|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Ja się już nawet nie powtarzam jak daleko w tyle jestem
![]() Spojrzałam tylko na pierwszą stronę Motylek, Jjb GRATULACJE!!!!! Pewnie już w domku jesteście Rozkręcajcie się dziewczynki, rozkręcajcie bo już grudzień za pasem
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi się zwłaszcza o tych przepowiadających jak je odróżnić od porodowych ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Piękna bryka! ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Ślicznie! Jaka fajna piłeczka z brzusia, uroczo! |
|
|
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
kociulek, ale co u Was???
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że znowu Ci się udało! Tym razem będzie wszzzzzzystko dobrze! sama zobaczysz! Kazik, fajna bryczka! powiedziałabym nawet, że na żywo jest jeszcze ładniejsza niż na fotce! Aśka! ale masz wielkiego brzucha! toż to serio musi być końcówka, bo mam wrażenie, że zaraz pęknie :P idę sobie też zrobić foto :P A co! kupiłam sobie na aliexpress kijek do robienia selfie to go chyba wypróbuję ja pierdziele jak mnie boli brzuch. Ala serio już nie ma miejsca i bardzo mnie boli jej wielka doopa i kolana, które tworzą kolejną parę cycków w moim ciele.
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba ok
![]() Młody na ogół grzeczny, tylko matka wredna uparła się aby nauczyć dziecko jeść z piersi, a on po miesięcznym karmieniu butlą ma z tym duże problemy. Jak byłam w szpitalu, to niby go przystawiałam (raz dziennie), z różnym skutkiem, ale jednak przyzwyczajałam, a w domu jest to sprawa skomplikowana. Przy wcześniakach to jest tak, że po przystawieniu do piersi powinno się dać jeszcze butlę. W dzień ok, możemy się pobawić, ale w nocy zanim skończymy jedno karmienie zaraz przychodzi czas na kolejne, a tym samym zaczynam kiepsko funkcjonować przez brak snu. Niby wiem, że takie maluszki przez niską masę nie mają takiej siły do ssania, ale gdzieś z tyłu głowy chodzi mi, że skazani będziemy już tylko na butlę, a tego bardzo bym nie chciała. Dodatkowy problem w tym, że młody w ogóle nie umie ssać z lewej piersi. On się denerwuje i ja pomału też. W przyszłym tygodniu znów mamy te okropne badanie okulistyczne i szczepionkę. Z racji, że mamy 5w1 i pneumokoki za darmo zdecydowałam, że wykupię jeszcze meningokoki. Na temat rota pogadałam trochę z pielęgniarkami na neonatologicznym i jednak się nie zdecyduję. To chyba tyle u nas Pocieszające jest to, że wbrew pozorom mam teraz dużo więcej czasu niż jak kursowałam do szpitala, a i dzieci póki co chętnie mi pomagają
|
|
#1656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia z kp! Masz skąd jakąś pomóc, jakiegoś rozsądnego doradcę laktacyjnego, który nad Wami będzie czuwał? Czasem jedna rozmowa nawet przez tel z takim człowiekiem potrafi zdziałać cuda, więc jak coś, to korzystaj!
|
|
#1657 |
|
Wtajemniczenie
|
koculek, ja też nie bede szczepić na rotawirusy.
a możesz napisać co powiedziały Ci o tym piguły ze się nie zdecydujesz na to szczepienie ? ja nie decyduje sie na nie, ponieważ szczepienie chroni tylko przez kilkoma rodzajami (z 5 odmian?), a tak naprawdę rotawirusów jest tak dużo, że i tak dziecko na którąś odmianę zachoruje. wiec gra nie warta świeczki wg mnie. ze sraczką i odwodnieniem myślę, że w razie W sobie poradzimy. wiesz, a jesli młody nie daje rady pić z cycusia, to może wyręczaj się laktatorem i potem dawaj mu swoje mleczko z butelki ? moja siostra tak robiła cały czas, bo bardzo ją bolało jak mała ssała cycka. a laktatorem raz dwa ściągnęła i potem miała spokój. oto ja, dziewczyny! 38t6dzień wyglądam troche jak kupa, bo juz jest późno, a nie chce mi się stroić.
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wyglądasz pięknie, nie narzekaj.
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- ja na rotawirusy tez szczepic nie bede.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Darunia - slicznie wygladasz ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
siostry młoda była szczepiona. wszystkie dzieci w żłobku miały rota, ona też, ale niby łagodniej przechodziła. chociaż sraczkę i pogotowie było zaliczone (bo niby nie chciała pić) W miarę szybko przeszło ![]() Kociulek to trzymam kciukasy za to karmienie. utulaj maluszka od nas. ja też się nie moge doczekać żeby już Alucha była przy moim cycku. ![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Czy jest możliwe żeby Alicja we mnie pierdziala? Leżę teraz i w miejscu gdzie ma dupsko czuje i słyszę wypływ bąbelków. Co za mała świntucha. Po starym 😑 😁Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1662 |
|
Zadomowienie
|
A ja znów nie śpię
Ci co radzą żeby się wyspać póki można chyba nigdy w ciąży nie byli... |
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Co jeeeeee?? Zadna nie urodzila?? Jaja se robicie?? 😂
---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Kazik, wozek super, sama bym w takim pojezdzila 😎 ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- "Z kolei gdy np. rzadkie skurcze (co 17–20 minut) trwają przez 2 godziny, nie musisz się spieszyć. Wtedy idź na spacer, upiecz ciasto" nie no rycze 😂😂😂
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka z rana! Dobrego dnia
![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
Macham że z Karolem ciągle jesteśmy together
Dziś i jutro będzie nas mniej Bo zamykamy w koncu budowę ✌ W ndz impreza u mojej mamy także też będę tam rezydowac a od poniedziałku leniuchowanie w koncu takie totalne 🤗 Kazik schowaj z powrotem czopa z łaski swojej Masz ze mną przecież termin A karol tak jak Roksi jeszcze w termach posiedzieć chce ☝ Ładny wózek Kazik 👌 Dziś znowu mamy ktg Przyzwyczaiłem się do tego że mam syna jogina co zastyga Bo to kiepskie ktg Folinka właśnie do tego się sprowadza Serducho super ale ruchy raz na ruski rok W ciągu dnia go monitoruje Nie ma zastojow długich Gdzieś mnie tam regularnie smyra choć bez szaleństw We wt lekarz 😎 A potem za tydzień...tp 😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Darunia masz przyjemna buzię Taka serdeczna ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
Kociulek, trzymam kciuki za kp i cieszę się że poza tym wszystko ok.
Darunia, ślicznie wyglądasz. |
|
|
|
#1667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo na razie skladuje wszystko na kanapie Dzisas ile tego jest! 😥 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Miłego dnia dziewczynki 😗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Ps u nas faaajna pogoda w sam raz na spacery z Karolem Może sie utrzyma .... jakby wiosna była 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja po wieczorze i nocy z horroru ...
Ogólnie Iza jest ruchliwa i mocno się wyciąga ale wczoraj to było tak intensywne ze momentami widziałam pod naciagnieta skora stopę i kawałek lydki. Zaniepokoilam się bo wyglądało jakby się szamotala, do tego uciskala mnie w dole i ledwo wstalam z kanapy żeby przejść do łóżka tak mnie bolal krok i plecy. Na szczęście trochę się uspokoiła po godzinie ale jakieś pojedyncze skurcze się pojawiały chyba. Wstalam z obolala Bożena i plecami, gdzie przez cala ciążę pleców nie czulam ... Jeszcze bol głowy i paskudna szara pogoda... Tak, mogę świętować imieniny ... Btw wszystkim Katarzynom wszystkiego naj 💞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Mewka super ze jakiś koniec budowy widać 👍 Co do terminu, tez wolalabym żeby Iza jeszcze poczekala do Mikołaja ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty uda... I się uda! Zobaczysz Kazik 😙😙😙😙 Nie martw się Ja tez już tego nie robię Bo bowiem że będzie wszystko dobrze ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
Co za noc! Do 2 meczylam sie ze zgagulcem, ciepłe mleko pomoglo! A potem... 9 razy odwiedzilam toalete... tyle jeszcze nie siusialam. Lili dzis nadrabia wczorajszy spokoj i kopie jak szalona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Nie ma to jak przywitać 37tc pierwszymi wymiotami... cala ciążę nie wymiotowalam az do dzis... mam nadzieje, ze to pierwszy raz i ostatni! 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Darunia super wygladasz mewka super ze budowa finishuje![]() A u mnie nie zs wesolo, moj mąż pojechal do pracy na 8 ale wrocil bo mu.sie kregoslup odezwal znowu mu cis w nim lupnelo. Narazie lezy z plastrami rozgrzewajacymi ale jak to nie pomoze to pojedziemy do jego pani takiej ktora mu pomaga na takie bóle. Myślę ze tez mogl sie przeforsowac na wczorajszej siatkówce bo byl 3 godz. No ale on mówi ze to taki inny bol. Wiec mam tylko nadzieje ze to nie korzonki czy nerki. I jeszcze lezymy w łóżku. |
|
|
|
#1672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze upieke i lekarza zawioze ![]() Cytat:
![]() u mnie Olek znowu molestowal matki zebra i znowu lewe, ja rozumiem ze malo miejsca ale daje rade ![]() cudnie na pecherzu siupkal ze az mnie wzdrygnelo. Cytat:
pewnie po ostrym kebsie ![]() ale maz mleczko przyniosl i przeszlo Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
!Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, laseczki
![]() Gdzie te wszystkie co się tak do porodu w listopadzie pchały? Dobra, na razie jeszcze odpuszczam temat, ale od grudnia zacznę naciskać ![]() aska, Darunia , fajne brzuszki! Każdy ma swój urok. aska, ja mam chyba podobny do Twojego - widać, że kawałek bobasa w środku siedzi A poważnie to różnie bywa, nie martw się tak wielkością dziecka! Moja koleżanka teraz przez większość ciąży miała za duży brzuch wg tych tutejszych miar, a urodziła w terminie dziecko 2,5 kg i sama nie dowierza, jakie jest maleńkie i że wszystkie ubranka, która kupiła, nawet 56 są na małego za duże!mewka, udanego i spokojnego weekendu ![]() Kazik, taka Iza niecierpliwa? Tak jej się do Karola śpieszy? Mam nadzieję, że to jednorazowa akcja
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka, mama mi nalozyla farbe na wlosy ciemny blond z marion i one sa mega ciemne, masakra 😱😱😱
Kuzyna laska urodzila dzisiaj synka 3500g 58cm, a ja od rana nerwowa bo Lelus nie daje znaku zycia cos tam jakby smyrnela ale nie wiem...
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Kociulku ciesze sie ze u Was ok, dzielnie walczysz o kp brawo ! oby Wam sie udalo a jak nie to tez sie nic nie stanie ![]() Darunia Ty to masz mega ten brzuch wysoko !!! Podkleilas go czy co? Lucky oby jednorazowa akcja! ![]() Ja to dzis spalam jak zabita, wstalam tylko raz siku i mialam tak twardy brzuch.. Nie wiem czy mala sie tak wypieła mocno czy co.. Ale przeszlo na szczescie.. I tez czuje ze ma juz za malo miejsca bocte ruchy to sa jakies dziwne smyrania a przeciez jeszcze niedawno miala adhd non stop.. We wtorek mam wizyte i juz odliczam dni Dzis mąż ma wolne wiec pospalismy do 10:30
|
#1676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zjedz coś i połóż się na lewym boku, odczekaj godzinę i obserwuj ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- motyyyleeek, gdzie jesteście z Misią???
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadlam pol czekolady, napilam sie sprita, zjadlam jajecznice i nic. Molestowalam ja muzuka, macalam brzuch, naciskam i nic.
|
#1678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko się nie zamartwiaj i nie denerwuj, Ona to czuje i wtedy siedzi sobie jeszcze spokojniej, żeby mamy bardziej nie denerwować! Wiem to po sobie, jak sobie wkręcę, że Pyza mało się rusza i wyczekuje każdego ruchu, to ta mała złośnica jeszcze bardziej spokojna. Pewnie sobie śpi w najlepsze zaraz bąbelki i cukier ją pobudzą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
DoDoo - nie denerwuj się , moze śpi, mój Olek mnie smyrał stópką :P
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na opakowaniu tej farby powinno byc naposane "bardzo kurfa ciemny blond" , a nie "ciemny blond" Wygladam jak ta dziewczynka ze studni!!! Z filmu"the ring"
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

. Życzę Wam wszystkim szczęśliwego rozwiązania i tulenia swoich dzieciaczków już wkrótce. Ja mam nadzieję, że u mnie do 3 razy sztuka i tym razem moja historia zakończy się szczęśliwym finałem w sierpniu. Buziaki

😁

oby Wam sie udalo a jak nie to tez sie nic nie stanie