|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
U nas też wieje i leje 😨
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Ja też tak chce! Wszystko stopniało. Paskudnie się zrobiło. |
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Hej !
Najgorsza ciążowa noc za mną... Zasnełam przed 23 i wstałam 7 razy. Do tego tak napierniczało gradem? Po oknach że miałamcwrażenie że zaraz mi wpadną do środka... Do tego jaki mongoł nie zamknął drzwi z klatki na dole i taki wiatr było słychać ze mialam ochote zjechać na dól i zamknac ale sie bałam.. Mąż spał wczoraj juz o 20 nie wiem co mu jest... Teraz okupuje łazienke i jeszcze go nie widziałam... Mała mnie tak w środku rozpycha że nie umiem spać... Na lewym źle na prawym źle a na plecach oddycham jakbym miała zadyszke... Przepraszam że nie pocytuje ale mi się szczerze nie chce na telefonie... ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Hej ! Najgorsza ciążowa noc za mną... Zasnełam przed 23 i wstałam 7 razy. Do tego tak napierniczało gradem? Po oknach że miałamcwrażenie że zaraz mi wpadną do środka... Do tego jaki mongoł nie zamknął drzwi z klatki na dole i taki wiatr było słychać ze mialam ochote zjechać na dól i zamknac ale sie bałam.. Mąż spał wczoraj juz o 20 nie wiem co mu jest... Teraz okupuje łazienke i jeszcze go nie widziałam... Mała mnie tak w środku rozpycha że nie umiem spać... Na lewym źle na prawym źle a na plecach oddycham jakbym miała zadyszke... Przepraszam że nie pocytuje ale mi się szczerze nie chce na telefonie...
|
#2703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam w klubie, moja noc też tragiczna całą noc twardniał mi brzuch, w każdej pozycji niewygodnie, już myślałam, że wstanę i posiedzę trochę bo z tym leżeniem to tylko gorzej teraz już lepiej, idę coś wszamać, bo jestem głodna jak wilk... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po okropnej nocy...
Pół nocy miałam skurcze i bóle w krzyżu, ale nie takie mocne jak ostatnio, wiec nawet nie budzilam tż. I tak się budzi za każdym razem jak wstaje do łazienki i pyta co jest, a potem nakrywa i przytula, ale nie mowilam mu o skurczach bo po co mamy nie spać oboje. Jeszcze miałam okropny sen... Śniło mi się ze po porodzie zobaczylam małą dopiero jak miała pół roku bo byłam nieprzytomna przez ten czas i najpierw się mnie bala a potem jak chciałam ją karmić to z cycka leciała tylko krew, jak z otwartej żyły... I nie miałam z nią żadnej więzi, jak z obcym dzieckiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Ojej to noc widzę ze byla dla was ciezka.
Kazik, to tylko sen, zly sen. |
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
A to moj widok z okna
snieg moglby byc na święta a bedzie u mnke jak zwykle, ze w święta bedzie taka plucha:/
|
|
|
|
#2707 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze pamietasz mam corke, i wlasnie ona byla wykurzana z brzucha po terminie, dlatego z ginem o tym mowolam bo wg 22.12 to wywolanie musialoby byc 29.12 wiec i ja i on doszlismy do wniosku ze lepiej po nowym roku. Wtedy tez moj gin zaczyna prace w szpitalu w ktorym chce rodzic i nawet mam znajpma polozna ktora 1.01 ma dyzur wiec byloby super Cytat:
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
Cytat:
Wasi TZ chociaz na Was patrza a moj ma jakas totalna olewke, nie pamietam kiedy powiedzial mi komplement, ale to przezyje nie moge strawic jego bolu d.py kiedy ma wykapac Zuze, zawsze na szybko, z nerwem, placzem bo on nie ma czasu- a to jedyne 10-15 minut w ciagu dnia kiedy ma chwilke dla niej. Kurde nie tak to bylo kiedys.... :/ Ale wczoraj widzial ze ja bylam bardzo nie w formie i nawet pobawil sie z Zuza. Wkrecil sie w gre na kompie i zapomina o nas. Ale w sobote kiedy ma wolne a zobacze ze zamiast cos ogarnac- a ma posprzatac lazienke na blysk lacznie z sufitem- siedzi i gra to lepiej niech sobie jedzie do mamy i nie wraca bo mi taki chlop niepotrzebny Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2016-12-02 o 08:19 |
||||
|
|
|
#2708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eh Kaziowa, to tylko zły sen Dobrze, że idę do gina dzisiaj, bo bym się martwiła tylko :/ mam nadzieję, że mnie uspokoi, bo jak tak mają teraz wyglądać nasze noce to masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Folinka dobrze pamiętasz, u mnie jest córka i czekamy na syna jeszcze 6 dni, to nasz ostatni weekend w trójkę. Kaziowa, będę dzisiaj piekła sernik z Twojego przepisu ja też mam beznadziejne noce, nie dość, że nie mogę się ułożyć to jeszcze córeczka budzi się w nocy, chce się przytulać tak, że ma głowę na mojej klatce piersiowej a ja ledwo oddycham wtedy.Iwona, współczuję obnizonego nastroju. U mnie cały czas wahania, taka mieszanka radości, ekscytacji że strachem i przykro mi jak pomyślę że to już ostatnie chwilę kiedy mam dla córki tyle czasu i boję się jak sobie poradzi podczas mojego pobytu w szpitalu. Jak zaczynam sobie wkręcać to też wieczorami płacze mężowi w ramię. |
|
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Iwona ostatnio tez mialam takie humory, ale jednak wsparcie tż ma duze znaczenie, a dzieciom powinien poswiecac czas, wiec moze szczera rozmowa pomoze?
Ewelinka pięknie tam! Oby na święta tak narzucalo śniegiem 😍 U nas deszcz ze śniegiem i wiatr ... Miałam się wybrać do sklepu ale boje się że mnie porwie 😎 Zresztą mam jakieś takie dziwne przeczucie, ze boje się opuszczać gniazdo i chyba się idę ogarnąć na zaś... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2711 | ||
|
Zadomowienie
|
Az mam wyrzuty sumienia za moj udany sen. Zzjowu5 spie jak dziecko. Zasypiam o 23 i budze sie kolo 8 rano z dwiema pobudkami na siu siu.
Cytat:
Moj ma to samo, ze sie budzi jak wstaje do toalety i czeka az wroce po czym mnie przykrywa. Wogole nie.spie na lewym boku. Nie wiem co sie dzieje ale jak sie poloze na lewy bok to od razu mnie cos dusi. Na prawym jak sie poloze to w tej samej pozycji budze sie po kilku godzinach. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Kaziowa straszny sen
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Elo, u mnie od wczoraj wieczoru nie ma pradu, ponoc o 13 ma dopiero byc, a bateria slaba w telefonie 😱
Ja mialam robiona przegrode ma nfz, generalnie bylo lepiej ale teraz w ciazy od 3 miesiecy znowy nie moge spac na lewej str bo mi sie dziurka zatyka. Mam nadzieje, ze po ciazy przejdzie. U mnie tez sniegu nasypalo i temu nie ma pradu...
|
#2714 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucky zawsze mnie bawiło to podejście w UK do śniegu. Jakby serio z 2 metry napadało to można siedzieć w domu. Ale te kilka cm ??
Obudziło mnie drapanie tzta po plecach 😍😍 Wysłałam go po bułki. Powiedział mi ze dziś wpaść chce tzta kolega od głaskania mojego brzuszka 😑 wiec powiedziałam mu ze ma zahaczyc o kosmetyczke i zapytać czy mogę przyjść na glupie brwi a on w tym czasie niech się z tym kolega umówi. Jestem świnią i dobrze mi z tym 😁😁 Aha. Dziś zaczynam 4ty trymestr ciąży ha ha :impreza: piccolo dla wszystkich i pączki z konfiturą różaną Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj mialam dzien lenia, a dzis juz chyba sie wezme za jakies sprzątanko. Jade jutro na jakies zakupy. Kupie sobie cos na po porodzie, bo juz mi mega brakuje zakupow. Mam ochote na jakąś sukienkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
ale mialam noc pol nie spalam co godzine siku... znowu bol z lewej strony, potem plecy.. maly sie rozpychal , i chyba moja macica zaczela pracowac..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- u mnie tak wialo ze teraz slonce pieknie swieci ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że dzisiaj wiele z nas miało ciężką noc... Jaką faze ma księżyc? Może to wina tego skurczybyka!
|
|
|
#2718 |
|
Rozeznanie
|
Skasowalo mi cytowania, wnerwia mnie wizaz na fonie 🙁
Witam nowa Grudniowke 😁 u nas w 36t1d bylo 3100g ale Wojtek ostatnio caly czas wychodzi wiekszy niz powinien na dany tydzien. Wy piszecie o przepowiadaczach a u mnie cisza, wiem ze jeszcze mam czas z terminem na 21 ale juz sie czuje taka zmeczona, na plecach jak leze to sie dusze, siedziec sie nie da bo czuje ze gniote brzuch, no zle w kazda strone. maz wczoraj chyba z 4 razy mi z pracy pisal ze Mlody moglby sie juz urodzic bo on chce z nami w domu posiedzieć a nie od rana do nocy w robocie. Powiedzialam mu ze w weekend moze rozpoczac intensywne masowanie sutkow lol Aaaa i uwielbiam kindla, kiedys tez myslalam ze nic nie zastapi papieru a teraz się lapie na tym ze jak czytam tradycyjna ksiazke to pukam w kartke zeby mi sie strona zmienila 😎 |
|
|
|
#2719 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie sie zorientowalam, ze zaczynam dzis 38tc
jupiii Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś jakieś anomalia pogodowe :szok:
Albo sypie tak że nic nie widać albo przestaje i wieje taki wiatr że aż mi matę z balkonu podwiewa... na szczęście jest zahaczona i nie muszę jej ściągać ale podwiało ją tak że myślałam że mi balkon odfruwa Byłam na badaniach i już nie wystawiam nosa za drzwi. Niby 5 stop na plusie ale ten wiatr jest tak zimny i mocny że masakra ! Nie porwało mnie bo w końcu 19kg na plusie Oby tylko nie spadła temperatura bo znów będzie lodowisko na drogach...
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj mąż mowi ze to moze cisnienie sie zmienia.. albo grudzien sie zaczal dla nas ![]() ale bol to mialam w nocy niesamowity.. teraz mnie plecy napieprzaja.. zrobie tego Twego sernika na poprawe humoru! Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że wiele z Nas miała niespokojną noc.
Ja również budziłam się częściej i kłuło mnie w dole... Szczerze, to mała mogłaby już wychodzić. Co ona ma w tym brzuchu takiego ciekawego? Ciasno, ciemno, nudno... A tak by wyszła, poznała mamę i tatę, miała zabawki, dużo atrakcji... ![]() Iwona, może on ma jakieś problemy o których nie mówi? Mój się zamyka w grach właśnie wtedy... Faceci są tacy, że jak mają problem, to się zamykają w swojej grocie aż przejdzie, czyli odwrotność kobiety, która musi problem obgadać. Polecam książkę "Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Venus". Dużo się z niej nauczyłam i zrozumiałam mojego chłopa, chyba czas na powtórkę. Wstałam, pościeliłam i poszłam odśnieżać przed domem ![]() Chociaż w końcu trochę ruchu miałam i pies się wybawił latając za śniegiem, który mu rzucałam
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
noc nie nalezala do udanych, zrobilam sobie herbate i czekam na tżta bo musi mnie do marketa zawiesc
bo tak sernika nie zrobie..wczoraj przytachal ciuszki od kolegi oni maja dziewczynke ale cos tam znalezlismy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- moj pies tez lubi snieg sie cieszy jak glupia a tu sniegu ni ma ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam ochote pomachac lopata do sniegu
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
Zimą to zawsze wolałam isc odśnieżać niż w domu sprzątać
no ale teraz mam zakaz na wszystko
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze dzis bedzie lepsza atmosfera jak wroci z pracy. |
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jezeli chodzi o gry, to tez ma takie fazy ale dp nich sie przyzwyczailam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

aaaale pięknie u nas za oknem gruba warstwa sniegu a ze mam na okolo duuuuzo drzeww wiec widok piekny
całą noc twardniał mi brzuch, w każdej pozycji niewygodnie, już myślałam, że wstanę i posiedzę trochę bo z tym leżeniem to tylko gorzej 

Jak rodziłaś... yyy... córcię zdaje się? Miałaś wywoływany poród?

ala: