|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. III
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ecia, kinga gratuluję ☺ Tusiaczek kciuki za wizytę i żeby potomek się ujawnił ☺ Ja tez dzis wizytuje u nowego lekarza i mam nadzieję że moja córka będzie uprzejma się potwierdzić Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a powiedzcie te bardziej doswiadczone, jak często taki dzidziol może się przekrecac teraz? To normalne, że co godzinę czuje go z zupełnie innej strony? I jeśli kopie po łożysku to mogę czuć go słabiej?
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zazdroszczę wizyt. Ja miałam niedawno ale co z tego jak juz bym chciała zobaczyć mała. Fajnie ze ja chociaż tak wyraźnie czuje
Kolejna wizyta dopiero 21.12 Moje dziecko 1.12 będzie ubieralo choinkę u siebie w pokoju i dostanie kalendarz adwentowy i zwytlumaczeniem ze jak codziennie będzie jadło po jednej czekoladce to jak zje wszystkie to przyjdzie mikołaj. 4.12 mamy sesje świąteczna, 5.12 sesja w przedszkolu, 7.12 wyjazd o groty solnej z przedszkola, 11.12 zabawa mikołajkowa, 17.12 mikołaj w przedszkolu. Same atrakcje na ten grudzień się szykują. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno się ujawni dzidziuś ;]
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Tusiaczek kciuki za wizytę!
Ja własne wróciłam z piekarni z ulubiona bułka 😊😊 Musze się dziś wybrać do sklepu po jakieś grubsze getry - widziałyscie gdzieś? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Niech się dzieciaczki chwalą co mają miedzy nóżkami 😄
Powiedzie.mi bo się trochę martwie. Od piątku często napina mi się brzuch. Biorę nospę i aspargin bo tak kazała ginka. No i kazała się oszczędzać. A ja mam teraz gorący okres i mały ma kryzys na 2,5 roku i się każe nosić i wymusza. I za bardzo to napinanie nie odouszcza. Zgłośić się do ginki,? Wizytę mam 20.12. Babka na połówkowym mówiła że mała nisko siedzi bo nawet miała problem żeby jej główkę zmierzyć. . . No już nie wiem czy się martwić ? |
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napinanie brzucha bezbolesne nie jest groźne , choć ja takie skurcze miałam po 30tc jakos. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- A co do główki, to moja tez tak nisko siedzi ze problem bym z buzia i głowa, ale nic nie wspomniała ze to źle. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i oby wszystkie maluszki się dziś ujawniły ![]() ![]() my sobie z synem siedzimy pod kocykiem, małego przeziębienie już puszcza ale chyba mnie zaczyna coś brać, bo w nocy co chwilę się budziłam z zapchanym nosem, a teraz czuję że drapię mnie w gardle
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jeszcze nie jestem pewna płci, na prenatalnych było, że raczej chłopiec, teraz, że to może dziewczynka bo dzidzia jakoś nie chciała pokazać ale idę jutro na usg, będzie opcja 3d też wiec liczę że się dowiemy Moja dzidzia ostatnio tak siedziała, że główkę lekarz musiał sprawdzać sonda dopochwowa bo się ruszyć za nic nie chciała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#971 |
|
Rozeznanie
|
Brzuch czasem zaboli ale sporadycznie. Martwi mnie ze to napinanie tak wczesni i mimo leków nie przechodzi. Do małego teraz nic nie dociera. Ma bunt i wymusza. Dobrze ze chodzi do przedszkola na 5 godzin. Inaczej było by jeszcze gorzej.
|
|
|
|
#972 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
My jak nie mieliśmy dziecka to świat tak już nie odczuwalismy a teraz całkiem inaczej. Szkoda tylko że śniegu nie ma.
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez swieta nabrały innego wymiaru odkąd mamy córę
Nadiak ale co robi ze u wymusza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- U nas snieg od przedwczoraj lezy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Mam pytanie odnośnie kombinezonów. Kupujecie jeden cieplejszy np polarowy i jeden cieńszy? Czy np same cieńsze, ale do tego śpiwór do wózka? Macie ogólnie doświadczenia ze śpiworami? Piękne rzeczy pokupowałyście. Ja już sporo rzeczy mam (polowałam na promocje jeszcze przed poznaniem płci). Strasznie dużo różowego jest w sklepach, nie mogę już na to patrzeć. Najgorsze są wielopaki: cenowo super wychodzi, ale np wszystkie 3 pajace są w odcieniach różowego. jakby innych kolorów nie było. Sporo bodziaków zamawiałam na allegro i tam mogłam wybrać różne kolory, no i teraz jest fajny "świąteczny czas", dużo rzeczy jest w odcieniach czerwieni i granatu.
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas to ogólnie będzie w tym roku super świątecznie bo święta u nas z 2 rodzinami. Świętym Mikołajem jest mój tz i juz nie mogę doczekać się miny córki.
Ogólnie chcemy zrobić jej wideofilm z Mikołajem na listydomikolaja czy jakoś tam. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
gratuluję wszystkich udanych wizyt i życzę zdrowia chorowitkom ![]() Wiecie, że wczoraj prawie zapomniałam o swojej wizycie? Koło południa mi się przypomniało, że to chyba dzisiaj i dzwoniłam po męża, żeby szybciej wracał z pracy. Całe szczęście wszystko ok, morfologia mi trochę spada i mam brać żelazo. Mała cały czas siedzi pupą do dołu i kopie mnie po pęcherzu. Dostałam już skierowanie na krzywą cukrową i następna wizyta 2 stycznia. Strasznie szybko ten czas leci, jak dowiedziałam się o ciąży to wydawało mi się, że w styczniu to już prawie poród. |
|
|
|
#979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Ecia, pytam, bo piszesz, że zmienił Ci się termin porodu na 7.04. Ostatnio gdzieś czytałam, że na tym etapie dzieci rozwijają się i rosną już swoim tempem i termin porodu jedyny wiarygodny to ten z 1 trymestru, bo wtedy dzieci rosną w miarę tak samo. Nie zmienia się już termin co wizytę.
Tusiaczek, Copycat kciuki zaciśnięte! Midusia, nie wiem, ale wydaje mi się, że dziecię jest teraz tak małe, że może się obkręcać ile razy chce, położna w szkole rodzenia mówiła, że tak dopiero od około 34 tygodnia już marne szanse na obkręcenie. Ja np. dziecko czuje całkiem gdzie indziej niż mi gin pokazywała, że mam łożysko, dziwne. Malwiśka super! Dlatego jestem zwolenniczką przedszkoli, bo tyle tam się dzieje, że są w stanie lepiej zorganizować czas dziecku niż jakbym chciała sama to wszystko ogarnąć ![]() Nadia, mam to samo, od piątku twardy brzuch tylko ja już biorę 3 luteiny dziennie i 1 nospe dziennie od dawna więc póki co nic nie robię z tym, bo brzuch nie boli. Wizytę mam dopiero 15.12. No i wstyd się przyznać, ale nie wiem na ile twardy brzuch to tylko problemy z wyróżnieniem, a na ile coś poważniejszego, nie wiem jak to odróżnić :|Ja śpiwora też nie kupuję, tylko ciepły misiowaty kombinezon. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Zuzolkaa Czas edycji: 2016-11-29 o 10:57 |
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka z tym terminem porodu to masz rację liczy się ten pierwszy
a teraz.to jak komu ręka poleci. Ja pamiętam w poprzedniej ciaxy juz w końcówce wg usg dziecko.przez 3tyg prawie nic nie przytylo a przy kolejnej wizycie czyli po kolejnych 3tyg przybrało aż nadto ze myślała ze jak tak dalej będzie to urodzi się dziecko ponad 4kg a urodziła się 3kg kruszynkaWysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ogóle Pani zapytała czy chcemy znać płeć- jakbyśmy nie chcieli to na wynikach nie byłoby tej adnotacji. Cytat:
Po prostu jest większa niż by wskazywało na zakładany termin porodu.
4.11.2015 (9/12) 5.12.2019 (12/14) Edytowane przez ecia91 Czas edycji: 2016-11-29 o 11:07 |
||
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Ma któraś z Was taką poduszkę? Zastanawiam się, czy nie zamowić, bo mnie plecy zaczynają boleć
![]() http://allegro.pl/rogal-ciazowy-prem...125654277.html
|
#984 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas właśnie sypie Cytat:
Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za te zbliżające się Ja niestety mam jeszcze 2 tyg. do połówkowego i poznania płci, a za tydz. tylko zwykła wizyta z wynikami.
|
||
|
|
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję potwierdzonych płci i udanych wizyt. Nas jutro czeka usg polówkowe. Wyprawkę też już kompletuję, bo nam lekarz zapowiedzial ciecie już pod koniec lutego. Dzieci sa duze jakby były w ciąży pojedynczej. Dlatego mi zostało mniej czasu.
Jak i Wy wklejacie to ja wkleję dzisiejszą dostawe ze smyka. 20161129_110245.jpg |
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy my już na początek wyprawkę mamy, potem będę się martwić resztą rozmiarów Tylko kombinezonów mi brakuje, bo nie wiem, jaka może być pogoda w marcu...
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Ecia, aha
![]() Justka kciuki za połówkowe! A jak się w ogóle czujesz? Przy trojaczkach dolegliwości pewnie x3? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Kolejna wizyta dopiero 21.12
, melduję, że szykuję się mentalnie na wizytę połówkową (11:20). Wy w większości już potwierdzacie płeć a ja liczę, że w końcu coś się dowiem 

tylko ja już biorę 3 luteiny dziennie i 1 nospe dziennie od dawna więc póki co nic nie robię z tym, bo brzuch nie boli. Wizytę mam dopiero 15.12. No i wstyd się przyznać, ale nie wiem na ile twardy brzuch to tylko problemy z wyróżnieniem, a na ile coś poważniejszego, nie wiem jak to odróżnić :|
Po prostu jest większa niż by wskazywało na zakładany termin porodu.
za zakupy