|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cudowna jest Lusia! Takie opisy porodu moge czytac!!! Gratuluje raz jeszcze i zycze duzo zdrowka dla calej rodzinki!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malutka jest cudna ! ![]() jestesmy z Ciebie dumne ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1953 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dziś na dobry początek dnia dokonałam wreszcie przez internet zakupu wózka z fotelikiem!!!
Udało mi się, bo przyszedł mi mail z reklamą dokładnie mojego wybranego wózka z okazji bf z jednego jakiegoś programu ciążowego co się zapisałam, gdzie ja w ogóle nie jestem jakimś maniakiem zakupowym czy specjalistą wyprzedażowym. Przyjdzie za kilka dni, to będę miała kolejną rzecz do prania i coraz więcej odfajkowane Cytat:
Albo... przynajmniej jest taka opcja, że potrwa ale prosisz, to powiedziałam ![]() Fajnie, że tak to wyraźnie odczułaś. To opadanie brzucha to bardzo zróżnicowana indywidualna sprawa i mało mówiąca właśnie jak czop. Także luz blues, kto wie, co to jeszcze może się wydarzyć, zanim Karol wyskoczy ![]() Ja np. z chłopakami w ciąży nie miałam takiego wyraźnego odczucia opadnięcia brzucha, może jedynie na zasadzie, że zgaga trochę odpuszczała czy coś takiego. A teraz z kolei, gdybym miała zgadywać, czy mi się opuszcza, to mogłabym powiedzieć chyba, że tak od około 2 tyg, bo już nie łapię zadyszki czytając bajkę chłopcom i mam takie dziwne pobolewanie mięśniowe w okolicach mostka. Mam wrażenie, że ten brzuch jest już tak nisko i ciągnie strasznie w dół, a między piersiami a brzuchem jak stanę wyprostowana to mam duży odstęp. Ale to wszystko to nie były jakieś nagłe zmiany. Jakoś raczej nawet powiedziałabym, że nie doczekałam się tym razem, żeby mi brzuch tak wysoko pod piersi urósł (zdecydowanie bardziej do przodu). Choć mogę się w tym wszystkim mylić i może mi jeszcze urosnąć, w końcu mam jeszcze 4 tyg do terminu ![]() Cytat:
Ale widocznie co najwyżej to były krzyżowe straszaki, skoro przeszły Tak czy siak poleżeć nie zaszkodzi, jeśli masz taką potrzebę ![]() Cytat:
![]() Parę min po Twoim pierwszym poście Kaj zawołał mnie na siku, poszliśmy na nocnym autopilocie, wróciłam do łóżka, przeczytałam Twojego posta i zasnęłam z tel w ręce zanim zdążyłam odpisać ![]() Cytat:
Madi, ja tam na prawdę daję dużo wody pod spód, żeby ją dobrze przykleić. Próbowałaś tak? Nie tylko przetrzeć blat mokrą ścierką, ale dosłownie wylać wodę i wycierać/dociskać ścierką po wierzchu. Cytat:
To kiedy? Kiedy właściwa akcja? ![]() Cytat:
Co to za logika, że wszędzie pisze, że dziecko urodzone do 2 tyg po tp jest dzieckiem urodzonym w terminie, a praktycznie w pl szpitalach zaczynają wywoływać zwykle około 5 dni po tp? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
moj maz jest genialny! dzwoni do mnie i sie pyta kiedy ma brac wolne.. mowie ze chyba 12 do gina bedziemy szli, a termin mam na 27, a on ze na 20.. mowie tak z usg ale tlumacze mu ze no moge urodzic jutro, za 10 dni , w terminie albo w styczniu...
ahh faceci mysla ze dziecie nas poslucha.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
Co za dzien. Od raba bylam chyba z 15 razy na kibelku... cos mnie czysci i chyba mam jakiegos dziada hemoroida;(
tz zobaczyl, ze biegne do toaletki ktorys raz z rzedu i jak wyszlam to znalazlam go w sypialni zakladajacego wszystkie czesci na fotelik(a wypralam ponad tydz temu i czekalo na niego)... chlopak sie naprawde przestraszył ale uspokoilam go, ze to nie porod i w ciagu minimum 2 tyg jeszcze nie rodze. Teraz leze w wannie. Zrobilam sobie kąpiel z olejkiem cytrynowym bo podobniez pomaga na hemoroidy i jest bezpieczny w ciazy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że juz kazdej cos tam z tych objawow przedporodowych się pojawia
) No ja dzis to leżę i leżę, szymus spokojny jak nie wiem. Czasem tylko smyrnie od srodka, a na kibelku tez juz dzis bylam kilka razy. Moglo by byc juz jutro zobaczymy co tam powie nam ginek
|
|
|
|
#1958 |
|
Blond forever!
|
Emosz - gratuluję Córeczki na świecie! I oczywiście zazdro szybkiej akcji ogrodowej! Mała jest śliczna
Migdalku - wszystkiego najpiękniejszego na urodziny i 100 lat ![]() U mnie póki co cisza z objawami. Jutro mam wizytę, może się czegoś dowiem ciekawego
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Blondi, wiesz, my z końca miesiąca musimy czekać grzecznie na swoją kolej
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszedł mi tak pyszny jabłecznik ze az wam wrzuce potem przepis do klubu
|
#1961 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Gratulacje!!!---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Folinka gratuluję okazyjnego zakupu 👍 ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() Ale z tym początkiem odchodzącego czopa to mnie zaskoczyłaś ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka pochwal sie jaki wozek
|
#1963 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla Was ![]() Cytat:
![]() Folinko, pochwal się jaką brykę kupiłaś ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Ale jestem zestresowana...mielismy burzliwą aferę z moim bratem..wrocily dawne czasy, jak rozrabial...i ztych nerwow i placzu teraz Szymon tak nisko mi wali po bożenie i ona mnie kluje strasznie...:// nigdy nie ma.spokoju...moge nawet powiedziec ze nie mam juz brata tak naprawdę,.po tym co powiedział itd. ;( mam nadzieję ze przez tą sytuację nic sie wiecej nie wydarzy i na pobolewaniach sie tylko skonczy..:/
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
folinka - poka bryke
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1966 | ||
|
Raczkowanie
|
MIGDALKU wsztystkiego najlepszego🌹🌷🌻🌺🎉📦
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Oj za dużo słów powiedział przykrych..
Dobrze ze jutro wizyta. |
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Kupiłam stolnicę silikonową, świateczne foremki i krajaczkę do jajek w Tescoma Mile zaskoczył mnie fakt, że wszystko produkują w Czechach.
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takz3 super, ze czeska produkcja. Mnie duma rozpiera jak zawsze ide do tk maxx i widze wszelkie szklane produkty z Polskiej produkcji Przez motylko jutro jak dobrze pojdzie bedzie z 50 pierogów... tylko nie chce mowic tz, zeby mial niespodzianke... ale jak tu zamoczyc grzyby na noc zeby nie widzial??? Hmmm... to jest pytanie. Moze podstawie do garnka, zaleje woda i przykryje i nie zauwazy... chcę mu zrobic niespodzianke bo wiem jak sie bardzo ucieszy. Z 20 szt zostawie na Wigilie dla nas i zamroze od razu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Od dziś jestem najszczesliwsza na świecie mama cudownego Marcella 😍😍😍😍😍😍 urodziłam SN o 16.05 kocham go nad życie!!!!!!! 😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje opowiadan kochana !jak sie czujecie ?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super!---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Napisz więcej szczegółów jak będziesz miała luźniejszą chwilę
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-11-27 o 18:58 |
||
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Emoszku gratuluje Ci corci 😘 nasze slodzinki zdecydowały się przyjść na świat w ten sam dzień 😍 Marcel ma 3350g i 57cm byczek mały nie wygląda na tyle 💪💪💪
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aaaa gratulacje! Co za piękne wiadomości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Która następna???
może jakieś zakłady?
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz mniej nas brzuchatki 😂
|
|
#1979 | ||
|
Zadomowienie
|
Już, już pokazuję
![]() Bryka już dawno wybrana i pisałam, to dlatego teraz się nie chwaliłam. Joie Chrome Plus czarny na srebrnym stelażu. Inny niż pewnie większość z Was wybrała, ale to ma być jedyny wózek na cały okres wózkowania i spełnia moc moich kryteriów, a ja nie lubię tych kolumbryn częstochowskich choć zapewne mają też swoje zalety.Taki prosty kolorystycznie mnie urzekł najbardziej tym razem. Nie było dużego wyboru kolorów i długo się wahałam, bo jakoś mi ten czarny nie pasował dla maluszka, że taki smutny. Ale w UK to chyba najpopularniejszy kolor wózków i poza tym będziemy z Lidką szaleć kolorystycznie z ubraniami i kocykami, więc wystarczająco ożywimy tą czerń ![]() ![]() Ech, tak sobie myślę dziś sporo o naszym Emoszku Ale cudownie, że tak im ładnie i szybko poszło. To teraz korek się już chyba odetkał na dobre, więc do roboty, laseczki!!! ![]() Cytat:
A pewno, niech kokosi! Tylko tak mi to jakoś zabrzmiało po Twoim opisie odstawienia magnezu ![]() Tak kojarzę z różnych źródeł, że czop to właśnie niekoniecznie jeden duży glut naraz, ale czasami też właśnie odchodzi przez sporo dni jako zwiększona ilość śluzu w różnych odcieniach, zwykle takiego raczej gęstszego, czasem jak płodny śluz. A czasem w ogóle dopiero w trakcie porodu ![]() Cytat:
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

O 8 na świat przyszła Lusia, malutka urodziła się z wagą 2710g i mierzy 50cm, jak przyjechałam na izbę to miałam już 9cm rozwarcia, więc nie zdążyli mi zrobić lewatywy ani nie szłam pod prysznic, jakoś od 6:30 byłam już na sali porodowej i już walczyłam ze skurczami, ogólnie nie było tak źle jak mi się wydawało, że będzie
Chyba dobrze, że nastawiłam się, że może być rzeźnia
Malutka teraz jest grzeczna ale kto wie co będzie później

ale prosisz, to powiedziałam 

Strzępy czegoś różowego tez ze mnie wyłaziły troszkę wiec czopu tez chyba ni mam. 

Marcel ma 3350g i 57cm byczek mały nie wygląda na tyle