|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Joanna - te droższe. Ok 30 zł kosztują. Ja takie kupowałam w sklepie i chyba najlepiej tam sobie je zobaczyć na żywo. One nie są taki miękkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Rozeznanie
|
Joanna, niestety nie pomogę Ci bo to TŻ zamawiał i skleroza nie pamięta u kogo
![]() Izuniak, mhmmmmm ![]() ![]() ![]()
#4503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Minia napewno teraz zawalona robota po pachy albo i wyzej bo nie zaglada do nas juz dlugo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4504 |
Rozeznanie
|
Eve - niewiele osób z budżetówki jest zadowolonych ze swoich pasków
![]() Rozumiem, że Z(akład) U(śmiercania) S(taruszków) ![]()
#4505 |
Rozeznanie
|
Izuniak, dokladnie
![]() ![]()
#4506 |
Rozeznanie
|
Joanna, noo ja też mam sklerozę dostaliśmy jedną paczkę puzzli z baby ono tych dużych i tak jak Katia pisze są twardsze, tylko też nie wiem ile kosztują.
Przepraszam za posta pod postem...
#4507 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Całuski dla Poli
![]() Cytat:
![]() Ooo, to ten chrzest i prawie 2 w 1 ![]() Cytat:
Czy oprócz Ciebie i Kropki któraś jeszcze nie chrzciła dziecka? W sumie też mogliśmy poczekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oby wszystko było w porządku ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6780346]kropka, śladowe, ale są więc się nie zamartwiaj. A kiedy idziesz omówić to usg? mnie jutro to samo czeka, i mam dużą nadzieje, że będą te jądra kostnienia widoczne na usg, choćby śladowe.[/quote] Trzymam kciuki. Mayi jest the best. Widzę, że nie tylko mój jest wypaprany jak je ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6781353]Bo już sama nie wiem, czy kupować Pampersy, czy Dady (obie firmy przeciekają, więc to chyba nie wina pieluch tylko maks tak sika na dziko), czy jakąś tanią firme odnaleźć? Ale tu też nie trudno o porażkę, ostatnio kupiłam w Plusie właśnie pieluszki "Berbeć"- są beznadziejne. ![]() A Bella Happpy próbowałaś? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja byłam zatrudniona w zeszłym roku cały rok szkolny, to mi się też by należała 13tka??? (już tam nie pracuję) Obniżyliśmy łóżeczko całkiem, bo dziś Mikołaj zaczął przechodzić z wersalki przez poręcz na fotel, to wolimy nie ryzykować, że wyleci.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis idziemy na szczepienie po ostatnim już nie jestem taka wyluzowana, bo Apolonia przeszła wtedy ciężko ![]() co do tych pieluch z rossmanna są dwa typy polecam te babydream ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie chrzciłam jeszcze i nie mam daty zaplanowanej i jakos nie mozemy sie zebrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
u nas nawet o zebranie nie chodzi ... myślimy o tym wszystkim ... przyjęliśmy w tym roku kolędę myśleliśmy, że będziemy mieli mniej wątpliwości a chyba jest ich teraz jeszcze więcej ...
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
uwaga bo Adrian pisze ze mna i moze byc niezrozumiałe
![]() Pati u nas jezt tak, ze nasze rodziny wręcz naciskaja a nam to obojetne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz do mamy kropki wypowiedz lekarza na temat jumperów Cytat:
moze lepiej na razie nie uzywac ze względu na te jądra kostnienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja złożyłam w zeszły poniedziałek, a u nas szybko przelewaja zwroty. Może będzie jeszcze w tym tyg. Cytat:
BUZIACZKI DLA DZISIEJSZEJ JUBILATKI OLIWKI. STO LAT I DUŻO RADOŚCI ![]() Pogoda się popsuła, ponuro, wiatr straszny wieje.
Teściowa zostanie mi dzis na trochę z dziewczynami a ja sobie skoczę do Garwolina bo kosmetyków muszę trochę sobie kupić. I może solarium zaliczę. Wiem że to niezdrowe, ale taka blada jestem. A nie mogę znieść zapachu samoopalaczy.
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
buziolek Oliwko
![]() a Oliwka evciowa niech zdrowieje szybko ![]() btw dziewczynki czy jak weźmiecie dzieci pod paszki to one tuptają, wierzgają nózkami w powietrzu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki !
OGROMNE BUZIOLE DLA OLIWKI ![]() ![]() ![]() Oj za nami ciężka nocka... Mati całą noc jęczał i stękał ![]() ![]() Kanciu, Mati czasem wierzga, a czasem nie, ale on to pewnie inna historia niż reszta dzieci jeśli chodzi o nóżki ![]() Anula, ale Ci dobrze, udanych zakupów ![]() Kropeczko, ja myślę, że faktycznie tego skoczka to na razie lepiej nie używajcie (tzn. Adi ![]() Dzisiaj przeciekł nam Pampers ![]()
#4515 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jednak schowam skoczka na jakis czas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ps. Adrian dzis sprobowal sam chodzic!!!! ![]() ![]() puscil sie szczebelkow w lozeczku, odwrocil sie, zrobil kroczka bez trzymania i sie wywalil i plakal ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() juleczko tez tak sie wlasnie zastanawiam nad tym skoczkiem ![]()
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Czesć kobitki melduję się dziś, bo wczoraj późno wróciliśmy i tylko przeczytałam to co naprodukowałyscie
![]() lea tak to ja pisałam o pieluchach z Plusa nazywaja się BonBini. Używamy różowych od 7-16kg. Teraz w sumie ich używam. Paczka 32 szt kosztuje 16,99 ![]() Kancia Hania tez wierzga jak się ją weźmie pod paszki ![]() Oliwko wszystkiego najlepszego słoneczko dla Ciebie ![]() ![]() No i jestem po założeniu wkładki ![]() ![]() Wkłądkę zakłąda się w 2-3 dzień okresu, bo macica jest miękka, rozpulchniona i wtedy mniej boli zakładanie. Najpierw gin sprawdził czy możemy założyć wkładkę, wsadził wziernik, coś tam pooglądał, powiedział, ze poczuje ukłucie - nic nie bolało tylko takie małe pik, potem wyciągnął jakiś patyczek pooglądał go i powiedział, ze jest OK i zakładamy. Poszedł za parawan coś tam robił pere chwil, poprzycinał nitki i przyszedł ze sprzętem ![]() ![]() ![]() Powiem, ze nic nie czułam, żadnego bólu - komplenie nic ![]() W piątek muszę przyjść na USG zobaczyć czy dobrze leży, potem mozemy zaczynać stosunki jak będzie OK ![]() ![]() ![]() izuniak nie jest to Mirena. Ja mam wkładkę bez hormonu ![]()
#4517 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Anula - u nas niestety na zwrot podatku czeka sie przepisowe 3 miesiące
![]() Minisiu - mnie "kusi" Mirena, bo przy jej zastosowaniu nie ma okresu ![]() Ewa - wydaje mi się, że powinnaś dostać " troszkę" 13-tej pensji ![]()
#4518 |
Zakorzenienie
|
lea a jak tam siostrzyczka dla Maska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Konto usunięte
|
izuniak, u nas na ZUS się mówi Zakład Utylizacji Szmalu.
![]() Kanciu, tak, Maks wzięty pod paszki przebiera nóżkami, tak szybko jakby na rowerze z górki jechał. ![]() A siostrzyczka miała się pojawić ale na wiosnę 2009 roku, więc jeśli ten termin zostanie utrzymany w mocy, to latem tego roku zaczniemy starania. Ale szczerze powiedziawszy sami już nie wiemy , czy to dobry pomysł- tak mały odstęp czasu, czy lepiej poczekać, aż Maks podrośnie do wieku szkolnego, i potem coś zdziałać... trudna decyzja. ![]() Pogoda się popsuła, ale na trochę pójdę z maksem na podwórko, bo w domu wariuję (ja) ![]() minisiu, to super, że przeszłaś wszystko bezboleśnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Juleczko dzięki, na pewno będą udane. Chociaż 1,5 godzinki będę miała dla siebie. Teściowa już coraz rzadziej proponuje że zostanie z Klaudią. A to jest jedyna osoba którą Klaudia toleruje.
Izuniak to kiepsko. Ja w zeszłym roku pieniądze na koncie miałam już po 1,5 tyg od złożenia pitu. Klaudia śpi a ja lecę dusić pieczarki i smażyć naleśniki ![]()
![]() |
#4521 |
Zadomowienie
|
minisiu, super, że nie bolało, ale to pewnie w głównej mierze zasługa twojego lekarza specjalisty w tej dziedzinie
![]() lea, ja się już nie zdecyduję na dziecko, trudno... Mati będzie jedynakiem, chyba, ze za parę lat zdecydujemy się na adopcję ![]() Anula, no to korzystaj Kochana póki możesz ![]()
#4522 |
Zakorzenienie
|
lea my ustalilismy, ze Natalka
![]() ![]() ![]() to jest plan wstepny: warunek - musze schudnąc jeszcze 15 kg ![]() Anula smacznego ![]() ![]() Adrian własnie jadł sam danonka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Rozeznanie
|
Oliveńko Dużo Zdrówka i Samych Najmilszych Chwil
![]() Lea, my planujemy starać się o maluszka tak jakoś za 2 lata, żeby Oliwcia do przedszkola poszła tylko boję się czy tym razem uda nam się za pierwszym razem ![]() Kanciu, mnie bardzo pomaga teraz czerwona herbata, piję tak 3 dziennie, na zmianę z zieloną ![]() Kanciu ![]() ![]() Minisiu, to fajnie że już po wszystkim i bezboleśnie, teraz nic tylko kozystać ![]() ![]() Anula no solarium nie zdrowe ale chyba w rozsądnych ilościach to może być ![]() ![]() ![]() Anula dziękujemy ![]() Ewa dziękujemy ![]() A ja się cieszę że pogoda okropna ![]() ![]()
#4524 |
Zakorzenienie
|
![]() eve ja złopie czerwoną i ta waga rusza się ale powoli ![]() a do tego zawsze byłam jak kula więc nie jest łatwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
udało mi się przeczytać, co napisałyście
![]() co do chrztu, to cała 3 moich nie jest ochrzczona - na szczęście mój ex-mąż to buddysta, a obecny agnostyk, więc nie było z tym żadnych problemów ![]() ![]() mam do Was 2 pytania: 1. czy możecie polecić jakąś super zabawkę? może same macie, albo słyszałyście o czymś fajnym? bo teściowa chce coś kupić (może być drogie ![]() 2. od ilu zaczyna się numeracja butów? ile to jest w centymetrach? bo ja chłopakom jeszcze nie kupowałam, ale chyba czas najwyższy ![]()
#4526 |
Zakorzenienie
|
ajanna mój ma buciki 13 - 14 zalezy od bucika
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
o matko wy juz o następnych dzieciach
![]() Ja juz sama nie wiem pola jest takim diabełkiem że stwierdziliśmy ze nr2 musi być super spokojne dla przeciwwagi ![]() Pola wcina chrupka wiec moge poczytać WAS ![]() jesteśmy po szczepionce mój klops wazy 9,400 i mierzy 71 cm 97 centyl ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4528 |
Konto usunięte
|
Kanciu, nieźle to sobie wymysliłaś z tymi pasującymi ubrankami.
![]() ![]() ![]() ![]() A Apuś apetycznie wcina danonka, palce lizać! ![]() ajanna, jeśli chodzi o zabawki, to ja bym chciała dla Maksa takie coś: http://www.allegro.pl/item317743566_...y_wstawac.html lub: http://www.allegro.pl/item321360169_...astyczny_.html lub: http://www.allegro.pl/item316859600_..._papoudou.html lub http://www.allegro.pl/item316777907_...a_klockow.html A buty zaczynaja się dla takich małych dzieciaczków od numeru 16- to jest długość 10cm. Ja mam problem z butkami dla Maksa, chciałam mu ostatnio założyc, takie właśnie maleństwa, mam kilka fajnych par z h&m, na długość są mu dobre, ale mu nóżka w nie nie wchodzi, on ma takie wysokie podbicie. ![]() juleczko, my też myślelismy o adopcji, ale to trzeba tyle warunków spełniać, łącznie z niemałymi dochodami - z tym najgorzej, że nie wiem, czy w naszym wypadku ta biurokracja jest do przeskoczenia. ![]() patrilla, dzielna strongwomenka z Polusi. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
lea ups ja mam inna numeracje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Konto usunięte
|
Chyba że ja coś pokopałam z tymi rozmiarami, Kanciu,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.