|
|
#211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam taką drobną refleksje wieczorną. Cały czas gadamy tu o welonach, sukienkach, salach itd. oby nam się miłość gdzieś w tym wszystkim nie zgubiła... |
|||
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki-ja tak trochę z innej beczki-jak zrobić żeby w moim podpisie doczepić suwaczek do napisu? tzn chcę żeby przy kliknięciu np na moją datę ślubu pojawiał się suwaczek
trochę niewyedukowana w tym temacie jestem
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
robisz to tak:
Tu robisz nawias kwadratowyURL="tu wpisujesz adres internetowy suwaczka"]tu wpisujesz tekst który się wyświetli[/url] a wątek z adresami suwaczków masz tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194643 |
|
|
|
#214 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do tych zawieszek to cie podziwiam za ambicje. Mi by sie nie chcialo tyle tego samej robic.
|
|||
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
jaga_2001 przepiękna ta sukienka, bardzo mi sie podobaja tego typu ale w sumie to zadnej nie przymierzałam i postanoiwiłam sobie ze narazie na zadne krój sie nie nastawiam, dopóki nie przymierze kilku rodzajów
i ubranka tez ekstra, widziałam tez krawat i podwiązke ale te fajniejsze ![]() Dziewczyny zaproszenia super, szczególnie mi sie podobaja załaczone przez annfas z tego drugiego postu 2, 3 4 takie bardzo subtelne i zdecydowanie trudne do zrobienia i strippi z pierwszego linku. A te ze zdjeciem |Panstwa Młodych całkiem niedrogie ![]() MisQa naparwde nie ma się co przejmować rodzicami TŻta ale wiem jak to jest bo ja tez mam problem z mama TZta - nic jej nie pasuje, no ale cóz trzeba poprostu olewać to co mowi Najwazniejsze ze Wy jestescie siebie pewni
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Taverney- dziękuję
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
a to ja się cieszę
bo bałam się, że napisałam zbyt skomplikowanie.
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha i dlaczego ja nie zauważyłam , że ślubujemy tego samego dnia.
|
|
|
|
|
#220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne i nawet nie takie drogie aczkolwiek widzialam na allegro jeszcze ladniejsze zaproszenia ze zdjeciem ale te to juz kosztowaly chyba 2,80 czy jakos tak za szt A co Wy już kupujecie zaproszenia ze juz dzisiaj wiesz jakie one będą?Cytat:
i powiedzial ze ma byc ladna bo inaczej on mowi NIE heheh ale to tylko taki jego zart ![]() my też będziemy robić sami zawieszki na alkohol bo uznalismy ze tego sie nie oplaca kupowac i lepiej zrobic. W przypadku zaproszen to juz trzeba miec talent i w ogole materialy tez kosztuja takze nie wiem czy to jakos duzo taniej wychodzi, a takie zawieszki to sie na pewno oplaca zrobic samemu tez sie zastanawiam czy już nie zaczac ich robić bo moj Tżcik w anglii siedzi a ja co prawda pisze mojego magistra ale w przerwach moglabym juz porobic te zawieszki tak dla rozrywki tylko nie wiem czy nie bedzie zly bo moze tez by sie chcial wykazac zdolnosciami ![]() A mam takie pytanko: ile wodki mniej wiecej kupujecie?? bo gdzies czytalam ze przyjmuje sie okolo 0,5 litra na glowe, takze mysle ze na nasze 60 osob kupimy 60 butelek + jakies 10 na bramy itd myslicie ze starczy?? jaka wodke planujecie zakupic?? I jeszcze jedno pytanie: chcemy kupic tez winko jakies ile myslicie ze by sie przydalo butelek?? i czy na wino tez sie daje zawieszki?? ![]() Cytat:
z nas dwojga to na razie tylko ja ogladam obraczki dla rodzicow to mamy zamiar wywolac w jakims takim duzym formacie nasze zdjecie i dac im w ramce w czasie podziekowania ;P a nad chrzesnymi i cala reszta to sie bedziemy zastanawiac, ale raczej dostana takie co wszyscy najwyzej potem damy im jakies zdjecia z wesela wywolane, bo to moim zdaniem lepsza pamiatka niz zaproszenie
|
|||
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też słyszałam, że 0,5 litra wódki na głowę, natomiast jeśli chodzi o wino to nie mam pojęcia jak to się liczy. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co ostatnio stwierdził mój TŻ "Dlaczego my taką odległą datę wybraliśmy???" A sam mówił, że dopiero jak skończę studia więc druga połowa 2009. Ale ja już się zakochałam w tej naszej dacie i nie chcę innej. Owszem chciałabym żebyśmy brali ślub najlepiej już, ale nie chcę też wszystkiego robić na szybko a tak mamy jeszcze rok i 5 mc wiec spokojnie ze wszystkim zdążymy
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, (ale tż chyba też chociaż z nim nie rozmawialam na ten temat co lepsze zawieszki czy naklejki, ale gadalismy ze bedziemy je sami robic ) chcemy zwieszki i do tego takie, żeby pisały na nich nasze imiona i data ślubu takie zawieszki na allegro kosztują około 10 zł za 20 sztuk, toteż jak my potrzebujemy 70 sztuk + zawieszki na wino o ile na wino też się daje?? to troche by to wynioslo taniej kupić bristol i samemu coś pokombinować, tym bardziej, że to wcale trudne nie jest a poza tym ja lubie się bawić w takie rzeczy nooo ale naklejki na allegro są tańsze troche bo za 10 zl to już można kupić z 50 szt a poza tym naklejek to się za bardzo samemu nie wykona ![]() heheh a od dziś to już równo rok i 6 miesiecy do naszego slubu
|
|
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczynki
Samba ja też będę robić zawieszki osobiście mi nie podobają się te naklejki chcę je zrobić z papieru wizytówkowego- drogi ale piękny - i chyba rafią do butelek przywiązać ale moja koncepcja może się ze sto razy jeszcze zmienić. Ja na wina też będę robić i na wszystkie kolorowe wódki też- tylko np. na wina zrobię w innym kolorze w ogólę to my chcemy wódkę palace- ładna, nawet dobra(jeśli idzie tak powiedzieć o wódce) i ma piękną butelkę a no i droga nie jest bo 20 zł z pół litra więc jak większość bo na pewno nie wzięłabym absolwenta itp.ja planuję jescze zrobić takie woreczki tiulowe z rafaello/ ferrero rocher dla gości jako prezent w ogólę to lubuję się w takich rzeczach jak np. pakowanie prezentu ciocia mojego tż powiedziała kiedyś, że słyniemy z nioebanalnego pakowania heh bo ja nie cierpię torebek ani papieru pakowego a co do ilości wódki to ja niebędę kupowała 60 butelek na 60 ludzi tylko mniej.Bo palnuję kupić dużo kolorowych( żubrówka, wiśniówka, curacao, gin itp.) i zrobię taki barek gdzie goście będą sobie mogli rinki robić moja znajoma tak miała i wszyscy byi zachwyceni- a czystej wódki na 60 osób poszło jej tylko 15 butelek! a trzeźwych nie było
|
#226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawieszki robimy sami poniewaz musze 200szt....na 130 osob kupujemy 200 flaszek bo na poprawiny jeszcze...pewnie zostanie cos to damy na odjazd jeszcze no i na chrzest zostawimy wina z 10 butelek bialego i 5 butelek czerwonegoCytat:
Cytat:
zawieszki 10 zł za 20 sztuk czyli mi by wyszło 100zł plus przesylka.... wiec 120zł prawie szok a tak brystol 5 zł klej z brokatem 3 szt duze - 4 zł drukowanie...to nie wiem ile bo wlasnym tuszem ale pewnie z 10zł albo i mniej kokardki srebrne w promocji 200szt - 12zł ...poswiateczna wyprzedaz troche pracy OD SERCA - 0zł razem koszt 31zł Cytat:
Wodka Weselna Toast wznosicie za pomyslnosc mlodej pary: Marty i Krzysztofa Kielich pierwszy: za młodyh szczescie Drugi: za dziecka poczecie Trzeci: za zdrowie gości Kazdy nastepny dla przyjemności 18 lipiec 2009
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Nie miałam czasu wcześniej pisać, ale cały czas jestem na bieżąco
.Tak wiec witam nowe panny młode, które w czasie mojego krótkiego 'niebytu' sie tu pojawiły Ja tez przeglądałam zaproszenia na allegro i podobają mi sie tego typu... Podobne załączyła chyba annfas. O zawieszkach, naklejkach na wódke też myslałam, ale ostatecznie chyba z nich zrezygnuje i postawie na stół wodke 'w oryginale', żeby ludzie wiedzieli co piją . A co do welonów podobają mi sie te koronkowe. Cudo ![]() Jak i te zupełnie gładkie.A czy myślałyście o winietkach- wizytówkach dla gości? Wydaję mi się, że to świetny pomysł. Nikt nie musi sie zastanawiać gdzie siedzi, szukać dla siebie miejsca. Rozwiązuje problem .
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Wiem wiem strippi
Myślałam tutaj o naklejkach
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Wybraliśmy wstępnie cały zestaw z cartalii, zaproszenia, winietki, makieta z usadzeniem gości, kartki z podziękowaniami oraz księgę gości. Podoba mi się, że wszystko będzie z jednej serii. Ja też wolę zawieszki na wódkę, myślę że na wino też kupimy. My na 120 osób weźmiemy 120 butelek wódki, może trochę więcej. O ilości wina nie myśleliśmy jeszcze, wynajęliśmy też barmana więc mam nadzieję, że alkoholu starczy.
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
ahaaaa no masz racje co do tych naklejek ale zawsze mozna na odwrocie nakleic
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm o takiej wodce jak Palace szczerze mówiąc jeszcze nie slyszalam (ale nie jestem jakas wytrawna alkoholiczka wiec nic dziwnego ) trzeba będzie w takim razie spróbować skoro ma ładną butelkę i ładnie wygląda też nie chcemy absolwenta, myślalam szczerze mówiąc o Bolsie bo mi on jakoś zaskakująco dobrze wchodzi w przeciwieństwie do jakiś sobieskich czy smirnoffow ktore znacznie częściej pojawiają się na weselach Ale o Bolsie też chyba różni ludzie mają różne opinię w każdym razie bols też kosztuje ok 20 zł za 0,5 litra. ![]() hmmm fajny pomysł z tym samoobługowym barkiem alkoholowym. A myslalas już jak to będzie urządzone? czy np w jakimś miejscu na sali będzie stał jakiś stolik i na nim będą poustawiane te wszystkie alkohole, jakieś szklanki też tam będą stały i np soki do drinkow tez?? a co w takim razie ze zwyklą wódką? też na tym stole bedzie stala czy na poszczegolnych stolikach?? Noo na pewno jesli bedzie tak szeroki wybor alkoholi to zwyklej wodki mniej pojdzie i nie ma sensu kupowac 0,5 litra na glowe ![]() A pilyscie kiedys wodke o nazwie Soplica?? co o niej sądzicie?? tak pytam bo kiedyś w biedronce byla promocja i 0,5 litra kosztowalo cos 15 zl wiec sie oplacalo
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja też mam zamiar sama zrobić te zawieszki, dużo taniej wychodzi, a przynajmniej czas czymś zajmę. Co do wódki, to też nie wiemy, myśleliśmy o litrze na głowę, no bo trzeba doliczyć bramki, no i wygrane w jakiś konkursach itd. Oczywiście, że pamiątki i dla rodziców, i dla świadków będę, zaproszeniami chciałam tylko uhonorować tych najważniejszych już na początku. CO do podziękowania dla rodziców to planuje zrobić taki album jak tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=album Co dla świadków, chrzestnych to się nie zastanawiałam, może po ślubie jakieś ładne wspólne zdjęcie, to się jeszcze pomyśli Cytat:
Aha forma 18 lipiec jest niepoprawna powinno być 18 lipca 2009, tak jak 3 grudnia, 5 września itd. (w domyśle dnia 5 grudnia np.)Chociaż sprawdzę jeszcze w słowniku, czy aby mi się coś nie pokręciło. Sprawdziłam, ponieważ liczebnik odnosi się do dnia, a nie do miesiąca powinno być 18 lipca, w takiej formie 18 lipiec wynika, ze mamy osiemnasty w kolei lipiec. mam nadzieje, ze sie nie obrazisz, ale domyślam się, że chciałabyś uniknąć błędów na weselu, a nóż trafisz na takiego szaleńca jak ja . A propo pilnujcie dziewczyny tego na filmach, to jest nagminny błąd.Czepiam się, ale niestety polonistką (prawię) i mam świra na punkcie języka Pozdrawiam.
|
||
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
rafia to jest takie sianko
na pewno wiesz- np. róże w kwiaciarni rafią dekorują właśnie ja słyszałam, że soplica nie jeste dobra. Palace nie jest aż tak znaną wódka. Mam nadzieję, że uda mi się zdjęcie załączyć - zdjątko jest małe, ale można wpisać w google wódka palace i na grafikę dać ta wódka jes fajna bo ona nie ma żadnych nalepek wiecie o co chodzi?![]() Tak kolorowe wódki będą stały na osobnym stoliku, ładnie przystrojonym a zwykła wódka i np. żołądkowa i może winko i piwo, będą stały normalnie n astołach.Na tym "barku" będą stały szklaneczki, wisienki koktajlowe, ładne słomeczki, shaker i przepissy na drinki a no i n pewno malibu będzie tylko te "niezwykłe" alkohole będą na tym barku
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow piekny ten album!! musze pomeczyc Tż to moze też coś takiego zrobimy jak dobrze rozumiem to album ten jest kupiony tylko w srodku te cytaty i zdjecia to juz sami robili nio nie?? na prawde swietny pomysl ![]() A pani polonistko jak jest np z czerwcem? bo patrzylam przed chwila na jakies tam aukcje na allegro czy tez maja bledy na zawieszkach to np maja 17 sierpnia, 5 wrzesnia ale jesli chodzi o czerwiec to maja 15 czerwiec ;P wedlug mnie tez powinno byc 15 czerwca ;P heheh najbezpieczniej jest podac date cyframi litr wodki na glowe to juz chyba troche za duzo z tego co wiem to moi znajomi kupowali wlasnie tak okolo po 0,5 litra na glowe a wodke pija do dzisiaj (slub mieli 2 lata temu) nawet pilismy ja w tym roku na sylwka i kumpela sie cieszyla ze juz powoli koncza ;PA co do nagrod w konkursach to jesli chcecie wodke jako nagrode to tez przeciez tych konkursow nie bedzie niewiadomo ile wiec za duzo flaszek nie trzeba A apropo nagrod to znajomi na weselu mieli takie nagrody na smieszno troche ;P np jakis tam sprzet kuchenny i najpierw ich wodzirej mowil ze nagroda jest jakis tam zestaw garkow a panstwo mlodzi wreczali nagrode w postaci garkow ale takich malutkich plastikowych jak dla lalek ;P myslę, że to też ciekawy pomysl zeby pokupować takie właśnie smieszne niby nagrody ;P nio ale to jeszcze kwestia do zastanowienia ![]() Cytat:
sama bym sie tam zakradla i pokosztowala heheh u nas raczej będzie sama wodka i winko, chociaz moze pomyslimy też nad jakimis wystrzalowymi alkoholami zobaczymy a rafia to już wiem co to jest dzieki |
||
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Polecam, u mnie w domku stała sie dość popularna. Niedroga, a smaczna (?) chyba jest.![]() Album piękny. Muszę tż'ta namówić.![]() Bardzo podoba mi się to zaproszenie, ale kosztuje 2,49zł. W sumie to widziałam nawet po 4-5zł.
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka napisała więc kolejne koszty, niestety musiałabym ponieść jakby od nowa wszystko...mam nadzieję, że nikt nam tego nie wypomni na weselu hehe
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. bialejj sukni kupowac nie bede, bo w niej po prostu "zgine". Na solare chodzic nie moge a na balsamy brazujace mam uczulenie, wiec inny kolor niz ecru w moim przypadku odpada. ![]() Wczoraj pokazalam TZ ta sukienke, ktorej zdjecie zamiescilam wczoraj w watku. Reakcja TZ byla nastepujaca -> "O k****, piekna! Kupie Ci ja". ![]() Sliczne zaproszenia. Podobaja mi sie. ![]() My zawieszek na wode ani robic nie bedziemy ani nie bedziemy kupowac, kupimy za to naklejki z pobudek czysto prakwtcznych. Zawieszki przeszkadzaja przy nalewaniu trunku Znajac zycie to zawieszki beda wisiec tylko na poczatku wesela a pozniej wszyscy beda je zdejmowac i beda sie walaly po podlodze. Tak bylo na jednym z wesel. Scio, super, ze podslalas linka z albumem. Nad czyms takim sie zastanawialam, bo te "ksiegi pamiatkowe", ktore mozna kupic na allegro zupelnie mi sie nie podobaja. A to przynajmniej pamiatka Pochwalic sie nawet takim czyms nalezy ![]() EDIT: DZiewczyny, doradzcie. Rodzice TZ sa po rozwodzie i przez to bede musiala robic 3 takie ksiegi pamiatkowe czy tylko 2, jako dla rodzicow?
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
jaga_2001 no w takim razie chyba 3, bo się jedną nie podzielą, lepiej żeby mieli dwie osobne
My zawieszki sami zrobimy. Mam trochę zdolności manualnych, więc się wyżyję A sposób żeby nie przeszkadzały to przykleić do butelki takim klejem z pistoletu, wiecie o jaki mi chodzi? No i nie będzie się kręcić kolo flaszki i przeszkadzać w nalewaniu.Nie wiem ile wódki kupimy, ale więcej niż 0,5 na głowę, bo chcemy jeszcze poprawiny zrobić. Kupimy też trochę wina, bo nie wiadomo, że nie każdy piję czystą. Tż znajomy wspominał, że może sprzedac nam alkohol po cenach hurtowych, mówił coś, że np 0,5 bolsa będzie kosztować chyba 13 zł, o ile dobrze pamiętam, także sporo taniej niż w sklepie. Pomysł z tym barkiem fajny Warto przemyśleć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

heheh tylko jak sie zdecydowac potem komu jakie zaproszenie dac, jak co jedno to ladniejsze
ale to jeszcze bedziemy debatowac z Tżcikiem 

Muszę tż'ta namówić.
A to przynajmniej pamiatka