|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
JagnaK fajna ta Twoja dzidzia
taka duża Duży masz brzuszek? Który to tydzień?Ja w przyszłym tygodniu idę na drugą wizytę, będzie to początek 11 tc według OM. Myślicie, że będę miała wtedy robione badanie przezierności?
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy witamy...W jedenastym tygodniu to chyba raczej nie zrobią przezierności (ja byłam w 11 i lekarz kazał przyjść za 2 tyg.) no chyba że masz dużego maluszka bo to tak naprawdę zależy od wielkości dziecka a nie od tygodni wyliczonych z OM Jaroszania kiedyś pisała że jeśli dzidziol ma 4,5 cm to już robią od tej wielkości ![]() Powodzenia! Agnieszka- widać widać lokatora!!!
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
cudne maluchy! aj ja mam pierwsze usg w poniedzialek i doczekac sie nie moge.
|
#2314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(13 tydz i 2 dzien wg USG)Malzon mi robil tydzien temu zdjecie to wyszlam jakbym byla w piatym lub szostym miesiacy, ale to pewnie dlatego ze cyce mi urosly i wogole nigdy kruszynka nie bylam. Natomiast brzuszka troche mam, powieksza go moja oponka, wiec postaram sie zrobic zdjecie i wstawie. A co mi tam |
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez oponke mam a wstawilam heh
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie mamuśki!!!
też wstawię swoja oponkę, ale to już po wynikach. Teraz się będę trzymac tych wszystkich przesądów żeby nie zapeszyć ![]() ja dzis spałam ponad 10 godzin, chyba mnie wczorajsze nerwy trochę wymęczyły, ale dziś już jestem w dobrym nastroju
|
|
|
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
anuhaaaa - będzie dobrze
teraz tylko uzbrój się w cierpliwość![]() Ja dziś spałam 6 godnin bo poszłam spać wczoraj pewnie ok.2.00 a musiałam wstać do pracy o 8.00 i jestem lekko padnieta lae już jutro weekend pośpię sobie do 11.00
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() Lija, Jagna, Agnieszka, przede wszystkim gratuluję cudownych maleństw, dziewczyny jak już fasolki mierzy się w cm, to faktycznie widać małego człowieczka ![]() Wstawiajcie zdjęcia brzuszków - ja pewnie też niedługo wrzucę eeee, tak gadacie o tych oponkach, a narazie nie widziałam tu żadnej - same śliczne ciążowe brzucholki ja miałam wczoraj fatalny dzień...cieszyłam się, że już przeszły mdłości, bo od poniedziałku był spokój, a wczoraj chyba za te dni dobrego samopoczucia ze zdwojoną siłą przyszło to co najgorsze...cały dzień nad miską i nawet ruszyć się nie mogłam, bo od razu pawik...a nie daj boże, jak mój mąż za blisko podszedł albo coś powiedział..wszystko na mnie działało.. ![]() powiedzcie mi kiedy wam zaczęła przechodzić ta paskudna dolegliwość? i macie też tak, że jest wam niedobrze z głodu, mimo, że jecie co chwilę?
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po dluzszej przerwie. Napisze tylko jednego posta bo nie chce nikogo zasmucac lub straszyc. Moj koszmar zaczal sie w piatek, kiedy mialam isc na USG. Poszlismy z mezem bardzo przejeci, podekscytowani. Podczas badania uslyszalam - dziecko jest za male, prawdopodobnie jest uposledzone i wkrotce pani straci ciaze. Wybieglam z gabinetu i wybuchnelam placzem. Tego samego wieczoru poszlismy do innego lekarza. Diagnoza byla podobna. Lekarka powiedziala - moze sie pani tylko modlic. Reszta wieczoru byla koszmarna, ogromny strach i rozpacz. Nastepnego dnia dostalam krwawienia. Zawiezli mnie do Centrum Zdrowia Matki Polki w Lodzi. Lekarz mnie zbadal i zostawili mnie na obserwacji. 2 dni pozniej mialam zrobione USG - tak glosno bilo jego serduszko, a potem kolejne badania, pobieranie krwi. I nic nie budzilo watpliwosci lekarzy - dziecko jest zupelnie zdrowe! Lekrze, ktorzy robili mi USG w Piotrkowie pomylili wiek ciazy z wiekiem dziecka i orzekli, ze przestalo rosnac. Przezylam straszne chwile. Nie sposob tego opisac. Po tygodniu zostalam wypisana do domu w stanie bardzo dobry. Niestety juz po paru dniach krwawienie sie nasililo. Zobaczylam swoje malenstwo - malenka glowka, tulow, raczki i nozki. Zawiezli mnie z powrotem do Centrum Zdrowia. Zrobili USG - poronienie calkowite. Stres? A moze badanie USG, ktore bylo dla mnie bardzo bolesne i moglo naruszyc cos od wewnatrz i stad pojawilo sie krwawienie? Tego nigdy sie juz nie dowiem...
Lekarz zabronil mi zajsc w ciaze przez 9 miesiecy. Bede trzymac kciuki zeby Wasze malenstwa byly zdrowe i silne |
|
|
|
#2320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hejka ![]() dziekuje za gratulacje ![]() Nio własnie pawika to ostatnio wczoraj pusciłam ;/ chodz juz 14 tydzien prawie...A co do głodu to tez tak mam ze jak sie pozadnie na najem to pozniej chodze i mi nie dobrze jest własnie z głodu i jak czuje głod to musze zaraz cos zjesc...;/
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
Staramsie84-Bardzo mi przykro
Ale mam nadzieje ze szybko zjadziesz ponownie i tym razem bedzie wszytko dobrze
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
staramsie nie wiem co Ci napisać... mam nadzieję, że wszystko się ułoży i doczekasz się jeszcze raz swojego aniołka. Wiem że nie ma słów które mogłyby Ciebie teraz pocieszyć. Sercem jestem z Tobą
|
|
|
|
#2323 |
|
BAN stały
|
Witajcie dziewczyny! Czy macie może jakieś sprawdzone sposoby na wzdęcia? To narazie i mam nadzieję, że tak zostanie, moja jedyna przypadłość w ciąży, męczę się z tym niesamowicie. Najgorzej jest przed spaniem i rano...
|
|
|
|
#2324 |
|
Raczkowanie
|
Staramsie84, straszna tragedia, bardzo Ci wspolczuje - ja tez kilka lat temu poronilam swoje pierwsze malenstwo - wiem jaki to straszny bol w sercu... Ale czas leczy rany... Trzymaj sie Kochana, nie zalamuj, niedlugo bedziecie sie starac znowu o dzieciatko i bedzie wszystko dobrze
|
|
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
Staramsie myslalysmy tu o Tobie. jestes bardzo dzielna.
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
Staramsie, bardzo mi przykro, tym bardziej ze my tu sie cieszymy a ktos inny w tym samym momencie przezywa najgorsze momenty w swoim zyciu. To juz druga z wrzesniowek
Jedyne co moze ci teraz pomoc to wsparcie najblizszych, i nadzieja. Zastanawialam sie gdze jestes tak dlugo ale staralam sie nie myslec ze to cos tak zlego. Trzymaj sie mocno, bardzo mi przykro. Dziewczyny dbajcie o siebie, tak latwo mozna stracic to co nosimy pod serduszkami. |
|
|
|
#2327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jestesmy z Toba
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek!
własnie wrocilam ze szpitala i palaszuje lodowke - alez jestem glodna ![]() wszystko w porządku, ale mam się oszczedzac, narazie do pracy nie ide. wg wczorajszego usg wyszlo 5tydzien i 5 dzien ciazy - a wielkosc 2.93 mm termin porodu na 31 pazdziernika. z zaplodnieniem trafilismy dokladnie w owaulacje w 14 dniu cyklu ![]() nie mam zadnych przeciwskazan co do przutylanka i codziennych czynnosci tylko bez wariactw. pozatym szpital i opieka fantastyczna i chyba tam bede rodzic jak przyjdzie co do czego ![]() buziaki dla wszystkich mamus Staramsie 84, trzymaj się mocno kochana !!
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
stramsie jesteśmy z Tobą
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
staramsie jeszcze bedzie pieknie widocznie ten aniołek przyjdzie innym razem mam jeszcze pytanko do Ciebie dlaczego lekarz kazał czekac 9 miesiecy z kolejna ciaza ??
|
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
Iwa_iw fajnie, że znów jesteś z nami
Staramsie 84 trzymaj się
|
#2332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis babka ziemniaczana na obiadek
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
babkę ziemniaczaną jedliśmy we środę
![]() a dziś u mnie rybka z ryżem i jakąś sałatką..... już głodna jestem
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzis spac nie moglam (obudzilam sie o 5) I tak siedze sobie. Eh zrobilam sobie sniadanko I zjadlam tylko jedna kanapke bo zrobilo mi sie nie dobrze mimo iz dalej glodna jestem
nie fajne uczucie... sama nie wiem co mam robic z tym moim spaniem, bo senna chodze caly czas ale jak przyjdzie do snu to spac nie moge pilam wczoraj melise ale nic nie pomoglo
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
Stramsię trzymaj sie dzielnie i mam nadzieję i wierzę w to że za kilka miesiecy do nas zaklikasz ze masz w sobie fasolkę - grunt to miec nadzieję choć to pewnie trudne.
|
|
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
A co to jest i jak się robi?
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
matko....Staramsie , naprawdę mi przykro. czekałyśmy tu na Ciebie, ale chyba nikomu do głowy nie przyszło, że z takiego powodu się nie odzywasz... trzymaj się, kochana.
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
Staramsie strasznie mocno Ci współczuję, mogę tylko domyślać się jak bardzo Ci ciężko...przesyłąm tysiące gorących uścisków i trzymaj się dzielnie! jesteśmy z tobą!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

taka duża 

(13 tydz i 2 dzien wg USG)