|
|
#4441 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
australia filmik świetny
asiek, cho na fb to Ci pokażę |
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Musze z tym skonczyć...Gabi śpi, ja przewaznie leze obok i czytam wizaż
|
|
#4443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-11-30 o 15:08 |
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma tradycji gwiazdkowej więc nic nie kupuję menżowi
Co do instagrama to nie wiem dlaczego nikt nie dodaje tam zdjęć odgrzanej 3dzień ogórkowej, ani autfitu po baardzo ciężkiej nocy taka lukrowana rzeczywistość Australia to dziecko z filmiku to chyba po dragach
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na mikolaja dajemy sobie jakiś drobiazg. Musze ksiązke chyba jakąs zamówić. W świeta beda w tym roku prezenty, ale tylko dlatego ze brat z córami przyjezdza,a im zawsze coś kupujemy. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- A instagrama ja nie uzywam. Kompletnie nie rozumiem tej idei.
|
|
|
#4446 |
|
Rozeznanie
|
Honcia nie ma to jak miec chwile sla siebie
u mnie tak wyglądają zazwyczaj piątkowe wieczory. Randka w lazience ![]() U nas dzien marydy. Moja panienka spala juz dwa razy i zaraz kolejny raz sie szykuje. Gdzie zazwyczaj byly 3 drzemki przez caly dzien. |
|
|
|
#4447 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziękuję za dobre słowa
oby zdrowie do nas wróciło.W nocy jednak obudziła starego, ale i rączki tatusia nie pomogły, pomógł szum z yotuba. Byłam znowu u lekarza tylko innego, ja mam wirusa, Gabi infekcje w klatce piersiowej. Dostał antybiotyk i lek do inhalacji. Pan doktor bardzo się zdziwił że posiadam nebulizator, bo w tym kraju takie rzeczy w szpitalu tylko. Pytał się skąd mam, a ja że z polski bo w Polsce medycyna idzie do przodu i takie sprzęty w każdej aptece można kupić. Posmial się trochę. Poprzednia lekarkę bronił że dobrze że kazała czekać bo tutaj nie leczą od razu agresywnie maluszków. Ja na to że ok rozumiem ale niech sobie znajdzie inna pracownice bo ja jej mówię że mam taki sprzęt i może mi coś dać do inhalacji małego a ona karze mi wchodzić z nim do zaparowanej łazienki. Ogólnie ja zatkana, i gardło i nos, Gabryś mało je, wymiotuje, antybiotyk długo w brzuszku nie był. Śpi tylko przy szumie bo tak się nie wybudza jak kaszle. Jak patrzę jak się męczy to plakac mi się chce :/ Fiazo oby Twoim chlopakom już przeszły te kataru i kaszle. Ja w tamtym roku robiłam piernik dojrzewający, pychota. Ale on lezakowal już upieczony przez dwa tygodnie.
|
#4448 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypominisz z,jakiego poeody chodzicie na rehabilitację? Cytat:
Hamia ma drzemkę w mieszkaniu!-szok bo po obiedzie ciężko było o drzemkę. Zobaczymy ile będzie spać. Odkladasz,Marysie do łóżeczka? Czy od razu w łóżeczku zasypia? Cytat:
i fb aktywnie.Cytat:
każdy ma super jedzonko, ładnie ubrane i nie uslinione czy marudne dziecko noo i make up od rana ![]() Cytat:
oby antybiotyk szybko pomógł go szkoda synka.Hania się obudziła, płacz :/ wzięłam na ręce przytulilam. Położyłam obok siebie na kanapie i śpi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Konto usunięte
|
Justynka biedactwa, zdrowka dla was! 😘
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
usypia leżąc przy mnie czy TZ wiec nie narzekam i tak. Tylko odłożona w nocy się budzi i dla komfortu snu własnego nad ranem laduje u Nas w łóżku. Tym sposobem nie budzi się do zabawy o 5-czy 6 rano ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Spaghetti odłożone na jutro. Dziś będą jednak grzanki z,pomidorem, cebulka, mozzarellą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4452 | ||||
|
Ania
|
Mój to trudny typ do kupowania
Nic nie chce, nigdy nie ma pomysłu. Teraz chce ciepły, polarowy komin ![]() Cytat:
i za poszukanie, nie wpadłam na to,żeby samemu pomalować![]() a różnica w cenie ogromna! Robię taką choinkę jak w załączniku- przepadła mi w pracy, trzeba zrobić nową ![]() Cytat:
![]() Tak na poważnie, to wiesz, nie dość, że wysiłek, to nie zabawa. Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby już przeszło
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myślałam, że może to przejdzie... No miejmy nadzieję, że u nas przejdzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4454 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() dziękuję
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Cudna choinka!
Gabi od paru dni wykazuje chęci rozszerzania diety. Nie ciekawość i slinie ie wszystkiego. Widzę to, zobaczymy czy sie nie pomyliłam Zaczniemy pewnie za 2 tyg, bo wtedy dopiero tatus bedzie miał wolne, a nie chcialby tego przegapić. Szkoda, bo widze ze jest gotowa juz teraz. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Haneczka- to straszne uzaleznienie!
|
|
#4456 |
|
Konto usunięte
|
zabcia ja mam to samo uzależnienie
![]() haneczko tekst do Madzi o ćwiczeniach Choineczka piękna! Zazdroszczę cierpliwości Do czego są mini różyczki przyczepione i jak? Klej na gorąco?Przeczytałam właśnie maile w dzienniku elektronicznym, żeby w domu sprawdzać głowy dzieciom,bo w szkole panuje wszawica
|
|
|
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
Haneczka sliczna choinka.
Kiedys robilam z makaronu muszelek malych tez sie fajnie prezentuje. U nas dzis juz 3 kupy i cos kicha mi dziecko mam nadzieje ze nic się z tego nie urodzi. Sliweczka mam nadziej ze nic u dzieci nie znajdziesz. Daj znac jak przejrzysz glowy. |
|
|
|
#4458 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne ![]() Usmialam się z komentarza cw Hani ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zarówno u Nas jak i i Was.Lekkie marudzenie, ogarniam kąpiel powoli bo noszenie na raczkach mnie męczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia chcialabym blw, ale nie wyobrażam sobie czekać jeszcze pare miesiecy. A jak usiadzie dopiero za 3? Nawet sie jeszcze nie przekreca. Dupke śmiesz ie podności, ale napewno dluga droga do siadania. A sadzać boję się. Nawet do papek.. I mam duzo zapasów papkowych.
A Ty bylas u tej Jackowskiej i nie przekonalo cie to sadzania?
|
|
#4460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W gondoli takie wielgachne dziecko? Masakra! Moja też nie uznaje wózka w domu, bo go w domu nie mamy Marysia przed godz. 17 już mi prawie spała, ale debil z góry zaczął wiercić, no to pospane. Ale przetrzymaliśmy ją bez problemu do kąpieli i przed chwilą zasnęła już na noc, a nie spała od 14.30, wow
|
||
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jak tylko zajęknie, cyc i spanie. Obudzila sie pol godz temu, wiec i myc pojdziemy sie pol godz pozniej. Ja wole to niz na sile zabawiac dziecko, taki ze mnie leń Wole jak szczesliwa lezy i sie bawi ![]() Sama.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-30 o 18:59 |
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozbudziła się po tym wierceniu u góry, to przecież nie będę jej lulała jak nie dawała oznak zmęczenia
|
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz masz wieczór dla siebie. Tylko blagam nie myj kibelka hehehe
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia przy badaniu lekarskim "ciagniecie za raczki do siadu" jego głowa wisiała, nie ciągnął jej razem z ciałem
Justyna oby leki szybko podziałały Sliweczka kciuki za czyste głowy |
|
|
|
#4466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się teraz sadzac bo się chwieje strasznie :/ przekonuje mnie teoria, że dziecko do roku czasu żywi się głównie mlekiem. Na warsztatach Jackowska pokazywała filmik z,dZieckiem 8miesięcznym start BLW i miesiąc później. Efekty suuper ![]() Każdy obserwuje swoje dziecko i robi tak jak uważa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4467 |
|
Konto usunięte
|
Haneczka śliczna ta choinka! Uwielbiam takie ozdoby home made jak mi ktoś zrobi 😁
O jep, usypiac na rekach roczne dziecko 😱 albo to śpiące w gondoli, nie mogę sobie tego wyobrazic 😱 Madzia na mojej pierwszej grupie tez dziewczyna zaczynała blw dopiero po skończonym 8mc. Chłop jak dąb, grubo ponad 10kg. Karmiła tylko piersią. Bardzo szybko załapał o co chodzi. Miał rok to jadł sam zupę łyżeczka. Szok. Im dziecko starsze tym łatwiejsze początki |
|
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
Dziecko spi, maz na piłce a ja sie gapie bez sensu w tv nawet kolacji mi sie nie chce robic ani kibli myc
|
|
|
|
#4470 | ||||
|
Ania
|
Dumam nad tą huśtawką i sama nie wiem... bardziej chodzi o to, żeby Hania się w niej bujała jak zacznie siadać- ta plastikowa wydaje się być wygodniejsza po prostu
![]() A nie wiem, czy w tej drewnianej, choć śliczna, będzie jej wygodnie. Jak sądzicie?? A kupuje dla dwulatka tunel na święta: http://www.pinkorblue.pl/bieco-gasie...m-a022438.html Cytat:
Cytat:
trochę ciężko się przykleja, ale daje radę przyczepione do kartonu.Oj;/ wszy to okropieństwo...niestety bardzo często w rzeczywistości... Cytat:
Oby się u Was nic nie wykluło ![]() Kiepsko, ze rodzice przyzwyczaili do takiego usypiania... Mój siostrzeniec ma niecałe dwa lata i w dzień śpi w spacerówce. Ale przypięty, nie trzeba przy nim siedzieć i śpi 3 godziny często. Cytat:
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

taka lukrowana rzeczywistość

Marysia śpi już godzinę i aż nie wiem co ze sobą zrobić, bo przyzwyczaiła mnie do 30-40-minutowych drzemek 
i fb aktywnie.
Kiedyś tak było, no ale minęło

A myślałam, że może to przejdzie... No miejmy nadzieję, że u nas przejdzie
W gondoli takie wielgachne dziecko? Masakra! Moja też nie uznaje wózka w domu, bo go w domu nie mamy