Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-02, 15:03   #2791
kaziowa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Na stronce Ikei szukałam ale nie ma ale ja go znajdę !!!

Lucky ja lubię takie sentymentalne rzeczy a Lilou uwielbiam mam już kilka, w tym jedna z inicjałami moimi i męża i datą od kiedy jesteśmy razem, do slubu miałam białą też z inicjałami i datą ślubu
3 lata temu dałam Tż-towi taki nieśmiertelnik, z jednej strony ma standardowy grawer, czyli data urodzenia, grupa krwi i nr awaryjny a z drugiej grawer naszego zdjęcia i dopisek Nosi go codziennie od tamtej pory, więc na święta dorobię albo taką samą blaszkę, albo mniejszą stópkę z imieniem i datą urodzin
Stary 2016-12-02, 15:05   #2792
mmgi
Zadomowienie

Ja mam taka sztywna bransoletkę z wygrawerowanymi imionami dzieci od środka już dostałam od meza.

A co do tatuażu to chciałabym sobie wytatuowac dwa małe płatki śniegu (dwoje dzieci z grudnia) tylko nie wiem w jakim miejscu.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:08   #2793
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Darunia ja własnie te sznurkowe najbardziej lubię koralików nie bardzo

Kaziowa super pomysł ! Az pooglądam męskie opcje Lilou
Stary 2016-12-02, 15:11   #2794
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Ja juz mam pomysły na prezenty
-Dla tz zegarek timexa bo mu się zepsuł i nie opłaca się naprawiać skoro za 220 mam nowy na allegro ze sklepu timexa. Akurat jest promocja -45%😎
-Dla siostry torebka monnari plus odżywka do rzęs FEG
-dla szwagra mam torbę sportowa nike bo pół roku temu mówił ze by mu się przydała, a wiem ze jeszcze nie kupił (ale mam pamięć co??) Dałam za nią 65zl wiec w sumie rewelacja
- dla taty nie wiem
- dla mamy może zrobię właśnie bransoletkę z imionami Alicji a na drugiej str Lenki ( dziecko siostry )
- dla chrzesniaczki jeszcze się zastanawiam.
- dla mamy tz nie wiem. Może perfumy jakieś jej ulubione
Dla braci tz nic nie kupuje w tym roku ani dla ich dziewczyn. Może tz coś będzie chciał kupić ale ja nic nie kupuje bo mam masę wydatków a zarobki małe wiec sorry

Co za baba głupia. Wiadomo że człowiek musi wziąć wolne w pracy a tu z fałszywym alarmem dzwoni

można wysyłać wędliny? nie ma ma nie zakazu ? Sprawdź lepiej bo szkoda żeby wyciągnęli z paczki.

Ja tez bym chciała lilou z grawerem. Ale taka najzwyklejsza. Dostałam od ex kiedyś taka ze szklanymi koralikami i jest cholernie ciężka. Wiec teraz chce na wstążce.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mój mąż ma timexa dostał w zeszłym roku, a gdzie taka dobra promocja ?? a dobra doczytałam zaraz ogarnę

u nas dzieciaczki dostały po ubraniu, tata koszule, mama dołożyła sobie do biżuterii, teściowa dostanie szal, a teściu kalendarz i coś jeszcze
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:12   #2795
kaziowa
Zadomowienie

Kamisha przeczytałam, że teściowa dostanie szał(u)
Stary 2016-12-02, 15:16   #2796
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Na stronce Ikei szukałam ale nie ma ale ja go znajdę !!!

Lucky ja lubię takie sentymentalne rzeczy a Lilou uwielbiam mam już kilka, w tym jedna z inicjałami moimi i męża i datą od kiedy jesteśmy razem, do slubu miałam białą też z inicjałami i datą ślubu
Ja się dowiedziałam ukradkiem, że Lilou dostanie...moja córka Masakra, nawet nie wiedziałam, że jest Lilou dla niemowląt Będzie super pamiątka

Mi się marzy coś z Tous TŻ kupię jakąś grę na PS4 (tym samym sama sobie strzelając w kolano )
A reszcie rodziny to zależy jak zdążę bo kasę będę miała dopiero po 10 grudnia
Oczywiście wszyscy mówią, że mam to walić I nie kupować nic, ale raz ja to uwielbiam a dwa wiem, że oni nam robią prezenty, więc będzie mi głupio.
Ja jeszcze mam urodziny 22, ale dla mnie ode mnie będzie córeczka

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-12-02 o 15:23
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:21   #2797
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Kamisha przeczytałam, że teściowa dostanie szał(u)
hahaa może
moze z tego powodu ze na święta się do niej nie wybieram

a w ogóle nie wspomnę o tym kiedy ostatni raz ją widziałam.. widziałam to moze ze 2 tyg, a rozmawiałam dłuzej to moze 3-4 tyg

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

a gdzie ta Lilou kupujecie? w necie czy jak?
Stary 2016-12-02, 15:25   #2798
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz mam pomysły na prezenty
-Dla tz zegarek timexa bo mu się zepsuł i nie opłaca się naprawiać skoro za 220 mam nowy na allegro ze sklepu timexa. Akurat jest promocja -45%😎
-Dla siostry torebka monnari plus odżywka do rzęs FEG
-dla szwagra mam torbę sportowa nike bo pół roku temu mówił ze by mu się przydała, a wiem ze jeszcze nie kupił (ale mam pamięć co??) Dałam za nią 65zl wiec w sumie rewelacja
- dla taty nie wiem
- dla mamy może zrobię właśnie bransoletkę z imionami Alicji a na drugiej str Lenki ( dziecko siostry )
- dla chrzesniaczki jeszcze się zastanawiam.
- dla mamy tz nie wiem. Może perfumy jakieś jej ulubione
Dla braci tz nic nie kupuje w tym roku ani dla ich dziewczyn. Może tz coś będzie chciał kupić ale ja nic nie kupuje bo mam masę wydatków a zarobki małe wiec sorry

Co za baba głupia. Wiadomo że człowiek musi wziąć wolne w pracy a tu z fałszywym alarmem dzwoni

można wysyłać wędliny? nie ma ma nie zakazu ? Sprawdź lepiej bo szkoda żeby wyciągnęli z paczki.

Ja tez bym chciała lilou z grawerem. Ale taka najzwyklejsza. Dostałam od ex kiedyś taka ze szklanymi koralikami i jest cholernie ciężka. Wiec teraz chce na wstążce.

Jaka ogarnieta dziwczyna!!! Tez rok temu kupilam timexa. Ale ceny nie byly tak laskawe! Pozazdroscic.
Cytat:
3 lata temu dałam Tż-towi taki nieśmiertelnik, z jednej strony ma standardowy grawer, czyli data urodzenia, grupa krwi i nr awaryjny a z drugiej grawer naszego zdjęcia i dopisek Nosi go codziennie od tamtej pory, więc na święta dorobię albo taką samą blaszkę, albo mniejszą stópkę z imieniem i datą urodzin
Super pomysl z niesmiertelnikiem. Moze tz dostanie na urodziny... nigdy nie dawalam mu prezentow jak nie wypadal 29 w danym roku, bo po 4 latatch zyczyl sobie cos porządnego... ale w sumie taki niesmiertelnik to moze dostac od Liliany

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:29   #2799
kamisha
Zakorzenienie

my swojemu rodzeństwu nie kupujemy, u mnie jest siostra z mężem a u tżta.. brat z żoną, siostra z mężem i brat..
Stary 2016-12-02, 15:31   #2800
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Tez przeczytałam że dostanie szału

Velvet ja też dla małej zamówię na pamiątkę

https://www.lilou.pl/pl/?gclid=CjwKE...QuMxoCNLTw_wcB
Stary 2016-12-02, 15:36   #2801
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Tez przeczytałam że dostanie szału

Velvet ja też dla małej zamówię na pamiątkę

https://www.lilou.pl/pl/?gclid=CjwKE...QuMxoCNLTw_wcB
haha

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-12-02 o 15:37
Stary 2016-12-02, 15:36   #2802
roamer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
U mnie jest podobnie w sensie, ja jestem bardzo wylewna, nie potrafie milczec jak mam problem. Za to moj mąż...hmm widzę ze cos go gryzie np a on twierdzi ze jest wsYstko ok w porządku..i zanim sie dowiem o co tak naprawdę chodzi, co go trapi to uuu. Ciezko tak, bo nawet nie ma jak pomóc, ale on wychodzi z zalozenia ze on facet nie bedzie mnie obarczal problemami swoimi. Jego tata jest identyczny w tej kwestii.
A jezeli chodzi o gry, to tez ma takie fazy ale dp nich sie przyzwyczailam.
u mnie jest identycznie ale juz przez tyle lat znajomości sie do tego przyzwyczaiłam choć czasem jest ciężko nie krzyknąć na niego. Ale to takie charaktery po prostu...
roamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:37   #2803
ewelinuus
Zadomowienie

Ja dla tz kupię pewnie jakis sprzęt tzn wkretarka albo szlifierke albo frezarke
Tylko to taki prezent swiateczno urodzinowy bo troszke kasy kosztuje. A sama dla siebie nie mam pomyslu nawet zeby podrzucic mezowi
My kupujemy jeszcze dla siostrzenic męża. Dka jednej zestaw doświadczalny"nauka w szklarni" a dla drugieh drewniane puzzle alfabetu i zestaw ciastoliny. Jeszcze muszę wymyslec cos dla tego wczesniaka co sie urodzil siostrze meza.
Z reguły robilismy w mojej rodzinie losowanie kto komu prezenty kupuje, ale przez ta akcje z bratem nikt nawet chyba nie ma ochoty na poruszanie tego tematu. Nir wiem jak wogole tu swieta beda wygladac. No ale coz. Ja nie mam zamiaru tracic radosci z pierwszych swiat w trójkę no oby
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:39   #2804
kamisha
Zakorzenienie

kurcze Olek się taj wypiął ze mam aż krzywy brzuchol i sie nie chce przesunąć inaczej
Stary 2016-12-02, 15:57   #2805
nudnylogin
Rozeznanie

Pan doktor zepsuł mi wszystkie plany Hania waży ok. 3500g w 37tc, małe szanse, że doczekamy do świąt, a tym bardziej do nowego roku. Teoretycznie nic sie nie dzieje, skurczy brak ale lekarz powiedzial, ze po 10 grudnia niech sie dzieje co chce, i lepiej dla nas zeby Pyza urodzila sie przed terminem. Przepisal mi zelazo, bo spadlo i jest na granicy i mam przez 3 dni mierzyc cisnienie, bo dzisiaj gorne dobilo do 150. Niby jednorazowo wiec poki co mam tylko kontrolowac. Waga moze wynikac z tego, ze jest starsza, bo mialam nieregularne okresy, ale moze byc po prostu duza, bo koksi. Chcialam rodzic sn a poki co szanse sa 50% na 50% i tak jak cieszylabym sie, ze Bedzie z nami juz za chwile tak ta cesarka mnie przeraza

A poza tym to Hrabina znowu nie raczyla pokazac buzi, spala wtulona w moje lozysko az sie doktor smial

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:59   #2806
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
kurcze Olek się taj wypiął ze mam aż krzywy brzuchol i sie nie chce przesunąć inaczej
Moja dziś wyjątkowo spokojna, chyba udziela jej się pogoda... czasem smyrnie więc ruchy są ale takie spokojniutkie.
Odsypia nockę

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Pan doktor zepsuł mi wszystkie plany Hania waży ok. 3500g w 37tc, małe szanse, że doczekamy do świąt, a tym bardziej do nowego roku. Teoretycznie nic sie nie dzieje, skurczy brak ale lekarz powiedzial, ze po 10 grudnia niech sie dzieje co chce, i lepiej dla nas zeby Pyza urodzila sie przed terminem. Przepisal mi zelazo, bo spadlo i jest na granicy i mam przez 3 dni mierzyc cisnienie, bo dzisiaj gorne dobilo do 150. Niby jednorazowo wiec poki co mam tylko kontrolowac. Waga moze wynikac z tego, ze jest starsza, bo mialam nieregularne okresy, ale moze byc po prostu duza, bo koksi. Chcialam rodzic sn a poki co szanse sa 50% na 50% i tak jak cieszylabym sie, ze Bedzie z nami juz za chwile tak ta cesarka mnie przeraza

A poza tym to Hrabina znowu nie raczyla pokazac buzi, spala wtulona w moje lozysko az sie doktor smial

Duża dziewczynka ! może sama wyjdzie wcześniej
Hrabina
Stary 2016-12-02, 16:01   #2807
kaziowa
Zadomowienie

Justyna moja tez leniuchuje dziś, czasem się wywali tylkiem jak u kamishy i tyle 😆
A właśnie kamisha jak sernik?😎

Stary 2016-12-02, 16:03   #2808
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna moja tez leniuchuje dziś, czasem się wywali tylkiem jak u kamishy i tyle 😆

Właśnie Kami może on po tym serniku tak wypoczywa

Marcyśka sobie zażyczyła dzisiaj na obiad frytki, skubana widziała co mama wczoraj w Biedronce kupiła
Stary 2016-12-02, 16:03   #2809
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dziś wyjątkowo spokojna, chyba udziela jej się pogoda... czasem smyrnie więc ruchy są ale takie spokojniutkie.
Odsypia nockę

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Hrabina
mój niby smyra ale no tak się wybija ze aż momentami nie przyjemnie..

Cytat:

a co nasze dzieci to ekshibicjoniści wolą inne rzeczy pokazywac

wyjdzie sama zobaczysz jeszcze trochę

ja ostatnio u gina mam wysokie ciśnienie.. a w domu normalne ale musze 4x dziennie mierzyć
Stary 2016-12-02, 16:04   #2810
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Mi ostatnio się jedna baba obsługująca w sklepie zapytała "a Pani to kiedy się wykluje bo brzuszek coraz większy a dzidzi jak nie ma tak nie ma" Wiec jej powiedziałam , że w zasadzie to miałam zamiar już urodzić stojąc w kolejce, bo brzuszek taki wielki a jakoś nikt poza kolejnością cięzarnej z wielkim koszem nie obsłuży
ooo ale bardzo dobrze jej odpowiedziałas! az powiem ci ze jak ktokolwiek mi tak powie w sklepie to sie odwdziecze tym tekstem. bo tutaj na nowym osiedlu nikt mnie nie wpuszcza w kolejke, zawsze musze odstac swoje 15 min
Cytat:
Lucky zawsze mnie bawiło to podejście w UK do śniegu. Jakby serio z 2 metry napadało to można siedzieć w domu. Ale te kilka cm ??

Obudziło mnie drapanie tzta po plecach 😍😍
Wysłałam go po bułki.
Powiedział mi ze dziś wpaść chce tzta kolega od głaskania mojego brzuszka 😑 wiec powiedziałam mu ze ma zahaczyc o kosmetyczke i zapytać czy mogę przyjść na glupie brwi a on w tym czasie niech się z tym kolega umówi.
Jestem świnią i dobrze mi z tym 😁😁

Aha. Dziś zaczynam 4ty trymestr ciąży ha ha
:impreza: piccolo dla wszystkich i pączki z konfiturą różaną

ja może zaczne we wtorek

kiedy masz lekarza? ty przeciez mialas wrozony wczesniejszy porod
Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość

A może macie jakies sposoby albo cos co pomoze na popekane usta i kaciki w ustach,:/ juz czwarty dzien sie męczę:/
na popękane usta najlepiej się nawadniać od środka - pić duzo wody. Wtedy problem mija jak ręką odjął i od czasu do czasu nawilżam sobie pomadką ochronną neutrogena
Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
I co chwilę ktoś dzwoni jak sytuacja. Ostatni raz powiedziałam komukolwiek, że lekarz powiedział, że coś się dzieje.
Pomarudziła
Cytat:
Mnie wkurza strasznie że z kim gadam to słyszę - nie zapomnij dać znać jak się zacznie ! szczególnie mój tata... no jasne będę miała skurcze i będę pisać do wszystkich którzy sobie zażyczyli że się zaczeło... Nie doczekanie ich napisze tylko mamie sms, przyjaciółce i Wam Reszta się dowie jak już dojdziemy do siebie. Chyba że to będzie noc to rano obdzwonimy czy powysyłamy smsy. Pomarudziła nr.2
no to ja pomarudziła nr.3 - denerwuje mnie to bardzo, że teraz znajomi do mnie piszą zeby tylko sie dowiedziec czy juz urodziłam
a jescze jak słysze liste życzen z terminami porodu to juz w ogole mi sie robi słabo
niech sami se zajda w ciaze i urodza wtedy kiedy im pasuje.
ja cierpliwie czekam na decyzje mojego synka, a nie ich!
Cytat:
Tez go widzialam tylko Jula jest specyficzna, bardziej chlopczyca, ale jej mama stara się ja tego oduczyc... A niedawno miała urodziny i dostała full książek i kolorowanek bo nikt nie wiedział właśnie co 😂

my z TŻ kupujemy zawsze jego chrześniaczce gry ze smyka
jakieś spadające małpki z drzewa - trzeba wyjmować z plastikowego drzewka jakieś plastikowe patyczki i uwazac zeby małpki nie pospadały, tylko zahaczyły sie o inna gałązke z tego co pamietam
kupilismy tez jakieś kurki - trzeba bylo trafiac w kurki plastikowym jajkiem z armatki, a wygrywal ten, ktory pierwszy dotarl kurka na sam szczyt wieży gdzie byla ta armatka
i kilka innych ktorych nie pamietam
ale zawsze jak przyjezdzalismy do niej z takim prezentem to cały wieczor przeznaczalismy na taka gre kupa frajdy
Cytat:
mój brat 7 letni też tylko transformery ( ma juz chyba wszystko tzn każdego robota, klocki itp... łącznie z lego transformers za 600zł jak słyszałam cene o myslalam że się przewrócę no ale dostal od cioci No i te ninjago też , własnie muszę po wypłacie pozamawiać prezenty dla braci... 5 lat, 7 lat i 16 lat ale tylko im kupuję
mój 30 letni TŻ też tylko transformersy
już dostał ode mnie całą kolekcję i ciągle mu mało
na święta już właśnie dzisiaj przyszedł kolejny do kolekcji

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:04   #2811
kaziowa
Zadomowienie

Nudna ale jeszcze szanse na SN są wiec bądź dobrej myśli! ✊
To moja Iza taka kruszyna, ze w 40tc ma 3 kg a u Was wszystkie powyżej 3 😱

Stary 2016-12-02, 16:08   #2812
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem bo czekam aż go zjem na mój serialos turecki

Cytat:
Właśnie Kami może on po tym serniku tak wypoczywa

Marcyśka sobie zażyczyła dzisiaj na obiad frytki, skubana widziała co mama wczoraj w Biedronce kupiła
jak zaczne jeśc sernik to mnie rozwali od srodka dziecie

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

mój mąż już lezie z budowy na sernika to zaraz dam znać
Stary 2016-12-02, 16:08   #2813
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:

Kochana a na kiedy masz tp? A cesarka ze względu na co, na wagę małej? Ale duża dziewczynka

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:09   #2814
aska8999
Rozeznanie

a ja wlasnie czytalam artykul o tym ze nie powinno sie przyspieszac porodu indukcja tylko czekac az naturalnie sam sie rozpocznie bo to zwieksza ryzyko ciecia cesarskiego. nawet duza waga dziecka nie powinna byc wskazaniem do wczesniejszej indukcji porodu. tu link http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/6...go-porodu.html
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:10   #2815
ewelinuus
Zadomowienie

U mnie Szymon byl spokojny ale jak robiłam krem do karpatki i sie przy tym namachalam ręką i zadyszalam to z kopa dostalam a teraz wyciaga sie
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:15   #2816
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Lucky, po wszystkich paczkach i praniach, miałam właśnie zamiar dziś lub jutro się spakować, ale właśnie odebrałam ze szkoły i zapakowałam do łóżka chorego Kaja Dzwonili do mnie, że widać, że źle się czuje i mówi, że go uszko bardzo boli Czyli jego też dopadło, biedactwo moje. Wredne to coś nas dopadło, u każdego widocznie na najsłabszy organ siadło
Spojrzę na moją i Twoją listę, jak będę mieć czas! Z Maksem to łatwiej, pojechałam mu do biblioteki po kilka książek i dziecko szczęśliwe w łóżku siedziało, a Kaj mały, to trzeba się nim bardziej zająć...
Cytat:

spokojnie, moze bedzie chciala sama szybko wyjsc i nie zdazy urosnac i uda sie SN? trzeba byc dobrej mysli!
Hrabinka

Ja TŻowi kupiłam transformersa i chyba dokupie mu jeszcze spodnie dresowe bo biedny wszystkie sobie zniszczyl przy remoncie, a jest taki ze sam sobie nigdy nie kupi
a sobie zażyczyłam naprawe ekranu w telefonie bo rok temu TŻ wymyślił swietna zabawe skanania przez kraweznik i wtedy moj telefon wyladowal na asflacie i od tego czasu pol wyswietlacza jest stluczone B)
a ze to on wymyslil ta zabawe, to jego wina, wiec on musi ogarnac naprawe

Julek dziś jest spokojniutki. Coś tam od czasu do czasu smyrnie, własnie przed chwilą miał czkaweczkę a tak to spokoj.
Chociaz jego godzina na harce zaczyna sie o 17, wiec moze jeszcze nabiera sil
I mam przeogromna prosbe do niego, zeby nie zachcialo mu sie rodzic do jutrzejszego wieczora bo jutro maja te meble przywiezc

PS. Ja spalam dzisiaj jak zabita - od 23 do 9 z dwoma pobudkami do toalety ktore ledwo co pamietam

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-02, 16:16   #2817
kaziowa
Zadomowienie

Papaya to samo mam ze znajomymi ... Jak pytają co słychać to wiem ze chodzi tylko o jedno...
I juz teraz siedzimy z TŻ sami w domu bo się boja nas odwiedzać... Taaa od razu w momencie odejda mi wody i będą odbierać poród w domu gdzie do szpitala 3 minuty drogi 😁
A niby to z ciazarnymi i matkami nie da się pogadac o niczym innym niż dzieci ...
W gronie znajomych jesteśmy pierwsi "dzieciaci" i TŻ mówi ze będzie śmiał potem z nich 😎

Stary 2016-12-02, 16:17   #2818
papaPapaya
Zakorzenienie

aaa i jeszcze - jezu jak od kilku dni mnie kolana bolą! mam wrazenie ze skonczył mi sie w nich smar i nie daja rady juz dzwigac tych dodatkowych kilogramow ktos tez tak ma?

13.12.2016 Julian
Stary 2016-12-02, 16:18   #2819
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]

Hrabina

Wolałabym, żeby chciała sama wyjść muszę z nią dzisiaj dobrze pogadaç 🏼️

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość

a co nasze dzieci to ekshibicjoniści wolą inne rzeczy pokazywac

wyjdzie sama zobaczysz jeszcze trochę

ja ostatnio u gina mam wysokie ciśnienie.. a w domu normalne ale musze 4x dziennie mierzyć

Ja mam mierzyc 3dni 3 razy no i zobaczymy czy to taki efekt bialego fartucha czy faktycznie skacze.

Cytat:
Nudna ale jeszcze szanse na SN są wiec bądź dobrej myśli!
To moja Iza taka kruszyna, ze w 40tc ma 3 kg a u Was wszystkie powyżej 3

Jestem jestem, silnie wierze, ze bedzie po naszej mysli

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Kochana a na kiedy masz tp? A cesarka ze względu na co, na wagę małej? Ale duża dziewczynka

Termin z usg mamy na 28.12 a z om na 02.01, ale nie pamietam kiedy mialam ostatnia miesiaczke, a lekarz pamietam ze wpisal w karte jakos inaczej zeby sie pokrywalo z usg mniej wiecej. Na moje wyliczenia to Mala jest spokojnie tydzien starsza, bo tak mi sie kojarza te daty om.

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie czytalam artykul o tym ze nie powinno sie przyspieszac porodu indukcja tylko czekac az naturalnie sam sie rozpocznie bo to zwieksza ryzyko ciecia cesarskiego. nawet duza waga dziecka nie powinna byc wskazaniem do wczesniejszej indukcji porodu. tu link http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/6...go-porodu.html

No u nas juz jest ryzyko cc, po pierwsze przez cisnienie jesli sie okaze ze to nie jednorazowa akcja, a po drugie jesli mam czekac do tp jeszcze miesiac to Marne szanse ze ja sama urodze. Tez wolalabym rodzic sama niz zgodzic sie na wywolanie, no ale jak bedzie trzeba to tak bedzie

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:19   #2820
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Papaya to samo mam ze znajomymi ... Jak pytają co słychać to wiem ze chodzi tylko o jedno...
I juz teraz siedzimy z TŻ sami w domu bo się boja nas odwiedzać... Taaa od razu w momencie odejda mi wody i będą odbierać poród w domu gdzie do szpitala 3 minuty drogi 😁
A niby to z ciazarnymi i matkami nie da się pogadac o niczym innym niż dzieci ...
W gronie znajomych jesteśmy pierwsi "dzieciaci" i TŻ mówi ze będzie śmiał potem z nich 😎

no to u nas problemu z odwiedzinami by nie bylo, gdyby nie fakt ze czekamy za wszystkimi meblami
bo u nas za to jestesmy jednymi z ostatnich dzieciatych - od strony TŻ
a od mojej strony - no coz, od kiedy sie zareczylam a pozniej zaszlam w ciaze i wzielam dziekanke to ani widu ani slychu po moich znajomych :|

13.12.2016 Julian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości