Mamusie kwietniowe 2017 cz. III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-27, 08:12   #871
krysztalek88
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. III

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Nie wierze w zadne zabobony.
Podroz mialam na dwie tury, w piatek 300km (i tutaj lepiej znioslam, bo jechalam tylko ja, tz i pies i moglam sobie swobodnie ustawiac fotel) a druga tura wczoraj (200km i tu juz gorzej, bo jechalo 4os dorosle i pies)
Dam znac jak bede wracac, bo wtedy calosc trasy jedziemy jednego dnia.

Dzis po przespanej nocy juz dobrze, dziekuje.
Lece korzystac, bo nastepnym razem pojawie sie tutaj w lipcu
Korzystaj! My też pewnie pojedziemy na Boże Narodzenie, a potem jak będzie wszystko dobrze to gdzieś w wakacje..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-11-27, 08:36   #872
megi314
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2017 cz. III

Witam sie z rana tez mieliśmy iść wczoraj na miasto ale tak sie pochorowałam, ze znajomi przyszli do nas.. mam taki katar i ból gardła ze nie wiem co mam ze sobą zrobić

Te zabobony to jest naprawdę komedia

Edytowane przez megi314
Czas edycji: 2016-11-27 o 08:56
megi314 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 08:49   #873
nowa92mama92
Zakorzenienie

Cós z rym karatem jest bo ja też mam zatkany nos.. szkoda gadać;(

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
11.04.2017 - Mały cud <3
nowa92mama92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 08:57   #874
Tusiaczek1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ecia91 Pokaż wiadomość
Mój pies oszalał i nie dał mi spać w nocy. Od 24 do 2 cały czas szczekał i nie mógł się opanować, ale ogólnie wszystkie psy na wsi szalały z tego co słyszałam przez okno więc nie wiem o co im chodziło. I od rana znowu to samo
Do tego obudziłam się z bólem gardła

Ja ogólnie korzystam w uroków II trymestru Jeszcze w 4 miesiącu czułam się kiepsko, ale 5 miesiąc jest rewelacyjny Nie wiem jak długo, ale na razie się cieszę

Męża górnika nie mam, ale mój tata to emerytowany górnik, teść już prawie też emerytowany więc wiem jak masz w domu
Chyba psiaki miały też swoje andrzejki . A jakiego masz pupila? Mój niestety został z rodzicami - wychowany w domu z ogródkiem, i cały czas ktoś jest w domu - więc nie chciałam zabierać go na "starość" do bloków, choć teraz mamy lepsze warunki na nowym...ale jak to mówią "starych drzew się nie przesadza". Ale też pamiętam noce, w które psy na wsi szalały to i on .

I w końcu byłam u dermatologa (już się trochę bałam bo lekarka rodzinna, która nie wiedziała co mi jest określiła chyba wszystko co to może być począwszy od łuszczycy, po grzybicę i inne upierdliwe schorzenia - i nie ukrywam trochę się przestraszyłam), ale dermatolog mnie uspokoił - to jest łupież różowy gilberta , który został u mnie wywołany przez hormony ciążowe. Mówił, że to nic strasznego, nie dał mi środków doustnych ze względu na ciążę tylko maść, którą mam nakładać punktowo na zmiany, poza tym chłodne kąpiele i nie ubierać się za ciepło (on się roznosi przy przegrzaniu i spoceniu). Uff co za ulga .

My wczoraj mieliśmy "katarzyny" - imieniny mojej mamy i tak się cudownie najadłam - teraz nie unikałam żadnych produktów bo już wiem, że to nie alergia pokarmowa .

A ja myślałam, że górnicy imprezują w barburki (za tydzień) ??

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez megi314 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana tez mieliśmy iść wczoraj na miasto ale tak sie pochorowałam, ze znajomi przyszli do nas.. mam taki katar i ból gardła ze nie wiem co mam ze sobą zrobić

Te zabobony to jest naprawdę komedia
Cytat:
Napisane przez nowa92mama92 Pokaż wiadomość
Cós z rym karatem jest bo ja też mam zatkany nos.. szkoda gadać;(

Teraz jest najgorszy okres. Jeszcze raz ciepło raz zimno... dbajcie o siebie dziewczyny!
Tusiaczek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 08:59   #875
malwiska
Zakorzenienie

Witam z rana, ja właśnie zjechałam do lidla 2 min przed otwarciem. Mąż szykuje z córa śniadanie a ja załatwiam świeże bulki
My nigdzie nie byłyśmy bo nam się nie chciało-perspektywa wstanie o 7:30 juz nas znacząco zniechęcila

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-11-27, 09:06   #876
nowa92mama92
Zakorzenienie

A górnicy różnie imprezuja;D
Mój akurat wczoraj z swoją zmiana

Kupiłam jakieś krople do nosa liczę na zbawienie)

11.04.2017 - Mały cud <3
Stary 2016-11-27, 09:34   #877
megi314
Wtajemniczenie

Cytat:
A górnicy różnie imprezuja;D
Mój akurat wczoraj z swoją zmiana

Kupiłam jakieś krople do nosa liczę na zbawienie)

Jakie krople kupiłaś? Chyba tez będę sie ratować czymś z apteki 🙄

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Pogoda rzeczywiście nietypowa ️ dopiero co było tak ciepło a od jutra podobno ma padać śnieg przez cały tydzień

Moja mama tez Kasia, ale rodzice sobie wyjechali na wakacje imieninowe wiec nie balowalismy w tym roku
Stary 2016-11-27, 09:54   #878
ecia91
Wtajemniczenie

Zaliczyliśmy spacer z psiakiem- zawsze w niedzielę robimy dłuższy spacer, a jako, że od 12 nie ma nas w domu to z rana odbębniliśmy. Szkoda tylko, że się rozpadało bo byłoby całkiem przyjemnie.

Cytat:
Napisane przez Tusiaczek1 Pokaż wiadomość
Chyba psiaki miały też swoje andrzejki . A jakiego masz pupila? Mój niestety został z rodzicami - wychowany w domu z ogródkiem, i cały czas ktoś jest w domu - więc nie chciałam zabierać go na "starość" do bloków, choć teraz mamy lepsze warunki na nowym...ale jak to mówią "starych drzew się nie przesadza". Ale też pamiętam noce, w które psy na wsi szalały to i on .

I w końcu byłam u dermatologa (już się trochę bałam bo lekarka rodzinna, która nie wiedziała co mi jest określiła chyba wszystko co to może być począwszy od łuszczycy, po grzybicę i inne upierdliwe schorzenia - i nie ukrywam trochę się przestraszyłam), ale dermatolog mnie uspokoił - to jest łupież różowy gilberta , który został u mnie wywołany przez hormony ciążowe. Mówił, że to nic strasznego, nie dał mi środków doustnych ze względu na ciążę tylko maść, którą mam nakładać punktowo na zmiany, poza tym chłodne kąpiele i nie ubierać się za ciepło (on się roznosi przy przegrzaniu i spoceniu). Uff co za ulga .

My wczoraj mieliśmy "katarzyny" - imieniny mojej mamy i tak się cudownie najadłam - teraz nie unikałam żadnych produktów bo już wiem, że to nie alergia pokarmowa .

A ja myślałam, że górnicy imprezują w barburki (za tydzień) ??

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Teraz jest najgorszy okres. Jeszcze raz ciepło raz zimno... dbajcie o siebie dziewczyny!
Beagla, on jest zarówno domowy jak i podwórkowy. Jak chce to jest w domu, a jak chce to jest na podwórku (wtedy śpi sobie w piwnicy, koło pieca ). W sumie to jak nie jest jakoś specjalnie zimno to nie chce być w domu, nieraz już przedemną uciekał jak mu mówiłam "choć do domu". Ale w zimie to raczej większość czasu chce być w domu, ewentualnie na pół godzinki idzie zrobić "obchód" .

Mnie zastanawia właśnie moja wysypka, bo zauważyłam, że od czasu do czasu na przedramieniu robią mi się krostki. Nie skojarzyłam tego z
jakimś pokarmem czy coś, więc nie wiem co to. Pojawiają się i znikają

Górnicy świętują w barbórkę, ale często jest tak, że imprezę barbórkową mają po prostu wcześniej/czy później

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
ecia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 10:37   #879
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ecia91 Pokaż wiadomość
Mój pies oszalał i nie dał mi spać w nocy. Od 24 do 2 cały czas szczekał i nie mógł się opanować, ale ogólnie wszystkie psy na wsi szalały z tego co słyszałam przez okno więc nie wiem o co im chodziło. I od rana znowu to samo
Do tego obudziłam się z bólem gardła

Ja ogólnie korzystam w uroków II trymestru Jeszcze w 4 miesiącu czułam się kiepsko, ale 5 miesiąc jest rewelacyjny Nie wiem jak długo, ale na razie się cieszę

Męża górnika nie mam, ale mój tata to emerytowany górnik, teść już prawie też emerytowany więc wiem jak masz w domu
Mnie tez juz gardlo pobolewa i katar jest... Tak jak ostatnim razem, zalapalam od malego 😐

Przezduzeem dobrze, ze sobie pojadlas, po tych kilku miesiacach przymusowego postu 😉

Właśnie moi chlopcy poszli sobie troche na dwor, a ja pije kawke i zajadam pączusia 😎

Od rana tesciowa dziala mi na nerwy, wrr.... Musialam sie wygadac 😅

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 10:47   #880
nowa92mama92
Zakorzenienie

Krople nazywają się prenalen - pani w aptece polecala zobaczymy co to za cudo

11.04.2017 - Mały cud <3
Stary 2016-11-27, 10:52   #881
megi314
Wtajemniczenie

Cytat:
Krople nazywają się prenalen - pani w aptece polecala zobaczymy co to za cudo

To prenalen mam narazie syrop i tabletki muszę kupić jeszcze krople w takim razie
Stary 2016-11-27, 11:18   #882
malwiska
Zakorzenienie

Mi prenalen nie pomagał nic a nic. ..
My właśnie na spacerze korzystamy z pięknej pogody. Młoda na swoim rowerku biegowym daje nam taki wycisk
Druga w brzuchu mnie bombarduje kopniakiami chyba dlatego ze długo Bujalo a teraz mama usiadła i jej się nie podoba.
Zapowiada się cudowna niedziela

Stary 2016-11-27, 11:50   #883
vinga9669
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zuzolkaa Pokaż wiadomość
Vinga mam taki sam bół łopatki, promieniuje aż do piersi wiem, że to dziwne, ale boli i z tyłu i z przodu. Jak sobie radzisz z tym bólem? Dodatkowo zaczęło mnie od niedawna czasem mocno szczypać, piec i ciągnąć pod pępkiem, nie wiem czy to skóra się rozciąga czy o co chodzi. Czasem też mnie kłuje przy mostku aż muszę głębszy oddech wziąć.
Ale ogólnie do tej pory czułam się świetnie, nie miałam ani nudności, ani wymiotów, totalnie nic, wszystko co powyżej to tak od 2 tygodni się zaczęło.

Writerka super, gratuluję

My weekend spędzamy u teściów

Też mam kłucia w mostku, jak wezmę większy oddech. Rehabilitant powiedział, że to wynika z wady postawy, która "uaktywniła" się się w ciąży. Mam zbyt prosty odcinek piersiowy, co powoduje zwiększone napięcie i w konsekwencji ból. Raz w tygodniu chodzę do niego na masaż i dodatkowo mam ćwiczenia rozciągające, które muszę robić w domu. Widzę delikatną poprawę, bo jeszcze 2 tygodnie temu nie byłam w stanie usiąść przy stole na 20 minut i zjeść obiad, bo tak plecy bolały. Ciężko będzie to wytłumaczyć przez internet, ale wszelkie ruchy skrętne tułowia (czyli np siedzisz i sięgasz dwoma rękami do tyłu, powodując rotacje kręgosłupa) są wskazane. I np podczas siedzenia prosto robisz zgięcie ramion do środka, tak jakbyś się kuliła, a następnie wyprost ramion i rąk to tyłu (tak aby było czuć, jak łopatki schodzą i rozchodzą się). Generalnie, jak masz możliwość pójścia do fizjoterapeuty to polecam. Podobno sporo kobiet narzeka na takie bóle, wczoraj rozmawiałam jeszcze na szkoleniu z fizjoterapeutką i potwierdziła, że to częste i że powinno ustąpić po porodzie. Ale jak tu dotrwać do porodu, skoro wiadomo, że brzuch będzie coraz większy, środek ciężkości się zmienia, mogą dojść jeszcze bóle w okolicy lędźwiowej...?

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Vinga no pewnie znajda sie mamy ktorej odpowiadają metody tracy hogg jak dla mnie żaden autorytet
Kazdy musi zobaczyc co jest bliższe jego filozofii

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Mi sie wieczorami ciezko oddycha..brzuch twardy jak skala po całym dniu

Ja to ogólnie mam problem z autorytetami, zawsze krytycznie na wszystko patrzę
Stary 2016-11-27, 11:51   #884
nowa92mama92
Zakorzenienie

Ładna pogoda? U mnie od rana jakiś dziwny deszcz i strasznie zimno 🙁

Właśnie gotuje mi się rosolek - lekarstwo i dla mnie i dla męża;D

Ja chyba zaczynam coś czuć e brzuchu 😊😊

11.04.2017 - Mały cud <3
Stary 2016-11-27, 11:54   #885
sunshine16
Zakorzenienie

U mnie też okropnie za oknem ;/
Spalam dziś do 10 jak zabita, tak byłam zmęczona po wczorajszym dniu a w sumie nic takiego nie robiłam.
Mąż w pracy więc korzystając z okazji na obiad dziś będzie ryba on nie lada niestety ryb.

Miłej niedzieli

sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 12:45   #886
Zuzolkaa
Zakorzenienie

Vinga dzięki za wytłumaczenie! Na pewno pójdę do rehabilitanta jak znowu zacznie mnie boleć, bo póki co od kilku dni mam spokój a czy musiałaś mieć skierowanie na płatne masaże? Bo wiem, że w niektórych placówkach nawet na płatne zabiegi wymagają skierowanie od lekarza żeby nie narobić pacjentowi krzywdy.

Nowa, ja też dopiero zaczęłam czuć ruchy a kończę 22 tydzień. I to tak bardzo delikatnie, tak jakby mi rybka pływała.

Przytachałam wczoraj do domu kolejne body, teść tak patrzy i mówi "a po co to kupujesz, przecież dziadek kupi ", na to ja tak patrzę i wiedząc, że teść to taka pierdoła (zna się na wielu sprawach ale na dzieciach nie za bardzo) pytam "taaak? A na ile cm kupisz body?", on tak myśli myśli i "no tak na 40 cm" hahahaha.

Edytowane przez Zuzolkaa
Czas edycji: 2016-11-27 o 12:47
Zuzolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 14:03   #887
anemeon
Zakorzenienie

Cześć, ja odpoczywać. Wczoraj mąż odprawiał urodziny i bardzo mnie to zmeczylo. A w sumie nic nie zrobiłam, tyle co pastę z soczewicy i sałatę z sosem. Co noc ok. 3 chłopcy mnie budzą... I jestem niewyspany.
Writerka - gratuluję wizyty!

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 14:17   #888
malwiska
Zakorzenienie

Anemeon ja wstaje tez około 3 do WC i nie wiem czy mała czasem mi tam nie naciska i mnie tym budzi
Ja w poprzedniej ciąży jak i w tej na początku czułam się taka ociazala i zmęczona, teraz to powoli odpuszcza i im więcej się ruszam /robie w domu tym lepiej się czuje. W styczniu zmniejszam sobie ilości godzin w pracy do 4 to już całkiem wypoczne i w końcu za miast po pracy na szybkiego ogarniać dom to będę robić wszystko systematycznie tak że jak o biorę córkę z przedszkola to będę tylko dla niej.
Ostatnio dużo czasu spędzam z nią na malowaniu i czytaniu książek , dopiero jak tz wraca to w dziecku rodzi się prawdziwy ancymon i szaleje na maksa.

Stary 2016-11-27, 14:33   #889
wantxme
Wtajemniczenie

dzień dobry, ja czuje juz bardzo mocne ruchy czasem sa ta takie kopniaki ze az podkakuje jak sobie spokojnie leze tz ostatnio byl w takim szoku ze az reka mu odkoczyla smieszne uczucie, w sumie juz codziennie mocno czuje we wtorek zaczynam 19 tc.

Ja ogolnie juz czuje sie dobrze,gardło mi juz przeszło.kaszle duzo mniej,niestety katar od miesiaca mi sie juz utrzymuje

ale na zmiane pogody bola mnie nogi i plecy pobolewaja jak wiecej chodze.

Moj tz robi remont teraz u mojej mamy,wczoraj malowal sypialnie kladl panele , powiesil zyrandol i szyne na zaslone.Jeszcze zostalo zlozyc meble.

moja siostra ma urodziny w tygodniu i chyba skladamy sie z mama na jakas bizu z aparta. Tego jest tak dużo pieknie to wszystko

Siostra mnie poinformowała ze chce kupic dla małej fotelik do auta..super bo to duzy wydatek

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

będzie dziecię 26.04.2017

https://www.instagram.com/wantxme/
wantxme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 17:28   #890
vinga9669
Raczkowanie

Zuzolkaa poszłam od razu prywatnie do rehabilitanta. Wcześniej tylko byłam u swojego ginekologa, czy nie ma przeciwskazań. Rehabilitant rozmasował, tak jakby rozbił mi to napięcie i jest lepiej. Nie idealnie, ale mogę funkcjonować.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Jak to jest ze skierowaniem, to nie wiem...

Stary 2016-11-27, 19:03   #891
Zuzolkaa
Zakorzenienie

Vinga, ok, będę się dowiadywać
W ogóle to jestem uzależniona od zakupów dla małej. Byłam dziś w f&f na -30% i w h&mie na -20% i znowu nakupowałam pełno rzeczy. Muszę się już powstrzymać bo to jeszcze ponad 4 miesiące.

Stary 2016-11-27, 19:52   #892
megi314
Wtajemniczenie

Cytat:
Vinga, ok, będę się dowiadywać
W ogóle to jestem uzależniona od zakupów dla małej. Byłam dziś w f&f na -30% i w h&mie na -20% i znowu nakupowałam pełno rzeczy. Muszę się już powstrzymać bo to jeszcze ponad 4 miesiące.

Zuzolka ja tez poklikała dzisiaj w h&m pokaz co kupiłaś taki fajny kombinezon upolowałam:
ImageUploadedByWizaz Forum1480272771.023974.jpg
Stary 2016-11-27, 20:26   #893
ecia91
Wtajemniczenie

Byliśmy dzisiaj w tych bobowózkach i ogólnie to myślałam, że będzie tam więcej wózków ale upatrzyliśmy sobie jeden model a dokładnie Bebetto Murano. 2w1 kosztuje 1749 zł. Jeszcze chcemy zobaczyć koniecznie shell eko, w sensie oba obok siebie i wtedy zdecydujemy który bierzemy. Między świętami mój mąż ma wolne więc planujemy wtedy zrobić sobie rundkę po innych sklepach, może tam dorwiemy oba.
Ogólnie to z fajnych wieści to moi rodzice powiedzieli, że kupią Poli wózek więc największy wydatek odpada
I czas oczekiwania do 8 tygodni więc po nowym roku zamawiamy
Jestem padnięta całą tą wyprawą i czym prędzej pędzę do łózka

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
ecia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 20:27   #894
Zuzolkaa
Zakorzenienie

Megi dobra cena za kombinezon i bardzo ładny. Ja byłam stacjonarnie i też chciałam jakiś ciepły ale tego akurat nie było, a pozostałe wychodziły drogo nawet z -20%, więc na kombinezon zapoluje na wyprzedażach . Także kupiłam w h&mie 2 komplety body+spodenki (a właściwie mąż, bo stwierdził, że dziewczynka też może w batmanie chodzić haha). Potem biało czerwona myszka miki jest z pepco, a z tesco są 3 spodenki, 5 body i 5 zwyklaków biało szarych śpiochów. W h&mie kupiłam też 2 pary białych niedrapek.
20161127_191540.jpg20161127_191716.jpg20161127_200852.jpg20161127_200915.jpg20161127_201041.jpg

Wysłane z mojego SM-T310 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-11-27, 20:47   #895
nowa92mama92
Zakorzenienie

Megi na jaki rozmiar kupiłaś kombinezon?? Bo właśnie się zatatanwiam na jaki polować

11.04.2017 - Mały cud <3
Stary 2016-11-27, 20:50   #896
malwiska
Zakorzenienie

Jejku dziewczyny jakie łowy ja to w pierwszej ciąży prawie nic nowego nie kupiłam małej, wszystko z lumpeksow szlo.

Stary 2016-11-27, 21:25   #897
megi314
Wtajemniczenie

Zuzolka, super te ubranka ️ dla dziewczynek to zawsze więcej fajny niż dla chłopców

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Megi na jaki rozmiar kupiłaś kombinezon?? Bo właśnie się zatatanwiam na jaki polować

Kupiłam 62 rozmiar aa i od tej ceny jest jeszcze minus 20% i darmowa dostawa dzisiaj całkiem sie opłaca
Stary 2016-11-27, 21:31   #898
Zuzolkaa
Zakorzenienie

Malwiśka ja się nie nadaję do buszowania po lumpeksach, a te body wyszly po około 7 zł za sztukę, także wolę polować na promocje.
Megi, a ja mam odwrotne zdanie dla dziewczynki ciężko znaleźć coś ładnego żeby nie było różowe, a dla chłopaków tyle fajnych kompletów widziałam... a jak od ceny tego kombinezonu jeszcze -20% to już w ogóle bomba

Stary 2016-11-27, 21:35   #899
megi314
Wtajemniczenie

Cytat:
Malwiśka ja się nie nadaję do buszowania po lumpeksach, a te body wyszly po około 7 zł za sztukę, także wolę polować na promocje.
Megi, a ja mam odwrotne zdanie dla dziewczynki ciężko znaleźć coś ładnego żeby nie było różowe, a dla chłopaków tyle fajnych kompletów widziałam... a jak od ceny tego kombinezonu jeszcze -20% to już w ogóle bomba

Hehe, no widzisz ale co do różu sie zgodzę, wszystko różowe
Stary 2016-11-27, 21:44   #900
Copykat
Zakorzenienie

Ale sie obkupiłyście ja chyba kliknę poduszkę ciążową na dniu darmowej dostawy. Polecacie jakąś?

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości