![]() |
#5941 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
Kurde ale sie ślinie przy tym hassie . Mąż mi mówi ,zę wyglądam normalnie , tylko mówie mniej wyrażnie ( kochany tej mój chłop ![]() A powiedz mi , koffana , kiedy Ci tego hassa ściągają , bo ja już nie mogę sie doczekać. Będę miała aparacik góra - dół i w miarę spokój ![]() też Ci tego życzę ![]()
![]() |
#5942 |
Raczkowanie
|
![]()
hej dziewczyny mam pytanie do Was
![]() ![]() ![]() z góry dziekuje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnie przykrecanie mam planowane na 26 marca a pozniej to najkrocje mozna go nosic 2 msc a najlepiej troche dluzej wiec nie wiem kiedy sie uwolnie od niego. A Ty ile robisz przykrecen? kiedy Ci go sciagaja? nosisz tez maske? Ja jadlam normalnie i skoczylo sie tym ze on mi wypadl wiec teraz jem tylko miekkie rzeczy ![]() ![]()
![]() |
#5944 |
Raczkowanie
|
Magda346 i Lawinia2007 Jak tam wam się żyję z hassami ?
![]() ![]() ![]() ![]() a wogólę jak tak wam się Drogie Aparatki żyję ![]() ![]() BuŚ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam cały czas wrażenie, że jak śpię bez wyciągów to mi ta szczeka lata w buzi i boję się, że mi się cofnie ![]() cóż ja pocznę biedna i nieszczęśliwa, że z 200 zł zrobiło się 450 ![]() z tego co mi orto mówiła to technik zrobi te płytki w przeciągu 2 dni od ściągnięcia aparatu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5946 | ||
Kokon pro
|
Cytat:
niektorzy stomatolodzy nie wyrywaja zebow po prostu przejdz sie do innego mi 4 usuwal normalny dentysta ![]() w ogole mowisz ze damon zakladasz i kaza ci zeby wyrywac to dziwne bo damon wlasnie po to jest zeby zebow nie wyrywac dziwwwne bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5947 |
Przyczajenie
|
Lawinko ja sie nie mylę to masz wadę zgryzu "zgryz otwarty" tak jak ja jak sie nie myle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5948 |
Zakorzenienie
|
kasiek87 o co chodzi z tym damonem? w jaki sposób ma on uchronić pacjenta przed usuwaniem zębów? co do wycisków-też nienawidzę, jak mi robiła wycisk góry, to byłam o krok od zwymiotowania, ohyda ble
agusik 36710 mnie też zęby usuwał mój dentysta, który z tego co wiem nie jest chirurgiem...usunął mi ósemkę, piątkę i czwórkę-żadnych komplikacji nie było.No ale też słyszałam, że niektórzy stomatolodzy nie usuwają zębów, częściej kobiety właśnie-może nie mają tyle siły i nie chcą męczyć pacjentów... alufa 450 zł za jeden ratainer??? ![]()
#5949 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzisiaj przekręciłam po raz pierwszy i nie wiem czy dobrze bo nic nie bolało. 19 marca idę do orto na kontrole i wsyzstko sie wyjaśni, a podobno mam zrobić około 20 kręceń ,ale zobaczymy . Na razie nie nosze nic poza hassem i aparatem na dół ,a mam mieć jakiś gumki na noc ,ale nie wiem co to za pieroństwo . Przypuszczam ,ze pewnie nam to ściągną w miare podobnym czasie .... towarzyszko niedoli ![]()
![]() |
#5950 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5951 |
Zadomowienie
|
w sobote, w dzien kobiet minie roczek z moim aparatem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio bylam na piaskowaniu, na szczescie juz porzadnie mi zrobili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5952 |
Raczkowanie
|
agiii pokaż jakieś fotki
![]() ![]() ![]() BuŚka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5954 |
Raczkowanie
|
Od paru godzin jestem pełnoprawną aparatką
![]()
#5955 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5956 |
Raczkowanie
|
Kasiek i Papryczka dzieki za odpowiedz, ja osobiscie nie mam nic przeciwko chirurgom moze to i lepiej i bezpieczniej ale najgorsze są kolejki..
![]() papryczka miałaś racje moj dentysta jest kobietą i to taka drobną wiec moze ona sie boi wyrywania albo nie chce mi sprawiac bólu ![]() Kasiek też słyszałam o tym ze Damon jest po to by nie wyrywać zębów w wiekszości przypadków ale podobno niekiedy ekstrakcja jest konieczna, widać u mnie tak jest...choc wydaje mi sie ze nie mam mega wielce stłoczonych zębali ![]() choc ja bede miec zakładany aparat tylko na góre i te 4 sa usuwane po to by dopasować góre do dołu..a dół mam mniejszy. a tak wygladają moje zęby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5957 |
Zakorzenienie
|
no i jak wrażenia???
![]() nie no dziewczyny wytłumaczcie mi o co chodzi z tym damonem ![]()
#5958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Strasznie się boję zastrzyków, widoku krwi itp i chyba bym stamtąd uciekła z krzykiem albo zemdlała ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5959 |
Raczkowanie
|
No to może i ja dodam jakieś fotki krzywulców xD
![]() czekam na druciaki ![]() ![]() ![]() ![]() Babinki powiedzcie mi jedno ![]() ![]() Edytowane przez Piesio Czas edycji: 2008-03-06 o 16:52 Powód: zapominalska :) |
![]() ![]() |
![]() |
#5960 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5961 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5962 | |||
Kokon pro
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no poka poka foteczki ^^ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5963 |
Zakorzenienie
|
Madziulek_90 a no to jak zrezygnujesz to znaczy, że chyba bardzo Ci Twoje ząbki nie przeszkadzają.Jakby Ci przeszkadzały, to byś nie rezygnowała z powodu strachu przed wyrywaniem. Wyrywanie nie boli, troszkę tylko później jak znieczulenie przestanie działać, no ale jak się tego boisz, to faktycznie lepiej nie decyduj się na aparat, bo strach pomyśleć jak zniesiesz ból przesuwania zębów...
Piesio wyciski powinny być aktualne, więc jak pójdziesz na wizytę, to zrobią Ci nowe. starababa witamy Cię również i czekamy na fotki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiek87 dzięki ![]() ![]()
![]() |
#5964 |
Kokon pro
|
no to jest tak ze jak wyrwa ci zeby to krzywusy sie wsuwaja w luk ktory juz byl i sie ladnie ustawiaja, a damon robi nowy luk ze wszystkie zeby sie do siebie dopasowajua to takie jakby rozszerzanie luku ale bez tych hassow i innych badziewi inaczej wytlumaczyc nie umiem :d
|
![]() ![]() |
![]() |
#5965 |
Raczkowanie
|
Bezproblemowo
![]() ![]() ![]() ![]() Madziu ty leczysz ruchomym prawda? I jak pierwsze przymiarki aparatu? I ja też czekam na zdjęcia ![]() Na razie w kwestii wizualnej mi się aparat nie podoba. Taki pokrzywiony drut jeszcze bardziej uwydatnia te krzywe zęby ![]() ![]()
#5966 |
Raczkowanie
|
tu jest wytłumaczone mniej wiecej jak działa Damon...
http://pl.youtube.com/watch?v=d_YXyEeplpE Kasiek co do kosztów leczenia to wydaje mi sie ze wyjdzie podobnie co do aparatów metalowych z gumkami, dlatego ze wizyty bede miała rzadziej i skróci sie czas leczenia a przynajmniej oszczędze sobie bólu i niewygody z hassem, bihelixem czy innym aparatem rozszezrającym łuk, pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#5967 |
Raczkowanie
|
[
starababa witamy Cię również i czekamy na fotki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiek87 dzięki ![]() ![]() Znalazłam ten link ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5968 |
Raczkowanie
|
taka ciekawostka, tutaj http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p...83&start=16710 macie chlopaka o nicku ""tez mam aparacik" no i w podpsie ma zdjecia z noszenia Damona......ma chyba wieksza wade a niemial usuwanych zebow, u gory chyba przynajmniej..wlasnie tak dziala damon ;D
#5969 |
Raczkowanie
|
Madziu ty leczysz ruchomym prawda? I jak pierwsze przymiarki aparatu? I ja też czekam na zdjęcia
![]() Jeśli mnie pytalaś to odp >Oj nienie! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() madziaa189 , starababa witamy w klubie!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.