|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wartościowe książki dla dzieci
Zdecydowanie wolę prozę w takich książeczkach niż takie rymy. Naprawdę nie wymagam nie wiadomo czego od prostych wierszowanych książeczek, ale dla mnie to już jest przegięcie. Chociaż może ja zbyt czepliwa jestem
Nie mogę zdzierżyć "A dlaczego" Zakamarków, bo mnie nieco nielogiczny wydaje się tam ciąg przyczynowo skutkowy No i ogólnie jakoś nie podzielam zachwytów nad tą serią. Żeby nie było, że się tylko czepiam, bardzo lubimy głodną gąsienicę Ostatnio nawet do niej wróciliśmy przy okazji uczenia się dni tygodnia.
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2283 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i nie działa link - na pinterest.com genialne pomysły są Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2016-11-26 o 22:03 |
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie właśnie przypomniałam, że nawet w "dźwiękach" znalazłam coś, do czego można się przyczepić. Nigdy nie podobało mi się tam to, że mama daje dziecku buzi a tata ucisza malucha. Zawsze coś tam innego wymyślałam
|
#2285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na temat wanny -Jest wanienka już we wannie, Ona pewnie czeka na mnie. Zaraz mama mnie umyje- Całe ciałko, buźkę, szyję! krzeselko Choć w łóżeczku dobrze, Maluszkowi się nudziło. Na krzesełku chciałby siedzieć, Lecz nie umiał to powiedzieć! nosorozec Już od rana nosorożec W bardzo dobrym jest humorze. Spaceruje wiec po dworze Prezentując swe poroże. to sa cytaty dokladne, nic nie zmienialam. Interpunkcji sie nie czepiam bo sie nie znam ale bledy gramatyczne i rzeczowe?! ale zeby nie bylo, ze sa kompletnie do niczego teraz do nich wrocilismy i uzywamy do budowania plotow na pastwiskach dla plastikowych zwierzatek
Edytowane przez madziara_07 Czas edycji: 2016-11-26 o 23:09 |
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
U nas czereśniowa od roku była super, z mężem nienawidzimy serii maly chłopiec -- tragiczne ilustracje i teksty, ale syn lubił.
I jest chyba jedynym dzieckiem, które nie polubilio gąsienicy, podobnie jak ja.
|
#2288 |
|
Konto usunięte
|
Jutro Wam poślę mój hit w kategorii książek dla dzieci, a raczej.. książeczek dla dzieciaczków.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
nie jesteś czepliwa.
są na prawdę głupie i mierne pozycje... aczkolwiek... swego czasu często byłam proszona o polecenie dzieciowej lektury i spisałam wszystkie książeczki syna (wtedy tylko syna miałam ). no i dodałam kategorię: ocena mamy, ocena Michała. przy bardzo wielu mieliśmy rozbieżność.no i w zasadzie co z tego, że mnie się nie podoba, mnie mierzi, mnie razi (czy to literacko, czy graficznie, czy estetycznie)... najfajniejsze jest to, że gdybym teraz dodała "ocena Oli", to mało tytułów podoba(ła) się i jej i jemu. o mnie nie wspominając ![]() Lubię serię Zakamarków, dla mnie te 3,5 roku temu była wręcz objawieniem ![]() ![]() ostatnio w kółko czytamy (wszak czytaniem tego nazwać nie można) "Wymyśl coś". Jak dla mnie najsłabsze ogniwo cyklu. według mojej córki - najlepsze. Moje męczarnie przy pytaniach kontrolnych są ogromne. a już jak syn też chce bym go pytała - masakra intelektualna ![]() Każde dziecko inne, każde co innego lubi. Np. wśród znajomych dzieci hitem jest Kicia Kocia. Moje dzieci się wręcz irytują przy próbie czytania. "Czereśniową" kupowałam na wszystkie roczki. jakież było moje zdziwienie, że moja córka, krew z krwi, ma w nosie Czereśniową. absolutny hit brata ![]() itp itd etc
|
|
#2290 |
|
Konto usunięte
|
U nas Kicia Kocia hitem, do niedawna jeszcze nawet 6,5 latka lubiła
Mnie nie przeszkadza, raczej obojętna. Ale np. seria Mamoko - masa dzieci lubi, mnie się kreska zdecydowanie nie podoba, moje córki oglądały w księgarni i też nie. Jedynie te małe - liczby i litery - ok.
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia kocia u nas niedawno zaskoczyła i był totalny szał, teraz od 2 tygodni nawet na nią nie patrzy.
Za to duszki stworki i potworki Gellner (?), które prawie rok temu nabyłam w biedrze - hit.
|
#2292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dźwiękowe elementy znajdziesz w serii Poznaję dźwięki, a ruchome w książkach Jo Lodge.
|
|
#2293 |
|
Konto usunięte
|
ja przed chwilą zamówiłam Dzieci z Bullerbyn. (chciałam to konktetne wydanie)
w końcu!! wstyd wstyd że dopiero teraz no i za jednym razem wzięłam Niesamowite... pierwszy raz zamawiałam na Nieprzeczytane naprawdę fajne ceny |
|
|
|
#2294 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;67984306]U nas Kicia Kocia hitem, do niedawna jeszcze nawet 6,5 latka lubiła
Mnie nie przeszkadza, raczej obojętna. Ale np. seria Mamoko - masa dzieci lubi, mnie się kreska zdecydowanie nie podoba, moje córki oglądały w księgarni i też nie. Jedynie te małe - liczby i litery - ok.[/QUOTE]A mnie Kicia do tego stopnia się nie podoba, że nawet nie próbowałam pokazywać jej Małej bo jakby się spodobała to wyskoczyłabym z okna jakbym ją miała codziennie oglądać ![]() Cytat:
![]() Jeszcze Bery pokazywała tu śliczne wydanie "Tajemniczego ogrodu" i też muszę się na niego zaczaić http://www.kacikzksiazka.pl/2016/01/...h-burnett.html |
|
|
|
|
#2295 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A skarpety dla dziecka w jakim wieku są? Widziałam w necie, ale nie umiałam ocenić czy chrzesniaczka 7-letnia by była zainteresowana... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;67984306]U nas Kicia Kocia hitem, do niedawna jeszcze nawet 6,5 latka lubiła
Mnie nie przeszkadza, raczej obojętna. Ale np. seria Mamoko - masa dzieci lubi, mnie się kreska zdecydowanie nie podoba, moje córki oglądały w księgarni i też nie. Jedynie te małe - liczby i litery - ok.[/QUOTE]U nas też Kicia kocia się podoba, najbardziej o traktorze. Mamy 3 części, ale właśnie zamawiam nowe 😊 Mam bardzo podobne zdanie co do Mamoko- pomysł bardzo fajny, ale kompletnie nie podobają mi się te rysunki. Z drugiej strony "Mapy" są piękne i u nas Franio za maly, ale sporej ilości dzieci już je podarowalam 😊 Tak samo "rok w lesie" - piękne ilustracje, chociaż jeszcze wielkiego zainteresowania synka nie ma, a jak w księgarni przeglądalam "rok w mieście" to rysunki dla mnie zbyt pstrokate, jakieś takie bijące po oczach. Co do Czereśniowej - mamy wiosnę, tak jak pisałam teraz zaczyna się na nią szał (mój syn mówi, że to książka o smieciarce 😀 . Chciałam zamówi zimę na święta, ale nie ma w arosie, która jeszcze jest godna polecenia? Czy warto kupić noc czy lepiej jesień lub lato?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2297 |
|
Konto usunięte
|
MrsDorota spokojnie Skarpetki... mogą być dla 7latki
Czereśniowa - Noc ma ogromny urok |
|
|
|
#2298 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;67990431]MrsDorota spokojnie Skarpetki... mogą być dla 7latki
Czereśniowa - Noc ma ogromny urok A widzisz, szkoda że zamówienie już zrobione! Będzie trzeba domowic niestety watpie żeby rodzice z nią czytali cokolwiek, ale to bystra dziewczynka i chciałam jej kupić coś innego pod choinkę niz jakąś plastikowa tandetna zabawkę!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Zima jest chyba pierwsza. Noc na pewno ostatnia. I rzeczywiście ma fajny klimat. Jest moim zdaniem inna od pozostałych części. Dużo mniej się tam dzieje, czego jednak nie odbieram na minus
|
#2301 |
|
Konto usunięte
|
a co polecacie dla dwulatka?
lubi czeresniowa, rok w lesie, pucio uczy sie mowic; nie lubi jak mu sie czyta, woli cos obrazkowego |
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
u naszej poltorarocznej seria "mala dziewczynka w ogole sie nie spodobala" za to chetnie przejzy cos z serii "maly chlopiec"> Gasiennice czytalysmy jak miala kolo roku teraz nawet nie chce obrazkow przejzec. za to nadal podobaja sie ksiazeczki Polly Dunbar, Debi Gliori (przepiekne ilustracje i tekst), seria o Kici Koci oczywiscie i seria ksiazeczek o kroliczku Bing. nie wiem czy ta bajka w polskiej tv leci ale i bajeczka jest swietna i madra a ksiazeczki o nim czytamy po kilka razy dziennie
z kolei "rok w lesie" sie malej jeszcze nie podoba, otwiera tylko ostatnia strone gdzie jest labirynt i moze sobie paluszkiem po nim jezdzic. Elmer (mamy jedna ksiazeczke) kompletna pomylka, moze za mala ale czytamy juz ksiazeczki takiej dlugosci a ta kompletnie sie nie podoba. ŁAJKA czy to wydanie ma wszystkie opowiadania i kolorowe obrazki sa wszystkie?? bo dla naszej malej jeszcze bedzie za wczesnie na nia ale sama uwielbialam i bym sobie przeczytala juz ![]() a i z biblioteki wypozyczylam malej ksiazeczke o muminkach, taka typowa dla dzieciakow, bardzo kolorowa, z zakladkami ktore trzeba otwierac, tesktu minimum-bardziej takie przedstawienie postaci iiii jej sie obrazki podobaja ale dla mnie tagedia- nie polubie anglojezecznych nazw bohaterow. zamiast Panny Migotki jest Snorkmaiden!!!!
Edytowane przez madziara_07 Czas edycji: 2016-11-27 o 14:41 |
|
|
|
#2304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak to wydanie ma wszystkie opowiadania i kolorowe obrazki ![]() http://krainskamonika.pl/dzieci-z-bullerbyn/ |
|
|
|
|
#2305 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Opowiem ci mamo, co robią - w zależności od zainteresowań dziecka, u nas Auta i Narzędzia są czytane NON STOP. Na Mikołaja ponadto Artek dostanie Kastor majsterkuje (dla starszych dzieci zainteresowanych narzędziami polecam Inżyniera Ciućmę, a dla lubiących trochę absurdalny humor - tę serię - http://www.malekruki.com/recenzje/po...y-nieporadnik/ ) |
|
|
|
|
#2306 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;67994636]Opowiem ci mamo, co robią - w zależności od zainteresowań dziecka, u nas Auta i Narzędzia są czytane NON STOP. Na Mikołaja ponadto Artek dostanie Kastor majsterkuje (dla starszych dzieci zainteresowanych narzędziami polecam Inżyniera Ciućmę, a dla lubiących trochę absurdalny humor - tę serię - http://www.malekruki.com/recenzje/po...y-nieporadnik/ )[/QUOTE] dziekuje - pojde w narzedzia |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Auta u nas były super już od roku, a narzędzia chwyciły (i w ogóle wyszły) później, jak miał 2,2 lata.
|
|
#2308 |
|
Konto usunięte
|
U nas narzędzia super, bo są połączone z innym ukochanym tematem - loty w kosmos.
|
|
|
|
#2309 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://merlin.pl/obrazki-dla-maluch...Q&gclsrc=aw.ds https://merlin.pl/w-stadninie-kucyko...umont/3051529/ https://merlin.pl/obrazki-dla-maluch...ineau/3861052/ |
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;67998091]U nas narzędzia super, bo są połączone z innym ukochanym tematem - loty w kosmos.[/QUOTE]
O, ciekawe, muszę obadać te Narzędzia, skoro jest tam mowa o lotach w kosmos (młody lubi takie kosmiczne klimaty) ![]() Auta u nas kompletnie nie chwyciły. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Uwielbiamy Czereśniową
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

Nie mogę zdzierżyć "A dlaczego" Zakamarków, bo mnie nieco nielogiczny wydaje się tam ciąg przyczynowo skutkowy
No i ogólnie jakoś nie podzielam zachwytów nad tą serią. 

). no i dodałam kategorię: ocena mamy, ocena Michała. przy bardzo wielu mieliśmy rozbieżność.

niestety watpie żeby rodzice z nią czytali cokolwiek, ale to bystra dziewczynka i chciałam jej kupić coś innego pod choinkę niz jakąś plastikowa tandetna zabawkę!