Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-05, 08:45   #3301
DoDoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Helool, nazarlam sie to teraZ sie zbieram ogarnac i na wizyte.
Stary 2016-12-05, 09:01   #3302
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Byla u mnie wczoraj niespodziewanie znajoma, ktora nie ma jeszczw dzieci bo dla niej obecnie najważniejsza jest kariera... mowila mi jakie to karmienie piersia jest feeee... i ogolnie pouczala jak to jest w czasie porodu(bo przecież wie od koleżanek), ze ja chce rodzic w wodzie, a w czasie porodu wszystko sie zmienia i mysle tylko o bólu i ulegneznieczuleniu zzo. Ach... nie ma to jak usluszec opinie i porodzie, dzieciach i laktacji od dziewczyny, ktora prawdopodobnie nigdy na rekach nie miala noworodka...
Tz siesmieje, ze to on wie duzo wiecej o noworodkach,porodzie i laktacji i nie raz ja wczoraj zgasil... wogole to moj maz stwierdził, ze cieszy sie, ze trafilam na "to forum"(bo on nawet nie wie gdzie jest to forum i ze istnieje cos takiego jak wizaz-on to bardziej fan weszlo, wyszlo i joe monater...), bo dzieki wam tyle wiem i on sie jeszcze ode mnie duzo uczy. Ostatnio jak zasnelam na sofie i sie przebudzilam to widzialam jak czyta moja książkę o niemowlakach. Wczoraj nawet dumnie pierwszy znajomemu zaproponował, ze pokaże mu pokoik dla Liliany. Widzę, ze juz nie moze sie doczekac kiedy urodze i zostanie tatą
Dobrze, że Tż był przy Tobie i ją gasił. Dziewczyna zmieni zdanie jak przyjdzie na nią kolej Karmienie piersią nie jest feeee! Ilu facetów by się chętnie przyglądało 😉 ja nie mam nic przeciwko karmieniu nawet wśród ludzi o ile kobieta robi to dyskretnie (np zakrywa pieluszką).

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Ha. Lucky
Wcale nie 😁😁
Ale Alicja tak więc luzzz. Bo już prawie płakałam o 23 ze jestem beznadziejna
Darunia nawet tak nie myśl! Wszystkie tu jesteśmy za.je.biste matki 😉

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Na 15.12. Podobnie jak Ty
Ale muszę się przyznać, że końcówka ciąży jest dla mnie ciężka... Prawie w ogóle nie śpię, jestem jakaś rozdrażniona i jeszcze co chwilę ktoś się pyta czy już rodzę, co dodatkowo mnie wnerwia

Moja to samo

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
To ja bliżej Was chyba urodzę 😉 z usg mam 16-17. Om 6.12 i oprócz twardnień to nic się nie dzieje

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Monia wiem dlaczego Iza się wstrzymała! Czeka, żeby być młodszą niż Roksi dla Karola 😊
Hehe a u mnie cisza! Nic a nic oprócz twardnień i wiercącej się główki w Bożenie

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Kciuki za wizyty!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 09:15   #3303
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie bez zmian
Piersi mnie troche bolą... Może szykują jakąś produkcje

Wyprawiłam męża do pracy, ogarnę szybko w mieszkaniu ( mam takie schizy ostatnio ze musi byc non stop mega czysto zeby w razie co moja glowa byla spokojna ) bo znajac mnie to lały by mi sie wody a ja bym odkurzala albo cos haha

Jak to zrobie to odpale kompa i Was porzadnie ponadrabiam
Stary 2016-12-05, 09:19   #3304
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Dziekuje 😊

Az z tego wrazenia chyba wypadl mi ten slynny czop sluzowy 😆

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ooo widzisz

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 09:23   #3305
ewelinuus
Zadomowienie

A ja zbieram się na ryneczek, chociaz tak mi sie nie chce. Ale muszę. Pozniej skocze do pepco bo dawno nie byłam i rossmana

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Helool, nazarlam sie to teraZ sie zbieram ogarnac i na wizyte.
Oczywiwcie daj znać po
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 09:24   #3306
kamisha
Zakorzenienie

mi sie szybciej na forum odpisuje, przez tel...
fejs mi sie wiesza na tel a lapka musze miec blisko gniazdka bo musi buc pod pradem bo od razu pada.. :/

Stary 2016-12-05, 09:25   #3307
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Przez ostatnie 2 czy 3 dni mało czasu miałam, to odpisywałam tylko na najważniejsze, ale coś tu jeszcze zachomikowałam do cytowania...

To i ja trzymam za Ciebie!!! W Pl to chyba bardzo rzadko się zdarza... Wiesz, jak jest w praktyce w Twoim szpitalu?

To racja w sumie. Pewnie też by mi taki plan awaryjny bardziej pasował
U mnie to na pewno, gdyby cokolwiek, to wywołanie byłoby dobrze po Nowym Roku, ale choć pierwszy syn był wywoływany, to drugi wyskoczył sam 4 dni po tp, więc tak idąc za ciosem, to teraz powinnam jakoś równo w okolicy tp urodzić
A jak Twoje samopoczucie?
Z facetami to tak różnie bywa... Czasem muszą dorosnąć do pewnych rzeczy. Hm, znam niestety z doświadczenia kryzys przy drugim dziecku... Za to przy trzecim jest już o 180 st lepiej! Powodzenia, żebyście doszli do porozumienia jak najszybciej

Ech, widać i oczekiwanie na cc nie jest łatwe. Jedynie ten plus, że wiesz, kiedy urodzisz... Będziemy trzymać kciuki! Tylko przypomnij datę
Córcia da radę na pewno! Nie zdarzyło jej się wcześniej zostawać u dziadków np? A po cc tym bardziej pewnie szybko staniesz na nogi, mając dodatkową motywację, żeby do niej wrócić jak najszybciej

Dobre!
To ja mam jakiś inny model (starszy?), bo nie mam takiej funkcji, tylko przyciskami z boku przerzucam strony. Też masz e-inka? (Chyba wszystkie kindle mają, ale nie wiem ) Swoją drogą czytanie na leżąco jest przez to milion razy wygodniejsze. Obojętnie, którą rękę trzymam "książkę", to mogę przerzucać stronę.

Brawo dla Hrabiny, że ładnie rośnie.
Widzę, że już dziewczyny Cię pocieszyły dość
Nie bój nic, będzie co ma być!!!

Ja też te pierwsze około 2 tyg, gdy dziecię przez większość doby śpi, stosuję z bólem serca tą metodę, jak pójdzie kupa w trakcie jedzenia, a dziecię sobie słodko po karmieniu zasypia, to daję spać i po obudzeniu przebieram, jeśli nic się z pupą nie dzieje
Też mnie tak uczono, że jeśli przebiorę, to małe znowu marznie przy przebieraniu i złości się, i znowu je bierzemy do piersi, żeby uspokoić i może pójść kolejna kupa przy tym dojadaniu (tzw. efekt tłoczka - uwielbiam to określenie) i znowu przebieranie i takie błędne koło by to było... Lepiej dać dziecku spać spokojnie z pełnym brzuszkiem, skoro mu dobrze

Ty to w ogóle wyglądasz jakbyś dopiero w połowie ciąży była. Pięknie To pewnie pomaga w tym, że czujesz się generalnie dobrze w ciąży i nie za ciężko z tego co pisałaś. Super!

Jeszcze pamiętam, że jakieś życzenia zdrowia dla nas były, więc dziekujemy! Lepiej późno niż wcale
Na Kaja podziałały... Jak go w pt z tej szkoły zabierałam, to już miałam wizję ciężkiego zapalenia uszu, gorączek po 39-40 st i jeżdżania na dyżur całodobowy, a on tylko w pt przespał popołudnie, a sb i nd niby mówił, że go uszko boli, ale szalał jak zawsze albo i bardziej No nic, jutro go biorę do lekarza, bo to jednak uszy... I sama też się chyba zarejestruję do kontroli przy okazji, bo nie całkiem dobrze się czuję jeszcze, choć już po 5 dobach antybiotyku jestem

No to na mnie też już chyba wreszcie pora do spania. Jestem na bieżąco ze wszystkim, przygotowana na kolejny burzliwy tydzień!

---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ----------

To przykre, że w szpitalu nie potrafią pomóc
Polecę jak zawsze jak najszybsze spotkanie z doradcą laktacyjnym. Szukaj już, żeby się spotkać zaraz po wyjściu ze szpitala.
Poczytaj też, jak prawidłowo przystawiać dziecko. to bardzo ważne i może bardzo pomóc. Nie daję linków, bo tego jest mnóstwo w necie (żeby jak najwięcej piersi było w buzi, policzki niezapadnięte, dźwięk przełykania).
I spojrzyj na linki, które ostatnio wrzuciłam. Widziałam, że Lucky już dała na pierwszą stronę Tam pewnie też coś dla siebie znajdziesz.
Powodzenia!!!

ja mam tego z podswietleniem bo on ma 4 gb pamieci a mam wszystkie ksoazki ktore od prawie 5 lat wgralam i na poprzednim przestalam sie miescic. Generalnie to kazdemu polecam sprobowac, sama na poczatku meza wysmialam jak swojego kupowal a po miesiacu nabylam dla siebie 😎

Jeszcze o fb napisze, ze ja niestety tez tam malo zagladam i dlatego sie do grupy nie zapisywalam. Jakos nie lubie fb. Czasmi fajnie popatrzec co u starych znajomych ale to tyle...

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gratuluję rozpakowanym! Cudownie, że możecie już tulić Wasze maleństwa 😍

U mnie nic się nie dzieje. Sraszaków brak, czop siedzi i się nie rudza. Jestem już sfrustrowana :/

Z pozytywnych rzeczy to wczoraj kupiliśmy choinkę. Nasza pierwsza żywa 😍 Na razie stoi na tarasie. Może za tydzień ubierzemy.

Miłego dnia dziewczyny

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ech u mnie tez cisza, termin mam mniej wiecej tydzien po Tobie ale juz taka zmeczona jestem. Wczoraj sobie jeszcze rozwalilam kolano, jak kucnelam to cos mi pyknelo i az na du.e upadlam. Siedzialam potem z zimnym okladem, niby chodzic moge ale kolano lekko czuje. Zobacze jak sie dzis sytuacja rozwinie bo jak tu potem te przysiady z rozstawionymi nogami przy porodzie robic?????

Darunia, trzymam kciuki za karmienie, nie zniechecaj sie
Stary 2016-12-05, 09:28   #3308
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Nie mam mleka w piersiach a Ala nie chce ssac ani piersi ani butelki.
Kurna ratunku. W szpitalu nie wiedzą o co chodzi. Dałam jej dopiero 10ml z butli, teraz pierwszy raz. I to na raty bo się krztusila.

Właśnie wstałam po 3 godzinach snu. Czuje się jak mlody Bóg.

Jutro zapewne w szpitalu będzie ktoś z poradni laktacyjnej wiec może coś mi pomogą.

Zastanawiam się czy czasem na sali nie mamy za gorąco i tego co wypijam to zaraz nie wypacam z siebie. i przez to nie mam z czego mleka robic.
Niestety kaloryfer odkrecony na 4 bo jednej dziewczynie która przy nim śpi jest zimno. Pewnie ma super tropikalne warunki w domu i nam tu je stworzyła...

na pewno dacie rade!
wszystko sie wyjasni

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

ja wizytuje za tydzien ;-)

Stary 2016-12-05, 09:29   #3309
nudnylogin
Rozeznanie

Kciuki za wizyty 🏻

Lece do Rossmana bo już misie Tvn są w sprzedazy, a mamy z tz tradycje, ze od 6 lat dostaje jednego na mikolajki w tym roku sama kupie i bedzie juz nie dla mnie, a dla Kluski no i musze dokupic kapcie, bo juz chce torbe ostatecznie zamknac.

Milego dnia

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 09:32   #3310
kamisha
Zakorzenienie

mozna usunac te co sie nie odzywaja.. jak wroca to sie dopisze, albo jako zaginione je dac

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

moj czyta w internecie o wszystkim, o forum to czasem ma focha ze do was pisze

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

soulie - u mnie czop tez nadal na miejscu, straszakow tez brak,. ale mysle ze jest jeszcze czas , i od razu ekspres bedzie

Stary 2016-12-05, 09:33   #3311
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Też mi się wydawało, że parę dziewczyn się nie odzywa od dłuższego czasu 😮 może ich nie usuwać z listy a przesunąć do zaginionych?
Oki. Sie robi.Zrobię zaginione grudniowki. Musze Migdalka dopisac na 1 strone to akurat ogarne i to, bo wczoraj nie bylo kiedy.
Cytat:
Dobrze, że Tż był przy Tobie i ją gasił. Dziewczyna zmieni zdanie jak przyjdzie na nią kolej Karmienie piersią nie jest feeee! Ilu facetów by się chętnie przyglądało 😉 ja nie mam nic przeciwko karmieniu nawet wśród ludzi o ile kobieta robi to dyskretnie (np zakrywa pieluszką).

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Darunia nawet tak nie myśl! Wszystkie tu jesteśmy za.je.biste matki 😉

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

To ja bliżej Was chyba urodzę 😉 z usg mam 16-17. Om 6.12 i oprócz twardnień to nic się nie dzieje

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Hehe a u mnie cisza! Nic a nic oprócz twardnień i wiercącej się główki w Bożenie

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Kciuki za wizyty!
Ja juz sobie zamowilam do karmienia taka oslonke, ale widzialam tez super tutorial jakuszyc samemu super oslaniajaca taka ala spofjoce zakladana na gore bluzki...
Tz jest tak samo nastawiony na kp i wie jakie to dlamnie wazne wiec mnie popiera.

Przeziebilam sie. Od tej 5 jeszcze chwilę zasnelam, ale z nosa mi leci i strasznie boli to ucho przy przelykaniu sliny. Zamiast kawy.wypije chyba jakies mleko z czosnkiem i miodem to moze troszke mnie postawi na nogi.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 10:34   #3312
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Przeziebilam sie. Od tej 5 jeszcze chwilę zasnelam, ale z nosa mi leci i strasznie boli to ucho przy przelykaniu sliny. Zamiast kawy.wypije chyba jakies mleko z czosnkiem i miodem to moze troszke mnie postawi na nogi.
Sprób też pić wodę z miodem i cytryną. Ostatnio wyczytałam, że miód traci swoje właściwości zdrowotne w wysokiej temperaturze. Oby Ci szybko przeszło!
Stary 2016-12-05, 10:36   #3313
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Sprób też pić wodę z miodem i cytryną. Ostatnio wyczytałam, że miód traci swoje właściwości zdrowotne w wysokiej temperaturze. Oby Ci szybko przeszło!
Podgrzalam mleko z czosnkiem i dopiero dolozylam miod. Tak zy inaczej musze wypic kawe bo nie funkcjonuje bez. Chodzi za mna tez goraca czekolada to moze zrobie sobie kawe z czekolada. Ale nam dzis mixy ba smaki jak na poczatku ciazy

Stary 2016-12-05, 10:43   #3314
marlen1366
Rozeznanie

Hej, u mnie nadal mała w brzuchu. Strasznie przepisowa z niej pannica, chyba urzędnikiem będzie skoro tak daty pilnuje. Teraz prasuje, później muszę odkurzyć i czekam na wieści o moim gbsie.
Udanego dnia nierozpakowanym, a manusiom dużo spokoju.

marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 11:08   #3315
monika0185
Zakorzenienie

Przespałam tej nocy 4 godziny bez siku, szok!
Któraś z Was pisała, że sprawdza sobie szyjkę i czuje rozwarcie. Dzisiaj próbowałam dosięgnąć i nic z tego haha😆
Stary 2016-12-05, 11:18   #3316
kaziowa
Zadomowienie

Monia to chyba trzeba by mieć krótką szyjkę juz żeby wyczuć samemu ?
Mi ostatnio gin to pół łapy wsadził 🙈
Mamy plan z tż że jutro jak wróci z pracy lecimy ze wszystkimi sposobami po kolei i ze urodze w terminie 😁 od dzisiaj jej mówię żeby się szykowala ✌
Ale tak się dzisiaj super czuję, w ogóle ciąży nie czuje 😱
Brzuch to mi cala ciążę nie przeszkadza za bardzo, ale teraz żadnych boli w krzyżu, kroku, skurczy itp 🙌

Stary 2016-12-05, 11:31   #3317
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja mam jutro wizytę wierzę w to że ostatnią ostatnio mi powiedziała gin że szyjka "jeszcze trzyma" co to znaczy? i że rozwarcie na opuszek tak ją zrozumiałam.

Pije któras z Was tą herbatę z liści malin? jest sens to kupować?
Stary 2016-12-05, 11:32   #3318
aska8999
Rozeznanie

ja ledwo co dosiegalam. mi od czwartku pochwa sie zmienila. mam takie wybrzuszenie zamiast przedniej sciany pochwy ktore chyba naciaga wejscie do szyjki i wczesniej na koncu pochwy czulam koniec , po prostu cos miekkiego, a teraz palec dalej mi wchodzi i nie ma zakonczenia. ale od czwartku brak postepu i ciagle tylko jeden palec wiec mi sie nie zapowiada na porod., chociaz termin na jutro. moja mama rodzila oboje dzieci w 39 tygodniu i 4 dni. chyba po niej nie odziedziczylam tej sklonnosci, bo dzisiaj mam juz 39 i 6 dni.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 11:39   #3319
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Aska ale to tak z lusterkiem obserwujesz co i jak? ja to jakoś nie umiem sobie sprawdzić ostatnio jak wziełam lusterko i zobaczyłam jakie mam rozstępy w pachwinach to się popłakałam i schowałam lusterko
Stary 2016-12-05, 11:41   #3320
DoDoo
Zakorzenienie

Ja po ktg, skurczy brak
Czekam teraz do lekarza..
Stary 2016-12-05, 11:42   #3321
aska8999
Rozeznanie

nie lusterkiem, palcem wyczuwam, ale no nie wiem, nie jestem ginekologiem. mam zwolnienie do 8 grudnia, a slyszalam ze ginekolodzy po terminie juz nie daja zwolnien. to co w takim razie mam wykorzystac juz macierzynski? ktos wie jak to sie robi?
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 11:47   #3322
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Ja mam jutro wizytę wierzę w to że ostatnią ostatnio mi powiedziała gin że szyjka "jeszcze trzyma" co to znaczy? i że rozwarcie na opuszek tak ją zrozumiałam.

Pije któras z Was tą herbatę z liści malin? jest sens to kupować?
Ja pije owocowa z malinami 😂 ale to bo lubie.
Stary 2016-12-05, 11:49   #3323
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
nie lusterkiem, palcem wyczuwam, ale no nie wiem, nie jestem ginekologiem. mam zwolnienie do 8 grudnia, a slyszalam ze ginekolodzy po terminie juz nie daja zwolnien. to co w takim razie mam wykorzystac juz macierzynski? ktos wie jak to sie robi?
To krótko dal Ci zwolnienie, slyszalam ze zazwyczaj ostatnie l4 dają dłużej, do terminu ewentualnego wywołania.
Ja mam na jutro termin a gin dał zwolnienie do 15.12, żeby od razu wskoczyć na macierzyński.

Stary 2016-12-05, 11:50   #3324
DoDoo
Zakorzenienie

Ja mam zwolnienie do tp z om czyli do 12 grudnia.
Stary 2016-12-05, 11:53   #3325
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość

Ja dostałam zwolnienie na ponad miesiąc, to juz bedzie dobrze po terminie, ale gin powiedzial ze to nie ma znaczenia bo jak urodze to ono przepadnie i od razu wskoczy macierzynski, daje na dluzej zebym nie musiala latac przedluzac jakby co.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Ja po ktg, skurczy brak
Czekam teraz do lekarza..

Moze lekarz sprzeda Ci jakiegos niusa

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 11:55   #3326
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja też mam l4 do terminu z om czyli 14.12 poźniej z tego co czytałam już macierzyński... chociaż różnie bo dużo osób w necie pisze że niby miało przedłużone, inni że nie bo lekarze nie mogą...
Mi powiedziała że już do terminu więc podejrzewam że to ostatnie.
Podobno macierzyński można zacząć 2 tyg przed porodem
Stary 2016-12-05, 12:12   #3327
kaziowa
Zadomowienie

A ja oprócz tego ostatniego ktg na IP nie mam żadnych i gin mi mówił żeby tylko obserwować ruchy i max tydzień po terminie zgłosić sie do szpitala.
Może powinna gdzieś pójść i zrobić to ktg? Czy nie ma potrzeby?

Stary 2016-12-05, 12:16   #3328
mmgi
Zadomowienie

Ja w tej ciąży też nie miałam żadnego ktg. Ruchy czuję cały czas, więc jestem spokojna.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 12:38   #3329
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Monia to chyba trzeba by mieć krótką szyjkę juz żeby wyczuć samemu ?
Mi ostatnio gin to pół łapy wsadził 🙈
Mamy plan z tż że jutro jak wróci z pracy lecimy ze wszystkimi sposobami po kolei i ze urodze w terminie 😁 od dzisiaj jej mówię żeby się szykowala ✌
Ale tak się dzisiaj super czuję, w ogóle ciąży nie czuje 😱
Brzuch to mi cala ciążę nie przeszkadza za bardzo, ale teraz żadnych boli w krzyżu, kroku, skurczy itp 🙌

To wy sie bierzcie do robity kochana dzis jak chcesz jutro rodzic! Jak sie wezmiesz jutro to zaczna sie bole i bedzie dziec spozniony jeden dzień

Cytat:
A ja oprócz tego ostatniego ktg na IP nie mam żadnych i gin mi mówił żeby tylko obserwować ruchy i max tydzień po terminie zgłosić sie do szpitala.
Może powinna gdzieś pójść i zrobić to ktg? Czy nie ma potrzeby?

Ja mialam jedno i to tylko dlatego, ze nie zulam zbytnio ruchow... ale wiesz jak to jest w UK... poki ciaza przebiega bez zastrzeżeń nikt tu sie nad ciezarna nie trzesie... wiec wszystko jest zminimalizowane(ktg to robia zalecane dopiero po tp).

Ubralam kosz mojzesza, bo dostalam go z niebieskimi falbankami i w koncu sprawdziłam jak wyglada z rozem podoba mi sie.
Niby nie czuje sienajlepiej ale jednak ruch poprawia samopoczucie. Chwila prasowania i juz jakos mi lepiej. Poszlabym gdzies na spacer ale mi sie nie chce samej, a wszyscy znajomi pracuja. Moglby ten czas lecieć szybciej i moglabym juz spacerować z Liliana w wozeczku

Stary 2016-12-05, 13:00   #3330
papaPapaya
Zakorzenienie

Helol ✌
Noc spokojna, baaardzo przespana!
Pojadlam sniadanie i zbieram sie teraz do lekarza. Duzo naprodukowalyscie, poczytam wieczorem 😆

Kaziowa po co ci ktg, przeciez my jutro rodzimy! Juz szukam pociagu zeby do ciebie wyjechac 👌

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości