Żony 2015 cz.8 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-03, 18:55   #3931
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Nadrabialam Was ,Ale wydawało mi się ze Emi płacze .Zostawilam bo na łóżku i pies mi się na nim położył
Pisał do Was mój pies

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
mam wrazenie ze dla ludzi +20 od nas to wcale nie jest logiczne...
ale jak mamie wytlumaczyc ze masz plan to rozpakowuywac pozniej kapiel i w kazdym mozliwym pokoju?
no jak?!
no jak tu madrze odpwpoiedziec "a w czym ja wam bede przeszkadzac? przeciez tylko pomoge?"
Moja mama sama ma takie pomysly. xD Np. "o, to rocznice slubu mozecie sobie spedzic z winem przed kominkiem na dywanie". xD Albo jak w Wawie sasiedzi za sciana baaaaardzo glosno sie zabawiali, niestety przez sciane z moim pokojem, ale bylo ich slychac w calym bloku i na to narzekalam, to mowila "tak sie zachowuje mlode malzenstwo". xD Moja mama jest wielka przeciwniczka mieszkania z rodzicami po slubie, bo sami z tata musieli sie tak dlugo meczyc.

Mi bylo strasznie wstyd, jak po weselu chcielismy sie juz zmyc do pokoju na noc poslubna i staralismy sie udawac, ze juz jestesmy zmeczeni i chcemy isc spac. Wszyscy wiedzieli, ze mamy jaccuzi w apartamencie i zyczyli nam "dobrej nocy". xD

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Co do jedzenia, to zarowno moi rodzice, jak i tesciowie sa bardzo slodyczolubni. Nie rozumieja, ze my nie jadamy deserow i zawsze nas namawiaja na ciasta/ciastka. Ciasteczka do herbaty, ciasteczka na deser, ciasteczka na podwieczorek. A w obu rodzinach jest obciazenie cukrzyca.
U tesciowej porcje obiadowe sa zawsze malenkie, "zeby nie przytyc", ale deser musi byc. Dokladnie odwrotnie niz robimy my z TZem.
Stary 2016-12-03, 18:59   #3932
Justuus
Zakorzenienie

Zebrałam się w sobie i w końcu wystawiłam suknie na olx - brawo ja
Ciekawe czy ktokolwiek popatrzy na ogłoszenie

kawa wypita, jest mi ciut lepiej
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 19:00   #3933
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Moja mama sama ma takie pomysly. xD Np. "o, to rocznice slubu mozecie sobie spedzic z winem przed kominkiem na dywanie". xD Albo jak w Wawie sasiedzi za sciana baaaaardzo glosno sie zabawiali, niestety przez sciane z moim pokojem, ale bylo ich slychac w calym bloku i na to narzekalam, to mowila "tak sie zachowuje mlode malzenstwo". xD Moja mama jest wielka przeciwniczka mieszkania z rodzicami po slubie, bo sami z tata musieli sie tak dlugo meczyc.

Mi bylo strasznie wstyd, jak po weselu chcielismy sie juz zmyc do pokoju na noc poslubna i staralismy sie udawac, ze juz jestesmy zmeczeni i chcemy isc spac. Wszyscy wiedzieli, ze mamy jaccuzi w apartamencie i zyczyli nam "dobrej nocy". xD

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Co do jedzenia, to zarowno moi rodzice, jak i tesciowie sa bardzo slodyczolubni. Nie rozumieja, ze my nie jadamy deserow i zawsze nas namawiaja na ciasta/ciastka. Ciasteczka do herbaty, ciasteczka na deser, ciasteczka na podwieczorek. A w obu rodzinach jest obciazenie cukrzyca.
U tesciowej porcje obiadowe sa zawsze malenkie, "zeby nie przytyc", ale deser musi byc. Dokladnie odwrotnie niz robimy my z TZem.
Dobrze że chociąż obiad mały. I moich jest tak że obiad pierwsze danie, drugie danie, weź dokładkę, i dwa desery. Na szczęście jak po pierwszej wizycie odchorowalam to już nikt nic we mnie nie wymusza.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 19:30   #3934
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;68233991]Dobrze że chociąż obiad mały. I moich jest tak że obiad pierwsze danie, drugie danie, weź dokładkę, i dwa desery. Na szczęście jak po pierwszej wizycie odchorowalam to już nikt nic we mnie nie wymusza.
[/QUOTE]
Dla nas na nieszczescie, bo czesto chodzimy glodni w Polsce. :/ Moja mama gotowac nie lubi, to jak przyjezdzam, ja jej czasami gotuje. :P
Nasze porcje obiadowe na co dzien to pewnie ze 2 porcje normalnych ludzi. Az kiedys zrobilam zdjecie (zalacznik; tak to jest duzy gleboki talerz). Takie obiady moj TZ zjada 2x dziennie (w pracy i w domu), ja do tego zjadam jeszcze lunch, np. gotowanego kurczaka. Na kolacje potem np. zupa. U tesciowej dostajemy moze z 1/4 takiej porcji na obiad, ofc raz dziennie. Zawsze mi wstyd u nich jesc, bo oni jedza jak wrobelki, a my jak odkurzacze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _20161203_112726.jpg (134,7 KB, 49 załadowań)
Stary 2016-12-03, 19:42   #3935
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Dla nas na nieszczescie, bo czesto chodzimy glodni w Polsce. :/ Moja mama gotowac nie lubi, to jak przyjezdzam, ja jej czasami gotuje. :P
Nasze porcje obiadowe na co dzien to pewnie ze 2 porcje normalnych ludzi. Az kiedys zrobilam zdjecie (zalacznik; tak to jest duzy gleboki talerz). Takie obiady moj TZ zjada 2x dziennie (w pracy i w domu), ja do tego zjadam jeszcze lunch, np. gotowanego kurczaka. Na kolacje potem np. zupa. U tesciowej dostajemy moze z 1/4 takiej porcji na obiad, ofc raz dziennie. Zawsze mi wstyd u nich jesc, bo oni jedza jak wrobelki, a my jak odkurzacze.
to my tez tak jemy

az czasami mi wstyd jak kogos na obiad zaprasazm bo widze ze ktos polowe tego i nie wiem czy sobie władować czy nie...
wiec jak przychodzi 1 osoba na obiad to gotujemy tyle co normalnie i dzielimy na 3 a nie na 2
Stary 2016-12-03, 19:51   #3936
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
to my tez tak jemy

az czasami mi wstyd jak kogos na obiad zaprasazm bo widze ze ktos polowe tego i nie wiem czy sobie władować czy nie...
wiec jak przychodzi 1 osoba na obiad to gotujemy tyle co normalnie i dzielimy na 3 a nie na 2
U nas na jeden obiad dla nas + jeden lunch dla TZa schodzi zazwyczaj paczka makaronu. U siebie sie nie krepuje, ale w gosciach zawsze mi wstyd, ile jem. Z drugiej strony jestem bardzo wybredna, wiec jak cos mi nie pasuje, to potrafie zjesc np. talerz czystego ryzu, byle tylko sie zapchac. :P
Stary 2016-12-03, 19:55   #3937
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Dla nas na nieszczescie, bo czesto chodzimy glodni w Polsce. :/ Moja mama gotowac nie lubi, to jak przyjezdzam, ja jej czasami gotuje.
Ja to w Polsce chodzę objedzona jak nie wiem : brzydal: Moja mama zawsze gotuje nasze ulubione potrawy, do tego mnóstwo owoców, desery też są. Ja w dodatku uwielbiam kuchnię mojej mamy, babcia zawsze też chętnie coś dorzuci W dodatku, jak jesteśmy w Polsce, to też staramy się spędzac czas z rodziną tyle, ile sie da, więc zdarza nam się, że wychodzimy razem do restauracji czy kawiarni. Nie ma szans, żebyśmy byli głodni.

Teraz, na święta, już tworzy menu, ale nie chce zdradzić, bo to niespodzianka.
Stary 2016-12-03, 19:59   #3938
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

My mamy pecha, bo obie nasze mamy sa kiepskimi kucharkami. Biedne nasze dzieci. Nie beda mialy pysznych obiadkow u babc. Pewnie beda calymi dniami na slodyczach. xD
Stary 2016-12-03, 20:03   #3939
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja tez tyle jem i tez mi czasem wstyd jak ktos zostawia, bo nie moze, a ja marzę o dokladce

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 20:03   #3940
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy pecha, bo obie nasze mamy sa kiepskimi kucharkami. Biedne nasze dzieci. Nie beda mialy pysznych obiadkow u babc. Pewnie beda calymi dniami na slodyczach. xD
Hahaha, babcie pewnie czymś nadrobią
Stary 2016-12-03, 20:14   #3941
viva91
na przekór do celu

Kiedyś przyjechałam do TŻ-a do jego studenckiego mieszkania, zrobił dla mnie obiad, współlokatorka popatrzyła na mój talerz i z tekstem: "To Marta tyle zje?"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-03, 20:17   #3942
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Też właśnie się nad tym zastanawiam

Krzesełko z all za chyba 80-90 zł porwałam je z garderoby i teraz muszę sobie jeszcze dokupic jedno w ogóle do tej toaletki muszę sobie jeszcze komodę dokupić bo ta szuflada za dużo nie pomieści

Dzień doberek, zaraz do pracy lecem
Ja mam świetna komode na kosmetyki z ikei znajde nazwę i dam Ci znać

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ta sama szwagierka miała mega minę kiedyś przy obiedzie, taki dialog:
Ona: A jadłaś to?
Ja: Nie, nie chcę już.
Ona: Nie lubisz?
Ja: Lubię.
Ona:
No bo jak można czegoś nie jeść, skoro się to lubi? No jak?! Nieważne, że zjadłam już porcję jak 100 kilogramowy atleta, jak się lubi coś to i to się zmieści

U mnie bylo podobnie, po 1 imprezie jak zjadłam wg ich tak malutko a dla mnie to bylo tyle co przez caly tydzień dość mocno zmieniło się ich podejście... odchorowalam to na tyle mocno, że przez kolejny dzien nic nie zjadłam. Teraz dają mi talerzyk i sztućce dla świętego spokoju, ale juz nie pytają o jedzenie

Cytat:
Hah, pewnie patrzą na Ciebie jak na skórę i kości
U mojej teściowej zawsze stół ugina się od jedzenia, ale otyłości nie ma, jednak ile się trzeba nagadać, żeby ją przekonać, że naprawdę nie ma się miejsca na jeszcze jedno udko... Aż niedawno jedna z jej córek ją zapytała: "U was się tyle je?"
Boję się świąt, po Wielkanocy została góra jedzenia - to nic, że było mniej osób niż zwykle, teściowa zrobiła jedzenia więcej niż zwykle a potem chodziła przybita, że tyle zostało i nie ma gdzie tego pochować... A każdy ją uprzedzał wcześniej i próbował stopować. Ech...
Eh... U moich rodziców i teściów jest tak samo.... Najgorsze, że ja robię tak samo... Właśnie pozegnalismy gości i zostałam z toną jedzenia i.... Zwlokami na kanapie

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 20:20   #3943
magda_mjt
Zakorzenienie

Żony 2015 cz.8

Kupilismy choinkę! ale na razie w siatce jest, wiec jeszcze nie wiem, co za pokrake żeśmy wybrali!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2016-12-03, 20:25   #3944
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Kupilismy choinkę! ale na razie w siatce jest, wiec jeszcze nie wiem, co za pokrake żeśmy wybrali!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jak juz ja ubierzesz to sie pochwal

Stanisław Lem

Stary 2016-12-03, 20:27   #3945
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
Eh... U moich rodziców i teściów jest tak samo.... Najgorsze, że ja robię tak samo... Właśnie pozegnalismy gości i zostałam z toną jedzenia i.... Zwlokami na kanapie
Dlatego my kupujemy najwiecej chipsow, precelkow itp i stopniowo otwieramy w czasie imprezy. Jak zostana zamkniete paczki, to moga lezec spokojnie do nastepnej imprezy. :P
Niezle tempo mieliscie, ze o 21 juz zwloki na kanapie. :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-03, 20:30   #3946
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja za godzinę tez bede miec zwloki. Meska impreza- wiec do oporu a ja dobra zona, z gorączką, bede rozwozić pijakow. Taka jestem wspaniała!

Stanisław Lem

Stary 2016-12-03, 20:30   #3947
MagicGirls
Zakorzenienie

I moich Teściów też wiecznie słucham " zjedz jeszcze" .Jak patrze na to ile nakłada jedzenia moja Teściowa swoim chłopakom to jestem przerażona

Za to w tym roku nie mogę doczekać się świat przez jedzenie .Na Wielkanoc bałam się jeść dużo rzeczy zresztą wolę jedzenie Wigilijne .Mam mega ochotę i na sałatkę jarzynowa ,sledzia z ogorkiem i cebulą, rybę po grecku ,pasztet,schab pieczony I sernik ,sernik ,sernik !!!

Stary 2016-12-03, 20:32   #3948
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Też tak robiliśmy, ale od jakiegoś czasu stwierdziliśmy, że dość mamy niedomykającej się lodówki I robimy tak w sam raz, pojedyncze sztuki jedzonka zostają, a i zdarza się, że coś znika do zera - wtedy się cieszę, bo wiem że smakuje, a jednocześnie widzę, że pozostałe dania jeszcze zostały i nikt głodował nie będzie

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2016-12-03 o 20:36
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 20:44   #3949
Justuus
Zakorzenienie

Ja też tak mam że zawsze za dużo :P
Wczoraj nie miałam czasu zresztą znajomi tez coś przynosili więc się musiałam powstrzymać :P ale i tak ciut zostało :P

Mój też na wieczorze z chłopakami, ale ma niedaleko do domu to przyjdzie na piechotke, ja niby wyciagnełam gotowy koktail mojito (o,5l) wypiłam 2-3 łyki i chyba będę musiała wylać - taka ze mnie ostatnio pijaczka :P
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-03, 20:49   #3950
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
Dlatego my kupujemy najwiecej chipsow, precelkow itp i stopniowo otwieramy w czasie imprezy. Jak zostana zamkniete paczki, to moga lezec spokojnie do nastepnej imprezy. :P
Niezle tempo mieliscie, ze o 21 juz zwloki na kanapie. :P
No ale czipsy i precelki to nie problem... Problemem jest mięso, sałatki, przystawki, zimna płyta...

Weź zwłoki były juz o 19 ale na fotelu teraz łaskawie przemiescily sie na kanapę i nie ogarniam jak to możliwe... Ale patrzę po butelkach dwie 0,7 plus 0,5 od 14 to chyba nie powinnam sie dziwić...

Cytat:
Też tak robiliśmy, ale od jakiegoś czasu stwierdziliśmy, że dość mamy niedomykającej się lodówki I robimy tak w sam raz, pojedyncze sztuki jedzonka zostają, a i zdarza się, że coś znika do zera - wtedy się cieszę, bo wiem że smakuje, a jednocześnie widzę, że pozostałe dania jeszcze zostały i nikt głodował nie będzie
No ja nie umiem. Nie wiem jak to mierzysz, ze tak wycyrklujesz u mnie nie może zabraknąć głupia ja! za to później pakuje i proszę gości aby pomogli nam w swoich domach zjeść

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
Stary 2016-12-03, 21:08   #3951
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
No ale czipsy i precelki to nie problem... Problemem jest mięso, sałatki, przystawki, zimna płyta...

Weź zwłoki były juz o 19 ale na fotelu teraz łaskawie przemiescily sie na kanapę i nie ogarniam jak to możliwe... Ale patrzę po butelkach dwie 0,7 plus 0,5 od 14 to chyba nie powinnam sie dziwić...

No ja nie umiem. Nie wiem jak to mierzysz, ze tak wycyrklujesz u mnie nie może zabraknąć głupia ja! za to później pakuje i proszę gości aby pomogli nam w swoich domach zjeść
U mnie podobnie, zawsze się martwię, że braknie, więc wolę mieć więcej i potem rozdać
Stary 2016-12-03, 21:21   #3952
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o to, ze ja malo szykuje sama, raczej po prostu kupuje slone przekaski. :P

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Za to w tym roku nie mogę doczekać się świat przez jedzenie .Na Wielkanoc bałam się jeść dużo rzeczy zresztą wolę jedzenie Wigilijne .Mam mega ochotę i na sałatkę jarzynowa ,sledzia z ogorkiem i cebulą, rybę po grecku ,pasztet,schab pieczony I sernik ,sernik ,sernik !!!
Z tego wszystkiego bym zjadla chetnie tylko salatke jarzynowa. Pod warunkiem, ze nie byloby w niej czuc selera. :P Sernik moze, jesli bylby bez rodzynek.

W naszym towarzystwie jakos nie istnieja meskie imprezy. Pijemy wszyscy razem, wyjatkiem sa wieczory kawalerskie.
Na moje spotkania z kumpelami faceci zawsze maja wstep, ale najczesciej nie chce im sie sluchac jazgotu. Czasem dolaczaja pozniej lub na chwile.
Stary 2016-12-03, 21:31   #3953
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Nie mierzę Po prostu mówię sobie, żeby zrobić połowę tego, co robiłam kiedyś Zrób następnym razem tyle ile uważasz za właściwe, czy tyle co dziś. Ale na stół podaj połowę czy 3/4 tego co zrobiłaś. I zobacz ile z tego zejdzie Jakby miało braknąć (akurat) to zawsze możesz donieść. Ale na 99,9% zostanie i będziesz wiedziała, że robiąc połowę nie skażesz gości na śmierć głodową
Stary 2016-12-03, 21:33   #3954
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Albo kup chipsy/nachosy zamiast jednej salatki. :P
Stary 2016-12-03, 21:34   #3955
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
U mnie podobnie, zawsze się martwię, że braknie, więc wolę mieć więcej i potem rozdać
To wam opowiem. Chociaż może już opowiadałam
Moja 18-stka, dla znajomych, na wynajętej sali. Moja mama robi za cały katering. Przyszła jej pomóc dobrą znajoma i pyta co pomóc. To mama jej mowi-weź sałatkę jarzynowa i wymieszaj z majonezem. Ta idzie to tej sałatki, tak patrzy i mówi "chyba muszę jechać po betoniarkę żeby to wymieszać"...

I ja to odziedziczylam po mamie... Chociaż jak przychodzi stały skład czyli +4osoby i to stale to wiem ile czego... Ale jak większa impra to raaaaaany....

Tak samo jak barman mam powiedział że alkohol możemy kupić sami jesli mamy ochotę i ze taka lista. Popatrzyłam na tą listę i powiedziałam że to nie ma sensu bo ja kupię x2 i jeszcze się będę bała że zabrakło.... No i nie muszę mówić ile zostało jeszcze po weselu... także dobrze ze zlecilismy to barmanowi i dalej mam nadmiar prawie 30 butelek wódki

45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 21:36   #3956
misiaa91
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;68238606]To wam opowiem. Chociaż może już opowiadałam
Moja 18-stka, dla znajomych, na wynajętej sali. Moja mama robi za cały katering. Przyszła jej pomóc dobrą znajoma i pyta co pomóc. To mama jej mowi-weź sałatkę jarzynowa i wymieszaj z majonezem. Ta idzie to tej sałatki, tak patrzy i mówi "chyba muszę jechać po betoniarkę żeby to wymieszać"...

I ja to odziedziczylam po mamie... Chociaż jak przychodzi stały skład czyli +4osoby i to stale to wiem ile czego... Ale jak większa impra to raaaaaany....

Tak samo jak barman mam powiedział że alkohol możemy kupić sami jesli mamy ochotę i ze taka lista. Popatrzyłam na tą listę i powiedziałam że to nie ma sensu bo ja kupię x2 i jeszcze się będę bała że zabrakło.... No i nie muszę mówić ile zostało jeszcze po weselu... także dobrze ze zlecilismy to barmanowi i dalej mam nadmiar prawie 30 butelek wódki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Haha, skąd ja to znam u nas weselna też jeszcze stoi, mimo że część udało nam się sprzedać, część braliśmy na imprezy itd.
Stary 2016-12-03, 21:39   #3957
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Chodzi mi o to, ze ja malo szykuje sama, raczej po prostu kupuje slone przekaski.
A to my nic nie kupujemy, poza sokami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-03, 21:42   #3958
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Ja już się nauczyłam robić jedzenia w sam raz, bo duzo jedzenia się przez to marnowało.

A odnośnie jedzenia w domach to ani u mnie ani u Tż na szczęście nie ma namawiania do jedzenia, każdy je tyle ile chce i może
Stary 2016-12-03, 21:43   #3959
viva91
na przekór do celu

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;68238606]To wam opowiem. Chociaż może już opowiadałam
Moja 18-stka, dla znajomych, na wynajętej sali. Moja mama robi za cały katering. Przyszła jej pomóc dobrą znajoma i pyta co pomóc. To mama jej mowi-weź sałatkę jarzynowa i wymieszaj z majonezem. Ta idzie to tej sałatki, tak patrzy i mówi "chyba muszę jechać po betoniarkę żeby to wymieszać"...[/QUOTE]

No i tak jest u mojej teściowej... A potem ma łzy w oczach, bo tyle jedzenia zostało... Ale żeby jej nikt nie uprzedzał, nie tłumaczył wcześniej, że tego nie zjemy... Raz było ustalone, że jej córka robi kluski i przynosi ze sobą. Przyniosła. Ale teściowa też zrobiła swoje "bo może braknie". Ehe.
Stary 2016-12-03, 22:03   #3960
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
Nie mierzę Po prostu mówię sobie, żeby zrobić połowę tego, co robiłam kiedyś Zrób następnym razem tyle ile uważasz za właściwe, czy tyle co dziś. Ale na stół podaj połowę czy 3/4 tego co zrobiłaś. I zobacz ile z tego zejdzie Jakby miało braknąć (akurat) to zawsze możesz donieść. Ale na 99,9% zostanie i będziesz wiedziała, że robiąc połowę nie skażesz gości na śmierć głodową
No to chyba dzis tak zrobiłam miała byc jeszcze grecka sałatka, i nie było... Bo... Nie zdążyłam jej zrobić

Cytat:
Albo kup chipsy/nachosy zamiast jednej salatki. :P
To Ty myślałas, że nie ma na imprezie u nas chipsow czy naczosow? jeszcze sa ciastka, ciasto, slomki ptysiowe no nie ma prawa nie być czegoś na co gość mialby ochotę jak w supermarkecie nawet piwo bezalkoholowe mamy w ofercie

Cytat:

No i tak jest u mojej teściowej... A potem ma łzy w oczach, bo tyle jedzenia zostało... Ale żeby jej nikt nie uprzedzał, nie tłumaczył wcześniej, że tego nie zjemy... Raz było ustalone, że jej córka robi kluski i przynosi ze sobą. Przyniosła. Ale teściowa też zrobiła swoje "bo może braknie". Ehe.
Czuję, że mam coś wspólnego z Twoją teściową ostatnio koleżanka mówi nie przynos nic bo nie przejemy... Myślicie, że ją posłuchałam?

Od jutra się uczę!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości