|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Madi iii bosko!
Elegancko poszło Zdrówka dla Was 💞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
Cdn Karol wzywa 😗
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
skurczy na razie nie mam.. siedze prosto i troche lepiej..
Cytat:
ja mam zamiar po 12,12 bo tego dnia mam wizyte ..a termin mam na 27.12 Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Ano tak 😂
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3007 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam wizyte 16, ale dobrze jakbym się już do tej pory rozpakowała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Madi gratuluję
) no u mnie mialam przed chwila 40 minut wyjete z zycia. Takie twardnienie brzucha z bolem jak na moje miesiaczkowanie ostrym podbrzusza..jednocześnie toaleta na dwójkę ale jak sie zalatwic jak tak boli podbrzusze i brzuch twardy jak.kamień..wzięłam kapiel, wlosy umylam i czekam troche przeszlo ale o znowu twardnieje i boli. :/ a moj mąż dzis tak daleko pojechał do pracy.
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Och, moje gratulacje 😍😍😍 Faktycznie poki co rodzimy parami na watku, ciekawe kto bedzie moja para? 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
Part 2
Po banku lekarz Bo po drodze a potem jeszcze zdać dokumenty w prywatnej i 2 inne ostatnie sprawy urzędowe.. No u lekarza standard Ważenie Schudła pani 1 kg to normalne na końcówce ciąży Ciśnienie ok Proszę poczekać na zapis ktg Bo sprzęt zajęty Ok. Na korytarzu no to może jabłuszko co Karol Why not. Kopnął Zjedliśmy Wchodzimy i lezymy Karol jak zaklety standardowo Przyjął pozycje kamienia naturalnego Wchodzi lekarz I po nimi widzę że jest niedobrze Słyszę Małgosia, to moja położna Kończ ten zapis pani mewka na oddział Ja w szoku A ten nie wypuszcze pani z takim ktg Nie wyjdzie już pani bez dziecka stąd Będzie prawdopodobnie cc Pani Małgosiu proszę zaprowadzić panią na ip A ja słuchajcie stoję i w Szoku Po chwili łzy same mi lecieć zaczęły bo zaczęłam się bać o karola... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
dobrze ze bylas akurat u lekarza Karolek dal rade ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3013 |
|
Rozeznanie
|
mewka ale co na tym ktg bylo nie tak? mialas decelaracje czyli spadki tetna ponizej 100?
|
|
|
|
#3014 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Na izbie procedura papiery do wypełnienia
Ja dzwonie do tz Ten kuźwa na wschodzie pl Ja bez niczego w tym szpitalu Bo przecież tak dobrze się czuje... Tz wraca w trybie pilnym Przyjedzie z rzeczami do szpitala Uff Rodziców na razie nie informuje Bo mama zejdzie, ojciec też... Napisalam tylko do brata który jest we Wrocławiu Co się dzieje Dostałam elegancka koszule szpitalna I znalazłam się na oddziale Ktg pierwsze lepsze Nie rewelacja ale jest ok Badanie USG dobre Przepływy są ok, dziecko wygląda dobrze Ufff Drugie ktg za jakiś czas też dobre. Uspokoiłam się Myśle se no pięknie w przychodni to ktg stare jest Tam trzeba wciskać kiedy kopie a ja nie wcislalam gdy nie czułam A ruchy tutaj nabijaja się automatycznie Gdy też nie czuje W tym miejscu dziękuję gminie Kleszczów za zakup i podarowanie matce polce porządnego sprzętu do ktg ✌ Siedzę i myślę no bosko Zadzwonilam w międzyczasie do położnej tej mojej mówię co i jak A ta że już nie wyjdę stamtąd aż do porodu Pięknie. Wolałabym przyjeżdżać na badania 2 razy dziennie niż tak leżeć skoro wyniki są ok A ja mam przeciez nic nie zrobione ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Gratulacje!!! 😍 |
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze moj maz do szpitala z pracy daleko nie ma... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Part 3
Dzwonie do tz Gdzie jest Mówię że nie rodze dziś Bo ktg lepsze już wyszło Ale ja zostaje w szpitalu On już jedzie do mnie. Blisko jest. Fajnie. 3 ktg Podlaczyli mi tym razem 2 głowice Bo poprzednie 2 było na jednej I bum! Ma pani regularne skurcze Lekarz fajny, trochę zartownis Mówię no bez jaj ja nic nie czuje! Mogę chodzić. Na zakupy bym poszła, tv se obejrzała.. Takie skurcze to ja mogę mieć i rodzic każdego dnia Ten do mnie Jadła pani coś? Ja No pozwolił pan po 2 ktg On Pozwoliłem ale czy pani Jadła Ja Nie. Wypiłem tylko 2 lyki gorzkiej herbaty On To dobrze. Proszę zabrać rzeczy idziemy na blok porodowy! Jezusie drogi. Myślę sobie ją chyba śnie! Tak to nie może wyglądać i się skończyć. Dzwonię do położnej. Ona wszystko organizuje. Rozbieram się z leginsów ciążowych i majtek, butów zwykłych w tej sali co mi w sobotę ktg kiedyś położna robiła i słuchałam tego sn Dostaje czepek i kładą mnie na łóżko Zmywam tylko przed makijaż i zdejmuje biżuterię bo z tego wszystkiego zapomniałam to zrobić Nie mam wyników badań przy sobie Ale mówię że gbs ujemny, i reszta papierów przyjedzie Bada mnie jeden lekarz drugi Ja zamknięta Ktg średnie Decyzja zapada będzie cc Jak tylko sn się skończy I tak leżę na tym bloku w szoku! Cewnik i o 21.40 wprowadzili mnie na salę operacyjna Nie zapomnę tego nigdy Reszta to już w transie się działa jakby Nie będę opisywać bo po co 🤔 22.04 karola wyjeli O 22.40 wyjechałem z sali I zawizli mnie na oddział Najdłuższe chwile w moim życiu..Ale to przemilcze bo to były też nienajfajniejsze chwilę. Przyjeżdża tz Z czego się bardzo cieszę Potem dostaje karola i jest mi już wszystko jedno od tego momentu Jest śliczny i zdrowy I go karmie To nic że mam jeszcze te drgawki i od pasa w dół nic nie czuje Karol się liczy 💞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plecy po apapie niby tez ale leze, siedze.. jak jutro bedzie to samo to albo pojade do szpitala albo do gina sie wcisne w pon., Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- ostatnio nam tak smierdzi z kanalizy ze masakra.. rodzice rury zrobili i dalej szukaja.. jeszcze siostra nam chciala dzieci na weekend podrzucic.. ale na obiad mamy rosol, rodzice ogarniaja kanalize, maja wolne i chca odpoczac o ile to mozliwe.. do mnie jutro przyjaciolka specjalnie w ten dzien przyjezdza zebym sama nie byla,.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3021 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje 🙌🙌🙌 Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Part 4
Zabierają karola O 6 przynoszą znowu O 10.oo uruchamianie mnie Kto przeżył ten wie 😐 Dobrze że w nocy gdy poczułam nogi zaczęłam nimi ruszać i na boki się przekręcac To podobno pomaga Ja w sumie podobno szybko stanelam na nogi po cc wg poloznych No nie wiem. Nie wiem jak może być jeszcze gorzej, serio. Wyleczylam się z wizji cc jako cudownej metody porodu 😐 Szkoda że na własnym doświadczeniu Ale los tak chciał Karol tego wymagał także stan wyższej konieczności... Ale gdybym zapłaciła za to specjalnie tzn na zyczenie to byłby najgorszy biznes mojego życia ✌ Wierzcie mi na słowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Mewkaa, doprowaszasz mnie do lez! Ale nie spokojnie tylko troche mi sie oczy spocily!
Jak sie ciesze, ze wszystko z wami dobrze Ach nie wiem co pisac bo widac ma nic nie mozna sie przygotowac, zycie zawsze pisze swoj scenariusz. Ufff pomiziaj Karolka 😘
|
#3026 |
|
Wtajemniczenie
|
Grudzień się zaczął to wszystkie dzieci chcą wyjść żeby dostać mikołaja.
Tz zobaczył mnie w misiowej koszulce ciążowej i ma zwale. A ja nadal na ip bp polozna ratuje przez telefon swojego wujka który dostał zapaści i zsinial w domu. Od pół godz napierdziela przez tel. Musze wysłać tzta do domu po kapcie domowe bo mam tylko pod prysznic. I żeby mi ciuchy wypral bo trochę mi pocieklo he he. No i ogólnie to jadę na patole bo porodowki zajete. Chcieli mnie odesłać ale udało się - jak ktoś tam urodzi to potem może mnie wezmą i tyle. Mam tylko nadzieje ze nie będę musiała słuchać krzyków przez pół dnia z porodowki bo się obsram ze strachu W sumie to już mi się chce kupę Robiłam w domu ale niezbyt mi to wyszło może teraz pójdzie lepiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
On sms powstrzymuje Szymka
heh moze mu sie uda. Narazie tylko raz na jakiś czas zlapie taki bol i przechodzi. Mewka mialas przezycie ale zobacz jak dobrze wszystjo sie skonczylo i tak znienacka moze lepiej niz tak wyczekiwany porod
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialam sie wybrac na spacer z mezem, a tu sie okazuje, ze trzeba jechac na zakupy... Kuzynka dzwonila i pytala co kupic malej na swieta, wiec wypada jej corce tez cos kupic i tak ruszyla machina robienia prezentow dzieciakom... Ech nie mialam zamiaru nikomu nic kupowac, sami mamy duzo wydatkow. Lipa
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3030 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam kilogram pierogów z kapustą i grzybami, ZAPRASZAM!
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

po 10.12 mamy być gotowe i lepiej dla nas, żeby Hanka sama zdecydowała wyjść.
ja mam zamiar po 12,12
bo tego dnia mam wizyte ..