza zmora co nie? Za to ubawiliście mnie do łez

To fakt, ale wiesz co? Całe to zapobieganie imo, też kija warte. Bo co ma siąść to siądzie, co ma się obkurczyć, się obkurczy. Możemy miliony monet wydawać na zew pielęgnację wcześniej, a jak się zaczną procesy "kurczenia", obwisu, braku kolagenu - to i tak zrobią swoje. Geny. Wszystko jest zakodowane. My się łudzimy jakąs tam wielką profilaktyką. To już serio lepiej botoksować, laserować i wypełniać. Bo dziady i tak się zrobią i tak. NIC nie działa profilaktycznie aż tak długofalowo. Nawet reti. Całą młodość byłam retinolowana na trąd, i że niby skutek uboczny, nie będę mieć tak szybko zmarch. Bujda na resorach! Nie będę mieć w czasie stosowania kuracji, ale jak skończę, zrobią się i tak. Życie skóry to proces, nic go nie zatrzyma, ona i tak wejdzie w swoje zakodowane fazy. Także jesteś rozgrzeszona

Zmarchy można przyspieszyć - solar, fajki itp. Ale nie można ich opóźnić. Amen!
1.Ja bym polemizowała czy zapobieganie nic nie da
2.można
Cytat:
1. c'nie Nie było blogów, nie było internetów, średniowiecze urodowe!
2. a, te. Kiedyś robiłam Tanakę (Tanaka?), ale doczytałam, że może jeszcze wyszczuplić twarz i sobie darowałam. Teraz przymierzam się do masaży nadymanych na bruzdy i wyszczerzanych na wypchnięcie polików tj. face joga. Niestety skasowałam link i nie pomnę kto je prezentował. Jakaś Japonka w kwiecie wieku. W ogóle kusi mnie ta koreańska kniga, o której Cukier ciągle pisze (za 180 zeta!). Może kupimy na spółkę Ja mogę ją sobie fotografować i puścić dalej.

Doszli ciuchi, kiecoworek świetny, z paskiem i bez paska, legginsy też fajne bo wyglądają jak spodnie z prawdziwej zamszowej skóry (nie wiem jak to się fachowo nazywa), a buty niby ładne, ale przyszerokie cholewy więc out. Szminki nie będzie fcale bo nie mieli na stanie, w sumie uff, pewnie nie mój kolor.
1.dokładnie
2.no właśnie potencjalne wyszczuplenie też mnie od Tanaki odrzuciło , a o Japące chyba wiem o której mówisz ale ni huhu nie pamiętam jak się zwała w to wydymanie nie bardzo wierzę , może one się sprawdzają przy płaskich wschodnich twarzach o szerokich kościach policzkowych i mniej zaznaczonej wklęsłości polików niżej, występującej wyraźnie u białych . Najbardziej mnie przekonują masaże te przepychające tkankę i rozluźniające/pobudzające kurczliwość mięśni . Powiadasz ? to może byłoby i niegłupie , o ile można z niej coś zrozumieć , ale Cukier pisze, że da się wykoncypować, hmmmm może pod choinkę byśmy sobie strzeliły ?
3. i w sumie trzeba sobie racjonalizować zawody , nieprawdaż ? Nie nubuk ta skóra ?
Zapisz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-11-23, 21:20   #2626
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Chciałabym rozsiewać wokół siebie dymy, kadzidla, zuoo i mhrrok, a sieje pot i cukierki

Redhaired, a jaka masz opinię o Bois dasceze Naomi Goodsir? Bo mi wali wędzonką
1. ja same cukierki.
2. uuu, jak oficjalnie całym "imieniem" Dla mnie to słona wędzonka, sos do dziczyzny.
Jak chcesz to podeślę Ci jutro linka do zagranicznej F gdzie mi polecano osobiście mhroczne zapachy, muszę go znaleźć.

Stary 2016-11-23, 21:21   #2627
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ja jeszcze w temacie zwisów i skrętów: ptimo - ciepło przecież jest, nawet teraz +5 stopni secundo - nienawidzę rajstop właśnie dlatego, ze dają takie efekty. Szlag mnie trafia równo.

Co prawda, to i pas ostatnio podciągałam, bo za luźno zapięłam i mi się zsuwał. Nie chcę już więcej chudnąć
Stary 2016-11-23, 21:22   #2628
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Zainspirowana Mają, zapodałam sobie dziś Idola z Lublina, no nadal nie maj love, ale bdb. Bardzo wporzo ale bez ochów i achów. nie wysładza się na mnie, a szkoda rumu nie czuję - a szkoda Jest uderzenie skóry - na szczęście potem nie zalatuje jak to skóra w nutach perfum często ma w zwyczaju na mnie robić. Bardziej taki wytrawnawy-drzewnohebanowo-kadzidlano- skórzany na mnie. No szkoda Wolałabym rum i słodycz. Tak jakby nuty gorzkie i wytrawne ze słodkimi walczyły, i przechylały szalę na stronę wytrawną. Jest przyjemnie, ale nie tarzam się z rozkoszy.
Na mnie Idol daje pieprzem głównie,po czym trochę przyprawami, miło , ale doophy nie urywa , pieprzu za dużo, słodyczy za mało . Rumu niet .
Cytat:

słuchaj, a może cukierkowe słodziaki będą się wobec tego na Tobie uwytrawniać ?
Zapisz

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-11-23, 21:40   #2629
Maja102
Zakorzenienie

Nie- cukierkowe slodziaki są słodkie, aż żeby bolą

Idole edt bylznacznie słodszy i bardziej rumowy

Red, z telefonu piszę, to i mi się wkleiło oficjalnie

Hm, z 5ml Naomi bym może przygarnęła, próbka sie kończy, a cały flachon o wiele za drogi

Chyba. , ze Red mi go jeszcze obrzydzi

Ja rajstopy lubię i to takie grube i ciasne na zimę. - ładnie opinają brzuch i robią wcięcie w talii jak mam sukienkę (i nie odznacza się linia majtek )

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
1. ja same cukierki..

Będzie wabik na ministrantów?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-11-23 o 21:33
Stary 2016-11-23, 21:43   #2630
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1.Ja bym polemizowała czy zapobieganie nic nie da
2.można
W pewnym stopniu, ale w niewielkim.

No ale jak? To wszystko zewnętrznie, to uelastycznianie, nawilżanie, natłuszczanie, filtry uv, myślimy że robio robotę, a DŁUGOFALOWO, nie robią AŻ TAKIEJ. Raczej na jasność skóry wpływają, brak przebarwień. Genetyczno-hormonalny i tłuszczowy skład naszego organizmu plus środowisko, zrobi swoje. Ja, byłam od wczesnych lat (16) pod mega ekstra świetną opieką dermatologiczną, miałam pielęgnację z zachodu i wschodu o jakiej czytamy dopiero od kilku lat i dziś, miałam filtry, gdzie się każdy ze mnie śmiał co to jest filtr i że jestem dziwak. Miałam retinol, kwasy, pobudzanie produkcji kolagenu, zabiegi WSZELAKIE etc. Ale zmarchy i tak i tak z wiekiem przyjszły. Zwis takoż. Nie wierzę, że by mi się zrobiły wcześniej, gdyby nie to. Ot po prostu przyszedł na nie czas, dla mojego organizmu.

Wierzę w picie kolagenu, wewnętrzne mobilizowanie organizmu do zmian skórnych. Ale sama pielęgnacja nie ma AŻ TAK wyraźnego wpływu na nasze potencjalne, przyszłe zmarchi. Ona działa tu i teraz, inaczej działa na organiźmie 20 latki, inaczej na 25 latki, inaczej na 30latki. Skóra - to my , nie jest czymś osobnym, na co możemy aż tak wpłynąć samą pielęgnacją. W pewnym stopniu, jasne, ale choćbysmy przez 30 lat tarzały się w hialuronie, to jak przyjdzie hormonalny kres w produkcji nawilżenia, hormonki zakręcają kurek i się możemy cmoknąć.

Dodam, na cerze suchej to widać bardziej. Moja przyjaciółka, rówieśniczka. Cera jak pergamin, takoż pognieciona, co też jest jakby spuźcizną jej organizmu. Ale niewłaściwą pielęgnacją, a w zasadzie jej brakiem, sobie przyspieszyła to gniecenie się pergaminu, wiesz co mam na mysli. Solar przez kilkanaście lat, fajki, zero pielęgnacji, zero filtrów. No to się pomarszczyła wcześniej. Przyspieszyła, nieuchronny proces. Gdyby dbała, to nie tyle by go opóźniła, co mam wrażenie pojawiłby się w swoim czasie tak czy owak.

Ale co tam, takie tam dywagacje, i tak musimy działać z tym co mamy.

Czas edycji: 2016-11-23 o 21:53
Stary 2016-11-23, 22:50   #2631
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Bedzie pikny wuos spode wiadra!

Cytat:
snad ogólnego pecha od wczora wieczora

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Macham w przelocie, dokończę przelatywać Was potem (czytaj kiedyś ) i opiszę Wam jaka mi się straszna przygoda ostatnio przydarzyła (więcej nie będziecie się śmiać z pytań na intymnym typu: "Czy mogę zajść w ciążę pływając w basenie koło wody ze spermą, jeśli skaleczyłam się wcześniej w kolano" Bo na basenie różne rzeczy się dzieją, nawet do cudów dochodzi ...
Opowiadaj!!!

Cytat:
Otóż zakupiłam prezent gwiazdkowy dla Mamy i jestem zadowolona
Zapisz
Co kupiłaś? Swojej planuję zakupić jakieś fensi lakiery do paznokci, albo perfumy

Cytat:
Zakochałam się w moim strzale w ciemno -Noel au Balcon Przynajmniej riozwiał mi się problem, czym pachnieć na wernisażu. Został drugi: glany, czarne dżinsy, czarna bluzka i czarne takiecośdługie, czy też pantofelki, granatowa albo czarna sukienka-worek (wielka kopa, taka, jak ja i tak w nic innego, niż worek, nie wejdzie) i jaskrawa chustka na szyję???
Głosuję na kieckę

Cytat:

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 23:03   #2632
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Powiadasz ? to może byłoby i niegłupie , o ile można z niej coś zrozumieć , ale Cukier pisze, że da się wykoncypować, hmmmm może pod choinkę byśmy sobie strzeliły ?

2. i w sumie trzeba sobie racjonalizować zawody , nieprawdaż ? Nie nubuk ta skóra ?
1. dobra koncepcja z tą choinką Tylko podobno paczka może iść kilka tygodni, więc jak się zdecydujesz, to daj cynk i bendem klikać. 184 to po 92 zeta, przesyłka chyba darmowa. Myślę, że na mój adres, obfocę i potem się spotkamy albo prześlę. Ciekawe tylko ile ma stron, oby nie milijon
2. a może i nubuk, chociaż zawsze kojarzył mi się z twardym, butowym materiałem.

Cytat:
Chyba. , ze Red mi go jeszcze obrzydzi

1. nie bierz, fuj, pety w słonym sosie do dziczyzny i skóra.
2.

Cytat:
(...) hormonki zakręcają kurek i się możemy cmoknąć.
Jako i z syfami tylko w drugą mańkę. Wrócił mi @ i cera znowu się psuje, jakieś podskórne gule, pory zanieczyszczone... A nic nie zmieniałam w pielęgnacji czy makijażu. Więc można włożyć między bajki wszystkie gadki w stylu "masz syfy bo się malujesz, bla bla!"
Jak wrócę do starej cery to idę do ginekologa po jakieś pigułeczki, teraz już wiem, że to nie wina złej pielęgnacji tylko durne hormony.

Stary 2016-11-23, 23:15   #2633
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Lubię ten zapach

Redzia, masz możliwość sprawdzenia gdzie jest moja paczuszka?

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 23:25   #2634
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Lubię ten zapach

Redzia, masz możliwość sprawdzenia gdzie jest moja paczuszka?
Topisz pety w dziczyźnie? Fuj
Jutro dam Ci znać na PW bo to na mailu TŻta.

Stary 2016-11-23, 23:40   #2635
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. dobra koncepcja z tą choinką Tylko podobno paczka może iść kilka tygodni, więc jak się zdecydujesz, to daj cynk i bendem klikać. 184 to po 92 zeta, przesyłka chyba darmowa. Myślę, że na mój adres, obfocę i potem się spotkamy albo prześlę. Ciekawe tylko ile ma stron, oby nie milijon

Jako i z syfami tylko w drugą mańkę. Wrócił mi @ i cera znowu się psuje, jakieś podskórne gule, pory zanieczyszczone... A nic nie zmieniałam w pielęgnacji czy makijażu. Więc można włożyć między bajki wszystkie gadki w stylu "masz syfy bo się malujesz, bla bla!"
Jak wrócę do starej cery to idę do ginekologa po jakieś pigułeczki, teraz już wiem, że to nie wina złej pielęgnacji tylko durne hormony.
1. Tego jeszcze nie grali - rozbiórka książki!

2. Yep
Stary 2016-11-23, 23:53   #2636
gryx82
BAN stały

Cytat:
Teraz przymierzam się do masaży nadymanych na bruzdy i wyszczerzanych na wypchnięcie polików
Wrzucisz filmik instruktażowy na yt?
Cytat:
...
na długość to jest OK, natomiast na szerokość nie do końca, jest luźne i mi zjeżdża, więc ciągle chodzę i podciągam. No chyba, że szelki??
Cytat:
Ja preferuję jak zjżdża niż jak cisnie, podciągam sobie w wc a na wernisażu zawsze jakiś winkiel znajdziesz
Cytat:
Ostatnio szłam od autobusu kawałek, nie wiem, z 500 metrów, to doszłam z krokiem w kolanach

Cytat:
Redhaired, a jaka masz opinię o Bois dasceze Naomi Goodsir?
Cytat:
uuu, jak oficjalnie całym "imieniem"

Cytat:
...
Wierzę w picie kolagenu, wewnętrzne mobilizowanie organizmu do zmian skórnych. Ale sama pielęgnacja nie ma AŻ TAK wyraźnego wpływu na nasze potencjalne, przyszłe zmarchi
Mnie się też wydaje, że te wszystkie kremy, sera, olejki, maseczki i eliksiry to w większości czysta "kosmetyka" tylko, często pewien rodzaj zaklinania rzeczywistości i myślenia życzeniowego, działania na psychikę. Odpowiednia dieta, geny, dużo snu i wody mają moim zdaniem większe znaczenie, niż najlepszy nawet krem za sto dukatów O właśnie, ad sinupret - zastanowiła mnie reklama jakiegoś Voltarenu w żelu, na ból mięśni stawów: skoro działa aż tak "dogłębnie" (bo jakoś nie ogarniam, jak to możliwe, że nałożony na skórę niweluje ból kości, tj. aż tak głęboko penetruje tkanki ), to kremy przeciwzmarszczkowe powinny być przy tym przysłowiowym pikusiem i robić marmurowe lico na zawołanie, co nie?
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Co kupiłaś? Swojej planuję zakupić jakieś fensi lakiery do paznokci, albo perfumy
O właśnie, już najwyższy czas zacząć się rozglądać za prezentami
Cytat:
Topisz pety w dziczyźnie? Fuj
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 09:02   #2637
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
2.
na Ciebie zawsze można liczyć

Ale już sama zrezygnowałam, bo cena zbójecka, a po wywietrzeniu wędzonki jest bardzo podobny do Blacka cdg, ktrego już mam
I prawie nie noszę, bo w bazie jakaś nutka mnie wkurza
Stary 2016-11-24, 09:31   #2638
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Wrzucisz filmik instruktażowy na yt?
Cytat:
Tego jeszcze nie grali - rozbiórka książki!

Maja, ja też już Blacka nie mogę, męczy duszną lukrecją i wodą kolońską. Ale czasami psikam sobie z odlewki.

Perfumeryjnie w ogóle ogarnęło mnie zniechęcenie, wszystko wydaje mi się za mocne, natrętnie perfumeryjne. Ostatnio tylko trzy zapachy nieustannie mnie zachwycają: Bois d'Ombrie, Encens Flamboyant i od niedawna Celtic Fire. Resztę w zasadzie mogłabym puścić w świat.

Do kogo idzie się z syfami hormonalnymi? Engo, gina czy dermatologa?

Stary 2016-11-24, 10:48   #2639
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Maja, ja też już Blacka nie mogę, męczy duszną lukrecją i wodą kolońską. Ale czasami psikam sobie z odlewki.

Perfumeryjnie w ogóle ogarnęło mnie zniechęcenie, wszystko wydaje mi się za mocne, natrętnie perfumeryjne. Ostatnio tylko trzy zapachy nieustannie mnie zachwycają: Bois d'Ombrie, Encens Flamboyant i od niedawna Celtic Fire. Resztę w zasadzie mogłabym puścić w świat.
ja to już prawie nic z drzewnych/dymnych/kadzideł nie moge
Tylko BC i Poison (dymek) nigdy nie męczą
Avignon, Szpilkówna, Black i Bois Noir kaprysza - raz znośne, raz nie do wytrzymania
I nic więcej z tej kategorii nosić nie zdołam
Stary 2016-11-24, 11:04   #2640
gryx82
BAN stały

gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości