|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤
Oglądałam ten film i przebeczalam cała końcówkę. Teraz nie będę oglądać bo jestem zbyt placzliwa i emocjonalna w ciąży choć obejrzalabym jeszcze raz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za 4 tygodnie pójdę przypuszczam że już w nowym roku kiedy będę w 13 tygodniu, bo obecnie jestem w 8. Chyba dobrze myślę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie , nie widzę potrzeby tak się kryć. Z naszymi rodzicami jesteśmy blisko, nawet jakby coś się stało, to nie ukrywałabym przed nimi. Co innego dalsza rodzina.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie przed dalszą rodziną juz nie dało się ukryć. Moja młodsza siostra ma 30 stkę - cała rodzina+znajomi.
|
#2136 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Bo z naszym terminem to usg w nowym roku (ja się zapisałam na 7 stycznia ) to tradycyjne usg genetyczne, a nie kontrola krwiaka.
|
|
|
|
|
#2137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lepiej zapobiegać jasne niż potem się martwić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2138 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
) ale po krwiaku nie zostało nawet śladu
|
|
|
|
|
#2139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Jak to w ciąży się może wiele zmienić ;-) A po dwóch tygodniach wróciłaś normalnie do pracy? Ja planuje wrócić chodź na trochę ;-) Super rady dziekóweczka z całego serca :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2140 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() A do pracy wracam w poniedziałek, chociaż mogłam siedzieć w domu do środy włącznie, ale już nie chciałam się potem jeszcze bardziej tłumaczyć
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak oglądam ten film i rycze..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2142 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Cytat:
Ehhh ja tez sie zryczałam jak głupia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2144 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Staram się robić mało, bez pośpiechu i dużo siedzieć lub leżeć. Mam nadzieję że krwiaczek się sam wchłonie. Ma 9 mm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży zrobiłam kilka zdjęć w domu ale sesji nie robiłam. Pamiątka super😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na imprezie firmowej - najlepiej, zeby wymówka pasowała do ciebie. Można powiedzieć, ze jest sie na antybiotyku - ale to oklepane, poza tym jednak przy większości antybiotyków mała dawka alkoholu nie zaszkodzi. Jak ja bym miała wymyślać to powiedziałabym, ze do świat jestem na poście dr dąbrowskiej - dieta eliminacyjna, zero alkoholu, ja akurat zmagam sie z nietolerancjami pokarmowymi i trochę o niej czytałam. Od razu tez mam wymówkę dlaczego nie mam przy nudnościami apetytu. Cytat:
||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trochę poczytałam o fotelikach do auta i to jakaś czarna magia. Ceny mnie zabiły, a o konieczności wymiany po ok 10 mies. juz nie wspomnę.
|
#2149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2150 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
diety by nawet u mnie przeszły, bo już nie raz robiłam różne detoksy ![]() niestety my się w pracy wszyscy bardzo dobrze znamy, więc byle czego nie łykną z tym L4 nawet bym się przyznała komu trzeba, ale to takie plociuchy, że zaraz by każdy wiedział
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2016-12-04 o 11:04 |
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosztowalo cos ok 150 zł. |
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zależy na takim, który by się rozkładał i był jednocześnie gondolą.
|
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
W kwestii fotelików powiem tyle: tanie absolutnie nie są bezpieczne. A wybór dobrego fotelika to kluczowa sprawa dla zdrowia i często życia dziecka - nawet przy hamowaniu przy niewielkiej prędkości lub zwykłej stłuczce. Po drugie popularny test ADAC to totalna ściema, 5 gwiazdek mają w nim foteliki, które z bezpieczeństwem mają niewiele wspólnego
Jedyny wiarygodny test, który rzeczywiście rygorystycznie sprawdza bezpieczeństwo fotelików to szwedzki Test Plus i warto zwracać uwagę tylko na te foteliki, które go przeszły. Więcej o Teście Plus możecie przeczytać tutaj: http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...powie.html?m=1 zwłaszcza od momentu "Niewielu rodziców ma świadomość...". W ogóle polecam ogromnie przewertowanie tego bloga przed zakupem fotelika.
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O takich fotelikach nie słyszałam. A zreszta jesli coś jest do wszystkiego, jest do niczego fotelik powinien byc przede wszystkim bezpieczny. Polecam wam dziewczyny w tym temacie blog osiemgwiazdek.Może Tobie chodzi Morelle o taki fotelik który można wpiąć na stelaż i wozić w nim dziecko? Wszystko spoko tylko dziecko w foteliku na dłuższe zakupy czy spacery to słaby pomysł, pozycja jest wymuszona a to dla takich malutkich plecków jest nie wskazane. Nasza ma prawie 12 miesięcy i cały czas jeździ w swoim pierwszym foteliku, jest on do 12 kg, a córa wazy 8 wprawdzie juz na długość sie robi mały wiec niedługo wymienimy na następny.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2155 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Ale chyba nie ma fotelika samochodowego, który tak sie rozkłada? możesz dać jakiegoś linka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.tvnstyle.pl/aktualnosci,1...em,169605.html
Znalazłam cos takiego. Natomiast fotelik o ktorym pisalam wcześniej szło jeszcze wszystko rozmontować i zostawało samo siedzisko. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Wiem ze jest tu kilka dziewczyn co juz mają dzieciaczki. Dlatego pytanie do was. Podoba mi sie noszenie dzieci w chuście. Może jest tu mama która w ten sposób nosiła swoje maleństwo. Czy łatwo jest takiwgo maluszka zamontować do takiej chusty. Z mezem nie mamy samochodu i jakos nie chcemy mieć dlatego dla nas środek lokomocji to komunikacja miejska. A ze mąż w delegacjach to wszystko w moich rękach dlatego łatwiej by mi było dzieciaczka nosić w chuście. Do tego czytałam ze to jest dobre dla maluszka bo zawsze jest blisko matki. |
|
|
|
#2157 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Warto tylko znaleźć osobę, która pokaże jak prawidłowo wiązać chustę, żeby było to bezpieczne dla kręgosłupa malucha (np. w moim mieście dość często są bezpłatne warsztaty z chustonoszenia, szkoła rodzenia też oferowała taką możliwość, może u Ciebie też tak jest). Moim zdaniem wiązanie chusty nie jest bardzo łatwe na początku - przynajmniej dla mnie nie było, bo ciagle bałam się że źle to robię No i niestety nie każdemu dziecku będzie to odpowiadało, więc dobrze jest wstrzymać się z zakupem i popróbować najpierw z pożyczoną chustą (np. w mojej szkole rodzenia można było pożyczyć sobie chustę). Dla mnie wygodniejsze od chusty okazało się nosidełko ergonomiczne (mamy polskiej firmy Tula - polecam), bo łatwiej było mi szybko pozapinać i pościągać Cytat:
|
|||
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=siilmariien;6825128 6]Darietta błagam, zobacz sobie crash testy z udziałem tego typu foteli. Fotelik to nie jest gadżet jak wózek, który wybieramy pod swoją wygodę. Jedyna funkcja jaką powinien spełniać to być jak najbardziej bezpieczny dla dziecka podczas hamowania/stłuczki/wypadku.
Ja podałam tylko przykład jaki widziałam i znalazłam. Zbytnio nie interesują mnie foteliki bo jak pisałam nie mam i nie bede miec samochodu tylko komunijacja miejska takze ja wybieram wózek i chustę. |
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj trochę - same dobre opinie. Rozkłada się jak gondola, więc nie ma wymuszonej pozycji o której piszesz. Dla mnie to by była super opcja. Bez gondoli. Tylko stelaż i fotelik. Cytat:
Tylko ceny mniej mi się podobają. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Ja słyszałam same dobre opinie o chustach. Jednak sama nie zamierzam z tego korzystać.
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2016-12-04 o 18:21 |
||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczyna boleć mnie pęcherz
wysłałam męża do apteki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.

) ale po krwiaku nie zostało nawet śladu 

Jedyny wiarygodny test, który rzeczywiście rygorystycznie sprawdza bezpieczeństwo fotelików to szwedzki Test Plus i warto zwracać uwagę tylko na te foteliki, które go przeszły. Więcej o Teście Plus możecie przeczytać tutaj:
fotelik powinien byc przede wszystkim bezpieczny. Polecam wam dziewczyny w tym temacie blog osiemgwiazdek.