Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-01, 15:46   #4561
Asiek121
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

ja uzywam tylko Dady i nigdy mi nic nie przeciekło,
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 17:14   #4562
fiazo
Zakorzenienie

Ania zabawki, ciebie tak ogólnie czy chwyta i trzyma

Majlkela wow to jest rozwój! Zdrówka dla Was.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 17:26   #4563
Honcia
Zakorzenienie

Dałam na próbę trochę mojego pokarmu do butelki i podalam Marcelinie. Moje dziecko nie potrafi poslugiwać się smoczkiem i zaczeła go rzuć jak gryzak
Zrobiłam jej taką zabawkę ze wstążek na kółku jak byla pokazana na którymś blogu i jest szaaał. Takie cudowne te wstążeczki

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 17:43   #4564
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dałam na próbę trochę mojego pokarmu do butelki i podalam Marcelinie. Moje dziecko nie potrafi poslugiwać się smoczkiem i zaczeła go rzuć jak gryzak
Zrobiłam jej taką zabawkę ze wstążek na kółku jak byla pokazana na którymś blogu i jest szaaał. Takie cudowne te wstążeczki
Pokaz!

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Jeeeesttt!!!!! Moje dziecko pokazalo mi przewrót na plecy!
Stary 2016-12-01, 18:08   #4565
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ania zabawki, ciebie tak ogólnie czy chwyta i trzyma

Majlkela wow to jest rozwój! Zdrówka dla Was.
Tak chwyta. Przekłada Z rączki do rączki. Dzisiaj sama sobie trzymała butelkę i piła.
Jak ja kładę na brzuchu to ona się złości.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Możesz pokazać?
Co będzie smoka cycac jak ma cycusie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 18:20   #4566
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Pokaz!

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Jeeeesttt!!!!! Moje dziecko pokazalo mi przewrót na plecy!
Super!
Moja dzisiaj pierwszy raz śwuadomie się wywracała
Fotkę cyknę jak się ssak odessie

Stary 2016-12-01, 18:21   #4567
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Super!
Moja dzisiaj pierwszy raz śwuadomie się wywracała
Fotkę cyknę jak się ssak odessie
Super

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 18:25   #4568
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Serio??
Striptiz paczki to taka opowieśc zdjęciami. Z chustami też robią robisz zdjęcie paczki, później uchylasz i robisz następne zdjęcie i wyjmujesz kawałek robisz następne itd aż wszystko pokażesz oczywiście zdjęcia nie następują jedno po drugim jak najbardziej rozciągnięte w czasie żeby budować napięcie
Ło borze liściasty, czego to już nie wymyślą

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68154076]O ja cie, tez nie słyszałam. To dla nich taka paczka z Gemini jak orgazm[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Ciag dalszy naprawy pieca. Dalej nie mam cieplej wody. Wczoraj koles tez nie dojechal. Umówił się na dzis prosząc o zdjęcie czesci zeby sie upewnic ze ma dobre... Dzis juz tz do niego dzwonil a ten mu ze ma nie te części co trzeba i w ogole niby czekal tydzień na moj odzew i nic. Ma byc w sobote. W☠☠☠☠ maxymalny
Ja bym gościa olała. Niepoważny jakiś.

Cytat:
Hahaha, Ignaś robi identycznie

majkela Franio już raczkuje i wstaje?? No normalnie szczena mi opadła! Strasznie szybki chłopak! Mój to ledwo co się nauczył obracać na brzuszek
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 18:35   #4569
fiazo
Zakorzenienie

Żabcia brawo dla Gabi

Aniu a u Ciebie na brzuchu, na kolanach leży? Pisze bo nam dr od rehabilitacji mówiła że jeśli dziecko nie lubi to szukać innych metod. U nas to zadziałało. Poduszkę też podkładaliśmy.

Hocia brawo też dla Was

Caryca gościu jakiś niepoważny, eh z tymi fachowcami

Co do rozwoju to jeden z moich braci zaczął chodzić mając 7 msc gdzie mój starszak dopiero wtedy zaczął się przewracać

Synek
Stary 2016-12-01, 19:05   #4570
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Byłam ze starsza na roratach. Wzruszam się, jak te maluszki ida z lanpionami dookoła ławek 😍 urocze są! Każdy w tym czasie czymś innym zajęty, jak jeden zboczy z drogi to reszta idzie ślepo za nim, boskie!

Na razie rozpuscilam masło, miód i cukier, czekam aż ostygnie i będę zagniatac ciasto na ten piernik. Kilka razy przeczytalam te kroki, bo nie piszą by dodać przyprawy 😂 EJ ja blondynka naturalna, wszystko sobie przygotowalam i patrzę na przyprawy do piernika które zostały mi na blacie 😂
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 19:18   #4571
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Tylko że są torebki z różnymi gramaturami. Polecam Kotanyi, one mają tylko 27 g, ale w składzie same przyprawy. W zeszłym roku doedukowałam się pod tym względem. W większości przypraw w składzie na pierwszym miejscu jest mąka albo cukier! Co to za przyprawa w takim razie, ja się pytam
A w którym miejscu dodaje się ta przyprawę? Bo może się jednak zdecyduje

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Kurde, to raczej mało dałam tej przyprawy... Myślisz że można jeszcze dołożyć teraz?

A gwiazdka w załączniku
Śliczna!

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Śliweczko gwiazdka śliczna
Też chyba takie strzelę na okna

Lena do czego to doszlo zeby dorosla kobieta tak się ekscytowała pieluchami (oczywiście w pozytywnym sensie )

Wszyscy się chwalą to pokazę i ja moje cotton balls na choinkę i bankę z płatków kosmetycznych do stroika Załącznik 6769211
Wow, sliczności
Jak to zrobiłaś?

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68154076]O ja cie, tez nie słyszałam. To dla nich taka paczka z Gemini jak orgazm[/QUOTE]
Hahaha
Padlam!

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-01, 19:23   #4572
zabciajs
Zakorzenienie

Ałłł Gabi mnie w sutka ugryzła dziàsłami. Ja krzyknełam, a ona się śmiała!!

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

I bylo jej dawać wode w kubeczku
Stary 2016-12-01, 19:41   #4573
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Mnie też nie przekonuje podawanie jedzenia w,pozycji pół leżącej. Znajoma w foteliku z auta karmila :/

Dziewczyny rozszerzające już dietę gdzie,podajecie posiłki i w jakiej pozycji?

Ze względu na zmniejszone napięcie u Hani też się boję jej sadzac. Zaczekam cierpliwie. Gorzej tłumaczenie w święta rodzinie czemu dziecko tylko mleko zjadaale powiem, że fizjo i neurolog nie pozwala w,pozycji pół leżącej i będzie argument.

Współczuję tych powrotów ike czasu,autem zajmuje przejazd?

Super, że Wojtuś pokazuje nowe umiejętności

Masz rację jestem dużo spokojniejsza i wiem jak pomóc Hani

Dawno nie jadłam budyniu

Hania zasnela po prawie 2godz,od kąpieli. Od razu zjadła mleko a,potem straSznie dużo ulala co się praktycznie nie zdarzało. Potem zke baczki,,koopa rzadka z lekkim sluzem, mleczko, zabawa, marudzenie,,sen.

Relaksuje się z maseczka na twarzy (mam ostatnio koszarek z cerą ) kolacji jeszcze nie jadłam eh znów jedzenie na noc

Madzia,my zaczelysmy na kolanach,ale to wchodzi w grę tylko jak są 2 osoby. Więc teraz na prosto w krzesełku, 10 minut, a pije sobie w bujaczku w takiej bardziej siedzącej pozycji
Myślę,że jak powiesz w święta,że tak lekarz zalecił to nikt nie będzie drążyć tematu

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Głowy sprawdzone i wszystko ok. Powiedziałam dzieciom, żeby starali się nie przytulać głowami za bardzo do innych ale nie wiem czy będą o tym pamiętać
Ja też nie rozumiem skąd się takie badziewie weźmie. Z braku higieny? Chyba raczej nie ma w szkole takich zaniedbanych dzieci
Za moich czasów higienistka sprawdzała wszystkim głowy w szkole, dzisiaj nie może...

australia ciasto na piernik w lodówce. Mam nadzieję, że się tam nie zepsuje do świąt

zabcia, to że dziecko pożera wzrokiem jedzenie nie musi oznaczać gotowości. Ja zrobiłam próbę jak Honcia. Jadłam banana i dałam mały kawałeczek Ignasiowi do buzi i on go ze 20 razy wypchnął językiem zanim połknął. Na chwilę obecną prawie wszystko by wyleciało z buzi Chęci przewyższają możliwości. Ale może to kwestia wprawy a nie gotowości... Sama nie wiem
Ja tam daję co jakiś czas coś do polizania np. jabłko, banana. Na gemini zamówiłam kaszki i może w nast. tygodniu spróbuję podać na próbę kilka łyżeczek. Póki co w pozycji półleżącej.
A czemu się boicie podawać jedzenie w takiej pozycji? Dopóki świat nie słyszał o blw tylko w ten sposób się dietę rozszerzało
Tak trochę a propos czystości,to ja miałam na roku kolegę bardzo madrego i w ogóle, ale zanim ktoś go zobaczył to niestety najpierw poczuł. Znaliśmy też jego siostrę,super zadbana dziewczyna. Więc ja wierzę,że z tą higieną może być różnie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Kacian moje mają po dwa ząbki od jakiegoś czasu i póki co zostalam tylko raz ugryziona, więc nie jest źle.

Kasia86 fajny ten blog o zabawach kreatywnych dla dzieci, mam nadzieję, że jak będą starsze będę miała na to czas i chęci.

Zaciekawiłyście mnie tym piernikien, ja mam tylko balkon, ale tam może przymrozić, myślałam teżo piwnicy, jest nowa, nie śmierdzi. A to ciasto jak ma być przykryte?

Co do drugiego pogrubionego

Coś w tym jest.

W temacie rozszerzania diety myślę sobie może tak to natura wymyśliła: leżysz - pijesz mleko, siedzisz - jesz pokarmy stałe, więc może Madzia ma rację z tym czekaniem. Muszę to przemyśleć.

Mówicie o koleżance z insta, domyslam się o kogo chodzi, ale oświećcie proszę o co?
Maria, w tym samym czasie im wyrosły ząbki?

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Zdrówka!
A co dostaliście do inhalacji?

Garaż albo strych i ew.pomieszczenia na zewnątrz. Balabym się, że jakieś robactwo do nuego najdzie.
A wystarczylby nieogrzewany pokój? bo mamy taki z którego nie korzystamy . Czy jednak musi być chłodniej?

Kup mu pudełko żywych robaczkow😉
Mój ojciec też zapalony wędkarz i mój mąż chciał mu kiedyś kupić coś w tym temacie i wybrał w wedkarskim taki elegancki nóż do obrabiania ryby.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Ja mojemu kupiłam rok temu bluze termoaktywna bo grał w piłkę na zewnątrz cały rok.
Polecam firmę Brubeck, fajnie doradzili meilowo który model nadaje się do tego.
Jejku,a mój mi mówi,że nic nie chce. A już na pewno ciuchów. I co ja mu kupię?
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 19:46   #4574
Honcia
Zakorzenienie

O takie ło zrobilam
Powiesilam w bujaczku i lapala sobie te wstążki
IMG_20161201_204330.jpg

Stary 2016-12-01, 19:49   #4575
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
O takie ło zrobilam
Załącznik 6770521
Fajne!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 19:53   #4576
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68166061]Byłam ze starsza na roratach. Wzruszam się, jak te maluszki ida z lanpionami dookoła ławek 😍 urocze są! Każdy w tym czasie czymś innym zajęty, jak jeden zboczy z drogi to reszta idzie ślepo za nim, boskie!

Na razie rozpuscilam masło, miód i cukier, czekam aż ostygnie i będę zagniatac ciasto na ten piernik. Kilka razy przeczytalam te kroki, bo nie piszą by dodać przyprawy 😂 EJ ja blondynka naturalna, wszystko sobie przygotowalam i patrzę na przyprawy do piernika które zostały mi na blacie 😂[/QUOTE]

Miłego babrania się
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
A w którym miejscu dodaje się ta przyprawę? Bo może się jednak zdecyduje

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Śliczna!

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Wow, sliczności
Jak to zrobiłaś?

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Hahaha
Padlam!
Wszystko razem się daje

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
O takie ło zrobilam
Załącznik 6770521
Jednak najprostsze rzeczy są najlepsze, super.
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 20:06   #4577
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Oczywiście chodzi o naszą byłą już koleżankę  głównie chodzi o to, że my wredne i leniwe a gotujemy dzieciom a ona taka obrotna - pięć treningów, fit śniadania i obiady a dziecko słoik Hippa dostaje Maria dołącz do nas na fb, to też będziesz mogła hejtować z nami 
Oj kusisz, kusisz tym hejtowaniem A z ciekawości kto zaczął i komu się przelała goryczy.?

Cytat:
]
Moje jak nie są głodne to też żują smoczek.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Tak chwyta. Przekłada Z rączki do rączki. Dzisiaj sama sobie trzymała butelkę i piła.
Jak ja kładę na brzuchu to ona się złości.
Śliczna Majunia. Ja dzisiaj, jak Kinia się wkurzała na brzuchu, to gilałam ją po stopach i się cieszyła.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Co do rozwoju to jeden z moich braci zaczął chodzić mając 7 msc gdzie mój starszak dopiero wtedy zaczął się przewracać
Co za szybko to czasem niezdrowo, ja zaczęłam chodzić mając 10 miesięcy, skończyło się problemami z kolanami.

Śliweczk wiem, że hasło " O borze liściasty" jest teraz popularne., ale nie ma czegoś takiego jak bór liściasry, bo bór to las iglasty. Możesz mówić bór iglasty, ale to trochę masło maślane. Sorki, musiałam, takie zboczenie zawodowe. Nawet jak będzieszz używać tego hasła to będziesz wiedziała o co kaman

U nas dzisiaj obchodziliśmy Dzień Smerfa Marudy tudzież Dzień Gęgały. Noc była masakryczna, zastanaeiam się czy nie idą im kolejne zęby, tym bardziej, że Kinia postanowiła ugryźć matkę w cyca, a wcześniej pomimo czterogodzinnego postu pogardziła cyckiem, a wyżłopała butlę.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 20:11   #4578
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cytat:
O takie ło zrobilam
Załącznik 6770521
Sciagam pomysl

Wy o piernikach piszecie to ja postanowilam zrobić muffinki czekoladowe z bananem.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 20:15   #4579
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
O takie ło zrobilam
Załącznik 6770521
Dzieci uwielbiają takie łapacze

Żabinek
Stary 2016-12-01, 20:16   #4580
zabciajs
Zakorzenienie

Honcia widzialam takie na blogu, zapomnialam o tym. Ale co zrobic aby te wstazeczki sie nie pruły?
Stary 2016-12-01, 20:17   #4581
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Radenatak, wyszły im ząbki w mniej więcej tym samym czasie, z tym, że Kinia robiła afery, a Dorcia prawie w ogóle.

Honcia fajna zabawka, przypomniało mi się, że przy jednej zabawce mam takie kółko i mogę wykorzystać.

Stary 2016-12-01, 20:24   #4582
miszkaaa
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68166061]Byłam ze starsza na roratach. Wzruszam się, jak te maluszki ida z lanpionami dookoła ławek 😍 urocze są! Każdy w tym czasie czymś innym zajęty, jak jeden zboczy z drogi to reszta idzie ślepo za nim, boskie!

Na razie rozpuscilam masło, miód i cukier, czekam aż ostygnie i będę zagniatac ciasto na ten piernik. Kilka razy przeczytalam te kroki, bo nie piszą by dodać przyprawy 😂 EJ ja blondynka naturalna, wszystko sobie przygotowalam i patrzę na przyprawy do piernika które zostały mi na blacie 😂[/QUOTE]
No ja również pacze i pacze i aż zapytałam kiedy ta przyprawę...😁

Chyba zrobię w weekend i mąż wywiezie do pracy. Tam mają dużo chłodnych pomieszczeń i lodówke również

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Majkela witaj zpowrotem jestem w szoku że Franio taki mobilny. To mój straszny len bo jeszcze nie obraca się wokół osi. A o pozycji do raczkowania to jeszcze długa droga.

Chyba też nastawie ten piernik, bo mi ochoty narobilyscie, tylko nie wiem kiedy będę mogła wyjść po zakupy.

Nam troszkę lepiej, Gabi już tak nie kaszle żeby wymiotować, ale jednak nadal go męczy. Plecy już mnie bola od bujania, bo marudny strasznie. Mam nadzieję że z końcem choroby znów będzie w stanie trochę poleżeć na macie, a nie tak jak teraz tylko rączki.

Mieszka dostałam Atrovent, coś podobnego do Ventolinu.

Sliweczka, honcia, haneczko piękne ozdoby robicie. Ja nie mam weny. Może jak znajdziemy mieszkanie przed świętami to coś zrobię.

Jak mogę pomóc młodemu bo przez chorobę częściej kupki robi. Cały czas proponuje cycka, dodatkowo coś mu dawać? Narazie nie daje warzywek bo i tak mało cycka ciągnie, a chyba lepsze teraz mleczko niż warzywa.

Co do karmienia, Gabi leży w lezaczku tylko maxymalnie go nachylam do pozycji siedzącej i tak karmię. Nie zastanawiałam się czy to dobrze czy źle. Raz jak się krztusil to szwagierka kazała poczekać żeby nauczył się sam radzić i poza świeczkami w oczach dał sobie radę.
Czasami jak mam go na rękach daje mu pić z mojej szklanki żeby się uczył i czasami coś tam polizac, spróbować. Ostatnio lizał kopytka, nie zauważyłam i odkryzl kawałek, pomymlal i polknol jednak jak dostaje kawałek jabłka do rączki to nie ogarnia że trzeba trzymać mocno i wypuszcza.
Ja chyba nie w temacie...
Dlaczego szukacie nowego mieszkania? to jednak zdecydowaluscie się zostać na stałe?
Dobrze, że już lepiej! oby szybko minęło

Żabinek
Stary 2016-12-01, 20:27   #4583
majkela12
Zadomowienie

Dziękujemy

Intuicja mnie zawiodła. Myślałam, że z trójki chorowitków najgorzej wypadnie najmłodszy, a tu zdziwko. Okazało się, że to najstarszy ma zapalenie oskrzeli i aż mi głupio, bo myślałam że jego kaszel jest taki wymuszony, a tu biedaczek nie może po prostu odkasłać wydzieliny która mu zalega na oskrzelach Więc już od jutra siedzimy w 4 w domu. Frankowi wychodzą zęby (taaaaa słyszę to już od 3 miesięcy) + infekcja=tona śliny i gilusów.

Co do rozwoju, gdyby to nie moje dziecko było, jakbym przeczytała na forum to bym pewnie nie uwierzyła. Franek jak skończył 5 miesięcy dźwignął pupę i bujał się na czterech jak kot, potem dawał susa-jak pingwin na ślizgawkę, a dopiero gdzieś od 2 dni załapał że oprócz nóg ważne są i ręce. Pierwszy raz usiadł w zeszły piątek, a stanie było pierwsze niż siedzenie. Jak dostał dwa palce, normalnie dzieci wtedy podciągają się by usiąść, a on blokował nogi w kolanach i stawał. Teraz doczłapie np. do krzesełka uczydełka i się po nim wspina. Zadowolony jak stanie oparty o krzesełko macha pupskiem. Dla mnie to szok, bo jego rodzeństwo w tym czasie to uczyło się turlać, ewentualnie obracało wokół i tyle. Pan dr żartował, że czwarte od razu stanie na nogi Nic z tym nie zrobię, przecież go nie przywiążę do kaloryfera, żeby się nie ruszał Dobra więcej nie piszę, bo jeszcze wyjdzie że się odezwałam, aby się tylko pochwalić

Tż usypia dzieciaki, a ja nadrabiam Was i wcinam kulki z biedry "Okulki"poleca m-wstyd się przyznać zjadam prawie całe na raz
Stary 2016-12-01, 20:31   #4584
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za miłe powitanie

U nas ok. Chciałam napisać, że zdrowi, ale niestety nie na 16 jesteśmy umówieni do lekarza. Cała trójka kaszle i giluchy po pas. Najgorzej Franek, aż bidulek apetyt stracił. Sama ich leczyłam od poniedziałku i poprawy nie ma, a idzie weekend więc warto żeby ich zobaczył lekarz. Dzisiaj miało być szczepienie, ale już 3 raz przekładamy, bo z kaszlu wyjść nie możemy.
Franek super się rozwija, aż za szybko. Jest najdrobniejszy z całej trójki (bo tylko 8,8kg) to i bardziej mobilny. Szybciej załapał obroty, szybciej pełzał. Umie już raczkować, siada i wstaje na nogi. Nie można już go nawet bezpiecznie na podłodze zostawić. Nie ma jeszcze zębów, a starszaki już dawno miały. Nie przespał ani razu całej nocy, a teraz przez przeziębienie budzi się co godzinę. Jeszcze nie rozszerzyliśmy diety mimo, że sam siada itp ale choróbsko nam nie daje. Chrzest mamy już za sobą, całe szczęście. Teraz pierwsze święta, już się nie mogę doczekać, pewnie jak każda z nas
Za to ja cały czas w biegu, odkąd starszak poszedł do pierwszej klasy wydaje mi się, że siedzę tylko w aucie. Porozwozić ich (szkoła i przedszkole w dwóch różnych częściach miasta) i przywieźć, ogarnąć obiad, praca domowa, kolacja, kąpiel i koniec dnia i tak w kółko-matrix. Córcia zrobiła się bardziej świadoma i zaczyna mi się stawiać i nie chce chodzić do przedszkola, a ja mam miękkie serducho i zostawiam ją, no bo kto by nie wymiękł"mamo błagam mogę zostać z tobą i faniem" i do tego oczy szreka.
Dlatego w domu wesoło i głośno non stop. Właśnie Franek kima w huśtawce przy włączonym okapie, bo jest za głośno, a jak dzieciaki dają czadu a młody jest mocno zmęczony to i przy odkurzaczu kima Aż boję się pomyśleć, bo huśtawka jest do 9kg i co dalej Kolek już nie mamy, skończyły się we wrześniu razem z suszarką. Przetrwała starszaki, ale na kolkach Franka już padła, z resztą króliczek-szumiś też
Wow! az nie wierzę w to co czytam. Raczkuje, wstaje? Brawo! !!!
Zdrówka dla całej rodzinki.

My też zmagamy się z chorobą.
Maks i Kuba kaszlą i mają katar.
Starszemu jestem w stanie pomóc bo i sok z kwiatów bzu i pyłek pszczeli mu podaję. Cały czas kisielek z siemienia lnu tez podjada.
Ale żal mi Kubusia bo kaszel męczy w nocy, ze bidul jeść nie może i rozbudza się niepotrzebnie. Chociaż ogólnie pogodny jest jak zawsze.

Zjadłam na obiad makaron z łososiem i porem i teraz mi ciężko na żołądku.
Jednak por mi nie służy, już kolejny raz się przekonałam

Żabinek
Stary 2016-12-01, 20:31   #4585
Honcia
Zakorzenienie

Uczę się wklejać link
Miszka Z tego filmiku robilam cotton balls

https://m.youtube.com/watch?v=chFwC0oGK6I

Z tego bombkę z płatków

https://m.youtube.com/results?q=bomb...etycznych&sm=1

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2016-12-01 o 20:33
Stary 2016-12-01, 20:35   #4586
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dziękujemy

Intuicja mnie zawiodła. Myślałam, że z trójki chorowitków najgorzej wypadnie najmłodszy, a tu zdziwko. Okazało się, że to najstarszy ma zapalenie oskrzeli i aż mi głupio, bo myślałam że jego kaszel jest taki wymuszony, a tu biedaczek nie może po prostu odkasłać wydzieliny która mu zalega na oskrzelach Więc już od jutra siedzimy w 4 w domu. Frankowi wychodzą zęby (taaaaa słyszę to już od 3 miesięcy) + infekcja=tona śliny i gilusów.

Co do rozwoju, gdyby to nie moje dziecko było, jakbym przeczytała na forum to bym pewnie nie uwierzyła. Franek jak skończył 5 miesięcy dźwignął pupę i bujał się na czterech jak kot, potem dawał susa-jak pingwin na ślizgawkę, a dopiero gdzieś od 2 dni załapał że oprócz nóg ważne są i ręce. Pierwszy raz usiadł w zeszły piątek, a stanie było pierwsze niż siedzenie. Jak dostał dwa palce, normalnie dzieci wtedy podciągają się by usiąść, a on blokował nogi w kolanach i stawał. Teraz doczłapie np. do krzesełka uczydełka i się po nim wspina. Zadowolony jak stanie oparty o krzesełko macha pupskiem. Dla mnie to szok, bo jego rodzeństwo w tym czasie to uczyło się turlać, ewentualnie obracało wokół i tyle. Pan dr żartował, że czwarte od razu stanie na nogi Nic z tym nie zrobię, przecież go nie przywiążę do kaloryfera, żeby się nie ruszał Dobra więcej nie piszę, bo jeszcze wyjdzie że się odezwałam, aby się tylko pochwalić

Tż usypia dzieciaki, a ja nadrabiam Was i wcinam kulki z biedry "Okulki"poleca m-wstyd się przyznać zjadam prawie całe na raz
To samo sobie pomyślałam, że gdybym to gdzieś indziej przeczytała to stwierdziła bym, że laska na fantazje bo jak 6 miesięczne dziecko...

Żabinek
Stary 2016-12-01, 20:38   #4587
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Radena w temacie ząbkowania, ponoć jego szybkość jest dziedziczna, skoro to bliźniaczki jednojajowe. A czemu w sumie pytałaś

Majkela chwal się, chwal, fajnie, że tak szybko działa sam z siebie.

Oglądam jaką czarną komedię na dwójce, fajnie się trochę odmóżdżyć.

Stary 2016-12-01, 20:42   #4588
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Honcia widzialam takie na blogu, zapomnialam o tym. Ale co zrobic aby te wstazeczki sie nie pruły?
Ja myślałam żeby opalić delikatnie te koncówki (zawsze tak robię ze wstążkami) ale boję się, ze ona to stopione zerwie i połknie

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

A piernika nastawię jutro wszyscy to wszyscy ja też!

Stary 2016-12-01, 20:45   #4589
fiazo
Zakorzenienie

Zabcia rozumiem doskonale ból bo mój mnie wczoraj w szyje dziabnął znalazł sobie delikatne miejsce i dziab, aż podskoczyłam

Majkela chwal sie chwal, masz powód. Zdrówka raz jeszcze

Synek
Stary 2016-12-01, 20:56   #4590
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
A piernika nastawię jutro wszyscy to wszyscy ja też!
Czadersko! Pół wizażu do roboty zaciągnęłam
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości