![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No my raczej zostaniemy przy jednym dziecku, bo 2 mogłoby być za 2-3 lata, a ja raczej nie chce mieć aż tak późno dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2313 |
Zadomowienie
|
Hej, witam sie po aktywnym dniu
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz My byśmy chcieli drugiego bobasa zmajstrować w ciagu roku-dwóch, bo nie chce wracać po macierzyńskim do tej firmy. Chce odchować i się zająć swoją karierą: p ale jak mi synek da popalić to nie wiem czy się tak szybko zdecyduje na drugie ![]() Edytowane przez keepsmil3 Czas edycji: 2016-12-02 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas to już raczej ostatnie dziecko bo obawiam się, że fizycznie moje ciało już by nie dało rady ![]()
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam to samo. Jestem jedynaczką i trójka dzieci to marzenie. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też jestem jedynaczką. Miało to zawsze plusy i minusy. Czy chcemy drugie? Nie wiem, czas pokaże. Na razie plan jest taki, że zobaczymy co los da. Nie będziemy się ani od razu starać, ani zabezpieczać. Jakby się trafiło - super. Jak nie - wtedy pomyślimy czy chcemy się 'wspomóc' czy zostaniemy przy jednym. Jeśli przyjdzie mi wychowywać jedynaka będę przynajmniej wiedziała na własnym przykładzie z czym może mu być źle i starać się jakoś pomóc ![]() Byłam na mini zakupach. Katowicki TkMaxx to dno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
Po wypraniu I wyprasowaniu wszystkich ubranek potwierdzam ze Next ma najlepsza jakość. Potem HM a na końcu C&A.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z depresją też jest taki kłopot, że czesto ludzie postronni tego nie dostrzegają, albo bagatelizują. ja sama raz cierpiałam na depresję, ale udało mi sie samej z tego podźwignąć. nie było łatwo pomimo tego, że jestem psychologiem. ale komuś łatwiej pomóc niż sobie. przynajmniej ja tak mam ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- a ja jestem pozytywnie zaskoczona bodziakami f&f. je sie kupuje w takich wielopakach i pewnie na nich będziemy bazować. są tanie, żadne nitki się nie prują i są mięciusieńkie, nawet po wypraniu, aż w szoku byłam jak z pralki wyjęłam.
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-12-02 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |||
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś z mężem w Zabrzu w sklepie Viki - polecam dla mieszkających na Śląsku. Wybór ogromny jeśli chodzi o wózki, akcesoria. Sporo było też łóżeczek....o dziwno mąż nie skreśla pinio basic jak zobaczył na żywo, ale spoko było też łożeczko classic z plusbaby...oczekiwanie może być nawet do 8 tygodni. Mąż w pewnym momencie podszedł do mnie i mówi....tak oglądam wszystko i stwierdzam, że musimy się spieszyć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam taką chwilę wczoraj jak leżałam. Najpierw skopał mnie kilka razy z dużą częstotliwością, a za chwilę cisza totalna...oddechy, muzyka i nic, wystraszyłam się. Dopiero jak mąż zaczął mówić do brzucha to pojedyncze kopy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
24/40 it's a boy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, że jako dziecko strasznie cieszyłam się, że jestem jedynaczką. Miałam koleżanki i kolegów, więc bawić było się z kim. Jednocześnie jak chciałam trochę spokoju, pouczyć się, pograć... miałam swój własny duży pokój i święty spokój. Bardzo mi to pasowało. Do tego niczym z nikim nie musiałam się dzielić, bić o nic, zawsze wszystkie prezenty i cała uwaga skierowana była na mnie... dziecku to pasowało
![]() ![]() Dopiero teraz żałuję, że nie mam jakiejś fajnej siostry. W dorosłym życiu zaczęło mi tego brakować. Znajomi się powyprowadzali, mają swoje życie i tak naprawdę zostałam trochę sama. Ogólnie rodzinę mam bardzo bardzo małą, nawet żadnej bliższej kuzynki czy kuzyna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panietam jako dziecko uwielbialam chodzic do kolezanki - bylo ich 6 w domu, zawsze było wesolo i ktoś do zabawy ![]() Pierniki zrobione, zakupy zaliczone, dom posprzatany a ja padam na twarz... jeszcze suche pranie jest w piwnicy ale już odpuszcze dziś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje marzenie o trójce to jedno, ale wiadomo, że wiele jest tutaj kwestii do spełnienia. Przyznam, że chciałabym, żeby moje dziecko miało zagwarantowane np. jakieś wyjazdu, wycieczki, obozy, a przy trójce to nawet nie chcę myśleć ile pieniędzy trzeba wydawać na takie przyjemności. A to tylko jedno "ale". ![]() Cytat:
Ja jako jedynaczka czuję się ok i nie brakuje mi rodzeństwa, ale z drugiej strony nie chciałabym, żeby moje dziecko było jedynakiem. Dziwne, wiem. ![]() Z jeszcze innej strony, ja mam mnóstwo sióstr ciotecznych, dlatego może nie odczuwam jakiegoś braku. Aleeeeeee.... Uważam, że mieć siostrę w późniejszym wieku to super sprawa. Całkiem inna relacja. Mama mojego narzeczonego często mówi, że zazdrości mojej mamie sióstr, bo sama ma trzech braci. Coś w tym jest. ![]() Ps. Pod kątem siostrzanych relacji bardzo podobał mi się film "Moje córki krowy." - polecam. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiliśmy dzisiaj wózek, ale nie pamiętam jak się nazywa hahah Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
Escorpio, a jaki masz poziom wod? Nie musisz odpowiadac jak nie chcesz, ale tez sie nie martw tym. Ja przy wypisie ze szpitala na ostatnim usg z karty mam bardzo malo (sama sobie to ocenilam, bo chyba nikt nie zwrocil uwagi), a tydzien pozniej na wizycie w gina bylo juz duzo wiecej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2328 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiliśmy wózek, ale nie znam nazwy... Haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe, ładny chociaż?? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Ja już wiem, że nie ma co planować. Pierwsze dziecko po prostu nam wyszło, z drugim pewnie będzie podobnie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor Kochane
![]() ![]() Bylam u tesciowej dzis po poludniu i pokazywala mi zdobycze dla małego a jeszcze paczki z kosmetykami sa w drodze :P szalona ![]() w ogole jaki juz duzy brzuch mam. ![]() Lorelei udana jestes ![]()
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do liczby dzieci vs liczba rodzeństwa - ja mam tylko siostrę i zawsze marzyłam o jeszcze kimś w domu do zabawy. Tż z kolei ma dwójkę rodzeństwa i według niego to wieczna walka - o uwagę rodziców, o to kto siedzi na środku w samochodzie, o udko z kurczaka (przy 3 dzieci 2 udka to mało, reszta kurczaka się nie liczy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2335 |
Rozeznanie
|
Az poszłam sprawdzić jak się nazywa
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też wolałabym mieć 2 córki niż parkę. Może dlatego, że zawsze chciałam mieć siostrę i dlatego, że wkurza mnie siostrzeniec tż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam temat lezaczka do kąpieli i chyba się skończy na stelażu z zawieszeniem z frotty
![]() ![]() Ja nie mam jasnej sytuacji z pracą. Umowa mi się kończy miesiąc przed końcem macierzyńskiego. Wcześniej myślałam, żeby na rok, dwa lata wrócić do pracy i postarac się o drugie dziecko. Tylko policzyłam, że za 3 lata to będę mieć 35 a to dla mnie nie przekraczalna granica. Może adoptujemy ![]() Ja mam brata, ale trochę tak jak bym była jedynaczką. Brat niepełnosprawny i pomimo, że jest 2 lata młodszy ode mnie to ta nasza relacja nie jest taka jak u innych. Teraz jestem jego opiekunem prawnym, więc się śmieje, że mnie w końcu musi słuchać. W dzieciństwie nie chciał i się trzaskalismy okropnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpiszę ci na 1-szą stronę Ja mam siostrę 6 lat starszą. Wiadomo,że jako dzieci to była duża różnica. Ale teraz jest między nami super i nie wyobrażam sobie że miałabym być jedynaczką. Dlatego bardzo chciałam żeby Daria miała rodzeństwo ![]()
![]() |
#2339 |
Rozeznanie
|
Silver dziękuję 😁
To ja mam tutaj chyba największą różnice lat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- My z mężem zawsze marzylismy o trójce, ale chyba stanie na dwójce 😊 Po prostu nie będzie nas stać. Chciałabym zapewnić swoim dzieciom nie wszystko co sobie wymarza, ale dać im możliwość wszechstronnego rozwoju, a niestety zdążyłam się już przekonać, ze to kosztuje. Może też trochę brakuje mi odwagi, bo mąż tak pracuje, ze to ja musiałabym zawozic i przewozić dzieci ze żłobka/szkoły /przedszkola, do tego praca zawodowa z której nie zrezygnuję. Może ktoś uzna, ze pieniądze nie są najważniejsze i że jestem zbyt wygodna, ale na ten moment tak czuję 😊. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.