|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤
Ja tez jestem śpiąca i do tego mnie coś łamie w kościach ☹️
|
|
|
|
#1772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam tych wizyt i serduszek... ja się nie mogę doczekać tego 8 grudnia... nie myślałam, że będę taka niecierpliwa
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2016-11-29 o 16:26 |
||
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 14 grudnia mam już kolejna wizytę
U nas dziś 8t0d i chciałabym zazegnac powoli źle samopoczucie ![]() Czytalam że w tym tygodniu dzidziuś zaczyna się poruszać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2016-11-29 o 16:39 |
|
|
|
#1774 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie moge się doczekać 8 grudnia, dlatego idę jeszcze jutro, może chociaż pęcherzyk zobaczy i skieruje mnie na badania krwi itd
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1775 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja przełożyłam wizytę jednak na ten tydzień
wydaje mi się że jakaś infekcja się przyplątała i chcę to sprawdzić, więc idę 1 grudnia to będzie 6t6d mam nadzieję zobaczyć serduszkoWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- A tak w ogóle to dzisiaj piłam bardzo dużo wody tak jak dziewczyny tu pisały i nie miałam mdłości! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zmieniłam ilości płynów i też dzisiaj nie miałam mdłości. Autosugestia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam stresującą sytuację w pracy i nagle pojawiły się mdłości, może to jest związane z poziomem stresu?
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Może coś w tym być, Kivi, bo ja ostatnie 2 tygodnie w pracy miałam masakryczne, a od wczoraj zaczyna się luzować...
|
|
|
#1779 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pęcherzyk już widziałam, teraz czekam na serdunio ![]() Cytat:
Cytat:
ja ostatnio zero stresu, w pracy mega luzik, nie licząc tego, że wykonawcy na mojej budowie ciągle przekładają terminy i wszystko mi stoi...
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytałam, że stres może wpływać na mdłości
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1781 |
|
Raczkowanie
|
Czyli wystarczy wyluzować, szkoda że to nie takie proste :-P
|
|
|
#1782 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, która w sierpniu rodziła. Doradza wziąć znieczulenie, a ja w sumie nie brałam tego pod uwagę przy wyborze szpitala i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam. Niby nie jestem wrażliwa na ból, no, ale tez nie przewidze to będzie wyglądać w rzeczywistości |
|||||
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Grunt to przygotowanie psychiczne do porodu, bo to wszystko jest w naszej głowie. Większy strach = większy ból.
|
|
|
#1784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez niewa Czas edycji: 2016-11-29 o 17:22 |
|
|
|
|
#1785 |
|
*sportaddict*
|
No nie wiem, czy stres i mdłości idą w parze, ja od paru dni jestem mega wyluzowana, mam masę wolnego itp. a od wczoraj jestem zielonkawa
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 8 mam badania krwi
|
#1787 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro ide do innego gina zobaczymy co mi powie. Serduszko słyszałam jak na izbe przyjęć pojechałam. Lekarz mi puscił słysząc jak wyglądają wizyty u lekarza do którego trafiłam. Dziś w pracy znowu sie nanosiłam i znów troche krwi na bieliźnie i lerze jak tylko weszłam do domu.
Ja do tej pory miałam tylko mdłości ale od weekendu heh mam blizszy kontakt z toaletą 😄. U mnie 8 tydzień i jestem ciekawa czy i kiedy troszke mi sie polepszy. Za to za spanie mogliby mi placić. |
|
|
|
#1789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Na pewno przygotowanie jest ważne. Póki co nie wiem jakiej skali bólu mogę sie spodziewać. Oby nie było tak strasznie. Kilka lat temu na TVN był taki program Położne nakręcony przez BBC. Były tam historie porodów łącznie z akcją porodową. Oswoił mnie ten program, kiedyś miałam pogląd ze tylko CC. Jak przyjdzie czas to moze jeszcze obejrzę jakieś odcinki tego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
No to pomaga.
Ja przeżyłam już ogromny ból pooperacyjny na jamie brzusznej i na razie jest to mój numer jeden, czułam się jakbym umierała, bo przeciwbólowe mi nie pomagały (w szpitalu dawali tylko ketonal w kroplówce, gdzie wyraźnie mówiłam przed zabiegiem, żeby tego mi nie dawali, bo łykając co miesiąc na @ mój organizm jest już przyzwyczajony - a czemu go brałam, to już inna historia związana z nieodpowiedzialnym ginekologiem, człowiek w wieku 18 lat nie ma pojęcia o pewnych rzeczach). Tak że ja jestem przygotowana na pewną skalę bólu i wiem, że jak raz przeżyłam, to przeżyję jeszcze raz. Tym razem jednak będzie to warto o wiele bardziej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=xzora;68077341]Ojej, to czego na zwolnieniu nie jesteś skoro w pracy dźwigasz?[COLOR="Silver"]
Bo lekarz u ktorego byłam nie daje zwolnien. Ciaza musi byc zagrozona lub ja musze byc chora. Z reszta zadnych badan tez mi nie dal. Ale był jedynym lekarzem który szybko mnie przyjął. Jutro ide do zupełnie nowego zobaczymy co powie. A jesli ten tez nie to na 5 stycznia mam kolejnego. |
|
|
|
#1792 |
|
MerDer 4ever
|
Hej
Nulka bardzo mi przykro za wszystkie wizyty! Ja mam za równy tydzień i juz przebieram nogami ![]() Dalej mam wilczy apetyt ciagle bym jadła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=darietta;68078911]
Cytat:
A w pracy juz o ciąży powiedziałaś? Nie mogą przydzielić Ci innych obowiązków? Niech chociaż gin da ci zaświadczenie o ciąży, zanieś do pracy, powiedz ze plamnienie było i sie po prostu martwisz. Ja wizytuje jutro po 15 trzymajcie kciuki za serducho ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=darietta;68078911]
Cytat:
Tylko jutro juz nie dźwigaj. Jak ci ten lekarz nie da zwolnienia to zrób jak pisze nonie_ - zaświadczenie o ciazy i poinformuj pracodawcę ze nie mozesz nosić albo idź na urlop/zwolnienie od internisty. Jest kilka rożnych opcji, nie warto sie narażać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
W pracy szefowa wie ale niestety nie ma co ze mna zrobić. Teraz akurat taka prace mam normalnie przy kompie troche akt do przeniesienia tez ciezko ale jakos ogarniam. A teraz ma duzo kserowania drukowania dokumenty do sądu szykuje. A rodzinna da mi na tydzień i tak mi to nic nie da po za zaległościami bo nikt za mnie nie zrobi.
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Urlopu juz nie mam. |
|
|
|
#1796 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem po 1 wizycie z USG ale mam mocno mieszane uczucia. Lekarz mnie nie zbadał w ogole, tylko od razu zrobil samo usg gdy powiedzialam ze jestem w ciazy i chcialabym to potwierdzic. Wiek maluszka z usg pokrywa sie 1:1 z tym z okresu. 6t2d. Widzialam i slyszalam bijace serduszko, dostalam potwierdzenie ze wszystko ok
♡♡Wywiad lekarski bardzo skąpy a była to moja pierwsza wizyta u tego lekarza. dał mi do zrobienia 12 badań, płatnie (byłam prywatnie w prywatnej klinice). O jakimkolwiek usg albo badaniu piersi nie ma mowy. Nie wiem, czy to standard czy dobra wola lekarza? Jak to z tym jest? Dał mi za to troche rad odnośnie diety i ruchu w ciąży. Ogólnie jednak pozostał mi straszny jakiś niedosyt po tej wizycie. Chyba wyobrażałam sobie coś więcej. Dodam że kosztowała mnie ta przyjmność 180 zł. To było zdecydowanie moje najdroższe usg w życiu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Az sie zdziwilam ze tak malo do nadrobienia
![]() Co do znieczulenia to ja go nie bralam pod uwage. Z tego co slyszalam to jest podawane przy rozwarciu 4 cm. Podobno potrafi przedluzyc porod. A to.co najwazniejsze to na sali musi byc anestezjolog czego u nas w szpitalu jeszcze nie ma biorac pod uwage ze jest chyba z 10 salZaciskam kciuki za wizyty ![]() Na kolacje zjadlam bulke i chyba nie byla dla mnie.....cala wyladowala w wc
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż jadł popcorn i mnie tak tym zapachem zmdlilo fuujj
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Nonie trzymam kciuki!
Rosa Porta faktycznie trochę skąpo. Kupiłam dziś książkę "Światło między ocenami" była tak fajna, że przeczytałam w 4.5h polecam
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Ja placilam 220zl ale w gabinecie byłam ponad 40min lekarz zbadał, potem usg dopochwowe, potem przez brzuch żeby zobaczyć czy lepiej będzie widać i na koniec znowu dopochwowe dla męża. Odpowiadał na każde pytanie. Sam zagadywal. Nawet o prenatalnych już rozmawialiśmy. Więc ja nie zaluje tych pieniędzy choć to bardzo dużo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

za wszystkie wizyty! 
ciagle bym jadła
trzymajcie kciuki za serducho
♡♡