|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Kaziowa i jak tam?
U mnie to mokro caly czas, nie da rady bez wkładek. Mama mnie irytuje...rety..ale już mi sie nie chce nawet opowiadac. |
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde gdyby ten zel do porodu byl tanszy to bym zamowila ale nawet nie wiem czy u mnie w szpitalu wiedza co to za wynalazek i czy nie mieliby nic przeciwko...
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O kisielu w gaciach już dawno zapomniałam Najbardziej obawiam się tego , że teraz nie ma bzykania bo TZ ma opory a potem po porodzie nie będzie bo ja sie będę bała ![]() Opowiadaj, wyrzuć to z siebie będzie Ci lepiej |
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja do szpitala pojadę najpóźniej jak się tylko da, odważnie przetrzymam jak najdłużej w domu
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest pilka i worek sako? ... Tyle wyczytalam na str szpitala. A wlasnie sobie poczytalam o tym zelu i niby nie jest potrzebny, ze firmy farmacetyczne po prostu nabijaja nas w butelke...
|
#1569 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle olał temat, więc nie szukałam nic innego skoro ten fajny, ale na pewno są też inne warte uwagi ja wybrałam bezdotykowy, bo można nim jeszcze zmierzyć temperaturę mleczka czy innych rzeczy odczytywał nawet temperaturę nosa psa ![]() Heh nie wiem czy odstawienie słodyczy pomoże, bo w sumie nie jadam ich bardzo dużo :p gdzieś czytałam że świeży ananas może wywoływać skurcze, ale to musiałabym iść do sklepu :p Cytat:
|
||
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Emosz, ja zjadlam calego ananasa i nic
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo widzisz ![]() a nie chcesz do grudnia poczekać z porodem ?
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
Jade do szpitala.
Polozna stwierdziła, ze zadzwobi i mnie umowi na cito więc mamy jechac od razu. Serduszko bije ale jest zaniepokojona tak samo jak ja, ze Lili dzis sie malo rusza. Stwierdzila, ze lepiej jak bede w szpitalu chociaz z godzinke pod ktg i sie upewnimy czy jest wszystko ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi ananas nie pomógł, a zjadłam niedawno ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki, zeby wsio bylo dobrze!
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
Aj, w łazience na górze tam gdzie mamy pokoj ogolnir jest łazienka tylko noe ma w niej jiz tyle lat zadnej szafki ani nawet lusterka, ja i tak dokladam sie wiecej niz powinnam do wsZystkiego, cos sie popsuje np pralka to tez ja kupiłam, i juz nie chcialam kupować jeszcze szafek so łazienki. No ale skoro tu mamy jeszxze siedziec to nie da sie tak funkcjonowac ze wszystko upchac w naszym pokoju, nawet sie malowac nie mam gdzie..no i moj mąż stwierdzil ze zamowi płytę na szafki i zrobi je do lazienki jeszcze przed porodem. A wiecie co moja mama teraz mowi? Ze ona nie chce z takiej bialej plyty, ona chce w wysokim polysku..a to tyle drozej. I ona twierdzi ze mi kase dolozy do frontów szafek. No ja nie wiem albo to ja jestem jakaś nienormalna albo juz nie wiem. Przez 6 lat nie robila nic w tej lazience a tez z niej korzysta odkad zrobila sobie na gorze sypialnie a teraz oczywiscie nie pasuje jej to co my wybralismy. Bo ona musi miec wszystko z najwyzszej polki, zastaw sie a postaw sie. Barierki przy schodach tez nie ma od 6 lat i chcielismy ogarnac dolozyc sie czg cos bo to naprawde niebezpieczne ja sie juz przyzwyczailam artek tez ale jak ktos przychodzi do nas to tak o. To oczywiscie tez jej sie nie podoba, bo ona musi miec najlepsze najdrozsze, nie takie jak my wybralismy. I tak kur...w kolko. Nie da tu sie funkcjonowac. I chyba zaczne szukać czegos do wynajecia. Tylko mieszkamy na wsi i tu nie ma takich mieszkan do wynajecia zbytnio.
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lila moze ma gorsY dzien po prostu.
|
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez sensu.. ja bym chyba szukała czegoś na wynajem bez kitu bo wyjdzie wam tyle samo albo i mniej.. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- jejciu już są mamy sierpniowe!
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
ewelinuus poszłabym na swoje na Twoim miejscu, wynajęła jakąś kawalerkę to i tak byłoby Wam wygodniej skoro macie dla siebie tylko jeden pokój u rodziców i nieskończoną łazienkę
|
#1580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tego co mowisz Twoja mama chce miec wszystko naj ale nie za swoje pieniądze. Sądze, ze do tej pory stawiała na swoim i szliście jej na rękę. To jest taka forma domowego terroru. Jak przyjdzie dziecko będzie ci to przeszkadzać 100 razy bardziej. Niestety mam wrażenie ze choc wam przeszkadza taki stan rzeczy to jednak nic nie zrobicie zeby sie stamtąd wyniesc. Dlatego powiedz wprost , ze skoro to jej łazienka to niech ona zapłaci za szafki, a jesli szkoda jej kasy na całe szafki to wy robicie takie na jakie was stać. Koniec kropka. Co to jest za dokładanie sie? Jak sie wyprowadzisz to odda ci twoj wkład? Nie. Szafek zabrać tez nie pozwoli. |
||
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna sie dolozyc ale najlepiej do rzeczy ktore zabierzesz ze soba badz sa potrzebne dla wszystkich typu wegiel.. czasem lepiej isc wynajmowac niz sie meczyc.. :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W wynajmowanym mieszkaniu przecież jak się coś robi typu malowanie, nowa umywalka czy szafka to zazwyczaj ustala się z wynajmującym, że schodzi to z kosztów wynajmu. Nikt nic nikomu za darmo nie daje. |
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky trzymam kciuki
daj nam znac jak bedziesz mogla ![]() Ewelinus wspolczuje sytuacji ;( ja wynajmowalam z Tz mieszkanie przez 3 lata i musielismy sie wyprowadzic do konca marca a trwał na nowo kupionym remont i do czerwca mieszkalismy u tesciowej i nigdy wiecej. Nie dosc ze zero prywatnosci, chodzenia po mieszkaniu w majtach itp nie moglabym tak dluzszy czas wolalam nasza kawalerkę 25m2
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-11-24 o 14:08 |
|
|
|
#1585 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Dziś już naprawdę zapodaję do Was wyłącznie z łóżka Dostałam śniadanie do łóżka, tż zaprowadził dzieci, więc siedzę dalej w piżamie. Niby z gardłem i kaszlem ciut lepiej, to znowu katar się leje, więc czuję się dalej jak uciekajmy, nie wracajmy Ale zakładam, że jutro już musi być lepiej! Na poprawę humoru przyszedł dziś do mnie Mikołaj! Tzn. duża paka od HubiWorld. Wyoglądałam sobie wszystko i na razie leży to obok łóżka na podłodze Mam jeszcze czas na pranie... Wszystko fajne, jedynie dwa drobiazgi mogłabym negatywne wymienić - mufka Sensillo jest taka dość mała i nie za gruba. Na tutejszą zimę będzie ok, ale gdybym miała być na polskie -10 st. (do takiej temperatury zawsze wychodziłam na spacer), to by moje łapska ze słabym krążeniem mogły marznąć. Przy Kaju miałam taką super grubą wełnianą też z allegro jakiejś polskiej produkcji no nome zapewne jakich wiele, ale ta Sensillo jest adekwatna przynajmniej do ceny. I torba do wózka Babyono So City - zewnętrzne kieszonki z przodu nie mają żadnego magnesu czy coś a boczne ściągaczy/gumek co bym lubiła, ale z kolei kosztowała 1/3 tego co bardzo podobny Skip Hop i wygląda bardzo ładnie i porządnie, więc podsumowując też jestem zadowolona. Tyle recenzji ![]() Wczoraj przy wieczornych rozmowach byłam zamyślona nad tymi przeponami i jeszcze w tle gadały do mnie Masterchef i Azja Express i tak sobie przegryzałam bez pamięci rzodkiewki, jabłka i mandarynki... Ratunkuuuu! Zapomniałam, że owocami da się aż tak napchać Biedną Lidię musiał tam mój żołądek nieźle przycisnąć, bo też na dodatek rozpychała się jak szalona.A propos tego oddychania przeponą to zawsze warto coś tam wiedzieć i poćwiczyć, ale też nigdy nie wiadomo jak dany poród przebiegnie, co danej kobiecie pomoże lepiej przez niego przejść, czasem jest to dobre przygotowanie się i wiedza, a czasem olanie wszystkiego i pójście za instynktem! Mam na myśli, żebyście się nie zamartwiały, że skoro nie umiecie oddychać przeponą, to na bank będziecie gorzej przeć. Byle dołem ![]() Łączę się w bólu z wszystkimi nieśpiącymi i obolałymi w nocy. Takie to są te ostatnie tygodnie i większość tych bóli nic specjalnie nie znaczy, taki dyskomfort, o Ale jak coś Was niepokoi to wiadomo - smarować do lekarza czy gdzieś! Lepiej 5 razy za dużo niż raz za mało Cytat:
Mam nadzieję, że nic tam się u Ciebie nie dzieje, bo to jednak trochę za wcześnie jeszcze i że położna Cię uspokoi. Cytat:
![]() Cytat:
Moje też chyba dość nisko, bo po tylu dniach co ciągle mówiłam, że w ogóle w nocy nie chodzę, wreszcie mnie dopadło i dziś byłam 1 raz na ranem. Już widać metę! ![]() Jeee! ![]() Cytat:
Jak się zacznie na dobre to na pewno spać Ci nie da. Moje dzieciaki wszystkie też nie znały i nie dostosowały się do tej zasady, że pod koniec ciąży niby ruchy są słabsze i wolniejsze... Lidia, co ciągle mówiłam, że taka spokojna, też teraz daje czadu W dzień zwłaszcza jak się ruszam więcej, to bywa spokojna, ale wieczorami i nocami rozpycha się nieprawdopodobnie, jej ręce, nogi i pupa to po całym brzuchu mi tańczą, a czasem i w dole coś mi tam wwierca i rozpycha.Rozumiem, że chodzi Ci to niedotlenienie po głowie, skoro miałaś taką sytuację u kogoś bliskiego. Ja właśnie kiedyś co pojechałam na IP, to dlatego, że ruchy Lidii były takie gwałtowne, a potem było kilkanaście godzin spokoju... Wolałam sprawdzić! Także z jednej strony spokojnie, a z drugiej ufaj sobie i jak coś Cię niepokoi, to wiesz... Tylko Ty znasz najlepiej charakter ruchów swojego dziecka! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1586 | |||
|
Zadomowienie
|
No widzisz ![]() Cytat:
Po tym jak nas straszyła mała wcześniejszym porodem to i tak jestem w szoku, że tak długo wytrzymała, a grudzień będzie już w sumie za tydzień, więc kto wie :p Cytat:
trzymajcie się tam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1587 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja czasen slysze ile ludzie daja rodzica za mieszkanie to glowa mala, wolalabym wynajac . Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- folinka - o zesz nie zauwazylam ze dodal mi sie link termometru zamiast niani.. a niania to model switel bcc58 cena w euro agd 220 zl Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- emosz - bo to tak jest wlasnie niby juz wnet rodzisz a potem czekasz i czekasz.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-11-24 o 14:33 |
||
|
|
|
#1589 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam dziś zupę warzywną, schabowe z ziemniakami i surówką i jeszcze ugotowałam kompocik z truskawek. Mąż był zachwycony. Jutro cd. załatwiania spraw w urzędzie i zakupy spożywcze. Dziś ogarniam prezenty dla dzieciaków w rodzinie. Dziewczyny, liczycie ruchy Waszych dzieciaczków i gdzieś je zapisujecie? |
|||
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
ja już sama nie wiem na co mam ochotę i co bym zjadłam i wpycham w siebie wszystko co mi się nawinie pod rękę, jak żyć!!!???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

dlatego ja do szpitala pojadę najpóźniej jak się tylko da, odważnie przetrzymam jak najdłużej w domu

Mam jeszcze czas na pranie... Wszystko fajne, jedynie dwa drobiazgi mogłabym negatywne wymienić - mufka Sensillo jest taka dość mała i nie za gruba. Na tutejszą zimę będzie ok, ale gdybym miała być na polskie -10 st. (do takiej temperatury zawsze wychodziłam na spacer), to by moje łapska ze słabym krążeniem mogły marznąć. Przy Kaju miałam taką super grubą wełnianą też z allegro jakiejś polskiej produkcji no nome zapewne jakich wiele, ale ta Sensillo jest adekwatna przynajmniej do ceny. I torba do wózka Babyono So City - zewnętrzne kieszonki z przodu nie mają żadnego magnesu czy coś a boczne ściągaczy/gumek co bym lubiła, ale z kolei kosztowała 1/3 tego co bardzo podobny Skip Hop i wygląda bardzo ładnie i porządnie, więc podsumowując też jestem zadowolona. Tyle recenzji
Biedną Lidię musiał tam mój żołądek nieźle przycisnąć, bo też na dodatek rozpychała się jak szalona.
Ale jak coś Was niepokoi to wiadomo - smarować do lekarza czy gdzieś! Lepiej 5 razy za dużo niż raz za mało 
: