|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I
Moj tato tez zawsze jak mowi to krzyczy, a jak jestesmy u niego z Maja to probuje byc cicho, szczegolnie gdy spi... probuje
![]() ![]() Margosia mojej brokul nie podszedl ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba masz rację ![]() Dziś np wstał o 4 ![]() ![]()
![]() |
#3123 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() Tż pracuje. Córka u znajomych. Jakoś mi to w ogóle nie przeszkadza. Czas imprez już za mną i nie brakuje mi ich ![]() Chciałabym tylko żeby chłopcy byli starsi i pojechać z nimi w jakieś ustronne miejsce o północy oglądać fajerwerki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() Właśnie ten zapach w domu wszystkich potraw dołącza się do klimatu świąt ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że mu smakuje. Nasz sobie opowiada czasem więcej czasem mniej. Dmucha, buu, grr, aaa guu piszczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- No a my chorzy. Wszyscy. M ma anginę. Antybiotyk od piątku. Ech ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
U mnie tz myśli, że normalnie gada a tak na prawdę drze się ..
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę że u was rozszerzanie diety pełną parą ![]() ![]() A co do sylwestra - śmiałam się do męża że w tamtym roku była impreza u nas i były dwa dzieciaczki, teraz w naszej paczce jest już pięcioro więc może zrobimy kinderbal ;D oho, junior się obudził. Dziś póki co w lepszym humorze ;d
12.06.2010 "A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej.." Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2016-11-29 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zadomowienie
|
Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I
RENIFEREK fajnie , że przepuklina już nie dokucza
![]() LAZUROWA zdrówka dla wszystkich ![]() ![]() ![]() Co do karmienia piersią to bardzo mi zależy tylko na tym pozostać . Zbyt dużo walczyłam o laktację by teraz tym walnąc no i ta wygoda ![]() ![]() U nas od wczoraj idylla . Mały ani razu nie płakał ![]() ![]() ![]() Ja obstawiam , że był to skok! U nas będą takie dramatyczne . Idealnie 4,5 miesiąca i po strachu. Inne dziecko. Teraz za dwa tygodnie szczepienie wszystko zepsuje pewnie ![]() Mały nie jadł od około 6-7 . Śpi jak zabity po spacerze. Nie chciał zjeść przed . Ma cudny humor . Martwić się czy olać go? Ogólnie zawsze często jadł . On jest chudzielec i zawsze boje się by mu pediatra nie wciskała mm . Chociaż wydaje się pro cyckowa i mówiła ze jest dumna ze mnie bo jako jedyna karmie piersią w naszym rejonie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Marie Madeleine Czas edycji: 2016-11-29 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Rozeznanie
|
Lazurowa1
Wiem, ze kupne to niedobre, ale ja nie mam czasu na codzien obiadu zrobic, a co dopiero wiecej na wigilie gotowac. Moja jest strasznie absorbujaca, jak czuwa to max 15min polezy sama, reszte czasu musze ja zabawiac. A w 15min zrobię siku, umyje butle i ew cos zjem na szybko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
LAZUROWA, zdrówka, kurujcie się tam!
![]() MARIE, a ile Twój Jakub waży że taki chudzielec z niego? A Antoś coś mi słabiej śpi ostatnio, kąpie go jak zwykle około 19, zasypia szybko ale już kolo 1-2 się zaczyna często przebudzać, kręci się, karmię go kolo 5 i juz nie zasypia tak jak dotychczas, oczy jak 5zł, i się kręci, rączki ogląda, wyspany jest.. Nie wiem skąd ta zmiana, bo naprawdę dobrze spał dotychczas.
![]() |
#3129 |
Zadomowienie
|
CONFUSED 6400 g miał 3 listopada czyli kiedy miał 3,5 miesiąca . Dla mnie Kuba jest normalny ale przy każdym dziecku maluszek raz bo długi to go wyszczupla dwa chyba dlatego ze na piersi . Siatki centylowe WHO dla kp są zupełnie inne niż nasze Polskie .
Antoś jest starszy od Kuby ale jest tez zbyt wcześnie urodziny i może maja ta sama ze snem ? U mnie identyczna historia! Poczytaj o regresie snu w 4 miesiącu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Wtajemniczenie
|
M w piątek ważył 7890
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marie zaciekawilas mnie tym regresem, musze poszukac o tym. Mateusz sie wybudza ok 24-1 zje i śpi do ok 5, znowu zje i ok 7 pobudka... i tak nie jest źle ale jakby sie dalooo wyeliminowac pobudke o pólnocy to bylabym szczesliwa ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
MARIE, wydaje mi się, że waga Kuby super, Antoś ważył kilka dni temu 6700g a ma 5,5msca.
I 67cm długi. ![]() Kochana, jeśli to faktycznie ta sama historia ze snem to modlę się aby to minęło!!! ![]() RENIFEREK, a wcześniej Mateusz lepiej sypiał? ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- MARIE, tak, Antoś ma 5,5msca ale korygowane 4,5.
![]() |
#3133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jaki miesiąc temu spał od 20.30 d0 3-4. Tłumacze to sobie tak, że rośnie i więcej jedzenia potrzebuje ![]() ![]()
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
RENIFEREK, nie klocek tylko jeszcze więcej słodkich fałdek do całowania
![]() A po karmieniu od razu zasypia dalej?
![]() |
#3135 |
Zadomowienie
|
W tym regresie akurat nie o głód chodzi . Mi to te kobiety ze sleep concept tłumaczyły i u nas się zgadza. Mały się budzi i nawet nie chce jeść . Budził się po prostu a ja zaczęłam wtedy dawać mu smoka czy pierś i tak się przyzwyczaił ze zamiast jak się lekko przebudzi iść spać dalej ( tak robi w pierwszej fazie snu do 1 w nocy ) to szuka uspokajacza.
Na Black Friday nakupiłam Młodemu multum ciuchów na 74 ale teraz już będzie wolno rósł wiec będę się denerwować że nie mogę mu ubrać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Widac ,ze jesetsmy zblizone wiekiem ![]() Tomek tez tylko robi zamach nogami, ale ręka na ktrej leży mu przeszkadza obrócic sie do konca ![]() sa takie rękawiczki. Własnie musze sobie kupic, bo to bedzie dobre na spacery zimowe. Ze dwa lata temu widziałam takie w decathlonie ale byly brzydkie, moze uda sie znalezc jakies fajne. Wspólczuje choroby ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a ja glupia myslałam, ze Tomus mi od paru dni spi niespokojnie, bo go pochwaliłam na forum, ze nie mamy problemu ze spaniem ![]() bardzo często sie budzi, musze wlozyc mu smoczka do buzi i wtedy ponownie zasypia, ale od 3 nad ranem co chwile musze wstawac . |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
MARIE, trochę o tym czytałam i wszystko dokładnie pasuje do Antosia, tym bardziej że to nie spanie jest sparowane z nowymi umiejętnościami które właśnie od tych kilku dni namiętnie praktykuje (fascynacja stopami, obroty, unoszenie dupki z przykurczaniem nóżek). I faktycznie na pewno o jedzenie mu nie chodzi, zresztą, wielkim łakomczuchem to mój syn nie jest
![]() A gdzie zaszalałaś z zakupami? Ja się opamiętałam i kliknęłam tylko ogrodniczki i skarpetki z h&m. Z tym smoczkiem to czuję, że będzie problem niedługo, Antoni nie zaśnie bez niego, nie ma mowy. ![]()
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2016-11-29 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zadomowienie
|
CONFUSED ja z pocopato kilka body i 3 bluzy . Z HM bluzę i body . Z koszulove body i komplet tata syn
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, najczesciej zasypia odrazu, chyba ze slysze sruuu i trzeba przewinac, wtedy sie rozbudza. Na szczescie w miare szybko zasypia ![]() To ja juz sama nie wiem. Dopoki nie budzi sie co godzine to i tak nie jest źle ![]()
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
MARIE, a jaki to komplet tata-syn?
RENIFEREK, to tym bardziej jaki tam klocuszek z niego ![]() Dziewczyny, a ile sypiają Wasze maluchy za dnia? Antonio to na przykład ma za dnia 2-3 drzemki po 30-40min, ale dziś były tylko dwie półgodzinne więc mało daje matce chwil oddechu..
![]() |
#3141 |
Zadomowienie
|
CONFUSED takie coś http://koszulove.com/zestaw-rodzic-d...syna-alfa.html
Koszulka i body ![]() ![]() Kuba spał identycznie jak Antoni a to źle bo minimum godzinę na drzemkę powinien i faktycznie jak go zaczęłam przeciągać to jest spokojniejszy i noce są lepsze. Podobno takie zmęczenie jest zle i jeszcze gorzej dzieci w nocy śpią . Ja długo myślałam ze taki ma urok. Mamusie które rozszerzają dietę i same gotuja . Dajecie eko warzywa czy normalne ? Ja mam do eko targowiska 40 minut drogi i raz w tygodniu mogę jechać ale mi to zepsuje się pewnie. Nie wiem co robić . A chce bardzo dobrze wejść w dietę by miał na maxa dobre nawyki zanim pójdzie do przedszkola. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
MARIE, faajny ten zestaw
![]() ![]() Ja czasami sama gotuję, jeśli uda mi się zdobyć warzywa z dobrego źródła (mam ziemniaki beznawozowe od teściów, marchewki i jabłka z naszego ogródka), banany kupuję bio w Lidlu ale ba przykład warzywa /owoce których nie jestem w stanie zdobyć z dobrego źródła/eko czy po prostu nie ma na nie jako takiego sezonu to już kupuje w słoiczkach np dziś kupulam brokuła, śliwki i jakieś miksy z morelami i brzoskwiniami. Tylko nie wiem jak będzie z mięsem, bo jeszcze mięso z wiejskiego kurczaka sobie jestem w stanie załatwić to już np. z królikiem, cielęciną czy porządną rybą może być ciężko.. A co nasz na myśli z tym spaniem pisząc 'przeciągać'?
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2016-11-29 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zadomowienie
|
No tak wy dacie ewentualnie słoik ja z moim blw to wole dać jak już serio nie będę mieć możliwości ugotować . Ciężko będzie o wszystko eko. Zobaczymy jak się uda za jakiś czas
![]() ![]() CONFUSED Jak mi się Młody budził po np 20 minutach to leciałam szybko i go usypialam smoczkiem a najlepiej cycka w paszcze i spać . Często się udaje . Tez lepiej w dzień śpi od kiedy zawsze przed spaniem bujam sie z nim do jednej tej samej piosenki już w ciemnym pokoju ( Krajewski "zasnij duszko" piękna i rycze przy niej ) . Wtedy chyba wie , że idziemy spać w dzień . https://mamotoja.pl/sprawdz-czy-twoj...8143,r1p1.html tu masz tabele ( jest ich dużo na necie podobnych ) ile ma Ci dziecko mniej więcej spać w nocy i w dzień . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
MARIE, dzięki za tę stronę, jutro poczytam tymczasem idę spać póki jeszcze młody nie zaczął swojego wybudzania, dobranoc Mamusie
![]()
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
Hej za krotko trwa godzina, niech sie chwila ta zatrzyma... Swoim szczesciem chce nakarmic calutki swiat zdziwiony tak...
Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
#3146 |
Zakorzenienie
|
Drzemki Mateusza: 1. Ok 40min, 2. Ok 40-60 min 3. Godzina czasem dwie, 4. Ok 30 min.
Ale to tak bardzo orientacyjnie ![]() Marie super zestaw ![]() ![]() Własnie zrobilam sobie hybrydy. Niedokładnie ale co tam, przynajmniej bedzie wrazenie ze jeatem ogarnieta hahaha
#3147 |
Zakorzenienie
|
Jak mogę spać to nie daje rady zasnąć ehh..
MARGOSIA, a Ty co tak romantico ![]() ![]() RENIFEREK, ale fajnie Ci śpi Mateusz!! Zazdroszczę! ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- A ja dziś tez planowałam sobie zrobić hybrydy no ale oczywiście lenistwo wzięło górę.
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
Confused nie chce chwalic bo znowu sie popsuje ale raczej nie narzekam
![]() ![]() Ja juz od tygodnia odkladalam robienie paznokci, jutro musze oddac zestaw wiec trzeba bylo sie ruszyc. Noo i jutro imieniny u taty wiec chcialam sie troche ogarnac ![]() Lubię Krajewskiego ![]() No a teraz zamiast isc pod prysznic i spac ogladam Przyjaciólki ![]()
#3149 |
Rozeznanie
|
Moja czasem spi po 30 min 3x w dzien, czasem 2x30min i 1x2h nawet... roznie to bywa, dla mnie to malo istotne, bo i tak nie spie w dzien, najwazniejsze sa noce
![]() Co do jedzenia to ja kupuje z targu rolnego, rolnicy co wykopia u siebie to tam sprzedaja, kupuje marchewki, ziemniaki, jablka. Brokuly i dynie ze sloika podaje. Obiadki bede sama gotowac z tych produktow, ktore beda ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() Ja na wsi(!) osobiscie widzialam rolnika ktory wykupil z tesco cala kapuste na promocji i nastepnego dnia swoja kapuste sprzedawal na targu ![]() A sasiad moich rodzicow pryskal ogorki nawozem, ktory ma karencje 7dni a za dwa dni zebral i tez sprzedawal na targu ![]() Ot zdrowe warzywa od rolnika ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.