|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety teraz juz tak. O 4 sie poddałam i poprosiłam o dolargan |
|
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
Madi, powodzenia!!! Ale numer zrobiłaś, niby nie do porodu pojechałaś, a tu jednak poród. Trzymajcie się z Kubusiem!!! Mam nadzieję na dobre wieści rano
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
To słabo Cię pocieszają
Nie wcześniej? Ciotka folinka mówi, że to by było strasznie długo. Jeszcze wszystko możliwe, że się rozkręci!
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
O jacie ale numer ![]() trzymajcie się dzielnie, dacie rade! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Madi, kciukasy
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodziłam tu z myśla że coś się dzieję
i ostatnio obstawiałam że Mad bedzie nastepna! Kochana trzymaj się mocno niedlugo bedziesz miala Kubusia Mocne kciuki trzymam za Ciebie ![]() Papaya a Ty podobno tak wcześnie nie wstajesz ja juz po herbatce śniadanie bedzie przy obudzeniu nr2 bo te jest za wczesne . Trochę uśmiechu z rana
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
O kurka
mademoiselle trzymam kciuki zeby sie szybciej tam rozkrecilo zazdraszczam tak naprawdę u mnie noc trochę bolaca. Sporo mnie brzuch bolal i sie spinal:/ ale teraz juz spokoj.
|
|
|
|
#2920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A teraz obudzil mnie budzik, bo trzeba wysprzatac chatke i zjesc sniadanie przed przywiezieniem mebli ![]() Swietny obrazek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Mademoiselle mamy ten sam tp i zostawiasz mnie w tyle? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Już z domu 🙆 Wczoraj wyszliśmy ale miałam tyle na głowie że nie miałam już ani czasu ani siły forum was wpaść Sorka 😗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2922 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie czujecie??
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie wstawiam wodę na kawę
I pranie karola bo pralka po szpitalu zapłonie Nie mówiąc o zwykłych rzeczach które się uzbieraly w tym czasie Czy ktoś się rozpakowal? Na 1 stronie cisza po mnie Spróbuję was nadrobić od wtorku ale może być ciężko na raz to zrobić Poki karol śpi a spi mi jeszcze to muszę ogarnąć się i dom Terrorystki kp Od wczoraj mam chyba ten sławny nawal Co robić? Jak to przeżyć? 🤔 Karola dostawiam ile się da ...czy on wystarczy? Kupować laktator? Robić okłady z kapusty? W nocy podczas karmienia starałam się poczytać coś o tym Ale mam metlik w głowie Kazik Ty wspominałaś o benaphanie pamiętam Oddaje mu honory Wczoraj zauważyłam że mi Karol lewego sutka zmasakrowal Tż skoczył do apteki i kupił Bo w domu mam tylko extra baby A ten się nie nadaje do brodawek Posmarowane 3 razy i cycek jak nowy ✌ Takze jakby cos to sprawdzone i polacane przez mewke a nie tylko przez sr czy bezpiecznego malucha 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Dodus dziś to zrobię obiecuje😙
Jestem trochę zmęczona Bo cc to jednak żadna wg mnie przyjemność Żałuję że nie udało mi się z sn No i do tego wszystkiego tzn dyskomfortu Doszła opieka nad Karolem Ale dziś was zaspamuje. Obiecuję 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
Tyle że ja mam ranę po cc I ciężko mi się przełamać do takiego moczenia jej Obmywam się tylko delikatnie na razie... Masażu się boję Te piersi są jak bomba tykajaca 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprawa dla mnie trochę pilna Stąd pytam... Karol się obudzil Będę później 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?najwazniejsze ze juz w domku Cytat:
witam sie po nieprzespanej nocy.. nie wiem czy nie mialam przepowiadaczy.. ale to byla jakas masakra Olek.okupowal mi tak lewa nerke ( albo nie wiem co) ze myslalam ze zjem posciel.. czy ktoras z was miala taki bol??? z nerkami mam wszystko.okej b bylam na usg brzucha... czy to mozliwe ze sie ino do porodu przygotowuje?? juz sie usiadlam bo lezec nie moge.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Mnie zgaga zaczela meczyc w nocy. Od dwoch dni stopki czuje na zoladku a nie na boku! Moze okruszek w koncu przyjmuje pozycje startowa? 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
` ale czytam ze sa bole plecow.. a mi to juz dzis normalnie promieniowalo.. ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupa za nami Wychodzimy chyba z tych czarnych lepiacych się wszystkiego niczym papa Bo dzisiejsza ma już lżejsza konsystencję i kolor jakby zielonkawy... Liczę że to efekt przechodzenia w żółta 🤔 Teraz usuteczniam nowa pozycje do karmienia spod pachy w nocy wyczytałam że jest super bo Karol więcej wtedy zje A mój pisklaczek schudl of kors Sama skóra i kości 😣 Jjb No właśnie zimne czy ciepłe te okłady? W szpitalu była laska z zastojem Jezu dziewczyny to jest masakra Musimy wszystko zrobić żeby się nie zapchac Tam co położna to jej inne rady dawała A to zimne okłady z pieluchy A to odciaganie... ona już sama nie wiedziała co robić Byłam z nią w pokoju 3 noce W tym 2 w ogóle nie przespala Raz przez nawal dwa przez zoltaczke małego... No to zimne okłady czy ciepłe? Zimnych trochę się boję Można sobie piersi przeziebic? A może ktoś ta kapuste stosował Wyślę tz po nia 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
Madi, trzymam kciuki.
Meewka, przystawiaj Karola jak najwięcej, a jak masz aż tak nabrzmiale piersi to można trochę odciągnąć, ale nie dużo. Wszystko się ustabilizuje. A jakie masz objawy? Też jestem ciekawa Twojej historii i dodatkowo interesuje mnie jak się czułaś i czujesz po cc, po ilu godzinach Cię pionizowali? Ja karmiłam piersią i okres dostałam dopiero po 13 miesiącach od porodu, miałam cc, więc to raczej bez związku. Zależy od organizmu. Meewka, z tego co wiem piersi można przeziębić. Masaż też jest już podobno przestarzala metoda i teraz się nie zaleca. U mnie przy nawale wystarczyło częste przystawianie, tak samo przy kryzysach, więc też się nie znam. Kapustą nie wiem czy działa, ale na pewno nie zaszkodzi więc spróbuj. Edytowane przez mmgi Czas edycji: 2016-12-03 o 08:17 |
|
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Kami dziekuje z dnia na dzień czuje się już lepiej😚
Początki po cc są niezbyt mile I nikt mi nie wmówi nic innego Swoją drogą te wszystkie dziewczyny ode mnie z pracy co wynosily cc pod niebiosa Albo są po☠☠☠ane albo ulepione z innej gliny niż wszystkie laski z mojego szpitala w tym ja 😐 Dziś widzę że coraz mniej mnie ciągnie już Ale czasem jak się w nocy położę do karmienia na boku To tak zaboli że klekajcie narody 😕 Kuźwa Karol już się najadles? No bez jaj! Cycek jeszcze pełny przecież 😐 No i zasnelo mi dziecko 😐 Przyjmę do wykarmienia chyba od sąsiadów ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
mewka - mi sie wydaje ze to wszystko od organizmu zalezy
bedzie coraz lepiej zobaczysz ![]() jeszcze sie Karol obudzi i znowu zasnie ssac az cycek zwiednie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Mmgi tylko są pełne
Meeeega pełne! Grudek brak, leci ślicznie Położna mi je wczoraj zbadala Staram się przestawiać jak najczęściej 👍 Spróbuję z ciepłym okładem może Zimnego się boję za bardzo Do później 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
Madi trzymamy kciuki!
Czesc mewko, mlekiem płynąca! U nas było na sr dużo o nawale ale juz malo pamiętam a babka ogarnięta była. Ale mam te materiały co mi wysyłała, jak nie pobieralas wtedy to Ci podesle bo tam powinno być Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
3maj sie mewka, duzo sily dla was
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Nie wcześniej? Ciotka folinka mówi, że to by było strasznie długo. Jeszcze wszystko możliwe, że się rozkręci! 

i ostatnio obstawiałam że Mad bedzie nastepna!
ja juz po herbatce
mademoiselle trzymam kciuki zeby sie szybciej tam rozkrecilo
i zostawiasz mnie w tyle?