|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Nosi go codziennie od tamtej pory, więc na święta dorobię albo taką samą blaszkę, albo mniejszą stópkę z imieniem i datą urodzin
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam taka sztywna bransoletkę z wygrawerowanymi imionami dzieci od środka
już dostałam od meza. A co do tatuażu to chciałabym sobie wytatuowac dwa małe płatki śniegu (dwoje dzieci z grudnia) tylko nie wiem w jakim miejscu. |
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Darunia ja własnie te sznurkowe najbardziej lubię
koralików nie bardzo ![]() Kaziowa super pomysł ! Az pooglądam męskie opcje Lilou
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? a dobra doczytałam zaraz ogarnę ![]() u nas dzieciaczki dostały po ubraniu, tata koszule, mama dołożyła sobie do biżuterii, teściowa dostanie szal, a teściu kalendarz i coś jeszcze
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Kamisha przeczytałam, że teściowa dostanie szał(u)
|
|
#2796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masakra, nawet nie wiedziałam, że jest Lilou dla niemowląt Mi się marzy coś z Tous TŻ kupię jakąś grę na PS4 (tym samym sama sobie strzelając w kolano ) A reszcie rodziny to zależy jak zdążę bo kasę będę miała dopiero po 10 grudnia Oczywiście wszyscy mówią, że mam to walić I nie kupować nic, ale raz ja to uwielbiam a dwa wiem, że oni nam robią prezenty, więc będzie mi głupio. Ja jeszcze mam urodziny 22, ale dla mnie ode mnie będzie córeczka
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-12-02 o 15:23 |
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
hahaa może
![]() moze z tego powodu ze na święta się do niej nie wybieram ![]() a w ogóle nie wspomnę o tym kiedy ostatni raz ją widziałam.. widziałam to moze ze 2 tyg, a rozmawiałam dłuzej to moze 3-4 tyg ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- a gdzie ta Lilou kupujecie? w necie czy jak? |
|
|
|
#2798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
my swojemu rodzeństwu nie kupujemy, u mnie jest siostra z mężem a u tżta.. brat z żoną, siostra z mężem i brat..
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Tez przeczytałam że dostanie szału
Velvet ja też dla małej zamówię na pamiątkę https://www.lilou.pl/pl/?gclid=CjwKE...QuMxoCNLTw_wcB
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-12-02 o 15:37 |
|
|
|
|
#2802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
Ja dla tz kupię pewnie jakis sprzęt tzn wkretarka albo szlifierke albo frezarke
Tylko to taki prezent swiateczno urodzinowy bo troszke kasy kosztuje. A sama dla siebie nie mam pomyslu nawet zeby podrzucic mezowi My kupujemy jeszcze dla siostrzenic męża. Dka jednej zestaw doświadczalny"nauka w szklarni" a dla drugieh drewniane puzzle alfabetu i zestaw ciastoliny. Jeszcze muszę wymyslec cos dla tego wczesniaka co sie urodzil siostrze meza. Z reguły robilismy w mojej rodzinie losowanie kto komu prezenty kupuje, ale przez ta akcje z bratem nikt nawet chyba nie ma ochoty na poruszanie tego tematu. Nir wiem jak wogole tu swieta beda wygladac. No ale coz. Ja nie mam zamiaru tracic radosci z pierwszych swiat w trójkę no oby
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze Olek się taj wypiął ze mam aż krzywy brzuchol i sie nie chce przesunąć inaczej
|
|
|
|
#2805 |
|
Rozeznanie
|
Pan doktor zepsuł mi wszystkie plany
Hania waży ok. 3500g w 37tc, małe szanse, że doczekamy do świąt, a tym bardziej do nowego roku. Teoretycznie nic sie nie dzieje, skurczy brak ale lekarz powiedzial, ze po 10 grudnia niech sie dzieje co chce, i lepiej dla nas zeby Pyza urodzila sie przed terminem. Przepisal mi zelazo, bo spadlo i jest na granicy i mam przez 3 dni mierzyc cisnienie, bo dzisiaj gorne dobilo do 150. Niby jednorazowo wiec poki co mam tylko kontrolowac. Waga moze wynikac z tego, ze jest starsza, bo mialam nieregularne okresy, ale moze byc po prostu duza, bo koksi. Chcialam rodzic sn a poki co szanse sa 50% na 50% i tak jak cieszylabym sie, ze Bedzie z nami juz za chwile tak ta cesarka mnie przeraza ![]() A poza tym to Hrabina znowu nie raczyla pokazac buzi, spala wtulona w moje lozysko az sie doktor smial Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odsypia nockę ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
może sama wyjdzie wcześniej ![]() Hrabina
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Justyna moja tez leniuchuje dziś, czasem się wywali tylkiem jak u kamishy i tyle 😆
A właśnie kamisha jak sernik?😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marcyśka sobie zażyczyła dzisiaj na obiad frytki, skubana widziała co mama wczoraj w Biedronce kupiła
|
|
#2809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wyjdzie sama zobaczysz jeszcze trochę ja ostatnio u gina mam wysokie ciśnienie.. a w domu normalne ale musze 4x dziennie mierzyć
|
||
|
|
|
#2810 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja może zaczne we wtorek kiedy masz lekarza? ty przeciez mialas wrozony wczesniejszy porod ![]() Cytat:
i od czasu do czasu nawilżam sobie pomadką ochronną neutrogena Cytat:
Cytat:
![]() a jescze jak słysze liste życzen z terminami porodu to juz w ogole mi sie robi słabo ![]() niech sami se zajda w ciaze i urodza wtedy kiedy im pasuje. ja cierpliwie czekam na decyzje mojego synka, a nie ich! ![]() Cytat:
jakieś spadające małpki z drzewa - trzeba wyjmować z plastikowego drzewka jakieś plastikowe patyczki i uwazac zeby małpki nie pospadały, tylko zahaczyły sie o inna gałązke z tego co pamietam ![]() kupilismy tez jakieś kurki - trzeba bylo trafiac w kurki plastikowym jajkiem z armatki, a wygrywal ten, ktory pierwszy dotarl kurka na sam szczyt wieży gdzie byla ta armatka i kilka innych ktorych nie pamietam ![]() ale zawsze jak przyjezdzalismy do niej z takim prezentem to cały wieczor przeznaczalismy na taka gre kupa frajdy ![]() Cytat:
![]() już dostał ode mnie całą kolekcję i ciągle mu mało ![]() na święta już właśnie dzisiaj przyszedł kolejny do kolekcji
|
|||||||
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
Nudna ale jeszcze szanse na SN są wiec bądź dobrej myśli! ✊
To moja Iza taka kruszyna, ze w 40tc ma 3 kg a u Was wszystkie powyżej 3 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż go zjem na mój serialos turecki Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- mój mąż już lezie z budowy na sernika to zaraz dam znać
|
||
|
|
|
#2813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2814 |
|
Rozeznanie
|
a ja wlasnie czytalam artykul o tym ze nie powinno sie przyspieszac porodu indukcja tylko czekac az naturalnie sam sie rozpocznie bo to zwieksza ryzyko ciecia cesarskiego. nawet duza waga dziecka nie powinna byc wskazaniem do wczesniejszej indukcji porodu. tu link http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/6...go-porodu.html
|
|
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
U mnie Szymon byl spokojny ale jak robiłam krem do karpatki i sie przy tym namachalam ręką i zadyszalam to z kopa dostalam
a teraz wyciaga sie
|
|
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzeba byc dobrej mysli!Hrabinka ![]() Ja TŻowi kupiłam transformersa i chyba dokupie mu jeszcze spodnie dresowe bo biedny wszystkie sobie zniszczyl przy remoncie, a jest taki ze sam sobie nigdy nie kupi ![]() a sobie zażyczyłam naprawe ekranu w telefonie bo rok temu TŻ wymyślił swietna zabawe skanania przez kraweznik i wtedy moj telefon wyladowal na asflacie i od tego czasu pol wyswietlacza jest stluczone B) a ze to on wymyslil ta zabawe, to jego wina, wiec on musi ogarnac naprawe Julek dziś jest spokojniutki. Coś tam od czasu do czasu smyrnie, własnie przed chwilą miał czkaweczkę a tak to spokoj. Chociaz jego godzina na harce zaczyna sie o 17, wiec moze jeszcze nabiera sil I mam przeogromna prosbe do niego, zeby nie zachcialo mu sie rodzic do jutrzejszego wieczora bo jutro maja te meble przywiezc PS. Ja spalam dzisiaj jak zabita - od 23 do 9 z dwoma pobudkami do toalety ktore ledwo co pamietam
|
||
|
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
Papaya to samo mam ze znajomymi ... Jak pytają co słychać to wiem ze chodzi tylko o jedno...
I juz teraz siedzimy z TŻ sami w domu bo się boja nas odwiedzać... Taaa od razu w momencie odejda mi wody i będą odbierać poród w domu gdzie do szpitala 3 minuty drogi 😁 A niby to z ciazarnymi i matkami nie da się pogadac o niczym innym niż dzieci ... W gronie znajomych jesteśmy pierwsi "dzieciaci" i TŻ mówi ze będzie śmiał potem z nich 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i jeszcze - jezu jak od kilku dni mnie kolana bolą! mam wrazenie ze skonczył mi sie w nich smar i nie daja rady juz dzwigac tych dodatkowych kilogramow
ktos tez tak ma?
|
|
|
|
#2819 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wolałabym, żeby chciała sama wyjść muszę z nią dzisiaj dobrze pogadaç 🏼️Cytat:
Ja mam mierzyc 3dni 3 razy no i zobaczymy czy to taki efekt bialego fartucha czy faktycznie skacze. Cytat:
Jestem jestem, silnie wierze, ze bedzie po naszej mysli ![]() Cytat:
Termin z usg mamy na 28.12 a z om na 02.01, ale nie pamietam kiedy mialam ostatnia miesiaczke, a lekarz pamietam ze wpisal w karte jakos inaczej zeby sie pokrywalo z usg mniej wiecej. Na moje wyliczenia to Mala jest spokojnie tydzien starsza, bo tak mi sie kojarza te daty om. Cytat:
No u nas juz jest ryzyko cc, po pierwsze przez cisnienie jesli sie okaze ze to nie jednorazowa akcja, a po drugie jesli mam czekac do tp jeszcze miesiac to Marne szanse ze ja sama urodze. Tez wolalabym rodzic sama niz zgodzic sie na wywolanie, no ale jak bedzie trzeba to tak bedzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo u nas za to jestesmy jednymi z ostatnich dzieciatych - od strony TŻ a od mojej strony - no coz, od kiedy sie zareczylam a pozniej zaszlam w ciaze i wzielam dziekanke to ani widu ani slychu po moich znajomych :| |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

ale ja go znajdę !!! 
a Lilou uwielbiam
mam już kilka, w tym jedna z inicjałami moimi i męża i datą od kiedy jesteśmy razem, do slubu miałam białą też z inicjałami i datą ślubu 
?? a dobra doczytałam zaraz ogarnę 
TŻ kupię jakąś grę na PS4 (tym samym sama sobie strzelając w kolano 

🏼️