|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część... kolejna :D
Cytat:
My na Mikołaja dajemy drobne prezenty. Pod choinkę większe. W sobotę u nas imprezka. Mąż ma 30-stke. Więc znowu szykowanie. Nigdy nie robimy dla nas (staruchów) urodzin tylko dla Darii. Ale że 30-stka to trzeba uczcić następna taka okrągła za 10 lat---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-12-01 o 13:06 |
||
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia jej ile ozdob. U mnie ozdoba jest tylko i wyłącznie choinka. Nie planuje niczego więcej. Zawsze tak bylo. A ubieramy ja zwykle 23.12 chyba ze wiem, ze starczy mi czasu 24.12 to wtedy wszyscy we 3 ubieramy.
Osobiście nie podoba mi sie ubieranie chionki na poczatku grudnia czy w listopadzie. A widziałam juz sporo w tym roku. Nastrój stwarzam sobie juz od polowy listopada muzyka swiaczeczna, ale to dlatego żeby wczuć sie w klimat swiat i miec wenę na przygotowanie sie do targów. Zwykle zaczynam sluchac na poczatku grudnia robiąc porzadki świąteczne.. Jakos motywująco to na mnie działa. Aa u Paulinki w pokoju w zeszłym tygodniu przyozdobilysmy okna witrazami ze sztucznego śniegu. Tylko dlatego ze tz szablony kupił. Ja nie planowałam. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Silver, moje miasto juz tez przyozdobione. I z okien widzimy świecące drzewa. Nastrojowo
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Silver-ja tez szokesa zaliczylam jak zobaczylam ile prezentow macie dla dzieciakow na mikolaja :-D
Od nas dostanie jakas jedna rzecz, gre. Tylko jeszcze nie wiem ktora na kiedy ;-) |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Silver- na Mikołaja dostanie pogotowie i może coś słodkiego do tego dołącze. Nic więcej. U nas też na Mikołaja daje się drobiazgi.
Na wigilię dostanie resztę i jeszcze dokupie ze dwie rzeczy tak jak pisałam bo Oskar tylko od nas będzie miał prezenty i od moich rodziców jakiś drobiazg-dlatego żeby nie czuł się pokrzydzony kupuje nie jedną rzecz a kilka. Tym bardziej że w ciągu całego roku nie licząc Wielkanocy nic nie dostawał więc niech ma prawdziwe święta. Gojka-my zawsze mamy zawieszone sople w oknach. Przylepione są też ozdoby świąteczne typu Mikołaj,bałwan,choinka,śn ieżynki. W tamtym roku miałam też zawieszone przy karniszach i podwieszone przy suficie te reniferki od Ciebie. Uważam że nastrój tworzymy MY sami,więc im więcej tym bardziej nastrojowo-chociaż w domu mamy na to wpływ bo jak patrzę za okno,na tą chlape (po śniegu już prawie śladu nie ma :/ ) to raczej świątecznie nie jest ![]() Mam w planach kupić dużego stojącego Mikołaja (wczoraj widziałam ale 130zł to jak dla mnie za dużo) i kupić latarenki. No i będę pomału działać świątecznie chociaż póki co weny brak. Nie dla siebie a dla Oskara. Ja pamiętam z dzieciństwa cudowne Święta i chce żeby on miał tak samo cudowne wspomnienia.
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Mala-tez chce aby chlopaki mieli właśnie takie bajkowe, magiczne swieta. Zastanawiam sie nad kupnem stajenki pod choinke, taka co by byla wystawiana co roku.
A, no i od tego roku chcemy miec w koncu prawdziwa, zywa choinke a nie tego sztucznego, brzydkiego palaka :-\ |
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo stajenka to fajny pomysł- taki prawdziwy przekaz Świąt.
Co do choinki my mieliśmy co roku żywą a w tamtym kupiliśmy sztuczną bo żywa jest bardzo urokliwa ale niestety szybko gubi igły i non stop trzeba pod nią sprzątać(no to jeszcze pal sześć jestem w stanie się poświecić) ale szybko jest po choince niestety. Jednego roku chyba do sylwestra nam wytrzymała tylko. A w tym roku może ubierzemy na dworze bo mamy akurat za oknami więc moglibyśmy cieszyć oko
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zawsze byly sztuczne wiec chce odmiany. Nie twietdze, ze za rok nie wroce do sxtucznej hehe
ale chce sprobowac. No i musze pokupowac jakies ozdoby, bajery i na choinke i do salonu i do pokojow chlopakow bo niewiele tego mam. W sumie to prawie nic Tylko kiedy? Wolalabym z mezem bo samej z malym to troche ryzyk fizyk ruszyc do city na duze zakupy a jak na zlosc teraz pracuja do 16. Zostaje jakas sobota,niedziela rano co by nie bylo miliarda ludziow... ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Od nas Kuba dostanie cziken bonanze, wesola pszczolke, taka gre z lisem (uwielbia akcje, gdzie lis skrada sie po jajka)-sadze, ze tu bedzie najwiekszy szał i kupilam jeszcze lego te male, classic ??? Taki podstaeowy zestaw. Jeszcze nie wiem co kiedy dostanie, bo u nas jeszcze urodziny przeciez sa. Podejrzewam, ze na Mikolaja dostanie lego. Wtedy zobacze, czy bedzie sie bawil tymi maliznami czy jednak dalej celowac w duplo. A pozostale gry jakos sie rozdysponuje na urodziny i swieta. Od mojej sis (chrzestna) dostanie plejdo fryzjera i bluze z psim patrolem. Od reszty nie wiem ale jakby co, to chetnie cos tam im zawsze podpowiem
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no pewnie że kupuj żywą,nawet na te kilka dni warto,raz na ruski rok trzeba coś zmienić. I ten zapach świerku w całym domu <3
Ja już wszystko kupuje przez internet. Zamawiam nocami jak mam chwilę czasu. Z Oskarem nie chce mi się jeździć bo z nim się szykuje do wyjazdu godzinę i tylko się potem wkurzam,a poza tym zakupy z nim nie należą do najłatwiejszych Przynajmniej przez internet mam czas żeby sobie pooglądać,pomyśleć,znaleź ć zastosowanie-dla mnie więcej nie trzeba. Wolę tak ![]() Może też tak spróbuj?
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Haha a ja na Mikołaja nadal nie mam prezentu. Jak bylo daleko to myślałam o tym.. W niedziele skocze do galerii i kupie cos. Tylko co?? Ja nadal nie wiem..
Oo Mala, przypomnialas mi. Ja mam gwiazdki siwecace na okna.. Skleroza.. Dzieki.. Zebym nie zapomniala zaczepić jak bede firanki prala ![]() Przypomniałas mi o reniferkach.. Ile ja serca w nie wlozylam a ile radości mi to sprawilo. Miałam je na targi szyć i jakos weny brak.. A ostatnio widziałam stajenkę z playmobile ![]() Pstryku, fajna ta bonanza. Gralysmy u siostry i chetnie sama bym dla nas kupiła. Wogle ja kocham gry, zwłaszcza te, w którym można cala rodzina grać.. Uwielbiam tak czas spędzać.. I możliwe ze na ti w tym roku postawie.. Dobble mnie kusi tez. We wrześniu byliśmy na ur 4latlka. Matka sobie zazyczyla lego. Tatusiowie cala imprezę przesiedziali składając. Dziecko jakos specjalnie sie nie zaonteresowalo. Mnie w lego przeraza wizja ciągłego skladania( bo chyba jeszcze za wcześnie na tego typu budowle z instrukcji- bynajmniej u nas) no i sprzątania tej malizny.. Narazie nie planuje kupować.. Ale kto wie czy za chwile mi sie to nie odwidzi wiecie jaka ja niezdecydowana
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Co do bajecznych,magicznych świąt-widziałyście te spersonalizowane listy,wideo i książki od Mikołaja? Ciągle się zastanawiam czy nie zamówić Oskarowi. Tylko to już chyba trzeba by było co roku podtrzymać tradycję. Jak myślicie?
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Gojka-a jaką my z Oskarem mieliśmy radoche dekorując nimi pokój i choinkę ![]() Właśnie miałam Ci pisać że moglabyś na targach zrobić nimi furorę Muszę posprawdzać te gry co piszecie bo chce kupić Oskarowi. On lubi takie wspólne spędzanie czasu,z resztą my też
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Mala-moze i masz racje, zeby przez neta to kupic wszystko. Fajnie, jakby sie dalo to kupic u jednego czy dwoch sprzedawcow bo tak to kupa kasy pojdzie na przesylki
Tez myslalam o tym liście... ale z drugiej strony u nas i u tesciow zawsze ktos tam sie przebiera za mikolaja i to jest najwieksxy fun dla dzieciaka. Jak teraz pogodzic mikolaja i list? A znow jak bedzie sam tylko list to nie wiem czy mlody tego nie oleje sikiem prostym i nie poleci wprost do prezentow. Chyba zostaniemy jednak przy Mikolaju. Sadze, ze Kuba bylby zawiedziony jakby go nie bylo ;-) |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że to nie problem znaleźć jednego sprzedawcę i kupić wszystko jednorazowo
![]() U nas nikt się nie przebiera za Mikołaja więc tak myślę że może dzięki takiemu czemuś mógłby bardziej poczuć jego "obecność". Myślę bardziej o wideo żeby go zobaczył naocznie bo list to faktycznie może szału nie zrobić.
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty kupowalas na allegro jakies gadzety? Rzuc linkiem jak możesz ;-) |
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, miałam w planie i balwanki i aniolki i mase innych filmowych przywieszek. Ale tak mnie dopadło przeziębienie ze jestem ledwo zywa. Jesli wydobrzeje i wena i czas pozwola to może zrobię
![]() A ja nie wiem o czym Wy tu piszecie?? Jakie video i listy??
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka-wejdz sobie na stronę www.listymikolaja.pl i tam wszystko jest napisane o co chodzi
Pstryniu- ja akurat swoje ozdoby świąteczne kompletowałam przy okazji innych zakupów. Takie wiesz, "a to mi się przyda" , "to kupię bo ładne" , "a to wezmę bo okazja" Nie miałam po prostu parcia że muszę coś kupić,już/teraz (no poza choinką w tamtym roku i bombkami na nią to akurat w brico marche kupowaliśmy). Ale później jak siąde na kompa to podam Ci parę stronek i sobie zobaczysz. Jeśli chodzi o allegro to już z rok nic nie zamawiałam bo kupuje na stronach producentów. Popatrze co gdzie tanio można wyhaczyć i czy warto i wtedy Ci podam namiary.
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2016-12-01 o 20:16 |
|
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zdrówka wszystkim chorującym! Ellmi dołączam do zachwytów nad Twoim rękodziełem pięknie Ci wyszło ![]() Szaja ja poprzednie lata robiłam Ewie kalendarze, w tym roku poszłam na łatwiznę i kupiłam koperty w Ikei i tam wkładam drobiazgi I też zaczęłyśmy dopiero dzisiaj, na pierwszy rzut oka poszły spineczki-gwiazdki a na sobotę chcę dać foremkę i będziemy robić pierniki Mika jak u Was? Jak Julek sobie radzi? Ja też nic nie mam ozdobione, za porządki się nie zabieram bo mi mąż nie pozwala, także mam usprawiedliwienie
|
|
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciala, żeby Młody super święta wspominał. Ozdob za bardzo nie mamy jeszcze.
Pstryku Wesola Pszczółke dajesz? Właśnie Młody o niej mówił jak w tv reklamę zobaczył. O niej i o Rybku nie na żarty. Na razie kupiłam Głodne Hipcie, bo to tez na tapecie. Do tego od taty karetke playmobil, od matki Tzta ten traktor ci byl ostatnio w biedrze, a ja pod choinke do tej gry jeszcze dumam i obserwuje
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Hope-tak, daje pszczolke. Juz mam ja nawet. Na reszte czekam...
|
|
|
|
#4222 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://allegro.pl/zrecznosciowa-gra-...624774949.html Cytat:
Od nas na Mikołajki każda dostanie saszetę Playmobil z wróżką, mini laleczkę z MLP (one mają jakieś 12cm wysokości), mini maskotkę z Psiego Patrolu (15cm) i Agatka - te koraliki do psikania wodą, a Dorka do prasowania. Chcę to po prostu do jednej torby wsadzić każdej i już. A pod choinkę - książki, Playmobile (Agatka szkołę, Dorka domek wróżkowy) i wspólną grę - więc raczej bez jakiegoś szaleństwa ![]() ![]() I to mi się fajnie udało kupić, bo za 39zł i bez wysyłki w DDD a normalnie gra powyżej 50zł.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Julek z tz zostaja do jutra , dzis było EMG i tz mowi ze masakra tak płakął bo igła miał robione juz po wszystkim zadzwonił do mnie i mowi mamo byłem bardzo dzielny miałem emg i dostałem 3 naklejki generała , nie wytrzymałam i sie popłakałam , pozatym po wynikach lekarze rozłozyli rece nie umieja postawic diagnozy , jutro maja to z kims konsultowac jeszcze i moze wezma nasze DNA do badania selekcjonowania enzomu wiec ok 20 tys w kieszeni jakby nas zakwalifikowali , kiedys o tym myslelismy ale duze pieniadze a ja jestem na 99% pewna ze to nie geny wiec zrezygnowalismy
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja ta gra co pokazujesz podobna jest do nawlekaj nie czekaj ale ta chyba fajniejsza. Bo ja jak z mala gram w nawlekaj to chcąc nie chcąc jestem na wygranej pozycji, bo nie oklamujmy się dziecku o wiele trudniej nawlec koralik na sznurek niz doroslemu.. A tu kubki to zdecydowanie łatwiejsze
choc umiejętność nawlekania tez fajna ale nie w rywalizacji z doroslym..Poklocilam sie z tz i jest mi cholernie smutno.. O ten głupi salceson co mnie prosił.. Ledwo żyje a jednak stalam 2dni w garach. Zle go zrozumiałam i zrobilam wszystko w foremki. A on chcial czesc w oslonce na kiełbasę krakowska a resztę w foremkach.. Obrażony i teraz sam siedzi w kuchni i przerabia.. Kurde to aż taki problem? Smak ten sam, tylko w innej formie.. Przykro mi bo robiłam to specjalnie dla niego a ten jeszcze sie focha.. To ostatnia jego zachcianka. Niech sobie sam robi.. U mnie znowu bialo, miasto nie odśnieżone. Ślisko bardzo. Odwazylam sie i pojechałam do rodziców. Calkiem ok sie jechalo tylko pod domem mam skrzyżowanie i tam pod spora górkę wjeżdżam i tu juz się nie pewnie poczułam. Ale bede jedzic dam rade Mala a Ty jak tam w tych warunkach??
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Może polecić grę właśnie manipulacja / zręcznościowa żeby Julek sobie dał radę, kiedyś grał na zajeciach z WWR w takie spadające jako z muru ale nie wiem jak to się nazywało
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Gojka tyle roboty i jeszcze foch niech sam robi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Mika, pewnie. Ja tyle serca wlozylam. Starałam sie.. Nie podoba sie, zle.. Jego strata.. Następnym razem jak mnie o cokolwiek poprosi to go wyśmieje.. Zobaczymy czy będzie mu milo.. Bo mi jest bardzo przykro bo baprawde bardzo się starałam.
co do gry to może masz na myśli cis takiego? Jaa to w biedrze jakiś czas temu kupiłam. Paula uwielbia takie gry..
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas ZAWSZE było tak, ze Mikołaj na bogato i prezenty od wszystkich, pod choinkę nie dostawalismy/dawalismy nigdy Cytat:
![]() Zawsze byłam zafiksowana na świąteczne ozdoby teraz szaleje ile sie da ![]() MIKA, buziaki dla dzielnego rycerza Ze swojej strony polecam planszówki jakos nie przepadam za udziwnieniami typu złap potwora przez tableta, wole zwykłe pionki i kostkę
|
||
|
|
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
Silver miło, że pytasz
Tylko duuuużo częściej robi mi się słabo, tak nagle mnie łapie, że ciemno mi w oczach, nogi z waty i muszę się szybko położyć. Z Ewą tak nie miałam. A Ty kiedy będziesz szykować wyprawkę? Już nie pamiętam, kiedy się zabiera za takie rzeczy ![]() Mika to dobrze, że chcą zrobić te badania genetyczne. Bo jeśli to wyjdzie ok, to wtedy sytuacja będzie jasna? Trzymam kciuki, żeby Was zakwalifikowali ![]() Gojka aż sprawdziłam jak się robi taki salceson. W życiu bym się do tego nie umiała zabrać, także jesteś super żona, że tyle czasu nad tym spędziłaś. A tż to się zachował po buracku i więcej nie powiem, bo mnie też przykro na taką reakcję
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanko, fakt bardzo pracochlonne to ale pyszne wychodzi. Tz zostawił mi 2 foremki a resztę zrobil po swojemu w worku na kiełbasę krakowska. Zapiekl to w piekarniku i 2/3 wszystkiego mu peklo. I wiecie, czuje Zaj satysfakcje z tego powodu.. Choc nigdy nie cieszę sie czyimś nieszczęściem tak teraz jakos mi sie lżej na duszy zrobilo. Ma za swoje
a najlepsze jest to ze rano do mnie zadzwonił żebym to co peklo jeszcze raz w oslonke zapakowala.. Haha myślałam ze padnę..po moim trupie. Sam bedzie to robił jak wróci.. U Was tez tyle śniegu? Paula kaszle i katar ma ale chyba wracając ze spaceru ulepimy bałwana pod blokiem.. Najchętniej to bym ja na sanki zabrala.. Ale może wyciągniemy i chwile pod blokiem pośmigamy.. Uwielbiam ten nasz wspólny czas spędzony na zabawach w śniegu ![]() Jak bede czekała aż wyzdrowieje calkiem to nas wiosna zlapie jak w zeszłym roku..
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka-póki co jeszcze ogarniam warunki na drogach
Jeszcze nie trafiłam na mega ślizgawice więc najgorsze jeszcze przede mną -ale co tam próbuje swoich sił. W każdych warunkach trzeba nabrać wprawy.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

tylko dla Darii. Ale że 30-stka to trzeba uczcić 

ale chce sprobowac. No i musze pokupowac jakies ozdoby, bajery i na choinke i do salonu i do pokojow chlopakow bo niewiele tego mam. W sumie to prawie nic

teraz szaleje ile sie da