![]() |
#4351 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
Dobrze, że nie trafiłam na takie bzdety. I rozumiem, potrzebujesz przekonania do danej decyzji. Tak działasz i nic mi do tego😉 Ja wpadam na pomysł, rozważam za i przeciw pod kątem mojemu dziecku i dzialam. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
I nie wiem jak dziecko może mieć problem z przesiadką na normalny rower. Przecież na biegówce uczy się równowagi i dochodzi tylko kwestia pedalowania. Nigdy nie słyszałam o dziecku, które miały problemy po biegówce. Wręcz odwrotnie, same superlatywy bo dziecko o wiele szybciej opanowuje tradycyjny rower. Ale jak zawsze to indywidualna decyzja każdego rodzica😀 ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
A teraz strach się przyznać że taki kupujesz. My kupiliśmy ale Maks kompletnie nie chciał na nim jeździć. Tzn.chcial żeby go pchać i w ogóle nie kierował. Po kilku razach poszedł na strych. Od dłuższego czasu śmiga na biegówce, szybko się nauczył i bardzo lubi. Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-11-29 o 14:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie, pod kątem swojego dziecka też trzeba patrzeć. Oczywiscie bez przesady, bo sadze ze i nozem by sie pobawiło i frajde miało
![]() A na te wszystkie pierwsze razy trzeba na cos sie zdecydowac, a później czesto wychodzi czy to sie sprawdza czy nie ![]() Eksperymenty ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-29 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Moją małą sąsiadkę cale lato rodzice i babcia próbowali przerzucić z biegówki na tradycyjny rower i się nie udało. Wolała biegać za rowerem brata niż pedałować...
Mój siostrzeniec natomiast w wieku 3 lat śmigał na dużych rowerach kolegów z osiedla a wczesniej rok korzystał z rowerka biegowego.
#4354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fajnie, że ludzie sie doedukowali, że już coś wiadomo jaki ma wpływ, ale wydaje mi sie, że my młode matki popadamy trochę w paranoje ze wszystkim ![]() To nie Ciebie sie tyczy tylko tak ogolnie chcialam napisać ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Konto usunięte
|
miszka akurat chodzika nie miałam ale mam w rodzinie kuzynów ok. 10 lat ode mnie młodszych i oni wszyscy pamiętam śmigali w chodzikach
![]() ![]() Ja do unieruchamiania dzieci miałam huśtawkę ![]() Biegówka wg. mnie super sprawa. Igor miał ale nie ogarniał niestety. W ogóle jakaś felerna była bo siodełko było pod skosem i zjeżdżał w tył. Jak widzę często take szkraby co to ledwo od ziemi odrosły i już tak śmiagają na biegówkach to zachwycona jestem ![]() ![]() A z tą nagonką na stare to bardzo możliwe. Przecież trzeba jakoś przekonać rodziców na zakup nowości... Ja tam za bardzo nie ulegam, często to nawet nie wiem o czym dziewczyny piszą ![]() A tak poza tym to przyszłam się pochwalić ![]() Wszyscy mają matę, mam i ja! |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie jestem takiego samego zdania, my wszyscy an chodzikach wychowani itd i co pokrzywione jesteśmy ? ![]() ![]() trzeba troche wyluzować ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po to świat idzie do przodu, po to są badania aby odkrywać to co jest lepsze i eliminować to co złe. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja naszą musialam odwrócić na lewą stronę bo Marcelinka próbiwala zlapać te wzorki wytloczone ![]() ![]()
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
I przecież nikt tu nie pisze o przesadzie
![]() Ale ja nie chciałabym wisieć w wisiadłach (tak samo jest w chodziku) bo byłoby to dla mnie po prostu nie wygodne. I zaburza to wszelakie normalne pozycje.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-29 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() A jaki kolor macie? ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam tutaj, nie wiem czy zdaze fb bo musze prasowac
![]() U nas ostatnie 3 noce masakra. Byłam dzisiaj znowu u pediatry bo takie gile leca, spać nie daja śpi tylko na prosto na rekach a po odłozeniu od razu zaczyna charczeć i sie budzi ![]() Osłuchowo ok, ale flegmy jest strasznie duzo. Mamy dalej inhalowac, woda morska bla bla, to już 3 tydzien. Lekarka uważa, ze to nowa infekcja po weekendzie bo w weekend juz było lepiej Oczywiście ciagle sie inhalujemy i poprawy brak, w piatek kontrola, coś czuje że skonczy sie na antybiotyku |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem rozne podejscie do roznych spraw. Ale na temat wisiadel i chodzików jest tyle medycznych potwierdzeń, że ja nigdy bym się nie zdecydowala. Mam wisiadło, dostalam i nie sprzedaje aby zadna mama nie kupila swojemu dziecku.
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Konto usunięte
|
Asiek kupiłam tutaj: http://allegro.pl/puzzle-piankowe-du...564841386.html
Cytat:
![]() Ja właśnie nie wiem która strona jest prawa a która lewa, chyba właśnie teraz masz na prawej. Te wypustki pewnie powinny być od podłogi, bo dosyć szorstkie i twarde ale Ignasiowi się podobają i je dotyka. Mam nadzieję, że nie zedrze sobie skóry jak M. Poza tym do tej gładkiej strony szybko się kocie włosy przyklejają, a tego nie znoszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Asiu oby ten katar w koncu odpuścił ![]() ![]()
#4367 |
Zakorzenienie
|
Haneczka leżę i kwiczę z bokserek
U mnie w domu nie było chodzikow. Siostrzenica miała i mnie wkurzało to ustrojstwo bo w bloku miejsca mało i ta ganiala i po nogach nieświadomie. Biegowka jak dla kogo. Jednemu dziecku pomaga drugiemu nie przesiąść sie na rower. To jak ze wszystkim- umiar umiar umiar |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Czy easze dzieci też się tak jarają waszymi włosami? Marcelina aż się trzęsie jak uda jej się złapać mnie za kitkę
![]() ![]() ![]()
#4369 |
Zadomowienie
|
Ależ jestem wku***a! Zepsuł mi się piec dwufunkcyjny dwa tyg temu. Ani ogrzewania ani cieplej wody. Byl w ten sam dzien macher i okazalo sie ze jakies dwie czesci do wymiany. Na szczescie udalo sie uruchomic ogrzewanie. Mial mi wieczorem tego samego dnia przeslac koszt. Wyslal dopiero po dwoch dniach. Uzgodnilam z wlascicielem mieszkania finansowanie i dzwonie do goscia ze ok i ile bede czekac. Na co on ze okolo dwoch dni bo czesci musza dojść. Z takim obrotem sprawy naprawa miala byc w zeszla środę. Zero odzewu. Dzwonie w piatek o co cho, okazalo sie ze części nie doszly na czas i ze będzie u mnie we wtorek czyli dzis ok. 17. Minela ta godzina, dzwonię sie upewnić, gosciu mowi ze wyjezdza z Wrocławia wlasnie i nie wie o ktorej bedzie... Da znac
... Ma do przejechania jakies 200km... ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- To sie pozalilam...
#4370 |
Konto usunięte
|
O kurczę to znaczy że kupiłam pierwszy raz cos do fitnesu? Łał, jestem z siebie dumna - prawdziwa fit mama ze mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Młoda zasnęła ponad 30 minut temu. Od tego czasu usiłuje odkleić jej policzek od cyca i wstać ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Honcia ja tak robię by nie wiedział co to ciąganie za włosy, zwiazuje by nic nie wylatywało. Ze starszakiem tak samo robiłam tylko później teściowa dawała swoje do ciągania i miałam trochę problem.
Caryca kurczę toż to kawał drogi, współczuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Rozeznanie
|
Sliweczka fajnie ta mata sie prezentuje. Ja narazie mysle nad mata workiem ale przez was zaczynam rozwazac zakup puzli. Gdzie zamawialas, na ali jak dziewczyny?
A juz widze ze allegro. Honcia moja tez lubi za wlosy lapac i lubi jak jej sie macha wlosami przed oczami ![]() Podejście do klienta w dzisiejszych czasach mnie rozwala. Chcemy zrobic meble w garderobie, rozryzowalismy co i jak, maz pojechal zeby wycene zrobili w tamtym tygodniu. Mial gosc do konca tygdonia przyjechac wziąść wymiary. Tydzień sie skonczyl i nikogo nie bylo. Dzisiaj taka konkurencja a o klienta nie dbaja ehhh. Gdyby nie byli tani i dobrzy to juz bym z nich zrezygnowała, ale juz 2 szafy u nich zamawialismy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Caryca to koleś na noc się do ciebie wybiera? Co za typ. Oby tylko jego usługi były profesjonalne 😁 Oby juz jutro było po problemie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | ||||
Ania
|
Moje dziecko się dziś nauczyło wystawiać rączki jak jest u kogoś a ja pytam: Hania, pójdziesz do mamusi?? i ona pięknie wystawia rączki, czekałam na ten moment
![]() Cytat:
A to Ignaś ![]() Fajne kolory ![]() Cytat:
A jakie te gile??Żółte, czy raczej przezroczyste?? Cytat:
![]() I jak jej daje się pobawić, to nawet tak nie ciągnie- fascynuje sie nimi:P Cytat:
![]() ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Konto usunięte
|
Byłam ze starsza na roratach. Lubię msze dla dzieci, jeden wielki harmider, każde lazi gdzie chce i nikt nie ma o to pretensji. Jak zesmy spacerowały do domu zauważyłam, ze sporo osób ma juz dekoracje świąteczne w oknach. Moja oczywiscie na wszystko co swieci reaguje "Ziosia chce tooooo!"
Ostatnio w lidlu kupiłam naklejki Mikołaj na okno i jej obiecalam ze jutro będziemy kleic. Tylko teraz tak myślę, ze trzeba by te ufajdane okna pierw umyć 😭 |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Ania
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68081181]Byłam ze starsza na roratach. Lubię msze dla dzieci, jeden wielki harmider, każde lazi gdzie chce i nikt nie ma o to pretensji. Jak zesmy spacerowały do domu zauważyłam, ze sporo osób ma juz dekoracje świąteczne w oknach. Moja oczywiscie na wszystko co swieci reaguje "Ziosia chce tooooo!"
Ostatnio w lidlu kupiłam naklejki Mikołaj na okno i jej obiecalam ze jutro będziemy kleic. Tylko teraz tak myślę, ze trzeba by te ufajdane okna pierw umyć 😭[/QUOTE] Będziesz miała ćwiczenia przy okazji- a tak mówiłaś, że nie możesz się za to zabrać ![]() A tu proszę, ćwiczenia same do Ciebie przychodzą ![]() Pytanko: Macie jakieś huśtawki godne polecenia, ale takie wiszące? ![]() Chcę zamówić Hani na prezent ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68081181]Byłam ze starsza na roratach. Lubię msze dla dzieci, jeden wielki harmider, każde lazi gdzie chce i nikt nie ma o to pretensji. Jak zesmy spacerowały do domu zauważyłam, ze sporo osób ma juz dekoracje świąteczne w oknach. Moja oczywiscie na wszystko co swieci reaguje "Ziosia chce tooooo!"
Ostatnio w lidlu kupiłam naklejki Mikołaj na okno i jej obiecalam ze jutro będziemy kleic. Tylko teraz tak myślę, ze trzeba by te ufajdane okna pierw umyć 😭[/QUOTE] Eee jak przykleisz nie będzie widać ![]()
![]() |
#4380 |
Rozeznanie
|
Australia tu nawet jest jak samemu zrobic tylko ja do środka bym wrzucila wypelnienie zeby miękko bylo. Pewnie i tak nie zrobie ale pomarzyc sobie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.