|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I
Cytat:
![]() Mi kot zdrapal, kolezance zdrapal, Twoj pewnie tez bedzie drapal ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
MARGOSIU powodzenia
małego do żłobka dajesz czy masz z kim zostawić ? O Mikołaju nie myślałam nawet a na Boże Narodzenie myśleliśmy coś typu szczeniaczek uczniaczek . Nie cierpię plastikowych , grających zabawek . Kocham drewniane ale chyba nie do końca z synem się zgadzamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Margosia ja tez zastanawiam sie na takimi prezentami. Uwazam i tez po poradzie siostry, ze interaktywne wieksze zabawki sa najlepsze jak dziecko bedzie blizej roczku. Moj maly od niedawna chwyta normalnie zabawki i lamaze albo oball ale nie kolowy bedzie super dla niego. Ewetualnie cos grajacego i swiecacego mieszczacwgo sie w jego lapkach z FB. Starszy dostanie od nas sportowe auto na pilot z biedry. Siostry dzieciom mysle kupic (starszakowi gabrysia z thomasa na baterie, a mlodszemy 3takie klocki z FP) U nas zaczelo sie zabkowanie, maly osowialy, wszystko bierze do buzi, slini sie niemilosiernie i co pierdniecie to wali kupy w pampka. No i zobaczylam w buzce dwa miejsca wypukle zaczerwienione. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Szczeniaczka i garnuszek dostal na chrzciny. Mam tez troche zabawek po starszaku
no i biore pod uwage, ze od stycznia bedzie prawie caly dzien w zlobie wiec takich typowo grzechotkowatych dla maluszkow nie chce z ktorych szybko wyrosnie, bo to sie poprostu zmarnuje ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
MARGOSIA, o matko ja z taką teściową po takich akcjach to bym nic wspólnego nie chciała mieć! Ja właśnie myślę nad prezentem na Mikołajki, chyba rozważę Twoje propozycje
Ma gwiazdkę za to już mam kilka typów, my kupujemy stoliczek edukacyjny Fisher price, moi rodzice szczeniaczka uczniaczka, chrzestni misia gawędziarza a drudzy dziadkowie to nie wiem jeszcze myślałam o garnuszku na klocuszek. Dziewczyny jakie te zabawki oball macie ma myśli? Ja kupiłam taka zwykłą kulę za 20zł ale szału nie robi Woli szeleszczące zabawki, książeczkę z fp. Może coś ciekawszego znacie? Aaa i tez myślę o tych puzzlach piankowych bo mały coraz więcej czasu spędza na podłodze, i niedługo mata edukacyjna mu się znudzi no i miejsca trochę mało na niej.CZEKOLADOWE, już ząbkuje? Szybko, kciuki, żeby łagodnie przeszedł przez to! My dziś byliśmy szczepić Antonio, nie płakał tak bardzo jak ostatnio, tylko trochę, a w samochodzie od razu zasnął Waży 6700g a więc przez miesiąc przybrał 400g to chyba nie dużo..
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze dalam zabawki po starszaku bratu i plastikowe wrocily a drewniane sortery? Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie ![]() Mam tesciowa, ale... To Dziecko jest tak Kochane, ze nie skrzywdze go od malenkosci i pojdzie do zlobka ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
teraz juz nie beda (na szczescie) tak szybko przybierac ![]() Ja nie moge mikolaja pominac bo Starszak pytA czy Damian dostanie prezent i co powiem, ze byl niegrzeczny? ))Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3037 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jesli mialabym polecic najlepsza zabawke mojego starszego synka to wlasnie jest kolejka drewniana. Mamy z róznych firm, pasuja do siebie wszystkie, rózne pociagi m.in.ikea , tomek i przyjaciele . Dostał na dzien dziecka, jak miał póltorej roku, zestaw startowy z ikea, pozniej sukcesywnie kupowalismy czesci i do tej pory się nimi bawi. Był okres ,ze miałam z głowy dziecko na pól dnia, bo tyle czasu potrafilo go to zająć. Cytat:
Cytat:
![]() ta hula kula to jest chyba teraz jakis hit, bo w kazych sklepach ją widzę i czesto po promocjach. Chyba sie na nia też skuszę |
||||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
MARGOSIA, a Twój starszak w jakim wieku dokładnie?
Lekarka nic nie mówiła na wagę Antosia ale tu znowu-jakby patrzeć na jego aktualny wiek 5,5msca to może nie waży dużo ale już patrząc na korygowane 4,5msca to już lepiej wygląda. Chociaż gdzieś czytałam, że po 4mscu dziecko przybiera od 0,5kg do 1kg miesięcznie, więc Antoś niemal mieści się w tych widelkach. A ta hula kula to jakiej firmy? Nie jest to zabawka od +12msc? ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Nie no naprawdę nie mogę przestać dziwić się teściowej MARGOSI, ciekawi mnie tylko czy dla innych też jest taka 'miła'?
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem co moj mlodszy dostanie, u tz rodziny temat prezentow to temat "tabu" Zeby tz nie zobaczyl co jego siostra kupila starszakowi to tez bysmy nie wiedzieli co wezma... najlepsze to jakbysmy kupili ta sama rzecz co starszy chce i oni by musieli to oddawac
W ogole u tz w rodzinie to temat zabawkowy to bruder i extra przyrzady rolnicze, ktorymi starszak sie nie interesuje tylko tz siostrzeniec.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tez mamy kilka zestawow drewnianych torow ![]() Caly pokoj po rozlozeniu zajmuja ![]() Fajne jest tez to, ze potem mozna dokupowac zestawy i ma sie pare kolejnych okazji obstawionych ![]() Duzy ma teraz szal na playmobila i tez fajnie szkoda tylko, ze ceny zestawow zwalaja z nog czasami ![]() Cytat:
![]() Hule kule nie wiem kto produkuje oryginalna, ale widzialam juz kilka rodzajow ![]() Ona ma niby zachecac dziecko do raczkowania wiec pewnie jest 6m+... Ale glowy nie dam sobie uciac ![]() Tesciowa kocha mnie miloscia nieograniczona tylko ja tego nie potrafie docenic ![]() Inni pewnie doceniaja Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3041 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tory super sprawa, Adas mial jeszcze faze na tomka i przyjeciele, wiec kupowalismy mu co chwile jakis nowych bohaterów, nie bylo problemu co kupic na prezent. |
||
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestescie obeznane w zabawkach
Mateusz ma zaczerwieniona skore po szczepionce, do tego wiekszośc dnia marudny. Biedny moj skarb
|
#3044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() bidulek my jutro idziemy na pneumo i rota .
|
||
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tory granatowe oryginalne z FB do tomasa i takie szare tez oryginalne do tomka na magnesy. Tory z FP lacza sie chyba z torami Tomy.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3046 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Waga Antonia super! Teraz już maluchy chyba stopują z kokszeniem, więc przyrost jest moim zdaniem spoko ![]() Udało mi sie dzisiaj wskoczyć na orbitreka na mały trening bo ostatnio opuściłam kilka dni ćwiczenia. Nieźle sie zasapałam. Niestety Wikuś obudził się po 30 min i tyle było z dalszego treningu. Dopiero 15 min temu poszedł spać już na noc, więc liczę na długi sen Podkarmię go jeszcze na śpiocha niedługo i może będzie dobrze.Muszę w ogóle sobie dietę jakoś rozplanować bo do końca roku chciałabym zrzucić co najmniej 2 kilo. |
|||
|
|
|
#3047 | |||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co tak szybko do pracy??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Z tą wagą to jest tak, że na pół roku podwoić a na rok potroić powinni podobno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Drewniane pewnie w piecu poszły z dymem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
zdrówka!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Mój też ma 3,5 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
oby szybko przeszło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Inka brawo za cwiczenia
![]() Jedyny sport jaki uprawiam to lezenie ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Marie? Gdzie jestes caly dzien? ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- U nas teraz na tapecie dusty popylacz 7 tomek lezy w kacie ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Lazurowa dobrze, ze chlopaki lepiej ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- No i po rozmowie ![]() Bede mogla chodzic Malego karmic... ![]() Chociaz chcialabym zejsc z tych karmien jak najszybciej, bo boje sie, ze jak bedzie troche starszy to moga zaczac sie placzki, ze sie pokazalam i zniknelam ![]() Ale przynajmniej zrobimy to stopniowo ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
Margosia bo ty to pewnie szczypiorek jesteś
Pamiętam twoje kościste stopy z okresu ciąży Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I
Żyje jakoś,ale plecy tak bolą że nawet wizja nieprzespanej nocy nie robi wrażenia
tż mi Małego usypia właśnie i oby padł bo za 20 minut musi się zbierać a ja serio się nie ruszę . Dziś rehabilitacja plus rozmowa skype z trenerkami snu. Oby mądre pomysły miały . Dam znać czy warto Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Aaaaaaa MARGOSIU brawo za prace !!! 🏻 🏻 🏻
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podziel sie radami! Kazdej z nas sie cos madrego przyda ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Wiecie co... Moj Starszak ma stulejke... Jestesmy po chirurgu i mam mu teraz w domu odciagac i... Malemu tez bede troche odciagac, bo Malemu zdecydowanie latwiej niz teraz Duzemu. Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Moj starszy ma caly plecak hot weelsow i matchboxow , tory z hor weels tez dwa
|
|
|
#3053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3055 | ||
|
Zadomowienie
|
das uwielbia resoraki , hotttttt
Cytat:
Cytat:
) i ciagle na nim jezdzi samochodzikami.Ja sie boje troche odciągać tego siusiaka, Tomek jak mial robioną cystografię to mu odciagnęla lekarka całkowicie, a ja tak przy kąpieli nie potrafię. Wogole nie jestem w stanie mu naciagnąć, nie wiem jak to mu babka zrobila bo odwrocilam akurat wtedy na chwilę glowę. Ale go to die bolało napewno bo nawet nie pisnął. |
||
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlugo smarowaliscie bo w sumie nie powiedziala jak dlugo smarowac ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
My już po rozmowie ze sleep concept iiiiii ja nie polecam . Za 300 mogłam do fajnej knajpy iść . Nic co bym nie wiedziała nie padło . Prawie wszystko dobrze robimy , kilka szczegółów poprawić np egipskie ciemności maja być w dzień na drzemce i tyle. Nadal może z nami spać skoro nam to nie przeszkadza. I nie wiem wiec jak poprawić by w dzień miał dłuższe drzemki i w nocy się nie budził . Mam tez karmić co 4 godziny by żołądek się rozciągnął i bardziej jednorazowo się najadal . OK mogę trochę Kubę przetrzymywać ale nie będę 2 h czekała by mi płakał . Nie poczułam ze to są osoby które mogą pomoc .
Zostaje mi wierzyć ze kiedyś mu to przejdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze moje dziecko je w dzien co 4h a w nocy ma pierdyliard pobudek ))I nie wiem jak mialabym na dziennej drzemce zrobic ciemnosci? ![]() Damian jesli ma drzemke w domu to max 30minut, jezeli spi na spacerze w wozku to spi tyle ile chodzimy czyli 3-4h spokojnie ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I cholera teraz to piszesz !!! I po co do roboty idziesz jak możesz zostać trenerka snu i zarabiać 299 zł na 1,5 h ?! Wariatka Z cudownych wieści ... JAKUB się śmieje ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

małego do żłobka dajesz czy masz z kim zostawić ?
a na Boże Narodzenie myśleliśmy coś typu szczeniaczek uczniaczek . Nie cierpię plastikowych , grających zabawek . Kocham drewniane ale chyba nie do końca z synem się zgadzamy 

młodszy nie wiem. Myślę, że na lamaze jest dobra pora. Też się nad tą opcja zastanawiam. Obala mamy po starszym.
)

my jutro idziemy na pneumo i rota .
co tak szybko do pracy???
zdrówka!
🏻