|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Helool, nazarlam sie to teraZ sie zbieram ogarnac i na wizyte.
|
#3302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmienie piersią nie jest feeee! Ilu facetów by się chętnie przyglądało 😉 ja nie mam nic przeciwko karmieniu nawet wśród ludzi o ile kobieta robi to dyskretnie (np zakrywa pieluszką).---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Kciuki za wizyty! |
||||
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie bez zmian ![]() Piersi mnie troche bolą... Może szykują jakąś produkcje ![]() Wyprawiłam męża do pracy, ogarnę szybko w mieszkaniu ( mam takie schizy ostatnio ze musi byc non stop mega czysto zeby w razie co moja glowa byla spokojna ) bo znajac mnie to lały by mi sie wody a ja bym odkurzala albo cos haha Jak to zrobie to odpale kompa i Was porzadnie ponadrabiam
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
A ja zbieram się na ryneczek, chociaz tak mi sie nie chce. Ale muszę. Pozniej skocze do pepco bo dawno nie byłam i rossmana
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Oczywiwcie daj znać po
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie szybciej na forum odpisuje, przez tel...
fejs mi sie wiesza na tel a lapka musze miec blisko gniazdka bo musi buc pod pradem bo od razu pada.. :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam tego z podswietleniem bo on ma 4 gb pamieci a mam wszystkie ksoazki ktore od prawie 5 lat wgralam i na poprzednim przestalam sie miescic. Generalnie to kazdemu polecam sprobowac, sama na poczatku meza wysmialam jak swojego kupowal a po miesiacu nabylam dla siebie 😎 Jeszcze o fb napisze, ze ja niestety tez tam malo zagladam i dlatego sie do grupy nie zapisywalam. Jakos nie lubie fb. Czasmi fajnie popatrzec co u starych znajomych ale to tyle... Cytat:
Darunia, trzymam kciuki za karmienie, nie zniechecaj sie |
||
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko sie wyjasni Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- ja wizytuje za tydzien ;-) Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3309 |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za wizyty
🏻Lece do Rossmana bo już misie Tvn są w sprzedazy, a mamy z tz tradycje, ze od 6 lat dostaje jednego na mikolajki w tym roku sama kupie i bedzie juz nie dla mnie, a dla Kluski no i musze dokupic kapcie, bo juz chce torbe ostatecznie zamknac.Milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
mozna usunac te co sie nie odzywaja.. jak wroca to sie dopisze, albo jako zaginione je dac
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- moj czyta w internecie o wszystkim, o forum to czasem ma focha ze do was pisze ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- soulie - u mnie czop tez nadal na miejscu, straszakow tez brak,. ale mysle ze jest jeszcze czas , i od razu ekspres bedzie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tz jest tak samo nastawiony na kp i wie jakie to dlamnie wazne wiec mnie popiera. Przeziebilam sie. Od tej 5 jeszcze chwilę zasnelam, ale z nosa mi leci i strasznie boli to ucho przy przelykaniu sliny. Zamiast kawy.wypije chyba jakies mleko z czosnkiem i miodem to moze troszke mnie postawi na nogi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Sprób też pić wodę z miodem i cytryną. Ostatnio wyczytałam, że miód traci swoje właściwości zdrowotne w wysokiej temperaturze. Oby Ci szybko przeszło!
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3314 |
|
Rozeznanie
|
Hej, u mnie nadal mała w brzuchu. Strasznie przepisowa z niej pannica, chyba urzędnikiem będzie skoro tak daty pilnuje. Teraz prasuje, później muszę odkurzyć i czekam na wieści o moim gbsie.
Udanego dnia nierozpakowanym, a manusiom dużo spokoju. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Przespałam tej nocy 4 godziny bez siku, szok!
Któraś z Was pisała, że sprawdza sobie szyjkę i czuje rozwarcie. Dzisiaj próbowałam dosięgnąć i nic z tego haha😆 |
|
|
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
Monia to chyba trzeba by mieć krótką szyjkę juz żeby wyczuć samemu ?
Mi ostatnio gin to pół łapy wsadził 🙈 Mamy plan z tż że jutro jak wróci z pracy lecimy ze wszystkimi sposobami po kolei i ze urodze w terminie 😁 od dzisiaj jej mówię żeby się szykowala ✌ Ale tak się dzisiaj super czuję, w ogóle ciąży nie czuje 😱 Brzuch to mi cala ciążę nie przeszkadza za bardzo, ale teraz żadnych boli w krzyżu, kroku, skurczy itp 🙌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro wizytę wierzę w to że ostatnią
ostatnio mi powiedziała gin że szyjka "jeszcze trzyma" co to znaczy? i że rozwarcie na opuszek tak ją zrozumiałam. Pije któras z Was tą herbatę z liści malin? jest sens to kupować?
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
ja ledwo co dosiegalam. mi od czwartku pochwa sie zmienila. mam takie wybrzuszenie zamiast przedniej sciany pochwy ktore chyba naciaga wejscie do szyjki i wczesniej na koncu pochwy czulam koniec , po prostu cos miekkiego, a teraz palec dalej mi wchodzi i nie ma zakonczenia. ale od czwartku brak postepu i ciagle tylko jeden palec wiec mi sie nie zapowiada na porod., chociaz termin na jutro. moja mama rodzila oboje dzieci w 39 tygodniu i 4 dni. chyba po niej nie odziedziczylam tej sklonnosci, bo dzisiaj mam juz 39 i 6 dni.
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Aska ale to tak z lusterkiem obserwujesz co i jak? ja to jakoś nie umiem sobie sprawdzić
ostatnio jak wziełam lusterko i zobaczyłam jakie mam rozstępy w pachwinach to się popłakałam i schowałam lusterko
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po ktg, skurczy brak
Czekam teraz do lekarza..
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
nie lusterkiem, palcem wyczuwam, ale no nie wiem, nie jestem ginekologiem. mam zwolnienie do 8 grudnia, a slyszalam ze ginekolodzy po terminie juz nie daja zwolnien. to co w takim razie mam wykorzystac juz macierzynski? ktos wie jak to sie robi?
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pije owocowa z malinami 😂 ale to bo lubie.
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam na jutro termin a gin dał zwolnienie do 15.12, żeby od razu wskoczyć na macierzyński. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zwolnienie do tp z om czyli do 12 grudnia.
|
#3325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dostałam zwolnienie na ponad miesiąc, to juz bedzie dobrze po terminie, ale gin powiedzial ze to nie ma znaczenia bo jak urodze to ono przepadnie i od razu wskoczy macierzynski, daje na dluzej zebym nie musiala latac przedluzac jakby co. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Moze lekarz sprzeda Ci jakiegos niusa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam l4 do terminu z om czyli 14.12 poźniej z tego co czytałam już macierzyński... chociaż różnie bo dużo osób w necie pisze że niby miało przedłużone, inni że nie bo lekarze nie mogą...
Mi powiedziała że już do terminu więc podejrzewam że to ostatnie. Podobno macierzyński można zacząć 2 tyg przed porodem
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
A ja oprócz tego ostatniego ktg na IP nie mam żadnych i gin mi mówił żeby tylko obserwować ruchy i max tydzień po terminie zgłosić sie do szpitala.
Może powinna gdzieś pójść i zrobić to ktg? Czy nie ma potrzeby? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
Ja w tej ciąży też nie miałam żadnego ktg. Ruchy czuję cały czas, więc jestem spokojna.
|
|
|
|
#3329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ubralam kosz mojzesza, bo dostalam go z niebieskimi falbankami i w koncu sprawdziłam jak wyglada z rozem podoba mi sie. Niby nie czuje sienajlepiej ale jednak ruch poprawia samopoczucie. Chwila prasowania i juz jakos mi lepiej. Poszlabym gdzies na spacer ale mi sie nie chce samej, a wszyscy znajomi pracuja. Moglby ten czas lecieć szybciej i moglabym juz spacerować z Liliana w wozeczku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Helol ✌
Noc spokojna, baaardzo przespana! Pojadlam sniadanie i zbieram sie teraz do lekarza. Duzo naprodukowalyscie, poczytam wieczorem 😆 Kaziowa po co ci ktg, przeciez my jutro rodzimy! Juz szukam pociagu zeby do ciebie wyjechac 👌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Karmienie piersią nie jest feeee! Ilu facetów by się chętnie przyglądało 😉 ja nie mam nic przeciwko karmieniu nawet wśród ludzi o ile kobieta robi to dyskretnie (np zakrywa pieluszką).

W Pl to chyba bardzo rzadko się zdarza...
Wiesz, jak jest w praktyce w Twoim szpitalu?

) Swoją drogą czytanie na leżąco jest przez to milion razy wygodniejsze. Obojętnie, którą rękę trzymam "książkę", to mogę przerzucać stronę.

🏻
w tym roku sama kupie i bedzie juz nie dla mnie, a dla Kluski
no i musze dokupic kapcie, bo juz chce torbe ostatecznie zamknac.