![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
dzisiaj jest dzień teściowej
![]() a ja swojej życzeń udanej synowej nie złożyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no i wlasnie takie nagrody typu srajtaśma, te garki zabawkowe i jakies inne takie smieszne i nikomu nie potrzebne rzeczy uwazam ze sa najlepsza "nagroda" na tego typu imprezach ![]() ![]() hmmm co do winietek to u nas też za bardzo się z tym nie spotkalam, ale mysle ze to nie jest najgorszy pomysl ![]() ![]() ![]() u nas jest taki zwyczaj ze przy stoliku mlodych siedza rodzice i swiadkowie, ale bylam ostatnio na takim weselu co przy mlodych siedzieli najpierw swiadkowie a potem inne mlode osoby, a rodzice przy innym stole razem z rodzina (tyle ze rodzice panny i pana mlodego siedzieli kolo siebie) i tak tez bym chciala aby bylo na moim weselu ![]() ![]() ![]() eeeh jak tak na tym mysle to coraz bardziej przekonuja mnie te winietki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a Wy jakie zdanie macie na ten temat?? ![]() pozwolilam sobie opuscic z waszych wypowiedzi emotki bo mi nie chcialo wyslac wiadomosci |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj szukałam sobie tekstów na zawieszki na butelki, trochę tego mi się uzbierało
![]() Może komuś sie przydadzą ![]() Gość weselny ma obowiązek: Dobrze się bawić, poczęstować sąsiada butelką wyskokowego napoju i stuknąć się kieliszkiem, wznieść przynajmniej jeden toast i bawić się do woli. Nowożeńcy pięknie proszą Niech toasty wszyscy wznoszą I za szczęście młodych piją Za ich radość i za miłość Za ich miłość i wspólną drogę życia wybraną dzisiaj, a która trwać będzie przez długie lata... Niech nam żyje Młoda Para W zdrowiu szczęściu i radości Do toastu zapraszamy Wszystkich naszych miłych gości Jak wesele, to wesele Jedzcie dużo, pijcie wiele Wiwat, wiwat Młoda Para Dalej niech się bocian stara Za ten bohaterski czyn Niechaj pierwszy będzie syn Wódka weselna na stoły podana Bawmy się wspaniale do samego rana Drodzy Goście! Pijcie śmiało! Niech alkohol dziś się leje. Jak będziecie mieli mało To Pan Młody wam doleje „Szumigłówka” dziś to sprawi, że się każdy dobrze bawi. Płuczcie gardła aż do rana, sala ma być rozśpiewana. Zapewniają o tym młodzi, „Szumigłówka” nie zaszkodzi. Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani. Niech wszyscy goście na zdrowie dziś piją A X i Y sto lat niech żyją Każdy się dzisiaj raduje i wódka weselna wszystkim smakuje Niechaj wszyscy goście na zdrowie dziś piją A X i Y niechaj 100 lat żyją Toasty wznoście za pomyślność młodej pary. Kielich pierwszy- za młodych szczęście Kielich drugi- za dziecka poczęcie Kielich trzeci- za zdrowie gości Każdy następny dla przyjemności Wszyscy w dniu dzisiejszym czujemy się młodzi Wódka weselna nikomu nie szkodzi. Niech wszyscy goście na zdrowie piją X i Y niech 100 lat żyją Prawie każdy wam powie Kto chce szczęścia młodej pary Musi wypić za Ich zdrowie Tak jak każe zwyczaj stary Wypij dzisiaj młodych zdrowie Wznieś toastów pięknych moc Bowiem każdy ci to powie Grzech nie wypić w taką noc Tańcz i śpiewaj aż do ranka I nie przejmuj zbytnio się Jeśli jutro twa wybranka Pijaczyną nazwie cię Pijcie Drodzy Przyjaciele Wszakże mamy tu wesele Zdrowie młodych szybko wznoście No i bawcie się radośnie STO LAT! STO LAT! Dzisiaj śpiewaj Pija toasty jednym łykiem Baw się długo i nie zwlekaj Tańcz i swawol Ale z szykiem Wznoście zdrowie młodej pary Za niepicie będą kary Dziś X i Y Wspólną drogę wybrali Więc wznieśmy za nich toast By zawsze się kochali Bawmy się kochani moi Na weselu młodej pary. Pijmy za ich żywot długi I za dobre losu dary Zapraszamy naszych gości Do jedzenia, tańcowania By nie przeminęła miłość, Również do toastowania Ta butelka ma zadanie Dziś istotne niesłychanie Bo ma sprawić byście byli Rozśpiewani goście mili Niech kieliszki głośno brzęczą Bo to dźwięk dla ucha miły Gdy się goście tańcem zmęczą Trunek im przywróci siły Niech dzwonią kielichy Niech dzwonią puchary Na zdrowie i szczęście dla młodej pary niechaj gość weselny toast ciągle wznosi i sąsiadów z boku do toastów prosi |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Annafas super te niektóre wierszyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Mi pomysł z księgą się podoba, chciałabym zrobić coś takiego jak na zdjęciu poniżej, tylko wolę aby ta księga stala wewnątrz sali. Winietki z pewnością będziemy mieć, uważam to za bardzo praktyczne rozwiązanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
podoba mi sie ten pomysł z ksiegą gosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
Można kupić gotowe, dostępne są w sklepach internetowych z zaproszeniami, być może na allegro też coś znajdziesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
własnie na allegro ogladam. jest tego masa i są bardzo ladne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
http://decorisus.pl/index.php?p=list..._id=0&cat_id=2
Tutaj są bardzo ładne księgi gości i podziekowania ![]()
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a winietki zamawiacie?? czy robicie same?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
Ja chyba zamówię z tej strony:
http://www.cartalia.com.pl/main/ Na 1szej stronie taka kremowo-różowa seria - Taviano. Bardzo nam się podoba ta seria. |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
tez pewnie zamówie, bo robic?? hm.. tak ładnie bym napewno nie zrobiła
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
jezuuu ale mam faze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a czy jeśli zdecydujecie się na winietki będziecie robić taki ogólny plan stołów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
ja bede robic winietki ale ogolnego planu nie bedzie. bedizemy mieli ok 70-80 gosci na weselu i mysle ze nie powinno byc problemu ze znalezieniem miejsc
![]() ![]() ![]() ![]()
#289 |
Rozeznanie
|
Elcia85 ja jestem zwolenniczką winietek, ale tak jak mówisz rozmieszczenie gości musi być zaplanowane. Nie chciałabym żeby rodzina mojego przyszłego męża siedziała po jednej stronie, a moja po drugiej. Planujemy wymieszać gośći. Ja zrobię taki ogólny plan, dla odmiany byłam na weselu, gdzie był ogromny bałagan, bo każdu szukał swojego miejsca. Fakt, że było to spore wesele. U mnie będzie ok. 120 osób, więc uznaliśmy, że taki plan ułatwi odnalezienie swojego miejsca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
przy tak duzej liczbie gosci taki plan napewno sie sprawdzi
![]() mam jeszcze pytanie z innej beczki: czy znacie jakies komisy ślubne z okoloc Katowic, chorzowa, sosnowca? moja kolezanka kupila sukienke w komisie internetowym, przymierzala sukienke w domu u Pani ktora ja chciala sprzedac i naprawde sukienka jak nowa nikt by sie nie poznal ze ktos juz w niej slub bral ![]() ![]()
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O matko! Skąd ja to znam ![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Moj TZ chytry jest.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, a po slubie bedziecie zmieniac nazwisko? Bo ja sie zastanawiam nad dopisanem nazwiska TZ do swego. ![]() Samba, no ja mam zamiar zaprosic mame TZ i to obowiazkowo, tylko obawiam sie tego jak bedzie sie zachowywac. ![]() ![]()
#293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#294 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak w ogole to mam jeszcze jedno pytanie w zwiazku z winietkami, a mianowicie jak juz sie kupi czy wykona samemu te winietki to kto je ustawia na stolach?? zleca się to restauracji tak?? to wtedy i tak potrzebny jest plan bo musza wiedziec jak je poustawiac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno my będziemy ustawiać winietki, chociaż za bardzo jeszcze nie wiem kiedy. Na pewno nie zaryzykowałabym powierzając tego zadania komuś z obsługi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anuulaa, ten drugi garniak, ktory zamiescilas, tylko czarny ma moj TZ. ![]() ![]()
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
jesli chodzi o stroje to tez mój TŻ nie ma prawa widziec sukni przed ślubem
![]() ![]() co do winietek to etz sie zastanawiam kto to rozstawi? nasze wesele ebdzie w restauracji, wystroj jest juz w cenie i np jak w styczniu jechalismy ogladac sale jak wyglada przed weselem, to rano w sobote panie wszystko przygotowywaly od samego rana wiec dzien wczesniej nie ma opcji zeby tam sobie cos ustawic. chyba bedzie musial tam ktos podjechac rano albo nie wiem ![]()
#298 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() hmm ja sie nie chce wtracac i w ogole nie znam szczegolow co bylo powodem rozwodu rodzicow Tż itd itp (bo moze to byla tylko i wylacznie wina mamy i jej zachowania), ale jesli ona tak zeswirowala po rozwodzie to mysle ze powinniscie z Tż jakos postarac sie ja zrozumiec, wspierac ja i jej pomagac (moze jeszcze do slubu wydobrzeje). Dla kobiety taki rozwod i w ogole zdrady itd to na prawde straszne przezycie. Ja patrze na to przez pryzmat mojej sytuacji i sytuacji mojej mamy i na prawde podziwiam ją, że sobie dala radę, chociaż miala na glowie dwojke malych dzieci i nagle zostala sama z problemami. Mysle ze jednak sytuacja mamy Tż jest troche inna bo chociazby Tż jest już dorosly, a poza tym nie kazdy facet jest takim ch... jak moj ojciec ![]() ![]() ![]() Ja się z kolei martwie jak to bedzie bo w zasadzie od rozwodu moich rodzicow to moja rodzina tzn ojciec mojego ojca i brat ojca nie widzieli sie z rodzicami mojej mamy i reszta rodziny mojej mamy ;/ mam nadzieje ze nikt nie bedzie sobie niczego wypominal i ze cala impreza nie skonczy sie wielką klotnia ![]() ![]() Cytat:
![]() Ladne te garniaki co wkleilas zdjecia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do tych winietek to wlasnie mysle nad tym intensywnie, bo wiekszosc lokali to dopiero sale przygotowywuje w sobote dopoludnia, a nie wiem czy wtedy bedzie czas na ustawianie winietek, bo musze isc do fryzjera i wizazystki ;P a poza tym Tż mieszka 60 km ode mnie i potem to by chyba musial uczestniczyc w ubieraniu sukni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą mój oszczędny TZ mówi po co kupować garnitór, przecież ma kupił dwa lata temu jak świadkował ![]() Cytat:
Cytat:
Aha znalazłam na wizażu jeszcze taką pamiątkę z podpisami gośćmi gdzieś mi umknęła autorka, zaraz poszukam, mam nadzieję że mogę to wstawić, bez pozwolenia. O już mam zdjęcie zamieściła monis1981 w tym wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...i%EAga+go%B6ci |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak zasubskrybować ten wątek bo zapomnialam jak to się robi...
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.