Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-27, 17:43   #1471
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
U nas komoda i łóżeczko złożone! Teraz najprzyjemniejszy czas: dekorowanie i układanie

Załącznik 6762986
Załącznik 6762996
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, pieknosci czuc, ze to juz coraz blizej!

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 17:54   #1472
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
sunny_eyes, kiciulec

Wiadomo, że jest milion szkół i każda położna będzie miała swoją wersję co jest najlepsze ale ta zabroniła też linomagu (jedynie miejscowo) i kategorycznie wszelkich pudrów i zasypek. Wg niej nie wolno prawie nic
Co polozna to inaczej, no i tez zalezy kto ja akurat sponsoruje i daje gadzety
Cytat:
U nas komoda i łóżeczko złożone! Teraz najprzyjemniejszy czas: dekorowanie i układanie

Załącznik 6762986
Załącznik 6762996
To teraz upiekszanie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 18:03   #1473
ila26
Raczkowanie

Cytat:

Na SR położna mówiła że sudocremu nie można używać do 3mc a bepanthen mozna ale tylko miejscowo, do zwykłego smarowania używać czegoś lżejszego do codziennej pielęgnacji. Macie coś sprawdzonego?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Ja odkryłam kosmetyki dla dzieci CUTIS HELP MIMI i mam plan zaopatrzyć się w:
- krem pod pieluszkę (na bangla.pl znalazłam mnóstwo opinii, że sudocrem zostaje w tyle. Zobaczymy )
- balsam do ciała
- płyn do kąpieli

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 18:11   #1474
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dzieki!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 18:13   #1475
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaa dopiero wrocilam że szkoły rodzenia i mini zakupów, zjadłam obiad i jestem padnieta... Chyba sobie polezakuje...
Kupiłam w h&m stanik do karmienia, z tych pojedynczych usztywnianych. Mimo aktualne go B/C wzięłam w końcu D bo C nie miało prawie żadnego luzu już. Teraz popoluje na jakieś miękkie a'la topy.

Na SR położna mówiła że sudocremu nie można używać do 3mc a bepanthen mozna ale tylko miejscowo, do zwykłego smarowania używać czegoś lżejszego do codziennej pielęgnacji. Macie coś sprawdzonego?

Ja używałam linomag zielony ☺

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:

Załącznik 6762986
Załącznik 6762996
😍😍😍 świetne te komody !

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 20:15   #1476
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
co od śniegu to ostatnio pamiętam,że było bardzo dużo w 2013 r jak córkę urodziłam.

A drugie imię i tak nie jest używane przecież. Tylko w dowodzie chyba jest i karcie NFZ
Wszystkie wnioski, podania, kredyty, praca, zusy, prawo jazdy... Wszystko po prostu wszędzie w każdym urzędzie..
Dlatego wf mnie jak dwa to chociaż jedno krótkie.. Współczuję jak ktoś ma np Aleksandra Katarzyna.. No zajechac się pewnie w urzędach idzie :F

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Jedno oboje mamy po dwa i jest to upierdliwe... Jak dojdzie do chrztu to będzie miała Zuzanna na chrzcie jako drugie i koniec, ale w dowodzie tylko jedno

można tak? Urzędowo jedno a ochrzcic dwoma? Tylko po co...? Tzn ja chcę dać dwa, bo i h mnie i u męża tak się daje i zawsze współczulam dzieciom że mają tylko jedne (jak sama byłam dzieckiem ) tylko no jak daje dwa to dwa a nie raz tak raz tak...No nie wiem...

Cytat:
Aaaaaaaa dopiero wrocilam że szkoły rodzenia i mini zakupów, zjadłam obiad i jestem padnieta... Chyba sobie polezakuje...
Kupiłam w h&m stanik do karmienia, z tych pojedynczych usztywnianych. Mimo aktualne go B/C wzięłam w końcu D bo C nie miało prawie żadnego luzu już. Teraz popoluje na jakieś miękkie a'la topy.

Ja planuje na początek linomag zielony albo maść z witamina A
Jak będą problemy to bepanthen
Połóż a dobrze odradzala żeby nie brać od razu niczego na pupę specjalnego ciężkiego bo to przecież śliczna skóra najpiękniejsza na świecie i od tego się mówi "jak pupcia niemowlaka" to na co jeszcze kremy mocne )
(inna sprawa że nie ma co smarować jak nic się nie dzieje bo jak już coś się zadzieje to nie ma czym się ratoqac- to nam też mówiła odnośnie kąpieli dziecka i żeby od emolientow nie zaczynać bo już nie ma łagodniejszego nic)
Stary 2016-11-27, 20:20   #1477
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 6762986
Załącznik 6762996
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 20:40   #1478
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Wszystkie wnioski, podania, kredyty, praca, zusy, prawo jazdy... Wszystko po prostu wszędzie w każdym urzędzie..
Dlatego wf mnie jak dwa to chociaż jedno krótkie.. Współczuję jak ktoś ma np Aleksandra Katarzyna.. No zajechac się pewnie w urzędach idzie :F

można tak? Urzędowo jedno a ochrzcic dwoma? Tylko po co...? Tzn ja chcę dać dwa, bo i h mnie i u męża tak się daje i zawsze współczulam dzieciom że mają tylko jedne (jak sama byłam dzieckiem ) tylko no jak daje dwa to dwa a nie raz tak raz tak...No nie wiem...

Ja planuje na początek linomag zielony albo maść z witamina A
Jak będą problemy to bepanthen
Połóż a dobrze odradzala żeby nie brać od razu niczego na pupę specjalnego ciężkiego bo to przecież śliczna skóra najpiękniejsza na świecie i od tego się mówi "jak pupcia niemowlaka" to na co jeszcze kremy mocne )
(inna sprawa że nie ma co smarować jak nic się nie dzieje bo jak już coś się zadzieje to nie ma czym się ratoqac- to nam też mówiła odnośnie kąpieli dziecka i żeby od emolientow nie zaczynać bo już nie ma łagodniejszego nic)
Ja myślałam, że musi być święte jedno dlatego dwa na chrzcie, ale jak nie trzeba to będzie tylko jedno

I ja miałam odwrotnie, zazdrościlam tym, którzy mieli jedno imię, ciągle musiałam jakieś papiery poprawiać bo wpisywali jedno

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 20:43   #1479
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Ja myślałam, że musi być święte jedno dlatego dwa na chrzcie, ale jak nie trzeba to będzie tylko jedno

I ja miałam odwrotnie, zazdrościlam tym, którzy mieli jedno imię, ciągle musiałam jakieś papiery poprawiać bo wpisywali jedno

No ja właśnie nie wiem...Ale dziwnie w dowodzie mieć jedno a być ochrzczonym dwoma.. I jak ktoś pyta czy ma się dwa imiona to mówi się że dwa ale nieoficjalnie?
Nie wiem jak to.dziala

U mnie jak doszło do papierologii to też wolałabym jedno. Ale jako dziecko myślałam inaczej (jak tak myślę to może jedna na 10 osób nie miała drugiego więc to było dla.dziecka "inne")

U nas będzie maciupek miał drugie po tacie
Stary 2016-11-27, 21:18   #1480
malawrednioszka
Zakorzenienie

Czeeesc po weekendzie
Sliczne lozeczko i komoda teraz to racja sama przyjemnosc ukladanie i ozdabianie gdyby nam tak wlasnie ciuchy chcialo sie ukladac to by bylo lekkie zycie
A co imion.. To my nie mamy pierwszego jeszcze dalej wybranego (Justi )
Jutro ide na ta nieszczesna glukoze

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

ale u mnie sniegu napadalo !

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 21:22   #1481
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie nie wiem...Ale dziwnie w dowodzie mieć jedno a być ochrzczonym dwoma.. I jak ktoś pyta czy ma się dwa imiona to mówi się że dwa ale nieoficjalnie?
Nie wiem jak to.dziala

U mnie jak doszło do papierologii to też wolałabym jedno. Ale jako dziecko myślałam inaczej (jak tak myślę to może jedna na 10 osób nie miała drugiego więc to było dla.dziecka "inne")

No dziwnie bardzo raz tak raz tak, ale wtedy to jedno byłoby tylko na potrzeby kościelne

A tradycja drugiego imienia po rodzicach zawsze mi się podobała Moje drugie jest z choinki wzięte, zachcianka mojego ojca, ale tż ma po swoim tacie i fajnie!

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 21:51   #1482
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak to.dziala

Nawet nie wiedziałam, ze jako dziecko wzbudzalam w kimś współczucie, bo miałam jedno imię 😀😂

2017 - synek
Stary 2016-11-27, 22:01   #1483
MartaMagda
Zakorzenienie

Nasza córka będzie miała dwa imiona, ale oba krótkie i krótkie nazwisko

Czy tylko ja tutaj nie chrzczę dziecka?

Stary 2016-11-27, 23:16   #1484
agniecha828
Rozeznanie

My bedziemy chrzcic

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

I nastal ten dzien- 28 lat minelo

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 23:26   #1485
GAgnieszka89
Raczkowanie

My też chrzcimy. Ale uważam to za kwestię indywidualna.. każdy robi jak uważa.

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:

Ja używałam kremu bambino

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Nie musieliśmy akurt ksiadz ma najmniej do gadania.
Jak zalatwialam chrzest to strasznie ksiadz naciskal abysmy wzieli koscielny z Tz bo jestey po cywilnym tylko. Robil problemy i sie krzywil a teraz go zwolnili bo pojechal na pielgrzymke nachlal sie i przespał z jedna z parafianek
Mamy tylko cywilny bo chcielismy tworzyc w dokumentach rodzine ale planujemy miec normalnie wesele i slub koscielny ale przygotowany od podstaw a nie na szybko

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Sudocrem wogole jest za ciezki. Ja uzywalam bepanthen na noc tylko
Raz miala pupe bardziej czerwona ale to jej cos zaszkodzilo i kupy robila chyba jakies kwasne
I moze to nie wygodne ale polecam uzywac zwyklej wody do pupki

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Pierwsza chrzcilismy jak miala 9msc , drugą jak miala 5msc

Jak Antoś miał tak około 4 mc to ja zawsze po każdej kupię plukalam mu dupcie w zlewie. Nie miał nigdy żadnych odparzen.. wyobraźcie sobie ze macie wysmarowane posladki kupą i wycieracie je chusteczkami nawilzanymi. A potem musicie tak chodzic... A dzieciczki do tego mają jeszcze pampersa to nie dziwota ze odparzenie się robią...
Do tego kwestia kapania dziecka.. nie wyobrażam sobie nie myć małego codziennie..dla mnie higiena to podstawa.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
Chrzest - temat zapłonowy my pierwszą córkę ochrzciliśmy na roczek, biegałam za nią po kościele do przeżycia. A rodzina naciskała i naciskała (bo przecież trzeba szybko szybko a i ubranek wybór największy do chrztu na 62-68 )i im bardziej naciskała tym mniej mieliśmy chęci.....
Powody były zupełnie prozaiczne, jeszcze nie byliśmy na swoim i nie chcieliśmy robić chrzcin w ciasnocie u rodziców w bloku, nie było funduszy (szła wykończeniówka) no i najważniejsze- JA nie życzyłam sobie chrzcin gdy wyglądałam jak hipopotam (no 94kg było na liczniku....z przedciążowych 74kg) i czułam się nieatrakcyjna, rozmemłana i ogólnie fe .

o dziwo jak po jakimś czasie kuzynka chrzciła córkę po 15miesiącach to nikt nic nie mówił.....przetarliśmy szlak czy jak ?
Każdy chrzci kiedy uwaza. My akurat chrzcilismy małego jak miał 4 mc. Ale gdybyśmy mieli złą sytuację finansową i do tego jakieś inne "ale" to nie patrzyła bym co inni mówią

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 23:29   #1486
MartaMagda
Zakorzenienie

Ja mam zamiar pupcie wycierać wacikami i przegotowana woda. Ponoć najlepsza profilaktyka odparzeń

A z chrztem to wiadomo, że sprawa indywidualna, ale jakiś czas temu miałam wrażenie, że więcej nie ma zamiaru organizować chrztu. Dobrze, że mam liberalnych teściów i tatę i nam z najbliższej rodziny nikt nic nie powie

Znowu spać nie mogę a jutro rano badanie 3 trymestru. Trzymajcie kciuki o 9:30

Stary 2016-11-27, 23:34   #1487
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar pupcie wycierać wacikami i przegotowana woda. Ponoć najlepsza profilaktyka odparzeń

A z chrztem to wiadomo, że sprawa indywidualna, ale jakiś czas temu miałam wrażenie, że więcej nie ma zamiaru organizować chrztu. Dobrze, że mam liberalnych teściów i tatę i nam z najbliższej rodziny nikt nic nie powie

W sumie maluszka powycierasz wacikami bez problemu. Ale takiego półrocznego bobasa który zaczyna jeść konkretniejsze rzeczy i który robi konkrentniejsze kupy wacikiem już chyba nie ogarniesz zresztą wszystko wyjdzie w praniu
A mogę wiedzieć czemu nie będziesz chrzcila? Tzn pytam czy nie jestes wierzaca czy tak poprostu?

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-27, 23:46   #1488
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
W sumie maluszka powycierasz wacikami bez problemu. Ale takiego półrocznego bobasa który zaczyna jeść konkretniejsze rzeczy i który robi konkrentniejsze kupy wacikiem już chyba nie ogarniesz zresztą wszystko wyjdzie w praniu
A mogę wiedzieć czemu nie będziesz chrzcila? Tzn pytam czy nie jestes wierzaca czy tak poprostu?

O rany, ja jeszcze nie myślę o pielęgnacji niemowlaka, na razie skupiam się na noworodku. Potem się zobaczy

Oboje z mężem jesteśmy wierzący, ale nie odpowiada nam kościół i to, co obecnie sobą reprezentuje. Na chrzcie deklaruje się obecnym oraz Bogu wychowanie w wierze katolickiej i postępowanie zgodne z naukami kościoła. Nie mogłabym obiecać czegoś, czego nie dotrzymam. Nie uczęszczamy do kościoła i uważam, że byłaby to z naszej strony hipokryzja deklarować cos, czego nie przestrzegamy, tylko w imię tradycji czy zadowolenia jakiś ciotek. Córce chcemy pokazać jak bardzo świat jest różnorodny i jak będzie starsza sama dokona wyboru Oczywiście to nie wyklucza przekazywania wartości chrześcijańskich.

Taka ciekawostka: wiecie, że w momencie, kiedy papież ogłosił, że chrzest jest jednym z sakramentów i każdy wierzący w Boga ma zostać ochrzczony to jednocześnie dotyczyło do wyłącznie dorosłych osób? Chodziło o to, żeby świadomie przyjąć sakrament Dzieci zaczęto chrzcic, aby katolików było wiecej, co przestało mieć znaczenie czysto duchowego przeżycia.

Stary 2016-11-28, 05:08   #1489
agniecha828
Rozeznanie

Powodzenia na glukozie!ja ide jutro

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 07:03   #1490
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Powodzenia na glukozie!ja ide jutro

Dzień dobry

Spałam 3 godziny. Mam nadal taka zgagę, że chyba cudem zasnelam

Stary 2016-11-28, 07:17   #1491
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
My bedziemy chrzcic

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Wszystkiego najlepszego 😙

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

Kciuki! I też mam dzisiaj 😊

2017 - synek
Stary 2016-11-28, 07:20   #1492
minula
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Liczyłam na wiecej śniegu, a tu takie nic...
Cytat:
My bedziemy chrzcic

Wszystkiego najlepszego

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 07:30   #1493
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Liczyłam na wiecej śniegu, a tu takie nic...

My musimy opony wymienić, także dobrze, że jeszcze go nie ma

Stary 2016-11-28, 07:30   #1494
Fantazja_
Zakorzenienie

Dzień dobry w tym tyg już grudzień nas przywita
MartaMagda kciuki za wizyte
Ja też Idę teraz w sr na ostatnie prenatalne to będzie wg om 28+5, ale kazali mi brać pod uwage to, że maluch wychodzi ciągle starszy...
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 07:31   #1495
anolta
Zakorzenienie

Ja stosowalam na początku waciki nasączone w wodzie, wytrzymałam tydzień, chyba zbyt leniwa jestem 😊 Potem przeszłam na chusteczki nawilżające Huggies zielone, smarowalam Linomag zielony (po kupie) i codziennie kąpiel. Dietę miałam normalną przy kp, jadłam wszystko oprócz nabiału (już Wam wspominałam,ze moja pediatra jest uczulona na nabiał i obwinia go za wszelkie choroby, wysypki, odparzenia, kwaśne kupy, katar itd.). Nam udało się uniknąć odparzen 😊

2017 - synek
Stary 2016-11-28, 07:38   #1496
__malaMi__
Zadomowienie

Witam po weekendzie, szkoda, ze tak szybko minął

Strasznie mi zleciał. W sobotę byłam na warsztatach Planeta Dziecko, była superniania, ogólnie spoko było, ale jakos bez szału.

Z ciekawych rzeczy dietatyk opowiadała o rozszerzaniu diety u dziecka i powiedziała, że jak nie mamy pewnego źródła warzyw to lepiej dawac słoiczki. wg niej warzywa kupione w marketach są przebadane pod kątek dorosłych i dorosłym nie szkodzą, a już małemu dziecu tak - chpodzi o stezenia np. metali cięzkich itp.
No logiczne mi się to niby wydaje, ale też nie wiem co w tych słoiczkach jest, trzeba by sie bardzo zainteresować temate.

Mówiła, ze nie solimy i nie słodzimy dziecku absolutnie, te papki maja pasowac dziecku a nie nam, a ono soli nie zna np przykład.

Połozna z kolei mówiła o tym, ze dziecko trzeba wybudzać, nie może spać więcej niż 4h bez karmienia. a pare tygodni wcześniej Zawitkowski na warsztatach mówił, że sen jest święty i dziecka nie należy wybudzać.

Także coraz wiecej taki rozbieżnych opinii.

Co do maści do pupy - tez słyszałam, że jak nie ma odparzen to linomag (ale nie wiem ktory) lub maść z witamina a.
Cos z cynkiem dopiero jak jest odparzenia

A kwestia imion - mam jedno i bardzo się z tego ciesze, nigdy nie czułam się gorsza przez to, nasz syn też bedzie miał jedno. Tylko jeszcze nie wiem jakie
Stary 2016-11-28, 07:39   #1497
malawrednioszka
Zakorzenienie

Dzien dobry glukoza wypita, nawet dobra była tylko w gardle teraz drapie jeszcze dwa pobrania krwi - o 9:10 i o 10:10
MartaMagda trzymam kciuki mocno ! daj znac co i jak !

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 07:48   #1498
sQuaara
Zakorzenienie

Co do warzyw to moja koleżanka studentka chemii kiedyś porównala marchewkę z Tesco i z działki w Wrocławiu..
Z Tesco miała mniej szkodliwych substancji niż z działki przyjaciółki babci Zosi...

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Ja chyba nie będę małego wzbudzać i zobaczę na wazeniach... Jak będzie przybierać ok to tak zostanie jak za mało to zacznę wzbudzać i już
Stary 2016-11-28, 07:54   #1499
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Co do warzyw to moja koleżanka studentka chemii kiedyś porównala marchewkę z Tesco i z działki w Wrocławiu..
Z Tesco miała mniej szkodliwych substancji niż z działki przyjaciółki babci Zosi...

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Ja chyba nie będę małego wzbudzać i zobaczę na wazeniach... Jak będzie przybierać ok to tak zostanie jak za mało to zacznę wzbudzać i już

no bardzo mozliwe, pytanie czy te w słoiczkach rzeczywiście maja jakieś wyśrubowane normy i sa mniej skażone czy to pic na wode.

A z wybudzaniem to wiesz, może być tak, ze my się zastanawiamy, a dzieckoo nam bedzie samo się co 2h budziło i nie bedzie litości
Stary 2016-11-28, 07:57   #1500
axn22
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim

Zaraz jadę do pracy z zaległym urodzinowym ciastem i aktualnym L4, pierwszy raz zobaczą mnie tam z brzuchem Jak szłam na L4 to bardziej wzdęcia jeszcze przypominał hehe

MartaMagda powodzeni na wizycie
Ja mam dopiero prenatalne 13 grudnia

Robię właśnie podsumowanie co już mam kupione a co jeszcze zostało i ogarnia mnie przerażenie
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości