![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V
Cytat:
![]()
![]() |
#1472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja odkryłam kosmetyki dla dzieci CUTIS HELP MIMI i mam plan zaopatrzyć się w: - krem pod pieluszkę (na bangla.pl znalazłam mnóstwo opinii, że sudocrem zostaje w tyle. Zobaczymy ![]() - balsam do ciała - płyn do kąpieli Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Dzieki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1476 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego wf mnie jak dwa to chociaż jedno krótkie.. Współczuję jak ktoś ma np Aleksandra Katarzyna.. No zajechac się pewnie w urzędach idzie :F Cytat:
można tak? Urzędowo jedno a ochrzcic dwoma? Tylko po co...? Tzn ja chcę dać dwa, bo i h mnie i u męża tak się daje i zawsze współczulam dzieciom że mają tylko jedne (jak sama byłam dzieckiem ![]() Cytat:
Jak będą problemy to bepanthen Połóż a dobrze odradzala żeby nie brać od razu niczego na pupę specjalnego ciężkiego bo to przecież śliczna skóra najpiękniejsza na świecie i od tego się mówi "jak pupcia niemowlaka" to na co jeszcze kremy mocne ![]() (inna sprawa że nie ma co smarować jak nic się nie dzieje bo jak już coś się zadzieje to nie ma czym się ratoqac- to nam też mówiła odnośnie kąpieli dziecka i żeby od emolientow nie zaczynać bo już nie ma łagodniejszego nic)
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja miałam odwrotnie, zazdrościlam tym, którzy mieli jedno imię, ciągle musiałam jakieś papiery poprawiać bo wpisywali jedno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to.dziala ![]() U mnie jak doszło do papierologii to też wolałabym jedno. Ale jako dziecko myślałam inaczej (jak tak myślę to może jedna na 10 osób nie miała drugiego więc to było dla.dziecka "inne") ![]() U nas będzie maciupek miał drugie po tacie ![]()
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Czeeesc po weekendzie
![]() Sliczne lozeczko i komoda ![]() ![]() ![]() A co imion.. To my nie mamy pierwszego jeszcze dalej wybranego ![]() ![]() Jutro ide na ta nieszczesna glukoze ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- ale u mnie sniegu napadalo !
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tradycja drugiego imienia po rodzicach zawsze mi się podobała ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
Nasza córka będzie miała dwa imiona, ale oba krótkie i krótkie nazwisko
![]() Czy tylko ja tutaj nie chrzczę dziecka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1484 |
Rozeznanie
|
My bedziemy chrzcic
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- I nastal ten dzien- 28 lat minelo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |||
Raczkowanie
|
My też chrzcimy. Ale uważam to za kwestię indywidualna.. każdy robi jak uważa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Do tego kwestia kapania dziecka.. nie wyobrażam sobie nie myć małego codziennie..dla mnie higiena to podstawa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar pupcie wycierać wacikami i przegotowana woda. Ponoć najlepsza profilaktyka odparzeń
![]() A z chrztem to wiadomo, że sprawa indywidualna, ale jakiś czas temu miałam wrażenie, że więcej nie ma zamiaru organizować chrztu. Dobrze, że mam liberalnych teściów i tatę i nam z najbliższej rodziny nikt nic nie powie ![]() Znowu spać nie mogę a jutro rano badanie 3 trymestru. Trzymajcie kciuki o 9:30 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A mogę wiedzieć czemu nie będziesz chrzcila? Tzn pytam czy nie jestes wierzaca czy tak poprostu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oboje z mężem jesteśmy wierzący, ale nie odpowiada nam kościół i to, co obecnie sobą reprezentuje. Na chrzcie deklaruje się obecnym oraz Bogu wychowanie w wierze katolickiej i postępowanie zgodne z naukami kościoła. Nie mogłabym obiecać czegoś, czego nie dotrzymam. Nie uczęszczamy do kościoła i uważam, że byłaby to z naszej strony hipokryzja deklarować cos, czego nie przestrzegamy, tylko w imię tradycji czy zadowolenia jakiś ciotek. Córce chcemy pokazać jak bardzo świat jest różnorodny i jak będzie starsza sama dokona wyboru ![]() Taka ciekawostka: wiecie, że w momencie, kiedy papież ogłosił, że chrzest jest jednym z sakramentów i każdy wierzący w Boga ma zostać ochrzczony to jednocześnie dotyczyło do wyłącznie dorosłych osób? Chodziło o to, żeby świadomie przyjąć sakrament ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1489 |
Rozeznanie
|
Powodzenia na glukozie!ja ide jutro
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Spałam 3 godziny. Mam nadal taka zgagę, że chyba cudem zasnelam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() |
#1492 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Liczyłam na wiecej śniegu, a tu takie nic... Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() MartaMagda kciuki za wizyte ![]() Ja też Idę teraz w sr na ostatnie prenatalne to będzie wg om 28+5, ale kazali mi brać pod uwage to, że maluch wychodzi ciągle starszy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Ja stosowalam na początku waciki nasączone w wodzie, wytrzymałam tydzień, chyba zbyt leniwa jestem 😊 Potem przeszłam na chusteczki nawilżające Huggies zielone, smarowalam Linomag zielony (po kupie) i codziennie kąpiel. Dietę miałam normalną przy kp, jadłam wszystko oprócz nabiału (już Wam wspominałam,ze moja pediatra jest uczulona na nabiał i obwinia go za wszelkie choroby, wysypki, odparzenia, kwaśne kupy, katar itd.). Nam udało się uniknąć odparzen 😊
#1496 |
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie, szkoda, ze tak szybko minął
![]() Strasznie mi zleciał. W sobotę byłam na warsztatach Planeta Dziecko, była superniania, ogólnie spoko było, ale jakos bez szału. Z ciekawych rzeczy dietatyk opowiadała o rozszerzaniu diety u dziecka i powiedziała, że jak nie mamy pewnego źródła warzyw to lepiej dawac słoiczki. wg niej warzywa kupione w marketach są przebadane pod kątek dorosłych i dorosłym nie szkodzą, a już małemu dziecu tak - chpodzi o stezenia np. metali cięzkich itp. No logiczne mi się to niby wydaje, ale też nie wiem co w tych słoiczkach jest, trzeba by sie bardzo zainteresować temate. Mówiła, ze nie solimy i nie słodzimy dziecku absolutnie, te papki maja pasowac dziecku a nie nam, a ono soli nie zna np przykład. Połozna z kolei mówiła o tym, ze dziecko trzeba wybudzać, nie może spać więcej niż 4h bez karmienia. a pare tygodni wcześniej Zawitkowski na warsztatach mówił, że sen jest święty i dziecka nie należy wybudzać. Także coraz wiecej taki rozbieżnych opinii. Co do maści do pupy - tez słyszałam, że jak nie ma odparzen to linomag (ale nie wiem ktory ![]() Cos z cynkiem dopiero jak jest odparzenia A kwestia imion - mam jedno i bardzo się z tego ciesze, nigdy nie czułam się gorsza przez to, nasz syn też bedzie miał jedno. Tylko jeszcze nie wiem jakie ![]()
#1497 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() MartaMagda trzymam kciuki mocno ! ![]() ![]()
#1498 |
Zakorzenienie
|
Co do warzyw to moja koleżanka studentka chemii kiedyś porównala marchewkę z Tesco i z działki w Wrocławiu..
Z Tesco miała mniej szkodliwych substancji niż z działki przyjaciółki babci Zosi... ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Ja chyba nie będę małego wzbudzać i zobaczę na wazeniach... Jak będzie przybierać ok to tak zostanie jak za mało to zacznę wzbudzać i już ![]()
#1499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no bardzo mozliwe, pytanie czy te w słoiczkach rzeczywiście maja jakieś wyśrubowane normy i sa mniej skażone czy to pic na wode. A z wybudzaniem to wiesz, może być tak, ze my się zastanawiamy, a dzieckoo nam bedzie samo się co 2h budziło i nie bedzie litości ![]()
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Zaraz jadę do pracy z zaległym urodzinowym ciastem i aktualnym L4, pierwszy raz zobaczą mnie tam z brzuchem ![]() MartaMagda powodzeni na wizycie ![]() Ja mam dopiero prenatalne 13 grudnia ![]() Robię właśnie podsumowanie co już mam kupione a co jeszcze zostało i ogarnia mnie przerażenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.