|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
Pokaż wyniki sondy: postinor | |||
zażywałam i zadziałał |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 50,98% |
zażywałam i nie zadziałał |
2 | 3,92% |
nie zażywałam |
23 | 45,10% |
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Postinor, Escapelle, Ellaone, metoda Yuzpe, tabletka "po" - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() nie moga zaczynac sie płodne w trakcie trwania miesiaczki bo nie ma takiej mozliwosci nawet przy skroconym cyklu- sama nazwa Cykl mowi o tym ze fazy nastepuja po sobie kolejno, przy skroconym cyklu poprostu zaczynaja sie duzo szybciej płodne dni ale przy regularnym cyklu nie ma obaw. a wszystkim dziewczynom czy chlopakom polecam zamiast kupowac tabletki Po poznac swoj cykl dokladniej albo kupić plastry ( testy) owulacyjne ktore nie sa mega drogie a pokaza kiedy ma sie płodne, a kiedy juz nie.Wtedy nie ma stresu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2852 |
Przyczajenie
|
Dot.: Postinor, Escapelle, Ellaone, metoda Yuzpe, tabletka "po" - wątek zbiorczy!
Hej dziewczyny, proszę o pomoc i szczere słowa. 3 tygodnie temu a dokładnie w 8 dniu cyklu kochałam sie z moim chłopakiem. Pękła nam prezerwatywa ... Po kilku godzinach po wizycie u ginekologa zażyłam tabletkę po "Escapelle" czy jakoś tak. Po 3 tygodniach czyli dzisiaj zrobilam test beta HCG z krwi i wynik 0,1 (dziś powinnam dostać miesiączkę) jakie są szanse abym jednak była w ciązy ? Strasznie panikuje bo na chwilę obecną nie planujemy dzidziusia. Pomocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2853 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2854 |
Przyczajenie
|
Czyli według Was mogę spać spokojnie?
A naczytałam sie głupot i człowiek wariuje.. A jak jest w przypadku ciązy pozamaciczne ? Beta też by wykryło ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
tez by wykrylo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2856 |
Przyczajenie
|
EJ dziewczyny jak to jest, czy escapelle i ellaone mozna traktowac jako zamiennik? Np jak mam recepte naa escapelle a w aptece nie ma escapelle czy farmaceutka może mi sprzedac ellaone?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2857 |
Zakorzenienie
|
nie jest to dokladnie taki sam lek, Ella One ma dzialanie dluze w sensie do 120 h po niezapezpieczonym stosunku mozna zazyc, a Escapelle do 72 h po
aptekarki proponunja zamiennik jak tego akurat co maja ![]() Edytowane przez Brook Czas edycji: 2016-11-12 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie bez rezepty ellaone jest dostępna.
![]() |
![]() |
#2859 |
Przyczajenie
|
Pisałam wcześnie już :
Hej dziewczyny, proszę o pomoc i szczere słowa. 3 tygodnie temu a dokładnie w 8 dniu cyklu kochałam sie z moim chłopakiem. Pękła nam prezerwatywa ... Po kilku godzinach po wizycie u ginekologa zażyłam tabletkę po "Escapelle" czy jakoś tak. Po 3 tygodniach czyli w środę zrobilam test beta HCG z krwi i wynik 0,1 (dziś powinnam dostać miesiączkę) jakie są szanse abym jednak była w ciązy ? Strasznie panikuje bo na chwilę obecną nie planujemy dzidziusia. Pomocy Dalej wariuje, nie mam tego okresu pitolonego... Już 3 dzień się spóźnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2860 | |
Zakorzenienie
|
N
Cytat:
A za seks zabierz się jak zaczniesz czytać ze zrozumieniem.
Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent ! Edytowane przez Devon_rose Czas edycji: 2016-11-12 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2861 |
Przyczajenie
|
Tak bo wlasnie sie zastanawiam, bo wiem ze przy innych lekach farmaceuci moga dawac zamienniki, ale tutaj Te dwie tabletki maja zupełnie inny sklad i dzialanie tez nie jest takie samo. I dlatego sie zastanawiam czy w tym wypadku farmaceutka mogła mi wydac zamiast escapelle ellaone albo na odwrot. A jest mi to potrzebne(mam wizyte u lekarza i mam mu powiedzieć jakie bralan hormony ), a za cholere sobie nie moge przypomnieć czy bralam ellaone czy escapelle ( to było 3 lata temu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
a jakie znaczenie dla lekarza ma co bralas 3 lata temu?
![]() dla farmaceuty nie ma to znaczenia to jaki lek Ci wydaje : bo jesli ktos prosi o tabletke Po znaczy ze chce przesunac jajeczkowanie ![]() co do lepszosci- wg mnie lepsza jest ella one ![]() moglabys wyasnic dlaczegoDevil wg Cb lepsza Escpalle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2863 |
Przyczajenie
|
Mam teraz problemy ze zdrowiem (gruczolakowlokniak ktory najprawdopodobniej byl spowodowany duzym wzrostem hormonów) i w sumie lekarz sie tylko zapytał jakie tabletki bralam a teraz sama zaczęłam sie zastanawiac;p i nurtuje mnie to, chcialam isc do ginekologa zapytac jakie tabletki mi przepisal ( no bo przeciez musi miec to zapisane ) ale teraz sie obawiam ze mimo to pani w aptece dala mi co innego .w duchu modle sie aby to bylo escapelle ,bo nie wplywa ja proces implantacji a to dla mnie tez ważne.. Bo jednak mialabym wyrzuty sumienia jakby sie okazalo ze moglam przez tabletki dopuścić do nie zagniezdzenia komorki. Moze glupie to jest to co pisze i bez sensu dla niektórych (szanuje zdanie innych na ten temat) ale mam tak jakby wyrzuty sumienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2864 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny piszecie ze nie czytam ze zrozumieniem, ale taka jest prawda i wiele artykułów przeczytałam . Escapelle działa przez 72H a Ellaone przez 120h i opóźnia owulacje. Czyli odpowiednio 3 i 5 dni. A Plemnik moze przezyc do 7 dni max. To jak to jest? Jeżeli sie myle wytłumaczcie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
malo ktory plemnik ci przezyje 7 dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 |
Przyczajenie
|
Mam jeszcze pytanie. Beta po 3 tygodniach (w dzień przewidywanej miesiączki) od stosunku jest 0,0 czyli negatywne. Okres spóźnia się 5 dni, dziś zrobiła test płytkowe 4 szt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2867 |
Przyczajenie
|
Hej,
mam kolejne pytanie- po wzięciu EllaOne dostałam okres w planowanym dniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2869 |
Raczkowanie
|
Witam.
30 października miałam swoj pierwszy raz i chyba troche spanikowałam bo po "ocieraniu sie" bez zabezpieczenia a następnie stosunku z prezerwatywą zażyłam Ellaone. Naczytałam sie o tym peejakulacie i wyszło co wyszło ![]() ![]() Edytowane przez saso666 Czas edycji: 2016-11-23 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Opisywanie przez ciebie stanu piersi czy pochwy nie służy do określenia ciąży. Żaden to wyznacznik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2871 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie na ulotce nic nie pisało o opóźnieniu ani nic w tym stylu. Możliwe że juz schizuje i widze u siebie różne dziwne objawy...czytałam, że żyłki na piersiach pojawiają sie we wczesnej ciąży a ja ich wcześniej nie miałam. O tej pochwie, że niby sie rozciąga podobnie pisało. Wiem, że to tylko internet i można w nim napisać wszystko ale jestem okropnym paranoikiem i to mi wystarczy żeby nie spać po nocach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2872 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2874 |
Zadomowienie
|
Tak ponieważ wykrywaja gonadotropine kosmowkowa ,która jest obecna w moczu. Najbardziej miarodajny jest jeśli go zrobisz rano bo wtedy jej stężenie jest największe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Głupio zrobiłaś biorąc tę tabletkę, bo nie było ku temu przesłanek z tego co czytam a teraz sobie wkrecasz ciążę. niektóre kobiety reagują na takie dawki hormonu MIESIĘCZNYMI przesunięciami miesiączki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że głupio zrobiłam ale cóż niedoświadczona byłam i nieco spanikowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś w ciąży a cycki bolą od hormonów.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.