|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czy liczy sie gest ? Randka w barze mlecznym.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Mnóstwo facetów ma też wrażenie, że kobiety nie powinny mieć żadnych oczekiwań i wymagań, natomiast oni mogą mieć ich masę.
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Raczej zaproponowałabym lepsze miejsce i tam zaprosiła kolegę. Chociaż to zależy, bo jeżeli bym go znała i wiedziała, że mają tam coś co uwielbia do jedzenia i ma na to ogromną chęć, to nie widzę problemu.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pomysłu randki w barze mlecznym to wydaje mi się nie trafiony i nie ma to najmniejszego związku z kwestią finansową bo zwyczajnie wystrój i atmosfera takich miejsc średnio sprzyja "romansom" - wolałabym już wieczorny spacer po parku w wersji bez kosztowej niż randkę w barze mlecznym oczywiście są lepsze i gorsze tego typu przybytki ale dla mnie to nie zmienia faktu, że tam się po prostu idzie coś zjeść - szybko, smacznie i niedrogo - a nie urządzać romantyczne pogaduszki inna sprawa, że godziny funkcjonowania takich lokali też średnio "randkowe" są poza tym inna sprawa to np. w trakcie spaceru podskoczyć do Macdonalda bo się zmarzło/zgłodniało a inna sprawa to zdefiniować całość randki jako wypad do Macdonalda czy tam baru mlecznego - podskoczyć, zjeść i iść dalej to spoko ale już sprowadzić całość randki do wizyty w tego typu lokalu to mi się jakoś nie widzi (głośno, wszyscy wchodzą i wychodzą w pośpiechu itd., różnie bywa z czystością w godzinach dużego obłożenia...)
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee, bar mleczny na pierwszą randkę to dla mnie odpada. Na randce- szczególnie pierwszej, to człowiek chce spokojnie porozmawiać, lepiej się poznać, posiedzieć, popatrzeć sobie w oczy, a klimat baru mlecznego mnie do tego nie przekonuje. Bar mleczny kojarzy mi się z sytuacją, wpadł, zjadł i poszedł. Poza tym na pierwszej randce chciałabym szczególnie dobrze wyglądać, więc nawet i strój mógłby nie pasować do scenerii. W każdym razie, gdybym była facetem to na pewno zaprosiłabym dziewczynę na pierwszą randkę do jakiejś klimatycznej restauracji, a nie do baru mlecznego.
Ale może ja jestem już starej daty, bo faktycznie teraz młodzi to chodzą na randki nawet do maka. |
|
|
|
|
#36 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#37 | |
|
sissy that walk
|
Według mnie nie ma w tym niczego złego, ale sama wybrałabym takie miejsce raczej jako "przystanek" na randce, a nie miejsce rozgrywania się całego spotkania. Czyli: idziemy na spacer, zgłodnieliśmy - idziemy fajnie zjeść, a potem np. na herbatę do pubu albo na deser w domu
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-12-01 o 12:29 |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ten wątek upewnia mnie w przekonaniu, żeby jednak na pierwszych randkach ukrywać (oczywiście nie do przesady) poziom zamożności |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedna z przyjemniejszych pierwszych randek na jakich bylam, bylo siedzenia na kocu nad zalewem z butelka prossecco. W totolotka musial wygrac zanim mnie zabral |
|
|
|
|
|
#40 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
No, ale co ma napisać innego, skoro tak właśnie uważa?
Ja też bym nie myślała dobrze o człowieku, który na pierwszą randkę proponuje hamburgera w macu albo piwo w parku. Po prostu wiedziałabym, że nie pasujemy do siebie, że nie ma płaszczyzny wspólnej. Ergo- straciłby/straciłaby w moich oczach. Co w tym złego?
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
Dobra, przyznaję Wam rację
Tylko trzeba było wyraźnie od początku zaznaczyć, że chodzi o to, że nie lubicie po prostu barów mlecznych. Wypowiedzi niektóre były jakieś pretensjonalne i sprawiały wrażenie, że bary mleczne są zbyt niskiej klasy i "za tanie". Ale może znadinterpretowałem, przyznaję się
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię bary mleczne :P
Ale na pierwszych spotkaniach z nowym człowiekiem lubię usiąść, spokojnie porozmawiać, mieć poczucie intymności jakiejś. W barze mlecznym, do którego chodzę, ludzie wbiegają, w pośpiechu połykają zupę i lecą dalej. Dosiadanie się do obcych ludzi jest normą w takich miejscach. To nie nastraja na wytwarzanie miłej atmosfery :P Ale np. iść na łyżwy, a potem wpaść do baru na zupę i drugie danie dla rozgrzania...
|
|
#44 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Bary mleczne najczęściej atmosferą przystają do maca albo "restauracji" w ikea. Romantyzm poziom -5, intymności zero, utrudniona rozmowa. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2016-12-01 o 13:29 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Czułabym się zażenowana szczerze mówiąc. Czasem wpadnę do baru mlecznego i wezmę jakieś jedzenie na wynos, bo obok mnie jest kilka takich miejsc, ale nie mam ochoty nawet spożywać go na miejscu. Dlaczego randka w takim miejscu jest fatalnym pomysłem?:
- jest mniej stolików niż klientów, trzeba siedzieć obok kogoś obcego i dla mnie ta opcja kompletnie odpada. lubię jeść we względnym spokoju. już nie wspomnę o tym jakiego pokroju ludzie często korzystają z takich miejsc (np. niezbyt ładnie pachnące starsze osoby). i jak tutaj w takich warunkach jeszcze rozmawiać i stworzyć cień kameralnej atmosfery podczas ranki? ![]() -jest głośno, tłoczno -często zapachy z kuchni nie są zbyt ładne -nie wspomnę już o fatalnym wystroju, niekoniecznie zachowanym porządku i niekoniecznie miłą obsługą (mentalność pań sklepowych z okresu PRL )Pamiętam, że mój chłopak na pierwszą randkę (znaliśmy się już wcześniej) zabrał mnie do takiego śmiesznego wegańskiego miejsca, też trochę al'a bar/bistro, gdzie jedzenie było okropne, ale teraz oboje się z tego śmiejemy. Generalnie podsumowując - jeżeli facet nie ma pieniędzy chociażby na kawę i ciastko (co nie kosztuje dużo, nawet w dużym mieście można znaleźć fajne miejsca gdzie są zestawy za jakieś 10 zł) to lepiej niech już weźmie dziewczynę na spacer.
Edytowane przez Coco97 Czas edycji: 2016-12-01 o 14:27 |
|
|
|
|
#46 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Dla mnie liczy się pierwsze wrażenie. Nie oczekuję obiadu z czterech dań, wystarczy mi kawa i ciastko w przytulnym miejscu. |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje odczucia zalezalyby od wszystkich okolicznosci sytuacji
|
|
|
#48 |
|
Inez
|
Dodam jeszcze, że dla mnie randka nie ma nic wspólnego z pierwszym wrażeniem. Jak już idę na randkę to z osobą, którą znam. Być może dlatego nie miałabym nic przeciwko barom.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#49 | |
|
TU i TAM
|
Cytat:
dla mnie pomylka i zenada
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że sytuacja jest jasna. Gdybym ja została zaproszona w takie miejsce to byłby to dla mnie po prostu oczywisty znak, że facet nie traktuje mnie poważnie.
Więc nawet nie traktowałabym tego jako randki. Proste
|
|
|
|
|
#51 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 20:44 |
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#55 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;68217676]Samotny - poziom zamożności faceta ocenia się zupełnie inaczej. Jak ktoś się zna to widzi - jakość ubrania, zapach perfum, model butów czy okularów. [/QUOTE]
A co jak facet jest zamożny, a i tak nosi tanie ubranie, kupuje rozsądnie kosztuje zapachy, porządne ale niedrogie buty i okulary?
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
|
|
#58 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Samotny - czy usiłujesz wpłynąć na dziewczyny żeby umawiały się w barach mlecznych z kiepsko wyglądącymi chłopakami bo może 1 na 50000 to milioner w przebraniu? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.