Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-29, 06:25   #3121
Kosia22
Rozeznanie

Dot.: Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I

Moj tato tez zawsze jak mowi to krzyczy, a jak jestesmy u niego z Maja to probuje byc cicho, szczegolnie gdy spi... probuje i tak zawsze sie wydrze, cos mu spadnie, czyms stuknie itd

Margosia mojej brokul nie podszedl

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kosia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 08:41   #3122
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Kamila ale jak piszesz teraz o Noah to duzo slokojniej niz kiedys nawet jak marudzi
Czuc, ze juz oswoilas sie z nowa rzeczywistoscia, a Twoj Synek to nieodlaczna czesc Twojego zycia

U siebie to jednak u siebie

Szkoda, ze wujkowie nie moga zrozumiec, ze w domu jest Maluszek... Ja to sie smieje, ze jakbys zostawila z nimi marudnego Mateuszka to po pol godziny zaczeli by sluchac i rozumiec o co sie ich prosi

Brawa za chirurga

Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
W sumie to nie myślałam nad tym
Chyba masz rację

Dziś np wstał o 4 taki aparat
Stary 2016-11-29, 09:09   #3123
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kosia22 Pokaż wiadomość
Powiedz im ze glupoty gadaja prysnij tesciowej mlekiem z cycka do kawy a jak sie napije to spytaj czy dobra kawa z mlekiempotem ja uswiadom ze to twoje mleko i Kuba na pewno sie najada

Haha

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Jak Wam sobota minela?

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Mowilam Wam, ze moj maz ma w wigilie i sylwestra na popoludnie do pracy?

Nie wiadomo czy sie smiac czy plakac

O fuck

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Marie wszystko zalezy od charakteru dziecka. Jezeli szybko zasypia a potem spi to jak najbardziej mozna sie wybrac )
Gorzej jesli wieczorami jest marudne co chwile sie wybudza itp. To wtedy szkoda meczyc siebie i dziecko

Jade na swieta do rodzicow
Mam 4 rodzenstwa, babcie, ciotki z rodzinami nie wyobrazam sobie samotnej wigilii... Zawsze nas bylo przy stole pelno i zawsze 12 potraw

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Jeszcze w temacie rozszerzania diety.
Jak moje dziecko mialo prawie 2lata i zaczelismy chodzic do dentysty, dentystka powiedziala zeby zaczac dawac mu jablko w kawalkach a nie tarte. Wtf? Dwulatkowi?
Zapomnialam, ze w ogole kiedys mu jablko scieralam a ona na to, ze teraz zdecydowana wiekszosc dzieci dostaje miksowane jedzenie bardzo dlugo.

Mialysmy trzylatka, ktory nie umial gryzc! W domu jadl tylko z butelki... Nie mial zebow od prochnicy, bo zasypial z butla w "zebach"...

I dla mnie to jest przesada...

Ja mam dwie siostry. One mają swoje rodziny. Każda mieszka daleko. Nie zawsze się spotykamy w wigilię. Ale jak już się nam uda być razem jest fajnie. Zwykle jesteśmy u moich rodziców. Raz zdarzyło się, że byliśmy sami. Nie było źle. Bardzo spokojnie ale ciepło rodzinne mocno wyczuwalne

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Marie wszystko zalezy od charakteru dziecka. Jezeli szybko zasypia a potem spi to jak najbardziej mozna sie wybrac )
Gorzej jesli wieczorami jest marudne co chwile sie wybudza itp. To wtedy szkoda meczyc siebie i dziecko

Jade na swieta do rodzicow
Mam 4 rodzenstwa, babcie, ciotki z rodzinami nie wyobrazam sobie samotnej wigilii... Zawsze nas bylo przy stole pelno i zawsze 12 potraw

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Jeszcze w temacie rozszerzania diety.
Jak moje dziecko mialo prawie 2lata i zaczelismy chodzic do dentysty, dentystka powiedziala zeby zaczac dawac mu jablko w kawalkach a nie tarte. Wtf? Dwulatkowi?
Zapomnialam, ze w ogole kiedys mu jablko scieralam a ona na to, ze teraz zdecydowana wiekszosc dzieci dostaje miksowane jedzenie bardzo dlugo.

Mialysmy trzylatka, ktory nie umial gryzc! W domu jadl tylko z butelki... Nie mial zebow od prochnicy, bo zasypial z butla w "zebach"...

I dla mnie to jest przesada...

Na jabłko u małych dzieci mam alergię. Moja córka tak zadławiła się jak miała 8 miesięcy, że ja mało zawału nie dostałam. Syn dostawał długo pokrojone na małe kosteczki.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Marie no tez byłoby mi przykro, w ogole pewnie najbardziej smutno bedzie mi w sylwestra. Kazdy bedzie sie bawil tylko nie ja ale za rok z Maja odwale takiego sylwka ze kazdy bedzie zazfroscil! Otworzymy piccollo, nadmuchamy balony, bedziemy mialy piszczalki i zimne ognie a o 21 pójdziemy spac!
Moja sie nie nadaje na zadne imprezy. No moze tylko na pogrzeb bo tam cicho.
Ale nie jestem za tym by brac takie male dzieci w glosne miejsca, niektorzy z niemowlakami chodzs na wesele na cala noc. Ja bym w zyciu nie poszla.

Swieta robimy z tata i siostra, polowe rzeczy bedziemy mieli kupne bo ja nie mam czasu gotowac, tato w pracy, siostra ma dwie lewe rece. Wigilie nie wiem jak spedzimy bo Maja o 19:30 juz spi a ojciec konczy o 19 prace.

Ja od trzech lat sylwestra spędzam z synem i jedynką
Tż pracuje. Córka u znajomych. Jakoś mi to w ogóle nie przeszkadza. Czas imprez już za mną i nie brakuje mi ich
Chciałabym tylko żeby chłopcy byli starsi i pojechać z nimi w jakieś ustronne miejsce o północy oglądać fajerwerki.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Ja niby sama robie w tym roku wigilie, yhy. Wszystko chyba kupie

E kupione to nie to samo
Właśnie ten zapach w domu wszystkich potraw dołącza się do klimatu świąt

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Ja też coś ostatnio nie miałam weny aby pisać, ale melduję, że nie uciekłam na fb heh Tam to już w ogóle nie mam czasu zaglądać..
U nas wszystko ok, rozszerzanie diety już trwa od dwóch tygodni i idzie całkiem dobrze, mały zjada objętość pół małego słoiczka, do południa jest obiadek a po południu deserek. Na razie przerobiliśmy ziemniaka, marchewkę, brokuła, dynię, jabłko i banana. Wszystko młodemu smakuje oprócz dyni, której ja też nie znoszę więc się nie dziwię wcale

A z takich nowości to młody w końcu samodzielnie przekręca się z pleców na brzuszek i dziś zauważyłam, że podnosi pupę do góry i podkurcza przy tym nóżki więc pewnie niedługo stanie na czworaka

Dziś stwierdziłam, że moje maleństwo mało gaworzy i jeśli już to ciągle to samo czyli gie, gii, grrr i może jeszcze kilka nielicznych.. Jak jest u Was z tym gaworzeniem?
Bogate menu
Dobrze, że mu smakuje.
Nasz sobie opowiada czasem więcej czasem mniej. Dmucha, buu, grr, aaa guu piszczy

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Moj jak nie spi to ciagle jakies dzwieki wydaje

Najbardziej lubie jak "mowi" cos co przypomina mamu

Za to mala kloda nawet nie ma ochoty brac sie za obracanie

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Confused a jak Antos zje tyle obiadku to potem zjada mniej mleka?

O to nasz też. Robi duży zamach nogą w bok ale na boku się kończy cały obrót

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Hehehe a ja chce w miare szybko dwa karmienia wyeliminowac ))

Ale moja sytuacja jest zupelnie inna niz wasza

Goba jak tam chlopaki sie czuja?

Reniferek where are you?

Inka wracaj!

Lazurowa kup sobie rekawiczki do smartfonow i chodz tu!

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Wesola Ania nie zdradzaj nas z fb

Są takie rękawiczki?

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

No a my chorzy. Wszyscy. M ma anginę. Antybiotyk od piątku. Ech

Stary 2016-11-29, 09:33   #3124
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

U mnie tz myśli, że normalnie gada a tak na prawdę drze się ..

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 09:39   #3125
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
U siebie to jednak u siebie

Szkoda, ze wujkowie nie moga zrozumiec, ze w domu jest Maluszek... Ja to sie smieje, ze jakbys zostawila z nimi marudnego Mateuszka to po pol godziny zaczeli by sluchac i rozumiec o co sie ich prosi

Brawa za chirurga

Najlepsze jest to, że jeden ma dwoje dzieci - 5 i 2 letnie, szybko zapomnial jak sam wszystkich uciszał :/ Aż się boje co będzie w święta... Wigilię spędzam rodzinnie u babci więc nie będę się krępowała aby co chwila upominać i prosić o cisze. No i dwóch najgłośniejszych osób nie będzie (chociaż tu trochę szkoda... )

Widzę że u was rozszerzanie diety pełną parą ja się nie śpieszę, póki co chcę piersią karmić, po 6 miesiącu będę dawała popróbować różne warzywka

A co do sylwestra - śmiałam się do męża że w tamtym roku była impreza u nas i były dwa dzieciaczki, teraz w naszej paczce jest już pięcioro więc może zrobimy kinderbal ;D

oho, junior się obudził. Dziś póki co w lepszym humorze ;d

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!

Edytowane przez reniferek01
Czas edycji: 2016-11-29 o 09:46
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 10:24   #3126
Marie Madeleine
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Marie Madeleine
Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I

RENIFEREK fajnie , że przepuklina już nie dokucza

LAZUROWA zdrówka dla wszystkich

Co do karmienia piersią to bardzo mi zależy tylko na tym pozostać . Zbyt dużo walczyłam o laktację by teraz tym walnąc no i ta wygoda wywalam cycka i już gotowe. Jeśli ktoś oskarża mamy że z wygody karmią mm to gówno prawda ! Podobno badania dowodzą , że mamy karmiące piersią śpią średnio o 45 minut dłużej niż mamy dające mleczko modyfikowane o taka ciekawostka

U nas od wczoraj idylla . Mały ani razu nie płakał zasypiał przytulony do mnie w łóżku bez noszenia czy smoczka. Spał do 8:30 . A ja nawet nie pamietam nic pomiędzy 23 a 5 rano , ale musiałam coś robić bo był z drugiej strony łóżka 🏻
Ja obstawiam , że był to skok! U nas będą takie dramatyczne . Idealnie 4,5 miesiąca i po strachu. Inne dziecko. Teraz za dwa tygodnie szczepienie wszystko zepsuje pewnie

Mały nie jadł od około 6-7 . Śpi jak zabity po spacerze. Nie chciał zjeść przed . Ma cudny humor . Martwić się czy olać go? Ogólnie zawsze często jadł . On jest chudzielec i zawsze boje się by mu pediatra nie wciskała mm . Chociaż wydaje się pro cyckowa i mówiła ze jest dumna ze mnie bo jako jedyna karmie piersią w naszym rejonie

Edytowane przez Marie Madeleine
Czas edycji: 2016-11-29 o 10:26
Marie Madeleine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 10:25   #3127
Kosia22
Rozeznanie

Lazurowa1
Wiem, ze kupne to niedobre, ale ja nie mam czasu na codzien obiadu zrobic, a co dopiero wiecej na wigilie gotowac. Moja jest strasznie absorbujaca, jak czuwa to max 15min polezy sama, reszte czasu musze ja zabawiac. A w 15min zrobię siku, umyje butle i ew cos zjem na szybko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 10:50   #3128
confused women
Zakorzenienie

LAZUROWA, zdrówka, kurujcie się tam!

MARIE, a ile Twój Jakub waży że taki chudzielec z niego?

A Antoś coś mi słabiej śpi ostatnio, kąpie go jak zwykle około 19, zasypia szybko ale już kolo 1-2 się zaczyna często przebudzać, kręci się, karmię go kolo 5 i juz nie zasypia tak jak dotychczas, oczy jak 5zł, i się kręci, rączki ogląda, wyspany jest.. Nie wiem skąd ta zmiana, bo naprawdę dobrze spał dotychczas.
Stary 2016-11-29, 11:39   #3129
Marie Madeleine
Zadomowienie

CONFUSED 6400 g miał 3 listopada czyli kiedy miał 3,5 miesiąca . Dla mnie Kuba jest normalny ale przy każdym dziecku maluszek raz bo długi to go wyszczupla dwa chyba dlatego ze na piersi . Siatki centylowe WHO dla kp są zupełnie inne niż nasze Polskie .

Antoś jest starszy od Kuby ale jest tez zbyt wcześnie urodziny i może maja ta sama ze snem ? U mnie identyczna historia! Poczytaj o regresie snu w 4 miesiącu to albo mija albo zostają złe nawyki i trzeba próbować zmienić je jak u nas budzenie się co chwilkę

Stary 2016-11-29, 11:41   #3130
Lazurowa1
Wtajemniczenie

M w piątek ważył 7890 słuszna waga

Stary 2016-11-29, 12:52   #3131
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość

Nooo ładnie

Marie zaciekawilas mnie tym regresem, musze poszukac o tym. Mateusz sie wybudza ok 24-1 zje i śpi do ok 5, znowu zje i ok 7 pobudka... i tak nie jest źle ale jakby sie dalooo wyeliminowac pobudke o pólnocy to bylabym szczesliwa (taaak wiem, duzo chce)

...
Stary 2016-11-29, 13:01   #3132
confused women
Zakorzenienie

MARIE, wydaje mi się, że waga Kuby super, Antoś ważył kilka dni temu 6700g a ma 5,5msca.
I 67cm długi.
Kochana, jeśli to faktycznie ta sama historia ze snem to modlę się aby to minęło!!! Było naprawdę extra, a od 4 dni a raczej nocy totalna zmiana! Nawet w dzień nie chce mi sam zasypiać na łóżku, tylko zaśnie gdy go sama ululam na rękach albo w bujaczku :/ A dotychczas gdy był śpiący to do łóżeczka albo na kocyk na kanapie, smoczek w dziobka i spał..

RENIFEREK, a wcześniej Mateusz lepiej sypiał?

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

MARIE, tak, Antoś ma 5,5msca ale korygowane 4,5.
Stary 2016-11-29, 13:26   #3133
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
MARIE, wydaje mi się, że waga Kuby super, Antoś ważył kilka dni temu 6700g a ma 5,5msca.
I 67cm długi
.
Kochana, jeśli to faktycznie ta sama historia ze snem to modlę się aby to minęło!!! Było naprawdę extra, a od 4 dni a raczej nocy totalna zmiana! Nawet w dzień nie chce mi sam zasypiać na łóżku, tylko zaśnie gdy go sama ululam na rękach albo w bujaczku :/ A dotychczas gdy był śpiący to do łóżeczka albo na kocyk na kanapie, smoczek w dziobka i spał..

RENIFEREK, a wcześniej Mateusz lepiej sypiał?

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

MARIE, tak, Antoś ma 5,5msca ale korygowane 4,5.
Jejuuu to mój w takim razie to klocek. 65cm długości i 7,5kg wagi :P
Jeszcze jaki miesiąc temu spał od 20.30 d0 3-4. Tłumacze to sobie tak, że rośnie i więcej jedzenia potrzebuje ale Marie dała mi nadzieję że niedługo może znowu wróci mój śpioch oczywiście już usłyszałam "może sie nie najada.... " ;/

...
Stary 2016-11-29, 13:46   #3134
confused women
Zakorzenienie

RENIFEREK, nie klocek tylko jeszcze więcej słodkich fałdek do całowania
A po karmieniu od razu zasypia dalej?
Stary 2016-11-29, 13:55   #3135
Marie Madeleine
Zadomowienie

W tym regresie akurat nie o głód chodzi . Mi to te kobiety ze sleep concept tłumaczyły i u nas się zgadza. Mały się budzi i nawet nie chce jeść . Budził się po prostu a ja zaczęłam wtedy dawać mu smoka czy pierś i tak się przyzwyczaił ze zamiast jak się lekko przebudzi iść spać dalej ( tak robi w pierwszej fazie snu do 1 w nocy ) to szuka uspokajacza.

Na Black Friday nakupiłam Młodemu multum ciuchów na 74 ale teraz już będzie wolno rósł wiec będę się denerwować że nie mogę mu ubrać

Stary 2016-11-29, 14:02   #3136
goba
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Na jabłko u małych dzieci mam alergię. Moja córka tak zadławiła się jak miała 8 miesięcy, że ja mało zawału nie dostałam. Syn dostawał długo pokrojone na małe kosteczki.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Ja od trzech lat sylwestra spędzam z synem i jedynką
Tż pracuje. Córka u znajomych. Jakoś mi to w ogóle nie przeszkadza. Czas imprez już za mną i nie brakuje mi ich
Chciałabym tylko żeby chłopcy byli starsi i pojechać z nimi w jakieś ustronne miejsce o północy oglądać fajerwerki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

O to nasz też. Robi duży zamach nogą w bok ale na boku się kończy cały obrót

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Są takie rękawiczki?

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

No a my chorzy. Wszyscy. M ma anginę. Antybiotyk od piątku. Ech

Ja wogole boję sie tego BLW wlasnie ze wzgledu na zakrztuszenie. Starszy synek zakrztusił mi się pierwszy raz biszkoptem,a pozniej bananem. Tez prawie zeszlam,tak sie zdenerwowałam. Wogole ja miałam z nim problemy bo nie lubiał gryźć,jak mu cos dawałam to odrazu połykał, i to bardzo długo. Po tatusiu to ma, bo on jak je to tak szybko pochałania ze prawie nie gryzie tylko polyka wszystko w całosci.

Widac ,ze jesetsmy zblizone wiekiem tez sie juz wyszałałam na imprezach i teraz mi tego absolutnie nie brakuje. Wiadomo od czasu do czasu imprezuje ale nie mam absolutnie cisnienia na to .

Tomek tez tylko robi zamach nogami, ale ręka na ktrej leży mu przeszkadza obrócic sie do konca

sa takie rękawiczki. Własnie musze sobie kupic, bo to bedzie dobre na spacery zimowe. Ze dwa lata temu widziałam takie w decathlonie ale byly brzydkie, moze uda sie znalezc jakies fajne.

Wspólczuje choroby

Cytat:
Lazurowa1
Wiem, ze kupne to niedobre, ale ja nie mam czasu na codzien obiadu zrobic, a co dopiero wiecej na wigilie gotowac. Moja jest strasznie absorbujaca, jak czuwa to max 15min polezy sama, reszte czasu musze ja zabawiac. A w 15min zrobię siku, umyje butle i ew cos zjem na szybko

Tomek chyba tez wyczuwa takie sytuacje. Wczoraj wieczorem miałam wizyte kolezanek z pracy.Wiec od rana ogarniałam mieszkanie i robiłam jedzenie. Ale jak na zlosc Tomek mało spał i ciagle chcial na recę. Ledwo zdązylam poodkurzac na sucho i mokro i zrobic dwie sałatki. A jaka byłam po tym padnieta. Tak więc nie wyobrazam sobie przygotowywania wigilii samemu.

Cytat:

oj słuszna , słuszna ja weszłam na wagę z małym i wyszło mi jakies 8 kilo w ubraniu. To okey, gorszy był wynik jak się sama zwazylam załamka ja to dopiero mam bardzo słuszną wagę przytyłam z powrotem 2,5 kilo

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine Pokaż wiadomość
CONFUSED 6400 g miał 3 listopada czyli kiedy miał 3,5 miesiąca . Dla mnie Kuba jest normalny ale przy każdym dziecku maluszek raz bo długi to go wyszczupla dwa chyba dlatego ze na piersi . Siatki centylowe WHO dla kp są zupełnie inne niż nasze Polskie .

Antoś jest starszy od Kuby ale jest tez zbyt wcześnie urodziny i może maja ta sama ze snem ? U mnie identyczna historia! Poczytaj o regresie snu w 4 miesiącu to albo mija albo zostają złe nawyki i trzeba próbować zmienić je jak u nas budzenie się co chwilkę

nie wiedziałam o tym 4 miesiącu.
a ja glupia myslałam, ze Tomus mi od paru dni spi niespokojnie, bo go pochwaliłam na forum, ze nie mamy problemu ze spaniem
bardzo często sie budzi, musze wlozyc mu smoczka do buzi i wtedy ponownie zasypia, ale od 3 nad ranem co chwile musze wstawac .
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 14:09   #3137
confused women
Zakorzenienie

MARIE, trochę o tym czytałam i wszystko dokładnie pasuje do Antosia, tym bardziej że to nie spanie jest sparowane z nowymi umiejętnościami które właśnie od tych kilku dni namiętnie praktykuje (fascynacja stopami, obroty, unoszenie dupki z przykurczaniem nóżek). I faktycznie na pewno o jedzenie mu nie chodzi, zresztą, wielkim łakomczuchem to mój syn nie jest Dziękuję za podsunięcie tematu tego regresu.

A gdzie zaszalałaś z zakupami? Ja się opamiętałam i kliknęłam tylko ogrodniczki i skarpetki z h&m.

Z tym smoczkiem to czuję, że będzie problem niedługo, Antoni nie zaśnie bez niego, nie ma mowy.

Edytowane przez confused women
Czas edycji: 2016-11-29 o 14:11
confused women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 15:20   #3138
Marie Madeleine
Zadomowienie

CONFUSED ja z pocopato kilka body i 3 bluzy . Z HM bluzę i body . Z koszulove body i komplet tata syn to na Mikołaja dostaną ode mnie chłopcy dobrze , że w Zarze nie ma Black Friday bo bym zbankrutowała . A tam chce kupić koszule i spodnie na chrzest .

Stary 2016-11-29, 16:12   #3139
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
RENIFEREK, nie klocek tylko jeszcze więcej słodkich fałdek do całowania
A po karmieniu od razu zasypia dalej?
A wiesz ze tych faldek wcale tak duzo nie ma? Bardziej chyba taki zbity jest a calusny jest

Tak, najczesciej zasypia odrazu, chyba ze slysze sruuu i trzeba przewinac, wtedy sie rozbudza. Na szczescie w miare szybko zasypia

To ja juz sama nie wiem. Dopoki nie budzi sie co godzine to i tak nie jest źle

...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 19:06   #3140
confused women
Zakorzenienie

MARIE, a jaki to komplet tata-syn?

RENIFEREK, to tym bardziej jaki tam klocuszek z niego

Dziewczyny, a ile sypiają Wasze maluchy za dnia? Antonio to na przykład ma za dnia 2-3 drzemki po 30-40min, ale dziś były tylko dwie półgodzinne więc mało daje matce chwil oddechu..
Stary 2016-11-29, 19:36   #3141
Marie Madeleine
Zadomowienie

CONFUSED takie coś http://koszulove.com/zestaw-rodzic-d...syna-alfa.html

Koszulka i body tż lubi takie pierdoły wiec się ucieszy a Kubie wszystko jedno jeszcze

Kuba spał identycznie jak Antoni a to źle bo minimum godzinę na drzemkę powinien i faktycznie jak go zaczęłam przeciągać to jest spokojniejszy i noce są lepsze. Podobno takie zmęczenie jest zle i jeszcze gorzej dzieci w nocy śpią . Ja długo myślałam ze taki ma urok.

Mamusie które rozszerzają dietę i same gotuja . Dajecie eko warzywa czy normalne ? Ja mam do eko targowiska 40 minut drogi i raz w tygodniu mogę jechać ale mi to zepsuje się pewnie. Nie wiem co robić . A chce bardzo dobrze wejść w dietę by miał na maxa dobre nawyki zanim pójdzie do przedszkola.

Stary 2016-11-29, 19:54   #3142
confused women
Zakorzenienie

MARIE, faajny ten zestaw Tata z synkiem na pewno będą się nieźle prezentować

Ja czasami sama gotuję, jeśli uda mi się zdobyć warzywa z dobrego źródła (mam ziemniaki beznawozowe od teściów, marchewki i jabłka z naszego ogródka), banany kupuję bio w Lidlu ale ba przykład warzywa /owoce których nie jestem w stanie zdobyć z dobrego źródła/eko czy po prostu nie ma na nie jako takiego sezonu to już kupuje w słoiczkach np dziś kupulam brokuła, śliwki i jakieś miksy z morelami i brzoskwiniami.
Tylko nie wiem jak będzie z mięsem, bo jeszcze mięso z wiejskiego kurczaka sobie jestem w stanie załatwić to już np. z królikiem, cielęciną czy porządną rybą może być ciężko..

A co nasz na myśli z tym spaniem pisząc 'przeciągać'?

Edytowane przez confused women
Czas edycji: 2016-11-29 o 19:56
confused women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 20:12   #3143
Marie Madeleine
Zadomowienie

No tak wy dacie ewentualnie słoik ja z moim blw to wole dać jak już serio nie będę mieć możliwości ugotować . Ciężko będzie o wszystko eko. Zobaczymy jak się uda za jakiś czas Krakowianki maja łatwiej

CONFUSED Jak mi się Młody budził po np 20 minutach to leciałam szybko i go usypialam smoczkiem a najlepiej cycka w paszcze i spać . Często się udaje . Tez lepiej w dzień śpi od kiedy zawsze przed spaniem bujam sie z nim do jednej tej samej piosenki już w ciemnym pokoju ( Krajewski "zasnij duszko" piękna i rycze przy niej ) . Wtedy chyba wie , że idziemy spać w dzień .

https://mamotoja.pl/sprawdz-czy-twoj...8143,r1p1.html tu masz tabele ( jest ich dużo na necie podobnych ) ile ma Ci dziecko mniej więcej spać w nocy i w dzień .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 20:24   #3144
confused women
Zakorzenienie

MARIE, dzięki za tę stronę, jutro poczytam tymczasem idę spać póki jeszcze młody nie zaczął swojego wybudzania, dobranoc Mamusie
Stary 2016-11-29, 20:30   #3145
Margosia__
Zakorzenienie

Hej za krotko trwa godzina, niech sie chwila ta zatrzyma... Swoim szczesciem chce nakarmic calutki swiat zdziwiony tak...

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 20:40   #3146
reniferek01
Zakorzenienie

Drzemki Mateusza: 1. Ok 40min, 2. Ok 40-60 min 3. Godzina czasem dwie, 4. Ok 30 min.
Ale to tak bardzo orientacyjnie w poniedzialek np. Łacznie w ciagu dnia spal ok 1,5h :/

Marie super zestaw może poprzegladam i znajde cos dla meza i synka

Własnie zrobilam sobie hybrydy. Niedokładnie ale co tam, przynajmniej bedzie wrazenie ze jeatem ogarnieta hahaha

...
Stary 2016-11-29, 21:03   #3147
confused women
Zakorzenienie

Jak mogę spać to nie daje rady zasnąć ehh..

MARGOSIA, a Ty co tak romantico btw, ostatnio z TZ mamy fazę na piosenki Krajewskiego i słuchamy namiętnie

RENIFEREK, ale fajnie Ci śpi Mateusz!! Zazdroszczę!

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

A ja dziś tez planowałam sobie zrobić hybrydy no ale oczywiście lenistwo wzięło górę.
Stary 2016-11-29, 21:10   #3148
reniferek01
Zakorzenienie

Confused nie chce chwalic bo znowu sie popsuje ale raczej nie narzekam czasem jednej drzemki nie ma, czasen jest jedna dluzsza i tak mijaja nam dni
Ja juz od tygodnia odkladalam robienie paznokci, jutro musze oddac zestaw wiec trzeba bylo sie ruszyc. Noo i jutro imieniny u taty wiec chcialam sie troche ogarnac

Lubię Krajewskiego

No a teraz zamiast isc pod prysznic i spac ogladam Przyjaciólki

...
Stary 2016-11-29, 21:27   #3149
Kosia22
Rozeznanie

Moja czasem spi po 30 min 3x w dzien, czasem 2x30min i 1x2h nawet... roznie to bywa, dla mnie to malo istotne, bo i tak nie spie w dzien, najwazniejsze sa noce

Co do jedzenia to ja kupuje z targu rolnego, rolnicy co wykopia u siebie to tam sprzedaja, kupuje marchewki, ziemniaki, jablka. Brokuly i dynie ze sloika podaje. Obiadki bede sama gotowac z tych produktow, ktore bedano i narazie nie szaleje z produktami, narazie zna doslownie kilka a marketom na tyle nie ufam ze nie kupilabym tam nic nawet jesli jest to podpisane jako bio

Stary 2016-11-29, 21:50   #3150
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mogę spać to nie daje rady zasnąć ehh..

MARGOSIA, a Ty co tak romantico btw, ostatnio z TZ mamy fazę na piosenki Krajewskiego i słuchamy namiętnie

RENIFEREK, ale fajnie Ci śpi Mateusz!! Zazdroszczę!

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

A ja dziś tez planowałam sobie zrobić hybrydy no ale oczywiście lenistwo wzięło górę.
Lubie

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Moja czasem spi po 30 min 3x w dzien, czasem 2x30min i 1x2h nawet... roznie to bywa, dla mnie to malo istotne, bo i tak nie spie w dzien, najwazniejsze sa noce

Co do jedzenia to ja kupuje z targu rolnego, rolnicy co wykopia u siebie to tam sprzedaja, kupuje marchewki, ziemniaki, jablka. Brokuly i dynie ze sloika podaje. Obiadki bede sama gotowac z tych produktow, ktore bedano i narazie nie szaleje z produktami, narazie zna doslownie kilka a marketom na tyle nie ufam ze nie kupilabym tam nic nawet jesli jest to podpisane jako bio

Rolnikom tez nie ufaj
Ja na wsi(!) osobiscie widzialam rolnika ktory wykupil z tesco cala kapuste na promocji i nastepnego dnia swoja kapuste sprzedawal na targu

A sasiad moich rodzicow pryskal ogorki nawozem, ktory ma karencje 7dni a za dwa dni zebral i tez sprzedawal na targu

Ot zdrowe warzywa od rolnika

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości