Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-28, 19:57   #3931
AsiaPo
Mama Land

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Jesteście skarbnicą wiedzy!
My dziś wprowadziliśmy trzeci posiłek stały, wieczorny, który okazuje się być kaszką z owocami. Muszę chyba zmniejszyć ilość owoców, bo 2xdziennie + obiadek to chyba za słodko jednak.

Pozdrawiam po wieczornej kąpieli technicznej
Młodą wieczorem napchałam kaszką (jakiś wyjątkowy apetyt miała), o 19:50 dopoiłam cycem i sru sama poszłam do wanny (po drodze myjąc podłogę ). Z wanny wyszłam o 20:40 i w momencie, gdy spłukiwałam pianę ze stóp Młoda się obudziła na cyc Szczerze się bałam tej kąpieli, ale gołe nogi wyglądały jak w leginsach

Ostatnio jechałam autobusem miejskim do znajomej. Podróż trwała 37 minut, Mała była w gondoli. Później była marudna, więc wzięłam ją na ręce, bo stwierdziłam, że jest tak równie niebezpiecznie. I to mnie zmusiło do refleksji: chyba nie ma bezpiecznego sposobu na podróż autobusem!
Nawet jak dziecko jest w foteliku, wpiętym do stelaża od wózka, to w razie wypadku leci z całym ekwipunkiem. Odechciało mi się wycieczek

Edytowane przez AsiaPo
Czas edycji: 2016-11-28 o 20:04
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-28, 20:28   #3932
MaLoS
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Ineso--- zapomniałam o tym króliku, napisze do TŻ i zapytam, bo jest do środy w Niemczech na konferencji oczywiście o drobiu

Na opakowaniu Enfamila, który Adaś pije, jest zalecenie: 6-8 miesięcy 3 x dobę 210 wody + 7 miarek, powyżej 8 miesiąca 2-3 na dobę tyle samo

Lulka --- no to mamy podobnie a Bartuś ile waży? Adek 9,3 miał dwa tyg temu i 77 cm, duże chłopisko ja tez juz nie używam dawno miarek do kaszy ani łyżek, sypie tak z woreczka na oko i mieszam do pożądanej przez konsumenta konsystencji kaszkę robię na 100 ml mleka i daje owoców tak z 3 pełne łyżeczki

Asia --- komunikacja miejska jest troche do bani pod tym względem... autobus tramwaj metro... przy zahamowaniu wózek leci jak zabawka! fajny miałaś relaksik w wannie godzinę

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Podwieczorek: daje czesto owoce ze słoika + 2 łyżeczki jogurtu naturalnego + 2 biszkopty, robię taka mamałygę, albo gotuje kasze jaglana i miksuje z owocami, albo banan z jogurtem, albo gotowe słoiki z deserami cos zbożowego, albo jabłuszko z Kleikiem ryżowym, albo mango z jogurtem, albo same jabłka z biszkoptami... no rożnie. Mam jeszcze z Włoch takie fajne bez cukru ciasteczka biscottini dla dzieci i z nich korzystam

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

A Wy co dajecie?

Zabawy--- czy Wasze maluchy juz sa podatne na naukę "papa" itd? Jak najczęściej zabawiacie dzieciaki?

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-28, 21:04   #3933
AsiaPo
Mama Land

Mój wieczorny chill trwał 25 minut, jako że resztę czasu spędziłam tańcząc z mopem i myjąc wanienkę Młodej po emoliencie

Zabawy:
U nas na tapecie śmieci (chusteczki wyciągane z pudełka, butelka po wodzie 1,5 litra), drobny sprzęt gospodarstwa domowego (komórka, pilot, gwiazda śmierci z podstawką, szturmowiec), świeczki ledowe (absolutny hit!), klamki (uczę Oddźwierną konsekwencji otwierania i zamykania za pomocą klamek ).
Byłam też u wspomnianej znajomej, która ma Córkę z lutego i pozazdrościłam jej ogarniętego dzieciaka, który pokazuje gdzie ma oko, gdzie mama ma oko, więc próbuję tego z M.
Kupiłam też separator kształtów i opowiadam jej o tych kształtach, a ją najbardziej interesuje tłuczenie zabawek innymi zabawkami, tudzież jedzeniem
No i M. ewidentnie szykuje się do wstawania, bo łóżeczko stało się ulubionym miejscem do zabawy i podciąga się na nim jak szalona.
Rozśmiesza ją za to, gdy mówię: "Powiedz MA-MMA" - nie wiem co w tym śmiesznego

Dziś za to zaczęła podnosić głowę z leżenia na brzuchu na wyprostowanych rękach! No myślałam, że się nie doczekam ewidentnie też podnosi do raczkowania, ale jeszcze brak jej synchronizacji wszystkich kończyn i części ciała zaangażowanych do tego
Ja jej oczywiście pokazuję, przed lustrem i w ogóle, ale chyba nie dociera
Stary 2016-11-28, 21:15   #3934
niulka_1985
Zadomowienie

Malos, u nas pa pa opanowane oraz przybij piątkę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-28, 22:15   #3935
GGI
Zakorzenienie

Jezusie zamiast isc spac co normalnie spie jyz od 22 a juz 23 to ja jednym tchem czyram co nabazgralyscie
Jedzenie
U nas w przeciwienstwie do Was tragedia😩 jeden posiłek z tym ze wczesniej cyc a z owocow to codziennie w tym cumlu owoc napchany do fulla ale ile to g czy ml nie wiem jak nie chce to odklada. Jak jest najedzona to od razu ciagnie ja na wymioty.

U nas umie piatke przybic dac czesc na chał chał szuka oczyma psa na brawo sie cieszy ale nie zrobi sama. Powtarza tata juz od 3 tyg mama dzis po dlugich próbach powtórzyła hihi ogólnie to gaga dzidzia i belkot 😂.
Raczkowanie u nas nie wychodzi jeszcze. Jest na etapie ślizgu po panelach w tył 😁
Uczymy sie gasic i zaswiecac swiatlo aaaa u nas z zabawek to najlepsze pudelko duze po lodach w środku foslownie wszystko i wyciaganie 😂
Garnuszek na klocuszek u nas sie sprawdza. Ale zainteresowanie wielkie to oczywiście komorka pilot laptop i KABLE rewelka 😁 metr krawiecki tez super i paczka chusteczek higienicznych nie wspomne o mokrych ktore zawsze sa wyciagane podczas przewijania 😜

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Malos, u nas pa pa opanowane oraz przybij piątkę.

Jezusie zamiast isc spac co normalnie spie jyz od 22 a juz 23 to ja jednym tchem czyram co nabazgralyscie
Jedzenie
U nas w przeciwienstwie do Was tragedia😩 jeden posiłek z tym ze wczesniej cyc a z owocow to codziennie w tym cumlu owoc napchany do fulla ale ile to g czy ml nie wiem jak nie chce to odklada. Jak jest najedzona to od razu ciagnie ja na wymioty.

U nas umie piatke przybic dac czesc na chał chał szuka oczyma psa na brawo sie cieszy ale nie zrobi sama. Powtarza tata juz od 3 tyg mama dzis po dlugich próbach powtórzyła hihi ogólnie to gaga dzidzia i belkot 😂.
Raczkowanie u nas nie wychodzi jeszcze. Jest na etapie ślizgu po panelach w tył 😁
Uczymy sie gasic i zaswiecac swiatlo aaaa u nas z zabawek to najlepsze pudelko duze po lodach w środku foslownie wszystko i wyciaganie 😂
Garnuszek na klocuszek u nas sie sprawdza. Ale zainteresowanie wielkie to oczywiście komorka pilot laptop i KABLE rewelka 😁 metr krawiecki tez super i paczka chusteczek higienicznych nie wspomne o mokrych ktore zawsze sa wyciagane podczas przewijania 😜

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Juz sie polozylam i przypomnialam sobie hit dnia!
Bylam w duzym supermarkecie na zakupach stoje w kolejce do kasy a przedemna kobieta. Z dzieckiem 5miesiecznym to maks i ono juz takie marudne troche poplakiwalo i matka do niego'' ojjj glodny juz jestes? Mama da Ci cos do jedzonka. '' i wyciagla z wózka na zakupy UWAGA ciastko petitki lubisie i dala mu taki oderwany kawałek. PRAWIE ZEMDLAŁAM!!!

Stary 2016-11-29, 10:14   #3936
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Załącznik 6760806 Cloche
Tak obecnie wyglądają plecki Oliwki i klatka piersiowa. Brzuszek i nogi są w miarę, chociaż wyczuwalne są pod palcami wypukłe szorstkie zmiany. Pod kolanem i policzki ma czerwone placki. U synka wygląda podobnie?

dopiero nadtobilam... u starszego to wszystko inaczej wygladalo, moge ci na fejsie foty przeslac. mloda aktualnie ma problemy w zgieciach lokci w miare opanowane (tylko troche czerwone i czasem probuje drapac), a za kolanami praktycznie nic nie widac. za to na szyji/karku co chwile sie babrze. brzuch miala plamiasty taki, ale u nas physiogel ai calming relief balsam daje rade. taka butla 400ml stoi na przewijaku i przynajmniej 2x dziennie mloda jest smarowana z gory na dol, w zgieciach czesciej ale tu tez idzie w ruch krem z cynkiem jak sie robi czerwono i babrzaco.
moim zdaniem Oliwka w dalszym ciagu ma kontakt z alergenem. moze i nie z diety, ale kto wie? jaka kasze dajesz? my testujemy co jakis czas, utrudnia nam fakt, ze dalej kp, ale no... wychodzi nam, ze z kasz/kleikow tylko ryz sie nadaje. jaglanka masakra z krwia w kupie wrecz, a orkisz, owsianka itp = drapanie pol nocy...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 10:25   #3937
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dopiero nadtobilam... u starszego to wszystko inaczej wygladalo, moge ci na fejsie foty przeslac. mloda aktualnie ma problemy w zgieciach lokci w miare opanowane (tylko troche czerwone i czasem probuje drapac), a za kolanami praktycznie nic nie widac. za to na szyji/karku co chwile sie babrze. brzuch miala plamiasty taki, ale u nas physiogel ai calming relief balsam daje rade. taka butla 400ml stoi na przewijaku i przynajmniej 2x dziennie mloda jest smarowana z gory na dol, w zgieciach czesciej ale tu tez idzie w ruch krem z cynkiem jak sie robi czerwono i babrzaco.
moim zdaniem Oliwka w dalszym ciagu ma kontakt z alergenem. moze i nie z diety, ale kto wie? jaka kasze dajesz? my testujemy co jakis czas, utrudnia nam fakt, ze dalej kp, ale no... wychodzi nam, ze z kasz/kleikow tylko ryz sie nadaje. jaglanka masakra z krwia w kupie wrecz, a orkisz, owsianka itp = drapanie pol nocy...
Cloche jak przeczytalam Twoj post to az łzy mi w oczach stanęły. Ale to przykre co piszesz. To co to Twoje dzieciątko może jesc. I co minie to kiedyś?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 11:28   #3938
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Też tak uważam, ale sami nie wiemy jaki to alergen. Tym bardziej, że będąc tylko na cycku były mega problemy.. Za jakieś pół roku będziemy powtarzać testy, a jak na razie to metoda prób i błędów. Kasza tylko manna. Jaglanej ani ryżowej nie przełknie za nic. Pomimo, że mi pisał ktoś tutaj że nie robi się prowokacji glutenem ja i tak wprowadzałam tą kaszę baaardzo stopniowo i obserwowałam uważnie. Latem to jeszcze czasem skóra wyglądała na zdrową, a od jesieni taka kiszka.. Roztocza i pleśnie nie wyszły, ale nie traktuję tych testów jak wyroczni. Kupy u nas po tym nutramigenie są rzadsze i czesciej, ale była na opakowaniu informacja że tak może być. Właściwie po wyjsciu ze szpitala od nowa włączalismy do diety wszystko od nowa, więc niektore warzywa mamy sprawdzone. Z owoców i warzyw nie kombinuję na razie. Tylko sezonowe i z pewnego źródła. Chyba nic więcej nie zdziałam jak na razie, bo nie wiem z czym walczyć. Pielęgnujemy skórę i tyle.. Kąpiele w sodzie, soli z morza martwego, mydło allepo, olej koko, z platkow owsianych.. Nic nie daje efektu wow, ale działam.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

A na drapanie dajesz fenistil?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 12:05   #3939
MiniMonix
Zakorzenienie

1480421015205.jpg no i u nas ige caly czas na poziomie 49/ 50.. Także ten.. Coś jest co Oliwce szkodzi.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-11-29, 12:34   #3940
GGI
Zakorzenienie

Mam pytanie do Was ugotowalam dzis n s parze ćwiartke pasternaka 2średnie marchewki jedna pietruszke i wiejskiej piersi z kurczaka tak wielkosc pudelka zapalek i zbledowalam. Córka zjadła okolo 150 g nie dawalam dziś piersi odrazu obiadek to duzo czy mało? Jest jakas tabela ile dziecko powinno zjeść szukalam w necie ale g...no widze kiepski chyba mam dzis dzien bede wdzieczna za odpowiedzi. Podkreslam ze 1 raz pominęłam karmuenie piersia

Stary 2016-11-29, 13:13   #3941
harmonijca89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość

Smarrita-- uśmiałam sie z VIPów na fejsie co do fotelika, to tez nie jestem przekonana do tego modelu.

Rozszerzanie diety--- tez juz rzygam, co można, nie można, zgłupieć można jedynie... nie spinam sie, zje to zje, nie zje to tragedii nie robię i daje cos innego zrobiłam mu ekstra obiadek z burakiem to nie chciał, a nasza zupę krem buraczany to jadł jak szalony
O co chodzi z Vipami na FB bo ja nie w temacie? I też już rzygam rozszerzaniem diety....

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Dziewczyny od mm - możecie mi przepisać z opakowań ile jakich porcji się daje po 7 msc? Na moim tego nie ma a za każdym razem zapominam w rossie zobaczyć na innych.
U mnie Bebilon : 3 porcje po 210 ml

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Zabawy:
U nas na tapecie śmieci (chusteczki wyciągane z pudełka, butelka po wodzie 1,5 litra), drobny sprzęt gospodarstwa domowego (komórka, pilot, gwiazda śmierci z podstawką, szturmowiec), świeczki ledowe (absolutny hit!), klamki (uczę Oddźwierną konsekwencji otwierania i zamykania za pomocą klamek ).
U nas podobnie plus oświecanie i gaszenie światła

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość

. Ale zainteresowanie wielkie to oczywiście komorka pilot laptop i KABLE rewelka 😁 metr krawiecki tez super i paczka chusteczek higienicznych nie wspomne o mokrych ktore zawsze sa wyciagane podczas przewijania 😜
Dokładnie to samo
harmonijca89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 13:28   #3942
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie do Was ugotowalam dzis n s parze ćwiartke pasternaka 2średnie marchewki jedna pietruszke i wiejskiej piersi z kurczaka tak wielkosc pudelka zapalek i zbledowalam. Córka zjadła okolo 150 g nie dawalam dziś piersi odrazu obiadek to duzo czy mało? Jest jakas tabela ile dziecko powinno zjeść szukalam w necie ale g...no widze kiepski chyba mam dzis dzien bede wdzieczna za odpowiedzi. Podkreslam ze 1 raz pominęłam karmuenie piersia

Mój od dwóch dni ma wilczy apetyt. Zjada 250 ml zupki, a wcześniej max 150. Także nie wiem czy to dużo czy mało. Synek mojej SIS jest miesiąc starszy od mojego i zjada 350 ml zupki.

Stary 2016-11-29, 13:43   #3943
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Mój od dwóch dni ma wilczy apetyt. Zjada 250 ml zupki, a wcześniej max 150. Także nie wiem czy to dużo czy mało. Synek mojej SIS jest miesiąc starszy od mojego i zjada 350 ml zupki.

Nie wiem jak to mk maja sie do g. Zupa rzadka a ja robie zbita brajke sama nie wiem

Stary 2016-11-29, 14:02   #3944
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem jak to mk maja sie do g. Zupa rzadka a ja robie zbita brajke sama nie wiem

Ja mam pojemniczek 250 ml i wg niego napisałam, a ile to g nie wiem. Znalazłam taką rozpiskę w pewnej książce. Jest to dla dzieci karmionych mm. 1480428165561.jpg

Stary 2016-11-29, 14:11   #3945
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam pojemniczek 250 ml i wg niego napisałam, a ile to g nie wiem. Znalazłam taką rozpiskę w pewnej książce. Jest to dla dzieci karmionych mm. Załącznik 6765336

Dziekuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 14:52   #3946
niulka_1985
Zadomowienie

Dla KP też jest:1480431147927.jpg1480431157932.jpg1480431164514.jpg

Stary 2016-11-29, 15:04   #3947
velika
Winter is coming

Ja nie wiem ile mloda zjada i nie interesuje mnie to za bardzo szczerze mówiąc. Ważne że je i rośnie, na głodna nie wygląda.
Dzisiaj jej zrobiłam zupę buraczkowa to plula hah. Ale pierwszy raz dostała.
Papa Ani nic nie robi, nie uczyłam jej jeszcze.

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 15:07   #3948
AsiaPo
Mama Land

Niulka: Dzięki za zdjęcia, może się przydać Jak zdrowie Maluda??

GGI: Ja lecę z jedzeniem na pałę - ile zje, tyle jej. Jak chce jeszcze, to daję, jak odmawia, to nic na siłę. Dziś na obiad zjadła 2 pałki kukurydziane + 2/3 słoiczka małego (łosoś z warzywami), a po pół godziny wytrąbiła cyca
Mi się wydaje, że tak jak z dorosłym - każdego dnia apetyt się zmienia i jest zależny od wielu czynników

Harmonijca: Z FB to jest temat rzeka, a nawet szambo. Ja się już wypisałam nawet z grupy, bo padła
Stary 2016-11-29, 15:12   #3949
velika
Winter is coming

Asia mam takie samo podejście do jedzenia..chce to je, nie to nie zmuszam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 15:49   #3950
GGI
Zakorzenienie

Oczywiscie ze jej nie zmuszam i nie zamierzam. Tylko nie chce rozpychac żołądka a zarazem glodzic. Choć na glodne moje dziecko nie wyglada no waży 9300 hihi 😂

Pytam bo zielona jestem w rozszerzaniu diety przy 2 bedzie latwiej. haha

Stary 2016-11-29, 16:34   #3951
niulka_1985
Zadomowienie

AsiaPo już ok, ale antybiotyk do piątku muszę stosować.

Stary 2016-11-29, 19:46   #3952
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Zjadła dość dużo, ale moim zdaniem dwie marchewki sa niepotrzebne. Marchew zatwardza, i ja dałabym tylko 1 na rzecz innego warzywa.

Malos Bartek wazy teraz z 9 kg, w każdym razie Adaś jest większy

Ja jeszcze nie uczyłam mojego syna papa, czy innych rzeczy ale od dziś zaczynam. Dopiero jesteśmy na etapie pełzania za zabawką, nie zwiedza jeszcze całego domu Zabawką jest woda mineralna lub klapek
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 19:52   #3953
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Zjadła dość dużo, ale moim zdaniem dwie marchewki sa niepotrzebne. Marchew zatwardza, i ja dałabym tylko 1 na rzecz innego warzywa.

Malos Bartek wazy teraz z 9 kg, w każdym razie Adaś jest większy

Ja jeszcze nie uczyłam mojego syna papa, czy innych rzeczy ale od dziś zaczynam. Dopiero jesteśmy na etapie pełzania za zabawką, nie zwiedza jeszcze całego domu Zabawką jest woda mineralna lub klapek
Tak wiem ze marchew zatwardzajaco dziala ale u nas nie ma z tym problemu codziennie ladna kupka 😁 a daje marchew bo mam jeszcze swoja z ogrodka poki dobra i sie nie psuje niech jee eko.

Stary 2016-11-29, 22:13   #3954
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Właściwie zauważyłam od jakiegoś czasu, że nie ma już takiego apetytu jak wtedy. W sumie zmieniło się to na dniach, po ostatnim szczepieniu. Na wadze przybiera, więc się nie martwię. Tak, od początku tyle kaszy dawałam. Probowałam na początku raz więcej, raz mniej ale według mnie tak jest optymalnie

To malutko tej kaszy, nie wiem czemu ktoś się Ciebie tu czepiał wtedy, że dużo dajesz
Cytat:
Ineso--- zapomniałam o tym króliku, napisze do TŻ i zapytam, bo jest do środy w Niemczech na konferencji oczywiście o drobiu

Na opakowaniu Enfamila, który Adaś pije, jest zalecenie: 6-8 miesięcy 3 x dobę 210 wody + 7 miarek, powyżej 8 miesiąca 2-3 na dobę tyle samo
A Wy co dajecie?

Zabawy--- czy Wasze maluchy juz sa podatne na naukę "papa" itd? Jak najczęściej zabawiacie dzieciaki?
Dzięki

Ja mam z podwieczorkiem kłopot - bo mały połową słoika dużego owoców się nie najada. Nie chcę znów kaszy dawać bo je na śniadanie i na kolację. Także na razie cyc, ale szukam czym by to zastąpić.

Moja mama uczy syna ,,papa" i innych takich. Mnie to do głowy nie wpada
Cytat:
Zabawy:

Dziś za to zaczęła podnosić głowę z leżenia na brzuchu na wyprostowanych rękach! No myślałam, że się nie doczekam ewidentnie też podnosi do raczkowania, ale jeszcze brak jej synchronizacji wszystkich kończyn i części ciała zaangażowanych do tego
Mnie ostatnio wypadł na podłoge metr krawiecki i nagle moje aktualnie marudne dziecko zajęło się sobą i metrem na 15 min

Mój też tak miał z dupką, ale potem przestał. Obecnie nic w kierunku raczkowania nie robi. Zaczyna siadać z leżenia na boku - bo to ogólnie jego ulubiona pozycja - jak grecki bożek Czasem dodaje do tego fit wygibasy i nózią w górę macha.
Cytat:
Juz sie polozylam i przypomnialam sobie hit dnia!
Bylam w duzym supermarkecie na zakupach stoje w kolejce do kasy a przedemna kobieta. Z dzieckiem 5miesiecznym to maks i ono juz takie marudne troche poplakiwalo i matka do niego'' ojjj glodny juz jestes? Mama da Ci cos do jedzonka. '' i wyciagla z wózka na zakupy UWAGA ciastko petitki lubisie i dala mu taki oderwany kawałek. PRAWIE ZEMDLAŁAM!!!
Mój wujek ostatnio przezywał, że ja ,,też nie daję cukru dziecku". Bo on wnusi rocznej jak kupi jajko niespodziankę to jej przez 3 tyg. dają.
Cytat:

Oj tam nie stresuj się, takie dziecko jak głodne to się o cyca upomni, nie martw się.
Cytat:
Napisane przez harmonijca89 Pokaż wiadomość

U mnie Bebilon : 3 porcje po 210 ml
Ale już po przygotownaiu 210 czy na 210 wody jak u Malos?
Cytat:
Dziś na obiad zjadła 2 pałki kukurydziane + 2/3 słoiczka małego (łosoś z warzywami), a po pół godziny wytrąbiła cyca
Przecież to malutko, wcale mnie ten cyc nie dziwi.
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Asia mam takie samo podejście do jedzenia..chce to je, nie to nie zmuszam.

Mhm a kto niby zmusza?

Cytat:
Tak wiem ze marchew zatwardzajaco dziala ale u nas nie ma z tym problemu codziennie ladna kupka 😁 a daje marchew bo mam jeszcze swoja z ogrodka poki dobra i sie nie psuje niech jee eko.

Jak masz dobrą i nic się nie dzieje to pewnie U mnie też dużo marchewy idzie. W słoikach ogólnie sporo marchewki jest - pewnie dlatego, że tania i słodka

Poszalałyście na ddd? Ja tak. W aptekach głównie haha.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 22:39   #3955
MaLoS
Rozeznanie

Czyli my zdrowo karmimy swoje pociechy na lubisie i jaja niespodzianki przyjdzie czas to nas nie ominie z pewnością

U nas papa prawie czai, czasem zapomni... kota i psa szuka po podłodze wzrokiem jak zapytam gdzie są, robi buzią "jak robi rybka" i "jak królik je marchewkę" tak rusza słodko pyszczkiem w ogóle nauczył sie przeżuwać jedzenie i mamla w buźce dłużej, a nie połyka jak kiedyś od razu
Aha i tańczy do muzyczki od kilku dni, cały sie porusza trochę dziki ten taniec

U nas tez dużo czasu Adaś spędza z psem, są nierozłączni, szczerze mówiąc nasza psina bardzo mi pomaga, bo go zajmuje i Adek nie nudzi sie tak szybko jak zabawka. Zostawiam ich na dywanie i sie bawią, Adaś ją ciągnie za obroże, za uszy, kładzie sie, a pies totalnie sie oddaje i jest mega delikatny, cos czuje ze to bedzie przyjaźń na całe życie miedzy nimi jak płacze to sunia przynosi mu zabawki, przybiega do kuchni jak mały sie obudzi i daje mi znać, jak tylko ktoś obcy bierze Adasia na ręce to ona jest zaraz obok i na krok nie odstąpi tak pilnuje, przy wózku idzie równo z kołem, rano pierwsza biegnie do pokoiku... jestem w szoku naprawdę, nie sądziłam ze pies moze być tak oddany i opiekuńczy

Kupiłam garnuszek za Waszymi poradami na olx używany, ale stan idealny, fajna zabawka, bardzo Adasia zajęła

Lulka--- stuningowane mleczko kleikiem ryżowym nie przeszło... za cholerę nie chciał pić, odpychał i płakał, dopiero jak czyste mleczko wjechało to wypił całe wiec u nas sie to nie sprawdziło... ale super, ze u Was pięknie działa i Bartek śpi ładnie

Harmonijca89--- ja nie wiem, bo nie mam fb, tylko śmiałam sie z tego co Smarrita napisała tak szczerze

Ineso--- grecki bóg made my Day 🏻 jeszcze nie wiem o królikach... ale sie dowiem

Zmiany? Zawsze na lepsze
Stary 2016-11-29, 22:42   #3956
MaLoS
Rozeznanie

ImageUploadedByWizaz Forum1480459291.038804.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1480459338.892632.jpg to miłość od życia płodowego jeszcze

Zmiany? Zawsze na lepsze
Stary 2016-11-30, 06:37   #3957
velika
Winter is coming

A czy ja napisałam że ktoś zmusza do jedzenia?
Moja stałych je niby niedużo a zawsze coś wrabie. I zauważyłam że mniej cyca wola w dzień. Ostatnio 5 H nie jadła. Jeszcze trochę i będę mogła sobie normalne piwo strzelic do obiadu
Malos jak słodko z tym pieskiem!
Dziewczyny jak udaje wam się wprowadzić rutynę jakąkolwiek? U mnie co zaczybam ze cieszyć ze mamy rytm dnia to młoda go zmienia. .. np przerzucila się na 2 dłuższe drzemki ok 10 i ok 14-15 i sen 20-21, wstawala po 7, dla mnie super. I kurde wczoraj miała dwie drzemki po pół godziny, padła o 19 i dziś już po 6 pobudka, a tak pięknie było.
Nocki tez różne ale coraz gorzej się znowu robi, dzisiaj chyba z 10 pobudek było jak nie wiecej.. A już jej się zdarzały nocki z dwiema... Jak ona ma spać w łóżeczku w takiej sytuacji, no nie ma szans

Stary 2016-11-30, 07:08   #3958
MiniMonix
Zakorzenienie

Ineso

Bo dawałam tylko kaszki na mm, a nie samo mleko. Teraz sytuacja się zmieniła całkiem bo nocki mamy przespane bez więc w ciagu dnia bedą dwie porcje kaszki i jedna mleka.

Velika

U też nie wszystko jest jak w zegarku. Tak sie chyba nie da ale mniej wiecej trzymamy się rytmu dnia. Koło 11 młoda ma pierwszą drzemkę więc dostaje mleko i zje ile chce i spi. Obudzi się, to zaraz na dwór idziemy. Nawet jak nie wychodzimy, tak jak wczoraj to nic się nie zmienia. Pora kąpieli wypracowana była od początku i teraz jak przychodzi koniec wiadomości w tv, ona zaczyna popłakiwać udawanym głosem i idzie do łazienki. Przy kaszce gaszę tv, przygaszam światło i spanie. Oczywiscie bunt i spanie jest kolo 21, ale to nic nie zmienia i spi mi do rana. Drzemek w ciagu dnia ma 3, w tym jedna o 18.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-11-30, 07:28   #3959
velika
Winter is coming

No U mnie drzemki są dwie od dłuższego czasu. Najczęściej ta popołudniowa jest dłuższa ale i z tym różnie bywa bo wczoraj trwała pół godziny. A idzie spać między 19 a 22 nawet zależnie od drzemek bo po tej drugiej ma min 4 H aktywności.
Tak więc w sumie jakiś rytm jest tylko godzinowo to różnie wygląda.
No i u nas prawie spacerów nie ma bo królowa wózek gryzie w dupke więc wychodzę z nia w chuscie na krótko

Stary 2016-11-30, 07:48   #3960
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 6766826 Załącznik 6766831 to miłość od życia płodowego jeszcze
Cudnie!! Miłość idealna
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości