|
|
#4232 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Nadrabiam na raty co sie przez weeknd dzialo.
Torba skiphop jest super rowniez polecam. Warto wyda 200pln. Fartuszek z ikea jest duzy u nas bedzie musial poczekać jeszcze. Anuszka zapraszamy na fb do czerwcowek. U nas weekend u moich rodzicow, którzy mieszkają od nas 5 min spacerkiem. Taty imieniny byly a zeby Oliwki po nocy nie ciagac to juz tam nocowalismy. Maz w sumie w nocy do nas dolaczyl bo byl na urodzinach u kolegi. Wnusia zrobila pobudek po 7 dziadkom na rozmowy ja zebralo Przyjechala moja siostra z Wawy, z mama we trzy siedzialysmy do 3 nad ranem, fajnie tak poplotkowac Co do prezentu dla czerwcatek chyba kupie z lamqze ta "stonoge" albo kule vtech przez was polecana. |
|
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczęta
Codziennie próbuje was nadrobić i coś napisać ale zasypiam w trakcie. Widzę że się nam zguby odnalazły😉 jeszcze nie wszystkie, ale od czegoś trzeba zacząć. U nas ok. Cały czas mam szkolenia, więc jeszcze tak dokładnie nie wiem jak będzie wyglądała moja praca, ale podobno jak się dobrze zorganizuje to czas na wizaż znajdę. Tylko nie wiem o czym będę pisać skoro to niania jest z Wojtkiem nie ja ogólnie odnośnie rozłąki to nawet ok, ale w czwartek w nocy Wojtek spadł nam z łóżka i pół nocy nie spałam a jak niania przyszła to zaczęła chwalić młodego, że się pięknie obraca i że pupę zaczyna podnosić i wtedy wszystko mi się nagromadziło i się popłakałam. Cały piątek siedziałam jak na szpilkach czy mu coś się nie dzieje Najgorsze jest to że jak przychodzę to młody jest już zmęczony po całym dniu i nie będzie nic robił nowego, do tego jest maruda więc po 1,5h zaczynam go szykować do snu. Muszę z nianią porozmawiać żeby godziny drzemki mu zmienić. Może wtedy będzie coś lepiej 🙄 To się pożaliłam, a teraz zmykam spać bo za 5 h wstaje do pracy a jeszcze młodego będę musiała w międzyczasie ogarnąć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
Chudziaszek rozumiem że jest dla Ciebie przykre że nie ma Cię przy Wojtusiu cały czas
przytulam z czasem jakoś pogodzić z się z tym. Przecież wymarzylas sobie tą pracę. Czy byłbyś szczęśliwsza zostajeAc jednak w domu? Spelniasz się zawodowo i jesteś mamą na medal, znalazła najlepsza nianie jaka mogłaś. Będziecie nadrabiać zaległości w weekendy ![]() Dziękuję dziewczyny za rady ![]() Ta noc szykuje mi się z Gabrysiem na rękach :/ męczy go katar i kaszel przez co sie wybudza. Co go ululam to zaraz się budzi. Jedziemy już tak trzecia godzinę :/
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka witaj
fajnie, że piszesz i dzieciaki zdrowe skrobnij czasem kilka linijek Kasiu fajne są takie weekendy super, że odpoczelaś a Oliwka przypomniała dziadkom jak to jest mieć w domu maluszka![]() Chudziaszku niedlugo przyzwyczaicie się do nowych warunków i Ty i Wojtek dobrze, ze nic się orzy upadku nie stało Justynko przytulam oby Gabi zasną i dał Ci odpocząć
Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-11-28 o 01:57 |
|
|
|
#4236 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Anuszko
![]() Kasiu super że odpoczelas w gronie rodziny ![]() Chudziaszku dzielna jesteś, może niani udałoby sie tak go kłaść żeby wstawał jak wracasz? Justynko współczuję nocki. ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Znów tu jakoś cicho, ach te weekendy z mężami
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo kladziesz coś pod nogi lóżeczka aby głowa była wyzej?
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Dzień dobry. Mąż rano pojechał później do pracy, bo napalil nam w piecu (tzn normalnie pojechał, jezdzil ostatnio duuuuzo wczesniej). Bylismy wczoraj u znajomych w ich knajpie. Gabrysi się podobało. A o nocy nic nie napisze
|
|
#4238 |
|
Rozeznanie
|
Franek ma drzemkę nr 1
matka hyc do łóżka i czyta *.*
|
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w nocy wstawałam nie wiem ile razy, głównie po to żeby dać smoczka, bo Marysia jakaś niespokojna. Obstawiam, że odreagowywała wczorajszą imprezę rodzinną... Wasze dzieci też tak reagują na większą liczbę osób? Mojej niezbyt przypadła do gustu duża ilość nowych twarzy + głośne rozmowy, a przy "sto lat" był mega płacz...
|
|
|
|
#4240 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Anuszka
![]() Świetnie, że Olka problemy z serduszkiem już minęły i że Zuzia taka zahartowana Jeju, Olek już 7 m-cy skończy? Szok!Odzywaj się częściej! ![]() australia u nas po imprezie urodzinowej córki też Ignaś miał ciężką noc. Za dużo wrażeń. chudziaszku przytulam Wierzę, że Ci ciężko. Może faktycznie udałoby się jakoś tak zorganizować te drzemki żeby Wojtuś się budził jak Ty przychodzisz. justyna jak nocka? Przeżyłaś? Dał coś Gabryś pospać? fiazo, a jak u Was? U mnie nawet ok. Chyba 4 pobudki były poza tą o 23:00 gdy jeszcze nie spałam. Teraz już trwa drzemka nr 1, bo Panicz obudził się dzisiaj zmierzły. zabcia lepiej się nie chwal
|
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dżanet jaka pani detektyw !Każdego znajdzie, strach się bać!
![]() Cytat:
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-11-28 o 09:49 |
|
|
|
|
#4243 |
|
Rozeznanie
|
Rzuciły mi się w oczy fajne body z napisem "moja pierwsza gwiazdka" aleeeeee ponad 35zl kosztują z wysyłką
no trochę sporo.
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
My na weekend byliśmy w Jeleniej, wczoraj wracaliśmy Nadia taki cyrk urządziła w aucie,że musieliśmy stawać 3x bo sie aż purpurowa robiła. Normalnie nic jej nie zajmowało, taki wrzask, nie wiem czemu ona tak nie lubi jeździć ;(
![]() Oprócz tego, nadal strasznie charczy, dzisiaj w nocy ją to wybudzało od 3, w koncu o 5 zasnęła tak ja polozylam , że prawie na stojąco spała Zamówiłam nawilżacz powietrza i jutro ide do lekarza bo już mam dośc tej meczarni ![]() Nadal mi tu źle, jak mam wracać z Jeleniej to jakbym za kare tu jechała ![]() ps. ile sie gotuje gołąbki ?
|
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Dżem dobry
Fiazo kciuki za wizytę, oby bylo czysto Asiu ja gołąbki "prażę" w piekarniku ze 3 godziny w sumie. Najpierw na 200stopni, ostatnia godzina na 150. Zależy jak dużo ich jest w brytfannie
|
#4246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sorki ![]() Nie wiem czy to śląskie czy tu nasze jakieś lokalne, u nas w domu często używane np. zmierzły chłop Generalnie u mnie nie używa się tej popularnej śląskiej godki, u nas jakaś inna jeszcze gwara bez tylu germanizmów. Ostatnio jak oglądałam filmik kucharza Rączki jak zrobić śląski kołocz to dużo słów musiałam sobie tłumaczyć |
|
|
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. nie znałam tego słowa ![]() Ja na szczęście dziś na obiad nie muszę się wysilać - dostałam wczoraj jakieś mięcha, więc tylko ugotuję kaszę i wyciągnę z lodówki surówkę z Biedronki
|
|
|
|
|
#4248 |
|
Konto usunięte
|
Warto odwiedzać rodzinkę
Mi też często pomagają surówki z biedry. Zawsze to trochę mniej roboty.Ja mam jescze schabowszczaki z wczoraj
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie głowię się nad obiadem
kompletnie nie mam pomysłu...Słowa "zmierzły" u mnie tez się używa a ja z poludniowego wschodu jestem Foto jednej z robionych wczoraj opasek drugiej nie mogę coś dodać... Telefon odmawia posluszenstwa IMG_20161127_121213.jpg
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Czysto! Tak jak przypuszczałam, pewnie mu spływa katar.
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Super! Oby tylko katar szybko odpuscił
zalecil lekarz coś nowego?Cytat:
która dzisisj jęczy nieprzerwanie od 7: 16...
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- To dobrze, moja to samo
|
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, to co ogólnie wszystkie wiemy dalej kontynuować. Jak sie pogorszy to przyjść. U starszaka to już szpital był. Także ogólnie jestem dobrej myśli Przyszło mi dziś dużo paczek z ali ale jestem podjarana |
|
|
|
|
#4255 |
|
Rozeznanie
|
Honcia Australia u nas to samo... Matka nie ma siły nosić a nic innego nie działa. Teraz na minut kilka sprawdza się sól do kąpieli w dużym słoiku.... Widocznie jego grzechotki za małe i za lekkie...
Co do paczek to mamy jakieś do odbioru na poczcie ale nie wiem co to bo: idzie sporo z allie, idzie jedna dla Franka ze smoczkami, przewijakami i płynami do butelek a do tego dwie z poscielami, bo babcia na Allegro wyhaczyła po 15-18 zł więc cała rodzina hurtowo zamawiala ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Nie wiem czy nie walczę z mrowkami bombą ale dałam małemu czopka z paracetamolem. Nigdy w życiu nie był taki maruda. Jak masowalam dziąsła zelem to trochę lepiej ale przestałam i wrzask. Widać że cierpi. Teraz usnął. |
|
|
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziś pospalam szalone dwie godziny
) bo Gabi non stop się budził, dopóki nie jęczał w łóżeczku to się nie ruszalam to czasami sam zasnol, czasami trzeba było lulac. Tak czy siak co oczy zamknęłam to zaraz mnie budził. Jedynie nad ranem jakoś się uspokoiło i pisaliśmy te dwie godzinki.U lekarza niby coś mu w oskrzelach charcze ale to za wczesno może samo minie. Lekarka stwierdziła że póki jest radosny to wszystko ok. Rady: psikac sól fizjologiczna do nosa i jak ciężko oddycha to zaparkować łazienkę i tam powiedzieć. Jak powiedziałam że mam nebulizator to stwierdziła że nie potrzeba :/ a mi na gardło paracetamol :/ chyba następnym razem pójdę do innego lekarza bo te same rady słyszę nic nowego.
|
#4257 |
|
Konto usunięte
|
Mój śpi przed domem pod czujnym okiem kamerki
Oby mi go tam śnieg nie zasypał
|
|
|
|
#4258 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Asiu Ty chyba robisz hybrydy z tego co widziałam, powiedz mi jakie lakiery warto kupować? Czy któreś z tych tańszych się nadają do czegoś czy lepiej inwestować np w semilac? Wymyśliłam sobie że na gwiazdkę zaszaleje i poprosze zestaw do hybryd
|
||
|
|
|
#4259 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Australia nie gadaj że. Marysia nie bywa zmierzla 😂 |
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że nie poszło dalej. My dziś odpuszczamy spacer, wlasnie Gabi zaczyna drugą drzemke. Wieje mocno i sypie. Uspalabym ja chęrnie na podwórku, ale niania do prądu jest, a nie uśmiecha mi sie siedziec z otwartymi drzwiami brrr. Chyba, ze oparule ja koldra i otworze balkon?! Chyba, ze samo wietrzenie wystarczylo? U mnie obiad wyglądał tak,ze do mielonych wrzucilam co mialam- resztke kus'kusu i reszte pieczarek. I tak same bez mojej mamy siedzimy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

Przyjechala moja siostra z Wawy, z mama we trzy siedzialysmy do 3 nad ranem, fajnie tak poplotkowac
ogólnie odnośnie rozłąki to nawet ok, ale w czwartek w nocy Wojtek spadł nam z łóżka i pół nocy nie spałam a jak niania przyszła to zaczęła chwalić młodego, że się pięknie obraca i że pupę zaczyna podnosić i wtedy wszystko mi się nagromadziło i się popłakałam. Cały piątek siedziałam jak na szpilkach czy mu coś się nie dzieje

przytulam
fajnie, że piszesz i dzieciaki zdrowe
skrobnij czasem kilka linijek

Jeju, Olek już 7 m-cy skończy? Szok!
Wierzę, że Ci ciężko. Może faktycznie udałoby się jakoś tak zorganizować te drzemki żeby Wojtuś się budził jak Ty przychodzisz. 

no trochę sporo.

kompletnie nie mam pomysłu...
która dzisisj jęczy nieprzerwanie od 7: 16...