Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-24, 11:50   #1021
justkonev
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
już widziałam wcześniej, że jest kilku szpiegów z krainy dreszczowców karramba!!! regularnie podglądają, ale się nie przywitają. no i trudno.

ja piorę już w Loveli właśnie wszystko. po świetach BN planuje jeszcze cały rozmiar 50 i 56 wyprasować żelazkiem. i chyba tyle zabiegów.
Czyli teraz pranie a po świętach już tylko prasowanie, tak?
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 11:51   #1022
ila26
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem, ale jak czytam ile babek ma taki problem, że czują skurcze, ich Tżci już czekają na korytarzu z torbami w ręku do szpitala, a biedna babka ma biegunke stulecia i choćby chciała utyka w kiblu podobno to znaczy, że organizm sam się oczyszcza przed porodem. ciekawe

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

to prawda, uwielbiam mojego lekarza, nieraz już bardzo mi pomógł i medycznie i swego czasu też po prostu ludzkim wsparciem.
ja w zeszłym roku bylam 2x u bardzo sympatycznej lekarz, która właśnie pracuje w szpitalu w Piasecznie. bardzo szybko wyszło, że jest do kitu bo olała moje cienkie endometrium. to była dr Marta Mączka, a nuż do niej chodzisz?

Na szczęście to nie moja doktor. Moja nazywa się dr Olga Błaszczak-Galewska.
Ale na znanym lekarzu rzuciłam okiem na dr Mączkę i opinie ma niezłe. Ciężko dobrze trafić, ja póki co jestem zadowolona, ale do szpitala w Piasecznie się nie wybieram.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 11:53   #1023
monika 1985
Wtajemniczenie

Witam

Dziewczyny kciuki za wszystkie wizyty

Ja ostatnio byłam w szpitalu na badaniach przepływów i odebrałam tez przeciwciała i chyba los jest dla mnie łaskawy, bo na razie dziecko bez cech konfliktu, a przeciwciała mi nie rosną , coraz bardziej mam nadzieję, że jednak dzidzius odziedziczy moja grupe krwi i nie bedzie problemu w ogóle , za dwa tygodnie mam iść znowu do szpitala na przepływy a 12.12 mam wizytę u mojego gin , a dzisiaj idę też na wizytę na 18:40 , ale nie do mojego gin tylko do innego, bo potrzebuję skierowanie na miana kolejne , ja nic tylko wizytuję , ale takie uroki mojej ciąży , ważne , że jest kontrola

kurcze wchodzę na wątek daje ostatnią strone i coś mi nie pasuje , bo nie znam żadnych nicków tam , myślę, tyle nowych dziewczyn czy co , a ja weszłam na lipcówki przypadkiem , a już jakiś budyń dostałam przez chwilę
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 11:54   #1024
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość

Aaaaa, ktos pytal o magnez. Ja w tej chwili biorę 3x2 Asmag Forte (a istnieje szansa, ze bedzie 4x2). I nie wyobrazam sobie pominac dawki. Bralam tez Magne B6 (tez 3x2).

Dlaczego takie końskie dawki? Wiem, że w ciąży wiele kobiet tyle łyka, ale ja narazie sobie sama dozuję jedną tabletkę raz na dwa dni. I teraz się zastanawiam czy taka jedna tabletka przy np. Twoich dawkach ma w ogóle sens.

Stary 2016-11-24, 11:56   #1025
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
kciuki dziewczyny!

to spore, a jaka cena byla? na allegro w sumie wybor zaden bo tylko z babyono praktycznie, a poza allegro ceny kosmiczne dla mnie troche
Ok. 8-10zl/szt.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 11:56   #1026
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja mam do tego czopki glicerynowe

Ja dzis tez mam wizyte o 18. Prosze o kciuki, zeby ta szyjka sie w ryzach trzymala!!
Kciuki
Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ile dzisiaj wizyt! Kciuki za Was dziewczyny.

Za mnie też trzymajcie kciuki, bo mam stresik z tymi ruchami. Tak od 14o byłoby dobrze

Zbieram się
Kciuki
Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Na Karowej jest dobra neonatologia, poza tym moja gin prowadząca poprzednią ciążę tam pracuje, ciąże miałam zagrożoną przedwczesnym porodem od końca 5 miesiąca i jakoś dlatego tam trafiłam poprzednim razem...

Teraz też podchodzę do tego tak, że opieka jest dla mnie ważniejsza niż warunki lokalowe (że tak to pięknie nazwę ). Rozważam jeszcze Madalińskiego i Inflandzką... Ale tam też ponoć z opieką jest ok do momentu pojawienia się dziecka, a potem - radź sobie sama babo...
Zresztą co kobieta to inna opinia... Trzeba podjąć decyzję, urodzić dziecko i przeżyć w którymkolwiek szpitalu te 3 dni
Ja biorę pod uwagę Madalińskiego (tam rodzilam syna i trafilam na super personel, ogólnie bardzo ok) no i z domu mam ok.10 minut, bądź Banacha/Trojdena jeśli zdążą się otworzyć
Inflacka, Woloska, Karowa odrzucam z względu na opinie zmajomych. Orłowskiego jeśli miałabym rodzić przed 36tyg.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 11:59   #1027
agniecha828
Rozeznanie

Chyba wykrakalam. Po sniadaniu dostalam bolesci brzucha i biegunki. Jak nie urok to...

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-24, 12:00   #1028
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
dokładnie!
choć jeszcze musze kocyki wyprac, przescieradła też, a jeszcze czekam na 2 sztuki aż dojdą.

kot łaskawie się obudził i wstał, więc mogę włączać pranie
Stary 2016-11-24, 12:00   #1029
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Dlaczego takie końskie dawki? Wiem, że w ciąży wiele kobiet tyle łyka, ale ja narazie sobie sama dozuję jedną tabletkę raz na dwa dni. I teraz się zastanawiam czy taka jedna tabletka przy np. Twoich dawkach ma w ogóle sens.

Ze względu na twardnienia brzucha. Magnez dziala rozkurczowo. W szpitalu kroplówke z magnezem dostalam praktycznie od razu po przyjęciu.
Magnez przydaje sie wlasnie przy przedwczesnych skurczach, twardnieniach, spinaniu sie brzuszka.
No i moja gin mowila, ze wiekszosc osob ma niedobory magnezu, wiec warto brac profilaktycznie.

Ja bede prac i prasowac jakos pewnie w polowie grudnia. Ze wzgledu na sytuacje pewnie popiore must have na początek, a pozniej bede sobie jakos radzic. Tzn. uprac chyba nie problem, ale uprasowac

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life

Edytowane przez Shiruvii
Czas edycji: 2016-11-24 o 12:02
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:02   #1030
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość

Ja ostatnio byłam w szpitalu na badaniach przepływów i odebrałam tez przeciwciała i chyba los jest dla mnie łaskawy, bo na razie dziecko bez cech konfliktu, a przeciwciała mi nie rosną , coraz bardziej mam nadzieję, że jednak dzidzius odziedziczy moja grupe krwi i nie bedzie problemu w ogóle , za dwa tygodnie mam iść znowu do szpitala na przepływy a 12.12 mam wizytę u mojego gin , a dzisiaj idę też na wizytę na 18:40 , ale nie do mojego gin tylko do innego, bo potrzebuję skierowanie na miana kolejne , ja nic tylko wizytuję , ale takie uroki mojej ciąży , ważne , że jest kontrola

kurcze wchodzę na wątek daje ostatnią strone i coś mi nie pasuje , bo nie znam żadnych nicków tam , myślę, tyle nowych dziewczyn czy co , a ja weszłam na lipcówki przypadkiem , a już jakiś budyń dostałam przez chwilę
to dobrze, że zanosi się na to, że nie będzie żadnych problemów

co do lipcówek, to mnie irytuje, że się nazwały tak jak my, podobna długość, też na "l" i też czasem niechcący klikam
Stary 2016-11-24, 12:02   #1031
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Ja juz popralam i poprasowalam wiekszosc. Zostalo mi kilka kocykow, pokrycie fotelika i gondoli, przynajmniej to co sie da wyprac. Jak mi sie zachce to ciuszki wypiore jeszcze raz, jak bedzie kiedy.

Zapomnialam sie pochwalic ze wczoraj sobie sama pmalowalam i obcielam wlosy. I co zaskakujace wyglada to dobrze a myslalam ze zepsuje i wtedy juz bede musiala wreszcie isc do fryzjera zeby poprawic a tu dupa
A przwd chwila sobie hybrydy zrobilam, nabral ochoty na czerwien. Tak swiatecznie juz

kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:03   #1032
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja mam do tego czopki glicerynowe

Ja dzis tez mam wizyte o 18. Prosze o kciuki, zeby ta szyjka sie w ryzach trzymala!!

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ile dzisiaj wizyt! Kciuki za Was dziewczyny.

Za mnie też trzymajcie kciuki, bo mam stresik z tymi ruchami. Tak od 14o byłoby dobrze

Zbieram się

Cytat:
dokładnie!
choć jeszcze musze kocyki wyprac, przescieradła też, a jeszcze czekam na 2 sztuki aż dojdą.

kot łaskawie się obudził i wstał, więc mogę włączać pranie
Ja mam jeszcze tak ze 3 wklady do pralki przed sobą

Teraz czekam w kolejce na USG.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-11-24, 12:03   #1033
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Super, że z konfliktem nadal ok! A wogóle jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Chyba wykrakalam. Po sniadaniu dostalam bolesci brzucha i biegunki. Jak nie urok to...

Stary 2016-11-24, 12:04   #1034
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa za czujność

Ja nie planuję mieć swojej położnej
Przy pierwszym porodzie nie miałam i dałam radę
Stary 2016-11-24, 12:04   #1035
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:

co do lipcówek, to mnie irytuje, że się nazwały tak jak my, podobna długość, też na "l" i też czasem niechcący klikam
no własnie mnie to zmyliło bardzo, coś mi nie pasowało jak czytałam , przecież my juz mdłości mamy za sobą
Stary 2016-11-24, 12:05   #1036
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie też to irytuje, bo się myle

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja juz popralam i poprasowalam wiekszosc. Zostalo mi kilka kocykow, pokrycie fotelika i gondoli, przynajmniej to co sie da wyprac. Jak mi sie zachce to ciuszki wypiore jeszcze raz, jak bedzie kiedy.

Zapomnialam sie pochwalic ze wczoraj sobie sama pmalowalam i obcielam wlosy. I co zaskakujace wyglada to dobrze a myslalam ze zepsuje i wtedy juz bede musiala wreszcie isc do fryzjera zeby poprawic a tu dupa
A przwd chwila sobie hybrydy zrobilam, nabral ochoty na czerwien. Tak swiatecznie juz

Ja też mam czerwoną hybryde na pazurach (jak nigdy)
Stary 2016-11-24, 12:07   #1037
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Na szczęście to nie moja doktor. Moja nazywa się dr Olga Błaszczak-Galewska.
Ale na znanym lekarzu rzuciłam okiem na dr Mączkę i opinie ma niezłe. Ciężko dobrze trafić, ja póki co jestem zadowolona, ale do szpitala w Piasecznie się nie wybieram.

nie dziwię się, że dr Mączka ma dobre opinie, bo jest przesympatyczna i jak ktos chodzi tylko na cytologię raz w roku to się nie zorientuje, że coś jest nie tak.
niestety do prowadzenia ciąży bym jej na pewno nie wybrała, bo raz na usg się niezbyt zna, a dwa nie ma certyfikatów odpowiednich do przeprowadzania usg w ciąży. wiem, że jej zainteresowania to raczej ginekologia estetyczna.
ja mieszkam w powiecie piaseczyńskim i obym karetki nie musiała wzywać, bo podejrzewam, że by mnie zawieźli do szpitala w Piasecznie nawet jakbym raban robiła a tam jest strasznie i co roku coraz gorzej
Stary 2016-11-24, 12:07   #1038
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też to irytuje, bo się myle

Ja też mam czerwoną hybryde na pazurach (jak nigdy)
Ale bede dzisiaj szykowna na wizycie. Wydepilowana, nowy fryz, stopy zrobione, czerwony manicure😂 to musi mi zapewnic dobre wiesci

Stary 2016-11-24, 12:09   #1039
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! i przede wszystkim za szyjki - niech będą długie, twarde i zamknięte

Ja rozważam właśnie też Żelazną i Orłowskiego. Na Żelaznej niedawno rodziła koleżanka, muszę ją wypytać o opinie. Wiem tylko, że był natłok rodzących bo ją szybko wypuścili do domu a Orłowskiego z kolei polecało mi kilka znajomych z osiedla - każda mówiła, że super opieka tam jest nie tylko podczas samego porodu ale i potem (czego niestety brakuje w innych warszawskich szpitalach....).
Na Karowej rodziłam starszą córkę - nie wrócę tam....

Też tak miewam, na zmianę - albo zaparcie (częściej ) albo lekka biegunka...

Cytat:
tzn Karowa i Żelazna mają taki problem co przyznaje sam mój ginekolog, że to bardzo modne i popularne szpitale i tam kotłuje się jak w ulu.ma to całą masę minusów. w Orłowskim widzę tylko problem w łazienkach, że trzeba wychodzić z sali, ale inne rzeczy jak opieka i personel są dla mnie ważniejsze. kilka dni jakoś dam radę choć tam też zależy jak się trafi. czasem jest w miarę spokojnie, a czasem cala ip zawalona.

To ja chyba stawiam w drugiej kolejności na Orłowskiego. Mariea dzięki za zareklamowanie szpitala.

Z drugiej strony na Żelazną mam względnie blisko, bo najbliżej mi do szpitala bielańskiego, ale on mnie przeraża już na wstępie.

No i za Karową podziękuję. Czytałam sobie dzisiaj o szpitalu na Solcu, że mają dobre wyniki jeśli chodzi o naturalne podejście, nacięcia krocza itp. A pózniej znalazłam tragiczne opinie o położnej tam pracującej. I już mi przeszło.
Także u mnie Żelazna, a jak się nie uda dostać mimo położnej, to pędzę do Orłowskiego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-24, 12:09   #1040
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ale bede dzisiaj szykowna na wizycie. Wydepilowana, nowy fryz, stopy zrobione, czerwony manicure😂 to musi mi zapewnic dobre wiesci

A jak! No i MUSISZ w końcu wydusić płeć od gina, niech jeździ tą głowicą do skutku
Stary 2016-11-24, 12:10   #1041
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
A jak! No i MUSISZ w końcu wydusić płeć od gina, niech jeździ tą głowicą do skutku
Jak dzis sie nie polaze to w ciagu 2 tyg powinnam miec to ostatnie duze usg- ostatnia szansa

Stary 2016-11-24, 12:11   #1042
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, że z konfliktem nadal ok! A wogóle jak się czujesz?

a dziękuję , śmiejemy się z mężem , że jeżeli bedzie moja grupa krwi i przeciwciała mi nie urosną to moge mieć trzecie dziecko , bo gdybym kończyła ciążę z ogromnymi przeciwciałami to totalna dyskwalifikacja na kolejną ciążę , hehe oczywiście tak się śmiejemy , raczej pozostaniemy przy dwójce

a czuje się o wiele gorzej niż w pierwszej ciąży , w pierwszej w 9- tym miesiącu się czułam tak jak teraz , jest mi już ciężko i cały czas mnie boli biodro , po za tym przy małym dziecku juz sobie tak nie poleniuchuje jak w pierwszej ciązy
Stary 2016-11-24, 12:16   #1043
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

Same dobre wieści gratuluję

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
a dziękuję , śmiejemy się z mężem , że jeżeli bedzie moja grupa krwi i przeciwciała mi nie urosną to moge mieć trzecie dziecko , bo gdybym kończyła ciążę z ogromnymi przeciwciałami to totalna dyskwalifikacja na kolejną ciążę , hehe oczywiście tak się śmiejemy , raczej pozostaniemy przy dwójce

a czuje się o wiele gorzej niż w pierwszej ciąży , w pierwszej w 9- tym miesiącu się czułam tak jak teraz , jest mi już ciężko i cały czas mnie boli biodro , po za tym przy małym dziecku juz sobie tak nie poleniuchuje jak w pierwszej ciązy
Też odczuwam różnice między pierwszą ciąża a drugą 2 tyg przed porodem się tak czułam jak teraz na 2,5 miesiaca przed. Jeszcze jestem sama z synem, więc popołudniu i wieczorem nie odpocznę. No i usypianie się nam popsuło... Teraz koniecznie ze mną i na mojej poduszce, choć synek od urodzenia zasypial sam w swoim łóżeczku.

minula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-24, 12:20   #1044
Moniczi
Rozeznanie

Cytat:
już widziałam wcześniej, że jest kilku szpiegów z krainy dreszczowców karramba!!! regularnie podglądają, ale się nie przywitają. no i trudno.

ja piorę już w Loveli właśnie wszystko. po świetach BN planuje jeszcze cały rozmiar 50 i 56 wyprasować żelazkiem. i chyba tyle zabiegów.
Wita się jedna podgladaczka, za to uzależniona od codziennego zerkania do Was mam termin na 31.01 więc jestem zameldowana jako stycznioweczka, ale kto tam wie jaką decyzję podejmie moje dziecię przy wyborze dnia narodzin Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i mocne za wizyty!

Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:21   #1045
Fantazja_
Zakorzenienie

w wolnej chwili polecam obejrzeć, czasem można coś wynieść z czyiś doświadczeń

są 2 części

https://www.youtube.com/watch?v=NYcIvrggM1c
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:23   #1046
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w ogole nie wchodze na liste glowna poczekalni, tylko od razu do ustawien-subskrybowane watki. Nie chciałoby mi sie tego szukac

Cytat:
Ja bede prała i prasowała jak w weekend TZ skreci komode. Beda juz tam sobie lezec. Jak sie okaze, ze nie bede rodzic za wczesnie to moze je jeszcze raz przepiore, ale to sie okaze.

Cytat:
Jak dzis sie nie polaze to w ciagu 2 tyg powinnam miec to ostatnie duze usg- ostatnia szansa

Kciuki za szyjki dzis
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:23   #1047
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Wita się jedna podgladaczka, za to uzależniona od codziennego zerkania do Was mam termin na 31.01 więc jestem zameldowana jako stycznioweczka, ale kto tam wie jaką decyzję podejmie moje dziecię przy wyborze dnia narodzin Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i mocne za wizyty!

Witam podglądaczke
Stary 2016-11-24, 12:25   #1048
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Same dobre wieści gratuluję

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Też odczuwam różnice między pierwszą ciąża a drugą 2 tyg przed porodem się tak czułam jak teraz na 2,5 miesiaca przed. Jeszcze jestem sama z synem, więc popołudniu i wieczorem nie odpocznę. No i usypianie się nam popsuło... Teraz koniecznie ze mną i na mojej poduszce, choć synek od urodzenia zasypial sam w swoim łóżeczku.

kurcze to jakbym czytała o sobie , mój mały teraz też chce aby przy zasypianiu byc z nim , zasypia u mnie w łóżku , teraz też ma drzemkę, zasypia ładnie, ale musi być w mojej obecności , a wcześniej szedł sam się położyć , nie wiem co się dzieje, poza tym tak jak zawsze bawił się ładnie sam, tak teraz cały czas mnie ciąga wszędzie abym się z nim bawiła , muszę to trochę ukracać , bo jak przyjdzie druga dzidzia to sie nie rozdwoję przecież
Stary 2016-11-24, 12:27   #1049
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:

hejjj
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:28   #1050
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:

hej witaj

a ja mam termin na luty, ale raczej będę styczniówką , zresztą zobaczymy jaki termin mi lekarz wystawi

A tak propo jest tutaj jakaś mama co miała planowane pierwsze cc ? ile czasu przed terminem się idzie planować ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości