Mamusie kwietniowe 2017 cz. III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-29, 07:46   #961
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. III

Cytat:
Napisane przez anemeon Pokaż wiadomość
Ostatnio czytałam fajną wypowiedź mamy na temat zabawek - wyszło to z tego, że jej syn ma lalę i wózek, a innym to przeszkadza. Tylko nie wiem, gdzie to było, bo przypadkowo na fb na to trafiłam.
To jest dziwne bo jak dziewczynka bawi się autami to jest ok, ale na odwrót to ludziom przeszkadza. .. dla mnie posiadanie lalki uczy opiekunczosci wiec każdy ja powinien miec nie zależnie od płci.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-11-29, 08:29   #962
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
To jest dziwne bo jak dziewczynka bawi się autami to jest ok, ale na odwrót to ludziom przeszkadza. .. dla mnie posiadanie lalki uczy opiekunczosci wiec każdy ja powinien miec nie zależnie od płci.

Zgadzam się

Ecia, kinga gratuluję ☺

Tusiaczek kciuki za wizytę i żeby potomek się ujawnił ☺

Ja tez dzis wizytuje u nowego lekarza i mam nadzieję że moja córka będzie uprzejma się potwierdzić

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 08:38   #963
midusia86
Zakorzenienie

Dziewczyny a powiedzcie te bardziej doswiadczone, jak często taki dzidziol może się przekrecac teraz? To normalne, że co godzinę czuje go z zupełnie innej strony? I jeśli kopie po łożysku to mogę czuć go słabiej?
Stary 2016-11-29, 08:41   #964
malwiska
Zakorzenienie

Dziewczyny zazdroszczę wizyt. Ja miałam niedawno ale co z tego jak juz bym chciała zobaczyć mała. Fajnie ze ja chociaż tak wyraźnie czuje Kolejna wizyta dopiero 21.12
Moje dziecko 1.12 będzie ubieralo choinkę u siebie w pokoju i dostanie kalendarz adwentowy i zwytlumaczeniem ze jak codziennie będzie jadło po jednej czekoladce to jak zje wszystkie to przyjdzie mikołaj.
4.12 mamy sesje świąteczna, 5.12 sesja w przedszkolu, 7.12 wyjazd o groty solnej z przedszkola, 11.12 zabawa mikołajkowa, 17.12 mikołaj w przedszkolu. Same atrakcje na ten grudzień się szykują.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie te bardziej doswiadczone, jak często taki dzidziol może się przekrecac teraz? To normalne, że co godzinę czuje go z zupełnie innej strony? I jeśli kopie po łożysku to mogę czuć go słabiej?
Teraz może chyba co chwile. Jak kopie po łożysku to będziesz czuć slabiej- ja czułam tak w poprzedniej ciąży a częściej widziałam po brzuchu niż czulam

Stary 2016-11-29, 08:47   #965
ecia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tusiaczek1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny , melduję, że szykuję się mentalnie na wizytę połówkową (11:20). Wy w większości już potwierdzacie płeć a ja liczę, że w końcu coś się dowiem . Poza tym nastawiam się pozytywnie. Jestem podekscytowana

Mam nadzieję, że będę się Wam chwalić po . Trzymajcie proszę kciuki
Trzymam kciuki na pewno się ujawni dzidziuś ;]

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
ecia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 08:58   #966
nowa92mama92
Zakorzenienie

Tusiaczek kciuki za wizytę!

Ja własne wróciłam z piekarni z ulubiona bułka 😊😊

Musze się dziś wybrać do sklepu po jakieś grubsze getry - widziałyscie gdzieś?

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
11.04.2017 - Mały cud <3
nowa92mama92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 08:59   #967
nadiak1
Rozeznanie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Niech się dzieciaczki chwalą co mają miedzy nóżkami 😄

Powiedzie.mi bo się trochę martwie. Od piątku często napina mi się brzuch. Biorę nospę i aspargin bo tak kazała ginka. No i kazała się oszczędzać. A ja mam teraz gorący okres i mały ma kryzys na 2,5 roku i się każe nosić i wymusza. I za bardzo to napinanie nie odouszcza. Zgłośić się do ginki,? Wizytę mam 20.12. Babka na połówkowym mówiła że mała nisko siedzi bo nawet miała problem żeby jej główkę zmierzyć. . . No już nie wiem czy się martwić ?
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 09:12   #968
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Niech się dzieciaczki chwalą co mają miedzy nóżkami 😄

Powiedzie.mi bo się trochę martwie. Od piątku często napina mi się brzuch. Biorę nospę i aspargin bo tak kazała ginka. No i kazała się oszczędzać. A ja mam teraz gorący okres i mały ma kryzys na 2,5 roku i się każe nosić i wymusza. I za bardzo to napinanie nie odouszcza. Zgłośić się do ginki,? Wizytę mam 20.12. Babka na połówkowym mówiła że mała nisko siedzi bo nawet miała problem żeby jej główkę zmierzyć. . . No już nie wiem czy się martwić ?
Moja ma 2 lata I 4mc i wie ze mama nie może jej nosić duzo. Porozmawiaj z synkiem. Ja swoją czasem wezmę na ręce ale za.miast tego dużo się tulimy, czytamy bajki i tak jakoś przestała prosić na ręce nawet na długim spacerze ładnie idzie, jedynie z tata wie ze może prosić o wzięcie na ręce. .
Napinanie brzucha bezbolesne nie jest groźne , choć ja takie skurcze miałam po 30tc jakos.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

A co do główki, to moja tez tak nisko siedzi ze problem bym z buzia i głowa, ale nic nie wspomniała ze to źle.

Stary 2016-11-29, 09:39   #969
kinga_91
Rozeznanie

Dzień dobry

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i oby wszystkie maluszki się dziś ujawniły

my sobie z synem siedzimy pod kocykiem, małego przeziębienie już puszcza ale chyba mnie zaczyna coś brać, bo w nocy co chwilę się budziłam z zapchanym nosem, a teraz czuję że drapię mnie w gardle

15.03.2017r.
Liliana
kinga_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 09:39   #970
sunshine16
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny , melduję, że szykuję się mentalnie na wizytę połówkową (11:20). Wy w większości już potwierdzacie płeć a ja liczę, że w końcu coś się dowiem . Poza tym nastawiam się pozytywnie. Jestem podekscytowana

Trzymam kciuki
Ja też jeszcze nie jestem pewna płci, na prenatalnych było, że raczej chłopiec, teraz, że to może dziewczynka bo dzidzia jakoś nie chciała pokazać ale idę jutro na usg, będzie opcja 3d też wiec liczę że się dowiemy

Moja dzidzia ostatnio tak siedziała, że główkę lekarz musiał sprawdzać sonda dopochwowa bo się ruszyć za nic nie chciała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 09:44   #971
nadiak1
Rozeznanie

Brzuch czasem zaboli ale sporadycznie. Martwi mnie ze to napinanie tak wczesni i mimo leków nie przechodzi. Do małego teraz nic nie dociera. Ma bunt i wymusza. Dobrze ze chodzi do przedszkola na 5 godzin. Inaczej było by jeszcze gorzej.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 09:45   #972
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:

To trzymam mocno kciuki za dzisiejsza wizyte 😊

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Zgadzam się

Ecia, kinga gratuluję ☺

Tusiaczek kciuki za wizytę i żeby potomek się ujawnił ☺

Ja tez dzis wizytuje u nowego lekarza i mam nadzieję że moja córka będzie uprzejma się potwierdzić

Kciuki za wizyte!! A dlaczego idziesz do innego lekarza? To zmiana na stale czy jednorazowo? Oby sie sprawdzil!

Cytat:
Dziewczyny zazdroszczę wizyt. Ja miałam niedawno ale co z tego jak juz bym chciała zobaczyć mała. Fajnie ze ja chociaż tak wyraźnie czuje Kolejna wizyta dopiero 21.12
Moje dziecko 1.12 będzie ubieralo choinkę u siebie w pokoju i dostanie kalendarz adwentowy i zwytlumaczeniem ze jak codziennie będzie jadło po jednej czekoladce to jak zje wszystkie to przyjdzie mikołaj.
4.12 mamy sesje świąteczna, 5.12 sesja w przedszkolu, 7.12 wyjazd o groty solnej z przedszkola, 11.12 zabawa mikołajkowa, 17.12 mikołaj w przedszkolu. Same atrakcje na ten grudzień się szykują.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Teraz może chyba co chwile. Jak kopie po łożysku to będziesz czuć slabiej- ja czułam tak w poprzedniej ciąży a częściej widziałam po brzuchu niż czulam

To faktycznie pracowity grudzien 😊 fajnie, czuć juz swietami

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 09:51   #973
malwiska
Zakorzenienie

My jak nie mieliśmy dziecka to świat tak już nie odczuwalismy a teraz całkiem inaczej. Szkoda tylko że śniegu nie ma.

Stary 2016-11-29, 10:20   #974
raduska
Zakorzenienie

Dla mnie tez swieta nabrały innego wymiaru odkąd mamy córę

Nadiak ale co robi ze u wymusza?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

U nas snieg od przedwczoraj lezy

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 10:30   #975
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
To trzymam mocno kciuki za dzisiejsza wizyte 😊

Kciuki za wizyte!! A dlaczego idziesz do innego lekarza? To zmiana na stale czy jednorazowo? Oby sie sprawdzil!

To faktycznie pracowity grudzien 😊 fajnie, czuć juz swietami

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Raczej na stałe, a zmieniam dlatego że pracuje w szpitalu w którym chce rodzić

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Stary 2016-11-29, 10:33   #976
vinga9669
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Mam pytanie odnośnie kombinezonów. Kupujecie jeden cieplejszy np polarowy i jeden cieńszy? Czy np same cieńsze, ale do tego śpiwór do wózka? Macie ogólnie doświadczenia ze śpiworami? Piękne rzeczy pokupowałyście. Ja już sporo rzeczy mam (polowałam na promocje jeszcze przed poznaniem płci). Strasznie dużo różowego jest w sklepach, nie mogę już na to patrzeć. Najgorsze są wielopaki: cenowo super wychodzi, ale np wszystkie 3 pajace są w odcieniach różowego. jakby innych kolorów nie było. Sporo bodziaków zamawiałam na allegro i tam mogłam wybrać różne kolory, no i teraz jest fajny "świąteczny czas", dużo rzeczy jest w odcieniach czerwieni i granatu.
Stary 2016-11-29, 10:36   #977
malwiska
Zakorzenienie

U nas to ogólnie będzie w tym roku super świątecznie bo święta u nas z 2 rodzinami. Świętym Mikołajem jest mój tz i juz nie mogę doczekać się miny córki.
Ogólnie chcemy zrobić jej wideofilm z Mikołajem na listydomikolaja czy jakoś tam.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez vinga9669 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Mam pytanie odnośnie kombinezonów. Kupujecie jeden cieplejszy np polarowy i jeden cieńszy? Czy np same cieńsze, ale do tego śpiwór do wózka? Macie ogólnie doświadczenia ze śpiworami? Piękne rzeczy pokupowałyście. Ja już sporo rzeczy mam (polowałam na promocje jeszcze przed poznaniem płci). Strasznie dużo różowego jest w sklepach, nie mogę już na to patrzeć. Najgorsze są wielopaki: cenowo super wychodzi, ale np wszystkie 3 pajace są w odcieniach różowego. jakby innych kolorów nie było. Sporo bodziaków zamawiałam na allegro i tam mogłam wybrać różne kolory, no i teraz jest fajny "świąteczny czas", dużo rzeczy jest w odcieniach czerwieni i granatu.
Ja nie planuje pakować swojego dziecka do śpiwora w kwietniu. Jakoś tak do mnie nie przemawia fakt ze będzie aż tak zimno.

Stary 2016-11-29, 10:44   #978
patrysia333
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,
gratuluję wszystkich udanych wizyt i życzę zdrowia chorowitkom

Wiecie, że wczoraj prawie zapomniałam o swojej wizycie? Koło południa mi się przypomniało, że to chyba dzisiaj i dzwoniłam po męża, żeby szybciej wracał z pracy. Całe szczęście wszystko ok, morfologia mi trochę spada i mam brać żelazo. Mała cały czas siedzi pupą do dołu i kopie mnie po pęcherzu. Dostałam już skierowanie na krzywą cukrową i następna wizyta 2 stycznia. Strasznie szybko ten czas leci, jak dowiedziałam się o ciąży to wydawało mi się, że w styczniu to już prawie poród.
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 10:52   #979
patrysia333
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vinga9669 Pokaż wiadomość
Ja kombinezony mam dwa po córce, oba średnio ciepłe, bo córka z listopada i ją jeszcze dodatkowo wkładałam do cieplutkiego śpiwora z wełną owczą. Teraz dla kwietniowego malucha myślę, że wystarczą takie dwa kombinezony jak mówisz, a w ewentualne zimniejsze dni opatulisz kocykiem. Śpiwór jest raczej zbędny, lepiej kupić go później, już na zimę, taki dopasowany do spacerówki w której już pewnie nasze maluchy zimę przejeżdżą.
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 10:52   #980
Zuzolkaa
Zakorzenienie

Ecia, pytam, bo piszesz, że zmienił Ci się termin porodu na 7.04. Ostatnio gdzieś czytałam, że na tym etapie dzieci rozwijają się i rosną już swoim tempem i termin porodu jedyny wiarygodny to ten z 1 trymestru, bo wtedy dzieci rosną w miarę tak samo. Nie zmienia się już termin co wizytę.

Tusiaczek, Copycat kciuki zaciśnięte!

Midusia, nie wiem, ale wydaje mi się, że dziecię jest teraz tak małe, że może się obkręcać ile razy chce, położna w szkole rodzenia mówiła, że tak dopiero od około 34 tygodnia już marne szanse na obkręcenie. Ja np. dziecko czuje całkiem gdzie indziej niż mi gin pokazywała, że mam łożysko, dziwne.

Malwiśka super! Dlatego jestem zwolenniczką przedszkoli, bo tyle tam się dzieje, że są w stanie lepiej zorganizować czas dziecku niż jakbym chciała sama to wszystko ogarnąć

Nadia, mam to samo, od piątku twardy brzuch tylko ja już biorę 3 luteiny dziennie i 1 nospe dziennie od dawna więc póki co nic nie robię z tym, bo brzuch nie boli. Wizytę mam dopiero 15.12. No i wstyd się przyznać, ale nie wiem na ile twardy brzuch to tylko problemy z wyróżnieniem, a na ile coś poważniejszego, nie wiem jak to odróżnić :|

Ja śpiwora też nie kupuję, tylko ciepły misiowaty kombinezon.

Edytowane przez Zuzolkaa
Czas edycji: 2016-11-29 o 10:57
Zuzolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 10:56   #981
malwiska
Zakorzenienie

Zuzolka z tym terminem porodu to masz rację liczy się ten pierwszy a teraz.to jak komu ręka poleci. Ja pamiętam w poprzedniej ciaxy juz w końcówce wg usg dziecko.przez 3tyg prawie nic nie przytylo a przy kolejnej wizycie czyli po kolejnych 3tyg przybrało aż nadto ze myślała ze jak tak dalej będzie to urodzi się dziecko ponad 4kg a urodziła się 3kg kruszynka

Stary 2016-11-29, 11:06   #982
ecia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki
Ja też jeszcze nie jestem pewna płci, na prenatalnych było, że raczej chłopiec, teraz, że to może dziewczynka bo dzidzia jakoś nie chciała pokazać ale idę jutro na usg, będzie opcja 3d też wiec liczę że się dowiemy

Moja dzidzia ostatnio tak siedziała, że główkę lekarz musiał sprawdzać sonda dopochwowa bo się ruszyć za nic nie chciała.
Ja na wynikach z prenatalnych mam napisane: narządy rozrodcze żeńskie: obraz prawidłowy Ale ogóle Pani zapytała czy chcemy znać płeć- jakbyśmy nie chcieli to na wynikach nie byłoby tej adnotacji.

Cytat:
Napisane przez Zuzolkaa Pokaż wiadomość
Ecia, pytam, bo piszesz, że zmienił Ci się termin porodu na 7.04. Ostatnio gdzieś czytałam, że na tym etapie dzieci rozwijają się i rosną już swoim tempem i termin porodu jedyny wiarygodny to ten z 1 trymestru, bo wtedy dzieci rosną w miarę tak samo. Nie zmienia się już termin co wizytę.
Wiem, że się nie zmienia, ja ciągle trzymam się tego 11.04. Ale pisałam o tym, że teraz mam napisane na wynikach 7.04 temu żeby nie było zastanawiania co ta moja kobietka taka duża Po prostu jest większa niż by wskazywało na zakładany termin porodu.

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)

Edytowane przez ecia91
Czas edycji: 2016-11-29 o 11:07
Stary 2016-11-29, 11:18   #983
Copykat
Zakorzenienie

Ma któraś z Was taką poduszkę? Zastanawiam się, czy nie zamowić, bo mnie plecy zaczynają boleć
http://allegro.pl/rogal-ciazowy-prem...125654277.html

Stary 2016-11-29, 11:38   #984
vinga9669
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Ma któraś z Was taką poduszkę? Zastanawiam się, czy nie zamowić, bo mnie plecy zaczynają boleć
http://allegro.pl/rogal-ciazowy-prem...125654277.html
Mam taką poduszkę i bardzo ją lubię. Mi pomaga na bolące plecy + można ją tak z przodu ustawić, że służy jako podstawka pod laptopa/talerz, albo na nogi. W nocy też z nią śpię, podkładam wtedy między nogi i z tyłu kręgosłupa.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Ja kombinezony mam dwa po córce, oba średnio ciepłe, bo córka z listopada i ją jeszcze dodatkowo wkładałam do cieplutkiego śpiwora z wełną owczą. Teraz dla kwietniowego malucha myślę, że wystarczą takie dwa kombinezony jak mówisz, a w ewentualne zimniejsze dni opatulisz kocykiem. Śpiwór jest raczej zbędny, lepiej kupić go później, już na zimę, taki dopasowany do spacerówki w której już pewnie nasze maluchy zimę przejeżdżą.
Tak myślałam, dziękuję za odpowiedź
Stary 2016-11-29, 11:43   #985
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowa92mama92 Pokaż wiadomość
Musze się dziś wybrać do sklepu po jakieś grubsze getry - widziałyscie gdzieś?
Ja sobie zamówiłam takie grubsze ciążowe na allegro, ale jeszcze nie przyszły.
Cytat:
Szkoda tylko że śniegu nie ma.
U nas właśnie sypie
Cytat:
Ja nie planuje pakować swojego dziecka do śpiwora w kwietniu. Jakoś tak do mnie nie przemawia fakt ze będzie aż tak zimno.
Ja tak samo, zawsze można przykryć grubszym kocykiem.

Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za te zbliżające się Ja niestety mam jeszcze 2 tyg. do połówkowego i poznania płci, a za tydz. tylko zwykła wizyta z wynikami.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 12:12   #986
justka2209
Rozeznanie

Gratuluję potwierdzonych płci i udanych wizyt. Nas jutro czeka usg polówkowe. Wyprawkę też już kompletuję, bo nam lekarz zapowiedzial ciecie już pod koniec lutego. Dzieci sa duze jakby były w ciąży pojedynczej. Dlatego mi zostało mniej czasu.
Jak i Wy wklejacie to ja wkleję dzisiejszą dostawe ze smyka.
20161129_110245.jpg
justka2209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 12:22   #987
anemeon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justka2209 Pokaż wiadomość
Gratuluję potwierdzonych płci i udanych wizyt. Nas jutro czeka usg polówkowe. Wyprawkę też już kompletuję, bo nam lekarz zapowiedzial ciecie już pod koniec lutego. Dzieci sa duze jakby były w ciąży pojedynczej. Dlatego mi zostało mniej czasu.
Załącznik 6765216
Ja, jeśli dotrwam, to cięcie będę miała też w pierwszej połowie marca. Czas leci.
za zakupy my już na początek wyprawkę mamy, potem będę się martwić resztą rozmiarów Tylko kombinezonów mi brakuje, bo nie wiem, jaka może być pogoda w marcu...

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 12:33   #988
Zuzolkaa
Zakorzenienie

Ecia, aha
Justka kciuki za połówkowe! A jak się w ogóle czujesz? Przy trojaczkach dolegliwości pewnie x3?

Zuzolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 12:37   #989
ecia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 6765216
Śliczne ubranka! Widać, że zdrowe skoro tak pięknie rosną Takie usg 3 dzieci musi być trudne dla lekarza, żeby nie pomylić kolejności

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
Stary 2016-11-29, 13:08   #990
kissoflife001
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 6765216
Tak czytam i zastanawiam się czemu masz cc tak wcześnie i dopiero teraz uświadomiłam sobie, że jesteś mama trojaczków

kissoflife001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości