Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-02, 07:45   #2701
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ale u nas wieje wszystko lata... nie cierpię wiatru !!
U nas też wieje i leje 😨

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Hej aaaale pięknie u nas za oknem gruba warstwa sniegu a ze mam na okolo duuuuzo drzeww wiec widok piekny)
Ja wlasnie szykuje sniadanko nam z tz i bede pic kakałko )
Spalam 4 godz bo ogladalam w tv jakies glupoty, a potem nie moglam zasnac. A teraz brzuch mnie kuje.
Ja też tak chce! Wszystko stopniało. Paskudnie się zrobiło.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 07:51   #2702
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej !
Najgorsza ciążowa noc za mną... Zasnełam przed 23 i wstałam 7 razy. Do tego tak napierniczało gradem? Po oknach że miałamcwrażenie że zaraz mi wpadną do środka... Do tego jaki mongoł nie zamknął drzwi z klatki na dole i taki wiatr było słychać ze mialam ochote zjechać na dól i zamknac ale sie bałam.. Mąż spał wczoraj juz o 20 nie wiem co mu jest... Teraz okupuje łazienke i jeszcze go nie widziałam...

Mała mnie tak w środku rozpycha że nie umiem spać... Na lewym źle na prawym źle a na plecach oddycham jakbym miała zadyszke...

Przepraszam że nie pocytuje ale mi się szczerze nie chce na telefonie...

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Hej !
Najgorsza ciążowa noc za mną... Zasnełam przed 23 i wstałam 7 razy. Do tego tak napierniczało gradem? Po oknach że miałamcwrażenie że zaraz mi wpadną do środka... Do tego jaki mongoł nie zamknął drzwi z klatki na dole i taki wiatr było słychać ze mialam ochote zjechać na dól i zamknac ale sie bałam.. Mąż spał wczoraj juz o 20 nie wiem co mu jest... Teraz okupuje łazienke i jeszcze go nie widziałam...

Mała mnie tak w środku rozpycha że nie umiem spać... Na lewym źle na prawym źle a na plecach oddycham jakbym miała zadyszke...

Stary 2016-12-02, 08:00   #2703
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Hej !

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Hej !

Witam w klubie, moja noc też tragiczna całą noc twardniał mi brzuch, w każdej pozycji niewygodnie, już myślałam, że wstanę i posiedzę trochę bo z tym leżeniem to tylko gorzej teraz już lepiej, idę coś wszamać, bo jestem głodna jak wilk...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 08:06   #2704
kaziowa
Zadomowienie

Witam się po okropnej nocy...
Pół nocy miałam skurcze i bóle w krzyżu, ale nie takie mocne jak ostatnio, wiec nawet nie budzilam tż. I tak się budzi za każdym razem jak wstaje do łazienki i pyta co jest, a potem nakrywa i przytula, ale nie mowilam mu o skurczach bo po co mamy nie spać oboje.
Jeszcze miałam okropny sen... Śniło mi się ze po porodzie zobaczylam małą dopiero jak miała pół roku bo byłam nieprzytomna przez ten czas i najpierw się mnie bala a potem jak chciałam ją karmić to z cycka leciała tylko krew, jak z otwartej żyły... I nie miałam z nią żadnej więzi, jak z obcym dzieckiem...

Stary 2016-12-02, 08:08   #2705
ewelinuus
Zadomowienie

Ojej to noc widzę ze byla dla was ciezka.
Kazik, to tylko sen, zly sen.
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 08:09   #2706
ewelinuus
Zadomowienie

A to moj widok z okna snieg moglby byc na święta a bedzie u mnke jak zwykle, ze w święta bedzie taka plucha:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1480662512225.jpg (60,3 KB, 52 załadowań)
Stary 2016-12-02, 08:17   #2707
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Na takie coś się dziś natknęłam i mi się skojarzyłyście, dziewczyny z bolącymi pupami
Ucisk w miednicy i na odbytnicy - narasta ucisk najczęściej w okolicy nerwu kulszowego, oraz w miednicy małej. Może wystąpić ból w okolicy pachwin, oraz w okolicy krzyżowej. Objawy te spowodowane są: nisko usadowioną główką płodu, oraz gotowością macicy do porodu.
(https://40tygodni.pl/objawy-nadchodz...orodu,5879,2,0)
Czyli to normalne

Naegelego Wielu ginów tak liczy.
To najprostsza i najszybsza metoda obliczania tp pi razy oko - od daty om odejmij 3 mies i dodaj 7 dni, więc wychodzi Ci 8.12, ale to nie zawsze się sprawdza co do dnia, bo wydaje mi się, że zależy to od tego, ile tam w środku wypadnie miesięcy z 31 dniami. Takie to moje rozkminy
A jak się liczy dokładnie co do dnia 40 tygodni, na kółku, itp, to Ci wyjdzie właśnie 6.12. Zauważ, że 1.03 i 6.12, to ten sam dzień tygodnia, więc to właśnie równe 40 tygodni.

Iwonka, dajesz, opowiadaj nam tu wszystko, to może Ci ulży trochę I opowiadaj, co jeszcze dobrego na wizycie.
A co on już się tak martwi o wywoływanie? Jak rodziłaś... yyy... córcię zdaje się? Miałaś wywoływany poród?
Właśnie o tym kiedyś mówiłam, że mi się myli często, kto ma córkę, kto syna, zwłaszcza wśród Was ciut rzadziej piszących jak Ty, jjb czy mmgi. Może kiedyś zapamiętam
Ale już chyba mam system!
Ty masz dwie dziewczyny, jjb dwóch chłopaków, a mmgi starszą dziewczynkę i teraz chłopca! Dobrze mówię, dziewczyny?

Zacznie się prasowanie... na dobre! Już nie mam wymówki, że nie mam gdzie układać Na suszarce ostatnie Lidusiowe pranie się suszy, a w łóżeczku leży góra czekająca już na wyprasowanie
Więc jak mnie nie będzie kilka dni, to pamiętajcie - próbuję przebrnąć przez falbanki i kokardki

Co do ucisku na odbyt.... Mam znajoma ktorej wlasnie tak bolalo, pojechala sprawdzic na IP co to a tam 6cm rozwarcia ,
Dobrze pamietasz mam corke, i wlasnie ona byla wykurzana z brzucha po terminie, dlatego z ginem o tym mowolam bo wg 22.12 to wywolanie musialoby byc 29.12 wiec i ja i on doszlismy do wniosku ze lepiej po nowym roku. Wtedy tez moj gin zaczyna prace w szpitalu w ktorym chce rodzic i nawet mam znajpma polozna ktora 1.01 ma dyzur wiec byloby super
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Na takie coś się dziś natknęłam i mi się skojarzyłyście, dziewczyny z bolącymi pupami
Ucisk w miednicy i na odbytnicy - narasta ucisk najczęściej w okolicy nerwu kulszowego, oraz w miednicy małej. Może wystąpić ból w okolicy pachwin, oraz w okolicy krzyżowej. Objawy te spowodowane są: nisko usadowioną główką płodu, oraz gotowością macicy do porodu.
(https://40tygodni.pl/objawy-nadchodz...orodu,5879,2,0)
Czyli to normalne

Naegelego Wielu ginów tak liczy.
To najprostsza i najszybsza metoda obliczania tp pi razy oko - od daty om odejmij 3 mies i dodaj 7 dni, więc wychodzi Ci 8.12, ale to nie zawsze się sprawdza co do dnia, bo wydaje mi się, że zależy to od tego, ile tam w środku wypadnie miesięcy z 31 dniami. Takie to moje rozkminy
A jak się liczy dokładnie co do dnia 40 tygodni, na kółku, itp, to Ci wyjdzie właśnie 6.12. Zauważ, że 1.03 i 6.12, to ten sam dzień tygodnia, więc to właśnie równe 40 tygodni.

Iwonka, dajesz, opowiadaj nam tu wszystko, to może Ci ulży trochę I opowiadaj, co jeszcze dobrego na wizycie.
A co on już się tak martwi o wywoływanie? Jak rodziłaś... yyy... córcię zdaje się? Miałaś wywoływany poród?
Właśnie o tym kiedyś mówiłam, że mi się myli często, kto ma córkę, kto syna, zwłaszcza wśród Was ciut rzadziej piszących jak Ty, jjb czy mmgi. Może kiedyś zapamiętam
Ale już chyba mam system!
Ty masz dwie dziewczyny, jjb dwóch chłopaków, a mmgi starszą dziewczynkę i teraz chłopca! Dobrze mówię, dziewczyny?

Zacznie się prasowanie... na dobre! Już nie mam wymówki, że nie mam gdzie układać Na suszarce ostatnie Lidusiowe pranie się suszy, a w łóżeczku leży góra czekająca już na wyprasowanie
Więc jak mnie nie będzie kilka dni, to pamiętajcie - próbuję przebrnąć przez falbanki i kokardki

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja mam też tak, że mi się chce o wszystko ryczeć i jeszcze TZta do którego nadal chyba nie dotarło , że pewne żarty w ciąży mnie już nie śmieszą od dawna
Np zarty na temat mojego wyglądu
I choć uważam , że mogłam wyglądać o wiele gorzej w ciąży, przytyć więcej, spuchnąc, zbrzydnąć czy co tam jeszcze się w ciąży zdarza to i tak sie czuje kupowato. Dlatego dzisiaj pojechałam na zakupy. Kupiłam sobie 2 komplety bielizny i 2 koszulki do spania, które mam zamiar wziąć do szpitala. I w d u p i e to mam, że mi prawie tyłek z nich wystaje.
Wiesz ciesze sie ze nie jestem sama z tym zjazdem emocjonalnym. Oby nam to szybko przeszlo...

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
papaya mój też mi się ciągle pyta czy już rodzę, czy też nie. ja mu na to, że moja ciąża jest jak u słonia- czyli rok, wiec musi jeszcze poczekać. poza tym, niech się może nie spieszy, bo zaraz będzie chciał tą Alę upchnąć znów do brzuszka.

ale powiem szczerze, że już jestem taka opuchnięta na buzi i w ogole na całym ciele, że aż mi wstyd jak ktoś do nas przychodzi chociaż na chwile...
Dzisiaj tez był tż kumpel i do mnie wy☠☠☠ał "tobie się ale przytyło.."
wiec mu powiedziałam, że w ciąży się raczej nie chudnie, a jak już usłyszał, że termin mam na jutro to się wystraszył, zrobił wielkie oczy i szok. tż mu tłumaczył, że teraz mi się dużo wody odkłada, bo chyba też mu się głupio zrobiło jak usłyszał słowa kolegi. nie chciał pewnie żeby mi przykro było.

Iwonka, nie martw się. ja też ciągle płaczę.
Dziś poryczałam się, bo tż rano na mnie popatrzył i sobie zażartował, że ze mnie pasztecik taki grubaśny i po porodzie mnie weźmie w obroty. na to ja od razu się poryczałam. później mnie przepraszał i powiedział, że jestem bardzo wrażliwa. no tak tej, gadaj kobiecie w ciązy że jest gruba, na bank polepszysz jej samopoczucie...
powiem Wam że teraz bardzo szybko zaczynam ryczeć i ogólnie wygląda już to bardzo śmiesznie. BO robię dziób w podkówkę na MAXA i zaczynam wyć. normalnie jak taki dzieciok co nie dostał lizaka w sklepie ! jeszcze tylko brakuje żebym się rzuciła na podłogę i tam ryczała.
Jej z tym ryczeniem to mam identycznie :/
Wasi TZ chociaz na Was patrza a moj ma jakas totalna olewke, nie pamietam kiedy powiedzial mi komplement, ale to przezyje nie moge strawic jego bolu d.py kiedy ma wykapac Zuze, zawsze na szybko, z nerwem, placzem bo on nie ma czasu- a to jedyne 10-15 minut w ciagu dnia kiedy ma chwilke dla niej. Kurde nie tak to bylo kiedys.... :/

Ale wczoraj widzial ze ja bylam bardzo nie w formie i nawet pobawil sie z Zuza.
Wkrecil sie w gre na kompie i zapomina o nas.
Ale w sobote kiedy ma wolne a zobacze ze zamiast cos ogarnac- a ma posprzatac lazienke na blysk lacznie z sufitem- siedzi i gra to lepiej niech sobie jedzie do mamy i nie wraca bo mi taki chlop niepotrzebny

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2016-12-02 o 08:19
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 08:36   #2708
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Pół nocy miałam skurcze i bóle w krzyżu, ale nie takie mocne jak ostatnio, wiec nawet nie budzilam tż. I tak się budzi za każdym razem jak wstaje do łazienki i pyta co jest, a potem nakrywa i przytula, ale nie mowilam mu o skurczach bo po co mamy nie spać oboje.
Jeszcze miałam okropny sen... Śniło mi się ze po porodzie zobaczylam małą dopiero jak miała pół roku bo byłam nieprzytomna przez ten czas i najpierw się mnie bala a potem jak chciałam ją karmić to z cycka leciała tylko krew, jak z otwartej żyły... I nie miałam z nią żadnej więzi, jak z obcym dzieckiem...

Eh Kaziowa, to tylko zły sen
Dobrze, że idę do gina dzisiaj, bo bym się martwiła tylko :/ mam nadzieję, że mnie uspokoi, bo jak tak mają teraz wyglądać nasze noce to masakra

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 08:53   #2709
mmgi
Zadomowienie

Hej,

Folinka dobrze pamiętasz, u mnie jest córka i czekamy na syna jeszcze 6 dni, to nasz ostatni weekend w trójkę.

Kaziowa, będę dzisiaj piekła sernik z Twojego przepisu ja też mam beznadziejne noce, nie dość, że nie mogę się ułożyć to jeszcze córeczka budzi się w nocy, chce się przytulać tak, że ma głowę na mojej klatce piersiowej a ja ledwo oddycham wtedy.

Iwona, współczuję obnizonego nastroju. U mnie cały czas wahania, taka mieszanka radości, ekscytacji że strachem i przykro mi jak pomyślę że to już ostatnie chwilę kiedy mam dla córki tyle czasu i boję się jak sobie poradzi podczas mojego pobytu w szpitalu. Jak zaczynam sobie wkręcać to też wieczorami płacze mężowi w ramię.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 09:07   #2710
kaziowa
Zadomowienie

Iwona ostatnio tez mialam takie humory, ale jednak wsparcie tż ma duze znaczenie, a dzieciom powinien poswiecac czas, wiec moze szczera rozmowa pomoze?

Ewelinka pięknie tam!
Oby na święta tak narzucalo śniegiem 😍
U nas deszcz ze śniegiem i wiatr ...
Miałam się wybrać do sklepu ale boje się że mnie porwie 😎
Zresztą mam jakieś takie dziwne przeczucie, ze boje się opuszczać gniazdo i chyba się idę ogarnąć na zaś...

Stary 2016-12-02, 09:10   #2711
LuckySparkle
Zadomowienie

Az mam wyrzuty sumienia za moj udany sen. Zzjowu5 spie jak dziecko. Zasypiam o 23 i budze sie kolo 8 rano z dwiema pobudkami na siu siu.

Cytat:

Na szczescie to tylko zly sen!
Moj ma to samo, ze sie budzi jak wstaje do toalety i czeka az wroce po czym mnie przykrywa.

Wogole nie.spie na lewym boku. Nie wiem co sie dzieje ale jak sie poloze na lewy bok to od razu mnie cos dusi. Na prawym jak sie poloze to w tej samej pozycji budze sie po kilku godzinach.
Cytat:
A to moj widok z okna snieg moglby byc na święta a bedzie u mnke jak zwykle, ze w święta bedzie taka plucha:/
Zazdroszczę takiego śniegu! Tym bardziej, ze jakby u nas taki byl to tz wrocil by do domku z pracy bo w UK 10cm to juz paraliż dla miasta i ludzie wracaja pracy i szkół i autobusy przestają jezdzic. Mysle, ze niejedna osoba my sie tu cieszyla z wiekszej ilosci sniegu.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 09:30   #2712
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Kaziowa straszny sen
Stary 2016-12-02, 09:31   #2713
DoDoo
Zakorzenienie

Elo, u mnie od wczoraj wieczoru nie ma pradu, ponoc o 13 ma dopiero byc, a bateria slaba w telefonie 😱
Ja mialam robiona przegrode ma nfz, generalnie bylo lepiej ale teraz w ciazy od 3 miesiecy znowy nie moge spac na lewej str bo mi sie dziurka zatyka. Mam nadzieje, ze po ciazy przejdzie. U mnie tez sniegu nasypalo i temu nie ma pradu...
Stary 2016-12-02, 09:33   #2714
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Lucky zawsze mnie bawiło to podejście w UK do śniegu. Jakby serio z 2 metry napadało to można siedzieć w domu. Ale te kilka cm ??

Obudziło mnie drapanie tzta po plecach 😍😍
Wysłałam go po bułki.
Powiedział mi ze dziś wpaść chce tzta kolega od głaskania mojego brzuszka 😑 wiec powiedziałam mu ze ma zahaczyc o kosmetyczke i zapytać czy mogę przyjść na glupie brwi a on w tym czasie niech się z tym kolega umówi.
Jestem świnią i dobrze mi z tym 😁😁

Aha. Dziś zaczynam 4ty trymestr ciąży ha ha
:impreza: piccolo dla wszystkich i pączki z konfiturą różaną

Stary 2016-12-02, 09:58   #2715
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Lucky zawsze mnie bawiło to podejście w UK do śniegu. Jakby serio z 2 metry napadało to można siedzieć w domu. Ale te kilka cm ??

Obudziło mnie drapanie tzta po plecach 😍😍
Wysłałam go po bułki.
Powiedział mi ze dziś wpaść chce tzta kolega od głaskania mojego brzuszka 😑 wiec powiedziałam mu ze ma zahaczyc o kosmetyczke i zapytać czy mogę przyjść na glupie brwi a on w tym czasie niech się z tym kolega umówi.
Jestem świnią i dobrze mi z tym 😁😁

Aha. Dziś zaczynam 4ty trymestr ciąży ha ha
:impreza: piccolo dla wszystkich i pączki z konfiturą różaną

Kochana dla mnie to byl szok jak przylecialam w 2008 do UK na swieta i tz mial pracować caly tydzien przed swietami, a jak sie okazalo, ktoregos snia o 9 rano wpadl do domu twierdząc, ze zamkneli firme z powodu sniegu. Bylam w szoku bo za oknem nie bylo 10cm! Najciekawsze jest to, ze jak napada snieg to my jestesmy w stanie sie gdzieś autemruszyć ale ludzie, ktorzy nie sa zwyczajni zimy zostawiaja auta gdzie popadnie i nie siada za kółko, co dla polaka nie jest normalne.

Wczoraj mialam dzien lenia, a dzis juz chyba sie wezme za jakies sprzątanko.

Jade jutro na jakies zakupy. Kupie sobie cos na po porodzie, bo juz mi mega brakuje zakupow. Mam ochote na jakąś sukienkę.

Stary 2016-12-02, 10:14   #2716
kamisha
Zakorzenienie

ale mialam noc pol nie spalam co godzine siku... znowu bol z lewej strony, potem plecy.. maly sie rozpychal , i chyba moja macica zaczela pracowac..

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

u mnie tak wialo ze teraz slonce pieknie swieci

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 10:16   #2717
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ale mialam noc pol nie spalam co godzine siku... znowu bol z lewej strony, potem plecy.. maly sie rozpychal , i chyba moja macica zaczela pracowac..

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

u mnie tak wialo ze teraz slonce pieknie swieci

Widzę, że dzisiaj wiele z nas miało ciężką noc...
Jaką faze ma księżyc? Może to wina tego skurczybyka!
Stary 2016-12-02, 10:17   #2718
CAR0LKA
Rozeznanie

Skasowalo mi cytowania, wnerwia mnie wizaz na fonie 🙁

Witam nowa Grudniowke 😁 u nas w 36t1d bylo 3100g ale Wojtek ostatnio caly czas wychodzi wiekszy niz powinien na dany tydzien.

Wy piszecie o przepowiadaczach a u mnie cisza, wiem ze jeszcze mam czas z terminem na 21 ale juz sie czuje taka zmeczona, na plecach jak leze to sie dusze, siedziec sie nie da bo czuje ze gniote brzuch, no zle w kazda strone. maz wczoraj chyba z 4 razy mi z pracy pisal ze Mlody moglby sie juz urodzic bo on chce z nami w domu posiedzieć a nie od rana do nocy w robocie. Powiedzialam mu ze w weekend moze rozpoczac intensywne masowanie sutkow lol

Aaaa i uwielbiam kindla, kiedys tez myslalam ze nic nie zastapi papieru a teraz się lapie na tym ze jak czytam tradycyjna ksiazke to pukam w kartke zeby mi sie strona zmienila 😎
Stary 2016-12-02, 10:21   #2719
LuckySparkle
Zadomowienie

Właśnie sie zorientowalam, ze zaczynam dzis 38tc jupiii

Stary 2016-12-02, 10:21   #2720
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
ooo zesz!!

Stary 2016-12-02, 10:25   #2721
xjustyniaaax
Zakorzenienie

U mnie dziś jakieś anomalia pogodowe :szok:
Albo sypie tak że nic nie widać albo przestaje i wieje taki wiatr że aż mi matę z balkonu podwiewa... na szczęście jest zahaczona i nie muszę jej ściągać ale podwiało ją tak że myślałam że mi balkon odfruwa

Byłam na badaniach i już nie wystawiam nosa za drzwi. Niby 5 stop na plusie ale ten wiatr jest tak zimny i mocny że masakra !
Nie porwało mnie bo w końcu 19kg na plusie

Oby tylko nie spadła temperatura bo znów będzie lodowisko na drogach...
Stary 2016-12-02, 10:25   #2722
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

Widzę, że dzisiaj wiele z nas miało ciężką noc...
Jaką faze ma księżyc? Może to wina tego skurczybyka! ala:
no masakra..
moj mąż mowi ze to moze cisnienie sie zmienia.. albo grudzien sie zaczal dla nas

ale bol to mialam w nocy niesamowity.. teraz mnie plecy napieprzaja..

zrobie tego Twego sernika na poprawe humoru!

Stary 2016-12-02, 10:25   #2723
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Skasowalo mi cytowania, wnerwia mnie wizaz na fonie 🙁

Witam nowa Grudniowke 😁 u nas w 36t1d bylo 3100g ale Wojtek ostatnio caly czas wychodzi wiekszy niz powinien na dany tydzien.

Wy piszecie o przepowiadaczach a u mnie cisza, wiem ze jeszcze mam czas z terminem na 21 ale juz sie czuje taka zmeczona, na plecach jak leze to sie dusze, siedziec sie nie da bo czuje ze gniote brzuch, no zle w kazda strone. maz wczoraj chyba z 4 razy mi z pracy pisal ze Mlody moglby sie juz urodzic bo on chce z nami w domu posiedzieć a nie od rana do nocy w robocie. Powiedzialam mu ze w weekend moze rozpoczac intensywne masowanie sutkow lol

Aaaa i uwielbiam kindla, kiedys tez myslalam ze nic nie zastapi papieru a teraz się lapie na tym ze jak czytam tradycyjna ksiazke to pukam w kartke zeby mi sie strona zmienila 😎
Stary 2016-12-02, 10:48   #2724
PaniMigdalek
Zadomowienie

Widzę, że wiele z Nas miała niespokojną noc.
Ja również budziłam się częściej i kłuło mnie w dole...
Szczerze, to mała mogłaby już wychodzić. Co ona ma w tym brzuchu takiego ciekawego? Ciasno, ciemno, nudno... A tak by wyszła, poznała mamę i tatę, miała zabawki, dużo atrakcji...

Iwona, może on ma jakieś problemy o których nie mówi? Mój się zamyka w grach właśnie wtedy... Faceci są tacy, że jak mają problem, to się zamykają w swojej grocie aż przejdzie, czyli odwrotność kobiety, która musi problem obgadać.
Polecam książkę "Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Venus".
Dużo się z niej nauczyłam i zrozumiałam mojego chłopa, chyba czas na powtórkę.

Wstałam, pościeliłam i poszłam odśnieżać przed domem
Chociaż w końcu trochę ruchu miałam i pies się wybawił latając za śniegiem, który mu rzucałam
Stary 2016-12-02, 10:55   #2725
kamisha
Zakorzenienie

noc nie nalezala do udanych, zrobilam sobie herbate i czekam na tżta bo musi mnie do marketa zawiesc bo tak sernika nie zrobie..

wczoraj przytachal ciuszki od kolegi oni maja dziewczynke ale cos tam znalezlismy

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

moj pies tez lubi snieg sie cieszy jak glupia a tu sniegu ni ma

Stary 2016-12-02, 11:11   #2726
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Szczerze, to mała mogłaby już wychodzić. Co ona ma w tym brzuchu takiego ciekawego? Ciasno, ciemno, nudno... A tak by wyszła, poznała mamę i tatę, miała zabawki, dużo atrakcji...

Iwona, może on ma jakieś problemy o których nie mówi? Mój się zamyka w grach właśnie wtedy... Faceci są tacy, że jak mają problem, to się zamykają w swojej grocie aż przejdzie, czyli odwrotność kobiety, która musi problem obgadać.

Chociaż w końcu trochę ruchu miałam i pies się wybawił latając za śniegiem, który mu rzucałam
No jak by moj tz usłyszał ze ja odsniezalam snieg to nie wiem co by zrobil, głowę by mi urwał
Stary 2016-12-02, 11:18   #2727
DoDoo
Zakorzenienie

Ja tez mam ochote pomachac lopata do sniegu
Stary 2016-12-02, 11:29   #2728
ewelinuus
Zadomowienie

Zimą to zawsze wolałam isc odśnieżać niż w domu sprzątać no ale teraz mam zakaz na wszystko
Stary 2016-12-02, 11:42   #2729
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość

Szczerze nie pomyslalam o tym ze moze to on ma problem.... Wiem ze ma szanse na awans w pracy ale szczegolow nie zna jeszcze moze to to?
Mam nadzieje ze dzis bedzie lepsza atmosfera jak wroci z pracy.
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 11:49   #2730
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Szczerze nie pomyslalam o tym ze moze to on ma problem.... Wiem ze ma szanse na awans w pracy ale szczegolow nie zna jeszcze moze to to?
Mam nadzieje ze dzis bedzie lepsza atmosfera jak wroci z pracy.
U mnie jest podobnie w sensie, ja jestem bardzo wylewna, nie potrafie milczec jak mam problem. Za to moj mąż...hmm widzę ze cos go gryzie np a on twierdzi ze jest wsYstko ok w porządku..i zanim sie dowiem o co tak naprawdę chodzi, co go trapi to uuu. Ciezko tak, bo nawet nie ma jak pomóc, ale on wychodzi z zalozenia ze on facet nie bedzie mnie obarczal problemami swoimi. Jego tata jest identyczny w tej kwestii.
A jezeli chodzi o gry, to tez ma takie fazy ale dp nich sie przyzwyczailam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości