|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Witam. Jestem nowa. Lecz wypadanie włosów nie jest dla mnie nowością
Włosy wypadają od... odkąd tylko pamiętam a mam już 20 lat Nie chcę się uskarżać albo wylewać żale bo to mi nie pomoże a tylko pogłębi mój jedyny kompleks.A wlosów mam pięć na krzyż i nie żartuje tak jest naprawdę dlatego rzadko wychodzę w rozpuszczonych włosy mam za ramiona troszkę i jak rozpuszczę widać przez nie co znajduje sie za mną, tragiczny widok. Włosy przy skórze są mocne i grube i jest ich tam bardzo dużo. Ogólnie włosy mam zdrowe, błyszczące nie posiadam żadnych rozdwojonych końcówek tylko te cebulki takie słabe są i nie trzymają mi się głowy Stosowałam już :
Idę w marcu na badania hormonalne i mam prośbę do dziewczyn które takie badania maja za sobą albo coś na ten temat wiedzą. Sama mam na razie zamiar zrobić następujące hormony: prolaktyne, androgen, testosteron, estrogen, progesteron. Nie wiem czy dobrze wybrałam ponieważ sie na tym nie znam a będę robić na własną rękę ponieważ endo tylko zaleciła testosteron a uprzedzam nie posiadam żadnego nadmiernego owłosienie na klatce piersiowej brzuchu itp. Wiec jakie byście jeszcze doradziła a jakie odradziły robić. Jestem w kropce i potrzebuję pomocy. Jeszcze jakbyście wiedziały koszt... Edytowane przez AnetaK20 Czas edycji: 2008-02-28 o 18:25 |
|
|
|
#692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wiem ze trzeba je zrobic w odpowiednim dniu cyklu. Mam zaprzyjaźniona pielęgniarke i coś nieco mi powiedziała kiedy mam zrobić. Dzieki za odpowiedź
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nic nie poradzi
???
|
|
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy po przyjmowaniu Belissy mogły mi zacząc wypadać włosy? Wiem, ze Belissa powinna działac wprost odwrotnie, ale podejrzewam, że to własnie od niej wpyadają mi włosy. Kiedyś (tzn. przed braniem B.) tez wypadały, ale w przyzwoitych ilościach. Teraz lecą garsciami! I to własnie mniej wiecej od czasu, kiedy zaczełam przyjmowac Belissę.
Właśnie konczy mi sie opakowanie. Kupic drugie? Czy to moze wszystko skutek przesilenia? Pomocy ![]() |
|
|
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz każdy preparat działa inaczej na każdego ale zobacz czy na opakowaniu nie pisze np, że na początku wypadanie może się nasilić, ja miałam tak np po seboradinie tyle, że to jest wcierka do włosów, a to chyba jakieś tabletki ale skoro wypadanie nasiliło się tak bardzo to może lepiej zainwestuj w coś innego?![]() tak poza tym to czy któraś z Was zażywała merz spezial? ja się na nią pokusiłam ale nie wiem czy będą efekty, chociaż porcja witaminek zawsze się przyda
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za zainteresowanie sie problemem.
![]() Moze masz racje ze wypłukuje wit B. Zostały mi 2 tabletki, więc jak skoncze odstawiam. 10 marca mam dermatologa moze on mi powie co się dzieje... |
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Kwestia działania tabletek, jest sprawą bardzo indywidualną (z racji na różnego zapotrzebowanie organizmu na witaminy). Musisz sama potestować, które u Ciebie zdadzą egzamin. Było wiele dziewczyn zadowolonych z Merz, a były i takie, którym nic nie dał, więc jednoznacznej odpowiedzi czy u Ciebie się sprawdzą, nikt Ci nie da.
|
#700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyczyna musi być zupełnie inna. |
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Jestem nowa. Lecz wypadanie włosów nie jest dla mnie nowością
Włosy wypadają od... odkąd tylko pamiętam a mam już 20 lat Nie chcę się uskarżać albo wylewać żale bo to mi nie pomoże a tylko pogłębi mój jedyny kompleks.A wlosów mam pięć na krzyż i nie żartuje tak jest naprawdę dlatego rzadko wychodzę w rozpuszczonych włosy mam za ramiona troszkę i jak rozpuszczę widać przez nie co znajduje sie za mną, tragiczny widok. Włosy przy skórze są mocne i grube i jest ich tam bardzo dużo. Ogólnie włosy mam zdrowe, błyszczące nie posiadam żadnych rozdwojonych końcówek tylko te cebulki takie słabe są i nie trzymają mi się głowy Stosowałam już :
Idę w marcu na badania hormonalne i mam prośbę do dziewczyn które takie badania maja za sobą albo coś na ten temat wiedzą. Sama mam na razie zamiar zrobić następujące hormony: prolaktyne, androgen, testosteron, estrogen, progesteron. Nie wiem czy dobrze wybrałam ponieważ sie na tym nie znam a będę robić na własną rękę ponieważ endo tylko zaleciła testosteron a uprzedzam nie posiadam żadnego nadmiernego owłosienie na klatce piersiowej brzuchu itp. Wiec jakie byście jeszcze doradziła a jakie odradziły robić. Jestem w kropce i potrzebuję pomocy. Jeszcze jakbyście wiedziały koszt... za wszelkie propozycje z góry dziekuje. Jestem bezdradna i myśle ze wkońcu nabawię sie depresji przez te włosy
|
|
|
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak wiem o tym dobrze, że mają różne działanie u każdej osoby, ale jestem znowu w dołku bo moje włoski znowu "lecą" ![]() ehh mam już dość;( ale dziękuję za odp
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to chwilowy kryzys (zmieniłaś jakiś kosmetyk?) Znam uczucie tego doła, ale trzymaj się i nie daj się
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie, właśnie nie zmieniałam kosmetyków, ale kiedy sobie tak siedziałam to przypomniałam sobie, że w listopadzie byłam troszkę na "diecie", tzn nie z własnej woli, byłam chora - miałam jakieś zaburzenia żołądkowe i przez tydzień jadłam baaardzo niewiele więc to mogą być efekty, które widać tak jak po dietach po jakimś czasie, wzmacniam je teraz odżywkami więc mam nadzieję, że to szybko minie ehh pocieszające jest to, że można sie wygadać tutaj, thx
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez nerwów, nadrobisz jedzenie (a co za tym idzie brakujące witaminki) i będzie dobrze
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj to mnie motywuje tak szczerze, żeby nie prowadzić diet bo kiedyś miałam o nie duuuuże problemy boję się tylko, że zanim nastąpi poprawa to będę świeciła łysinką stosuję odżywki zewnętrznie i wewnętrznie więc mam nadzieję , że szybko minie
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli odżywiasz, to będzie dobrze
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długi czas się nie udzielałam w tym wątku, ale cały czas walczę, i niestety z marnym skutkiem. Zastanawia mnie teraz jedna sprawa. Włosy zaczęły mi wypadać mniej więcej w maju/czerwcu. Nie wiem, czym to było spowodowane. W ciągu lipca - sierpnia schudłam około 8 kg, ale nie stosując diet. Zaczęłam się zdrowiej i regularniej odżywiać. Czy ten spadek wagi mógł spotęgować wypadanie? (Wiem, że odchudzanie powoduje czasem niedobory różnych wartości odżywczych, ale w moim przypadku zmiana diety polegała na rezygnacji ze słodyczy, jasnego pieczywa, i jedzenia wieczorem.) |
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staraj się więcej i bardziej różnorodnie odżywiać |
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram się odżywiać zdrowo i różnorodnie, ale więcej nie chcę, bo mam jeszcze kilka kg to zrzucenia
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki, stosowałyście Supradyn wzw wypadajacymi wlosami? http://www.supradyn.pl/index.php?dzial=sklad
lekarka przepisała go (tę mocniejszą wersję) koleżance na wypadające włosy, bo ponoć zawiera najwieksza dawke witamin spośród wszystkich specyfików na rynku.. ![]() swoją drogą nieźle musi trzepać taka dawka ![]() jestem ciekawa, czy ktos stosował? |
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Może jakieś ekspertki wypowiedzą się na jego temat ![]() W takim razie trzymam kciuki
|
|
#715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktycznie prawdziwa bomba witaminowa
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chyba łysieję:/ Bylam u dermatologa. Przepisal mi Loxon 5% i Alpicort E do stosowania codziennie na zmianę. Nie powiedział mi wprost,ze łysieje, ale te leki sa na łysienie Mam nadzieje, ze cos pomoga, bo mam juz dosc przesiwtów. Czy ktoraś z was stosowala te leki?
|
|
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
postanowilam podzielic się moją historią...w grudniu przeszłam poważny wylew... bez wcześniejszych objawów...oraz bez pozniejszego paraliżu...w szpitalu po 3 tygodniach dowiedziałam sie że powodem mojego wylewu był naczyniak tetniczo-żylny... lewego płata czołowego...dostałam skierowanie do kliniki w Lublinie...na zabieg embolizacji naczyniaka który sie udał w 98%... niedawno bo ok. 2tyg. temu jednego dnia...wyszło mi garsciami duzoooo włosów praktycznie cała czesc potyliczna... głownie po stronie lewej... wybrałam sie do dermatologa...który stwierdzil ze to łysienie plackowate..... tyle ze czytałam o tym duzo iii najczesciej ludzie mają kilka placków ...a moj jest jeden i to gigantycznych rozmiarów... w obrebie łysinki ... są malutke kupeczki włosów (pojedyńcze loczki).... wiec nie wydaje mi sie ze to łysienie plackowate...ani ..spowodowane stresem... co dla mnie bylo najwiekszą bzdurą...gdyż naprawde przeszłam to wszytsko bez wiekszego stresu... moje pytanie to... skad i czemu wypadają mi takie ilosci włosów???? ( wypadaja nadal tyle ze w mniejszych ilosciach) bardzo prosze o pomoc zaczynam powoli sobie przestawac dawac rade z tym......pozdrawiam
|
#718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja stosuje od kilku dni W sumie to nie mam problemow z wypadaniem włosów. Nie wychodza garsciami. Sa po prostu rzadkie. Mam wrazenie, ze w ogole nie odrastaja. najwieksze przeswity mam na granicy płatu ciemieniowego i czołowego. Ja po prostu boję się, ze bede łysa. nIgdy nie mialam pieknych i gestych włosów, ale teraz jest krytycznie:/ Czy cynk rzeczywiscie pomaga? Btw. strawberry wspolczuje problemow zdrowotnych
no i klopotów z włosami :/
|
|
|
|
#720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widocznie tak miało byc ze z jednej powaznej chorby wpadam w nastepna... pamietam ze jeszcze na poczatku grudnia było wszytsko dobrze... potem wylew...naczyniak...meka. .szpitale... nooo i 2 tyg. temu dobiło mnie... z gestych loków...zostało juz niewiele... a tył głowy wyłysiał mimo wszytsko nie poddaje sie słyszalam ze pomaga fotochemioterapia...... na łysienie... musze zapytac mojej dermatolog...
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

Włosy wypadają od... odkąd tylko pamiętam a mam już 20 lat 

ale skoro wypadanie nasiliło się tak bardzo to może lepiej zainwestuj w coś innego?