|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
Chociaż słyszałam że synoptycy wiosnę dopiero od przyszłego tygodniaz apowiadają Ale razem wytrzymamy do tej wiosnyyyyyyyyyyy ![]() Maciuś to pozostało tylko Kubusiowi A może poczekamy aż Olcia podrośnie i sama wybierze
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6793010]Ooo, to chlopcy sie juz przez Ole bija
no no ![]() Moi chlopcy spia kazdy na brzuchu w swoim lozeczku ![]() Pysiu: napisz prosze model Twojego wozka, bo ja nadal mysle i nic wymyslec nie moge w koncu trojkolowiec odpadl, bo chce miec przekladana raczke [/quote]Lea jakie biją tylko strzelają Mój maclaren to model jest z 2007r taki: http://www.allegro.pl/item305893253_...s_orginal.html ale niema on przekładanej rączki. I zastanów sięnad tą opcją, bo z tego co wiem, a na czytalam się o wóżkach ![]() A o ile pamięć mnie niemyli to z przekładaną roczką jest jakiś znośny model Pegperego
|
#603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Michał dzisiaj ogólnie rozmemłany. Cały czas śpi lub marudzi. Mnie głowa boli, chyba rośnie mi w domu kolejny meteopata... Co do urodzin to ja mam w tę sobotę a dokładniej w dzień kobiet. Moja mama do tej pory wspomina jak pielęgniarki biegły do nas bo poszły sobie na akademię a mama zaczęłą rodzić
|
|
|
|
|
#604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Olcia rwie się do siadania... wydaje mi się, że jak dziecko chce, to nie trzeba mu zabraniać, bo to naturalne (oczywiście w przyszłości to co innego, ale teraz wynika to z zaspakajania potrzeb psycho-fizycznych). Ola jak już siedzi, to zaczyna pochylać się do przodu, łapać nóżek i w ten sposób siedzi z tzw. podparciem. Jeszcze tydzień temu chwiała się na boki. Za pierwszym razem jak tak poleciała do przodu, to się wystraszyłam, ale w książce "Pierwszy rok z życia dziecka" napisali, że to normalne. Cytat:
). Olcia pamięta, że obiecała swoją obślinioną rączkę Maciusiowi A konkurencja nie śpi... do Olci zalecało się już 2 Mikołajów , ale ona wierna, jak ta rzeka.Cytat:
Moja ciotka (siostra mojego taty) rozbiła małżeństwo (pobrali się, bo zaliczyli wpadkę) swojej córki, bo uważała, że jej zięć jest za mało bogaty [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6793010] Moi chlopcy spia kazdy na brzuchu w swoim lozeczku [/quote]
|
|||
|
|
|
#605 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mam na zbyciu poduszkę frejki- szerokość 24cm, jeśli dzieciaczek którejś z Was ma problemy z bioderkami i potrzebuję, to chętnie odstąpię, proszę o PW jeśli któraś potrzebuje.
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mężuś przez ramię mnie podgląda oglądal Olcie, bardzo mu się spodobalai Weroniczkę
Był w szoku że ona ma takie włoski a jest starsza od Kubusia o 2 dni jak się nie mylę ![]() Mój TŻ usiadł na kanapie i mówi : wiesz co ale z jednej strony to dobrze że Kubuś nie ma aż tylu włosków, bo normalnie mielibyśmy hipisa w domu ![]() No i mnie tym hipisem rozwalił
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
A co to nasza Dorka nic się nie odzywa
![]() Dorka widzę Cię
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Muszę się pochwalić dzisiaj moja Gosia przespała w dzień aż 2 i pół godziny beż cycusia
Mój aniołeczek na razie daje mamie popalić zobaczymy co będzie w nocy. Już nie mogę się doczekać na te nasze nocne karmienia ![]() No może dzisiaj w nocy urządzimy sobie
|
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
A tu kolejne focie Małgosi.
Tatuś jej kupił nowy fotelik do auta i oczywiście nowe zabawki. ![]()
|
|
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6795996]Ivy: jak Oli pierwszy raz probowal siedziec i "polecial" do przodu to tez sie bardzo wystraszylam juz mial w mojej wyobrazni zlamany kregoslup [/quote]Taki sam obraz mi stanął przed oczami ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6795996] Oli dziekuje ciociom za mile slowa i obiecuje, ze bedzie cwiczyl i nie grymasil No to rozumiem Cytat:
W nocy moja Ola podczas skoku budziła się co 2 godziny na cysia. Ale zjadła i zasypiała. Cytat:
. Już nowy fotelik? Właśnie od jakiegoś miesiąca zastanawiam się, jak nasz jeszcze długo nam posłuży
|
||
|
|
|
#611 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jeszcze rano nie mogłam uwierzyć, że w Białymstoku śnieg .Cytat:
.Wobec powyższego będę pozwalać Jasiowi na takie harce w mojej obecności. A boję się, ponieważ on kilka razy tak wierzgnął z brzucha na plecy, że aż łebkiem uderzył o podłogę . Co prawda na macie (pood nią położyłam złożony koc, bo wciąż nie mamy dywanu), ale i tak mocno płakał biedulek.[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6795695] Cześć Lea! Uściskaj Maksymiliana .Cytat:
. No i sobie wymarzyłam .Cytat:
.Cytat:
![]()
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-03-05 o 09:57 Powód: lit. |
|||||
|
|
|
#612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My kupiliśmy fotelik do 13kg na allegro.Całkiem nie drogo. Zajrzyj może wybierzesz coś dla siebie jest tam naprawde duży wybór. |
|
|
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
już sie do was odzywam.
wczesniej nie mogłam bo wróciłam do domku i moje dziecko miało juz grzecznie leżeć z goła pupcią jak zawsze ale ze dzisiaj była rozpieszczana i duuuzo noszona na rekach( bo mi siostra robiła paznokcie a siostrzenica nosiła moje dziecko) to nie moglam sobie w domu z nia poradzić. tak zaczela wrzeszczec ze nawet nie moglam ppoczytac.Musialam troszke ponosic , posiedziec obok, wykapac i uspic(no i pozniej seriale) i teraz dopiero na chwilke jestem. pytałyście o urodziny- ja miałam wczoraj ale jakos nie chciało mi się swiętować. jutro albo w czwartek kupie sobie prezencik. dzieciatko było w sumie całkiem grzeczne tylko bardzo jej sie na rączkach spodobało. Moja siostrzenica całkiem nieźle daje sobie z nia rade no i cały przyszły tydzień juz dziecku rozplanowałam- 2 dni siostra-1 dzień siostrzenica i znowu 2 dni siostra a tz bedzie ja odbierał bo ma ranki. No a weekend spędzimy wszyscy razem pewnie na jakimś spacerku. motylku- pogode masz cudowną - my tez taką chcemy lea- bardzo sie ciesze że sie odezwałaś. Wszystko bedzie dobrze a Oli wygląda super. evelka-wiem cos o zgadze ale warto bylo sie pomęczyć żeby miec fajne dzieciatko z włoskami myshia- u nas tez widziałam jakis dziwny snieg a ja chcę juz wiosne
http://s6.suwaczek.com/20090214310123.png Edytowane przez dorka19801 Czas edycji: 2008-03-04 o 22:08 |
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
ai jeszcze jakieś fotki wrzucę
Klaudunia i jej wczorajszy poranek no i ukochany moj siostrzeniec Damianek ulubieniec Klauduni i moje dziecko próbujace siadac
|
#616 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Postaram się jutro pannę pokazać, jeśli odzyskam aparat (nie mam od soboty już ) będą gorące, jeżeli nie to wkleję jakieś ostatnio robione.Cytat:
Maja często nie zdąży się podeprzeć, chyba za szybko się przechyla i ląduje na brzuchu, czasem buzią troszkę przyhaczy, ale nie płakała z tego powodu ani razu. Takie dzieci są tak gibkie, że raczej krzywdy sobie nie zrobią. Cytat:
Skromność od Mamusi bije ![]() Małgonia piękna, włosy super!!! Cytat:
Spóźnione ale szczere, wszystkiego dobrego, dużo radości z córci, spełnienia marzeń. Cytat:
Klaudia cudna, jej też już można wiązać kokardki. |
|||||
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Jesienne
Powiedzcie mi prosze, co robicie/robilyscie z usilnie siadajacymi dzieciaczkami!! Do kiedy nie powinny siadac? Czy moze chodzi o to, zeby ich ne sadzac, zanim same nie usiada? Anusia, to mamy urodziny w ten sam dzien Tylko ja chyba jestem 2 lata starsza ![]() Ps. Wszystkie dzieciaczki cudne! )
|
#618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego kochana ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli samo siad to nic nie robiłyśmy , chodzi o to by nie sadzać dziecka na siłę, jeśli się samo podnosi to niczłego sobie nie zrobi, tylko aby za długo nie siedziało bez podparcia kręgosłupa. Niech Hania ćwiczy![]() Cytat:
i poucztujemy razem
|
||
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Hiii rozpijemy wizaż, ale fajnie
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6799032]Dolaczam, zeby nam sie Ivy sama po nocy nie spila ![]() ![]() za Twoje zdrowie Dorka szperrr: to kiedy Ty masz urodziny, bo nie zajarzylam ![]() [/quote] Dziękuję za troskę Lea ![]() No dobra lecę po lampkę wina Edit: Ja już raczę się czerwonym winkiem. Tym razem mołdawskie się trafiło. Lea, gdzie zwiałaś? Daj już dzisiaj temu biednemu ebayowi odpocząć od MacL .
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
hej wstawalam z 20 razy
Idziemy dzis do lekarzaCo do fotelika, maciek juz tez wyrasta z tego do 13kg (nawet mam juz na niego kupca ) jakie macie foteliki na oku?
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
Najlepsze życzonka dla Majusi i Patrysia!
Sylwia to koniecznie napisz co lekarz powiedziła, zdrówka dla Maciusia Co do zgagi też potworną miałam ale jak teśiowa mi mówiła że dzidzi włoski rosną to się tylko uśmiechałam ale nie wieżyłam! a teraz to sama nie wiem? ogólnie Weronika bardzo sobie wyrywa te włoski z głowy szczególnie podczas kąpieli! Koleżanki córci urocze i też czuprynki mają do kokardek! |
|
|
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez wstawalam z 10 razy przynajmniej, z tego 4 to byly karmienia, Oli tak sie budzi ostatnio czesto, nie wiem dlaczego, a je o 19.30, 12, 2, 4, 6
Nie zebym mu jedzenia zalowala, ale do tego maly sie budzi miedzy karmieniami i mruczy [/quoteTen skok półroczny chyba mamy? Weronika waży 7800 to po skoku już jej nie dźwignę! |
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do fridy, dobra to ona rzeczywiście jest o ile ją dziecko zaakceptuje. O ile małemu, to jeszcze da się bez problemu usuwać z noska katar za pomocą fridy, to starszemu już tak łatwo nie est. Przynajmniej w naszym przypadku, jak Ola widzi fridę, to zaczyna wrzeszczeć, szarpać za nią i od pewnego czasu jej już nie używamy. A nosek sam się oczyszcza, jak Ola kicha .Ja mam na oku takie: http://www.allegro.pl/item316860590_...urier_ups.html http://www.allegro.pl/item318765079_..._gratisy_.html http://www.allegro.pl/item323839066_...g_pol_gw_.html http://www.allegro.pl/item322210889_...naczynia_.html Jeżeli od 9-36kg, to kupię droższy, jeżeli od 9-25kg to tańszy. Wiem, że może to nie najlepszy pomysł kupować od 9-36kg, jeszcze muszę pogadać z mężem na ten temat, ale po co jak i tak znam wynik rozmowy "Zrób jak będziesz uważać za najlepsze" .
|
|
|
|
|
#625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i jeszcze te próby siadania Nasz też najchętniej b tylko siedział.. W sumie punkt siedzenia zmienia punkt widzenia ![]() Cytat:
Frida u nas bardzo dobrze siesprawdza , wprawdzie Kubuś jeszcze nie byl chory, ale katarek miał już 2 razy i tylko fridą udalo mi się mu go ściągnąć by normalnie oddychał jedząc. Co do fotelika to masakra nasz też ledwo się mieści i też mamy ten do 13kg.[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6799484]Fotelik jeszcze wozka nie wybralam, a Ty mi kazesz fotelika szukac ![]() Doszlam do wniosku, ze po co mam sie mozdzyc i myslec, jak Pysia pewnei przeczytala wszystko i wszedzie i wybrala to po prostu zgapie za nia tylko sie nad modelem zastanawiam, czy nie kupic z 2008 roku, bo ma podstawke do kubka z kawa np ![]() Ja tez wstawalam z 10 razy przynajmniej, z tego 4 to byly karmienia, Oli tak sie budzi ostatnio czesto, nie wiem dlaczego, a je o 19.30, 12, 2, 4, 6 Nie zebym mu jedzenia zalowala, ale do tego maly sie budzi miedzy karmieniami i mruczy [/quote]Pyśka z pewnością nie wyczytała wszystkiego, ale się naczytałam przed wyborem i naoglądalam przyznam szczerze Co do wózka to u mnie przeważyl fakt że wózek jest leciutki, zwrotny prowadzi się bosko nawet jednym palcem (sprawdziałam ) W dodatku to jeden z nielicznych tak składanych modeli, który ma możliwość wożenia kawalera do 29kg. A skoro nasz Kubuś 2 tyg. temu miał 8,5 kg to musze wybrac wózek, którego za pół roku nie będę musiala zmieniać Pozatym jest wykonany naprawdę staranie i z wysokiej jakości materiałów, bedąc w sklepie świat dziecka Pan utwierdził mnie w wyborze i to tyle.Ale jestem jak narazie zadowolona z wyboru ( mi Lea podobał się jeszcze ten 3kkołowy Maclaren Mx3 ale on jest niestety i cięższy inaczej sięskłada i większe ma wymiary no i nie mieści się do mojej windy więc odpadł ;( ) p.s. Lea pisałaś że zastanawiasz się nad modelem Maclarena, pamiętaj że ten model Maclaren XLR ma najszersze siedzisko ze wszystkich ![]() Ja wybrałam model z 2007r bo mi się bardziej podoba design kółek- ot taka fanaberia mamusi mi też musi się podobać, a Kubusiowi najważniejsze by bylo wygodnie i bezpiecznie ![]() A co do fotelika to my już się rozglądaliśmy, no i też się naczytałam hihiMy wybraliśmy model RECARO (ponoć to jeden z najbezpieczniejszych fotelików, co potwierdzają testy). Jest od 9 do 36 kg Więc u nas wybór padł na ten: http://www.allegro.pl/item297815851_...l_5xgrati.html No i jeszcze zastanawialam się nad tym (tańsza konkurencja recaro): http://www.allegro.pl/item308695356_...urier_ups.html
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Ivuś widzę że mamy 2 takie same typy co do fotelików
|
#627 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spóznione życzenia urodzinowe ode mnie i Łusi. Klaudunia przesłodka [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6799484] Ja tez wstawalam z 10 razy przynajmniej, z tego 4 to byly karmienia, Oli tak sie budzi ostatnio czesto, nie wiem dlaczego, a je o 19.30, 12, 2, 4, 6 Nie zebym mu jedzenia zalowala, ale do tego maly sie budzi miedzy karmieniami i mruczy [/quote]Kurczę, ja też dziś miałam szaloną noc, bo mała budziła się kilka razy. Wstawaliśmy razem z mężem, ale i tak jestem niewyspana, bo trzeba było rano wstać do pracy. Myślałam, że te nocne przebudzenia już jej przeszły, bo ostatnio udawało jej się przysypiać całą noc. Cytat:
Sylwia, daj znać co u Maciusia. Trzymam kciuki, aby problemy szybko ustąpiły. Dużo zdrówka dla Majusi i Patryczka! Edytowane przez Katarzynka77 Czas edycji: 2008-03-05 o 10:03 |
||
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz Pysiu, że Recaro ma dobre wyniki w testach? To mnie w 100% już do niego przekonuje, bo on chyba najbardziej mi się podoba disajnowo. A co sądzisz o tym, żeby kupować od 9-36kg? To niezbyt duży skok wagowy?
Ja w testach (kiedyś bodajże Demonik wklejała taki link) znalazłam, że w grupie 9-36kg najlepsze wyniki osiągnął jakiś Kiddy (Life Plus, Life Pro), którego zupełnie nie znam. Najserdeczniejsze życzenia dla Majusi |
|
|
|
#629 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry .Najserdeczniejsze życzenia dla dzisiejszych małych jubilatów: Mai i Patryczka! Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
i od wczorajszego wieczora łaskawie mu na to zezwalam .Cytat:
.Cytat:
Frida jest super, nie sposób uszkodzić mały nochalek, ale moje dziecko nie cierpi usuwania glutków. Muszę go brać sposobem . Przytrzymuję mu głowinkę i szybciutko działam. Przedtem psikam sprayem (tego też nie lubi, ale nie protestuje), dzięki niemu wszystko ładnie wychodzi z noska.A na katar polecam maść majerankową - posmaruj Maciusiowi delikatnie nozdrza i odrobinę nałóż pod nosem, będzie mu się łatwiej oddychało. Cytat:
Cytat:
Żaden fotelik nie ma oceny "5" w rubryce bezpieczeństwo . Wiele też jest zupełnie nieocenionych...
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
Klaudia slicznosci, super dziewczynka. Dawno jej juz nie widzialam a ona juz taka duza
. Rosna te nasze dzieci, rosna...Malgosia tez swietna panienka, sliczne oczeta i wloski. Ja chce zeby Patrys tez sie juz troche swoim blondem ukudlacil ![]() Co do wozkow to u nas bedzie chicco ct 01, a nastepnym fotelikiem zainterssowal sie juz TZ i tez cos z RECARO szuka. Dziewczyny pozale sie Wam, Patryka staram sie nosic naprawde jak najmniej a coraz bardziej boli mnie kregoslup w gornej czesci. Ja juz sie ledwie prostuje, do tego kark tez boli ze nie dam rady odchylic glowe do tylu. Mam nadzieje ze przejdzie mi to niedlugo. haha, szukajac zdjecia wozka trafilam na fotki kiedy jeszcze nie bylo Patryka. Kupilismy lozeczko i zrobilismy zdjecia, kupilismy ubranka - to samo, wszystko czekalo na naszego szkraba, wszystko bylo takie male a na nim takie duze... a teraz lezy wszystko w szafie i zapomnialam ze w ogole takie rzeczy nosil
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

.
Ale razem wytrzymamy do tej wiosnyyyyyyyyyyy 

no no
kazdy na brzuchu w swoim lozeczku
w koncu trojkolowiec odpadl, bo chce miec przekladana raczke

.
.

.

Idziemy dzis do lekarza
[/quote
jeszcze wozka nie wybralam, a Ty mi kazesz fotelika szukac