|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
DZIEWCZYNY przeogromne gratulacje
bez jaj, wracam na forum bo tyyyyle rzeczy mnie omija! PS. Syfon naprawiony, sasiad nie zrobil zadnego problemu z tym ze go zalalismy |
|
|
|
#2012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dopiero 5h po porodzie więc będziecie miały opis porodu na świeżo 😁
W piątek o 20 mialam wizyte a o 2 w nocy w sobote w kibelku przy siusiu wylecialo ze mnie sporo krwi i to żywej krwi, wiec przerażona pojechalam na IP i zatrzymali mnie na ginekologii bo według badania czop na miejscu i niewiadomo co to o 3 odszedł czop i tak chodzilam tam po tej ginekologii z tym krwawieniem do dziś, gdzie mieli mnie wypisać w poniedziałek jakby się nic nie działo, ale dzis o północy zaczęły się skurcze co 5 minut a na badaniu na fotelu o 7.30 odeszły mi wody. Skurcze dla mnie były silne ale rozwarcie na 2cm i stanęło wiec o 12 dostalam oksytocyne i się zaczęła jazda... O boże co ja tam wyprawialam z bólu 😂 oczywiście nie chce żadnej z Was straszyc, ale przecież relacja ma być szczera☺ blagalam o CC, przeklinalam, krzyczalam, ale TŻ i położne wszystko dzielnie znosiły, złote kobiety😊 obiecali mi w końcu znieczulenie żebym tylko się zamknęła, ale wiadomo było ze go nie dostane :/ no i tak krazylam miedzy oknem gdzie się bujalam i klelam a łóżkiem gdzie robili mi ktg i prysznicem który moim zdaniem robił ogromna robotę bo tylko tam skurcze były znosne 😊 jak juz zaczęłam wyc to polzna stwierdziła ze zbada mi rozwarcie i zadzwoni po anestezjologa bo miała mnie chyba dość 😁 okazało się ze 9cm rozwarcia i za późno ale byłam zła bo mnie od tych 2cm nikt tam nie badał!! Swoja droga domagajcie się dziewczyny badania co najmniej raz na 2h ☺ oczywiście położna była w szoku bo ja zaraz mowie ze mi się chce kupe (to były parte ale nie skumalam) wiec szybko dzwoni po lekarza, przygotowuje fotel itp ja w szoku ze to juz rodzilam jak mi kazali czyli na fotelu ale urodziłam po 6 partych i się poryczalam jak bóbr!!! Nie ma piekniejszego uczucia na świecie niż takie maleństwo w tych maziach i krwi na Tobie i wcale się nie brzydzilam wręcz je obsypalam calusami 😍😍😍 TŻ dzielnie przy mnie był calutki czas, masowal bo miałam wstretne bóle krzyżowe, przytulal, przynosił wodę, myl, wszystko robił i nawet zajrzal w krocze jak wychodziła główka bo ja rodzilam na gołym łóżku porodowym nago bo nie zdarzyły przygotować nic a mi było tak gorąco ze paradowalam sobie po sali porodowej i pod prysznic nago. Nie wiem ile widział stamtąd ale wcale go to ani nie obrzydzilo ani nic, poplakal się razem ze mną jak wyszedł synek i przeciął pepowine 😍 potem wycalowal małego bo po 5 min wzięli mi go z brzucha żeby go ubrać w pampersa i powazyc itp a ja urodziłam łożysko i mnie szyli bo nacinali mnie niestety 😥 potem2h tylko ja, syn i maz i odrazu jak przystawilam go do piersi ssal mocno i dawał sobie rade mój dzielny książę 😍 później o 20 miałam go jeszcze na chwilke a teraz go zabrali a ja leże i do Was pisze najświeższa relacje z porodu 😂😂😂 w sumie od odejścia wód do małego w moich ramionach minęło 8h35minut 😊Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudownie czytac taka relacje po cichu ci zazdroszcze, że już masz to za sobą twoj post jest tak mocno pozytywny, że to najlepszy dowód, że ból porodowy jest warty przeżycia, żeby później dostać w ramiona synka |
|
|
|
|
#2015 |
|
Zadomowienie
|
Co za poród! Jakby tak patrzec to nie bylo tragedii. Dziwne, ze tak zwlekali z tym znieczuleniem a potem bylo juz zbyt pozno...
Odpoczywaj! Super, ze mas to juz za sobą!!! Calusy dla Marcelka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2016 | |
|
Raczkowanie
|
itso Gratulacje, doczekałaś się wreszcie, czyżby Marcelka Lusia zmobilizowała?
My byliśmy dziś na urodzinach, dziewczyny co za wyżerka, masakra normalnie. Nawet jak jesz tylko male porcje, żeby wszystkiego spróbować to się nawpychasz. Ciotka jest z tych starych czasów, gdzi choćby padała na pysk to będzie tydzień w kuchni siedzieć. Napiszę Wam jakie było menu na 16 osób: na 16 kawa, tort pieczony przez nią i 5 rodzajów ciast, patery z cukierkami i owocami... na 17 zimna płyta: wszystkiego po 5 talerzy! po 5 talerzy z wędlinami, 5 z serami ( w tym takie rolady serowe przez nią robione), pomidory, kwaśne przetwory, 2sałatki,na 19 ciepła kolacja: kotlety schabowe, drobiowa potrawka z pieczarkami, udka faszerowane, wieprzowina ala dziczyzna, do tego frytki, sałatka ziemniaczana i z sałaty lodowej. Jak na weselu, obżarłam się jak bąk, chociaż dużo rzeczy tylko probowałam po łyżeczce lub kawałeczku. Ale powiem wam, że chociaż ciotka pysznie gotuje, to nie podoba mi się taka formuła urodzin. Wolę przy 1 ciastku, 1 rodzaju mięsa i sałatkach posiedzieć sobie w towarzystwie, a nie że ona cały tydzień się narobiła, a potem calą imprezę w kuchni i to z pomocą swoich szwagierek, bo sama do tej pory by to chyba wszystko rozkładała. Dodatkowo wygląda to tak, jakby niektórzy przyjechali się tam tylko najeść, zero takich ogólnych rozmów, raczej w parach jak przyjechali. A na koniec po kolacji, czli ok19.30 towarzystwo zaczęło się rozchodzić, po 20 było już po imprezie, ciotka wykończona siadła i powiedziała: no to ja w końcu sobie usiądę. Wiece co jeszcze mnie rozbawiło? Ona tak się mną przejmuje, że cały czas kazała mi siedzieć, nawet jak przyszłam się rozprostować do kuchni, a dzisiaj to specjalnie pościel przebrała, żebym się mogła położyć w razie czego Cytat:
Nam na SR mówili, że 7 dni po terminie z om zgłosić się do szpitala na obserwację, a Ty jak długo masz czekać? Aż się samo zacznie dziać? CO ile masz teraz wizyty? |
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widac da sie!! jestem teraz pelna optymizmu!
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy z Marcelkiem za gratulacje, machamy do wszystkich brzuszkow, cioć i dzieciakow ✌✋Z tego co jeszcze sobie przypomnialam to, to ze mi było strasznie niewygodnie i niedobrze na pilce poszlam tylko raz ale zrezygnowała szybko bo jakoś na piłce bolalo bardziej, choć wszyscy mówią ze to daje ulgę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj juz siedze spokojnie na naszej kanapie w naszym salonie i nadrabiam zaleglosci w internecie
![]() jutro was nadrobie, bo nie przewiduje juz komplikacji mieszkaniowych
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakbym zobaczyła krew to też bym się nieźle wystraszyła 😨 i ciekawe z czego to???
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mi smaka na frytki narobilas i zjadlabym takie udka!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodalas mi troche otuchy piszac, ze pomagaly co prysznice... woda dziala kojąco. Ja bede na kilka godzin przed wyjazdem do szpitala dzwonic jak wyglada sytuacja zeby tylko mieli dla mnie sale z wanna. Juz raczej zdania nie zmienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Maffin cos ty zrobila z tym opisem potraw??? Tz wlasnie wsiada do auta po frytki dla mnie... to chyba 3 taka moja mega zachcianka ciążowa zeby musiał gdzies jechac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Ito gratuluje raz jeszcze !!! Ale jednak wole poród Emoszka
3 godziny ![]() Muffin ale mi smaka narobilas!! Na wszystko !!! u mojej jednej cioci tez tak jest Jest to mozliwe zebym w 38 tygodniu zgagi dostala?? Wczesniej nie mialam chyba tzn myslalam ze mialam ze 2 razy ale teraz to dopiero czuje ze to to meeega dziwne uczucie :/---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Ja mam od 2 dni faze i jem sam ryż jaśminowy.. Tak mi smakuje Kurde a teraz jak juz w lozku leze od godziny to mi sie przypomnialo ze mam ananasa w puszce i mi sie go chceeeee
|
#2027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle miałam przez ostatnia godzine swoje pierwsze skurcze , ale sporadyczne i na razie przeszły po prysznicu (profilaktycznie machnelam maszynka jeszcze 👍 ![]() Trochę w krzyżu tez mnie boli, ale mam nadzieje ze Iza tam tylko nogę wsadzila, bo my na razie nie rodzimy! 🙌 Siedze z Tż i pomagam mu z zamówieniem do pracy, żeby szybciej skończył i wtedy pojdziemy się wyspac ![]() ITSo nie mialas kolorowo, ale mimo wszystko taki optymizm bije z Twoich postów, ze nawet opisy bólu czyta się z uśmiechem ✌ Bylas mega dzielna! 💐 Super, ze Marcel od razu przylgnął do cyca! Wie co dobre 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Iza nie wychodz jeszcze Macelek i Lusia musza sie sobą nacieszyc
jutro tez jest dzien
|
#2029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym, ja czekam na mewke i monie, a im tez na razie jeszcze nie pasuje✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
O tak Kazik! Nam jeszcze nie pasuje więc czekaj na nas💪☝☝☝
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Moja Roksi tak czasami się zatrzęsie/poruszy mega szybko, że mam wrażenie jakby za coś szarpała. Można to porównać do pieska, który szarpie za nogawkę 😂 |
|
|
|
#2031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki Karol nie będzie out☝ Roksi to samo ☝ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Itso bardzo dzielna byłaś ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
Apka do liczenia skurczy nazywa się "pora na bobasa" , ale to jeszcze nie pora! 😂
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
My z Karolem jutro mamy w planach
Rektorat USC Bank Gazownie We wt fryzjer i kosmetyczka Inny bank W prywatnej zrobić wpisy oddać artykuł do wydawnictwa Ginekolog Środa....i następne dni...nigdzie już się nie ruszamy z domu bo wszystko będzie załatwione Omg! co my będziemy Karol robić 😨 będziemy w końcu wić to sławne gniazdo 😉☝ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba standard w polskich szpitalach ze zwlekają z zzo ... po to zeby potem jyz nue dac bo za pozno ... Nie wiem czemu tak bardzo nie chca go dawać 🤔 polozna co prawda mowila ze zzo moze przedłużyć poród i ze czasem akcja porodowa zaczyna ustępować i wtedy trzeba vacum, kleszcze albo nawet cc stosować no ale w sumie to moje ryzyko ze tak sie stanie. Chyba ze wola zeby rodziła naturalnie bo taniej na NFZ
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Folinka to prasowanie nawet idzie Bo ja nie mam tych tiulowych sukienek tylko takie zwyklaki Przebrniesz przez te kiecochy to też Ci pójdzie migiem ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wlasnie gdzies slyszalam, ze zzo jest w stanie przyspieszyćakcje porodowa i rozwarcie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy czop musi wylecieć?
W sensie ze dopóki nic nie wyleci z nas to można być spokojnym? Czy akcja porodowa może zacząć się na sucho od twardnienia brzucha? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uciekam spac. Dobranoc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2039 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno będę rodzic po ludzku Innej opcji nie przewiduje 😣 Może o tego anestezjologa chodzi madi? Na tym oszczędzają? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Dobrej nocy Lucy 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Karol fika 😍 W końcu chyba mu się luzniej zrobiło Jak głową niżej wylądował 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2040 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A dolarganu nie chce bo on powoduje ze dziecko rodzi sie naćpane. Choc moze w trakcie porodu zmienię zdanie
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

Próbowałam tak i z samym mokrym blatem i dla mnie do kitu. Tak samo jak wałek tej firmy, forma do lepienia pierogów, pojemniki plastikowe do zamrazarki i mikrofali (które się w mikrofali rozpadły 

o 3 odszedł czop i tak chodzilam tam po tej ginekologii z tym krwawieniem do dziś, gdzie mieli mnie wypisać w poniedziałek jakby się nic nie działo, ale dzis o północy zaczęły się skurcze co 5 minut a na badaniu na fotelu o 7.30 odeszły mi wody. Skurcze dla mnie były silne ale rozwarcie na 2cm i stanęło wiec o 12 dostalam oksytocyne i się zaczęła jazda... O boże co ja tam wyprawialam z bólu 😂 oczywiście nie chce żadnej z Was straszyc, ale przecież relacja ma być szczera☺ blagalam o CC, przeklinalam, krzyczalam, ale TŻ i położne wszystko dzielnie znosiły, złote kobiety😊 obiecali mi w końcu znieczulenie żebym tylko się zamknęła, ale wiadomo było ze go nie dostane :/ no i tak krazylam miedzy oknem gdzie się bujalam i klelam a łóżkiem gdzie robili mi ktg i prysznicem który moim zdaniem robił ogromna robotę bo tylko tam skurcze były znosne 😊 jak juz zaczęłam wyc to polzna stwierdziła ze zbada mi rozwarcie i zadzwoni po anestezjologa bo miała mnie chyba dość 😁 okazało się ze 9cm rozwarcia i za późno ale byłam zła bo mnie od tych 2cm nikt tam nie badał!! Swoja droga domagajcie się dziewczyny badania co najmniej raz na 2h ☺ oczywiście położna była w szoku bo ja zaraz mowie ze mi się chce kupe (to były parte ale nie skumalam) wiec szybko dzwoni po lekarza, przygotowuje fotel itp ja w szoku ze to juz rodzilam jak mi kazali czyli na fotelu ale urodziłam po 6 partych i się poryczalam jak bóbr!!! Nie ma piekniejszego uczucia na świecie niż takie maleństwo w tych maziach i krwi na Tobie i wcale się nie brzydzilam wręcz je obsypalam calusami 😍😍😍 TŻ dzielnie przy mnie był calutki czas, masowal bo miałam wstretne bóle krzyżowe, przytulal, przynosił wodę, myl, wszystko robił i nawet zajrzal w krocze jak wychodziła główka bo ja rodzilam na gołym łóżku porodowym nago bo nie zdarzyły przygotować nic a mi było tak gorąco ze paradowalam sobie po sali porodowej i pod prysznic nago. Nie wiem ile widział stamtąd ale wcale go to ani nie obrzydzilo ani nic, poplakal się razem ze mną jak wyszedł synek i przeciął pepowine 😍 potem wycalowal małego bo po 5 min wzięli mi go z brzucha żeby go ubrać w pampersa i powazyc itp a ja urodziłam łożysko i mnie szyli bo nacinali mnie niestety 😥 potem2h tylko ja, syn i maz i odrazu jak przystawilam go do piersi ssal mocno i dawał sobie rade mój dzielny książę 😍 później o 20 miałam go jeszcze na chwilke a teraz go zabrali a ja leże i do Was pisze najświeższa relacje z porodu 😂😂😂 w sumie od odejścia wód do małego w moich ramionach minęło 8h35minut 😊
na 17 zimna płyta: wszystkiego po 5 talerzy! po 5 talerzy z wędlinami, 5 z serami ( w tym takie rolady serowe przez nią robione), pomidory, kwaśne przetwory, 2sałatki,
choć zapewne mają też swoje zalety.

jak widac da sie!!