|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- He? O co chodzi z tymi nowymi znakami? |
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym doszedł "wężownik" ![]() Co oni ćpali? Tez chce to 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az to smiesznie wyglada w domu skarpet nie nosze.. Cytat:
tylko majtochy i krocze leginsow.. Cytat:
![]() nosze kozaki takie rozpinane i zakladam siedzac, ale troszku moze nie cisna ale sa konkret wsadzone Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby miedzy skorpionem i strzelcem chcieli wprowadzić nowy znak WĘŻOWNIK ale to ponoć plotka |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja słyszałam, że to ściema ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1508 | ||||||
|
Zadomowienie
|
To tym bardziej możliwe
![]() A już, już piszę Wizyta podobna jak 2 tyg. temu, czyli ogólnie wszystko w porządku. Lidka głową w dół (no teraz to już chyba nie fiknie z powrotem), serduszka jak zawsze posłuchałam Część z poniższych cytatów, to gdzieś chyba z wczoraj mi się zawieruszyła, ale to też odpiszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mogłoby tak być! Trzymam za to kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hehe, to mi podpowiedziało najprostszą rzecz pod słońcem Cytat:
Ja nie mam zupełnie nic przeciwko studentom. Nie przypominam sobie innych opinii z Pl niż takich, że takie studentki zawsze mają czas, są bardzo pomocne. Więc nie sądzę, żeby tu było inaczej, biorą pod uwagę, jacy tu ogólnie są ludzie, położne... Przy Kaju to od studentki, która miała czas przyjść do mnie po porodzie na położnictwo i pogadać, dowiedziałam się, jak to się stało, że Kaj miał złamany obojczyk. Cytat:
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co? Brzuch mi przeszkadza w siedzeniu na kibelku
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Mi też!!! Łączę się w bólu
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
mewkaaa, jak ktg?
![]() I słuchajcie, wzywam zaginione - gdzie się podziewacie, pestka, himery, snufey??? motylku, jak się macie z Michasią??? ![]() I Ty kociulku z Kubusiem???
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uparciuch jeden położna powiedziała żeby się nie martwić Ale w pt kazała jednak iść znowu na ktg Mówiąc że tego nigdy za wiele Teraz skończyłam jeść lody To kopie 🤗 Powiem wam że ja to mam szczęście😐 Trafiłam na poród sn Położyli mnie w sali obok I wszystko słyszałam Kuźwa a ja przecież z tych co nie chcą obejrzeć nawet tego waszego serialu Laska darla się niemiłosiernie Źle podobno parla Buzia a nie dołem Na koniec usłyszałam wrzask dzieciatka I ... komentarz położnej... Chłop na takie krocze się gapi 😐 Ewidetnie przedstawicielka tzw starej szkoły 🙄 Jestem mega zmęczona Jakbym sama dzis rodziła 😣 Co do znaków Nie znam wszystkich😛 Los mnie rzucał ewidentnie w ramiona Wodnika Swój ciągnie do swego 😉 Dobrej nocy dziewczynki 😗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1515 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc Wszystkim! Śpijcie dobrze i nie wstawajcie za często na siuśki
🏼️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Syn ewidetnie bierze mnie na przetrzymanie 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Dobranoc nudna 😙 Dzisas ale jestem zmęczona Jakby że mnie powietrze ktoś spuścił 😏 Folinka pieresz? Bo ja tak. Jutro koniec. Jeszcze tylko, aż prasowanie 😥 I torbę mogę zacząć pakować... Szlafrok mewka Szlafrok miałaś przynieść z piwnicy i wyprać☝ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
Mewka dobrze bedzie
![]() Porodem sie nie przejmuj , przeciez my bedziemy przeć idealnie
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to w ogóle było dziwne że z tej sali ciągle ktoś wychodził Ktoś wchodził Ze te drzwi były otwarte Ja to myślałam że to będzie wszystko zamknięte Maski na twarzy Rękawice we krwi 😎 A tu se na lajcie... Przyj! Tyle już przeszlas! Przyj! Az ja za ścianą aż zaczęłam próbować przec 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Idę spać laseczki 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1519 | |||||
|
Raczkowanie
|
U nas się dostaje na szkole rodzenia i podobno respektują, ale nie ma stresu jak zapomnisz.
Powiem wam dziewczyny, że zależy na jaką polożną się trafi, chciałabym na tą co dzisiaj z nami miała. To się czue, jak babka podchodzi do tego z pasją, zaangażowaniem i dla dobra pacjentki. I np.ona mówiła, ze robi wszystko, żeby ne nacinać krocza, a jak omawialiśmy poród i inna polożną (z tego samego szpitala,w tej samej szkkole rodzenia) to ona stwierdziła, że mamy sie przygotować na to, że będziemy nacinane, bo bodajże 85% pierwiastek się nacina i to dla naszego dobra. Kolejna sprawa tamta twierdziła, że końcówka 2 fazy porodu to tylko na leżąco, po czym dziś w planie porodu babka mówi, że możemy sobie wybrać. Aż się odezwałam, że podobno tylko na leżąco, no i się ta położna zdziwiła... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
mewka, no dobrze, niech Cię tam kontrolują. Ale co właściwie wychodzi Wam źle na tym ktg? Za mało ruchów Karola?
Współczuję tej akcji z porodem. Co to za pomysł tak umieszczać ktg? ![]() No buzią to nieee... ![]() Ale cóż, końcówka porodu to jest sajgon, żywioł Wszystko się może zdarzyć, działa się tylko instynktownie, a niestety w XXI wieku to poród stał się bardziej procedurą medyczną niż czymś fizjologicznym i instynkt nie zawsze daje radę Ale przecież trzymamy się pozytywnych wersji! Nasze instynkty na pewno dadzą radę
|
#1521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo tak jesteśmy skonstruowane i jakby to seksistowsko nie zabrzmiało do tego jesteśmy stworzone. Niby uczyć się nie musimy bo zrobimy to instynktownie. W SR nie owijały w bawełnę , że jakby faceci mieli rodzić to gatunku ludzkiego by już nie było No ale nie ukrywały też, że trudniej się rodzi z kobietą, która się do porodu oddechowo nie przygotowała. A chodzi o oddychanie przeponą. Ponoć jest to bardzo ważne bo dotlenia dziecko, zmniejsza ból i dzięki temu macica (mięsień) się tak szybko nie męczy. Powinnyśmy umieć tak oddychać w pozycji stojącej, siedzącej i leżącej. Kazała mi spróbować i powiedziała , że dobrze robię więc teraz ile razy sobie przypomne w ciągu dnia to staram się tak oddychać. Choć może już za późno na wyrobienie tego nawyku. Na sali porodowej podobno położna pojawia się co jakiś czas zobaczyć co tam słychać w naszym kroku , podłącza, odłącza KTG, mówi co robić ale cały czas też nie siedzi więc może dlatego tak wyglądało jakby ciągle ktos wchodził i wychodził. U nas TZ tez może w każdej chwili wyjść i potem wrócić. Jak zapłacimy za poród rodzinny to ma na czas porodu taka przepustkę, że może się kręcić jak smród po gaciach.Jak zwiedzaliśmy porodówkę, to jakaś też "kończyła" rodzić ale ja to sie nastawiłam na wrzaski typu "obdzieramy kogos ze skóry" więc jakieś tam steknięcia nie zrobiły na mnie wrażenia ![]() ![]() I chyba w ogole porodowe przerażenie w oczach to ja będę miała dopiero jak już poczuje te skurcze, na razie to mi się wydaje, że wszystko pójdzie jak z płatka |
|
|
|
|
#1523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ubranka mam wyprane wszystkie, to będę sobie powoli prasować, jak się ogarnę z tym przeziębieniem, bo póki co to niestety jest gorzej zamiast lepiej A pościel i pieluchy to chyba w przyszłym tygodniu wypiorę, kiedy już będę mieć szafę Lidki, żeby już tak "na czysto" układać, bo póki co to część rzeczy mam gdzieś po pawlaczach poupychane.Ja to w ogóle pewnie będę sobie to prasowanie spokojnie kończyć, jak Ty już będziesz tulić Karola ![]() Śpij dobrze! ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() Pewnie masz rację z tą przeponą Ja raczej z parciem nie miałam problemu znaczy się udało mi się przeć "dołem", ale właśnie byłam z tańca nauczona oddychać przeponą ![]() Ale do tego też są jeszcze dwie szkoły... Albo nabierasz powietrze, zatrzymujesz i tą przeponą tak jakby popychasz na skurczu, albo nabierasz i powoli wydmuchujesz też w czasie skurczu. I bądź tu kobieto mądra, co robić
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-11-24 o 00:31 |
||
|
|
|
#1524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
Mewka mi się wydaje, ze Karol robi Ci odwet ze musiał na zajęcia chodzić wbrew swojej woli 😎
Ty go na zajecia, to on Cie teraz na ktg będzie ciągnął 🙏 Ej a ja nie umiem przec... 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
Jaka tu cisza nastala przez noc.
Wszystkie wyspane i dalej w dwupaku??? Mi sie z lozka nie chce wstac, a musze isc zjesc bo wariuje z glodu. W nocy plakalam z bolu. Kazde przewrocenie sie z jednego na drugi bok wywolywalo straszny bol w prawym dole brzucha. Az tz juz chcial mnie wiesc do szpitala ale na szczescie przeszlo. Nie wiem od czego ten bol. Do tej pory takie miewalam tylko przed miesiaczka. Nie byl to raczej zaden skorcz, bynajmniej brzuszek mi w tym czasie nie twardnial i sie nie spinal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Lucky 👋
może reszta na porodowce? 😁 A co do bólu, wydaje mi się, ze motylem cos wspominała ze się u niej zaczęło czymś podobnym w dole po którejś ze stron? Ale nie no przecież Ty masz jeszcze miesiąc ... Może zadzwon do położnej/lekarza i spytaj? Teraz juz ok? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Mnie też wczoraj dopadaly takie bóle, i nie wiem co to. Ale przeszly i jest ok. Tylko mam naciągnięty mięsień w lydce, nie wiem jakim cudem ale mam i ledwo stapam tą nogą. Boli jak cholera. A wczoraj na wieczor to mnie wszystkie stawy bolały i czulam sie taka nabrzmieta cala. Dzis juz lepiej troche tylko ta lydka:/ Nam zostalo dzis tylko wyprasowac ochraniacze, posciel, organizer, wczoraj przyszedl przewijak z przescieradlami i juz bedzie finito ![]() Dzis w planie mam dopakowac torbę do końca do szpitala. Tz umyje w sobotę okno w poniedziałek powiesimy nową firanke jeszcze jakis swiateczny klimat trzeba bedzie wprowadzic i bedziemy wyczekiwac maluszka
|
|
|
|
|
#1529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kaziowa ja mam wizyte z polozna o 11.40 wiec powiem jej co i jak. Później mam ze znajoma wyskoczyć na kawke ale to zalezy jak sie bedr czula. Samochodem juz nie jezdze, bo mi niewygodnie, a znowu tz dostaje fiola jak jezdze autobusem, bo sie boi, ze mnie ktos w brzuszek uderzy pchając sie albo cos... Mialam sie wczoraj wziąść za plan porpdu i nici...ide zrobie to teraz od razu i bede miala z glowy bo ciagle to przekladam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Lucky mój niby mówi zeby Iza jeszcze wytrzymała a z drugiej stronie czasem mu się wymsknie ze mogłaby juz leżeć obok nas 😁
Myślę ze ma tak jak ja "i chciałaby i boi się" 😎 Moze nospa by Ci pomogła? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

ja na szczescie jeszcze nie puchne, ciekawe kiedy i mnie dopadnie.
tyle ze nie osikane
tylko majtochy i krocze leginsow.. 

musze siedzieć jak żaba rozkraczona zeby mnie nie uwierało w pachwinach

🏼️