|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Mi Karol pomógł też stanąć na nogi
Bo musiałam się nim sama zajmować od pierwszego dnia Laska która miała cc tuż po mnie Urodziła o 23.04 Nie miała dziecka bo wczesniak przy sobie I ciągle leżała Gorzej to zniosla a ma tylko 17 lat A pierwszej nocy była taka hojra że młoda jest i szybko się wylize, że brzuch jej się wciągnie i nie będzie widać że w ciąży była i w ogóle.... Taaa ✌ Dziś już jest lepiej☺ Jeszcze mnie ciągnie i bedzie dlugo jeszcze i kuje w jednym miejscu gdy się kładę na prawym boku No ale to już niebo a ziemia z tym co było. Asia problem w tym że ja nie znam się na ktg Nie wiedziałam np ze te kropki pod oznaczają ruchy Dopiero na 3 się dowiedziałam Na wypisie mam napisane: niedokrwistość. Pogarszajacy się dobrostan płodu. Nieprzygotowane drogi rodne. Mój lekarz odwiedził mnie na oddziale Ale nie miał czasu i tylko mi brzuch zbadał czy jest ok Za 6 tyg mam wizytę to dokładnie się zapytam Też chcę wiedzieć co poszło nie tak Bo ciągle tylko słyszałam to samo Zle ktg Zle ktg... Z waszych rad wynika że są różne szkoły ws nawalu Ja na razie karmie na przemian piersią prawa i lewa Jeśli jednej tylko trochę wypije, od niej zaczynam Nie zdążyło mi się aby 2 obskoczyl jeszcze Na razie są większe, każda jest większa niż jego glowa On mi krótko je Teraz ciągnął 10 min tylko Mizianie nic nie pomaga Zasypia kamiennym snem 😐 Mało waży no ale co ja moge jak on ma taki apetyt?🤔 Wypływa i finito Albo zamyka usta i śpi czyt nie ma mnie No i mam inne pytanie Odbijanie a to zasypianie Jak śpi to ma odbić też? Obudzi się przecież W szpitalu nic mi nie mówili o tym Zapomniałam zapytać Dziś po raz pierwszy mu się ulalo Czyli powinnam odbić tylko jak to pogodzić z tym spaniem No i mam opory go tak do pionu brać 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Czy przed pęknięciem wód coś czuć? Jakiś ból, kłucie, nacisk??
Czy tak o po prostu pęka bez ostrzeżenia? Czy podczas pęknięcia boli?? ⚠❓❔❓
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobie Was dziewczyny bo pedzicie jak szalone 😀 sprawdzilam tylko pierwszą strone, ale widzę ze dalej sciskacie nogi 😂
My z Marcelkiem zostaliśmy pokonani i jemu butle 😡 w moich piersiach mleka jest tyle co dla mrówki, żadnego nawału pokarmu, a laktatorem odciagam 15ml i to juz z obu piersi 😢 Poza tym pierwsza noc w domu była masakryczna, mały płakał od 23 do 4 rano nie wiedzieliśmy czemu 😢 tej nocy juz trochę lepiej płacz był tylko od 2 do 5 Poza tym wczoraj mieliśmy pierwszą wizytę położnej, mały ładnie je, trochę odparzony tyłek, ale walczymy z tym 😊 Brakuje mi brzuszka czasami 😁 ale cudownie mieć juz go przy sobie 😍😍😍 Dalej jestem pod wrażeniem jak w moim brzuchu urósło takie cudo 😍 i jak ono stamtąd wyszło 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Kazik ściągnąłem te pliki od ciebie
Jak nie znajdę to poproszę o pomoc ok? Dodus nie będę wracać raczej myslami do dnia porodu To był dla mnie duży szok Za duży po prostu. Za to powrót miałam cudowny do domu Tż spisał się na medal ze wszystkim Zrobił wszystko sam, pranie dokończył, poprasowal co umiał i posprzątal cały dom na nasze przyjście I codziennie wieczorem do nas przyjeżdżał Mimo że musiał przecież jeszcze firmę ogarniać bo przecież nie da się w niej zgasic światła Wczoraj jak weszlam di domu dostałam bukiet 29 róż i pierścionek za to że to wszystko znioslam Teraz pojechał po wózek, do ikea po pojemniki dla Karola i do rosmana bo husteczki i pieluchy idą z predkoscia światła u nas Kupa za kupa leci 😉 Zmykam do prac domowych dziewczyny 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Ewelinka trzymaj się też dzielnie 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Wow mewka, super ze str tz, ja to sie pewnie nawet umycia podlog nie spodziewam, a gdzie kwiaty itd.,, tzn jak mu sama nie powiem to nie zrobilby takiej niespodzianki z posprzataniem.
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, ale tu emocje
![]() mad Gratuluje synka ![]() Darurnia Powodzenia Chyba wypróbuje "wyłaź gnoju!" jak moja się będzie ociągać ![]() meewka Super opis porodu, dzięki Świetnie sobie radzisz, wzorowa mama itstoo Hejka Ja też na siłę nie będę toczyć walk.Na pewno z nocy na noc będzie co raz lepiej
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-12-03 o 12:42 |
|
|
|
#3039 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spamuuuuj! Cytat:
![]() Karmienie w różnych pozycjach pomaga uniknąć zastoju. Zastój to zgrubienie jak guzek i ból w konkretnym punkcie piersi. Uważaj na biustonosze ze szwami, nie przygnieć piersi śpiąc na boku np. Laktator to ostatnia deska ratunku, gdyby Karol nie mógł złapać piersi, bo za twarda. Inaczej nie używaj, bo tylko pogorszysz - zwiększysz produkcję. Gdybyś czuła potrzebę pomóc sobie okładami - ciepłe przed karmieniem, wspomagają wypływ, zimne łagodzą, hamują wypływ po karmieniu. Czy z kapusty, pestek wiśni, prysznica, termoforu czy puree ziemniaczanego - nie ma znaczenia moim zdaniem, co kto lubi ![]() Powodzenia!!! ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() Powodzeniaaaaa!!!
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-12-03 o 13:01 |
|||
|
|
|
#3040 |
|
Rozeznanie
|
Dobra dobra, wyspałam się to jak trzeba polecę po drugie opakowanie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
Haha!!! Ciotka folinka miała rację
Cudownie! Gratulacje!!! ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Uff, ale emocje! ![]() Doczytałam wszystko ekspresem i lecę zająć się moim domkiem i dzieciakami, póki tylko dwoje do ogarnięcia Zresztą co ja gadam - cała rodzinka ogarnia się nawzajem Maks i Kaj właśnie sami we dwójkę urzędują w kuchni i pieką ciasteczka ![]() mewka, cudowny opis! I to szczęście, które przebija przez smutki cc! Brawa dl tż! Powodzenia w domku ze wszystkim! itstoo, dla Was też kciuki za spokojne ogarnięcie się w domu Powodzenia!Emoszku, a jak u Was? ![]() Ewelinka, czy Ty też dziś się wybierasz??? Powodzenia jak coś ![]() Lucky, już śmigam porównać nasze listy, choć moja to taka podstawowa, żadnych cudów nie biorę, więc nie sądzę, żebym znalazła coś, co pakuję, a Ty nie. O butelce z dzióbkiem często piszecie "mała woda z dzióbkiem". Ja natomiast mam już gotową, umytą, pustą butelkę i nie taką małą - 1l, żeby sobie tego Tantum Rosa nie żałować ![]() Z gadżetów to np. biorę power banka do ładowania telefonu, bo lubię mieć kontakt ze światem, muzykę i cokolwiek mi się tam umyśli stukać w internetach dla zabicia czasu, a nie być uwięzionym przy kontakcie, więc tak chcę być przygotowana na różne opcje. A z drugiej strony nie biorę dużo, bo jak coś to cokolwiek tż dowiezie. Wiecie, on już jest doświadczony i obcykany w tych podkładach, majtkach z siateczki, wkładkach wszelakiego rodzaju, co body, pajac, a co śpioszek, itp, więc tu nie będzie problemu ![]() U mnie niby po tych 6 godzinach jest możliwe, że wyjdę do domu, ale jak się rodzi popołudniu/wieczorem, to już raczej do rana się zostaje. Jak urodzę w jakieś świąteczne dni, czy tuż przed, to też mogą mnie zatrzymać, chociażby z tego względu, że dziecko musi być drugi raz zbadane w ciągu 24-72h po porodzie przez lekarza rodzinnego (oprócz tych wizyt i położnej i pielęgniąrki-health visitor), więc gdyby mi wypadło rodzić tak, że potem weekend ze świętami czy inne bank holiday i wiadomo, że przychodnia będzie nieczynna, to nas zostawią w szpitalu, żebyśmy mieli odpowiednią opiekę i badania kontrolne zapewnione. Lucky, ja też raczej od początku będę używać Waterwipes, nie czarujmy się - mokre chusteczki to ogromna wygoda, ale u mnie ponoć i w szpitalu i hv bardzo niechętnie nawet na tą markę patrzą, więc raczej nie będę się z nimi afiszować
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-12-03 o 13:51 |
|
|
|
#3042 | ||||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pierwsza strona zostanie uaktualniona wieczorkiem. Ja dzis mam dzien poza domem. Jestem co prawda 50 km od domku ale wzielam ze soba w razie czego ksiazke ciąży. Torba zostala w domu takze nic sie nie moze dziać. Jesten w szoku bo tu juz sa wyprzedawane wszystkie ozdoby swiateczne. Jade tera do znajomych, ktorzy nie wiedza o mojej ciąży. Ale będzie szok jak mnie zobaczą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3043 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale na szczęście mamy takie czasy, że mm jest bardzo dobre ![]() Heh, czyli jednak bez ostrzeżenia, więc może to się zdarzyć wszędzie i o każdej porze :O Cytat:
![]() Sernik wg wątkowego przepisu się pieczę... Boję się, że jednak się spieprzy. Ja dodałam do tego cukier waniliowy i kilka kropel olejku migdałowego
|
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, chciałabym wiedzieć. Ale to natchnienie samo przychodzi i odchodzi
Jak jakieś wizje nadejdą, to na pewno się podzielę ![]() Cytat:
|
|
#3045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrzeWysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- a ja sobie pospalam... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
dlatego ja swojego gina mam w szpitalu, wiec zawsze na obchodzie bedzie Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- itstoo - butla sie jie przejmuj najwazniejsze ze ma apetyt, bedzie coraz lepiej ;- Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
Mewka byłaś bardzo dzielna!
Buziaki dla Karola i pozdrowienia dla Tż-ta! Znajdę i podeślę Ci te materiały na priv, szkoda Twojego czasu na szukanie My po sesji, będą fajne zdjęcia chyba!
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
kaziowa - sesja w studio
?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak już pisałam, nic jakiegoś ekstra na liście nie mam, jedynie rzeczy dla tż jeszcze, żeby były przygotowane (wygodne ubranie, klapki, przekąski, aparat jeśli chcecie!) i kilka rzeczy biorę więcej - podkłady na łóżko 5 (nie wiem, czy dają coś takiego czy nie, dla własnego komfortu biorę), pampersów ze 20 co by nie brakło i pieluszek tetrowych też co najmniej 5 - do wszystkiego , do wytarcia buźki, podłożenia pod buźkę na moim łóżku np, pod pupę do przewijania...
|
|
#3049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale malo seksi się czulam jako wieloryb 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
mewka - jestes dzielna i ladnie daliscie rade z TŻ. zostalas wzieta naprawde z zaskoczenia
dobrze znac tez taki punkt widzenia cesarki, bo jednak przez wiekszosc kobiet jest zachwalana pod niebiosa ![]() a po prostu wychodzi na to ze i przy sn i przy cc trzeba pocierpiec i nie ma na to rady ![]() kaziowa - jak tam sesja? nadal jestes w dwupaku? ![]() darunia - jak tam porod? cos sie dzieje czy nadal czekasz? ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- wlasnie jest montowany przedostatni mebel |
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Folinka u mnie narazie się uspokoiło, raz na jakiś czas stwardnieje mi cały brzuch i trochę zaboli ale to nieregularnie tak. Mój mąż wrócił już z podróży, teraz pojechał pomagać coś u swoich rodziców przy dachu ale to blisko 13 km, więc 10 min i jest koło mnie więc nawet jak by coś się działo to jstem spokojna. Ale narazie cisza
Niech Szymon się nie spieszy do 14 ma jeszcze czas
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas maly bedzie mial sesje w domu zeby z nim nie jezdzic ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie co do tego sernika...
Czy on ma być taki piankowy czy raczej stały? Bo mi wyszła taka pianka i teraz nie wiem czy się nie dopiekło czy tak ma być???
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3056 |
|
Rozeznanie
|
uff wlasnie skonczylam zagniatac ciasto na pierniki. masakra, mam slabe rece. robie wg tego przepisu: http://skutecznie.tv/2014/12/miekkie...-bez-tluszczu/
zobaczymy jakie wyjda, ale piec dopiero jutro bede. mam nadzieje ze do jutra nie urodze:p termin wg owulacji to w ogole mam na poniedzialek:p i czuje badajac szyjke ze mam 1 palec rozwarcia, wiec chyba juz niedlugo sie moze cos zaczac. |
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
panowie psikneli blat z surowego drewna cilit bangiem i została ogromna żółta smuga. aha
![]() juz mieli konczyc, ale bedzie trzeba naprawic
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie jest na kamien/rdze?? Drewniany blat Ci zardzewial? 😂
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wymienia ten blat nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
no moze oko fachowca dojrzalo gdzies tam rdze a ja laik sie nie znam i widze tylko zolta smuge po czyszczeniu
![]() ale tym specom cisnienie skoczylo, chyba nie bede musiala robic drugiej kawy ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

Świetnie sobie radzisz, wzorowa mama 

Ale na szczęście mamy takie czasy, że mm jest bardzo dobre