|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
A czekam chwile, gora 3 lub 4 min.
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3092 | ||||
|
Zadomowienie
|
Też o niej pomyślałam parę sek temu...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Ale mało w niej Folinka Bo co on je Czy przymierze dowiem się od położnej chyba co nie? Na razie schudl i waży równe 2600 Sama skóra i kości 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Zaraz robię do tego drugie podejście Bo Karol przyssany właśnie Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Spojrzałam na listę Szybko się uwinelysmy z poczatkiem😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to chyba normalne, ze przez pierwszy chyba tydzien dzieciaczek nie przybiera na wadze, a wrecz chudnie?
|
#3094 | |
|
Zadomowienie
|
No to nam jjb wyszło to odbijanie
Tyle ze dołem Kupa poszła aż miło 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Być dopuszczalne nie u takich chudzin jak Karol 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
Mam!
To jak już jestem tą terrorystką, to jeszcze raz dla mam kp wrzucę ![]() Te dwa artykuły to jak 10 przykazań matki karmiącej ![]() Kilka moich ulubionych porównań jest tam wymienionych! Dziewczyny, którym zależy na kp, przeczytajcie jeszcze raz do poduszki i potem za każdym razem, gdy pojawi się Wam w głowie myśl "czy mam mleko?" albo "czy moje dziecko się najada?" ![]() http://mataja.pl/2016/07/10-trosk-ma...woja-laktacje/ http://www.hafija.pl/2011/11/problem...a-pokarmu.html Tu jeszcze cytat z posta z linkami, który niedawno pisałam: Dlatego ja jak mantrę powtarzam, żeby w razie problemów jakichkolwiek szukać doradcy laktacyjnego. Oni mają rzetelną i najnowszą wiedzę na ten temat! Nieraz też pisałam, że jak komuś zależy, to żeby czytał "dobre" źródła wiedzy na ten temat, więc podrzucę jeszcze linki, które znam. http://www.medela.pl/dla-mam-karmiac...mienia-piersia http://www.laktacja.pl/index.php?opt...&id=5&Itemid=8 http://www.hafija.pl/karmieniepiersiapodstawy - wykaz wszystkich tekstów z bloga Hafija jest dla mnie absolutną skarbnicą wiedzy i biblią matki karmiącej ![]() W tym artykule o mitach jest właśnie o tym opróżnianiu piersi po karmieniu! http://www.hafija.pl/2016/08/porowna...dla-babci.html A tu ładny artykuł o tym gdzie szukać rzetelnej pomocy i dlaczego nasze mamy i babcie, które niestety rzadko kiedy z sukcesem karmiły, nie są tym samym dobrymi doradcami, pomimo całych swoich dobrych chęci. http://www.hafija.pl/2012/03/gdzie-s...nie-tylko.html Lucky, wrzuć może link do tego postu na pierwszą stronę, proszę. Bo temat będzie wracać na okrągło
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-12-03 o 19:12 |
|
|
|
#3097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że wszystko jest ok u Was! Karol najada się szybko bo ma jeszcze mały żołądeczek ☝💪---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-12-03 o 20:02 |
||
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaki slodziak
ja juz chce urodzic!!Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Polozna mowila ze trzeba odjac od tp 20 dni i wtedy lekarze uznaja ze ciaza jest donoszona, wiec oznajmiam ze moja bezinienna corka jest juz gotowa na zmiane apartamentu
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
co tak pusciutko, rodzicie
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- i co z Darunia wiadomo cos ?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Darunia urodzila
My mamy prawie wszystkie meble - we wtorek bedzie ostatnia szafka bo zle zawiasy panowie sprowadzili 😑 Jutro jedziemy z TZ po choinke I musze wam powiedziec ze sie doczekalam 😩 tyle marudzilam ze nic mnie nie boli ze dzisiaj caly dzien cmi mnie w podbrzuszu i boli mnie krzyz 😩 to na bank jeszcze nie na porod ale to jest chyba to slynne zmeczenie ciaza 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
ooo super!!!
![]() papaya - super ze wszystko juz prawie macie ooo choinka bedzie swiatecznie ja na bol dzisiaj wzielam apap bo bym padla.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Papaya życzę Ci abys zdążyła kupić jutro tą choinkę
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Haha
raczej zdaze bo skurczu ani jednego nie mialam ale zaraz sie wykapie m, zjem kolacje i ide spac, bo padam na cyce. Jutro wstaje dopiero na obiad!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3106 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje! ![]() Cytat:
Cytat:
boski opis! Ja też napiszę ale przyznam się, że jak tylko mała śpi to się lenie ![]() Ale słodziak! Melduje i tu, że od wczoraj jesteśmy w domu Dziś zaliczyliśmy pierwszą kąpiel, był ryk na cały dom :p tż spanikowany, mówi że aż mu w uszach dzwoni od tego Teraz mała ładnie śpi (zobaczymy jak długo jeszcze) i w ogóle nie wiem co w końcu można jeść przy kp, niby tyle o tym czytam ale dalej nie wiem, a teściowie tylko dobre rady i że nie mogę tego i owego, chyba teściowa liczyła na to, że będę sobie gorzej radzić a ja starałam się jak najwięcej wyciągnąć z pobytu w szpitalu i jestem z siebie dumna ![]() Nawał mnie chyba ominął albo był mega łagodny a z tym odbijaniem po każdym karmieniu to nie wiem, czasem zapominam a czasem małej się odbije po tym jak już mi uśnie przy cycu :P
|
||
|
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
Emosz widzę ze na razie wszystko idzie w dobra stronę, oby tak dalej! ✌
dziewczyny które maja juz poród za sobą, czy jak zaczyna się cos dziać, jeszcze przed skurczami to ruchy dziecka są wieksze czy mniejsze ? Bo gdzieś czytalam ze się uspokaja wtedy? Iza ma wieczorna sesje jogi i tak się rozpycha ze się nie zdziwie jak cos przebije tam zaraz 😱😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Emoszku ogromnie sie ciesze ze ci tak lekko idzie! 😊
Kaziowa ja co prawda jestwn przed porodem ale i babcia i ciocia i tesciowa mi mowily ze przed porodem dziecko sie wycisza 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Emoszku super, że już jesteście w domku i wszystko się elegancko układa 😀 Co do kp to ja planuje jeść to na co mam ochotę i nie słuchałabym "dobrych rad". Zresztą szybko bym ucięła zbytnie wtrącanie się 😉
Super, że Darunia urodziła, wiadomo coś więcej? Papapya może coś jednak się zbliża? 😉 |
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstawiła zdjęcie na fb-cudowna kruszynka. Pewnie tu napisze cos wiecej jak nabierze sil. Pisala, ze nie bylo lekko i ciężko jej uwierzyc, ze to malenstwo to jej malenstwo. Ogólnie zadowolona ale dlugo nie jadla. Dala rade, a to najwazniejsze ju tuli swoja Ale![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
Slicznota z tej Alicji
i Darunia urodzila w terminie co rzadko chyva sie zdarza![]() Ja leżę w łóżku a Szymon okupuje moją bozene, tak go dzis nisko czuje ze dajcie spokoj. |
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Darunia, gratulacje!!! Czekamy na więcej wieści!
Emosz, super, że już w domku! Kazik, to jedna z tych rzeczy, na którą nie ma reguły moim zdaniem. Moje chłopaki pomimo swoich 4 kg wojowali obydwaj nawet jeszcze przy takich dość już intensywnych skurczach
|
#3113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-12-04 o 02:49 |
||
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Wody mi odeszły 😨😱😨
I nie wiem jak się ogarnąć 😂 Na razie stoję w wannie 😒
|
|
#3115 |
|
Rozeznanie
|
migdalek a masz skurcze? mozna poczekac w domu 3 godziny po odplynieciu wod jesli sa czyste. wcale nievtrzeba sie spieszyc jesli jeszcze nie ma skurczy
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się i do boju! ✊ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
Madi i Darunia, serdeczne gratulacje
Itso, śliczny chłopczyk Emosz, super, że już w domu i że sobie tak świetnie radzisz ja bym jadła to co zwykle i obserwowała maleństwo. A w szpitalu jaka miałaś dietę? Nasza też na początku strasznie krzyczała przy kąpieli, pomogło jak nie wkladalismy jej nago do wody, ale owijalismy pieluszka, polubiła wtedy kąpiele Migdałek, trzymam kciuki Ale pozytywny ten wątek Typuje Kaziowa jako następna
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze mamy tendencje do porodow kilka dni przed terminem... Oby to trwalo do konca
![]() Wogole to widze ze mam wpisany na pierwszej stronie tp 31.12 a tak wlasciwie to mam na 22.12 tylko nie wiem czy jest sens to teraz zmieniac? Jak nie urodze to mam 1.01 zglosic sie na wywolanie |
|
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo chociaz w terminie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

ja juz chce urodzic!!