|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. III
Nowa tak jak Zuzolka napisała plus dopisałam tam ze jesli chce ktos ksiazke stricte o technicznych sprawach czyli pielęgnacja,umiejętności dziecka na danym etapie to "pierwszy rok zycia dziecka".
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Malwiska i co tam pokupowalas? Co dla cory zasugerowałas? Ja tez przeważnie sugeruje bo babki sie pytają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2017 cz. III
Dziewczyny dzieki za info o książeczkach
![]() Słuchajcie w Krakowie jest taki smog ze ja nie wiem jak te maluszki w brzuszkach krakowianek funkcjonują ja ledwo ledwo 🙄 Udanej soboty wszystkim
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki za mamę! Mama po zabiegu, obolała ale szczęśliwa że mamy w końcu to za sobą 😊 ciężki rok za nami oby było już tylko lepiej 😊
Ja dziś zerknę w ff na -30% ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam zdjęcia
ebaef8a8427387da223519b837f0.jpgsmoby-elektroniczna-kasa-fiskalna-350105.jpg Bobasa z wanienka ala coś jak ten może nawet identyczny juz nie kojarze LALKA-BOBAS-W-WANIENCE-Z-AKCESORIAMI-PI-5838.jpg Dodatkowo chcemy jej kupić piasek kinetyczny bo uwielbia a teraz będą w lidlu I bebenek bo o tym ciągle mówi. Od chrzestnego ma dostać sanki bo mimo 3 zimy to jeszcze nie kupilismyv Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#846 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej w sobote z rana 😉
Anemeon kciuki zeby wody sie unormowaly i zeby szpital nie byl konieczny ✊ Kurcze tyle mialam napisać i przyszedl do nas znajomy a ja mialam otwarty post w edycji i zapomniałam wszystko 🤔 Milego weekendu dziewczyny! Jakies plany na andrzejki? My mielismy isc di znajomych, no ale zobaczymy czy jeszcze maly nam zagoraczkuje czy juz dobrze i zobaczymy Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak Wam mija sobota? Ja rano pojechałam na badania, ogarnęłam trochę w mieszkaniu (większe sprzątanie zostawiam mężowi ) , wstawiłam pranie i zmywarkę i zaraz biorę się za obiad - zapiekanka grecka z ziemniakami i fetą. A po południu przychodzi szwagierka na paznokcie
|
|
#850 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dzisiaj w planach pizze z znajomymi
strasznie się cieszę bo smaki mi wróciły i aż mi ślinka cieknie na myśl o niej ;D W ogóle to zabieram się za generalne sprzątanie w szafie. Co do wyrzucenia to wyrzucić, co mało używane to gdzieś poprzenosić... Póki mój stan fizyczny na to pozwala to trzeba to ogarnąć. Oczywiście z pomocą męża, sama bym się za to nie zabierała . Ale jakoś motywacji brak, odkładam to codziennie... Jutro mamy zaproszenie na obiad do teściów a potem jedziemy do Katowic pooglądać wózki w bobowózki. Ogólnie planuję zakup przez internet bo jest taniej niż w sklepach ale na żywo i tak muszę zobaczyć także jutro cały dzień poza domem- oj dawno tego nie miałam ;Dkinga_91- oglądając wózki i tak będę stresować się połówkowymi
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj już nie miałam czasu tu zajrzeć, więc dziś melduję, że u nas wszystko ok. Zdrowy chłopczyk, wszystko ma na swoim miejscu
Mogę odetchnąć i przestać panikować. W przyszły tygodniu może wreszcie wybiorę się na jakieś ubrankowe zakupy.Z tej radości mam teraz taki power, że całe mieszkanie ogarnęłam do południa, obiad ugotowany, psy wybiegane, a mnie dalej nosi, więc chyba sobie jakiś trening na yt odpalę ![]() Widziałam, że pojawił się temat książek, też gorąco polecam nieprzeczytane.pl. Odkryłam ten sklep na wakacjach i od tamtej pory zostawiłam tam już chyba z 600 zł, głównie na moje ukochane kryminały Ale książki mają nieporównywalnie tańsze niż gdziekolwiek indziej.
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Nam.mija bardzo leniwie - tz był do 14 w pracy. Ja spałam do 7:30 , z rana córka ma zazwyczaj dobry humor i zajmuje się soba wiec wstawiłam pranie, opróżnianilam i załadowalam zmywarkę, nie pozwoliłam na duży bałagan w pokoju córki i poszłam z dzieckiem na godzinny spacer. Później córka spala od 12:30 do 14:20 bo tz ja obudzil. Zjedliśmy obiad u rodziców - zupa i racuchy i teraz tz bawi się z mala a ja oglądam Azję express
Sen mnie łapie ale się nie dam. ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Writerka super. Dobrze ze juz jesteś spokojna i zazdroszczę powera Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#854 |
|
Rozeznanie
|
hej
my dziś do południa zrobiliśmy sobie rundkę po sklepach dzieciowych pooglądaliśmy trochę łóżeczka i wózki ale i tak chyba taniej wyjdzie przez internet z przesyłką niż stacjonarniepoza tym to syna mi jakaś choroba chyba bierze bo kaszel go męczy, na razie podajemy syrop ale nie wygląda to za dobrze ecia u mnie na razie luzik ale jutro już pewnie będę się stresować ![]() Wirterka super ze wszystko ok
|
|
#855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzisiaj latam jak nakrecona ze sciera po domu.
Malwiska fajne prezenty oby słuzyły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
No i ja też wysprzatalam całe mieszkanie.. wyprasowalam ubranka które kupiłam na olx. Wczoraj pralam. Za grosze kupiłam tyle ubranek, że szok. W całkiem dobrym stanie i do roku spokojnie starcza. Jeszcze dokupie trochę nowych, ale to już na pewno będzie mniej. Padam po prostu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Ecia daj znać co ciekawego będzie w bobowozki 😊
Ja wróciłam od mamy i jest super 😊 Znów dziś mam problem z jedzeniem.. jutro zrobię rosół to może zjem coś.. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
My się zbieramy wykąpać córkę ale coś za bardzo rozbrykana jest ... eh mogłaby juz spać bo marze o chwili ciszy
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
ecia91 Mamy z mężem kilka imion, które nam się podobają (Emilka, Weronika, Natalia, a mi ostatnio Marcelinka). Fajny kombinezon kupiłaś, i ta cena! Sama zastanawiam się nad takim z polaru.
raduska Będzie córka, na 99%, jak stwierdził lekarz na połówkowym. Marzenia o samych synach muszę odłożyć na bok ![]() Ostatnio pisałaś o książkach. Czytałam niedawno Tracy Hogg "Język niemowląt". Nawet mi się spodobała. Oczywiście pięknie to w książce wszystko wygląda, jak w praktyce, to już inna sprawa... Dostałam w prezencie książkę o rodzicielstwie bliskości (nie pamiętam autora), ale jakoś ją omijam. Nie wiem, czy ta filozofia do końca mi pasuję. anemeon Gratuluję udanej wizyty i zdrowych facetów ![]() Jak dziewczyny ogólnie czujecie sięw II trymestrze? Mi doskwierają bóle pod łopatką, takie promieniujące pod pierś. Myślałam, że pierwszy trymestr był najgorszy, ale teraz chciałabym czuć się tak, jak wtedy. Jeszcze na dodatek rehabilitant mnie "pocieszył", że z czasem może być gorzej. Straszne jest to, że psychicznie czuję się bardzo dobrze, ale ciało nie nadąża. Na przykład dzisiaj: miałam pójść na andrzejki z mężem, potańczyć, spędzić czas ze znajomymi. Tak się złożyło, że dziś byłam też na szkoleniu. Niby tylko kilka godzin, ale teraz zamiast bawić się, siedzę w piżamie i piję herbatkę. A kiedyś nie było tego problemu...
Edytowane przez vinga9669 Czas edycji: 2016-11-26 o 22:03 |
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Vinga mam taki sam bół łopatki, promieniuje aż do piersi
wiem, że to dziwne, ale boli i z tyłu i z przodu. Jak sobie radzisz z tym bólem? Dodatkowo zaczęło mnie od niedawna czasem mocno szczypać, piec i ciągnąć pod pępkiem, nie wiem czy to skóra się rozciąga czy o co chodzi. Czasem też mnie kłuje przy mostku aż muszę głębszy oddech wziąć. Ale ogólnie do tej pory czułam się świetnie, nie miałam ani nudności, ani wymiotów, totalnie nic, wszystko co powyżej to tak od 2 tygodni się zaczęło. Writerka super, gratuluję ![]() My weekend spędzamy u teściów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Zuzolkaa Czas edycji: 2016-11-26 o 23:27 |
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Vinga no pewnie znajda sie mamy ktorej odpowiadają metody tracy hogg jak dla mnie żaden autorytet
Kazdy musi zobaczyc co jest bliższe jego filozofii Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Mi sie wieczorami ciezko oddycha..brzuch twardy jak skala po całym dniu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także miewam straszne bóle kręgoslupa.. w ogole szybko się mecze, nawet przy sprzątaniu czy gotowaniu...
Mój tż właśnie wrócił z barbórkowej imprezy.. Jeśli któraś z Was ma męża górnika to pewnie wie co teraz przeżywam w domu ![]()
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez kregoslup boli przy staniu ..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aa I andrzejki przed TV, a plany byly Inne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
doslownie I w przenosni ale wrocil calkiem wczesnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to już sobie śpi i liczę po cichu z rana na śniadanie;D a co mi tam.. pomarzyć dobra Rzecz![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
|
#867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mój pies oszalał i nie dał mi spać w nocy. Od 24 do 2 cały czas szczekał i nie mógł się opanować, ale ogólnie wszystkie psy na wsi szalały z tego co słyszałam przez okno więc nie wiem o co im chodziło. I od rana znowu to samo
Do tego obudziłam się z bólem gardła Cytat:
Jeszcze w 4 miesiącu czułam się kiepsko, ale 5 miesiąc jest rewelacyjny ![]() Cytat:
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, wczoraj chrzcilam mojego pierwszego chrzesniaka, a teraz witam sie 500km od domu. Jestem u rodzicow na kilka dni.
Wczoraj caly dzien spedzilam na siedzaco i na koniec dnia bolalo mnie wszystko i brzuch twardy. Ale ile sie pysznosci najadlam, mniaaam w koncu nadrabiam te tygodnie strat.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podroz mialam na dwie tury, w piatek 300km (i tutaj lepiej znioslam, bo jechalam tylko ja, tz i pies i moglam sobie swobodnie ustawiac fotel) a druga tura wczoraj (200km i tu juz gorzej, bo jechalo 4os dorosle i pies) Dam znac jak bede wracac, bo wtedy calosc trasy jedziemy jednego dnia. Dzis po przespanej nocy juz dobrze, dziekuje. Lece korzystac, bo nastepnym razem pojawie sie tutaj w lipcu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

ja ledwo ledwo 🙄

) , wstawiłam pranie i zmywarkę i zaraz biorę się za obiad - zapiekanka grecka z ziemniakami i fetą. A po południu przychodzi szwagierka na paznokcie

wiem, że to dziwne, ale boli i z tyłu i z przodu. Jak sobie radzisz z tym bólem? Dodatkowo zaczęło mnie od niedawna czasem mocno szczypać, piec i ciągnąć pod pępkiem, nie wiem czy to skóra się rozciąga czy o co chodzi. Czasem też mnie kłuje przy mostku aż muszę głębszy oddech wziąć.
doslownie I w przenosni