Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-28, 19:23   #4291
zabciajs
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68041026]Anuszka ja tylko słyszałam o dzieciach przesypiajacych noce 😂 może trzecie mi to zademonstruje 😂
Ale wierze, ze teraz ciężko się przestawić na pobudki, skoro tak długo juz się w nocy spalo.
Oby Olek szybko wrócił do swych pięknych nocek ✊

Moja starsza zaczęła ładnie przesypiac noce to mi się drugiej zachcialo. Teraz mam balangowiczke nocna. Kiedyś się dziwilam jak dziecko może nie spać w nocy 😂 juz wiem 😂 Dziękuje Ci Zycie ze mi pokazałes[/QUOTE]
Hahaha widzisz, udalo Ci się tego doświadczyć. Jakie to szczeście

Doidy na emag.pl darmowa dostawa i najtaniej. Przy zapisie dzies i jutro do newsttelera dostaje sie 10zl rabaru. Zamówie jak mi przyjdzie ten bonus uciekajacą biedronkę. Choć kusi mnie szczeniaczek uczniaczek. Bo z rabatem wyszedłby tam dość tanio.
Stary 2016-11-28, 19:44   #4292
fiazo
Zakorzenienie

Padam, Tomek kaszle, słucham go jak wariatka, w nosie nie słychać by coś siedziało, jak oddycha to też nie ma świszczącego oddechu no czysto. Jutro będzie spokojniejszy dzień to go bardziej poobserwuje. Mięśnie to będę miała jak pudzian.

Anuszka i Sliweczka dzięki za uspokojenie. To mi daje inny obraz na choroby.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 19:58   #4293
haneczkab92
Ania

Dziękujemy za gratulacje odnośnie ząbka

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
He he faktycznie nie zauważyłam z tym parkowaniem łazienki. Nie wiem o co chodzi lekarce, ale uparcie mi to proponuję za każdym razem.

Haneczko gratuluję zabka ) pochwal się zdjęciem )

Lena wejdź do grupy hybryd z alii i tam na początek poczytaj i kup coś taniego. Jak Ci spodoba się inwestuje w coś lepszego
Żeby jeszcze Hania dała sobie go sfotografować.. ni hu hu
Więc zdjęcia ni ma
Jak Gabryś?? I Ty??

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Mi Semilac trzyma sie zarąbiście 3 tyg zero odprysków, baze i podkład kupie z Semilaca a lakiery jakies z alie bede próbować jak bedzie kicha zainwestuje w kilka Semilaca
Mam dość, bo na obietnicach sie skończyło. Tż miał zarabiać 2x wiecej i mieć umowe, ani kasy ani umowy miał pracować do 16, jest prawie 18 a on dopiero wyjeżdza wiec bedzie koło 19

chyba w grudniu daje wypowiedzenie bo czarno to widze
Kiepsko...doskonale rozumiem co czujesz.. mój mąż też tak miał kiedyś;/
A co właśnie tż Twój na to??

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Nie można Ci odmówić kreatywności, to na pewno

Aaa jeszcze mi się przypomniało, tak odnośnie kreatywności, bo Lena pisała o soli do kąpieli w słoiku jako zabawce Mnie ostatnio mąż zaskoczył - wracam od gina, a na ławie leży mały plastikowy pojemnik z płatkami kukurydzianymi w środku. Pytam się co to jest, a on mi na to, że żadna zabawka Małej nie odpowiadała, więc wymyślił to jako grzechotkę żeby nie jęczała No w szoku byłam, bo takiej kreatywności bym się po nim nie spodziewała!
Brawo
Mój ostatnio wziął butelkę, zgniótł i dał tam wykałaczki- też bym się u niego tej kreatywności nie spodziewała. Aż spytałam, czy to do wyrzucenia- a on, że nie, to zabawka Hani

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68041026]Anuszka ja tylko słyszałam o dzieciach przesypiajacych noce 😂 może trzecie mi to zademonstruje 😂
Ale wierze, ze teraz ciężko się przestawić na pobudki, skoro tak długo juz się w nocy spalo.
Oby Olek szybko wrócił do swych pięknych nocek ✊

Moja starsza zaczęła ładnie przesypiac noce to mi się drugiej zachcialo. Teraz mam balangowiczke nocna. Kiedyś się dziwilam jak dziecko może nie spać w nocy 😂 juz wiem 😂 Dziękuje Ci Zycie ze mi pokazałes[/QUOTE]

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 21:06   #4294
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za gratulacje odnośnie ząbka

Żeby jeszcze Hania dała sobie go sfotografować.. ni hu hu
Więc zdjęcia ni ma
Jak Gabryś?? I Ty??

Kiepsko...doskonale rozumiem co czujesz.. mój mąż też tak miał kiedyś;/
A co właśnie tż Twój na to??

Brawo
Mój ostatnio wziął butelkę, zgniótł i dał tam wykałaczki- też bym się u niego tej kreatywności nie spodziewała. Aż spytałam, czy to do wyrzucenia- a on, że nie, to zabawka Hani

Anuszka oby Olkowi się poprawiło i znów przesypia całe noce.

Dzanet dużo siły do coreczek i w końcu przesłanek nocy.

Fiazo oby Tomusiowi nic nie rozwinęło się z tego kaszlu.

Asiek wspolczuje

Haneczka może jeszcze pokaże zabka.
U nas narazie bez zmian, ani lepiej ani gorzej. Gabryś strasznie kaszle, tak mokro, czyli gdzieś mu coś zalega. Po inhalowalam go zobaczymy jak nocka przejdzie, narazie śpi w łóżeczku. U mnie gardło boli i jestem bez siły.
Byliśmy dziś oglądać mieszkanie. Bardzo mi się spodobało, niewielkie, dwa pokoje, stare sprzęty i schody okrągłe, ale bez grzyba i ogrzewanie w czynszu. Pewnie nie nas znowu nie wybiorą :/

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 21:16   #4295
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Anuszka fajnie, że wróciłaś. Jak synek przesypiał już noce to pewnie do tego wróci tylko coś go męczy, możliwe, że te zęby.

Haneczka brawo za ząbka.

Zabcia super, że Gabi pije z kubeczka, sama trzymała czy jeszcze pomagałaś? A co dałaś do środka? Bo niby czytalam, że trzeba zaczynać od gęstych cieczy, ale nie wiem czy doidy to też dotyczy. Moja Kinia cwaniara potrafi już sobie trzymać butlę i wkładać i wyciągać z niej smoka to myślę, że też szybko kubeczek zajarzy. Oczywiście zauważyłam to przypadkowo jak karmiłam obie na raz.

Któraś z Was pisała ,że dała dziecku do spróbowania jabłko, też dziś tak zrobiłam, bo widziałam, że Kinia mnie mocno obserwuje. Kinia bawiła się nim a po chwili zaczęła ciamkać, trochę się skrzywiła, ale walczyła dalej. Niestety musiałam przerwać jej zabawę, bo Dorcia zaczęła marudzić. Kolejną próbę zrobimy jak będzie tata.

W temacie blw moja wyluzowana mama ma obiekcję, a tesciowa, która jest bardziej bojaźliwa przyjęła to gładko. Trochę mnie to zdziwiło, ale myślę ok. Jednak nie przyjęła gładko, bo dziś męczyła o to męża przez telefon.

Jeszcze w temacie dawkowania bliskości, bo dziecko się przyzwyczai przypomniało mi się jak moja przyjaciółka opowiadała, że dawkowała dziecku małemu bliskość, bo się nasłuchała o tym przyzwyczajeniu. Teraz tego żałuje, bo ma wrażenie, że dziecko jest nadal bardzo absorbujące, bo nie dostalo tego czego potrzebowało w dzieciństwie.

Uciekam spać, dobrej nocy.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Jeszce w sprawie grzechotek i rzeczy DIY: czytalam o tym, aby właśnie do małych plastikowych butelek powrzucać różna rzeczy, np. piasek, kawę, kaszę, dać wodę, zabarwić tą wodę, mam już nazbierane butelki, muszę się kiedyś za to wziąć. Tez mam plan zrobić karton z przegródkami i powkładać tam rolki po ręcznikach papierowych, też mam już nazbierane. Widziałam też w necie fajne tablice sensoryczne, pudełka z przewleczonymi tasiemkami, jak będzie już mąż na miejscu to chcę się w to pobawić.

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-11-28 o 21:12
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 21:18   #4296
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się wieczorem. Zaznaczyłam sobie posty do cytowania i dupa - wszystko znikło
Z tego co pamiętam

Fiazo oby to tylko kaszel był i szybko przeszedł.

Haneczka brawo dla Hani za zęba

Honcia jaka urocza ta twoja Marcelina
Anuszka super że z młodym już wszystko ok. Moje dziecko też śpi coraz gorzej zamiast coraz lepiej. Widocznie czerwcątka ( nawet te urodzone wcześniej ) tak mają.

Asiek może tż tak na początku ma w pracy a przy następnej umowie mu dadzą to co obiecali?

U mnie dziś zimą na drodze. Wracałam z pracy ponad godzinę no przecież myślałam, że cycki eksplodują i w ogóle już strasznie chciałam być już w domu z tym moim chłopakiem nawet nie wiem co dziś robił z nianią bo nie miałam jak zadzwonić a tż zawsze zapomina wypytać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Justyna dużo zdrowia dla Was 😘

Stary 2016-11-28, 21:20   #4297
zabciajs
Zakorzenienie

Maria, dałam wodę. My jeszcze nie rozszerzamy diety, więc to bylo tylko takie na próbe. Chwilami piła jak kotek Będziemy się uczyć, ale to sadzanie mnie męczy.

Mimo, ze uwielbiam kp to po tych paru łylach poczułam taką ulge, że to dziecie beze mnie nie zginie.
Kocham byc jej potrzebna, ale jednak po to jesteśmy aby uczyć samodzielności. Czyli szurnięta nie jestem?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Co z tym kartonem z rolkami sie robi?
Stary 2016-11-28, 21:27   #4298
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68041026]

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Hahaha widzisz, udalo Ci się tego doświadczyć. Jakie to szczeście

Doidy na emag.pl darmowa dostawa i najtaniej. Przy zapisie dzies i jutro do newsttelera dostaje sie 10zl rabaru. Zamówie jak mi przyjdzie ten bonus uciekajacą biedronkę. Choć kusi mnie szczeniaczek uczniaczek. Bo z rabatem wyszedłby tam dość tanio.
Kurde, ile kolorów do wyboru

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
W temacie blw moja wyluzowana mama ma obiekcję, a tesciowa, która jest bardziej bojaźliwa przyjęła to gładko. Trochę mnie to zdziwiło, ale myślę ok. Jednak nie przyjęła gładko, bo dziś męczyła o to męża przez telefon.

Jeszce w sprawie grzechotek i rzeczy DIY: czytalam o tym, aby właśnie do małych plastikowych butelek powrzucać różna rzeczy, np. piasek, kawę, kaszę, dać wodę, zabarwić tą wodę, mam już nazbierane butelki, muszę się kiedyś za to wziąć. Tez mam plan zrobić karton z przegródkami i powkładać tam rolki po ręcznikach papierowych, też mam już nazbierane. Widziałam też w necie fajne tablice sensoryczne, pudełka z przewleczonymi tasiemkami, jak będzie już mąż na miejscu to chcę się w to pobawić.
Moja mama też dość sceptycznie, padały argumenty w stylu "a bo kiedyś to się jabłuszko przecierało" Teściowa jeszcze nie zagadywała na ten temat. Ale nie ma co się przejmować, to nasze dzieci i nasza decyzja

Super są takie tablice, też bym chciała coś porobić Zobaczymy czy mi zapału nie zabraknie
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 21:33   #4299
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Nie można Ci odmówić kreatywności, to na pewno

Aaa jeszcze mi się przypomniało, tak odnośnie kreatywności, bo Lena pisała o soli do kąpieli w słoiku jako zabawce Mnie ostatnio mąż zaskoczył - wracam od gina, a na ławie leży mały plastikowy pojemnik z płatkami kukurydzianymi w środku. Pytam się co to jest, a on mi na to, że żadna zabawka Małej nie odpowiadała, więc wymyślił to jako grzechotkę żeby nie jęczała No w szoku byłam, bo takiej kreatywności bym się po nim nie spodziewała!
No proszę jak to chłopy umieją coś wymyślić w podbramkowych sytuacjach! Jakbyś była w domu to pewnie by Ci wręczył jęczybułę i tyle
Mój ostatnio wsadził w paszczę skórkę z chleba także ekspozycję na gluten mam z głowy

Cytat:
Napisane przez kacian Pokaż wiadomość

Rzućcie jeszcze jakiś urok na noc

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Hej

Ja też nie znałam słowa "zmierzły"

Brawo, gratulacje

Honcia śliczna Marcelinka i opaska też cudna

fiazo dobrze, że u Tomka osłuchowo ok Olek też tak miał. Kaszel go tak męczył! Myślałam, że płucka biedaczek wypluje I wszystko skończyło się dobrze

Teraz ma katar, ale ja już sama nie wiem czy to z przeziębienia czy od ząbków Bo raz ten katar jest większy a raz mniejszy, a jak na złość największy jest w nocy. Ogólnie to nasze noce są teraz koszmarem! Olek odkąd skończył 2 miesiące przesypiał całe nocki (kiedyś nie wierzyłam, że są takie dzieci!) a od jakichś 3 tyg. budzi się po 8-10 razy w nocy, a najchętniej to wisiałby non stop na piersi
Zwalam wszystko na ząbki, bo już mu coś tam na dole prześwituje. Z Zuzią ząbkowanie przeszło gładziutko. Przy ani jednym ząbku nie marudziła.
U nas też teraz o wiele gorsze nocki niż kiedyś. Mam nadzieję że to przejściowe

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Anuszka oby Olkowi się poprawiło i znów przesypia całe noce.

Dzanet dużo siły do coreczek i w końcu przesłanek nocy.

Fiazo oby Tomusiowi nic nie rozwinęło się z tego kaszlu.

Asiek wspolczuje

Haneczka może jeszcze pokaże zabka.
U nas narazie bez zmian, ani lepiej ani gorzej. Gabryś strasznie kaszle, tak mokro, czyli gdzieś mu coś zalega. Po inhalowalam go zobaczymy jak nocka przejdzie, narazie śpi w łóżeczku. U mnie gardło boli i jestem bez siły.
Byliśmy dziś oglądać mieszkanie. Bardzo mi się spodobało, niewielkie, dwa pokoje, stare sprzęty i schody okrągłe, ale bez grzyba i ogrzewanie w czynszu. Pewnie nie nas znowu nie wybiorą :/
Acha, jeszcze casting trzeba wygrać! No to powodzenia!

Asiek to czemu tż nie ma w pracy tak jak obiecali? Oszukali go?

chudziaszek Oby jutro służby drogowe pięknie odśnieżyły Ci drogę do synka!
Nie bierzesz do pracy laktatora?
___

My dzisiaj wieczorem mieliśmy basen zamiast środy. Wróciłam do domu po 21., jeszcze kolacja dla pływaków, kąpiel i poszli do łóżek dopiero przed 22. Jutro będzie rano ciężko wstać...

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

MariaF myślałaś że teściowa tak gładko przełknęła blw, a ona się synowi skarży Pewnie nie chciała Twoich decyzji podważać. To akurat bardzo dobre jest
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 21:43   #4300
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Zabcia i ja zamawiam doidy. Oliwka lubi zolty kolor i taki wezme jej kubek.

Maria tablice sensoryczne tez mi sie podobaja ale chyba nasze dzieciaczki jeszcze za male

Na fb odnalazla sie jeszcze jedna wizazowa zguba. Ruch sie tam na czerwcowkach zrobil. Szkoda ze tu dziewczyny nie pisza, latwiej ogarnąć.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 21:48   #4301
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dziewczyny co w tych doidy jest takiego ekstra? Nie kumam ekscytacji tym kubkiem. W ikei są podobne za grosze
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-28, 22:00   #4302
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość

Maria tablice sensoryczne tez mi sie podobaja ale chyba nasze dzieciaczki jeszcze za male

Na fb odnalazla sie jeszcze jedna wizazowa zguba. Ruch sie tam na czerwcowkach zrobil. Szkoda ze tu dziewczyny nie pisza, latwiej ogarnąć.
Ja wzielam miętowy, aby kolor ją nie rozpraszał.
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68046831]Dziewczyny co w tych doidy jest takiego ekstra? Nie kumam ekscytacji tym kubkiem. W ikei są podobne za grosze[/QUOTE]
Mam te z ikei. Doidy jest o tyle fajne, ze widzisz ile tej wody leci, dozujesz bez martwienia się ile tej wody nalejesz do buzi. W zwyklym to tak na czuja to robisz nic nie widząc. A jak dziecko zalapie to fajnie będzie samo trzymać i pić z niego.
Moim zdaniem na początek super.
I ja chcialabym uniknać wszelkich niekapków i innych dziwnych wynalazków i przejsć szybko na normalne kubeczki, a doidy w tym moim zdaniem pomaga.Ale ja nie chce cię przekonywac,tylko napisalam jak ja to widze

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-11-28 o 22:01
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 22:14   #4303
Madzia9999
Zakorzenienie

Ten z Ikeii to taki biały z zielonym dziubkiem za 3.99zl?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 22:17   #4304
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68046831]Dziewczyny co w tych doidy jest takiego ekstra? Nie kumam ekscytacji tym kubkiem. W ikei są podobne za grosze[/QUOTE]

Ten kubek moze okazac się zbednym gadzetem, ale mam nadzieje ze mi sie sprawdzi.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-28, 22:40   #4305
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Ten kubek moze okazac się zbednym gadzetem, ale mam nadzieje ze mi sie sprawdzi.
O tak dlatego myślę czy go zamawiać czy niekoniecznie.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 04:47   #4306
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
O tak dlatego myślę czy go zamawiać czy niekoniecznie.

Ja myślę podobnie jak Wy, ale ponieważ cena kubka nie jest jakaś kosmiczna, to zaryzykuję i go zamówię Najwyżej będzie do zabawy
Stary 2016-11-29, 06:42   #4307
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Nocka u nas super. Już dawno tak dobrze nie spał😁ale dla równowagi auto mi padło i spóźnię się dziś do roboty. Pierwszy raz od jakiegoś półtora roku jadę autobusem. W sumie spoko bo wizaż nadrobiłam, tylko się spóźnię i to mnie denerwuje

Śliweczko nie noszę laktatora bo się wstydzę z resztą one spoko współpracują, tylko wczoraj rzeczywiście wracałam godzinę później i przez godzinę, więc stąd to wszystko.
Cytat:
Ja myślę podobnie jak Wy, ale ponieważ cena kubka nie jest jakaś kosmiczna, to zaryzykuję i go zamówię Najwyżej będzie do zabawy
A gdzie ten kubek można kupić?
Dziś dzień darmowej dostawy czyli jak za darmo to coś kupić trzeba

Stary 2016-11-29, 07:01   #4308
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Nocka u nas super. Już dawno tak dobrze nie spał😁ale dla równowagi auto mi padło i spóźnię się dziś do roboty. Pierwszy raz od jakiegoś półtora roku jadę autobusem. W sumie spoko bo wizaż nadrobiłam, tylko się spóźnię i to mnie denerwuje

Śliweczko nie noszę laktatora bo się wstydzę z resztą one spoko współpracują, tylko wczoraj rzeczywiście wracałam godzinę później i przez godzinę, więc stąd to wszystko.

A gdzie ten kubek można kupić?
Dziś dzień darmowej dostawy czyli jak za darmo to coś kupić trzeba

Uuu, co za pech z tym autem
Co do kubka, to Żabcia polecała ze strony emag.pl , kosztuje 20parę zł
Stary 2016-11-29, 07:17   #4309
zabciajs
Zakorzenienie

Ja niekapów chce uniknąć, bo duzo czytalam o tej wadzie zgryzu i wymowy. Nie wiem czy to prawda, ale sprawdzać nir koniecznie bym chcialam, a doidy pomaga w przejsciu na zwykły kubek. Zobaczymy w praktyce. Za 23zl mozna zaryzykować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 07:25   #4310
Lena_Marlena
Rozeznanie

Co do dziadków i blw. U mnie z teściami zadziwiająco nieźle poszło, sami proponują żeby coś tam mu dać do rączki po tym jak radził sobie z bananem ale niestety teść jest trochę zbyt uczynny i np w niedzielę Franek jadł frytki to mial wszystkie podane do rączki, nie mógł wziąć z tacki "bo jest za mały i trzeba najpierw go nauczyć i mu pokazać" ale jest ok, nie będę się za bardzo kłócić, zwróciłam uwagę ale on swoje, to niech sobie robi, krzywdy mu nie zrobi

Dzanet tyle fajnego że dzieciaki piją jak z "dorosłego" niektóre matki to podnieca jak np mnie

Zabciu też bym tak chciała ale my nawet z 360* musieliśmy zrezygnować na rzecz zwykłego niekapka a i tak był jeszcze lament że czemu to nie można z normalnej butelki, że tak lepiej, łatwiej itp. Ehhh a wszystko dlatego że teściową nie umie dać mu pic z kubka.

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Strasznie mało się tu dzieje:p zdążyłam Was nadrobić przy śniadaniu
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 07:40   #4311
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Maria, dałam wodę. My jeszcze nie rozszerzamy diety, więc to bylo tylko takie na próbe. Chwilami piła jak kotek Będziemy się uczyć, ale to sadzanie mnie męczy.

Mimo, ze uwielbiam kp to po tych paru łylach poczułam taką ulge, że to dziecie beze mnie nie zginie.
Kocham byc jej potrzebna, ale jednak po to jesteśmy aby uczyć samodzielności. Czyli szurnięta nie jestem?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Co z tym kartonem z rolkami sie robi?
Karton jak w załączniku, ponoć dziecko ma zabawę wyrzucając te rolki, a jak jest starsze wkładając je z powrotem. Oczywiście zabawka dla starszych niż nasze, pewnie siedzących. Myslałam jeszcze, żeby pokolorować jakoś te rolki i przegródki, ale nie wiem jeszcze jak, bo jeśli będą próbowały to gryźć to może lepiej nie.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
No proszę jak to chłopy umieją coś wymyślić w podbramkowych sytuacjach! Jakbyś była w domu to pewnie by Ci wręczył jęczybułę i tyle
Mój ostatnio wsadził w paszczę skórkę z chleba także ekspozycję na gluten mam z głowy

U nas też teraz o wiele gorsze nocki niż kiedyś. Mam nadzieję że to przejściowe

Acha, jeszcze casting trzeba wygrać! No to powodzenia!

Asiek to czemu tż nie ma w pracy tak jak obiecali? Oszukali go?

chudziaszek Oby jutro służby drogowe pięknie odśnieżyły Ci drogę do synka!
Nie bierzesz do pracy laktatora?
___

My dzisiaj wieczorem mieliśmy basen zamiast środy. Wróciłam do domu po 21., jeszcze kolacja dla pływaków, kąpiel i poszli do łóżek dopiero przed 22. Jutro będzie rano ciężko wstać...

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

MariaF myślałaś że teściowa tak gładko przełknęła blw, a ona się synowi skarży Pewnie nie chciała Twoich decyzji podważać. To akurat bardzo dobre jest
Z ekspozycją na gluten dobre
Co do teściowej pewnie przyjedzie i mi też będzie suszyła głowę. Zauważyłam, że stosuje technikę zdartej płyty, pyta się po kilka razy dlaczego tak robimy, mam zawsze ochotę odpowiedzieć"tłumaczyliśm y to wiele razy, czego mama jeszcze nie rozumie", ale oczywiście nie mogę tak zrobić. Ostatecznie ona pyta po kilka razy, ja odpowiadam i robię swoje, jak pisała australia nasze dzieci i nasza decyzja, ale co się wewnętrznie nawkurzam to moje.

Cytat:

Wiem, że jeszcze za małe, ale kombinuje już co i jak. Na tej stronie są fajnei pomysły, np. nr 14, 18, ale do tgo trzeba się przygotować, w sensie nazbierać elementy.

Która zguba się znalazła?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pobrane.jpg (4,1 KB, 31 załadowań)

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 08:00   #4312
201711281320
Konto usunięte

MariaF Sophie dołączyła na fejsie.

Cytat:
Ja niekapów chce uniknąć, bo duzo czytalam o tej wadzie zgryzu i wymowy. Nie wiem czy to prawda, ale sprawdzać nir koniecznie bym chcialam, a doidy pomaga w przejsciu na zwykły kubek. Zobaczymy w praktyce. Za 23zl mozna zaryzykować
Ja doidy nie kupuję. Dziecko nie napije się bez pomocy rodzica bo się obleje i w ogóle wszystko rozleje. Lovi360 nie ma dziubka, pije się tak jak z normalnego kubka, a nawet jak będzie do góry dnem to wyleje się najwyżej kilka kropli.

Wkurza mnie ten fb Czemu tam piszecie? Tam jest tak nieprzejrzyście...Bajzel jak u mnie na chacie No i nie ma australii, Honci, Marii...
Stary 2016-11-29, 08:21   #4313
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja doidy nie kupuję. Dziecko nie napije się bez pomocy rodzica bo się obleje i w ogóle wszystko rozleje. Lovi360 nie ma dziubka, pije się tak jak z normalnego kubka, a nawet jak będzie do góry dnem to wyleje się najwyżej kilka kropli.

Wkurza mnie ten fb Czemu tam piszecie? Tam jest tak nieprzejrzyście...Bajzel jak u mnie na chacie No i nie ma australii, Honci, Marii...
Ooo, a jakim cudem ona tam do Was trafiła?

Ja to nie rozumiem tych przenosin na fb, tu jest tak fajnie Zdjęcia i poufne infromacje można w klubie dodawać
Stary 2016-11-29, 08:31   #4314
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:

Do picia bez pomocy mam bidon jak już złapie picie. Chcialam lovi 360, ale podobno to tak samo jak z niekapkami.
A pozatym to jak z blw.. musi sie nauczyć i załapać. Fartuszek i niech rozlewa

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Moim zdaniem od luźnych rozmów jest forum, ale jak tam chcecie

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-11-29 o 08:44
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 08:40   #4315
australia87
Zakorzenienie

Dzisiaj znowu dzień marudy, ja nie mogę Mężowi napisałam smsa, że jutro zabiera dziecko do pracy
Stary 2016-11-29, 08:50   #4316
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ooo, a jakim cudem ona tam do Was trafiła?

Ja to nie rozumiem tych przenosin na fb, tu jest tak fajnie Zdjęcia i poufne infromacje można w klubie dodawać
Anuszka do niej napisała, bo miała ją w znajomych na instagramie.

Cytat:
Do picia bez pomocy mam bidon jak już złapie picie. Chcialam lovi 360, ale podobno to tak samo jak z niekapkami.
A pozatym to jak z blw.. musi sie nauczyć i załapać. Fartuszek i niech rozlewa

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Moim zdaniem od luźnych rozmów jest forum, ale jak tam chcecie
Moja bratanica umiała już sama pić z lovi w wakacje czyli miała 7 m-cy. Potem wystarczy wyjąć uszczelkę i jest normalny kubek.
Ale że niby nie jest dobry dla dziecka czy jak? Mechanizm picia jak ze szklanki więc nie wiem czemu miałoby szkodzić.

Cytat:
Dzisiaj znowu dzień marudy, ja nie mogę Mężowi napisałam smsa, że jutro zabiera dziecko do pracy
U nas też, idę go położyć, bo te jęki mnie do szału zaraz doprowadzą. Po co wstawał o 7:30? Żeby jęczeć? Mógł se przecież śmiało pospać do 10, nie budziłabym przecież
Stary 2016-11-29, 09:07   #4317
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Ja wzielam miętowy, aby kolor ją nie rozpraszał.

Mam te z ikei. Doidy jest o tyle fajne, ze widzisz ile tej wody leci, dozujesz bez martwienia się ile tej wody nalejesz do buzi. W zwyklym to tak na czuja to robisz nic nie widząc. A jak dziecko zalapie to fajnie będzie samo trzymać i pić z niego.
Moim zdaniem na początek super.
I ja chcialabym uniknać wszelkich niekapków i innych dziwnych wynalazków i przejsć szybko na normalne kubeczki, a doidy w tym moim zdaniem pomaga.Ale ja nie chce cię przekonywac,tylko napisalam jak ja to widze
Dzięki za opinię 😙

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Mnie tez jara jak dziecko samo je, pije 😂 więcej czasu dla siebie 😂 z doidy nie napije się samo przed 1rz, nie wierze 😂 choć chciałabym żeby któreś czerwczatko mi to pokazało 😉
My zostaniemy przy niekapku i kubku 360

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

No, może Ignas Sofinkowy 😂
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 09:07   #4318
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też, idę go położyć, bo te jęki mnie do szału zaraz doprowadzą. Po co wstawał o 7:30? Żeby jęczeć? Mógł se przecież śmiało pospać do 10, nie budziłabym przecież
Moja też od 7.30, zasnęła 20 minut temu
Stary 2016-11-29, 09:21   #4319
fiazo
Zakorzenienie

U nas lovi nie dał rady zasysać więc wyjęliśmy gumę i uczył się pić. Nawet jak się wywrócił kubek to tak dużo się nie wylało.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Jednak katar powoduje kaszel. Wczoraj musiał głęboko siedzieć. W nocy było słychać, rano wyciągnęłam mega gila. Zrobiłam inhacje i dalej słychać że zalega mu ten gil.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 09:24   #4320
Honcia
Zakorzenienie

Dobry dzień
Australia współczuję

u nas na razie lepiej niż wczoraj, pewnie koncert zacznie się jak będę chciała robić obiad...

Ja tak myślę i myślę nad tymi kubkami i chyba kupię zwykly plastikowy kubek albo niekapek i będę podawać bez dzióbka.

MariaF super te pomysły na zabawki moja M już ma ulubione kuchenne przybory w postaci kolorowych zestawów do mieszania salatek

Sophie to prawdziwa zguba, chyba od wiosny jej nie było...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości