Lipcówki 2017 ❤ - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-24, 15:04   #1381
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Jak tak czytam Wasze wyniki bety, to myślę sobie, że bardzo wcześnie się dowiadujecie. Ja bete robiłam raz (dokładnie 10 dni od pierwszego dnia @ która już się nie pokazała) i zaraz wyszło 4000.9 i
A wiecie może czy TŻ musi mieć robione badanie grupy krwi? Bo mam takie pole na karcie ciąży ale na razie nikt nic nie mówi.
Kolejna wizyta 12.12
Z tego co wiem, to wystarczy żebyś ty zrobiła jak będzie Rh+ to nie musi robić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Ja dowiedziałam się ponieważ w 28dc miałam jasno różowe plamienie (takie samo miałam na samym początku ciąży z synkiem ) i tego dnia wyszedł cień cienia na teście, potem w sobotę 19.11 już trochę wyraźniejsza i w poniedziałek beta 148.1

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 15:08   #1382
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
A dziewczyny, które są na l4 - macie zaświadczenia, że jesteście w ciąży?
Ja żadnego zaświadczenia nie mam. Jedynie na L4 mam wpisany kod B - ciąża. U mnie nic więcej nie potrzebowali.
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 15:11   #1383
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja żadnego zaświadczenia nie mam. Jedynie na L4 mam wpisany kod B - ciąża. U mnie nic więcej nie potrzebowali.
Nulka na l4 nie potrzebne jest zaświadczenie, ale jak chcesz pracować to lepiej jest zanieść wtedy możesz zadać swoich praw

Emilia
Stary 2016-11-24, 15:18   #1384
gosia_wawa
Przyczajenie

Polecam Ci pakiet w iExpert, mam z pracy, ale prywatnie tez można kupić. Za ok. 80 zł masz USG na każdej wizycie, pakiet badań i wizytę z dnia na dzień. I do tego nie tylko duże placówki typu Polmed, ale także prywatne gabinety. Polecam z czystym sumieniem, bo sama korzystam z rodziną.
gosia_wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 16:17   #1385
mariolaw_132
Zakorzenienie

Hejo w ten ponury dzien....

Bylam dzisiaj u drugiego gina i znowu widzialam serducho zrobil usg, pobral cytologie i zrobil usg piersi. Skierowanie na badania wypisal plus na prenatalne.
W styczniu w pierwszym tygodniu bede miala 2 badania genetyczne

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

A i tp mam na 10.07 wg usg
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 16:26   #1386
vadi
*sportaddict*

W ogóle to a propos grupy krwi - jestem u gin, która mi to zleca:

Ja: czy Tż też powinien iść po takie skierowanie i sprawdzić swoją grupę krwi?
Lekarka (uspokajającym tonem): nie, nie, mnie nie interesuje, kto jest ojcem, 10% mężczyzn wychowuje nie swoje dzieci...

więc jej wyjaśniłam, że nie o to mi chodziło xD
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 16:33   #1387
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Uwaga ❕ pierwszy ciążowy kalafior. @ miałam 25.10 hahaha ja nie wiem skąd wziął mi się 22. Czyli ewidentnie będę mama sierpniowa no nic uciekam na tamten wątek a za was trzymam kciuki :-*

Emilia
Stary 2016-11-24, 16:34   #1388
mariolaw_132
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
W ogóle to a propos grupy krwi - jestem u gin, która mi to zleca:

Ja: czy Tż też powinien iść po takie skierowanie i sprawdzić swoją grupę krwi?
Lekarka (uspokajającym tonem): nie, nie, mnie nie interesuje, kto jest ojcem, 10% mężczyzn wychowuje nie swoje dzieci...

więc jej wyjaśniłam, że nie o to mi chodziło xD
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 16:44   #1389
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ale ja nie chce l4....

W starej pracy było tak, że się chodziło na 4h w ciąży. Bo nie chcieli nic na siłę wymyślać bez komputera.
Tutaj jest 8h z komputerem. Więc nie chce narażać dziecka. Jednak muszę wytrzymać jeszcze trochę.

Ja znalazłam grupę krwi swoją i męża w książeczkach zdrowia dziecka. Oboje mamy taką samą. Jednak chce to potw badaniem.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 16:51   #1390
Agg_s
Wtajemniczenie

Cześć! Można? Termin według OM - 27 lipca
Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 16:53   #1391
morelle_
Zakorzenienie

Stary 2016-11-24, 17:08   #1392
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja nie chce l4....

W starej pracy było tak, że się chodziło na 4h w ciąży. Bo nie chcieli nic na siłę wymyślać bez komputera.
Tutaj jest 8h z komputerem. Więc nie chce narażać dziecka. Jednak muszę wytrzymać jeszcze trochę.

Ja znalazłam grupę krwi swoją i męża w książeczkach zdrowia dziecka. Oboje mamy taką samą. Jednak chce to potw badaniem.
No właśnie ja też chcę od lekarza zaświadczenie, żeby porozmawiać z pracodawcą o tym zakazie pracy powyżej 4h przy monitorze. Chociaż coś czuję, że mnie wyśmieje twierdząc, że dzisiejsze monitory nie mają żadnego promieniowania i to rozporządzenie to relikt przeszłości i nie powinien mieć zastosowania i mam siedzieć normalnie 8h. Już kiedyś apropo tych przepisów coś takiego właśnie powiedział
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 17:10   #1393
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Cześć! Można? Termin według OM - 27 lipca
witamy
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 18:33   #1394
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
No właśnie ja też chcę od lekarza zaświadczenie, żeby porozmawiać z pracodawcą o tym zakazie pracy powyżej 4h przy monitorze. Chociaż coś czuję, że mnie wyśmieje twierdząc, że dzisiejsze monitory nie mają żadnego promieniowania i to rozporządzenie to relikt przeszłości i nie powinien mieć zastosowania i mam siedzieć normalnie 8h. Już kiedyś apropo tych przepisów coś takiego właśnie powiedział
Ja pracuje w banku. Wczesniej tez, ale w innym.
W tym starym respektowali to, chociaż pracowalo się tam po 12h. Tutaj nie.
Każda dziewczyna w ciąży siedzi po 8-9h. Tutaj nadgodziny są charytatywne. Ja ich nie robię. Jednak same 8h przy kompie w napiętej atmosferze i full rzeczy naraz do robienia to nie jest najlepsze dla kobiety w ciąży.
Chce jak najwięcej rzeczy zrobić.
Wydaje mi się, że to jest aktualne.
W starej pracy mieliśmy mnóstwo komputerów i mnóstwo dziewczyn, które nie mogły zajść w ciążę. 10 miało adoptowane dzieci. Więc wydaje mi się, że komputery mają jednak wpływ.

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2016-11-24 o 18:35
Stary 2016-11-24, 19:02   #1395
AnnaPaula87
Zadomowienie

Ja też w pracy siedzę cały czas przy komputerze. Na dodatek pracuję przy dwóch bo mam różne programy, które nie mogą być na jednym kompie. I do tego ciagle kontakt z klientem. Nawet nie pomyślałam ze mogę zaszkodzić maleństwu
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 19:10   #1396
morelle_
Zakorzenienie

Tez miałam 2 monitory przez 8 lat.
Stary 2016-11-24, 20:04   #1397
baby2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dzisiaj obudziły mnie pierwsze mdłości, dalej mnie męczą :-( kto jeszcze wizytuje w poniedziałek?

Ja mam w poniedziałek, miała być dziś ale zadzwoniła pani z recepcji z prośbą o przesunięcie bo doktor po dyżurze, trochę się wkurzyłam, no ale co tam wytrzymam, będzie 6t3d więc będzie szansa na serduszko
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 20:09   #1398
Michasia222
Zadomowienie

też pracuję przy monitorze, w banku póki co nie będę dawać zaświadczenia, ale myślę że niedługo będę musiała powiedzieć
Stary 2016-11-24, 20:12   #1399
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Ja mam w poniedziałek, miała być dziś ale zadzwoniła pani z recepcji z prośbą o przesunięcie bo doktor po dyżurze, trochę się wkurzyłam, no ale co tam wytrzymam, będzie 6t3d więc będzie szansa na serduszko
Ja idę w 7t dokładnie i też na to liczę ale to dopiero za 2 tygodnie nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Michasia222 Pokaż wiadomość
też pracuję przy monitorze, w banku póki co nie będę dawać zaświadczenia, ale myślę że niedługo będę musiała powiedzieć
Ja powiem przed świętami, ale tylko przełożonej też praca przy kompie.
Stary 2016-11-24, 20:21   #1400
Kivi5
Raczkowanie

Agg_s tez mam wizytę za 2 tygodnie :O ale nie wiem czy nie zmienię lekarza, nie zlecił mi nawet drugiej bety.

Przełożonemu chce powiedzieć jak się zacznie 2 trymestr,czyli w połowie stycznia, jakoś się boję zapeszyć :-\ najchętniej czekałabym do 6 miesiąca :-D

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kivi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 20:26   #1401
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny dzis się przerazilam właśnie wróciłam do domu i zauważyłam na bieliźnie ślady krwi. Wizyte mam dopiero 30.11 i nie wiem co robić od razu umylam sie i leżę. Jestem sama i nie wiem co robić.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 20:32   #1402
Kivi5
Raczkowanie

Może spróbuj się jutro wybić do jakiejkolwiek ginekologa?

Kivi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 20:34   #1403
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤

Mi ginka powiedziała ze jak jest krwawienie to mam przyjść przed planowaną wizytą. Też bym nie wiedziała co zrobić

Ja powiem szefowi w styczniu
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 20:35   #1404
darietta
Zakorzenienie

Jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży to nikt nie chciał mnie przyjąć bo do konca roku nie mają terminów. Zastanawiam sie jakbym do szpitala pojechała co ma porodówke i iddział ginekologiczny czy tam by mnie przyjęli
Stary 2016-11-24, 20:36   #1405
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kivi5 Pokaż wiadomość
Agg_s tez mam wizytę za 2 tygodnie :O ale nie wiem czy nie zmienię lekarza, nie zlecił mi nawet drugiej bety.

Przełożonemu chce powiedzieć jak się zacznie 2 trymestr,czyli w połowie stycznia, jakoś się boję zapeszyć :-\ najchętniej czekałabym do 6 miesiąca :-D

No ja też bym ogólnie jeszcze poczekała, ale z przełożoną mam fajny luźny kontakt, wiedziała, że staramy się o dziecko i nam kibicowała więc jej na pewno powiem wcześniej, ale poproszę o wstrzymanie się z oficjalną informacją dla prezesa do połowy stycznia
Stary 2016-11-24, 20:39   #1406
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży to nikt nie chciał mnie przyjąć bo do konca roku nie mają terminów. Zastanawiam sie jakbym do szpitala pojechała co ma porodówke i iddział ginekologiczny czy tam by mnie przyjęli
Jedź, kochana. Żeby nie było za późno. Trzymam kciuki. Może się tylko okaże, że to wczesny objaw, że na przykład trzeba wziąć lekki na podtrzymanie, bo brakuje hormonów i nic złego się nie dzieje! Nie czekaj tylko z wizytą do tego 30, przeczucie dobrze Ci mówi. Jak ja dostałam krwawienia w nocy z mega bólem, też rano do ginekologa się wbijałam, do pracy nie poszłam, bo przeczucie mi mówiło, że pękła mi znowu torbiel. I tak było, choć lekarz na początku nie wierzył. Dopiero USG pokazało. BĘDZIE DOBRZE!

Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 20:47   #1407
darietta
Zakorzenienie

Na razie leze zeby troszke odpoczac jestem sama bo maz w delegacji. Teraz niby jest oki nic sie nie dzieje. Ostatnio jak bylam na wizycie to po badaniu tez troche krwi sie pojawilo do tego lekaz zapisal mi globulki pimafucin bo jakis stan zapalny sie wdal. Dzis juz nic nie aplikuje sobie. Tylko leżę ogolnie dobrze sie czuje i nic mi nie jest.
Stary 2016-11-24, 20:52   #1408
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Jednak same 8h przy kompie w napiętej atmosferze i full rzeczy naraz do robienia to nie jest najlepsze dla kobiety w ciąży.
Chce jak najwięcej rzeczy zrobić.
Wydaje mi się, że to jest aktualne.
W starej pracy mieliśmy mnóstwo komputerów i mnóstwo dziewczyn, które nie mogły zajść w ciążę. 10 miało adoptowane dzieci. Więc wydaje mi się, że komputery mają jednak wpływ.
No to mamy podobne warunki Ja sądzę, że samo siedzenie w jednej pozycji przez tyle czasu nie jest dobre...A jeśli chodzi o przepisy, to jestem zdania, że po coś one nadal obowiązują. Szkoda, że moja szefowa jest innego zdania...no ale ona dzieci nie ma i nie zamierza mieć, twierdzi, że ciąża to nie choroba i żadnych ulg nie ma

Jak mnie z tymi monitorami wyśmieje, to chyba nie pozostanie nic innego jak L4, trudno, ciąża i maluszek jest ważniejszy od pracy...

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Na razie leze zeby troszke odpoczac jestem sama bo maz w delegacji. Teraz niby jest oki nic sie nie dzieje. Ostatnio jak bylam na wizycie to po badaniu tez troche krwi sie pojawilo do tego lekaz zapisal mi globulki pimafucin bo jakis stan zapalny sie wdal. Dzis juz nic nie aplikuje sobie. Tylko leżę ogolnie dobrze sie czuje i nic mi nie jest.
Mi gin mówiła, że jeśli pojawią się krwawienia to pilnie przyjść. Masz możliwość pójścia jutro do jakiegokolwiek lekarza (nfz/prywatnie)?
Jeśli krwawienie się nasili to jedź na SOR.
Albo zadzwoń do szpitala czy masz przyjechać, czy poczekać i jutro do lekarza iść. Trzymaj się
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 20:58   #1409
darietta
Zakorzenienie

Jutro bede dzwonic do przychodni ale jutro moj gin chyba nie przyjmuje a do tego 30 ide pierwszy raz jeszcze nie mam kartoteki tam. Na razie leze sprawdzam i nie krwawie. Tamto to tez nie byla czysta krew tylko taka wydzielina i troszke krwi.
Stary 2016-11-24, 21:21   #1410
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dzis się przerazilam właśnie wróciłam do domu i zauważyłam na bieliźnie ślady krwi. Wizyte mam dopiero 30.11 i nie wiem co robić od razu umylam sie i leżę. Jestem sama i nie wiem co robić.

Myśle, ze to nic takiego, skoro to tylko smuga była i już krwawienia nie ma, ale warto jutro to skonsultować. Często jak już nie ma miejsc to i tak można sie wbić w nagłych przypadkach. 3mam kciuki żebyś jutro się dostała! Miałaś robiony progesteron?

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości