Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 199 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-06, 12:24   #5941
Magda346
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez Lawinia2007 Pokaż wiadomość
Ja uwazam ze aparty stale sa bardzo twarzowe i nawet seksowne Z slicznymi gumkami wyglada jak bizuteria Mi osobiscie podobaja sie najbardziej mini zamki, narazie mam tylko na dole ale nie moge sie doczekac kiedy po hassie zaloza mi na gore

tyle dobrego.. wczoraj przykrecilam pierwszy raz 2 razy i cala noc prawie nie przespalam tak bolalo, myslalam ze mi kosci policzkowe pekna ale zjadlam 3 ketonale i troche przeszlo. Dzis przekrecilam tylko raz.

co do zdjec to wklejam swoje zdjecia przed aparatem, pozniej jak zrobie wkleje z aparatem
hej ,

Kurde ale sie ślinie przy tym hassie . Mąż mi mówi ,zę wyglądam normalnie , tylko mówie mniej wyrażnie ( kochany tej mój chłop ),ale zalewa mnie ślina . Próbowałam coś zjeść , niezła jazda....zaraz jadę po jakieś papki do sklepu ..

A powiedz mi , koffana , kiedy Ci tego hassa ściągają , bo ja już nie mogę sie doczekać. Będę miała aparacik góra - dół i w miarę spokój
też Ci tego życzę

Dół - 05.03.2008.
Hass - 05.03.2008.

Magda346 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 12:30   #5942
agusik 36710
Raczkowanie

GG do agusik 36710
Question Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

hej dziewczyny mam pytanie do Was prezczytałam cały watek o aparatach i nic na ten temat nie znalazłam... a wiec chodzi o to, że bede niedlugo miała zakładany aparat Damon i musze wyrwac dwie czwórki na górze...chciałam zeby zrobila mi to moja dentystka ale ona powiedziala ze nie ona to robi tylko chirurg?? co mnie bardzo zdziwiło.. hmm...powiedziała ze to wynika z tego ze 4 sa połozone blisko zatoki sczezkowej?(cos takiego) i to chirurg musi usuwac bo jakies komplikacje moga być...nie wiem co mam o tym myslec? z tego co sie doczytałam to wiekszosc z Was miała usuwane 4czy 5 u stomatologa prawda? mozecie mi to wytłumaczyc?
z góry dziekuje...
agusik 36710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 12:34   #5943
Lawinia2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magda346 Pokaż wiadomość
hej ,

Kurde ale sie ślinie przy tym hassie . Mąż mi mówi ,zę wyglądam normalnie , tylko mówie mniej wyrażnie ( kochany tej mój chłop ),ale zalewa mnie ślina . Próbowałam coś zjeść , niezła jazda....zaraz jadę po jakieś papki do sklepu ..

A powiedz mi , koffana , kiedy Ci tego hassa ściągają , bo ja już nie mogę sie doczekać. Będę miała aparacik góra - dół i w miarę spokój
też Ci tego życzę

Ostatnie przykrecanie mam planowane na 26 marca a pozniej to najkrocje mozna go nosic 2 msc a najlepiej troche dluzej wiec nie wiem kiedy sie uwolnie od niego. A Ty ile robisz przykrecen? kiedy Ci go sciagaja? nosisz tez maske?
Ja jadlam normalnie i skoczylo sie tym ze on mi wypadl wiec teraz jem tylko miekkie rzeczy Ciesze sie baaaaaaardzo ze go tak zle nie odczuwasz i masz takiego kochanego meza

15.02.2008 - aparat na dolne ząbki

25.02.2008 - hass + maska brrrr - juz go nie ma!!!

04.14.2009 - aparat na górne ząbki
Lawinia2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 12:35   #5944
Piesio
Raczkowanie

Magda346 i Lawinia2007 Jak tam wam się żyję z hassami ? ja wczoraj jakoś dentyste przeżyłam xD ale myślałam że mnie w fotel wciśnie xD troszke bolało i jeszcze mi malowanie zostało i czekać do 14 kwietnia bosh ale się cieszże na samą myśl o wizycie xD zgupkowałam się :P nieprzejmujcie sie dziś mi odbija jak nigdy :P ale to szczegól

a wogólę jak tak wam się Drogie Aparatki żyję która w jakbliżzym czasie ściąga aparatka ?

BuŚ
Piesio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 12:35   #5945
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
to jeszcze gorzej niz u mnie bo mi powiedziala 220 za plytke, ciekawe od czego taka roznica masakryczna, tak wyciski znow sa robione ja mialam w aparacie moja sis tez zeby od razu przy zdjeciu aparatu dostac retencje a nie czekac ;]i placilam 80 zl za wizyte z wyciskami. plytki trzymaja zeby w ryzach zeby staly jak stoja a przy wysuwaniu szczeki zuchwy czy czegokolwiek to sie nie cofa z tego co wiem i nic nie jest potrzebne zeby ten efekt utrzymac bo szczeka juz sie ulozyla do nowej pozycji i taka juz zostaje
dziękuje za odpowiedź

mam cały czas wrażenie, że jak śpię bez wyciągów to mi ta szczeka lata w buzi i boję się, że mi się cofnie

cóż ja pocznę biedna i nieszczęśliwa, że z 200 zł zrobiło się 450
z tego co mi orto mówiła to technik zrobi te płytki w przeciągu 2 dni od ściągnięcia aparatu.
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 12:43   #5946
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez agusik 36710 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam pytanie do Was prezczytałam cały watek o aparatach i nic na ten temat nie znalazłam... a wiec chodzi o to, że bede niedlugo miała zakładany aparat Damon i musze wyrwac dwie czwórki na górze...chciałam zeby zrobila mi to moja dentystka ale ona powiedziala ze nie ona to robi tylko chirurg?? co mnie bardzo zdziwiło.. hmm...powiedziała ze to wynika z tego ze 4 sa połozone blisko zatoki sczezkowej?(cos takiego) i to chirurg musi usuwac bo jakies komplikacje moga być...nie wiem co mam o tym myslec? z tego co sie doczytałam to wiekszosc z Was miała usuwane 4czy 5 u stomatologa prawda? mozecie mi to wytłumaczyc?
z góry dziekuje...

niektorzy stomatolodzy nie wyrywaja zebow po prostu przejdz sie do innego mi 4 usuwal normalny dentysta

w ogole mowisz ze damon zakladasz i kaza ci zeby wyrywac to dziwne bo damon wlasnie po to jest zeby zebow nie wyrywac dziwwwne bardzo

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
dziękuje za odpowiedź

mam cały czas wrażenie, że jak śpię bez wyciągów to mi ta szczeka lata w buzi i boję się, że mi się cofnie

cóż ja pocznę biedna i nieszczęśliwa, że z 200 zł zrobiło się 450
z tego co mi orto mówiła to technik zrobi te płytki w przeciągu 2 dni od ściągnięcia aparatu.
heh ja juz dawno wyciagow nie nosze a szczena jak sie dopasowala tak jest no to fajnie ze tak szybko bo wiem ze niektore tu czekaly np dwa tyg. ja kiedys bede takim technikiem jak mi sie uda muahaha

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 12:44   #5947
ANA100
Przyczajenie

Lawinko ja sie nie mylę to masz wadę zgryzu "zgryz otwarty" tak jak ja jak sie nie myle Ja idę do ortodontki w sobotę wiec jestem ciekawa co zdecyduje w mojej sprawie moze hass? nie mam pojecia ale napisze jak będę wiedziec . pozdrawiam wszystkie aparatki
ANA100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 13:53   #5948
papryka85
Zakorzenienie

kasiek87 o co chodzi z tym damonem? w jaki sposób ma on uchronić pacjenta przed usuwaniem zębów? co do wycisków-też nienawidzę, jak mi robiła wycisk góry, to byłam o krok od zwymiotowania, ohyda ble

agusik 36710 mnie też zęby usuwał mój dentysta, który z tego co wiem nie jest chirurgiem...usunął mi ósemkę, piątkę i czwórkę-żadnych komplikacji nie było.No ale też słyszałam, że niektórzy stomatolodzy nie usuwają zębów, częściej kobiety właśnie-może nie mają tyle siły i nie chcą męczyć pacjentów...

alufa 450 zł za jeden ratainer??? a nie pytałaś skąd taki nagły skok cenowy? mnie powiedzieli 350 zł za jeden retainer...
Stary 2008-03-06, 14:02   #5949
Magda346
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lawinia2007 Pokaż wiadomość
Ostatnie przykrecanie mam planowane na 26 marca a pozniej to najkrocje mozna go nosic 2 msc a najlepiej troche dluzej wiec nie wiem kiedy sie uwolnie od niego. A Ty ile robisz przykrecen? kiedy Ci go sciagaja? nosisz tez maske?
Ja jadlam normalnie i skoczylo sie tym ze on mi wypadl wiec teraz jem tylko miekkie rzeczy Ciesze sie baaaaaaardzo ze go tak zle nie odczuwasz i masz takiego kochanego meza
Boże , jak ty jadłaś normalnie , ja nie wiem co z jezykiem zrobić w gębie . Głodna jestem jak chole**, jem jakieś dziecinne kleiki itp..

Dzisiaj przekręciłam po raz pierwszy i nie wiem czy dobrze bo nic nie bolało. 19 marca idę do orto na kontrole i wsyzstko sie wyjaśni, a podobno mam zrobić około 20 kręceń ,ale zobaczymy .

Na razie nie nosze nic poza hassem i aparatem na dół ,a mam mieć jakiś gumki na noc ,ale nie wiem co to za pieroństwo .

Przypuszczam ,ze pewnie nam to ściągną w miare podobnym czasie .... towarzyszko niedoli

Dół - 05.03.2008.
Hass - 05.03.2008.

Magda346 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 14:31   #5950
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość

alufa 450 zł za jeden ratainer??? a nie pytałaś skąd taki nagły skok cenowy? mnie powiedzieli 350 zł za jeden retainer...
nie zdołałam zapytać, bo mnie zamurowało

Kasiek idź idź na technika. będziesz pewnie dużą kasę trzepać
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 15:15   #5951
agiii
Zadomowienie

w sobote, w dzien kobiet minie roczek z moim aparatem jejku jak szybko zlecialo nie moge uwierzyc ale juz sie do niego przyzwyczailam i nie chce sciagac :P ale narazie o tym mowy nie bylo wiec fajnie

ostatnio bylam na piaskowaniu, na szczescie juz porzadnie mi zrobili robil to jakis student i to byla istna piaskownica sam sie śmiał bo i na nim był piach i na mojej calej twarzy hahahahahahaha ale efekt sie liczy
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 15:24   #5952
Piesio
Raczkowanie

agiii pokaż jakieś fotki jeszcze Twoich zabków nie widziałam a chcę bardzo zobaczyć jaki efekt po roku

BuŚka
Stary 2008-03-06, 15:28   #5953
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
w sobote, w dzien kobiet minie roczek z moim aparatem jejku jak szybko zlecialo nie moge uwierzyc ale juz sie do niego przyzwyczailam i nie chce sciagac :P ale narazie o tym mowy nie bylo wiec fajnie

ostatnio bylam na piaskowaniu, na szczescie juz porzadnie mi zrobili robil to jakis student i to byla istna piaskownica sam sie śmiał bo i na nim był piach i na mojej calej twarzy hahahahahahaha ale efekt sie liczy
no właśnie ja też muszę się niedługo wybrać, bo już mam trochę osadu i mnie wkurza, a nie lubię czekać aż zbierze się go dużo, bo potem mi piaskuje i piaskuje i końca nie widać.Po ostatnim takim większym piaskowaniu miałam podrażnione dziąsła i usta ale mieli piasek jagodowy kurde znów mnie szarpnie, nie dość, że wizyta u orto to jeszcze paskowanie u dentysty, dwie i pół stówy nie moje
Stary 2008-03-06, 16:03   #5954
madziaa189
Raczkowanie

Od paru godzin jestem pełnoprawną aparatką

Aparatka od:
20.11.07- dół, metal
06.03.08-góra, metal

madziaa189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 16:10   #5955
Piesio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziaa189 Pokaż wiadomość

no to gratulację wytrwałości

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-06, 16:18   #5956
agusik 36710
Raczkowanie

GG do agusik 36710

Kasiek i Papryczka dzieki za odpowiedz, ja osobiscie nie mam nic przeciwko chirurgom moze to i lepiej i bezpieczniej ale najgorsze są kolejki..

papryczka miałaś racje moj dentysta jest kobietą i to taka drobną wiec moze ona sie boi wyrywania albo nie chce mi sprawiac bólu

Kasiek też słyszałam o tym ze Damon jest po to by nie wyrywać zębów w wiekszości przypadków ale podobno niekiedy ekstrakcja jest konieczna, widać u mnie tak jest...choc wydaje mi sie ze nie mam mega wielce stłoczonych zębali ale moja orto jest profesjonalistka i z tego co słyszałam zna się na rzeczy...
choc ja bede miec zakładany aparat tylko na góre i te 4 sa usuwane po to by dopasować góre do dołu..a dół mam mniejszy.
a tak wygladają moje zęby
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0079.jpg (26,0 KB, 39 załadowań)
Stary 2008-03-06, 16:21   #5957
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
no i jak wrażenia???
nie no dziewczyny wytłumaczcie mi o co chodzi z tym damonem
Stary 2008-03-06, 16:22   #5958
Madziulek_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ortodontka i tak Ci wyrwie jak nie jednego to drwa zęby więc się nie ma co upierać, skoro nie ma miejsca na zęby, to trzeba je zrobić żeby były proste.
Naprawdę? To ja chyba zrezygnuję I które zęby by miały być wyrywane?
Strasznie się boję zastrzyków, widoku krwi itp i chyba bym stamtąd uciekła z krzykiem albo zemdlała ;(
Madziulek_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 16:39   #5959
Piesio
Raczkowanie

No to może i ja dodam jakieś fotki krzywulców xD
czekam na druciaki jeszcze nie jest pewne zobaczymy co orto powie jak narazie czysto do 14 kwietnia

Babinki powiedzcie mi jedno bo ja juz odciski miałam robione ale jeszcze niemiałam wtedy ósemek teraz mam i czy z tych wycisków można skorzystać by określicz jak moja wada będzie leczona ? ( wyciski robiłam rok temu niecały sa bez ósemek te wyciski) no i właśnie nie wiem czy muszę nowe robić bo wade mam teraz większą (niż były robione te wyciski kiedyś) i nie wim czy mogę ze starych skorzystać czy są potrzebne nowe ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moje6.jpg (31,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moje4.jpg (37,5 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Piesio
Czas edycji: 2008-03-06 o 16:52 Powód: zapominalska :)
Stary 2008-03-06, 16:41   #5960
starababa
Raczkowanie

Cytat:
ja teżdokładnie od ok 16-tej
Jeszcze tym razem nie wklejam fotek bo czekam aż chłopinka wróci z roboty i zrobi dobre ujęcia zęboli z aparatkiem
ech! jak niewiele człowiekowi do szczęścia brakuje
papa na razie
teżMagda
starababa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 16:46   #5961
starababa
Raczkowanie

Cytat:
no i jak wrażenia???
nie no dziewczyny wytłumaczcie mi o co chodzi z tym damonem
Papryko85> wróć na stronę którąś od 1-20 tego wątku> jedna z aparatek zamieszcza tam ciekawy link rozmowy na jakimś forum > wszystko od Damonie. Mnie ta wymana opinii w tym ortodontów otworzyła oczy
Stary 2008-03-06, 17:04   #5962
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
kasiek87 o co chodzi z tym damonem? w jaki sposób ma on uchronić pacjenta przed usuwaniem zębów? co do wycisków-też nienawidzę, jak mi robiła wycisk góry, to byłam o krok od zwymiotowania, ohyda ble

agusik 36710 mnie też zęby usuwał mój dentysta, który z tego co wiem nie jest chirurgiem...usunął mi ósemkę, piątkę i czwórkę-żadnych komplikacji nie było.No ale też słyszałam, że niektórzy stomatolodzy nie usuwają zębów, częściej kobiety właśnie-może nie mają tyle siły i nie chcą męczyć pacjentów...

no bo damon z tego co czytalam na jakiejs ortodontycznej stronie (nawet filmik jakis byl) to tworzy nowy luk zebowy i dopasowuje zeby do niego ze przy stloczeniach nie trzeba wyrywac jest on zamiast wyrywania lub rozszerzania szczeki. wiec dziwi mnie ze do damona ktos kaze zeby usuwac bo wyjdzie na to samo co ze zwyklym aparatem tyle ze bez kolorowych gumek i sporo drozszy aparat ;]

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
nie zdołałam zapytać, bo mnie zamurowało

Kasiek idź idź na technika. będziesz pewnie dużą kasę trzepać
ta najpierw niezla kase bede trzepac za msc/600 zl :P

Cytat:
Kasiek i Papryczka dzieki za odpowiedz, ja osobiscie nie mam nic przeciwko chirurgom moze to i lepiej i bezpieczniej ale najgorsze są kolejki..

papryczka miałaś racje moj dentysta jest kobietą i to taka drobną wiec moze ona sie boi wyrywania albo nie chce mi sprawiac bólu

Kasiek też słyszałam o tym ze Damon jest po to by nie wyrywać zębów w wiekszości przypadków ale podobno niekiedy ekstrakcja jest konieczna, widać u mnie tak jest...choc wydaje mi sie ze nie mam mega wielce stłoczonych zębali ale moja orto jest profesjonalistka i z tego co słyszałam zna się na rzeczy...
choc ja bede miec zakładany aparat tylko na góre i te 4 sa usuwane po to by dopasować góre do dołu..a dół mam mniejszy.
a tak wygladają moje zęby
ja bym powiedziala ze nie sa bardzo krzywe a skoro dol masz mniejszy to po prostu wyrywanie +zwykly aparat wydawalby sie ok wg mnie oczywsicie ^^

Cytat:
Napisane przez starababa Pokaż wiadomość
ja teżdokładnie od ok 16-tej
Jeszcze tym razem nie wklejam fotek bo czekam aż chłopinka wróci z roboty i zrobi dobre ujęcia zęboli z aparatkiem
ech! jak niewiele człowiekowi do szczęścia brakuje
papa na razie
teżMagda
no poka poka foteczki ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-03-06, 17:12   #5963
papryka85
Zakorzenienie

Madziulek_90 a no to jak zrezygnujesz to znaczy, że chyba bardzo Ci Twoje ząbki nie przeszkadzają.Jakby Ci przeszkadzały, to byś nie rezygnowała z powodu strachu przed wyrywaniem. Wyrywanie nie boli, troszkę tylko później jak znieczulenie przestanie działać, no ale jak się tego boisz, to faktycznie lepiej nie decyduj się na aparat, bo strach pomyśleć jak zniesiesz ból przesuwania zębów...

Piesio wyciski powinny być aktualne, więc jak pójdziesz na wizytę, to zrobią Ci nowe.

starababa witamy Cię również i czekamy na fotki powiedz mężowi, żeby się starał, ocenimy jego umiejętności fotograficzne co do damona-kurde śledzę ten wątek cały czas od kilku miesięcy i nie kojarzę tego o czym napisałaś może przeoczyłam, ale przyznam się szczerze, że powtórne przeglądanie 20 stron to jakoś tak mi się nie widzi może wytłumaczyłabyś mi tak szybciutko plis plis???

kasiek87 dzięki zauważyłam twój post jak już napisałam swój, ale szczerze to i tak jakoś nie potrafię sobie wyobrazić działania takiego damona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-06, 17:22   #5964
kasiek87
Kokon pro

no to jest tak ze jak wyrwa ci zeby to krzywusy sie wsuwaja w luk ktory juz byl i sie ladnie ustawiaja, a damon robi nowy luk ze wszystkie zeby sie do siebie dopasowajua to takie jakby rozszerzanie luku ale bez tych hassow i innych badziewi inaczej wytlumaczyc nie umiem :d

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-03-06, 17:23   #5965
madziaa189
Raczkowanie

Bezproblemowo Godzina na fotelu, wyciągi zmienione na orzełki A teraz dieta jogurtowa. Uroki zadrutowanych Poza tym nie wiem czy moje szczęście nie było przedwczesne bo szóstki dalej nie stoją jak powinny, co pcha resztę zębów do przodu czyli uniemożliwia prostowanie i jest możliwość że jednak coś na podniebieniu będzie, tylko z wrażenia zapomniałam nazwy.

Madziu ty leczysz ruchomym prawda? I jak pierwsze przymiarki aparatu? I ja też czekam na zdjęcia

Na razie w kwestii wizualnej mi się aparat nie podoba. Taki pokrzywiony drut jeszcze bardziej uwydatnia te krzywe zęby Natomiast kolorek jak najbardziej (róż)

Aparatka od:
20.11.07- dół, metal
06.03.08-góra, metal

madziaa189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 17:49   #5966
agusik 36710
Raczkowanie

GG do agusik 36710

tu jest wytłumaczone mniej wiecej jak działa Damon...
http://pl.youtube.com/watch?v=d_YXyEeplpE

Kasiek co do kosztów leczenia to wydaje mi sie ze wyjdzie podobnie co do aparatów metalowych z gumkami, dlatego ze wizyty bede miała rzadziej i skróci sie czas leczenia a przynajmniej oszczędze sobie bólu i niewygody z hassem, bihelixem czy innym aparatem rozszezrającym łuk,
pozdrawiam.
Stary 2008-03-06, 18:06   #5967
starababa
Raczkowanie

[
starababa witamy Cię również i czekamy na fotki powiedz mężowi, żeby się starał, ocenimy jego umiejętności fotograficzne co do damona-kurde śledzę ten wątek cały czas od kilku miesięcy i nie kojarzę tego o czym napisałaś może przeoczyłam, ale przyznam się szczerze, że powtórne przeglądanie 20 stron to jakoś tak mi się nie widzi może wytłumaczyłabyś mi tak szybciutko plis plis???

kasiek87 dzięki zauważyłam twój post jak już napisałam swój, ale szczerze to i tak jakoś nie potrafię sobie wyobrazić działania takiego damona[/quote]

Znalazłam ten link wróćcie na str 20 do postu Maricken z 5.08.2007 godz 12:33 > tam link do forum.gazeta.pl. Nie dam rady streścic; za dużo terminologii orto
Stary 2008-03-06, 18:13   #5968
kate_lol
Raczkowanie

taka ciekawostka, tutaj http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p...83&start=16710 macie chlopaka o nicku ""tez mam aparacik" no i w podpsie ma zdjecia z noszenia Damona......ma chyba wieksza wade a niemial usuwanych zebow, u gory chyba przynajmniej..wlasnie tak dziala damon ;D
Stary 2008-03-06, 18:16   #5969
starababa
Raczkowanie

Madziu ty leczysz ruchomym prawda? I jak pierwsze przymiarki aparatu? I ja też czekam na zdjęcia
Jeśli mnie pytalaś to odp >Oj nienie! Ja mam stałą "porcelanę">Jak na razie dziwnie; czuję jakby ucisk na zęby i być może to złudzenie ale mam wrazenie jakby głowa mnie odrobinę pobolewała ; z radochy nie myśle o tym , za to często latam do lustra i szczerzę do siebie zęby
Stary 2008-03-06, 18:39   #5970
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
z góry dziekuje...
Mi usuwał stomatolog normalnie, chociaż to prawda z tymi zatokami... i czasem tu jest problem, jeśli korzenie są zagrożeniem dla zatoki, bo np są bardzo długie. moja rada idź do kogoś komu absolutnie ufasz a jeśli następny stomatolog potwierdzi że powinnaś iść do chirurga, to się nie zastanawiaj tylko posłuchaj ich rady tu chodzi w końcu o Twoje bezpieczeństwo, a z zatokami nie ma żartów..

madziaa189 , starababa witamy w klubie!!

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości