|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Rozeznanie
|
Dot.: Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I
Powiedz im ze glupoty gadaja
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z reszta skoro chcesz poczekac to twoja sprawa. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
Jak Wam sobota minela?
![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Mowilam Wam, ze moj maz ma w wigilie i sylwestra na popoludnie do pracy? ![]() Nie wiadomo czy sie smiac czy plakac ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
#3094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Stwierdziłam być za☠☠☠ista żona i posłałam na wieczór tż by spędził czas z chłopakami . Są wszystkie partnerki oprócz mnie co sprawia że przykro mi ale co zrobić . Mogłam zabrać małego i by spał obok w pokoju ale zbytnio chyba się przejmuje . Mamy znajomych francuzów i oni swoją córę od maleńkości biorą wszędzie . Jak miała 2 miesiące była na lidze światowej gdzie było na hali 10 tys ludzi i teraz ma rok. Zero problemów zdrowotnych , społecznych czy jakkolwiek to nazwać ![]() MARGOSIU współczuje ! Często byłam sama urodziny , święta ... teraz będę już zawsze z kimś ale pewnie Jakub będzie tęsknił . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorzej jesli wieczorami jest marudne co chwile sie wybudza itp. To wtedy szkoda meczyc siebie i dziecko ![]() Jade na swieta do rodzicow ![]() Mam 4 rodzenstwa, babcie, ciotki z rodzinami nie wyobrazam sobie samotnej wigilii... Zawsze nas bylo przy stole pelno ![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Jeszcze w temacie rozszerzania diety. Jak moje dziecko mialo prawie 2lata i zaczelismy chodzic do dentysty, dentystka powiedziala zeby zaczac dawac mu jablko w kawalkach a nie tarte. Wtf? Dwulatkowi? Zapomnialam, ze w ogole kiedys mu jablko scieralam ![]() Mialysmy trzylatka, ktory nie umial gryzc! W domu jadl tylko z butelki... Nie mial zebow od prochnicy, bo zasypial z butla w "zebach"... I dla mnie to jest przesada... Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3096 |
Rozeznanie
|
Marie no tez byłoby mi przykro, w ogole pewnie najbardziej smutno bedzie mi w sylwestra. Kazdy bedzie sie bawil tylko nie ja
![]() ![]() Moja sie nie nadaje na zadne imprezy. No moze tylko na pogrzeb bo tam cicho. Ale nie jestem za tym by brac takie male dzieci w glosne miejsca, niektorzy z niemowlakami chodzs na wesele na cala noc. Ja bym w zyciu nie poszla. Swieta robimy z tata i siostra, polowe rzeczy bedziemy mieli kupne bo ja nie mam czasu gotowac, tato w pracy, siostra ma dwie lewe rece. Wigilie nie wiem jak spedzimy bo Maja o 19:30 juz spi a ojciec konczy o 19 prace. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
My wigile spędzimy w domu z moja siostra i rodzicami. Pierwszego lub drugiego dnia ruszymy w gościnę. A co do sylwka planow brak.
U nas jest to samo wyjdziemy na dwor i maly zasypia. Wszedzie można go wziac. I co do rozszerzania tz siostra dłuugo swojemu blendowala potrawy bezgrudkowo i później Nie chcial jesc nic innego jak papki. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 |
Zadomowienie
|
Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I
Z głośnością nie ma problemu . Mamy słuchawki wygłuszające i nic nie przeszkadza gorzej z ilością bodźców .
My święta skromnie nasza 3 plus moja mama. W drugi dzień świat przyjedzie rodzina tż-a bo robimy chrzciny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz MARGOSIA zazdroszczę tak licznej rodziny ![]() Edytowane przez Marie Madeleine Czas edycji: 2016-11-27 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Zakorzenienie
|
My tez polowe rzeczy wigilijnych kupimy, a czesc przyrządzimy.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Kutia, zupa makowa z makaronem beda robione 😀 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Rozeznanie
|
Ja niby sama robie w tym roku wigilie, yhy. Wszystko chyba kupie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Zadomowienie
|
Jak niedziela dziewczyny ? Myśmy byli na basenie i w knajpie . Super dzień tak psychicznie odpoczęłam a Kubek super w wodzie się czuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jakoś ostatnio nie mam weny żeby pisać. Coś mnie rozkłada i Noah maruda nie daje odpocząć w tygodniu a w weekend staram się być jak najczęściej z rodzinką ![]() Zrobiłam wielka puche pierniczkow i nawet kilka zostało jeszcze ![]() Ja będę rozszerzać dietę dopiero po 6 miesiącu skończonym więc pewnie jako ostatnia ![]()
#3104 |
Zakorzenienie
|
Ja też coś ostatnio nie miałam weny aby pisać, ale melduję, że nie uciekłam na fb heh
![]() U nas wszystko ok, rozszerzanie diety już trwa od dwóch tygodni i idzie całkiem dobrze, mały zjada objętość pół małego słoiczka, do południa jest obiadek a po południu deserek. Na razie przerobiliśmy ziemniaka, marchewkę, brokuła, dynię, jabłko i banana. Wszystko młodemu smakuje oprócz dyni, której ja też nie znoszę więc się nie dziwię wcale ![]() A z takich nowości to młody w końcu samodzielnie przekręca się z pleców na brzuszek i dziś zauważyłam, że podnosi pupę do góry i podkurcza przy tym nóżki więc pewnie niedługo stanie na czworaka ![]() Dziś stwierdziłam, że moje maleństwo mało gaworzy i jeśli już to ciągle to samo czyli gie, gii, grrr i może jeszcze kilka nielicznych.. Jak jest u Was z tym gaworzeniem?
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
Noah nie gaworzy. Jakieś dźwięki typu: Yyyy, łeeee, njeeeeee. Ale nic takiego co można by nazwać gaworzeniem
#3106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
|
Chyba, że gaworzenie to właśnie takie dźwięki. Ale i tak mało się odzywa pomiędzy placzem a marudzeniem
#3108 |
Zakorzenienie
|
Moj jak nie spi to ciagle jakies dzwieki wydaje
![]() Najbardziej lubie jak "mowi" cos co przypomina mamu ![]() Za to mala kloda nawet nie ma ochoty brac sie za obracanie ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Confused a jak Antos zje tyle obiadku to potem zjada mniej mleka? Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
#3109 |
Zakorzenienie
|
MARGOSIA, właśnie nie, mleka zjada tyle samo czyli 120-150ml. A obiadek daje jakieś pół godziny przed mlekiem więc powinien być nim trochę najedzony..
![]()
![]() |
#3110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Subiektywnie wydaje mi sie, ze ciagnie juz troche mniej ![]() Ale jeszcze w zeszlym tygodniu sie martwilam, ze bedzie trzeba drzwi poszerzac bo zjada porcje zupy a potem porcje cyca ![]() Ale u nas bez przerwy jak wypada karmienie najpierw daje mu posilek a potem cyca na popicie ![]() Damian je miedzy 9/10 kaszke z owocami i 13/14 obiadek (w zaleznosci o ktorej wstajemy ![]() Jutro sprawdze na sloiku jak wypada jego porcja ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasami sama już gotuję zupki, wtedy przekladam sobie do pustego sloiczka porcję albo odmierzam 7-8 czubatych łyżeczek do miseczki i to jest mniej więcej pół sloiczka. ![]() A jakie kaszki podajesz? Ja myślę niedługo dodawać trochę kaszki manny do butelki coby w końcu gluten zacząć wprowadzać.
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zadomowienie
|
Kochane jeszcze chyba ani jedno nasze dziecko nie gaworzy
![]() ![]() KAMILA będziemy się bić o tytuł która później da jeść chłopakom . My czekamy aż usiądzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
MARIE, fajnie że ćwiczenia przynoszą tak szybkie rezultaty u Kubusia!!
To jak rozpoznać kiedy dziecko zacznie gaworzyć?
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
Spoko
![]() ![]() ![]()
#3115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tego już ze studiów nie pamietam wiem ze głuża nawet dzieci głuche i wszystkie na świecie tak samo a gaworzą już świadomie . Musisz gdzieś na necie poczytać . Ja na studiach dużo piłam i czasem coś mi umykało ![]() ![]() ![]() KAMILA mamy podobny tor myślenia . Rok chce minimum a co będzie później to się okaże . Może tak polubi jedzenie że mnie oleje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Zakorzenienie
|
MARIE, to ja myślałam że jak tak sobie ze mną Antoś dialoguje to gaworzy a tu zonk, faktycznie sobie poczytam ba ten temat
![]() Fajnie że macie taką motywację przy kp aby było to jak najdłużej i podziwiam i zazdroszczę zarazem! Ja przy mm nie mam już takiego poczucia ze czynię dobrze karmiąc długo wyłącznie mlekiem, na razie zostanę przy ilości pół słoiczka obiadku i pół słoiczka deserku dziennie chyba że mu nie będzie wystarczało to zwiększę ilość ale cały czas oczywiście mleko jest podstawą.
![]() |
#3117 |
Zakorzenienie
|
Hehehe a ja chce w miare szybko dwa karmienia wyeliminowac
![]() Ale moja sytuacja jest zupelnie inna niz wasza ![]() Goba jak tam chlopaki sie czuja? Reniferek where are you? ![]() Inka wracaj! Lazurowa kup sobie rekawiczki do smartfonow i chodz tu! ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Wesola Ania nie zdradzaj nas z fb ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
#3118 |
Zakorzenienie
|
Margosia, Ty będziesz niedługo chodzić do pracy to też inaczej
![]() Mam dziś fatalny nastrój. Noah jakiś nieswoj... coś jest nie tak, tylko nie wiem co.
#3119 |
Zakorzenienie
|
Jestem jestem Margosiu. Jakoś tak czas mi ucieka nie wiadomo kiedy
![]() W sobotę mieliśmy gości, mały na początku bał sie troche ale pitem jak sie rozkręcił to gadał to swoje "eeee eeee", śmiał sie i zaczepiał wszystkich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamila ale jak piszesz teraz o Noah to duzo slokojniej niz kiedys nawet jak marudzi ![]() Czuc, ze juz oswoilas sie z nowa rzeczywistoscia, a Twoj Synek to nieodlaczna czesc Twojego zycia ![]() Cytat:
![]() Szkoda, ze wujkowie nie moga zrozumiec, ze w domu jest Maluszek... Ja to sie smieje, ze jakbys zostawila z nimi marudnego Mateuszka to po pol godziny zaczeli by sluchac i rozumiec o co sie ich prosi ![]() Brawa za chirurga ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.