|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Kazik, ja to juz wole moja gabke z mikrofali, 5 min i gotowe 😂😂😂
|
#2642 | |||
|
Zakorzenienie
|
nadchodzą porody!!
![]() ale nie wszystkie na raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba poprosze tżta zeby kupił jakiegoś misia bo mi tak smutno że tak pusto mamy a takie były plany że hohohoh..Cytat:
mój tata to jest genialny.. pyta mi się w którym szpitalu bede rodzić do Warszawy pojadę ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- bez kitu ja chyba ten sernik dzisiaj zrobie ^^ |
|||
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie! Dobrze widzę Kindle?
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Blondi widzę, że coś się zaczyna dziać u Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- DoDoo i u Ciebie też coś! Roksi dzisiaj mi się tak wbija, że aż czuje kłucia w cewce, aż podskoczyłam parę razy 😨Też tak macie? ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapakowalam górę od bikini na ten moj porod w wodzie i od razu pomyslalam... WAKACJE!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie az czasem boli jak mały mi się rozciąga w brzuchu takie nie fajne uczucie.. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
mam nad łóżkiem takiego aniołka po siostrzenicy ![]() ooo prawie jak wypad nad morze albo w spa |
||
|
|
|
#2646 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka ![]() Łoooo to może coś jest na rzeczy ![]() Ale to tak już od wczoraj... Cytat:
![]() Jak się czujesz? Witaj na wątku. I znów zeżarłam całą czekoladę...
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Kamisha te obrazki to ok 3 zł wydruk +ramka ! Nie duzo a na pewno bedzie przytulniej
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
Monia tak to kindle
Pieczcie serniczka i jedzcie, żebym sama nie została grubaskiem
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj upiekłam pierniczki z tego przepisu:
http://www.mojewypieki.com/post/lebkuchen Jak tylko ostygły to je polukrowałam wczoraj były twarde (co nie przeszkodziło w jedzeniu) ale zamknęłam je w pudełku z kawałkami jabłka i dzisiaj są już miękkie i cudownie pachną 😊 Pyszne ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na szczegółowe relacje!
|
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myśmy nawet ramki kupowali w Ikei.. a;e to wszystko pochowane ![]() męża płyty i dvd wyleciały w dwóch kartonach do teściow.. pod łóżkiem mam łóżko turystyczne i bujaczek ( i szczerze nie wiejm co jeszcze) tam gdzie rodzice maja letnią kuchnie to mamy rzeczy z Ikei plus stoją tam nasze drzwi do domu szt. 6.. , spacerówka od wózka musiała zostać przetransportowana na szafe do sypialni rodziców ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Też mam! Nazwam go Kundelkiem Świetny jest!---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() Do wykrawania super są z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/przepis/p...zki-przepis-ii I jeszcze chce wypróbować: http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki 😃😃😃 |
||
|
|
|
#2654 |
|
Rozeznanie
|
a ja bede robic pierniczki w sobote wg tego przepisu: http://skutecznie.tv/2011/12/swiatec...siostry-beaty/
robilam wg niej biszkopt i dobrze mi wyszedl mimo tego ze pierwszy raz robilam. u mnie n8c sie nie dzieje takiego. pobolewa mnie brzuch, w nocy mialam czeste twardnuenia, ale to u mnie czeste. wczoraj krecilam sutki i od razu twardnienia sie zaczely nasilac ale nic poza tym. dzisiaj wysprzatalam caly nasz pokoj, a jutro planuje umyc podlogi i zrobic pranie. termin wg om to 6 grudnia a dzidzius duzy to by mogl juz wyjsc ale czekam cierpliwie, bo tez mam pare rzeczy jeszcze do zrobienia. aa i badam sobie szyjke czesto bo tak robilam przed zajsciem w ciaze to nadal jej za bardzo nie moge dosiegnac ale mam wrazenie ze jest bardziej miekka i cos tam jest inaczej. |
|
|
|
#2655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Są pyszne dzień po, ale jeszcze pyszniejsze dwa tygodnie po wzwyż Ja też będe piekła na dniach
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po odpekanej wizycie u tej laski, ktora miala mniejszy brzuch w ciazy ode mnie, a urodzila tydzien temu . oczywoscie nie obylo sie bez tekstu na temat mojego brzuchola, ze jest wielki itd. Ona chyba lustra nie ma bo nadal wyglada jakby zostal jej blizniak w brzuchu. Dzizas jak ja lubie jak ktos chce sie dowartosciowac po☠☠☠ gadaniem. Przytyla 25kg w ciazy i twierdzi, ze ona sie nie czula grubo, jej ojciec twierdzi, ze ona jest chuda. Acha...
Cholernie sie ciesze, ze mam ta wizyte odpekana (przymusowa) i nie mam zamiaru sie tam szybko pojawiac. Najlepsze jej tesciowa, a moja ciotka mowi, ze maly ma potowki ale jak dziecko nie ma miec potowek jak maja 27 stopni w domu, maly opatulony w rozek, spiochy i body. Brakuje tylko, zeby go kolderka nakryc. Tak, tak zolza ze mnie, musialam sie wygadac, tfu wypisac...
|
#2657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przespalam sie z 3 gidzinki.Jestem jak nowo narodzona i mam tylllleeee energii! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
Tak Was podczytuję i w sumie naszła mnie ochota na pierniczki
Nigdy nie robiłam, to w weekend mogę się poświęcić Zobaczymy co z tego wyjdzie Ja pomału też sprzątam mieszkanie Wprawdzie do terminu równo miesiąc, ale nie chcę, aby maluszek przyszedł na świat, a u nas w domu syf w szafkach My będziemy mieli synka u siebie w sypialni dopóki większego mieszkania nie znajdziemy. Żeby było mu z nami przytulniej mama wysłała nam moje 2 misie, a teściowie też dokupili przytulanki i tak nam zasiadły na komodzie Do tego mamy pudło z motywem żabki, w którym leżą jego zabawki i może w przypływie inwencji twórczej coś mu powycinam i przykleję na ścianę/włożę w ramki
|
|
|
|
#2660 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam dzis 80 pierogów. Chyba padne zaraz. Wszystkie pilne rzeczy zrobiłam i mogę rodzić. W nocy bolał mnie brzuch ale później przeszło.
Co do piernikow to ja juz mam upieczone i częściowo udekorowane. Teraz idę nadrabiać to co dziś napisałyście. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro ten sernik zrobie ![]() mama w lumpku znalazla sliczny pluszowy kombinezon Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
Ja pieke pierniczki w weekend albo w przyszłym tyg. Tz mowil, ze ja mam upiec a on ze mna udekoruje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2663 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Jeeee, mamy GRUDZIEŃ!!! Rodzimy, rodzimy, dziewczęta! ![]() Ech, uwielbiam śnieg i zimę, tak mi żal, jak piszecie, że pada Za ostatnie dwa lata co jestem w UK, to spadł po jednym razie w obydwie zimy taki, co to po kilku godzinach się roztopił ![]() Melduję wizyty u hematologa i położnej. Z hematologiem przedyskutowałam jeszcze raz moją historię porodów i wyników w poprzednich ciążach, zasypałam lekarkę wszystkimi moimi papierzyskami z Pl (oprócz wszystkich wydruków badań krwi na szczęście zrobiłam sobie kiedyś kopię całej dokumentacji ze szpitala z pierwszego porodu, tego co tak dużo krwi straciłam, taka słaba była i miałam transfuzję) i jest ciut lepiej niż to widzieli wcześniej, trochę mniej będą nade mną się trząść i może będę mogła urodzić w wodzie Wcześniej było 117, wcześniej 126, czyli spada, ale może się do tej 100 utrzyma! Z Maksem przy porodzie miałam 67, z Kajem 96...U położnej też wszystko ok, główka już ustawia się do wchodu Lidka dalej duża jej się wydaje, dlatego znowu w pon idę na usg, sprawdzić, jak królewna rośnie I z ciekawych rzeczy, to dostałam dziś paczkę od robika z allegro z m.in. ubrankami - zamówiłam kilka sztuk śpioszków, kaftaników i półśpioszków, bo tu takich cudów nie da się kupić Na pierwszy rzut oka fajna jakość, ładnie się prezentują, a nie były drogie.Widać, że nasz czas nadszedł, bo produkujecie posty aż miło. Nie było mnie tylko od wczorajszego południa, a tu tyyyle pisania ![]() Cytat:
Zuch dziewczyny! I starsi bracia też oczywiście! ![]() Misia jeszcze maleńka, więc niech śpi nas zdrowie! Ale mi się tak od razu też marzy... Może mnie też los obdarzy chociaż śpiącą córką, bo chłopaki to spali zawsze w tych dolnych granicach, po tym wiadomo okresie noworodkowym, to często ich drzemki miały godzinę lub mniej, nie więcej niż 2 na dzień oczywiście Czyli zanim upewniłam się, że dziecko śpi, odeszłam, odsapnęłam chwilę i jak ledwo się za jakąś robotę zabrałam, to akurat się dziecko budziło ![]() Jak mi bratowa mówiła, że bratanek śpi 3 godziny około południa, jeszcze 2 popołudniu i wieczorem usypia o 20, to nie mogłam uwierzyć. Cytat:
![]() A u Ciebie, hehe, to niech będzie to czwartek, skoro tak sobie zaplanowałaś Dziś już nie, a egzamin w tą niedzielę, tak? To spokojnie zdążycie!Wierzę, że w ciąży i to jeszcze na końcówce nie jest lekko z zajęciami i nauką, ale myślę, że możesz być z siebie dumna i na dłuższą metę na pewno przyniesie Ci to satysfakcję! Zdasz na pewno!!! Co dwie głowy, to nie jedna ![]() Cytat:
Ale, ale! Dziewczyny, które boicie się, że będziecie mieć duże dzieci. Czy to jest 3,5 czy 4 kg, to uwierzcie różnica przy porodzie prawie żadna, jak się pomyśli przez jaką dziurkę one muszę przejść Krótko mówiąc, chcę tak pozytywnie zaznaczyć (choć chyba słabo mi idzie
|
|
#2664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem... Każda z nas marzy, żeby po tych 2-3 dniach być w domu i wiem jaki to smutek z doświadczenia. A jeszcze te hormony i tyle nowych emocji, niewiele trzeba żeby lały się łzy... Kciuki, żeby solarium szybko pomogło!!! ![]() Cytat:
Na gówniany problem mogę polecić surowe owoce i warzywa, a jak dołożyłam do tego herbatę z liści malin (średnio ze 3 dziennie), która ma takie działanie "uboczne" to już naprawdę różnica jest diametralna. Aaa, tyle na razie, przyjechała Lidki szafa!
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie jakie mam dylematy?
Np co zrobić w chwili gdy karmie a przyjdzie kurier czy ktoś? Można z dzieckiem przy piersi chodzić?? Matko, jestem w terminie porodu a nie wiem jak się dzieckiem zająć 😨😩
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W UK np. Bardzo popularne jest pisanie, ze np. Mazostawić paczke gdzies, a ja mam zawsze niedomkniete okienko na altance i czasem to pisze jak paczka jest wieksza, zeby kurier otworzyl sobie okno i wrzucił. Nie dzwonią u was kurierzy zanim przyjadą? U nas bardzo czesto dzwonią i pytaja czy jestes w domu. Norma jest tez zostawianie paczek u sąsiadów(ja obecnie odbieram z polowy ulicy-bo czemu by nie skoro przez ostatnie 3 lata to oni mi odbierali paczuszki jak ja pracowałam). Jest kilka wyjsc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2668 |
|
Zadomowienie
|
Migdałki, można, ja chodziłam po domu
chociaż do kuriera mi się nie zdarzyło, w takiej sytuacji bym dziecku wyjęła pierś i poszła
|
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
Byłam w aptece odebrac w koncu moja paczkę z husteczkami i pan sie mnie pyta czy mam smart phona. Mowie, ze tak i ten mi mowi, zebym pobrala teraz aplikacje...chyba ze juz ja mam. Powiedzial nazwe, pobralam zalogowałem sie. Pan mi powiedział co man kliknąć, kliknelam free stuff. I pan mi wręczył paczuszke z bapisam mum to be. Jak milo. Powiedział, ze dzieki tej aplikacji co kilka dni bede mogla u nich odbierac darmowe paczuszki dla dziecka. Dostalam cala mase ulotek, miniaturowy sudocrem(dla Lili nie uzyje ale tz ostatnio narzekał, ze w domu nie ma bo chcial do czegoś), dlugopis, wkladki higieniczne, kilka pampersow i chyba tyle. Czasem nadal ludzie mnie tu zaskakują tak miłym zachowaniem. Kolejna paczka ma byc juz tylko dla dziecka i bede mogla odebrac juz jutro z tego co mowil. Milo z jego strony😋
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2670 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny! żyję, nadal w dwupaku
![]() Termin mam na jutro, ale nic sie nie dzieje, więc jestem spokojna Z nowości u mnie to tż był u laryngologa. oprócz migdałków ma do naprawienia przegrodę nosową, bo nie ma jak oddychać (stąd też oddycha wciąż buzią i te migdałki mu często chorują, bo wciąga nieogrzane powietrze- mówiłam mu o tym, ale on musi posłuchać kogoś mądrzejszego żeby uwierzyć, bo ja to chyba do kitu jestem...) operacja przegrody 4700zł , bo akurat na sposób, który mu wszystko naprawi NFZ nie da kasy. migdałki 1900zł prywatnie, może nawet już w styczniu. a na fundusz na czerwiec. proponowałam tżtowi żeby zrobił najpierw tą przegrodę prywatnie, a migdałki pójdzie na NFZ później, wtedy wyda mniej kasy a będzie miał zrobione obie rzeczy, no ale zobaczymy jak się to potoczy. musi w końcu to ruszyć, bo on choruje wiecznie przez cały rok, a nie chce żeby mi jakieś choróbska na Alę przelał. Nooo i dziś odebraliśmy mojego swifta od mechanika. jutro jak będzie jaśniej pójdę sprawdzić w jaki sposób go naprawili i czy to jakoś wygląda... Tż wczoraj sprzedał swoje autko. smutno mu wczoraj było i siedział z miną 'ala srający kot na pustyni, ale musiał oddać autko w rozliczeniu za to bmw, które zakupiliśmy. jeszcze czekamy żeby je odebrać. A tak ogólnie to nic sie nie dzieje. siedzę w domu, sprzątam, gotuje, jem, pije herbatę. już mi się rzygać chce od takiej torebkowanej, więc kupiłam sobie herbatę tą słodką w granulkach o smaku owoców leśnych. i chooj, że doopa urośnie, ważne że jest smak dzieciństwa ![]() Jutro musze się wyłonić z chaty, bo już mi się owoce pokończyły i nie mam co jeść. idę oskubać ostatnie pomelo i będę o suchym ryju siedziała ![]() Mewka młody jest słodziutki! jak bedziesz już miała siłę, napisz co tam się zadziało, że tak szybko wybyłaś na tą cesarkę! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak mi się chce kupę to od razu biegnę do kibla, bo wiem, że jeśli nie zrobię jej w danym momencie to mi wejdzie z powrotem do środka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak jest skurcz to boli całe podbrzusze. no i zapisuje się od razu na KTG Cytat:
czuje się jakbym jeździła konno. mam wiaderko między nogami i chodze jak kaczka. Cytat:
Cytat:
Dlatego też wkurza mnie tżta brata dziewczyna ciągłym pisaniem do mnie "ciekawe czy ja urodze czy ty urodzisz szybciej" no ja pierdnicze! co to? wyścigi są? Za każdym razem jej odpisuje, że nie jest ważne która z nas urodzi pierwsza, ważne żeby zdrowe były te nasze dziewczyny. ale ona chyba ma jakiś kompleks i za wszelką cenę chce urodzić szybciej, żeby jej dziecko było pierwszą dziewczynką w całej rodzinie mojego tżta (ich jest tam 5ciu chłopaków, nie ma żadnej dziewczynki...) no ale przecież nie o takie ściganie się tu chodzi. swoją drogą, będę trochę hipokrytką... i powiem szczerze, że będę miała dużą satysfakcję, jeśli Ala przyjdzie na świat szybciej, bo będę mogła jej do☠☠☠ać tekstem, za to jej pisanie do mnie cały czas o tym samym. no coooo Cytat:
ogólnie to mam teraz manię zamykania drzwi wejściowych. mamy taką jedną wścibską sąsiadkę, która tylko się czai żeby ją zaprosić do domu. wtedy siedzi i siedzi i nie można się jej pozbyć. a ja teraz boję się, że jak jej np drzwi nie otworze jak do mnie zapuka, to mi będzie ciągnęła za klamkę zeby sprawdzić czy serio nikogo w domu nie ma. dlatego ciągle chodzę do drzwi i sprawdzam czy są zamknięte. W końcu chodzę ciągle po domu w bokserce i gaciach a często w samych gaciach, więc nie chciałabym sytuacji że mi się wgramoli do chaty ![]() Migdalku, zawsze możesz okryć się jakąś flanelką, jak przyjdzie kurier a ty akurat będziesz z dzieckiem przy cycku :P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

że tak pusto mamy a takie były plany że hohohoh..

Ja też będe piekła na dniach
Rodzimy, rodzimy, dziewczęta!
Za ostatnie dwa lata co jestem w UK, to spadł po jednym razie w obydwie zimy taki, co to po kilku godzinach się roztopił 
Wcześniej było 117, wcześniej 126, czyli spada, ale może się do tej 100 utrzyma! Z Maksem przy porodzie miałam 67, z Kajem 96...

gdzie moja energia do życia, wywiało ją z wiatrem
na koniec tego beznadziejnego dnia pożarłyśmy z Hanią 3/4 tabliczki malinowej czekolady
przez miesiąc nic nie przytyłam to akurat do piątku nadrobię