|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V
Escorpio, jak na badania to moim zdaniem koszulka i legginsy. Ja swoj caly pobyt mialam pizamy typu koszulka + spodnie. Kobiety do porodu i po porodzie faktycznie w koszulach, ale te lezace na patologii sporo przed porodem to tak chyba pol na pol.
Malawrednioszka, nie denerwuj sie i staraj sie duzo odpoczywac. Na lezaco najlepiej, a jak chcesz siedziec to podstawiaj sobie cos pod nogi, zeby miec wyzej. Na szyjke to naprawde pomaga ![]() Opium, ja mysle, ze nawet wczesniej niz 3 miesiac. Przeciez to mniej wiecej taki wynalazek jak te maty edukacyjne i mamy klada dzieci na te maty juz wczesniej. Ja nikogo juz w zadne delegacje nie puszczam, ale moja sytuacja jest troche inna, wiec nie doradze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
...Popatrz prawdzie w oczy On Cię zauroczył... Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life Edytowane przez Shiruvii Czas edycji: 2016-12-02 o 10:06 |
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Sunny ja mam mandarynki ale bez tych lisci :P ale pyszne sa, bez pestek, słodziutkie
![]() Silver ja podziwiam kobiety ktore maja dzieci rok po roku.. Jak ogarniaja to wszystko.. ![]() Shiruvii wlasnie staram sie lezec jak najwiecej.. Ale cos tam porobie np kibelek przeczyszcze bo jak ja tego bym nie zrobila to moj tesc by tego nie zrobil.. I takie drobne rzeczy sie kumuluja.. On nic w domu nie robi..
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Anolta ale jak to faceci gadaja 'co to takiego siedziec z dzieckiem w domu..'
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Sunny ja mam mandarynki ale bez tych lisci :P ale pyszne sa, bez pestek, słodziutkie
![]() Silver ja podziwiam kobiety ktore maja dzieci rok po roku.. Jak ogarniaja to wszystko.. ![]() Shiruvii wlasnie staram sie lezec jak najwiecej.. Ale cos tam porobie np kibelek przeczyszcze bo jak ja tego bym nie zrobila to moj tesc by tego nie zrobil.. I takie drobne rzeczy sie kumuluja.. On nic w domu nie robi.. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- drugi raz sie ten sam post dodal..
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem to po prostu wpadka, a jeszcze inne po prostu chcą mieć jak najszybciej z głowy
|
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do szpitala, jak lezalam w PL to byly dziewczyny w pizamach i koszulach. Ja w koszuli spalam tylko w lecie ale jak zaczal mi brzuch ciazowy wychodzic to spie tylko w koszulach bo mnie absolutnie wszystko cisnie w pasie. |
|
|
|
|
#2230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ale pospałam
o 10 się obudziłam bez budzika![]() wczoraj tyle co pisałam, że mi z piersi nic nie leci, a przed kąpaniem z lewej pociekło coś ![]() Cytat:
co do wózków to oglądałam ten bebetto, ale mi źle się go podbijało i regulacja rączki tzn poziomy wysokości mi nie odpowiadały. My wzięliśmy camarelo carera Cytat:
Cytat:
nie denerwuj się kochana, nie ma sensuCytat:
|
||||
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to mozesz byc w spodniach
|
|
#2232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mojemu ostatnio cos tam mowie kolejny raz ze ma zrobic a on, że dziś jest zmeczony, to mu mowie, że no bo ja cały dzien leżałam... Cytat:
![]() Pierniczki upieczone, a dookola dzieki Michalowi full mąki wszędzie
|
|||
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem i szanuje jego prace, wiem ze nie ma lekko i doskonale sobie zdaje sprawe ze dzieki jego pracy mamy mieszkanie itd, ale nie chce czuc sie gorsza bo malo zarabiam i latac za nim jak piesek.
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jak ktoś rodzi w sukience granatovo, to na koniec można ją podwinąc tak żeby dziecko na nią nie wyszlo. a taka zwykła krew/sluz co tam jest to raczej się powinny bez problemu doprać.
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zobacze... w ogole zastanawiam sie czy jak 10h np sie bede meczyc to sie nie przebiore...czy nie upoce sie jak dzika... jak ogladalam porod to nigdy nie widzialam zeby ktos na koszuli lezal... podwinieta pod same cycki...
|
|
#2237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
ja prywatnie kupiłam w tym celu koszule granatovo i mam zamiar w niej rodzić, bo chce sie dobrze czuć. myślę, że nic strasznego sie z nią nie stanie, a jak stanie to wywalę. te sukienki granatovo strasznie ostatnio zdrożały. ja w 1 trymestrze kupowałam jeszcze za ok 140 zł, bo pamietam, była promocja na jakiś wzór, odbierałam osobiście, a dziś wchodzę na stronę a tam te sukienki po 179 zł oszaleli już naprawdęw ogóle się denerwuje dziś od rana, bo dziecko mi się słabo rusza. tylko 5 ruchów od 8 rano. zastanawiam się czy panikować czy nie
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-12-02 o 11:56 |
||
|
|
|
#2238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy mogłabyś kolejny raz wkleić tutaj link do tej dłuższej koszulki H&M? Nie zrobiłam screenshota i teraz nie mogę jej odnaleźć online i stacjonarnie. ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam już w torbie spakowaną zwykłą pizame,i zwykłą koszule na czas oczekiwania na cc, i 3 koszule rozpinane na czas po cc, myślę że będzie ok
Za 2 tyg mam kolejną wizytę, na chwilę obecną jest wszystko dobrze, nic nie wskazuje na to, żebym miała szybciej rodzić, no ale za 2 tyg będzie znowu dokładne badanie i ktg i jeżeli będzie coś nas niepokoić, to wyślę mnie do szpitala, żeby podali sterydy na rozwój płuc bąków, bąki ważą juz 1380 i 1440 g, to dlatego tak mnie spojenie czasami boli, to już prawie 3kg
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze chciałam mieć tak 2 lata różnicy między dziećmi, ale jak już miałam Darie to widziałam ile to roboty przy dziecku i nie wyobrażałam sobie juz zajść w drugą ciażę. Teraz łatwiej bo Daria bardziej samodzielna jest. I do przedszkola chodzi więc pół dnia jej nie ma. Cytat:
Ostatnio jego kumpel tak mu narzekał na żonę,że siedzi z dzieckiem cały dzień w domu i nawet obiadu nie zrobi bo niby nie ma czasu... A tż go opieprzył że przecież siedzi w domu z dzieckiem i cały dzień się nim zajmuje. Że to nie jest tak że nic nie robi. Normalnie w szoku byłam jak mi to powiedział.
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Just, nie czytaj )Ja przyznam szczerze, ze olalam troche kwestie porzadkow. Robie niezbedne minimum. Fakt, ze duzo pomaga mi maz (wieksze sprzatanie, wszystkie zakupy, pranie), ale wole miec teraz nieposprzatane idealnie, a zeby wszystko bylo w porzadku ze mna i dzidziusiem. Nadrobie jak dotrwam bezpiecznie do terminu, a tez jestem gotowa wynajac kogos na jednorazowe sprzatanie np. umycie okien. Ale tez tylko w przypadku jak uznam, ze to niezbedne. Zdrowie najwazniejsze!!!Cytat:
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
probowalas dziecie poruszyc? usiadz/leż, z 3-5min pooddychaj brzuchem (przy wdechu nosem brzuch niehc sie unosi)... zjedz cos na co reaguje Twoje dziecko (wiem ze to nie slodkie ale dla przykladu: jak slodkie to nie 1 cukierek a batonik) i obserwuj.. jak go nie poruszysz to ja bym na ip pojechała bez paniki moze ma leniwy dzien ale to powinno zadziałać a lepiej dmuchac na zimneco do granatovo to wlasnie widze 179 i mam rabat szalone 7% no ale coz... ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- LOVELA W TESCO W PROMCE ![]() proszek 3.6 kg lub plyn 3l- 29 zł
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2016-12-02 o 12:11 |
|
|
|
|
#2243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() http://www2.hm.com/fr_be/productpage.0240670005.html Ja mam juz wszystko poprawsowane Ale plecy to mnie bola, ze masakra. Prasowałam na siedzaco wczoraj, ale to tez mało wygodnie.
|
|||
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Shiruvii u mnie sprawa wyglada tak, ze mieszkamy z tesciem ktory ma dwie lewe rece do wszystkiego. Nic nie robi w domu, bo on pracuje, a wszyscy inni siedza o nic nie robia. A jak nie mialam l4 to sprzatalam przed i po pracy. Od 8 mcy jak tu jestesmy to on ani razu nie mial scierki w reku. A tesc to se na saune, basen jezdzi, jak baba kosmetyki ciuszki itd i ma w czterech literach wszystko, tak byl nauczony przez zone ktora tez pomocy zadnej nie miala od niego. On by sluzacej potrzebowal. Mojego meza tez juz tak wkurza a my sie klocimy przez to, bo tesc uwaga nie raz mu gada ze ja NIC w domu nie robie, a wie ze to jest nieprawda bo glupi i slepy nie jest. Jeszcze troche i sie wyprowadzamy.
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Wysprzątałam chatę, pranie zrobione, zmywarka skończyła - ufff wreszcie mogę usiąść i odpocząć
Obiad mam z wczoraj, więc nawet nie muszę gotować Zrobiłam sobie w nagrodę pyszną sałatkę z roszponką, warzywami, szyneczką, orzeszkami pini i sosem jogurtowym Escorpio - jak idziesz tylko na badania, to leginsy i koszulka dłuższa wystarczą zawsze możesz od wypadku wrzucić do torby koszulę, gdyby jednak na miejscu okazała się bardziej potrzebna Co do krótkiej szyjki i leżenia a porządków w domu... Ostatnio czytałam, że mamaginekolog wcale nie poleca leżenia plackiem i że nie ma dowodów, że to najlepsze na skracającą się szyjkę... Owszem - oszczędzanie się, polegiwanie - tak! Ja w poprzedniej ciąży drastycznie zmniejszyłam wymagania co do sprzątania, bo nie miałam innej opcji - kazali mi 3 miesiące leżeć i wstawać tylko do wc... A jak bardzo marudziłam tż, że brudno w domu, to zamawiał panią do sprzątania przy dziecku i tak jest ciągle brudno w domu Co do mat edukacyjnych - też za nimi nie przepadam, bo są często pstrokate ale dostaliśmy jedną i to taką mega mega mega różową.... ![]() Cytat:
ale trzeciego raczej nie planujemy ![]() Z tą mąką to doskonale rozumiem - co tam pierniczki, zabawa mąką pewnie była fajniejsza? ![]() A tżtom twierdzącym, że siedząc w domu nic się nie robi, trzeba pokazać to: http://demotywatory.pl/4652653/Siedzenie-w-domu
|
|
#2246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję baaaardzo! ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Własnie o czymś takim myślałam
Cytat:
![]() A co do ruchów, to ja ich jeszcze nie liczę, więc bym się nie martwiła ![]() W sumie, jak była w Biedronce po 12/13zł, to taniej wychodziło. Jest tam jeszcze ta promocja? Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Oczywiście nie, że nas wyrzucała, ale w takim sensie, że można się wtedy "pozabijać"
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

gratuluje! Ale czas zasuwa!
podkoszulek, koszulka i sweter. Nie mowiac o pasie ze spodni
ale pyszne sa, bez pestek, słodziutkie 

o 10 się obudziłam bez budzika
jak z samego rana musze sie wkur.wiac !!!!
nie denerwuj się kochana, nie ma sensu